Ako nisi rootao, pokušaj s RUU. Moguće je da je OS oštećen. Ovim postupkom ćeš flashati ponovno. Ako imaš rootan uređaj onda odi u recovery, wipe i intaliraj neki custom rom da ne izgubiš root.
Printable View
Kad dođem s posla onda ću pokušati, što se tiče memorijske, sav sadržaj sam prebacio na HDD pa na tu moju od 8GB...
Verzija softwera je 2.2
Babeband version 32.44.00.32U_5.09.05.30_2
Kernel 2.6.32.15-g6a358a9
build number 2.10.163.1 CL227493
Jel se može nekako provjeriti dal' je mob bio zakodiran, tj. dal je išt' čačkano po njemu?
-hvala, idem to probati...
EDIT: napravio sam baš kak' si rekao, nakon odabira recoverY pojavio se bijelI zaslon sa ''htc'' logom, a zatim malena crna ikona mobitela sa crvenim uskličnikom i tako stoji nonstop, čekao sam dost'... na kraju jedino što sam mogao - izvaditi bateriju i uključiti ga. Za sada radi normalno, oće uć' i u galeriju, poruke, svud...
Što se baterije tiče, od 10h otkad sam počeo čačkat to sve po njemu danas, sada je već na kraju, znači za cca 4 sata otišla baterija, a nisam ni slao poruke, ni nikog zvao, ni kameru koristio, wtf?
-i da, opet je vruć dolje-od pola displaya pa naniže, te ozada di je SIM kartica i memorijska, ali ne kad ga ostavim na miru, nego samo kada počnem bilo što čačkat po njemu, poput pregledavanja slika ili ''tračanja'' kroz izbornik... :angry:
A čekaj, ako sam dobro shvatio sad ti je u njemu opet ona 10 godina stara SIM kartica? Ja bi na tvom mjestu otišao to zamijenit za novu karticu pa onda probao, čitao sam da su upravo zbog toga ljudi imali probleme..
Probaj i s drugom memorijskom karticom.
-čini se da nije rootan... el? -nije ušao ni u clockwork ni amon, tj. u ništa nego samo crveni uskličnik - hvala za savjete/pomoć!
-oko gabelaca (prije4 sata) sam opet stavio novu SIM karticu od tomata pa neku isto novu od T-Mobile-a, sad šteka sa svim SIMovima... - hvala za savjete/pomoć!
-kada dođem doma probati ću onda sa onom koja je bila u mobu (original)... - hvala za savjete/pomoć!
ako ti je mob kupljen 4-tog odnesi ga u vip i odma ces dobiti novi...
meni su rekli ako slucajno bude problema unutar par dana neka ga odma donesem i dati ce mi novi...
Ja mislim da se pričalo da u roku od 3 dana dobiješ odmah novi mobitel.. Tako da ako si u prilici otić do nekog vip centra, probaj se požurit :)
Ne bih rekao da je tvoj problem povezan s njegovim. Problem isti kao tvoj sam imao i ja na Opendesireu (od verzije 4.0.10 naviše) i Defrostu (5.9 naviše), dok na stock Eclairu nikad. Na OD-u se događao dosta često i uz intenzivno testiranje mislim da wifi driver ima veze s tim... Uglavnom, poznat problem sa cyanogen based romovima i poprilično sam siguran da nema veze s ovim problemom od SE Hondaša.
@SE Hondaš: nadam se da ti je samo sje* soft jer ovo rušenje procesa ne miriše ok (force close). Najbolje da ga furaš Vipu i tražiš novi jer u suprotnom samo gubiš vrijeme.
Nema rješenja :) Bar ga ja nisam našao niti uspio rješiti na svoju ruku. Napisao sam masu postova na tu temu na XDA forumu i ništa... Promjena ROM-a definitivno pali, ali promjena na nešto skroz deseto, ne cyanogen klon. Uglavnom i sam problem je ful teško za objasniti, a kamoli uzroke i posljedice istog pa ono... Nemojte me moliti.
Neznam šta je wifi driver u postavkama, još sam na 6.0k. Zašto se ne vratiš na zadnji funkcionalni DF ROM? Meni se na 6.0k zna često krešati browser i događati neki čudan reboot pa ću se vratiti na 6.0e (sa 6.0c kernelom). Bio je odličan i zbog njega sam propustio f, g, h, i i verzije :)
Jel zna tko koji je postupak sa nošenjem na servis? Kamo se nosi, koliko dugo se obično čeka, itd. Izgleda da su mi volume tipke potpuno otkazale (dugo su malo radile malo nisu) :(
Da, sad sam bas gledao ROMove i gotovo svi koriste nekaj od CMa.
