Eh, da..da vas pitam..dakle, neka se jave čistokrvni purgeri(znaci ''mama i tata'' imaju zagrebacke korijene) ..evo ja npr ne znam niti jednog ''pravog'' purgera..pa zato pitam.. :) :)
Printable View
Eh, da..da vas pitam..dakle, neka se jave čistokrvni purgeri(znaci ''mama i tata'' imaju zagrebacke korijene) ..evo ja npr ne znam niti jednog ''pravog'' purgera..pa zato pitam.. :) :)
jok...nit želi biti
znas ti trebao si dodati u anketu i slucaj " ne i hvala bogu da nisam" :)
eto vjeko, znaš jednog ;)
daj slovenac šuti ;)
sada cemo ga zaj... do kraja zivota
Od stoljeća 7 ? ;D ;D ;D
Daj ljudi pa samo kod pasa je kotroliran "uzgoj" pa opet se "omakne"
Sada će mi netko reći da zna 100% odakle potječe njegov čukun-djed i čukun-baka !
ova tema nece nikam odvest zbog ovakvih deeeee... ovaj nerazumjljivih spodoba.= Citat =:
Izvorno postao Bombardirovic
da , purger sam , starci su m ise rodlili ovdje , i tim se ponosim. :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
a za one kojima je purger smjesan naziv ... mogu samo da kazem (da ovo sto kzu . da to niej istina :D propaganda i to :D loool lud )
ugl mogu sam oda kazem da rječ purger dolazi od njemačkre rječi Bürger
a znate kaj to znaci ??
to znaci građan.
onaj koji živi u gradu.
dakle...ili si gradan ili si...sssss...e.....stanovnik. :spin:
samo se nemoj povoditi za svojom ekipom, molim te... onakve stvari više nećemo tolerirati. čovjek je postavio legitimno pitanje, na koje možeš i ne moraš odgovoriti, kao što možeš i ne moraš sudjelovati u temi.= Citat =:
Izvorno postao Bombardirovic
Ako odlučiš sudjelovat, onda molim te da to bude na jedan civiliziran i tolerantan način... na kraju krajeva, svi smo mi ljudi, bez obzira tko je gdje rođen. ;)
ja čuo da naziv Purger dolazi od rijeći purgar a za nju ne znam šta znaći.
EDIT: obrisan off
ne smatram se purgerom posto mi je djed slovenac a baka dalmatinka. ;)
ja se smatram purgerom iako mi starci nisu rođeni u zagrebu...
nažalost nemrem te utješit, većeg Zagrepčana nećeš srest :)= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
za one koji ne znaju, Purger je starozagrebačka riječ za malograđanina...ako neznate još koju "purgersku" riječ, pišite ;)
nije za malograđana već građana... točno je ovo kaj je gruntovčan napisao, već sam čuo par takvih objašnjenja...
a dolazi iz njemačkog...pa to sam ja napiso...
ja znam jos rječi purgerski
****** , sam purger il ne :)
evo te rječi upotrjebljene u kontestu , sama glupo zvuci:
"Zrihtajmo Zagreb kak se šika" !
to znaci uredimo Zagreb kak se spada , kak mu priliči , da budem točniji
Evo malo potražio... http://www.tportal.hr/teen/svastara/netuskoli/fset.html
odnosno da ne tražiš tomo samo ću ti citat izvaditi: "Zanimljivost: Riječ 'purger' kao naziv za Zagrepčane dolazi od njemačke riječi der Bürger, što znači građanin. "
BTW većina purgerskih riječi u stvari dolazi iz doba austrougarske, dakle većina i jesu germanizmi... ;)
a od pravog si Purgera to čuo. kolko ja znam to onaj bosanac Bandić stalno trubi.
a kaj znaći Bok
e onda nemate pojma pa nešto naučite-, ne građana, nego malograđana, riječ je svakako bila posprdna i tako su se nazivali "građani" sa pro seoskim ponašanjem.= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
jedino kaj ovaj purger ode iz kvarta jednom godišnje, dolazak do jelačić placa mu dođe ko izlet... ;D ;D= Citat =:
Izvorno postao tomo
pa pitam ja vas jel ko zna kaj znaći BOK ?
