ja sam siguran da svaki ima tu ledicu jedino sto se na nekima ne moze vidjeti da svijetli
Printable View
ja sam siguran da svaki ima tu ledicu jedino sto se na nekima ne moze vidjeti da svijetli
A jel itko pomislio da nije možda stvar u firmwae-u?
EM servis centar se totalno pokvario u odnosu na prošlu godinu, naime danas odnesem telefon da mi hite novi soft jer ne mogu doma i veli mi baba da bu tek za tri dana gotovo.. koja štanga, to je prije za dva sata bilo gotovo.. pljuc pljuc
Odi u privatni servis, plati 60 kuna i za pola sata je gotovo :hrv: .
Šta još nisu popravili bug s DB3150 firmwareima na SEUS-u?
Poštvanje...prelisto sam ovu opširnu temu, dal je što izašlo za sredit k850?...barem da sklonim ovo vodafon sr...nje? koja god da je tema, uvjek te iste šugave ikone...
Onda krenes od opcenitijih stvari, npr. potrazis teme vezane za tvoj mob (K850) i Vodafone, i pregledas ih malo.
Moras shvatiti da je ljudima dosta iritantno kad se ista pitanja postavljaju bezbroj puta (a vec su isto toliko puta odgovorena), a pogotovo ako se zbog toga cak i nova tema otvori...
Kao sto sam i ocekivao, u servisu nemaju pojma za LED diodu na k850 (ne znaju ni jel postoji, a ovo drugo onda nisam htio ni pitati...) s izgovorom da oni samo preuzimaju mobitele i da bi to trebalo bas servisera pitati... E pa katastrofa da nemaju nekog servisera na preuzimanju mobitela, tamo rade ljudi koji ne znaju neke osnovne stvari a covjek im treba opisati kvar mobitela, bruka...
Po meni, ovakav raspored ljudstva je sasvim normalan, pa nece valjda serviser raditi na preuzimanju, onda to nije serviser. :)
Ali bi covjek na preuzimanju trebao po potrebi (ako nesto ne zna) nazvati servis(era) i pitati. Glupo je reci "to bi trebalo servisera pitati" kad jedino covjek na prijemu ima mogucnost komunikacije s njim. :hm:
E pa ok, serviser bi trebao raditi svoj posao, slazem se, ali i biti u blizini... Recimo da mi je isti taj mobitel zaprimio bas serviser, kojeg sam vidio da ga je servisirao prethodni put... Po meni su oni malo neorganizirani jer taj covjek koji tamo radi, ne mora znati promijeniti klizni mehanizam na s500 al bi trebo bar znat ima li k850 lampicu ugradenu ili nema... to je ko da dodem pitat u pekaru jel ima bureku mesa, a on mi kaze to bi trebalo pitat pekara jer ja ne znam sto prodajem... (nisu ducan slazem se, ali su ovlasteni servis bas za te aparate...)
Pozdrav svima ja sam novi ovdje, e sad ja sam isto ponosni vlasnik SE K850i, koji mi je predobar mobitel al imam mali problema sa njim, naime ne znam zasto al mi slike na njemu ispadnu malo mutne makar kamera ima 5.0 mpx sestra mi ima mob samsung u600 na tom mobu su slike odlične,e sad koje su najbolje postavke za slikanje, i jos nesto imam problem sa touch screen tipkama odjednom mi ne reagiraju na komande il prodje pol sata da bi same od sebe tipkale i brckale po mobitelu ne znam stvarno koji im je k, i jos nesto kako da promjenim one sugave vodafone ikonice, molim da mi sto prije odgovorite, hvala!:hrv:
Eh sad, natrpao si 50 stvari, sve u jedan post. :jehon:
Ne sluzi ova tema tome (opcenitim pitanjima i problemima, sve nabacano na hrpu), za to postoje druge teme.
Ima vec vise tema o K850, njegovom firmwareu i upgradeu, problemima sa slikama i kako ih rijesiti, a i o Vodafone softveru. Potrazi malo, ja sad ne mogu...
Odnio sam ja mob na servis i popravili su mi, al sam isto tako pitao da mi promjene vodafone ikone i rekli su da nazalost to nemogu napraviti ne znam zasto zaboravio sam,no dobro, mob radi sad savrseno i nema nikakvih bugova, zanima me sljedece di se mogu skinuti besplatne 3d igre ili obicne,i teme znam vec za zedge,al bez virusa molim..
Što se igrica tiče, ja sam gotovo sve našao ovdje ;) Samo provjeri je li za tvoju rezoluciju ekrana (240x320) i deri ;) :)
Naravno da možeš skinuti igre koje hoćeš, za to imaš drugih tema i google. Malo si skrenuo s teme. BTW, vodafone ikonice se mogu promjeniti, pitaj u temi DB3150 modding.