Polako me to nervira jer mi se zna dogoditi da me netko zove, a ja se nemogu javiti i onda fino moram gasiti mobitel tako da vadim bateriju...
Probat cu mozda sa nekim Sense ROMom...ali tesko, vec sam postao ovisan o vanilla ROMovima. Mozda ovaj Sense HD ce biti bolji..
Ali 6.1 ima isti kernel kao i 6.c tako da neznam kakve bi to koristi bilo..
Probat cu sa 6.0e.
A kaj se tice servisa mislim da moras odnjet u Vip/T-Mobile/Tele 2 i onda oni salju u Agram servis pa tamo rade dijagnozu ali mislim da oni tamo ne razmontiravaju mobitel nego ga salju negdje van RH.
Evo baterija puna, stavio sam memorijsku koja je i bila, nova SIM kartica je unutra, sad malo čačkam po marketu, i zasad nije zablokirao, ali vruć je da ga ne mogu držati u ruci, mislim da ću ga samo zbog toga nosit odmah sutra u VIP.
Jel se još nekome tak jako grije?????
Onda je mob u pitanju, nešt ne valja s mobom, očito nije do OS-a ona...
-ništ, sutra idem u VIP pa ću vidjet šta će mi reći, imam neki loš predosjećaj u vezi toga...
-i da, u 19:00 kad se baterija napunila (a sad još nije ni 21h) sada je već na 50% [ znači nakon nakon 1h 50min], a samo sam malo surfao (10min) i skenirao Wi-Fi po gradu (isto 10ak min) i ode baterija... katastrofa :(
Glede restarta, power + vol down + trackpad je hard restart, ne trebaš vaditi bateriju.
Da se razumijemo, meni se touch freezao i sa 6.0e, ali daaaleko manje nego sa OD-om.
Grijao se i meni ali u 8. mj. dok je na punjaču i dok sam ga intenzivno koristio. Otkad su temperature malo pale, ne pamtim kad se ugrijao čak i na mlako. Definitivno se ne bi smio grijati a da ti se zbog toga znoji ruka, pogotovo ne sad u ovo zimsko vrijeme (kad su sobne temp oko 20-25 C).
Instaliraj System panel lite sa Marketa, odi u aplikaciju, klikni menu - device info - power - tu očitaj temperaturu. Meni se vrti najčešće od 19-23 C.
edit: Taj battery drain je nenormalan. Napravi factory data reset pa vidi kako će se ponašati. Sumnjam da si uspio nekim aplikacijama zdrmati OS i natjerati potrošnju u te granice, mislim da nekim normalnim radom to nije baš moguće izvesti...
ma ocito je problem hardverske prirode.ili procesor ili tak nesto.cim se toliko grije.
Temp. baterije 33°C što je očigledno previsoko, da je ljeto, već to sve crklo, druge temperature nisam vidio da prikazuje, by the way, zgodan programčić.
EDIT: pa jučer i danas sam ga 10ak puta resetirao, i preko izbornika i preko tipki (dolje pa tipka za uključenje)
CPU radi od 650 do 750MHz i tak varira, a Android System je na 75% (potrošnja baterije)
EDIT2: što više čačkam, temp. raste, sad je na 37°C jer sam otišao na net na minut, pa j****
Mislim na vraćanje na početne postavke: menu - settings - privacy - factory reset. Ako si već probao, onda zanemari post, možda se nismo razumjeli.
30° je puno, da. Vidim dosta slučajeva po netu, jesi gledao možda:
http://www.google.com/search?q=htc+d...ient=firefox-a
neznan šta je to sa temperaturon...meni je neki prosjek oko 20-23°, kad radin nešto na njemu onda je od 25-30°
baterija i njezina potrošnja je standardna za sve "makinje" od htc-a, znaci visoka potrošnja ako cesto zovete,šaljete poruke,surfate itd...
Ma užas, kad ništ ne radim s mobom baterija se troši kao da je vibra non stop uključena... Sad sam ga malo ostavio na miru i više nije vruć, no temperatura je 29°C
Na onom linku od xlr i tak po googlu se može naći da hrpa ljudi ima iste probleme s pregrijavanjem... :(
-začudo, još nije zablokirao, ili da se display ne da uključit nakon odlaska u standby... možda zato što svoju simpa SIM karticu držim podalje od njega... hm, blast!
Imam desire oko 4 mjeseca, super sam zadovoljan, osim što mi u zadnje vrijeme često fali memorije(interne). Imam android 2.2 no međutim zna se da neke aplikacije nemogu ić na sd card. Htio bi staviti neki drugi rom, pa da mi sve aplikacije idu na sd i da mi baterija dulje traje. Pitanje je što još dobivam sa stavljanjem novog roma? I gubim li garanciju onda kad stavim novi rom?
30 min igranja jedne 3D igre (Pocket Legends) i temp. mi se digla sa 24 na 28.,,
Ako odneses mob na servis neces ga vidit tako skoro...Nadaj se samo da ces dobiti novi mobitel..
nevidin šta je loše u tome da igranjem igrica ili ucestalim korištenjem mobitela temperatura bude oko 35-37°
jedini je problem ako je pocetna temperatura u stajanju viša od 30°
jasno, sam san cita na ostalim forumima da je svima problem ta temperatura al to je na neki način radna temperatura
imam mobitel već 6 miseci i dosad mi nikako nije bilo problema sa mobitelom kad je ona bila 35-40° pri instantnom korištenju
nadam se da ce ljudi iz htc uvidjeti na ove nedostatke i rješit te probleme sa zagrijavanjem-izdržljivoscu baterije
Evo za test sam bio isključio mob na 15min, odmah nakon uključenja baterija je na 27°C i to je valjda minimum, dok ovo pišem već je skočilo na 29°C...
Što se servisa tiče, upravo me to strah, dao pola plaće i onda da budem mjesec dana bez uređaja, grrrrrr
@snake44 - garancija se gubi stavljanjem roma...
dobro,pa meni je sad trenutno 26° i ne predstavlja mi to nikakv problem
nego sad cekam 2.3 update i NADAN se da se izbacit sa njin i HTC Sense 2.0
Jel mi može netko malo pojasnit ove slike, znači isklj. sam mob, pa tipka za glasnoću dolje pa tipka za on/off i onda sam odabrao SIMLOCK kao što se vidi na slici:
http://img522.imageshack.us/img522/4125/dsc06002u.jpg
-i onda dobijem ovo, ali ne znam što to znači...
http://img138.imageshack.us/img138/93/dsc060030.jpg
Zašto simlock?
SIMlock - zaključavanje moba na određenu SIM karticu - kodiranje? Ugl dobro je pa neznaš što radiš :) jer si ga tako mogao fino lockati.
Pošto ide na servis nije više bitno... ili će bit drugi softwer ili ću dobit drugi mob...
-a eto, i da sam htio lockat - ne bi uspjelo...
EDIT: otkad sam jučer popodne stavio original memorijsku, više se nije blokirao, pa čak ni ono da se display više neće uključit, zar je moguće da se sve ono događalo zbog moje memorijske od 8GB?
-sad sam baš stavio onu svoju staru SIM karticu da vidim što će biti.
-još je jedino ostalo to što se pregrijava, bez obzira koju temp. očitava onaj programčić, gadno ga je držati u ruci koliko bude vruć :(
Desire mi jutros nudi update 2.29.405.2. Kupljen u VIP-u prije 10-tak dana.
To bi značilo da nije lockan?
Čitam da neki imaju poslije problema (nakon update) sa WI-FI, ako nemaju gold card?
Sto bi to u prijevodu značilo?
update nema veze dali je mob lockan ili ne (barem tako mislim a neka me neko ispravi ako sam u krivu iako sumljam)
gold card se odnosi na rootane mobove.
Uglavnom čitam imaju neku ljudi problema, rootani mobovi ne mogu napraviti update.
Neki definitivno imaju problema sa WI-FI nakon updatea.
Ipak je ovo samo za nelockane mobove.
Evo jednog komentara:
*** You CANNOT apply the OTA update to a rooted Desire without causing a number of issues ***
*** You CANNOT apply the OTA AT ALL to a custom ROM ***
*** If you are running the stock 2.10.405.2 ROM but had to use a gold card to debrand you MUST use the gold card again for this - and ALL - update ***
-izgleda da mob normalno radi sad kad je u njemu originalna memorijska, zar je moguće da mi se sve ono događalo zbog druge memorijske kartice?????? -nije mi to logično...