ma nije bandic valdja ... mislim da je to od hnsa bio slogan= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
prije 5 godina
vtomo daj vise priznaj poraz :king:
prvo ti nama prevedi ono svoje 'purgar'... ;)= Citat =:
pa naravno, gušti su gušti ;)....dođem ja tam do tebe na mali plac ;)
a valjda jesam purger a i ak nisam pa kaj onda ponosan
jesam kaj sam tu u zagrebu već 19 godina i 124 mjeseca;);D
@gruntovčan, mlad si još do nedavno se još nisi ni u psihu u kupaoni videl, ak te kaj zanima o Zagrebu sam pitaj ;)
@nered nije Bok nego Bog ;)
= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
kaj smo malo čoravi ili kaj?
pročitaj si još jednom post. čak si ga editirao a i nije bilo nekog razloga jer se može zadnjih deset postova zbrisat
ma purger dolazi od Američanske riječi "hampurger" ;D
to mi je najveća glupost, nisam vjernik, ali koliko znam ima nešto kao Ne spominji možje ime uzalud ;D ok, sada možemo drviti da mu to nije ime, ali you get the point...
= Citat =:
Izvorno postao tomo
pa kak su to vas slovence naučili.
Bok dolazi od njemačkog pozdrava koji se upotrebljavao u Zagrebu Meine Böcke iliti moj naklon, a s godinama se meine izgubilo pa je ostalo Böcke pa na kraju samo Bok.
Seljačine koje su došle iz brda su to protumačili kao Bog pa sada u titlovima na telki se zna vidjeti takva debilana.
ja i dalje stojim kraj onog da purger dolazi iz njemačkog - Burger.
malo mi mmutno zvuci ovo kao da je to nes proseoski malogradanini da su zapravo bili ,da su ih zato tak zvali.
ocu rec , zamislimo 800 godina unaazd ... i da sam ja ziv..recimo da je neki stanovnik ... neznam .. Otočca za mene reko da sam malo gradanin ... njegov otočac ima vise zivotinja nego ljudi ... a zagreb je kolko tolko grad...sad ko je tu lud bio , neznam.
ko je tu proseoski orjentiran?
nema potrebe za brisanjem postova. prvo u cafeu smo koji po mod procijeni može obuhvatit šire područje same teme. bilo bi za početak recimo dobro definirati kaj u stvari znači, odnosno predstavlja purger.= Citat =:
Po meni (ali to je samo moje skromno mišljenje) purger nije netko samo zato kaj se je rodio u zagrebu ili su mu starci rođeni u zagrebu. Purger je cjelovita osoba koja voli zagreb a ima određene kvalitete u smislu dobrog odgoja, bontona, finog ophođenja, kavalirstva... recimo po meni je gosp. Fulir (valjda znate o kome se radi) pravi prototip jednog purgera. Takvih danas više na žalost skoro pa i nema. Danas se svak ko živi u ZG valjda smatra purgerom, od nekog skinheada koji svako malo u čoporu traži frku, do nekog tko misli da je samo slušanje radia 101 dovoljan dokaz 'purgerstva', a jedva čeka da ode na narodnjake...
Nikog ne bi htio uvrijediti, to je samo moje viđenje stvari... također smatram da godine nemaju veze s purgerstvom, već kvalitete koje sam gore samo dotaknuo...
pogodi ;)
@nered nas slovence su učili da se veli servus ;)
****** kod nas se u Zg veli Serbus
ma sad bi ti dao rep al nemrem....99% si u pravu, jedino kaj u filmu "tko pjeva zlo ne misli" nitko ne spominje riječ purger= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
zato što za to u tom filmu nema potrebe... ;) a tko kuži, kuži...
a to vi purgeri tak velite ;D mi slovenci ne= Citat =:
@WB zagrepčan i purger su dva različita pojma, bar bi ti to trebao znat ;)
ja sam napisao što za mene znači purger. ostalo su zagrepčani. ako i to... ;)
to je samo moje skromno viđenje stvari. bilježim se sa štovanjem...
ma bitno je da svako prati svoje nasljeđe, još malo pa će i kinezi bit u gradskom poglavarstvu...takva su moderna vremena i to je ok. ;)
Definitivno fali ova opcija! Kad netko kaže da je "purger" a nije na stadionu....sjetim se Degena i sličnih. :rolleyes: . A Degen je rođen u Bjelovaru. :D= Citat =:
Izvorno postao IggXy
Volim Zagreb,ali ne smatram se purgerom.