Zanimaju me vaša iskustva sto se konkretno tice resetiranja mobitela-ono kada sam od sebe zamraci,pa se ponovo upali? Općenito,mobitel mi je odličan, čak toliko da ga smatram predobrim iako se tu i tamo resetira... ALI...danas mi se 3 puta resetiro!!! Prvo dok me netko zvao,mob vibrira,svjetla blinkaju ali ekran crn-naravno ugasio se nedugo pa upalio. Ugasim ga,izvadim bateriju,upalim. Udjem u poruke-ugasi se isto. Pustim ga na miru malo,radi ok. Da bi navecer opet,obrisao sam par igara i ostao u izborniku dok nesto obavim pa cu dalje brisat-on standardno zavibrira i restart! Inace tako jednom se ugasio pri paljenju kamere,jednom kad sam stisnio Nova poruka,jednom u meniju i tako-nevidim pravila. Baterija je standardna,koju sam dobio uz njega,u tele2 pretplata prije 2mj. FW je novi,onaj 035,radio sam update preko interneta SEUSE,prije mjesec dana..Da nije nesto s baterijom..? Da nije update kriv sto? Iako se i prije toga znao restartirat. Znam da se SE tako vole restartirat,al 3x za 1 dan!? Al zato izmedju restartiranja radi ko zmaj-odlican mob! Bude i par dana da bez prekida,odlicno radi... :)
Evo jučer sam pobrisao sve sa mobitela, resetirao ga, formatirao M2 karticu, napravio SEUSE update, opet ga resetirao. Zatim sam na njega stavio samo teme sa Sonyericsson.com stranice - znači službene samo...Isto tako nikakve modifikacije nisam radio ni cam,ni audio ni ništa. Na karticu sam stavio samo osnovne stvari: par melodije, par slika, program ili dva... Ukratko: Sve što bi moglo zahtijevati dužu obradu od strane mobitela. Npr. ranije sam imao a neznam 50-100 mb jar igara (instalacije) na kartici, zatim 1000 slika raznih, programe... + instalacije 30-ak igara, 30-ak programa + 200-300 slika što se nakupi slikanjem...a da ne spominjem teme (mali milijun sam imao) jer se naravno nemogu odlučiti, pa isprobavam itd... Tako da cu sada vidjeti kako se ponaša. Danas se nije resetirao - evo 24 sata radi ok. čak se i brže ponaša (gle čuda!!! :) )
Možda su teme krive - npr. imao sam temu koja je velika 1mb, pa možda mu sve to kad se zbroji previše u trenu iscrpi bateriju pa se zato resetira, pad napona...neznam, razmišljao sam tako malo: tema,puna kartica,uključim slikanje,pustim pjesmu,nestabilan FW i eto... Sada sam mu stavio sve na memoriju uređaja što mu može zatrebati (pozadina,tema,zvono melodije...) da nemora pristupati kartici. Možda pomogne... Prihvatljivo bi mi bilo da se rastartira jednom mjesečno npr. To se da podnijeti, pa i 1 puta tjedno - ali 2-3 puta na dan da se dešava... to je previše!
Ja moram priznati da mi se sada već dugo nije resetirao...
2 dana je izdržao bez da se resetira, radi odlično,...ali, kad je baterija došla do 12 % ja ga uključim da se puni i on se resetira, par sec crno, kratko vibrira i upali se i onda se pojavi optimizirano punjenje! Napunio se 100% i sada je baterija na 56 % i radi ok. Kad se posve isprazni ugasiti ću ga pa ga napuniti ugašenog...
Zanima me pomaže li mobitelu ako se gasi preko noći? U smislu da gase upali pa ugasi tu i tamo kako bi se možda memorija ispraznila, osvježila, ...neznam. Možda bi mu pomoglo kao i Windowsima tu i tamo restart?
Zasad mi se čini ok! Osim toga što se restartiro kada sam uključio punjač - to mi se već jednom desilo ranije ja mislim tako... Nadam se da će sad biti ok dalje. Slikao sam, na internet s operom, telefoniranje, poruke, duži razgovori...Radi ko urica. Bez zapinjanja, zastajkivanja, gašenja.
Ima li kakve veze što se prvo uključuje u struju: Punjač u struju pa onda u mob, ili se prvo spoji mobitel na punjač pa onda u utičnicu? Možda mu je to zasmetalo, da sam ukoso konektore spojio...
Sumnjam da bi gašenje pomoglo, jedino bi mogao uništiti on/off tipku.
Ja mislim da je bolje prvo punjač u mob.
