Teško, sence 3.5 "ždere" puno. Ja sam zato prešao na insertcoin. Ne zauzima puno a dobro izgleda.
Printable View
Teško, sence 3.5 "ždere" puno. Ja sam zato prešao na insertcoin. Ne zauzima puno a dobro izgleda.
pozdrav..imam problem. prčkao sam nešto po mobu (desire) i stavio mu update froyo i nakon toga mi se pojavljuje samo početni ekran, a kada zelim otiči napraviti recovery pojavi mi se ekran na kojem je slika moba, crveni trokut i uskličnik u njemu..ima ko ideju kako da napravi beskup starog os-a. Kada mu stisnem vol up i poewr izbaci mi četiri opcije napisane plavom bojo i žutim slovima na sredini ekrana mi piše E:Can't open /cache/recovery/command...please, neka netko pomogne ak zna o ćemu se radi
:rolleyes:
Pogledaj proslu stranicu ove teme, imas par savjeta i hintova, kao i opcenito stajaliste ljudi prema onima sto "nesto sprckaju, ne znaju ni sami sto".
Upravo tako. S obzirom da "prčkao nešto" ne daje nikakve informacije o tome što si pokušao ili uspio napraviti na mobu, najbolje što možeš napraviti je vraćanje tvorničkog ROM-a metodom za slučaj kada ne možeš upaliti mob:
http://cafe.mobil.hr/threads/68822-D...l=1#post944038
Ne kompliciraj, slijepo prati upute i video, a ako nisi siguran - pitaj u onoj temi.
I zapisuj što radiš za slučaj da opet nešto unerediš. Lakše ćemo ti pomoći...
evo ovako. imao sam 2.10.405.2 i mob mi je ponudio update na froyo. nakon updatea više nisam mogaoa pokrenuti ni mob ni recovery. update sam radio iz recoverya. ne znam da li to kaj pomaže
Kako si radio update iz recovery-a koji ti je mobitel sam ponudio OTA? Izgleda da si pokrenuo RUU ili što već. Unrootao si ga. Sad probaj factory reset iz official recovery-a ili će RUU biti rješenje. Pričam napamet jer ne znam što si zapravo napravio.
mob mi je javio da imam update za skinuti. skinuo sam ga i na pitanje da li da ga instaliram stisnuo sam da , no javio mi je da ne može otpakirati udate paket. nakon toga sam otišao u recovery i napravio update od tamo. i još jedna napomena. na mobu mi piše da je S-ON. ne znam da li to kaj znači
Iz recoverya si flashao official update? Pametno :D Sad se lijepo smiri, najbolje ostavi sve, naspavaj se koliko možeš i onda sutra pročitaj sve sa linka što je xlr dao par postove iznad. Mislim da ćeš slijedeći te upute oporaviti mobitel a onda pamet u glavu i prvo čitati, učiti a ne bez veze prčkati ;)
Jesi ikad prije rootao mob? Unrevoked, clockworkmod, superuser - ti znače šta ti pojmovi? Čisto da napravimo dijagnozu moba...
Uostalom, onaj postupak malo iznad će ti definitivno srediti mob, samo prati kako piše i kako pokazuje video. Jedini bed je što gubiš sve podatke osim onih sa kartice.
ne, ovo mi je bio izlet. ja inaće imam galax S, ovo mi je od žene pa sam odlučio se malo igrati na njemu.:) rotao sam ga pomoču unrevoked, mada mislim da sam mob dobio već rootan. i molio bi ak mi možete malo pojasniti što je ovaj broj : MD5 checksum PB99IMG. kako da znam koji meni odgovara, tj. mom mobu?
Afaik, ako je mob rootan, onda ga ne možeš updejtati na način na koji si opisao. Uglavnom, sada nije bitno.
MD5 je checksum navedenog PB99IMG.zip fajla - pokazuje da li integritet fajla kojeg si skinuo jednak onom originalu koji stoji na serveru. Ukratko, pokazuje ti da li je fajl ispravan da ne flešaš nešto loše. Dovoljna provjera ti je da skineš fajl i otvoriš ga u winzipu da vidiš jel ispravan - ako ga možeš otvoriti bez greški, fajl je ok. Nemoj ga ekstraktirati.
znači razlog zbog kojeg nisam mogao unzipat faj je krivi MD5? a jel skidam samo one roomove koji imaju u nazivu PB99IMG? sorry na sto pitanja, al mi je ovo sve velika nepoznanica. i jel fajl skinem na komp i sa kompa ga pokušao unzipat?