Građanin je stanje uma. ;) Nema veze s tim otkud si ti. Di je danas Jarun,do prije 50-ak godina bila su polja kukuruza.= Citat =:
a znate kaj to znaci ?? to znaci građan. onaj koji živi u gradu. dakle...ili si gradan ili si...sssss...e.....stanovnik.
...sva sreća da se kod nas generologija nije razvila jer bi pola nas skužilo da su u biti Turci... ;D
Za mene je najgluplje recimo kad netko kaže da je purger i to sa onim stavom:"a svi ostali su seljačine"...
ja bih najradije da mogu reći da sam glupi amerikanac...
ovak kakve ima veze ako si VELIKI ZAGREBČAN (ili zagrepčan) ako si SELJAČINA (čast zemljoradnicima) pa pola "mladih" purgera su seljačine!= Citat =:
Izvorno postao Gruntovčan
kako možeš uopće biti ....ma neda mi se uopće pisati
pa 80% sluša narodnjake tj. kuruzu!!!!!!!!! (stvarno zagrebački) pa onda bolje biti seljak i doma imati svinje i krave nego biti "svinja"
p.s. ne kažem da su svi takvi ali velika večina je
nego tomo, cuo sam da pravi purgeri imaju u garazi bar jednog mustanga..jel to istina?? ;D= Citat =:
Izvorno postao tomo
..purger vise nije sto je nekad bio..sad su glavne face hercegovci(ponosim se time..mama mi je odatle,a stari cisti purger),bosanci,janjevci,..tako da bi trebalo promjeniti naziv..poput ovoga -Podsljemenari
meni se sve to klasificiranje i foliranje gadi. uvijek ce medju svim rasama, narodima, purgerima, tovarima biti idiota i dobrih ljudi
bravo cucak!
mislim da je kod rijeći Purger malo komična situacija. Ostatak Hrvatske naziva Zagrepčane Purgeri misleći da je to nešto ružno i pogrdno jer ne znaju o ćem se radi.
da to je i meni smjenso kad dodem u Umag , ekipa trci oko mene i sestricne i vice "purgeri!!!"
a ja se slatko nasmijem...
@vjeko jel ovo sala il kaj?hercegovci i bosanci za mene nikad nigdje nece bit face , a PONAJMANJe u Zagrebu.
...ne on je samo pripravnik pa ima ponija... :D= Citat =:
Izvorno postao vjeko
maod kad je Bandić gradonačelnik neam ni pony-a ;)
Nije Purger samo porijeklo. Nekad je tako bilo, i bilo nas je. Nažalost, danas ih ima sve više koji bi porijeklom i bili Purgeri, ali nemaju u sebi ono "nešto"... ne osjećaju Zagreb, ne vole ga. Nije im stalo. A to je bit svega - biti Zagrepčani. Ne biti primitivne balkanske macho-šovinističke seljačine, nego imati dio Zagreba u sebi.
Nažalost, velim, jako je malo takvih ostalo, i većinom su stariji. Mlađih Purgera skoro pa i nema više :(
@BlueDevil Zanimljivo razmišljanje. Netko bi mogao zaključiti da Purger ne mora nužno biti stanovnik Zagreba, dovoljno je da u srcu nosi Zagreb i zagrebački štih.
ima jedna stvar koja mene mući oko zagrepčanaca. nažalost velika večina Zagrepčana se pokupi ko pičke kada se nešto dešava. Recimo tuku im susjeda i batinaju ga do boli, susjedi ga gledaju i zatvore prozor i vele "a kaj to mene briga ja nemam niš s tim".
Nažalost ima ih puno takvih koji gledaju uvijek svoja posla onda kad im nešto zaškripi drugi su im krivi.
Pa to i jest tako, barem što se mene tiče...= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
To ti je opća pojava. Ak se negdje i umiješaš nakraju samo ispadneš budala.
Ovo je iz osobnog iskustva.
pa bolje ispast budala nego iz tramvaja :)
ma ne sviđa mi se to. nekom na 5. katu curi voda susjedu na 4. a susjeda iz prizemlja boli ku*rac za to kad ga se pita. a kad je poplava onda cvili kakvi su mu to susjedi.