Ja sam napravio update k850 preko seusa sa R1CA037 na R1FA035 mobitel nije ništa brži i kamera mi je full loša u odnosu na stari firmware ...
kaj bi to moglo bit ?
vide se neke sitne izmjene al kamera mi je katastrofa !!!
Ako ti je mobitel bio brandiran, SEUS je mozda stavio noviju verziju, ali opet brandiranog softa.
Koliko sam shvatio, problema (barem nekih) su se rijesili samo oni koji su u servisu napravili update na cisti soft.
No problema s kamerom mislim da se nije jos nitko u potpunosti rijesio (ako mislis na "spaljene slike" i slicno).
Koji su točno problemi sa kamerom? Ako su to spaljene slike (npr slikaš nekoga sa metar-dva, lice bude blještavo do neprepoznatljivosti), onda probaj očistiti leću senzora za svijetlo - bilo je negdije na forumu to spomenuto a meni je odmah riješilo problem... Znači tamo ispod xenon bljeskalice, kraj ledice ima senzor, uzmeš čačkalicu i npr štapić za uši. Otkineš komadić vate sa štapića za uši i onako ka ufrčeš, da bude tanak, i onda čačkalicom to lagano uguraš u senzor i malo vrtiš, nježno... Eventualno na vatu malo vode staviti, ali tek da je vlažna...
Prvi puta kada sam to učinio skinuo sam ako ništa sloj jedan prljavštine, onako kao pločica prašine da je otpala. Jako se prlja taj senzor, užas jedan... I sa normalnim, ne brandiranim softom (035) mislim da bi trebale biti slike zadovoljavajuće. Po noći su odlične naspram drugih mobitela zbog xenona, po danu su odlične jer ima dovoljno svjetla i ipak ima eto 5 megapiksela. A za kvalitetnije slike mislim da bi bilo bolje čak neki za 500kn digitalni fotoaparat u konzumu kupit... Za 1000 kn se dade već neki solidan Sony kupit...i slike budu perfektne! :)
A što se tiče brzine, to mi se odnosi više na to da sam go "očistio", tj obrisao 30 ak i više igara, 30-ak i više programa, brdo slika, zvukova, pjesama, tema...Tako da je nešto "poletniji" sa 2-3 teme, i to do 200 kb ( a ne od 1 mb kao prije). Jedna slika za pozadinu, jedna dvije melodije... Tako da kad se i restartira brže se ažurira jer je manje nepotrebnih podataka (i karticu sam počistio).
Nije mi se već par dana restartirao...tj. samo ono kada sam ga uključio prvi puta na punjenje nakon SEUSE update. Nakon toga sam ga sljedeći puta punio ugašenog i sada je baterija na 25 posto. Puniti ću ga tako da prvo uključim punjač u mob. Zasad se ok ponaša. 2-3 dana prije nego sam napravio update resetiro se 3 puta na dan, najmanje 1x. Izgleda da mu je pomogao update, a sada dalje budem vidio...nadam se najboljem :)
daj mi samo reci... k850i ima tri touchsreen tipke
za menu , pozive i još nekaj ? jel tako ?
kako je sa njima raditi ....
i dali postoji kakva druga tipka za menu osim te touchscreen ?
tnx
Kao sto sam vec negdje u ovoj temi rekao, razlika izmednu tuch tipki i tuchscreena je ogromna, tako da nebi trebalo mjesati ta dva pojma...
Sto se tice ulaska u meni i ostalog, mozes isprobati mobitel na SE stranicama, pa ces satnati... ;)
Ma vezano je za rub ekrana... one 3 nazovimo ih "tipke" nisu tipke, nego samo svjetlo kako bi znao di trebas stisnuti... Tuch senzori su uz rub ekrana koliko se ja sjecam kod tih "tipki"... Ekran sam po sebi nije osjetljiv na dodir - nije tuchscreen.
Zato postoji Service manual ili Repair and Service manual, pa iz njega vidis detalje... ;)
Tuch tipke su vezane uz tipkovnicu, a ne uz ekran... U prvom manualu na stranici 12, ono narancasto na vrhu tipkovnice bi trebali biti tuch senzori.
evo i ja sam očistio senzor i slike su odlične, čak i slike izbliza sa blicom! hvala
Ajde drago mi je da je pomoglo...znam da sam ja bio presretan kada su mi slike odjednom postale perfektne... Ali doslovno! Već sam počeo isključivati blic... Sada me jedino brine može li se oštetiti taj senzor? Mislim kako je to stakalce i trebalo bi biti ipak malo zaštićeno...Ali opet... Čini mi se kako sam ga možda malo, mrvicu oštetio...kada ga očistim ima točkica, točnije kružić...kao od čišćenja...Ali nije bitno, slike su odlične, funkcionira! Ipak on samo treba vidjeti ima li i koliko svjetla! I naravno, prije svakoga slikanja lagano uzeti i pobrisati leću kamere, tj. staklo ono zaštitno. Ja ga od majicu, potkošulju pamučnu uvijek obrišem. Eventualno puhnuti malo pa pobrisati. Također to staklo se može oštetiti ali vjerujem teže - mislim da je u od plastike,stakla,magnezij nešto bla bal da se teže ogrebe. Ali opet treba paziti.