Ne zamaraj se, skidaš ono što piše u tutorialu da skineš. Ima link na fajl.
Ništa ne unzipaš, rekao sam maloprije, samo otvori fajl da vidiš jel ok ili ne.
Ako je fajl ok, pratiš postupak.
probat ću se prikopčati bez routera na net, direktno pa javim. samo napomena-skidam ovaj fajl PB99IMG_2.29.405.5_Radio_32.49.00.32U_5.11.05.27_r elease_159811_signed.zip , i onda ga preimenujem u PB99IMG.zip i prebacim ga na sd karticu i pokrenem mob sa Vol DOWN i POWER i to bi trebalo biti to. Mob bi sam trebao pokrenuti instalaciju...
Tocno, trebat ces mu samo jos jednom potvrditi zelis li flesat, ali sve ce ti pisati na ekranu. Kada flesanje zavrsi i kada pokrenes mob, ne zaboravi obrisat pb99img s kartice. I napuni bateriju.
evo, pokušao sam ga skinuti pet puta i uvijek mi javlja istu grešku, a kada ga takvog stavim na sd ništa se ne doghađa. pročita i to je to.
Sreća tvoja da nije prepoznao. Zar ti nije logično ako je file corrupted da ga nije upotrebljiv za ništa a pogotovo ne za flashanje firmware-a?
ma je..nažalost ista priča :( Nije ni explorer pomogao
Ajd probaj skinuti neki custom rom s xda developers da vidiš hoće li i on biti corupt, Evo ovaj npr. trebao bi biti ispravan gotovo ziher.
Naravno ako mob nije Rootan (još uvijek nisam skužio da li je je ili nije iz tvojih postova) nemoj ga stavljat na mob, nego samo provjeri na kompu.
E ti si ga majstore stvarno dobro zakomplicirao... A da si barem malo citao i informirao se prije bilo kakve akcije, ustedio bi svima i truda i vremena. :rolleyes:
Eto i ja sam skinuo oba fajla (ZIP i EXE), iako niti nemam Desire. Oba su u redu, MD5 prolazi. Tebi legendo nesto ne stima ili s mobitelom ili s racunalom/internetom. Ajde odi kod nekog susjeda na internet ili nekako drugacije pa probaj tako.
kada skidam room da li trebam imati upaljen htc sync i prikopčan mobitel? btw, probao fajl skinuti u firmi na komp i javlja mi istu grašku kod otvaranja..u čemu griješim, pa nisam toliko retardiran..
File mora biti velik tocno 168,871,535 byteova. Provjeri to za pocetak.
Sa cime pokusavas otvarati ZIP? Nemoj samo reci da pokusavas sa "Compressed Folders" ugradjenim u XP...
Skines ZIP, kopiras ga na root SD kartice pod pravim imenom, i to je to. Nikakav HTC sync i ostale gluposti.
Mozda je winzip priglup pa ne kuzi nestandardne ZIP-ove. Taj PB99IMG nije 100% standardni ZIP, na pocetku ima 255 byte-ova headera iza kojeg ide standardni ZIP. Medjutim danasnji moderni ZIP alati tipa 7Zip i WinRAR to kuze bez problema. Winzip je isto prilicno arhaicni alat IMO...
Nista, stavi onda taj InsertCoin. Prica o stock ROM-ovima je ionako ovdje malo off-topic, jasno u naslovu teme stoji "custom ROM-ovi".
probat ću prvo instalirati WinRAR. možda je stvarno stvar u WinZip-u.
stvar je bila u WinZip-u. WinRAR mi otvara sve ove PB99IMG fajlove
Ovako na mo Desire se vrti LeeDrOiD HD V3.3.3-Port-R5 |11th August| Ginger Sense 2.1 | FAST | STABLE | WWE, sve radi ko puska...
Market je v3.1.5 i ne vidim aplikacije koje su mi instalirane samo stoji bijeli ekran probao sam flashovat i ovaj noviji market v3.3.11 opet ne vidim moje instalirane aplikacije u cemu je kvaka... pomoc..
evo, stavio sam onaj room i kada ga upalim tu stane. pročita sve i izbaci ovo:
SD checking...
Loading...(PB99DIAG.zip)
No image
Loading...(PB99DIAG.nbh)
No image or wrong image!
Loading...(PB99IMG.zip)
No image!
Loading...(PB99IMG.nbh)
No image or wron image!