Moram priznati da ne znam što je pisac htio reči...
sjeti se kad si ostao bez gume. možda je netko gledao kak ti skidaju gumu al je mislio pa boli me nije moje. mjesto da se zaletil s letvom i puf po plečima :)
Isto kao i Gog. Osjećam se purgerom iako mi roditelji nisu baš iz Zgb-a nego 30-ak km dalje, iz Zeline.
ja sam sad u Zagrebu preko tjedna u stanu, tako da se osjećam ko pravi purger :)
ma sve je PET samo renault 4!!!!!!
sam ne kuzim ove likove koji su glasalii u anketi..a uopce ne zive u zagrebu!!
ne znači ama baš ništa...dobro ejdino vama purgerima....ali u večini HRVATSKE se ne pozdravlja tako(ili pak ne znaju)= Citat =:
ali BOG! je pozdrav..i to dolazi od Bog i Hrvati(stari pozdrav...pa se svremenom to skratilo)
heheh! ja sam ESEKER ;D
a glasao sam eto jer sam dugo boravio u ZGu živio....opčio sa puno ZG djevojaka i tak....tako da smatram da bar jednu anketu mogu ispunit :thumbup:
a ovo za tuče?? istina....siluju djevojku..niko iz zgrade od moje bivše u Zagrebu u Domagojevoj ulici nije izletio van da spasi djevojku...a te noći su mijenjali broj od policije..ma mislim smučilo mi se kad sam čuo!
lik šamara i batina ženu ispred moje zgrade u OSIJEKU susjed sa 3.kata se zaletio i uperio liku pištolj u glavu.....ŽIVIO V.B.K.! heheh!
dobro ne bih se kladio za ovo BOK ali ako ti paše može.
malo pročeprkaj pa ćeš pronaći što znaći BOK
Pa ali nisam ja ništa loše sa time mislio..nemoj da se sad neko uvrijedi...jebe se meni(ja sam sad u DBK pa pozdravljam sa ADIO lol! )
ali u večem području HRV se pozdravlja sa BOG....
BOK nikad nisam koristio..i nikad mi nitko nije rekao što znači već su me u OSK i ispravljali kad sam bio mali.
sa BOG se nije pozdravljalo do prije negdje 15-ak godina... :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao FaberOSK
a jes jes..nažalost nije se smijelo...jer ko je tako pozdravio bio je odmah protiv DRŽAVE...i proglašen izdajicom ili Ustašom...hehehe!"
hm hm. ti si vjerovatno jedan od onih koji su uvjereni kako nisi smjeo reći da si Hrvat i onda se nije smjelo slaviti Božić i pjevati Vilo Velebita :)
Nažalost pozdrav BOG je prozašao iz zagrebačkog BOK od davno kada se šprehalo njemački na ovom prostoru
To je istina, ali ja sam aludirao na Šljakin post, a ne na tvoj, postali smo u isto vrijeme...= Citat =:
Ja da vidim da netko krade iz auta ili nešto slično bi ga zadavio...
;D vraga ...majka mi se izjašnjavala kao hrvatica u ineu(hrv jezik i književnost studirala)a ne kao jugoslovenka ;D= Citat =:
ali baš zbog tog ispada je imala malih "tehničkih" problema...
Smijelo se Božić slavit oo ne da smo samo katolički Božić slavili sa susjedima i prijateljima već i njihove pravoslavne "slave" ;D (nama slavoncima glavnom da se popije zapjeva...pojede itd :thumbup:
....Bože..normalno...samo što smo mi djeca čiji su stričevi ili nešto bili u svečenicima ili popovima opet proživljavali torturu od DRUGARICA(tipa...Boga nema itd pogotovo kad su vidjele moj križić na lančiću) :-/ a zašto bih ti lagao??
a BOG I HRVATI nije nastala od nikakvog BOK :thumbup: ama kak da ja i ti imamo dvije različite teorije 8) lol! koji jezikoslovci :rolleyes: nema nam ravnih! :spin:
gle faber da ti nacrtamo, oduvijek je bilo BOK u ZG (korijen potraži u onom neredovom postu, još iz doba kad je HR bila u sklopu austrougarske, ne bi bilo loše malo povijest hrvatske i hrvatskog jezika znati za ovu priliku...).