Još nitko nije odg. na ono mje pitanjce: Jel se može nekako provjeriti dal' je mob bio zakodiran, tj. dal je išt' čačkano po njemu?
Pa nemoze.
On je mozda rootao mobitel, a to mozes provjeriti tako da sa marketa skines Titanium Backup, ako radi, rootan je, ako ne nije..
Zato i sluze RUU ROMovi da se mobitel vrati (softwerski :notooth: ) u prvobitno stanje...
Skinuo programčić, veli program ''Root acces=> FAILED'', znači nije rootan.
Pa mob je kupljen 4.12.2010. a ja sam ga od lika (5 banki) kupio 5.12.2010. kad bi ga stigao dekodirat ili rootat?
Sve mi se čini da je crkavao zbog one memorijske kartice, jer sad kad imam originalnu memorijsku (pa čak i svoju staru SIM karticu) mob radi dobro, instalirao sam svakave gluposti i nije se skršio još...
JEDINO BATERIJA SE PREBRZO TROŠI, od 6 do 9 sati otišlo sa 100% na 90%, onda sam počeo čačkat po njemu (od 9 do 10 sati) i ode baterija sa 90% na 75%...
Root je postupak od par min, nista posebno...
Ako je covjeka to interesiralo, on bi to sigurno bio u stanju napraviti u roku keks...
Cek, di ti tu vidis prebrzo trosenje?
A moguće je onda svašt, na računu piše vrijeme kupnje (10:30 subota) a oglas je bio objavljen sa sub na ned oko ponoći...
Pa ako se baterija ovak troši kao sada onda ću morat 3 puta na dan punit prokleti mob, nisam navikao na to...
Sta ja znam.
Ja ove "simptome" prije rootanja nisam imao, niti problem sa pregrijavanjem niti sa ekranom, tako da neznam.
Bolje ne petljati nego odvest mobitel na servis i vidit sta ti kazu.
Ja koristim ROM koji je potupno "ociscen" od beskorisnih appova. Sami ROM ima 48 MB, dok za usporedbu custom ROM sa HTC Sensom ima oko 140+ MB.
Ako ti se pregrijava onda je problem sa matičnom (izgleda da su slabi lemovi na matičnoj), puno korisnika ima taj problem. Promjene ti matičnu i nadaš se da će raditi dobro. Meni su također mijenjali matičnu i to su mi stavili repariranu. Mjesec dana čekanja ti ne gine.
Pojavio se novi update 2.29.405.2 28.87 MB. Je li ga tko instalirao? Vidi li se kakva promjena? Ja ga upravo skidam...
Pojavilo mi se prije 10 min, upravo instalira...
Skinuo sam taj zadnji update i radi mi sve normalno. Nemam nikakvih problema sa wi-fi. Desire mi nije rootan i lock-an je na vip! Morao sam osloboditi 25 MB prostora na internoj memoriji da moze instalirati taj update! Ta velicina interne memorije mi je najveci minus tog mobitela!
Jbg, zato imam tebe ravilov :)
Zato ja pričam da hebeš tak skupi mob a da nema 8GB interne + slot za microSD do 32GB, pa mi tu napišu da šta će toliko interne memorije... Za mob u toj cijeni poput Desire-a, trebalo je bit min. 8GB interne memorije, ak LG arena ima, hebem, kak Desire nije mogao imat'... koliko ja vidim, to je drek upakiran u dobru reklamu, ništ drugo.
mana su baterija i interna memorija ali šta ocekivat drugo. Vidite da izlaze radni poboljšanji softweri da bi to sve došlo do savršenstva. Neznan kako vam može manjkati interne, ja san mobitel napunija sa svim bitnim aplikacijama+update i ostalo mi je oko 70 mb interne
ako vam je malo rješite onu šemu da vam aplikacije idu na sd karticu pa vam nece bit problem. Ako ne vi prodajte Desire i kupite neki drugi sa jačom internom :dunno:
Pa fuckas ga kada se ne zelis potruditi i malo mucnut glavom. Napravis root i stavis App2SD i rijeseno, imas preko 140+MB slobodno na mobitelu i nejde ti cijela aplikacija na memoriju telefona. A uz to imas od nedavno i Data2SD gdje mozes imati i do 400 MB free na mobitelu..
Dakle u principu ako se napravi taj SIM lock, on se nemoze nikako ponistiti?
@SE Hondas: U ovim trenutcima ti hladan tus dobro pase ;)
Nemoj pricati gluposti o mobitelu, ako tebi (1 osobi) ne radi kak spada, a drugima (citaj vecini) sljaka.
Ne vidim di je tu problem, pa i kada kupis auto znas da postoji vjerojatnost da nesto na njemu nece raditi i da ce morat na servis.
uvijek postoje tvornicke greske, zato i imas servise da ti poprave to ;)
Znam, ali pogledaj malo po netu, hrpa ljudi ima problema, i u HR i cijelom svijetu (a puno njih misli da to tak mora bit i da nema pomoći pa šute) znači nemam samo ja feler, nego puno njih, ja sam ''naglas pričam'' pa zato zvuči tak, i dalje mislim da je taj mob trebo koštat 1000kn max, više ni ne vrijedi, al tak to ide, dođe nešt nove, cijena 10 000 kn, za mjesec dana je 3000 kn... pih
1000kn max?haha...a dobro .nije ni bitno.nisi imao srece,ali ne vidim razloga da mobitel podcjenjujes.ne shvacas da na netu nalazis samo ljude s problemima.oni koji ih nemaju,oni se ne javljaju.pogledaj samo tu na forumu koliko je aktivnih forumasa koji nemaju problema sa desire-om I onih koji ga imaju.niko ne pise,super je mob,danas mi je bat
izdrzala 16h,ili danas mj je ekran bio ful dobar na suncu.pise se o problemima I nalaze se rjesenja.a na osnovu komentara sa neta nemozes pricat gluposti koje nisu tocne.
-vjerojatno...
Dok ga nisam imao mislio sam da je to pila, sad kad ga imam vidim da je izrađen od jeftinih materijala, memorijska i SIM se mogu mjenjati samo ako se baterija izvadi (a to znači isključenje uređaja - kak jadno) pa onda zvučnik krči kad je na najjače, i opet ta nesretna baterija koja se mora punit 2-3 puta na dan, kod sretnika traje 24 pa se puni jednom na dan... itd itd, ja bi sad dao i više love al' za neki bolji mob, samo ne znam dal tak šta postoji...
Znači mene smetaju hardwerski nedostatci, što se softwera tiče, to je druga priča...
Tebi je glupost što je men mob užaren da ga moram ostavit na stolu i što baterija traje pola dana max, jbg, kad bi bio sretnik kao ti imao bi bolji život i neb' mi bilo onda žao 300 eura za mob... bez uvrede...
slažen se
ima san i ja dosta problema al ništa šta nisan moga sredit (vecinom problemi sa softwareom), ako je šta ozbiljnije to sredi garancija
nemoj bit laik pa govorit da je vrijednost mobitela 1000 kn jel je to tako debilna izjava
od nas recimo 15ak korisnika tog uredaja na ovom forumu,ti si jedini s tim problemom.i onda nemozes rec da uredaj ne valja.nemas srece.to je druga stvar.meni je na tv-u riknuo neki senzor,koji nikad nikom nije riknuo.i nemogu ja sad tvrdit da taj tv ne valja.to je peh,i nista drugo.
Cek sto nisi trebao danas ici do vipa? Koliko ja znam 3 dana je ja mislim reklamacija nakon kupovine..
PS: malo sam iz dosade gledao na forumu kaj ljudima pise koji imaju mobitel i nije nas bas 15-ak ;)
A jeste zaspamali temu. Jedan koristan post u dvije stranice.
Nije da me se tiče, al mislio vidi postova, neš korisno kad oni samo isto se vrti.
Moje isprike na mom offu:respect:
I meni je bilo slično kad sam ga kupio, pizdio sam zbog grijanja i trajanja baterije. Na pocetku, malo ukljucim wlan i prosurfam a temp baterije se digne na 40, ne mozes ga nit drzat u ruci vise. Isto se dogadalo ak sam malo duze igrao neku igru.
U meduvremenu sam rootao i stavio custom ROM i pa mi se temp ne dizu toliko. Baterija je s vremenom povecala kapacitet pa se dobije neka pristojna autonomija. A opet mislim da ce i neki drugi mob s istim karakeristikama dati isto trajanje baterije. E sad, u vrijeme kad je Desire izasao, bio je pila al jbg to je 1. generacija snapdragona koji je prvi proc na 1GHz i normalno da se grije i da trosi. Sad je izasla nova generacija s manjim proizvodnim procesom 45nm koji naravno manje trosi i manje se grije, dokaz tome je da su Desire Z uspjeli natjerati da radi na 2GHz (Quadrant score 3000).
Osim toga, ljudi na XDA forumu se svaki dan trude da istjeraju maximalno iz uređaja, dakle podrška je velika. Al opet sve ovisi o tom jel si power user il samo user, ak si ovo drugo onda jbg ima i boljih uredaja na kojima ne treba prckat a rade dobro. Meni ce Desire biti dobar 2 god ili vise, taman dok se ne pojavi opet nesto novo i brzo, a kolko vidim LG je vec napravio android s dvojezgrenim ARM-om, a u planu je 4-jezgreni ARM s virtualizacijom tam negdje 2013.
-šta ti misliš koliko taj mob vrijedi u tvornici? puno manje od 1000kn!
-ja kažem da moj ne valja, a ne svi koji postoje! -svaka čast tom Desireu koji nema feler pa baterija izdrži dan-dva, koji ne bude vruć kao žeravica dok se piše SMS ili surfa... itd itd...
-trebao, nisam mogao, imao posla doma jbg, volio bi i ja ko drugi cijeli dan sjedit i zaj**** se okolo... tad bi imao vremena za odlazak u VIP... a da mama i tata kupuju tehniku, ovak kad štedim pola godine pa dobijem novi mob koji jedva radi tko onda neb' bio ljut?
Dosta o meni, imam 2 kupca danas za sada, i rekao sam im da se grije i za bateriju - ne smeta im to, pa ću ga lijepo prodat i dobro!
Ja iz principa neću više taj mob, za mene nije dovoljno dobar! -ovo je istina - nova stvar, nije dovoljno istestirana, pa frka, a svejedno je daju u prodaju nek se bagra hebe... -sa Desire Z znači nema problema sa pregrijavanjem - super :)
Da mi auto tak radi ko taj mob, do posla bi mi trebalo tjedan dana, a imam 7 km do posla... slikovito rečeno :)
neznan oce li te tješit ali sa svim ostalim mobitelima (android 1 GHz) ces imat iste "probleme". prijatelj uzeja desire hd pa opet baterija izgura jedva dan, a to "pregrijavanje" je normalna stvar. Uvalili su gigaherc i više od 500 mb/rama u mali prostor,šta je za ocekivat
Neznan,meni je htc nešto najbolje šta je izašlo i stvarno san ga iskoristija maksimalno sa svim potrebnim stvarima. Dragi ti prodaj Desirea pa se vrati na jednostavne mobitele jel smartphone iskreno nisu za tebe/vas (bez uvrede)
-jbg, samo rekoh da moj DESIRE nije kak Bog zapovjeda, a drugi to ne mogu prihvatiti, i ponavljam da nije dovoljno dobar za mene, dok ga nisam imao mislio da je to mrcina, a sad vidim kak je krhak itd itd...
Hvala svima za dobronamjerne savjete, javim se kad nabavim drugi/bolji nek mob.
-ma sad više ne znam koji, razočaran sam...
bez urede tebi, ali ti sad mješaš softwer i hardwer, ti znači misliš da se ja ne znam služit s mobitelom jer je to smartphone? -rekoh da što se toga tiče sve OK, ali ne mogu držat mob koliko je vruć, a baterija crkne za cca 8 sati, zbog toga mi ne paše, a ne zato što je to smartphone!
Ocito da ti neznaš citat
Da ponovim, smartphone svaki ili vecina (sa serijskim softwareom) ima manu da se baterija brzo pocuca, jel nije lako sa "baterijicom" zada gurati svu tu snagu i sve te aplikacije. Za to postoje ROMovi sa kojima sređivaš stvari sa kojima imaš problema
Nisi jedini kojem bi takve stvari riješila garancija (mislin sad na hardware), ali neka. Nadan se da tvoj iduci izbor mobitela nece imat "dječije bolesti". Necu više ulazit sad u ovu raspravu jel samo offtopičarin
jel netko uspija dokucit koje su novosti 2.29 updatea?
nije dovoljno dobar za tebe?
taj tvoj nije za nikog.ali ne znam korisnika koji bi mogao rec da desire nije dovoljno dobar za njega.jer mobitel ima apsolutno sve.dok je ispravan naravno.
ja svoj mobitel nisam dobio na poklon,i ja sam ga kupio,platio kao I svi ostali.tako da ja kuzim da si ti ljut zbog toga sta ne radi ispravno,ali mobitel je top 3 trenutne ponude,i nemozes takve stvari iznosit na osnovu svog loseg iskustva.