U lijevom gornjem kutu piše:
Bravo PVT3 S-ON
HBOOT-0.93.0001
MICROP-051d
TOUCH PANEL-SYNT0101
RADIO-5.11.05.27
Aug 10 2010 17:52:18
Koristi gumb Uredi post umjesto spammanja uzastopnim postovima.
Sve je ok do ovog boldanog dijela. Na videu ćeš vidjeti da tu treba krenuti loadiranje fajla... Nadam se da si sve upute ispoštovao, stvarno ne znam što bi još moglo biti.
A na kraju tu je uvijek prisutan i PEBKAC :)
Kakav sad galaxy? :jehon:
Pretpostavljam da neki card reader...
Aha, ajde dobro. Nadam se samo da nisi greskom kopirao na galaxyjevu internu karticu.
I nadam se da si fajl preimenovao točno u "PB99IMG.zip". Velikim slovima, ne malim.
jesam stavio sam u osnovni direktorij kartice. idem još jednom u detalje pregledati tutorial.
Pocni koristiti tipku Uredi post!
Custom ROM-ovi se flashaju na potpuno drugaciji nacin. Ako hoces na kraju dobiti ista vise od ovog napacenog mobitela, toplo ti preporucam da ne uvodis ovakve dodatne komplikacije.
Odnesi ga na servis ili daj nekom kome nije bilo problem pročitati detaljan tutorijal, razumjeti ga ili slijediti savjete na zadnjih par stranica ove teme.
Slazem se. NHF, ali tutorial je prilicno detaljan i dobro objasnjen, a ti ipak imas problema slijediti ga. Ili ti fale osnovni pojmovi, ili jednostavno nemas strpljenja. Jbg, onda nema druge nego ili dati telefon nekome tko zna slijediti upute, ili u servis.
ma sljedio sam tutorial..idem još jednom, mada ne vjerujem da sam išta propusti..i sorry na ovolikoj gnjavaži.
Na tutorialu se na samom početku prikaže vjerovatno kompletan sadržaj sd kartice(choose zip to apply), te on sa nje odabere zip fajl. e sada je pitanje kako je došao do toga, da li postoji neka kombinacija tipki. meni sve krene od vol - + power
Ivane, ignoriraj pocetak videa i prati SAMO dio kada udje u bootloader. Ti budi siguran da si u Windowsima ISPRAVNO preimenovao fajl i siguran si da NISI nazvao fajl "PB99IMG.zip.zip", a to je cesta greska ako ti je u windowsima iskljucen prikaz ekstenzija.
Ispravan fajl na kartici
Udjes u bootloader
Fajl se mora loadirati i ti samo potvrdis akciju
Amen
Nemoj me shvatit kao da imam nesto protiv tebe, ali otpocetka sam imao dojam da ces nepotrebno komplicirati. Nemoj. Nema potrebe. Tutorial se moze svesti na ova 3 koraka malo iznad.
joooj, greška je bila u ne prikazu ekstenzija..sve riješeno. hvala u svakom slučaju svima. već sam i sasm sebi dosadan. dali ste sve od sebe. hvala ljudi!!!:drink::drunk:
Ako je u pitanju XP, Tools/Folder options/View/makni kvačicu sa Hide extensions for known file types, na Win7 Organize/Folder and search options/View/makni kvačicu sa Hide extensions for known file types.
Može li mi netko preporučiti neki stabilan rom.
Što da instaliram.
Da je na ovom "tvorničkom" romu moguća potpuna instalacija na memorijsku karticu ja bi bio zadovoljan, a ovako mi uvijek hvali mjesta.
Znači neki pouzdan, da ne troši bateriju previše i da je moguće instalirati na SD karticu.
Flashaj "tvornički" odnosno stock sa app2ext dodatkom. [ROM] [20/08] Pre-rooted Stock Gingerbread (3.14.405.1) [Optional Mods]
Stavio sam rom Runnymede_Desire_5.2 new base Runnymede RUU 1.05.401.4 CM7r2 Hboot A2SD++
radi odlicno, ali interne memorije nemam,nako toga skinem ad2sdx-1.0-RC01 i instaliram,interna memorija mi se poveca na 1GB, radi 10 min super, a nakon toga koju god aplikaciju ili bilo sta drugo da pokrenem izbacuje mi gresku i moram prisilno zaustaviti.do cega moze biti?
Rijesio!:klap:
Morao odmah nakon fleshanja roma instalirati ad2sdx-1.0-RC01 pa tek onda rebutati.
Rom je stvarno extra!!!:p
molio bih preporuku za sense 2.1 rom koji ima podrsku za homescreen loop, odnosno da mogu homescreenove vrtiti u krug, a ne da "zapnu" kad dodju do nekog kvazi kraja.
moze i 2.1 3.0 hibrid, ili cisti 3.0, jedini uvjet bi bio da je predvidjen za wvga 480 x 800 rezoluciju.
sve sto sam do sada isprobao je port s uredjaja s vecom rezoluciojom i ima neprihvatljivo mala i necitka slova.
Eh da i kad sam vec tu, pretpostavljam da se na miui-u ne moze dobiti klasican app drawer, znam za cheatove s folderom, ali to nije to.
Uz to bi me zanimalo i jel moguce na sense 2.x romovima dobiti novi sense 3.5 clock/app widget, odnosno ovo desno:
http://pocketnow.com/html/portal/new...3/Sense351.jpg
Već sam pisao u ovoj temi o ROM-ovima sa Senseom 3.0
Moje iskustvo je, da je Desire napravljen da fluidno radi sa Sense 2.1 sučeljem
Kod korištenja ROM-ova sa Sense 3.0, osjeti se "lag" kod prelaska sa homescreen-a na homescreen, te je isti lag vidljiv i kod otvaranja appdrawer-a i pokretanja raznih aplikacija.
ako ti ne smeta taj lag, onda potraži po xda forumu romove sa Sense 3.0 (ali meni osobno ti sitni lagovi dosta smetaju)
Što se tiče Sensea 3.5 (ova druga slika), mislim da na njega na Desireu možeš zaboraviti. Zašto? Zato što je taj Sense 3.5, tj ROM-ovi sa njim u "ispitnoj" fazi i mogu se naći samo u custom ROM-ovima. ali kao i kod Desira i sensea 3.0, tako se i kod Sensationa i Sensea 3.5 javljaju sitni lag-ovi i nisu baš stabilni ROM-ovi
(makar su oprečna mišljenja. nekima je ROM super, drugima se ruši)
Moguće je dobit drawer:
[APP][30 JUL]ALTDRAWER 0.7.1 Alternative APP DRAWER [Perfect for MIUI] [Many options]
[FIX] App-Drawer on MIUI Launcher
Ne možeš dobit sat samo, možeš dobit cijeli komplet samo(s ikonoma) i to pomoću Quick Launch aplikacije.
@Frikec bolje uzeti rom sa senceom 2.1 i dodacima od 3.0, stabilno i brzo, konstantnu rotaciju ekrana i ovo kaj tražiš na lock screen-u nema, ali sve radi dobro.
Sence 3.0 koji tražiš je prezahtjevan za Desire, a 3.5 ga tek umrtvi.
Preporučam Leedroid 3.3.3.
stavio sam preporuceni leedroid vise-manje je ok, zivciraju me animacije kod menija (letenje i rotiranje), ali mogu ih prozvakati (makar bih cjenio informaciju kako to iskljuciti).
zanimalo bi me koju sms aplikaciju miui romovi koriste i moze li se doticnu dobiti (po mogucnosti vizualno sto slicniju) na sense romu?
isto pitanje vrijedi i za kalendar, nevjerojatno koliko je miui kalendar bolji i pregledniji od android/sense verzija.
isprobao sam i sense 3.0 pack za navedeni rom, odnosno pokusao ga isprobati, skinuo sam zip, flashao ga, postupak je prosao bez problema, dobio potvrdu da je instaliran, ali nakon reboota se nista nije promjenilo, weather, lockscreen... sve je i dalje isto, u cemu bi mogao biti problem?
eh da, jedan od romova koje sam isprobavao je imao screenshot funkciju, odnosno trebalo bi istovremeno stisnuti power + home i mobitel bi automatski uzeo screenshot.
primjetio sam da screenshot aplikacija bas i nema, a one koje postoje su polufunkcionalne, pa me zanima postoji li neki flashabilni zip, ili nesto slicno s kojim bih mogao dobiti slicnu screenshot funkcionalnost na bilo kojem romu?
Pozdrav, na mobu imam room 2.29.405.5. , radio 5.11.05.27., S-ON. Htio bi staviti Reflex_S_2.1.7_LITE-CM7_GingerBread_Sense-2.1_GRI40_A2SD+. Mob je rootan. Kada preko room menagera želim napraviti particiju na sd, javlja mi da moram instalirati ClockworkMod Recovery te mi isto i ponudi. Da li da instaliram taj recovery, s obzirom da kada uđem u recovery već mi piše ClockworkMod Recovery v2.5.0.7. i naravno da li mogu staviti željeni room? Hvala!
Mani se "room" managera. Particioniraj iz CWM-a ili mountaj karticu na PC na kojem je Linux i particioniraj s gparted. Nakon toga flashaj rom iz CWM-a.
Takje, gparted je fakat elegantan, pogotovo preko liveusb sticka. :biggrin:
Nemam linux(Win7)..neki tutorial kako se radi iz CWM?
Gledao na početku teme, ima objašnjeno samo pomoću room menagera. I još jedno pitanje, da li mi za particiranje na mobu mora biti S-OFF?
Nakon što sam napravio Unrevoked i formatirao sd karticu 2.7GB FAT32 i 1GB ostavio particiju za internu memoriju, dogodilo mi se da je mob postao jako spor. Dok se upali prođe viječnost, ali nakon tog radi normalno, malo sporije, ali relativno dobro.
Da li je to normalno?
Koristim SD karticu, koja je došla sa mobitelom, neznam koja joj je brzina.
Nakon tog sam istalirao noviji radio i leedroid rom i nema neke velike promjene, što se tiče brzine rada.
Edit:
Vidim da mi neradi ni gprs dobro. Slabo se hvata na satelit.
Imam pvt3
Rom leedroid 3.3.3
I radio koji je preporucen za taj rom.
Ja sam jučer ubacio Runnymede 5.3 i jako ugodno se iznenadio. Ne bi čovjek rekao kako to Desire može dobro pogonit. Puno puno bolje nego RevolutioN 1.5 3D s Sensom 3.0 recimo. Udahnuo je novi život u starca. :)
Opet ne citas... Lijepo ti pise da se to pokrece sa USB-a ili CD-a.
Ja bi se na tvom mjestu zasad jos ostavio custom ROM-ova. Jedva si vratio mobitel u zivot a vidim da jos uvijek nisi spreman pazljivo citati i pratiti korake.
To se zove GPS inace, GPRS je sasvim nesto deseto. :whistle:
malo je leedroid smece. mobitel se prilikom koristenja kamere random resetira.
nevjerojatno, imam sve vise razumjevanja za iPedere koji kupe mobitel i to je to, s androidom imas 1000 mogucnosti od kojih je 999 drek.
dakle i dalje trazim sense 2.1 rom (po mogucnosti bez hd buhica na ekranu), unaprijed zahvaljujem na preporukama.
U tom slučaju prvo što napraviš je full wipe i čisti flash roma te probaš reproducirati grešku. Ako se ponovi, javiš se developeru s opisom problema, logcatom i/ili kmsg-om. Ako korisnici ne reportaju bugove, imat ćemo šugave custom romove. Isto tako ako 95% ljudi koristi taj rom i nema probleme koje si ti opisao, ne mora značiti da je rom kriv.
Pretpostavljam da si flešao bilo koju 5.x verziju radija jer u suprotnom možeš očekivati takve probleme s kamerom.
e vidis radio nikada nisam dirao, s obzirom da sam procitao da vecih razlika nema, a opet to je jedini nacin da stvarno uneredim mobitel klonio sam se prckanja po doticnom.
unaprijed se ispricavam, posipam pepelom i puzim po razbijenom staklu ukoliko u topicu o romovima ne smijem postaviti pitanje o radiu, ali postoje li neke konkretne razlike medju verzijama?
radio flasham isto kao i rom? postoji li nesto na sto treba obratiti posebnu pozornost?
Mislim da je već bilo riječi o radiu. Naravno da postoje razlike, inače ne bi izdavali nove verzije koje mogu i ne moraju biti bolje. Rom (tako pogrešan naziv za Android OS) može koristiti neke pozive koje stari radio ne podržava i time raditi lošije, trošiti više bateriju ili ne raditi uopće. Jednom riječju možda rom i radio nisu kompatibilni. Radio možeš promatrati kao BIOS matične ploče, ako ga pogrešno flashaš ploča je neupotrebljiva. Rješenje je promjena chipa ili matične. Kao što nije preporučivo mijenjati nešto što dobro radi, tako nije potrebno baš često mijenjati radio. Osobno sam to napravio baš kad sam morao (novi rom) i to jednom ili dva puta.
Prije flashanja radia pazi da ti je baterija puna, imaš dovoljno slobodne interne memorije ako flashaš zip s CWM i nikad ne prekidaj flash ma koliko nestrpljiv bio.
Sretno :)
toga sam svjestan, upravo zato i ne zelim petljati po doticnom. trenutno imam 5.11.05.27, vidim da su izasla tri novije verzije.
http://forum.xda-developers.com/show...ighlight=radio
pretpostavljam da nije problem ukoliko imam noviji radio u odnosu na verziju koju rom trazi
U teoriji ne bi trebao smetati noviji radio ali kao što rekoh, novije ne znači odmah i bolje. To je jednostavo tako, u novijoj verziji nešto pokrpaju ili dodaju a možda zeznu nešto što je radilo. Preporuka je da čitaš komentare, nađeš negdje change log i isprobaš rom na postojećem radiu. Ako uočiš neki problem a baš moraš imati taj rom onda mijenjaj radio.
Taj radio je ok, ne trebas ga nužno mijenjati. Problem je ako imaš 4.x verziju.
Za flešanje radija iz CWMa moraš imati više od 30MB na cache particiji. Ako koristiš neki alternativni hboot s 5MB cachea, radio flešaš preko fastboota. Trebalo bi to dodati u tutorial, ali malo sam u gužvi sad.
Željko, daj mi reci gdje si našao changelogove za radio, mislio sam da ih HTC skriva kao zmija noge :p
rom = stock gingerbread
kad sam ga instalirao, u .zip fajlu sam maknuo browser.apk jer je glup te sam si instalirao dolphin
e sad bi ipak htio taj obicni browser
probao sam skinuti izvuci browser.apk iz .zip roma te instalirati, ali nemoze se instalirati :\
kako bih mogao vratiti taj browser?
da ponovo instaliram rom? oce mi onda sve postavke ostati iste?
Stock Gingerbread u zip formatu, wtf? Ok...
Ako si napravio S-OFF browser.apk kopiraj preko nekog file managera u /system/app (preporuka za root explorer).
Ako nemaš S-OFF, morat ćeš to preko ADB-a. Uđeš u recovery, mountaš /system, spojiš mob, "adb push c:\browser.apk /system/app/browser.apk". Ako ti je to sve nejasno, skini qtADB i prekopiraj browser.apk na odgovarajuće mjesto. Sve je u grafičkom sučelju, snaći ćeš se.
Ili preflešaj ROM bez wipea.
Push adb sam; sa qtABD sam provjerio i browser.apk je stvarno u system/app
No kad upalim mobitel dobijem ovo:
UIDS on the system are inconsistent, you need to wipe your data partition or you device will be unstable.
I za kliknuti "I am feeling lucky."
I dalje nema browsera u izborniku.
wipe your data partition from recovery :)
I dalje nemam pojma kakav rom koristiš (link, bilo kakav info, išta), ali za ovaj error u svijetu custom romova još nisam čuo, a bome niti se susreo.
Probaj ovo, odi u recovery, mountaj /data i nađi sljedeći fajl te ga otvori na kompu:
/data/system/uiderrors.txt
Vidi koja aplikacija ti radi probleme i ručno je nađi te izbriši. Moguće da bude baš taj browser, pa ćeš morati mountati i /system, valjda ćeš se snaći...
ma rom je http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1200261
edit:
2011-11-10 21:27: No settings file; creating initial state
11/22/11 12:25 PM: Package com.android.browser has mismatched uid: 10064 on disk, 10076 in settings
11/22/11 3:27 PM: Package com.android.browser has mismatched uid: 10064 on disk, 10062 in settings
11/22/11 3:37 PM: Package com.android.browser has mismatched uid: 10064 on disk, 10062 in settings
11/22/11 4:00 PM: Package com.android.browser has mismatched uid: 10064 on disk, 10062 in settings
znači ipak je browser u pitanju :)
edit 2:
maknuo sam browser, ali i dalje isto
Ali čudno mi je da se to događa. Radio sam puno delikatnije stvari na romovima, ali da kenjka zbog restoranja jednog sistemskog apka - to još nisam vidio :) Dunno, valjda si sve napravio kako treba. U tom slučaju ili preflešaj rom preko bez wipea ili napravi wipe i sve ispočetka.
edit: pa to je odexed rom. Jesi kopirao browser.apk + browser.odex fajlove?
mislim da browser nema .odex
jer kad sam brisao, obrisao sam samo .apk
edit: ipak ima
pokusat cu stavit i .odex
Jesi li napravio ono što ti sam rom govori?
Jedno pitanjce. Da li je ikako moguće modificirati build.prop file u direktoriju system ako je mob S-on?
molim pomoć
mob je rootan, s-off, hboot 6.93.1002, clockwork 2.5, do sad je vrtio cyanogen mod 7
danas sam mislio stavit neki sense 3 rom, dignuo sam na njega Bravo CM7 r2, napravio particije na sd kartici, updateao radio i kad hoću flashat rom počne ga raspakiravat i instalirat no nakon minutu izbaci error (status 7) installation aborted.
Probao sam još par romova no za sve isto izbaci.
Kako riješit ovo?
Hvala
Prvi put flešaš romove ili ti se ovo prije nije događalo?
Da li je u pitanju PVT-4 model? Ako je, flešaj noviji recovery kao što piše u tutorialu jer ćeš sa CWM 2.5 imati ovakve probleme.
Ako mene pitaš, napravi ponovno S-OFF i potvrdi neka ti fleša Alpharev recovery. Dobit ćeš recovery koji podržava Amend i Edify skripte i kompatibilan je s PVT1/3/4 modelima. Nažalost nemam .img ovog recoveryja pa...
dogodilo se prvi put jučer nakon što sam na njega stavio bravo cm 7 sa alphareva.
bio sam glup pa sam sjebo što nisam updatea na najnoviji CWM dok je još gore bio cyanogen mod iz rom managera, ovako sam se jučer cijelu večer zajebavao i danas vjerovatno cijeli dan da to riješim.
Da, pvt-4 je u pitanju.
Jel mogu to preko unrevokeda napravit? Ko kad sam rootao mobitel i skidao mu s-off prvi puta?
Ne budi lud nego se riješi tog rom managera što prije, uštedjet ćeš si živce ;)
Da, možeš i preko unrevokeda flešati drugi img recovery:
http://cafe.mobil.hr/threads/68822-D...l=1#post944034
Pročitaj si malo taj post, bit će ti jasnije gdje je greška.
ima li kakvih informacija hoce li biti ice cream sandwich za htc desire?
Neće ;)
S obzirom da nije dobio službeni Gingerbread (osim onog dev izdanja), logično je da neće ni ICS :)
Ali pošto pitaš u temi o custom romovima, vjerojatno te zanima alternativa. Da, biti će custom ICS romova, ali njihova stabilnost će u početku biti upitna s obzirom da Nexus One ne dobiva službeni update... Ako pratiš Oxygen rom, onda vjerojatno znaš da ljudi već sad rade na romu, najprije za SGS2, a nakon toga na red dolazi Desire.
Radio brick nakon flešanja RUU roma ili? Zbog čega misliš da je radio brick u pitanju, pojasni malo što si radio i gdje je točno zapelo.
Radio brick nakon pokušaja flešanja RUU roma.
kako nisam mogo podgnut nijedan rom na mobitelu niti ga upalit išo sam ga unrootat i stavit mu RUU rom kako bi ga vratio na tvorničke postavke i onda ispočetka stavljao novi CWM, rom i ostalo..
Krenuo sam unrootat po ovom postupku http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=880268
zapelo je već prvi puta jer mi je izbacio Fail na radiu i systemu. Nakon guglanja skužio sam da Fail baca zbog toga što nemam stock Hboot već CM 7 r2. Flashao sam alpharevov downgrade, pa alpharev stock hboot, popušio tu negdje recovery ( (pretpostavljam!) i probao opet flashat RUU rom. Više ne baca system fail nego samo radio.
više neznam kaj da radim, postavio sam i pitanje na xda ( http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1365335 ) i netko mi je napisao da je to radio brick.
Kako je mobitel kupljen iz druge ruke bez grancije mogu se jebat. Jel se ovo rješava promjenom matične na servisu ili kak, koliko uopće košta nova matična, bilokakvo iskustvo išta?!
Hvala
Uh uh, gadno zvuči.
Prije RUU roma trebaš flešati samo alpharev downgrade, ne i stock hboot. U suprotnom se downgrade "zastavica" opet deaktivira i bootloader je "zaključan".
Recovery si izgubio prilikom prvog loadiranja RUU roma. Vjerojatno si imao ovakvu listu:
1. Bootloader
2. Radio V2
3. Radio_Cust
4. Boot
5. Recovery
6. System
7. Userdata
8. Splash1
9. Splash2
i recovery je vjerojatno prošao.
Čitao sam malo da prilikom radio bricka ekipa ne može uopće upaliti mob (niti u bootloaderu). Koliko vidim tebi još uvijek ulazi u bootloader pa možda nije gotovo s njim.
Ako nisi izgubio S-OFF možda bi mogao probati flešati radio putem fastboota. Također preko fastboota možeš flešati tuđi ispravni hboot.img, system.img, recovery.img itd... Poslao bi ti ja svoj system.img, ali imam PVT-1 model. Nisam siguran jesu li kompatibilni po tom pitanju. Kažem, ako još uvijek možeš ući u bootloader, možda nije gotovo jer imaš još opcija za ispucati.
Nisam izgubio S-Off.
Zapravo bi mi trebao nečiji ispravni radio.img, samo na tome baca fail, i recovery.img da ga vratim nazad.
Neznam sad stvarno više što mi je činiti, ostaviti ovako i nositi na servis il ić dalje kopat po njemu i (vjerovatno) ga sjebat do kraja.
Ima netko preporuku servisa di će htjet popravit mob i neće me previše oderat?
Frend ima iskustvo sa agramservisom (http://www.agramservis.hr/) (navodno su službeni servis htca?) da mu nisu htjeli popravljat hd2 (isto bez garancije) zato što se "prčkalo" po softwareu. Idiotizam na n-tu.
Lp
A gle, u servisu će vjerojatno napraviti isto to što ti možeš napraviti. Neće ti mjenjati ploču ako je kvar softverski.
Imaš moj tutorial na forumu, tamo su ti linkovi za recovery.img (post 6) i provjereni izvor za radio romove (post 8):
http://cafe.mobil.hr/threads/68822-D...flash-nandroid...
Radio moraš flešati kroz fastboot jer imaš cm7 hboot i premalu cache particiju, to valjda znaš... Iz radio.zipa izvuci radio.img i njega flešaš. Uglavnom, ako ti nešto nije jasno, radije pričekaj i pitaj da ne bude svega.
I obavezno čekiraj MD5 hashove. Čisto za svaki slučaj ;) http://www.slavasoft.com/hashcalc/
Pitanje za ove malo iskusnije.
U pitanju je Desire. Treba mi potvrda da li je sigurno s PVT1 modela putem fastboota flešati nandroid na PVT4 model (system/boot/data.img).
Znam da PVT4 ima razliku u filesizeu naspram PVT1 (neke razlike u adresiranju), ali kod flešanja zipova to se rješava kompatibilnom recovery konzolom. Ne znam što se točno događa kod flešanja img fajlova i da li se lokacija u tom slučaju sprema u img-u ili adresiranje odrađuje bootloader.
Neznam kako je na default rom-ovima ali na zadnja 2 koja sam koristio veza sa internetom se prekine sama od sebe dok ne koristim telefon.
Čim unlockam ekran u roku 5 sec uspostavi se veza bilo putem wifi ili 3G-a i počnu stizat mailovi.
Zašto mi telefon ide offline nakon cca 10min nekorištenja? Trenutno koristim oxygen 2.3.2
Wifi settings - menu - advanced - sleep policy - never?
mala pomoc ako moze...
rootao sam mob revolutionary metodom,bravo pvt3 ship s-off
hboot 6.93.1002
radio 5.11.05.27
revolutionary cwm v4.0.1.4
stavio bi gore miui rom. sad me zanima da li moram prije toga sredjivat karticu tj formatirat je nekako i stavljat particije, a2sd+ ili sta vec... moze neko ukratko samo objasnit ili me preusmjerit? i ako sam nesto krivo napravio da kaze. bolje puhat na hladno
Moras napraviti ext particiju.
Sve je opisano ovdje:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=957291
Sve pazljivo procitaj, a preporucam da izaberes verziju roma D2EXT -PART, tada ti i programi i podaci idu na ext particiju.
Inace imam ovaj rom par mjeseci, do sada mi je najstabilniji, iako se isto ponekad srusi ali mnogo rjedje nego neki drugi koje sam probao.
evo uspio napravit sve, s time da sam karticu formatirao preko cwm-a posto sam ogranicen sa internetom... a2sd sam instalirao jer sam je vec imao downloadiranu. sve radi ok jedino nemam opcije sync sa facebookom.
rijeseno i to :D nisam imao instaliran facebook :P