Pa ta sličica što bude je zapravo sumacija ili procjena vjerojatnosti pada kiše - to što ti piše u postotku neće biti ništa točnije. Ako kaže 100% kiša, onda će i sličica pokazati kišu. Ako kaže 40 % vjerovatnost kiše - onda je zapravo vjerovatnije da neće pasti - a to će i pokazati sličica...
Najtočnije ti je m.meteo-info.hr tj. meteo.hr
Stavi si u operu mini npr. da ti bude shortcut - izabereš prvo grad koji želiš i onda klikom na taj shortcut dobiješ prognozu za narednih 7 dana ali za svaki dan ima jutro, podne, večer, noć. Evo, od toga ne može točnije. Ima i app na marketu koji koristi podatke od DHMZ ali nije baš dorađena - nije mi se svidjela...
Već neko vrijeme koristim Fancy Widgets - bespla je i dosta dobra. Ima par veličina widgeta, na hrvatskom je, ima lijepu sličicu, veliko govori koliko je stupnjeva, koliiki je stvarni osjećaj temperature, kad je zora/sumrak, kolika je vlaga, vjetar - a dolje pokazuje i naredna 4 dana. Osim što widget pokazuje veliku sličicu kao prognoze trenutne (koja može/nemora biti točna, dolje gdje pokazuje 4 dana, pokazuje i peti dan, tj. današnji - to je valjda poslijepodne...pa ako tu vidim kišu to znači da je velika vjerovatnost da će kiša - iako glavna sličica govori da je samo oblačno) Naravno, temperatura mi govori hoće li kiša ili ne, vlaga također... Ali za pouzdan info idem na m.meteo-info.hr To je za naše područje, ovo accuwheater baš i ne bude točno uvijek - ali okvirno je ok.
Još jedna stvar zašto koristim Fancy Widgets: podešeno mi je da se refresha lokacija i prognoza 5 sekundi nakon otključavanja mobitela ukoliko je starija prognoza od sat vremena. Znači, neće mi se stalno refreshati samo od sebe (iako ima tu mogućnost) nego po potrebi - kada otključam mobitel (treba biti upaljen data i proći više od sat vremena). Zato sam stavio 5 sekundi - pa onda ću vjerovatno u tom periodu upaliti data zbog nečega...može biti i 0 sec...