Usput: mob mi radi ok bez restartiranja! Već evo danima! 2 puta se restartiro. 1puta kod uključenja na punjač, 2.puta ušao u meni,freeze i restart. Uglavnom, zadovoljan sam zasad - izgleda da mu je stvarno pomogao SEUSE update! :)
Pitanje: Imaju li neku veliku ulogu flash teme,flash pozadina,flash screensaver u trajanju baterije, tj. troše li brže bateriju? Opterećuje li to memoriju telefona nešto značajno u smislu da ga uspori ili možda bude uzrok restartu?
Neznam, i mene zanima, na K770 koristim flash temu koja u sebi ima lighteffecte koji aktiviraju plava svjetla - da nije to razlog? S običnom gif temom mi tek malo duže traje baterija, isto tako i s "običnom" flash temom (tipa Aperature)...
Evo nisam se neko vrijeme javljao jer sam ljut u zadnje vrijeme: Već 10 dana mi je na servisu k850 - pogađate zašto!? Zato jer je imao BROD...Tek što je fino radio, kad eto... I bijesan sam jer naznam šta učiniti... Svidja mi se k850, super telefon,...ali sam bijesan što je na servisu i što mislim da će kokad puno tamo morat ić...bar tako se priča okolo, zar ne? A čovjek potpiše pretplatu na 2 godine, tarifa 150kn - ajd misliš isplati se, dobar mob...a zapravo bi ga trebo sad prodavat i kupovat neznam na pijaci negdje neki drugi, ili neznam kupit neki za 95 kn...i zašto sam zapravo potpiso pretplatu?
Ima li kakvih savjeta u vezi k850i, kako izbjeći restarte? Da izvadim memorijsku karticu? Da ga restartiram (upalim-ugasim) svakih dan-dva... Kakva su iskustva? Da ga nosim svako malo na servis ili da sam stavljam novi soft. svako malo...?
Ovdje je tema k850 review - a zapravo bi trebao biti točan naziv k850 - review of a big sony ercsson error.
probaj staviti najnoviji firmware,trebalo bi biti bolje,barem tako pisu ljudi po netu
i meni se resetirao pa bio na servisu(onda još nije bilo mogućnosti free flešati)zbog BROD-a i onda sam napravio update SEUS-om na R1FA035 i od onda nema BROD-a
Mobitel mi se vratio sa servisa nakon BROD-a,u opisu vele da su radili zamjenu softwera i skripte-kakve skripte? Da nije to boot file? Jel on bude odvojen od softwera?
Vjerojatno misle na customize_upgrade.xml ili slican, ili na custpack. A sto nisi njih pitao?
BTW ne vidim zasto je bilo za to potrebno otvarati novu temu... :jehon:
U tele2 shopu neznaju ama baš ništa, samo su ga poslali i dobili nazad za dva tjedna! Pa nisam htio staviti pitanje o hardweru, softweru u review mobitela... Ili to samo sve na hrpu? Zašto na forumu ne bude raspored po mobitelima, svaki mob ima svoju sekciju gdje se postavljaju pitanja, teme...samo za taj mob. Kao npr što je na sgh.ru ili tako nekom forumu, neznam točno. Ima sekcija Samsung i onda tu redom svi mobiteli samsung od A serije do Ž serije... Ja to izgleda uvijek fulam temu, postavljam bezveze temu...itd. Jel ubuduće da kad imam nešto za pitati u vezi K850i to stavim u K850i review? Bez obzira jel problem sa soft,hardwerom,bilo da hvalim mob, kudim...Malo mi je to glupo samo nabacivat u review.. Evo spominjem to jel mi već par puta tema bude prebačena - a kad sljedeći puta budem stavio nešto u review vjerujem kak će biti opet prebačeno pod novu temu jer da sam fulo opet...!? :wall:
Jer je to ocigledno forum za Samsunge, pa im valjda nije problem imat gomilu tema/podforuma po modelima, dok je ovo forum za SVE brandove i vrste, pa bi toga ipak bilo malo previse.
