Re: TELE2- kritike/pohvale korisnika
Istina, u većim gradovima nije dostupan nacionalni roaming. Ali ako se on već mogao spojiti na T-Mobile mrežu, a nije imao samo izlaz na internet onda to ovdje nije slučaj.
Onda ja imam sreće što u Vukovaru u Tele2 centru rade cure koje imaju pojma o onomu o čemu govore :D prilikom kupovanja telefona svaki put su mi objasnile kako da ga kupim jeftinije, da nađem nekog frenda koji je dulje kod njih u mreži pa da iskoristim dodatan popust za postojeće korisnike.
Na upit da li se telefoni kvare odgovore mi da je na nekima serijska pogreška te da ih stalno šalju na servis i slično. Isto tako prilikom prijenosa broja su mi govorile da imam pravo povrata novca ukoliko imam bon i račun kod starog operatera i sl. Te ukoliko dođe do kašnjenja da imam pravo tražiti onih 10 kuna po satu i slično. Tako da sve pohvale za te cure :D
planiram prenjeti broj u Tele2 i sad me zanima što kad sam na T-Mobile mreži i koristim internet dali troši više mb ili isto?
Cijene su ti uvijek iste bez obzira bio ti na Tele2 ili t-mobile mreži. Tu spadaju sve usluge redom od poziva, poruka, interneta, poziva prema međunarodnim brojevima... ali imaj na umu da 3G mrežu t-mobilea nećeš moći koristiti kao tele2 korisnik jer imaju potpisan ugovor samo za roaming u 2G mreži, te da je nacionalni roaming čak i u 2G mreži zabranjen u većim gradovima poput ZG, OS...
Jedna stvar mi nije jasna - kako je točno Tele2 kriv ako aplikacije nisu kompatibilne s mobitelom?
Sve ovo što je @Author rekao za internet je identično i kod mene. Tele 2 EDGE je toliko spor da imam osjećaj kao da surfam na nokiji 3410 preko dail up veze. Jedino kada bude ok je ujutro do 12h i navečer nakon 22h, ali i tada je sporije od T-Mobile EDGE interneta. Možda je to zbog velikog broja ljudi spojenog na baznu stanicu, a poznavajući njih neće skoro širiti mrežne kapacitete. 3g mi je isti kao i na t-mobileu. Da mi sutra onemoguće nacionalni roaming u mom gradu, bez razmišljanja bih prešao na t-mobile, ali ovako na ručno namještenom roamingu sve radi koliko toliko ok, a i cijena usluga mi je prihvatljiva.
a odakle si kupovao aplikacije?
wap.tele2.hr možda s te stranice? Nemaju danas svi telefoni android, ios ili windowse, tako da mislim da oni još uvijek prodaju aplikacije za dummy mobitele preko svog wap portala.
Ali ako je u pitanju skidanje preko app storea, play storea tu tele2 nije kriv ako aplikacija ne radi na tvome telefonu.