PA NA SVOJ SAM MISLIO DA NIJE DOVOLJNO DOBAR ZA MENE, JER BATERIJA ODE ZA 6-8 sati, I ONO PREGRIJAVANJE, ETO TO...
-što se tiče softwera, imam novu SIM karticu te sam vratio onu memorijsku karticu od 8GB da vidim hoće li se opet blokirat i za sada je sve OK, nije mi jasno zašto je u pon. i uto. blokirao/crkavao (smrzavao i display se gasio) . . .
@SE Hondaš, nakon što si zaspamao temu svojim problemima za koje si ODMAH dobio konkretne savjete. Što da napraviš i ako ne uspije da vjerojatno imaš NEISPRAVAN uređaj i da ga odneseš na SERVIS, mogao bi odskakutati sa ove teme! Daljna rasprava je samo čisti off topic s tvoje strane i molim te nauči se kako koristiti multi quote a ne slagati postove jedan za drugim.
pa mućni malo glavom i napravi root, tako su meni odgovorili :)
Upravo to i namjeravam, čitam topic-e i tražim dobar tutorial.....
Nisam baš power user ali muku mučim sa internom memorijom.....
Inače, sa mobom sam i više nego zadovoljan, nemam ama baš nikakvih problema tako da više čitam i pratim ovaj topic nego što se javljam!
Meni zagrijavanje baterije i nije bas problem,kad ne koristim mob onda je oko 24-26, a kad je.recimo wlan + igrice onda ode i na 35, ali Mislim da je to normalno je li. Moze li mi netko pomoci pri izboru novog roma? Zelim da mi baterija dulje traje i da imam vise slobodne memorije na mobu,tj. da mogu sve app stavljat na SD. Prvi put to radim pa me strah gubitka garancije,pa sta onda ako imam drugi Rom a nes se pokvari?
Imaš temu o custom romovima malo iznad ove pa si pogledaj. Uglavnom se vrte iste preporuke...
Ako se nešto pokvari, garancija ti ne vrijedi. Šanse da nešto pokvariš stavljanjem roma su ravne nuli. Šanse da nešto zezneš svojim neznanjem ili nečitanjem - poprilično su moguće. Uzmi si vremena i čitaj, čitaj, čitaj.
Nije me strah da cu pokvarit stavljanjem roma,nego npr. da sad stavim novi rom i onda koristim mob normalno i nesto se slucajno pokvari,recimo tipka za on off i odnesem na servis i vide da imam drugi rom,onda je sranje je li?
Sve dok ne vratiš stock rom, sranje je, a ako ti vrisne power tipka onda si fakat pehist i pol :)
Pa malo san cacka, nekolicina aplikacija je dobila neke nove mogucnosti u widget izdanju. Baterija kada se napuni te izvlacenjem punjača se ne smanjuje ispod 99% (do sad bi cesto bila na 95%, vecinom se nebi napunilo do kraja-bar meni). Cesto je oslobođeno više rama, znaci te neke cake koje su nebitne ali opet dobro dođu.
Ima li neko neki podatak za 2.3, kad bi trebalo to čudo izac
Čudo da je HTC riješio taj problem s 95% baterije.
2.3 se očekuje najprije za Nexus One, a tek onda će ostali proizvođači dobiti sve potrebno za prilagodbu roma svojim modelima. Za Nexus se očekuje kroz sljedećih nekoliko tjedana, što bi moglo značiti da će na Desire doći najranije mjesec-dva nakon toga, ako u HTCu nisu izmjenili prioritete kod izbacivanja updejtova (zbog Desirea HD i Z)...
Da, to je i za očekivati. Ali uvijek postoje alternativni načini...
Sve je već poznato, na nama je samo da čekamo :)
http://twitter.com/retomeier/status/11830023140937728
= Citat =:
The Nexus One OTA isn't happening just yet - should be coming in a few weeks.
-Pozz!!
-Kada pokrenem software update na mom Desireu na downloadu piše da je froyo DE verzija što bi trebalo značiti da je samo Njemački jezik koji mi naravno ne odgovara.
Dali je moguće poslije promijeniti jezik na Engleski????
Ne verziji 2.1 koju imam trenutno mogu mijenjati koji hoću jezik.
-Hvala!!