I istina, inace takve stvari ne idu pod "review", ali ovo je recimo iznimka, ovdje se vec ionako jos prije krenulo pricati i o BROD (inace softverski problem) i o svemu drugom vezanom za K850, a buduci da za ovo tvoje pitanje (oko skripti) svakako nije potrebna posebna tema, prebacio sam ovamo.
imam mob,kupljen kao slobodan uredjaj,drugi sam vlasnik,prezadovoljan sam,fotke su mrak,danas sam odlucio stavit malo mp3-a gore i kad sam ga odspojio sa usb kabla,zavibrirao je i promijenio temu,i to 2 puta vec,,,u cem je fora..?
Vjerujem da je to "fora" sa softwerom! Mob zavibrira,ugasi se pa upali. I ako je na kartici tema trenutna, aktivira se defaultna tema sa mobitela. K850 ima kokad grašku u softweru - da to malo pojednostavim! Meni se znao restartirati i po 3 puta na dan, a opet nekada radi danima ok. Tu i tamo je ok da se zblesira. Sada je nedavno imao BROD - ugasio se, svjetli tipkovnica, ali se ne pali. Dao sam ga na servis, promijenili su softwer i skriptu (!?) i sada radi ok, bez restarta! Neznam zašto dolazi do restarta? Ali sada nemam memorijsku karticu unutra, ugasio sam accelerometar u multimedia izborniku i u kameri (negdje sam pročitao da je on možda krivac il kartica). Nemam na njemu 150 igara kao prije, 100 programa koje nikad ne koristim, 500 tema raznih a pozadina još i više...Tako da je sada čist ko suza - i ako dođe do restarta - trebao bi se brže ažurirati (jer nema kartice, a i u njemu nema ništa). Karticu držim u novčaniku - i u roku od par sekundi je u mobitelu po potrebi... Evo. k850 - odličan mob ali kad radi! Pokušaj staviti firmware novi, probaj seuse update - imaš upute za sve po forumu... možda pomogne. Meni je seuse update zaustavio restarte, ali za mjesec dana se desio BROD!
Meni se gasio do nedavno 20 puta tokom dana dao ga na servis i za sada je jedan dan prošao sve ok što god da su tamo napravili! Nadam se da tako i ostaje. Zna li neko možda kako riješiti ovaj blic izbliza kada jako blještave slike daje? Stavio sam na iso100 pa je malo manje blještavilo ali i dalje lošije neg ona kvaliteta koju je k800 davao...
Primjetim da ga dosta zeza kada nešto bijelo slikaš(krpe, zid, pločice,majce-sve bijelo)...hmmm. Na 3-4 metra daljine dobre su fotke.
problem sa blještavim slikama riješiš tak da očistiš onaj crni senzor ispod blica, na čačkalicu stavi komad vate i lagano pobrišeš. fora je u tome kaj taj senzor je stalno izložen prašini, za razliku od k800 koji je imao poklopac. Ja jednom tjedno ga očistim i više nemam tih problema, slike normalne, ništa ne blješti.
Thanks. Baš skužim da nemam čačkalica, idem po njih u dućan:) Nadam se da neću ništa zeznuti s tim...
wtf. Danas mi se opet desilo. Punim k850 pa iskopčam punjač a on se ugasi. jel moguće nešto i do konektora pa utjeće softverski?
Uglavnom ako ostane tako može proć ali za češće odustajem od daljnje nadogradnje i trošenja love:(
EDIT:
Pomoć k850 ekipa-znalci! Sad imam frku da mi se k850 bar 2-3 puta dnevno sam restarta! Bio je na servisu. Doduše, malo bolje neg da se 20 puta dnevno gasi kao što je bilo. Međutim, sinoć se restartao pa kaže neaktivni SIM... E to me već živcira jer moram karticu vaditi pa stavit. Na servis ga više nedam jer 100 po 100 kn dođem do c905 tako...
k850 stvarno dobar mob al brate nestabilnog softvera, e...
pa koju verziju softvera imaš? ja imam ovaj zadnji R1FA035 već skoro godinu dana i ak mi se u to vrijeme 2-3 puta restartao
Imam R1EA031. Takav je i prije servisa bio samo što se onda gasio stalno a sada bolje radi al se tu i tamo restarta. Neznam zašto nisu novi stavili ali su rekli da su razne verzije provali. Imam ga 4 dana i jučer se najviše 3-4 puta restartao. Strah me išta SEUSom petljati da nebi bilo opet ajme i kuku...
imao sam i tu verziju softvera, skinuo ju preko SEUSa i mob se gasil par puta dnevno, 2 puta popušio BROD. stavi ovaj zadnji kaj je izašo, stabilan je. ali nemoj prek seusa, rađe daj 50-100 kn nekome da ti složi i riješil si se svih problema
Ahhh, preko updatea na mobu mi javlja da mi ovo zadnja verzija softa... A rekao sam i ovima u servisu da mi noviju stave a oni da mi je s ovom najbolje radio od onog što su probali. Ajd ga sad ti znaj što i kako...