Ali kad je ''doktor'' postao predsjednik naglo se netko sjetio to preoblikovat u BOG ne bi li se istaklo enormno domoljublje i hrvatstvo jelte, pa su naglo mahom bivše komunjare i UDBA-ši, a sad veliki držvavotvorci uz našeg ''doktora'' odjednom počeli pozdravljat s BOG... i tako se to proširilo u neukom narodu koji nije htio biti manje domoljuban pa su svi to prihvatili.... a koliko ovi prvi imaju veze s Bogom to sam Bog zna... uostalom, sigurno znaš kako ide prva Božja zapovijed? Ne spominji ime... ;) tako nekako jel da? E vidiš, ovima koji se pozdravljaju sa BOG, ta prva zapovijed očito ništa ne znači... ;) :thumbup:
no shvaćam i oduvijek je BOK bilo u ZGu....zbog izgovora ili što već ne znam.Pa to sam odmah na početku rekao..da samo vi iz ZGa se taklo pozdravljate...no..i što sam tu pogriješio??? zašto BOK nemam pojma...i nikad nisam tako pozdravljao...već sa BOG= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
STARI SLAVONSKI POZDRAV JOŠ ZA VRIJEME UGARSKE JE BIO " FALJEN BOG"
imaš mali milijon inačica toga....kuiš???
povijest jako volim i skoro sam to studirao...a hrv jezik...majka mi je magistar :thumbup: sad jedino ako si i ti neki magistar staro staro slavenskog ili hrv jezika ili što već onda si u pravu
slažem se sa tobom u nekim stvarima..ali mi nije jasno što vi želite meni dokazat??? da pozdrav "BOG" nije došao od starohrvatskih pozdrava???i da to nije hrv pozdrav??? što hoćete reći da SLAVONCI nisu HrvatI?
U Slavoniji se čak i dan danas pozdravlja sa Faljen Bog......RIJETKO(PO SELIMA,stari ljudi večinom).ali se to skratilo....etoooo
ukoliko vas još nešto zanima pitajte me slobodno... :spin:
i da ni ukojem slučaju ne želim da se netko uvrijedi ili tako nešto....pa ovo je forum...i tu ljui raspravljaju...stoga ako ima neko nekakvu teoriju neka ju izbaci na sunce ;D jer me zanima.....iako sam već pošao u off topic pa se ispričavam svima...ali tema je zanimljiva :spin:
Ja sam od profesorice hrvatskog čuo ovu faberovu teoriju. Koće ga znat,treba nekog jezikoslovca pitati.= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
a dobro jeste se sad uhvatili za to... ja govorim vec duze vrjeme a "bok decki, bok, bok "
meni je tragično smjesno da ima dosta hercegovaca u zgu kojima su se starci doselili sim prije 20ak godina- oni (njihova djeca ) su se rodili tu i sad misle da su nekakvi Zagrepčani.
a mi takve i slicne onda i izaberemo za gradonačelnika :retard:
Šta je tu tragično smiješno osim činjenice da si ti zadrt?= Citat =:
Izvorno postao Gruntovčan
hm pa onda nas ima više. meni je to isto presmješno. pa di si vidio pravog zagrepčanina da kaže đes´. Drugo je građanim Zagreba a sasvim drugo Zagrepčan.
Što čini pravog Zagrepčana? Koliko generacija treba živjeti u Zagrebu i na kojoj lokaciji?(zato što je sve osim heinzelove sa istoka,črnomerca sa zapada i možda vukovarske s juga bilo selo do prije 50-ak godina---pričala mi je jedna baka da su južnije od današnje Zvonimirove,dok je ona bila mlada-dakle prije 50-ak godina-bila polja pšenice---danas se to smatra skoro centrom grada ;) )
pa sigurno ga ne čini to da je rođen u Širokom ili u negdje u hercegovini i da hračka po Zagrebu i da sluša Matu Bulića :)
BOG su bosanci donesli u Zagreb.
ok onda sam ja zadrt .= Citat =:
Izvorno postao niten
neznam tocno sto cini pravog Zagrepčanina , ali znam da ga brđanska kultura VOZNJA SA ĐIPCOM PO CVJECU ISPRED MIMARE ziher ne cini
znam da ga nepotizam od cistacice do direktora ne čini
znam da rođo-style ne čini
:-/
ja volim zagreb.
