Nadam se da smo mi koji smo rezervirali jos po starim cijenama. Prosli tjedan smo prenijeli broj, tj. zahtjev, danas se prenio, i sad idem u t-mobile, po S2 doduse.
Printable View
Evo mog upita na facebook-u:
Postovani,
imam upit u svezi produljenja pretplatnickog odnosa za tarifu Extra total i Extra mix M.
Proslog sam tjedna napravio zahtjev za rasformiranje Flex obitelji 200 za gore navedene brojeve, i rezervaciju tj. predbiljezbu za mobitele SGS+.
Do jucer je cijena uredjaja SGS+ u tarifi Extra total L bila 8kn sada je 998kn, a za tarifu Extra mix M 898kn a sada 1698kn.
Moje pitanje, dali sada kada dodju uredjaji koje sadm rezervirao, za mene vrijedi jos stara cijena koja je bila kada sam iste rezervirao ili se primjenjuje nova cijena?
Jer ako je sada i za mene koji sam prosli tjedan napravio rezervaciju primjenjuje nova cijena , onda je to povecanje od sve ukupno 1800kn, gdje smatram da cu prije raskunuti pretplatnicki odnos navedenih brojeva nego ga produziti na sljedeca 24 mjeseca.
Odgovor
HT Aleksandre, vrijede nove cijene uređaja. Cijene mobilnih uređaja formiraju se u skladu s cijenama dobavljača i potrebama tržišta. Obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju, sami proizvođači mobilnih uređaja povećali su cijene te je slijedom toga i T-Mobile bio primoran korigirati cijene uređaja u svojoj ponudi.
Bio pitat.
Kaze gospodjica u Vukovarskoj da je bitan datum potpisa zahtjeva za prijenos. Doduse, mozda sam ovo malo nejasno pitao, al stvar je u tome da nam je Alan u Vukovarskoj napravio odmah ugovor, prije prijenosa broja, tako da pise sve tarifa i trajanje od 29.02. Tako da mozda vazi cijena od potpisa ugovora. To mi je tek kad sam izasao palo na pamet.
Al cini mi se da je rekla da je bitno kad je podnesen zahtjev za prijenos, no kazem, mozda me je krivo shvatila, pa smo se oboje zbunili.
Uglavnom, trebao bi SII dobit za 698 kn u XL tarifi.
Evo nastavka.... Pitanje
Znaci da cak i ako sam mobitele narucio tj. rezervirao po staroj cijeni, sada vrijede za one koji jos nisu dobile SGS+ uredjaj nove cijene.
Koliko sam ja upoznat cilj je bio rijesiti sve predbiljezbe i narudjbe mobitela za kojima je bila tolika potraznja prije nego li se povecaju cijene, i sjecam se da su se cijene bile digle i u sijecnju, ali samo na jedan dan i onda opet bile spustene. Postoji li jos mogucnost da se rezervirani uredjaji dobiju po starim cijenama tj. cijenama kada se napravila rezervacija? Malo je to cudno, jer da Vi odete negdje u trgovinu narucite neki proizvod po trenutno vazecoj cijeni, dodjete drugi dan po isti, a prodavac Vam kaze da se cijena promijenila za 1000%, biste li ga kupili?
Odgovor
Rezervacije služe kako bismo bili u mogućnosti naručiti potrebnu količinu mobilnih uređaja. Cijene uređaja vrijede u trenutku kupovine istih.
Kao što sam i mislio, kad riješe rezervacije stavit će da su uređaji dostupni i povećat će cijene...ma to samo T-mobile može :mad:
uvijek imaš alternativu.
nisi uopće trebao ni rezervirati ni čekati uređaj, samo si trebao umjesto u T-Centar otići u Tele2 i platiti:
2.300 kn za Samsung Galaxy S+ u pretplatničkoj tarifi 50 kn/mj x 24 mj.
doduše, mogao si uštedjeti 105 kn na uređaju da si ga kupio u pretplatničkoj tarifi 300 kn/mj x 24 mj.
ili
3.895 kn za Samsung Galaxy S2 u pretplatničkoj tarifi 50 kn/mj x 24 mj.
doduše, mogao si uštedjeti 100 kn na uređaju da si ga kupio u pretplatničkoj tarifi 150 kn/mj x 24 mj.
ja sam osobno kupio dva S2 (svaki platio 8 kn) i pet S+ u T-Mobileu (svaki platio 298 kn).
te mobitele su pojeftinili 1.000-2.000 kn, ovisno o tarifi, 8.11.2011.
trebalo je stalno biti na listi za rezervaciju ili pratiti ponudu putem moj.t-mobile ili čitati moje postove na ovom forumu gdje sam pisao svaki put kada bi se putem moj.t-mobile moglo kupiti S+ i S2
nažalost, tko se probudio prekasno (u siječnju ili veljači 2012.) i pokušao uloviti tu priliku prošao je kao forumaš ture.
Tadaaaa, nakon jos 4-5 dana peripetija oko smanjenja cijene na blagajni, konacno sad preuzeo SII po 698 kn uz Total XL i trajni nalog.
Sestri su isto jucer naknadno odobrili popust od 50% koji je sluzbenica zaboravila unijeti (prijenos s druge mreze).
Ja sam s Mix M tarife ubacen u obitelj odmah, iako po mojoj ocjeni jedno 80% sluzbenika nije znalo da se u manjim tarifama to moze odmah iako si uzeo uredjaj.
Dakle, sad 6 mjeseci nemoram imat vise veze s t-mobileom, a onda samo ubacimo ovaj XL u obitelj i onda smo godinu i pol mirni od hodocascenja.
Kad sve zbrojim, potrosio sam nekih 6-7 sati na to sve. Plus jos po sat vremena sestra, stari, stara itd.
ima li još nekoga ko čeka na rezerviran SAMSUNG GALAXY PLUS ?
čekam od 21.12.2011.
U Osijeku, T-centar portanova ima i S+ i SII na stanju i bez čekanja ga se može dobiti odmah.