Evo mob koristim 7 dana od servisa i baterija traje 3-4 dana. Svaki put kada ga isključim od napajanja se ugasi. Zanimljivo. A kada sluške vadim sve štima. Neki bug ga tu u softu zeza. Jednom u dan dva se restarta ili ugasi a primjetim kada ga noću ugasim i ujutro upalim dan prođe bez problema. Vjerojatno mu treba u softu neki restart povremeno...
Uglavnom, kao što mnogi ovdje rekli...mob kad radi je odličan.
Opet me zeza k850! 3 dana radi dobro danas nakon punjenja se gasi 15 puta.
Jošna servisu bio. sad idem preko seusa puknuti pa što bude!
Btw., neznam jel to samo meni ali ovo pretraživanje preko cafe.mobil baš ne funkcionira dobro! Napišem "seus update" i izbaci svašta gdje se ne možeš snaći! Odem u google napišem "seus update cafe.mobil" odma ravno na ono što treba...hmmmm!
Pola sata docnije:
Evo SEUS napravljen. Sad iznova stavio mi isti softver.
Version 1200-4400, R1EA031, 080206
Dakle ista verzija koja mi bila prije servisa, ista verzija koju su opet na servisu stavili (jer valjda nisu znali drukčije) a pljunuo 100 kn i istu sam opet ja sad stavio!
Očekujem da će mi opet probleme raditi:angry:
Jel zna netko što kako gdje dalje?
ekipa draga,
imam jedno pitanje vezano za sw.
koja je zadnja verzija?
zanima me jer ga dobivam u utorak.
hvala unaprijed.
najstabilnija verzija,stavljaj u nadolazeći K850
[QUOTE=mlesic;846082]Koji su točno problemi sa kamerom? Ako su to spaljene slike (npr slikaš nekoga sa metar-dva, lice bude blještavo do neprepoznatljivosti), onda probaj očistiti leću senzora za svijetlo - bilo je negdije na forumu to spomenuto a meni je odmah riješilo problem... Znači tamo ispod xenon bljeskalice, kraj ledice ima senzor, uzmeš čačkalicu i npr štapić za uši. Otkineš komadić vate sa štapića za uši i onako ka ufrčeš, da bude tanak, i onda čačkalicom to lagano uguraš u senzor i malo vrtiš, nježno... Eventualno na vatu malo vode staviti, ali tek da je vlažna...
Prvi puta kada sam to učinio skinuo sam ako ništa sloj jedan prljavštine, onako kao pločica prašine da je otpala. Jako se prlja taj senzor, užas jedan... I sa normalnim, ne brandiranim softom (035) mislim da bi trebale biti slike zadovoljavajuće. Po noći su odlične naspram drugih mobitela zbog xenona, po danu su odlične jer ima dovoljno svjetla i ipak ima eto 5 megapiksela. A za kvalitetnije slike mislim da bi bilo bolje čak neki za 500kn digitalni fotoaparat u konzumu kupit... Za 1000 kn se dade već neki solidan Sony kupit...i slike budu perfektne! :)
I ja sam imao ovaj problem sa kamerom na K-850...izbliza po noći su slike bile blještave...očistio senzor i sad sve 5....svaka čast
:respect:
I kao što negdje napomenuh još za izbliza slike slikat postavke na iso 100 postaviti pa nisu svjetlije toliko...
Koji je najbolji cam driver trenutno? Stavio sam ovaj nedavno, čini mi se solidan...ima puno ručnih postavki ali i automatski radi odlično!
http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=186500
P.S. Jedan osvrt na moj servis nedavni - bio je 20 dana na servisu, kupljen u Tele2...Povremeno mi neradi mali zvučnik...i vratio se sa servisa - i dalje mu povremeno ne radi zvučnik...Zato jer su specijalci u Tele2 napisali u opis kvara "Neradi zvučnik" - a ja se ubio objašnjavajući kako i kada ne radi i što točno...da moram razgovor na spekerfon prebacivat... Bolje da su stavili samo "Pokidano nešta". I tako da su mi SW promijenili i LOUDSPIKER....!?!
Zna li netko nešto o tome zvučniku (malom, di se sluša kad se priča s nekim - ne LOUDSPIKER)... Kada ga malo udarim od ruku, proradi. Možda gubi kakav kontakt...? Morat ću ga ponovno na servis -al ovaj ću put ja napisat opis kvara!!!
Uvijek frke s ovim k850... Nakon zadnjeg updatea se ne gasi al danas mi dva puta sam od sebe se utišao dolazni zvuk za poziv i poruku pa nečujem događaj a u media kada uđem pjesmu ne mogu pokrenuti. Gašenjem i paljenjem mobitela opet sve ok. Jel se još kome to dešava?
http://forums.se-nse.net/topic/39126...hot-xperience/
isto cam driver, možda se može odavde skinuti...
http://www.enterupload.com/i4ttfsjek...hking.zip.html
A2uploader upute:
http://hapehappy.blogspot.com/2009/0...-tutorial.html
Patchevi:
http://forums.se-nse.net/topic/44065...fa035-patches/
Driveri za zvuk: -->SuperBassXperience 2
http://forums.se-nse.net/topic/39651...erience-wbxml/
Mali komentar samo na camdriver i drivere za zvuk:
1) Camdriver je odličan, sve se ručno može podesiti a i na automatskom je daleko bolje nego standardni driveri. Video je malo malo veće rezolucije. Ručni fokus, shuter speed, iso...prijevod jezika (eng) s promjenom podešenja u kameri - a rezultat su odlične slike! Uz ovaj driver još imati pri ruci tu i tamo čačkalicu i ne treba nikakav fotoaparat. Bar za prosječnog korisnika...Koristio sam low buffer verziju - rjeđe se javlja greška application in use... Kada sam slikao na mob, bez kartice - javi tu grešku svake 3 slike, pa se mora ponovno pokrenuti kamera...Sa karticom, slikanjem na karticu zna javiti tu grešku tu i tamo, do sada mi je jednom ili dva puta to javi a poslikao sam dosta slika...
Jedino što fali je hrvatski prijevod...Preveo bih ja, nema puno promjena, ali ne znam gdje se nalaze te linije koje treba promijeniti, a da prevodim tisuće redova mi se baš neda...LNG editor i u njemu obraditi hr.lng da ispravno pišu funkcije koje se dobiju novim driverom...
2) Zvuk me jako iznenadio!!! Na 50 % je već dovoljno jak bas i jasan zvuk da sa 70% bole uši. A ako sa 100% jačine ne dođe do oštećenja sluha onda neznam od čega će nastat...!? :)
Odličan zvuk, pratiti upute i kristalno jasan, jak bas, kristali...ma savršeno! Jedino što baš na 100% malo kokad počinje probijat, osjeti se da je tu maksimum slušalicama...Ali toliko je glasno da se ni nemože slušat - bar ja! Tako da oko 60-ak % bi bio neki optimum!
Evo, izgleda da se ipak može još ponešto izvući iz toga k850...nije još za baciti! ;)
Zvuk mi nije toliko bitan jer i ovako je već dovoljno jak.
To sad za Camdriver da ti javlja grešku svake 3 slike jel to bude zbog tog drivera?
Meni ovako slika sve ok i na karticu, nekad ali vrlo rijetko zna se restartati nakon fotkanja...
Ali volio bih bolje slike i video.
Npr, video je ista rezolucija ko c510 ali je puno lošija snimka na k850. Vjerujem da se i to dade zrihtati..
Da se poboljštati slika na videu - treba mislim restartirati driver kada se izabere video noćni (tj. veća rezolucija) -->mislim da se 2 puta ponovo izabere noćni/obični način...Zato jer noćni način brka malo novu rezoluciju...ali može se iso podesiti da ne bude tamniji video! 2-3 puta pokrenuti ispravi grešku mislim...Nije veliko poboljšanje ali evo, vjerujem da je to ipak maximum ovog videa - ipak je to mobitel! Možda se ručnim postavkama da zrihtati još---> a glavno za video je po meni osvjetljenje! Znači uglavnom vani...
Ni HD video s mobitela se nemože uspoređivati s HD videom s profesionalne kamere!
Zvuk je i inače jak i čist i odličan, sa standardnim driverom! Nisam prije stavljao druge drivere jer nije bilo nekog posebno dobrog - bilo je čak i lošije u nekim segmentima...Ali ovaj driver ako staviš nećeš se pokajati! Jednostavno je kvalitetniji zvuk i jači, moćniji! Dobro dođe ako je neka pjesma tiša sama po sebi! Jako dobra su podešenja equalizera! Jednostavno driver izvlači maximum iz standardnih slušalica! Ja sam uglavnom stalno bio protiv novih drivera na k850 - i za zvuk i za slike i sve, jer je uvijek bio neki kompromis: poboljšanje nečega na račun nečeg drugog...Mislim da ovi driveri za zvuk i kameru ne narušavaju ništa postojeće nego samo dodaju nove mogućnosti, poboljšanja! Zato, svakako najtoplije preporučam ta dva drivera!
To što se restarta nakon fotkanja je problem k850 - meni se prije znao restartat dok stoji na stolu. Dok kroz menije idem. Jučer mi je pao na pod za vrijeme razgovora i smrzo se i restartiro! Tako mi se i 1 ili 2 puta za vrijeme slikanja.
Jedino zbog drivera javi da je druga aplikacija u upotrebi - to je zbog nedostatka memorije. Ponovnim paljenjem kamere opet sve ok.
Pitao sam autora i što se tiče jezika, rekao je da će u sljedećoj verziji vjerovatno napraviti neku skriptu za lakše mijenjanje jezika po želji - zasad engleski! Ali evo ako se nekome da mijenjati i prevoditi - samo naprijed! Zasad je ok engleski...
Za zvuk mislim postoji isti taj driver u još 3. i 4. verziji - ali koliko sam shvatio v2 je kokad najbolja...
Također treba obratiti pažnju na patcheve - možda se nađe po nekoliko za svakoga... :)
Morat ću se malo poigrati s tim al vidim da tu treba prostudirati sve to...
Meni se k850 bio isto stalno gasio ali novi (isti) update je to malo popravio a sad mi se nekada samo utiša sam od sebe (ne čujem pozive i poruke) pa ga opet moram paliti.
Izgleda da ga u softu nešto buni čim mob se puni slikama, muzikom, igrama... ali ne mogu takav mob koristiti samo za pozive i sms.
Inaće mob je prva liga i da je stabilan soft držao bih ga dok ne rikne. Ovako nekad zasad ide s gašenjem/paljenjem al uvijek je tu za rezervu stabilan c510:)
Probaj ga na servis ako imaš garanciju - i dok ga ne poprave stalno im ga vraćaj, a kad se nakupi više servisa traži da ga poprave ili novi nek ti daju. Meni je zvučnik mali kokad šteko - nazove me netko a ja nečujem...pa je bio na servisu ali nisu ni pipnuli to...Tako da sam onda ga lupo malo rukom pa proradi,...ponovo ga lupi - isključi se zvučnik, lupim ponovo --> dođe zvuk! Čini mi se da neki kontakt gubi...Tako da je možda isto i kod tebe, nekakav kontakt...pitaj boga šta je! Servis i to je to! Ja ću ga isto ponovo slat...nek poprave to! Iako sad je stabilan...valjda sam ga dovoljno jako udario da sjedne na mjesto. ;)
Ma nemam garanciju neg sam ga od frenda iz švabije dobio jer on živce s njim izgubio. Nije u mene kontakt neg nešto u softu garant. Ma bio on već jednom u servisu i rekoh da mi stave ORIGINALAN SE Soft (pošto mi o2 njemački brandiran) jer ne mogu skinuti novi update nego samo za o2 ponuđen i opet mi ništa nisu napravili. Kako kažu ne može na njega originalan SE soft pa su vratili o2 brending al skužih ja s vremenom da nisu ništa ni radili nego samo update isti nabacili i gotovo.
Nakon njihovog updatea mi radio 3 tjedna pa se opet počeo gasiti onda ja opet sam isti update napravio i mjesec dana ko beba radi pa mi sad počeo te fore sa stišavanjem zvuka... Jučer sam restart napravio pa da vidim da li će sad biti neko vrijeme ok jer je onda garant do softa da ga zeza nešto što se snimi, igra pokrene... pa neki fileovi...ko to kuži te softverske fore.
Poanta je odličan mob ali SE ga je moga doraditi a to vidim ljudi imaju svakakve nuspojave s tim modelom.
A onda sam svoj majstor! Uzmeš kabal, nađi upute i udri! Imaš uputa ovdje a i na se-nse,esato. Probaj naći najbolju verziju softa (kod mene kaže 1200-4400 R1FA035 080527). Neznam na koju foru to nemože ići soft na mobitel - ako hoćeš staviš kineski...
Tako da probaj dvije-tri verzije softa...možda proradi kak spada!
ljudi, opalite u svoj K850 R1FA037 i nema više restartanja, ma predobro :D
Što nije taj R1FA037 već duže izbaćen vani? Zar izašlo nešto sad novo full stabilno?
nije novo, izašlo je cca dva mjeseca nakon R1FA035 (080720)....samo sam primjetio da svi ovdje preporučuju R1FA035 kao najbolji i najstabilniji fw što je daleko od istine, čak i wotanserver pokazuje da je R1FA035 zadnji fw :tomato:
Ja sam stavio R1FA037 prije par dana i nijedan restart dosad, kartica od 4 GB, na R1FA035 mi se znao restartat samo od sebe, tko nevjeruje neka proba :P