VOZNJA SA ĐIPCOM PO CVJECU ISPRED MIMARE----Svaki hercegovac koji drži do sebe mora to barem jednom u životu napraviti,to im je u genima,naravno:)
znam da ga nepotizam od cistacice do direktora ne čini---oćeš reći da su hercegovci izmislili nepotizam? Jesi uopće ikad pokušao raditi ili tražiti posao? Misliš da nepotizma nema tamo gdje nema hercegovaca? Ma daj,bapske priče. Završi školu i prijavi se na burzu,pa onda pričaj priče :)
rođo-style----kakav je rođo style? neznam,ne idem po narodnjacima pa neznam. :)
razmišljate u stereotipovima.Bezveze je tako raspravljat o bilo čemu
Baš nekidan...idem Ilicom kad rođo vozi "grand čiroki" star jedno 10 godina a iz njega trešti "ciganče ciganče da ti kupim zlatno..."= Citat =:
Izvorno postao niten
da... stvar koja je obiljezila lanjsko ljeto ;) odlicna. a mirica slusam jos odavno. kakve sad veze glazbeni ukusi imaju sa purgerstvom...
ja sam u zagrebu rođen, tu mi je stara rođena, jedino stari i njegova strana nisu
smatram se purgerom jer živim u zagrebu,navijam za dinamo,volim ga kao grad i ne bi ga mjenjao
Ja sebe smatram purgerom...svi mi imaju zagrebačke korijene, jedino mi jedna baka ima dalmatinske, ali ona je rođena u Dalmaciji, a u Zagrebu živi 40 godina, tak da je i ona više Zagrepčanka nego Dalmatinka...
kaj možda nemaju??????????????pa ne samo sa zagrepčani nego sa svim hrvatima,očito hoćemo ostati na BALKANU!!svi se rugaju slovencima,ali stari moj kod njih nema tog mirića i kuruze i u EU su!!!!!a ovdje ima pun k*** bosanaca (ma neki su super imam i par super frendova bosanaca) i hercegovaca i sad i mi moramo slušati ta sranja kaj slušaju i oni!!!!kažeš kao slušam narodnjake ma slušaš k*** a ne narodnjake, narodnjaci su naši domači pjevači,bendovi itd. a ne ovo smeće!!!= Citat =:
Izvorno postao flOorKilla
e Vjeko, Vjeko.
Ti znaš frku potkurit i onda zbrisat.
Ovime si pridonijeo raspravi...kako?= Citat =:
Izvorno postao IggXy
A kad ima puno takvih herc-purgera...;)= Citat =:
Izvorno postao niten
kad smo kod purgera, danas idem u školu i vidim plakat od bandića("najveći purger") na kojem piše živjeti za zagreb
a preko toga je bilo napisano GMO PURGER
svaka čast autoru
:-/ :-/ :-/= Citat =:
Izvorno postao niten
:wstupid:
zavrsio sam gimnu i na BURZI sam od 10 mjeseca jer sam izvanredn istudent
sadces ti mene ucit
Prevest ću ti jer očito nemožeš shvatit metaforu... škola=školovanje,prijavi se na burzu=prijavi se na burzu zbog posla a ne zbog pokaza.
Dakle,my point is,kad završiš sa školovanjem,prijavit ćeš se na burzu i čekati posao. I onda ćeš vidjeti da ti ,u 90% slučajeva, za iole dobar posao treba neka veza,poznanstvo. Dakle nepotizam na djelu. A nisi hercegovac,već purger. Kako to,pitam te ja? :D
Jes ti kad čuo bosanca kako priča??? :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao davor
očito nisi...
2.vi purgeri se bunite za hercegovce?? čistu naciju bez (izroda???!!) samo zato što s evoze autima ..šta slušaju mjuzu svoju itd....
a što bi ja kao esker trebao reći???? da sam se u pizdu materinu morao odseliti jer moj prekrasni grad OSIJEK propada..jer su oni,i slični pokupovali tvornice...i upropastili ih!jer ljudi nemaju šta jest....jer vlada siromaštvo i bijeda!kriminal!
i jer se politika iz ZGa ne vodi dobro prema našoj zemlji(uvoze se krumpiri iz nizozemske itd...i da ne nabrajam.) :-/ :-/ :-/
a vas muči ko što sluša.....no dobro!
ali ne mogu vejrovat da vi mrzite hercegovce radi gluposti..a ja ih kao častan i pošten slavonac ne mrzim iako su i oni upropastili moju zemlju..... :-/
(naravno da su i srbi krivi za vrijeme rata ali govorim sad posljeratno razdoblje kad smo kud i kamo očistili se njih)ali neeee....sad debili moraju slušat njihovu muziku....jem im mater! guzice su čuvali u Zagrebu...u Istri...Mađarskoj.-....njemačkoj ili ko zna gdje..jebe mi se.onda su sad tek došli puni love!!!!natrag...i normalno da se kod tave rulje i sluša takva mjuza....
a za Europu??? PROTIV! kao 80%građana HRV.....dok nam ne objasne što je to toliko dobro u toj uniji...
eto toliko od mene....
pozdrav ljudovi!
OVO JE SAMO MALO SKROMNO RAZMIŠLJANJE JEDNOG OSJEČANINA U TUĐINI :-/
a sta rec! nema druge-vama je krivo sto oni imaju para i dobre aute..sam to necete priznati, jer tu ljubomoru nesvjesno u dubini duse osjecate..narodnjaci su stvar izbora, isto sto netko slusa 'britni spirs' ili ti 'eltona đona'..evo meni npr. su super sirijski narodnjaci..fakat vas ne kuzim sam trazite neku sitnicu koja veze nema veze s navedenim i onda koga drugog neg okrivite hercegovce..oni su dobrovoljno dolazili nama ''hrvatima'' pomoci u ratu s srbima, a vi im tako vracate!! .........pa vi ne bi vidjeli mobitele da ih oni nisu dofurali u hrvatsku;)..
jooj vjeko ti si u k*****!!!!!!!!!!!!!od kud im pare?pa sve dao hrv. caritas!!!za hrvate ta kuruza koju ti nazivaš narodnjacima nije stvar izbora nego časti!!!!u glavnom gradu hrvatske da više od 50% stanovništva sluša "sranje"!!!!to je STRAŠNO!!! zašto se u vukovaru to ne sluša?
svaka čast. :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao vjeko
vjeko - ti si il lud ili se zajebavas
No comment. Fakat no comment.
kaj no comment bludevil , reci kaj mislis!!!
pa necemo valjda popustat pred takvima , nemogu vjerovat da neko fakat tak razmislja
ja da sam ljubomoran na nekog bosanca
bah
oni da su nama dolazili pomoc u ratu?pa ko je NJIMa iso pomoc za vrjeme oluje,kad smo isli skroz u teritorij te tvorevine BiH da ih spasimo od srba?
ma daj aje
da da znam da nije sad mjesto za politiku al kad neko vel ida su oni nama..ma daj ajde!
Svaki tvoj novi post me nasmije. Keep up the good work. :thumbup: :D
Ovo je istina...i po Hrecegovcima se*ite tek kad budete bolji od njih(auto,kuća,stan....)a ovako je to sve ljubomora ali skrivena...ni sebi je ne priznajete...tak vam i treba jer su se hercegovci snalazili i pokupil i sve što su hrvati mogli pokupit a nisu...i nek voze "mečku",bmw-a i smiju se vama koji su dopustili da to rade...jer ste mogli pokupit ono što su oni pokupili a niste i zato dosta jer se sve vaše svodi na ljubomoru-onaj hercegovac vozi Bmw jer je ukrao puno para u ratu pa ga ima...i zato dosta o cajkama i hercegovcima= Citat =:
Izvorno postao vjeko
E ovo stvarno nije normalno, jel vi (Vjeko, IggXy)vidite kakve piz*****e pišete... :wall:= Citat =:
Izvorno postao IggXy
= Citat =:
Izvorno postao vjeko
koliko ja znam, pravi Purger je onaj kome su SVA koljena iz Zagreba.
neznaš nikoga? evo sad znaš, jer ja sam ta.
svi smo iz Zabrega :spin: