Nije novost, postoji već godinu dana :D Možda nisi pratio pa ne znaš
Printable View
Nije novost, postoji već godinu dana :D Možda nisi pratio pa ne znaš
Moram priznati da nisam korisnik Simpe nego me jad os konkurencije ponukao na razmišljanje o prelasku! Na konkurenciji dobivaš 1GB za sljedećih 30 dana i to je sve!
A ovo je i više nego dobro! Čitav dan neta za 10kn! Čak ima i opcija 4G, koju konkurencija uopće ne nudi!
I ne zaboravi prvom nadoplatom računa u siječnju i veljači (t-centar, sms nadoplata, halo bon) dobiješ 100% na bonus račun. Odlično za uspostavu poziva :cthumbup: a bonus račun vrijedi koliko i osnovni račun, a ne 30 dana kao na tele2 npr.
Kako misliš kao "osnovni" račun, ono trajnost bona po 2, 3 mjeseca ili? Sve dok se stanje bonusa ne potroši vrijedi pa makar i godinu dana držali na računu ili? Ja ako sam u švabiji npr. mjesecima...nebi mi trebalo to propasti?
Bonus račun bi trebao vrijediti dok je aktivan i sam broj...
Na koji naćin se mogu potrošiti te kune na bonus raćunu pošto sam nakupio dosta a samo za razgovore i sms-ove nema šanse da sve potrošim pošto mi je iznos od 50kn+10% sasvim dovoljan za 1mj na "prejakoj opciji".
Mislio sam da ako npr uplatim 100kn i dobijem 100kn da mi to može biti za slijedeći mj. ali..... tako neide.
Hvala na bilo kakvim savijetima.
@ECHO imaš postove prije o svemu tome... Uglavnom ako si se nakupio bonusa to je već dobra stvar :) Sama simpa prejaka ti je dovoljna a taj bonus najviše koristiš za uspostave poziva što je super i bonus nije ograničen u tom mjesecu da se potroši nego dok je aktivan sim.
Pošto akcija duplo uskoro završava do 28.2. te bonus kune rasporediš kroz godinu za uspostave, kojih naravno bude uvijek i više od 10% bona, i miran si...
@smoto nisi dobro razumio @maher22, jasno je rekao da bonus ne vrijedi samo 30 dana nego sve dok ti je aktivan glavni račun, odnosno sama SIM kartica
što i jest istina :)
Sa svojim nadoplatama ću biti miran sigurno više od godinu dana i neću brinuti na naknadu za uspostavu poziva. Akcija je više nego odlična :cthumbup:
Kažem @smoto da nije razumio, a zaporavo ja nisam njega razumio :facepalm:
No, bonus ne vrijedi 30 dana, vrijedi sve dok je osnovni račun aktivan (tj. sama SIM kartica)
EDIT: i da, kakvo osobno iskustvo? Nekoliko ljudi ti ovdje govori da iz svog iskustva kažu da bonus ne vrijedi samo 30 dana. A i sam imam imam iskustvo s bonus računom, i ne vrijedi samo 30 dana.
Evo iz uvjeta promocije Svima duplo
5. Iznos s Bonus računa može se trošiti samo na pozive, SMS i MMS, prema svim korisničkim brojevima u RH te na podatkovni promet. Iznos se ne može trošiti na usluge s posebnom tarifom, usluge trećih strana, aktivaciju opcija i roaming. Ovaj iznos ne produljuje valjanost korisničkog računa. Jednom dodijeljeni iznos se može koristiti sve dok se ne potroši ili dok je korisnički račun aktivan.
Svaki mj. sam obićno uplaćivao 50kn putem T-mobile-a i dobio 10% standardno i kad je poćela akcija reko ajd da uplatim 100kn pa će mi to onda dostajati za 2mj. ali oćito je da se taj višak kuna nemože pretoćiti za nadoplatu u sljedeći mj. već se mora opet nadoplatiti min. 50kn sljedeći mj i to me zbunilo pa sam zato pitao, premda sam proćitao ali izgleda da nisam dobro razumio sad je malo jasnije za što služi taj višak.... koji u mom slućaju nikada neće biti potrošen jbg. pa ispada da sam bezveze uplaćivao na opisan naćin jer i sa uplatom od 50kn sam opet dobio duplo pa u ovom slućaju imam 150kn viška nažalost....
Na uspostavu poziva potrošis. Nije vrag da nikog ne zoveš
Nigdje ne piše da će zauvjek davati 10% bonusa za online nadoplatu. Točnije, akcija 10% bonusa je vrijedila do 31.12.2013. a 100% bonus akcija vrijedi do 28.02.2014. Baš iz tog razloga ljudi kupuju bonove veće vrijednosti kako bi si osigurali što veći iznos na bonus računu kroz, ne znam, godinu, godinu i pol dana te da ne brinu za uspostavu poziva, cijenu poziva ako potroše sve minute, ako potroše sve megabajte iz opcije... Sve se to skida sa bonus računa.
:facepalm: nikada zadovoljni... Ne znam, sigurno imaš jedan poziv svakih 2-3 dana pa ti ovaj bonus i ne znači toliko= Citat =:
u ovom slućaju imam 150kn viška nažalost
DA, tako nekako mali sam potrošać i mob mi iskljućivo služi za zvanje i sms-ove te ponekad navigacija ostalo skoro da i nekoristim zato i je problem naći idealnu kombinaciju i operatera glede potrošnje sa što jeftinijom opcijom jer i od ovoga sa prejake opcije ako iskoristim 30% previše sam i rekao..... samo ako se jako potrudim.:D
Možda bi još bolje prošao sa bon-bon opcijom glede poštelavanja potrošnje.....
Ako ti baš smeta taj višak od bonusa, daj nama kolegama ovdje raspodjeli... mislim, rado ti pomognemo :licklips::notooth:
mislim da ne bi prošao bolje.
200 min = 30 kn bonbon
150 sms = 10 kn bonbon
120 mb = 10 kn bonbon
ukupno = 50 kn bonbon
a u prejakoj za 50 kn dobiješ:
200+800 min
neograničeno sms-ova
1000 mb
osim ako ti je 50 min razgovora dovoljno, onda u bonbonu to imaš za 30 kn (s 150 sms i 120 mb).
dobra alternativa je VIPme Non stop+ za 34,5 kn:
0 kn/min unutar Vip mreže
100 minuta prema drugim mrežama
sms neograničeno prema svim mrežama
2000 mb
Stoj ti @ECHO na simpi... plati curi jedno piće manje ali si miran za 50 kn po pitanju tarife i kalkulacije. Zatrebat će ti kad tad više:cool:
A i bit će tako jer oćito da nema bolje, a žena ima bon od 50kn cca 3mj:D radi ovakvih potrošaća kao što smo ja i žena operateri bi propali još jućer:D
Pa tih 150kn ne ide nigdje sve dok imaš aktivan račun :) trajaće ti, nekih godinu dana samo za uspostave. Ali imaš i drugu opciju, možeš jedan mjesec ne aktivirati prejaku opciju i umjesto toga trošiti bonus račun na pozive, poruke i net. U tom slučaju naplaćivala bi ti se standardna cijena usluga, a novac išao sa bonus računa umjesto glavnog.
@ECHO Imas jos jednog operatera kod kojeg dobijes 1000 min i 1Gb za 35kn uz uspostavu poziva, a ako trebas imas 100sms za 5kn.
A i kod Simpe ti je trajanje bona od 50kn 60 dana (nije vise 90 dana)! :(
nek razgovara 5 minuta dnevno potrošit će 52,5 kn (0,35 kn x 5 min x 30 dana).
to je prvih mjesec dana. nakon toga mu se minuta razgovora diže na bezobrazno skupih 0,95 kn.
onda je bolja Prejaka opcija gdje za 50 kn dobije:
200+800 minuta, neograničen sms i 1000 mb prometa
inače nema bolje od VIPme Non stop+
(0 kn/min unutar Vip mreže, 100 minuta prema drugim mrežama, neograničen sms i 2000 mb).
službeno košta 69 kn.
trenutno je promocija pa je nude za 34,5 kn prvih godinu dana.
a ako se iskombinira sa promocijom prijenos broja dobije se 100 osnovnih kuna za svaku nadoplatu bonom od 50 kn.
što znači da se VIPme Non stop+ dobije za 17,25 kn/mj, a to je trećina onog što plaćaju korisnici Prejake
rezime:
VIPme Non stop+ = mjesečna nadoplata bonom od 50 kn = 100 kn na računu s kojeg se oduzima 34,5 kn za reaktivaciju tarife. Pretpostavimo da korisnik potroši 15,5 kn na uspostave poziva (0,29 kn x 53 poziva) na računu mu ostane 50 kn koje može trošiti na parking, roaming, pozive/sms prema inoz... ali i ponovnu reaktivaciju tarife.
Prejaka od Simpe = mjesečna nadoplata bonom od 50 kn = 50 kn na osnovnom i 50 kn na bonus računu. s osnovnog se oduzima 50 kn za za reaktivaciju opcije. Pretpostavimo da korisnik potroši 15,5 kn na uspostave poziva (0,29 kn x 53 poziva) na bonus računu mu ostane 34,5 kn koje ne može trošiti na parking, roaming, pozive/sms prema inoz... niti na ponovnu reaktivaciju opcije.
...Pa pretpostavlja se da je korisnik na Simpa tarifi čim je dobio dupli bonus i ima prejaku opciju. Obje usluge vrijede samo na Simpa tarifi. I @ECHO je rekao da su mu kune na bonus računu višak i da ih nema na što potrošiti jer nije veliki potrošač, a ni Prejaku opciju ne iskoristi ni 30% od uključenih opcija.
Čini mi se da nisi čitao prethodne postove nego samo uletio :P
Sa Ispravljachem se slažem. Vip bi mu onda bio najisplativije rješenje :cthumbup: