Ma očito nešto prčkaju po sustavu, prije je pisalo koliko je preostalo, a ne koliko je potrošeno.
@Oldy - šta ti se i dalje dešava curenje megabajta nakon ponoći?
Printable View
Ma očito nešto prčkaju po sustavu, prije je pisalo koliko je preostalo, a ne koliko je potrošeno.
@Oldy - šta ti se i dalje dešava curenje megabajta nakon ponoći?
Točno pisali su preostali..... Ma ne nije mi se od onda dešavalo curenje, to se redovno provjerava, nego sada ne mogu provjeriti kada je na nuli u tom je stvar.... :)
ja sam ih zvao i rekli su da je vec netko zvao u vezi tog problema i kao da imaju nekakav kvar da ce to popraviti.
Eto konačno nakon 11 dana proradio novi counter. Naravno na prvu loptu mi je blesav jer broji od nule prema gore umjesto dosadašnjih prema nuli, izmišljaju toplu vodu. :)
a ne ali barem su napravili,hvala Bogu ;))
Od 21.3.2012. svim novim CARNet korisnicima L i XL tarifa obračunavati će se puni iznos mjesečne naknade.
Ovo me malo šokiralo...
Srećom koristim po starim uvjetima L CARNet tarifu...
Koristim M Carnet tarifu i imam onaj najobičniji stick koji koristim na laptopu.
Međutim, pojavila mi se potreba da spojim još jedan laptop na net preko ovog vipovog interneta (a i mobitel). Mene zanima postoji li neki uređaj u koji ću staviti ovu svoju vipovu karticu (ili stick? :D) i da onda on glumi wlan router?
P.S. znam da mogu shareat vezu preko Connectifya i ostalih sličnih programa, ali baš bih htio imati router jer mi je to jednostavnije.
Ovo.
http://www.easilysharing.com/images/...6802424096.png
http://www.easilysharing.com/images/...6045591593.png
Mogli su dati i prvu godinu od dvije u pola cijene hehe....
kad bi to ponudili u cijelom trajanju ugovora jos i nekako, ali ovo je preskupo.
cak i za one koji nemaju drugu mogucnost pristupa netu.
mislim,pa bonbon bez pretplate nudi 9GB za 90kn.
je manje od vipovih 15 GB,ali nisi im obavezan 2 godine placati duplo
Hehe e vidiš ja nemam drugu mogućnost.... a i koliko ja znam skinuti tj. napraviti prometa u noćnoj sa bonbon-ovih 9GB bi si mogao rit obrisati, znaš sve ima svoje zašto i zato.....:)
i onda si spreman dati 180kn mjesecno za 15GB ili cak 355kn za 30GB!?
a tele2 nudi za 100 kn 20GB mjesecno(bez ugovora 180kn). ako ti je potrebno vise, jos na to dodas ovih bonbonovih 9GB.
jednostavno,vip je i dalje najskuplji
A-ha dajem za 15GB 180kn zato što za slijedećih 50kn noćne osvarim i još 100-150GB na to otprilike,
a ako trebam i TeraBajt mada ne trebam. Vip je najskuplji ali ima i daleko najviše prometa. Tako da je opet 20+9GB ništa prometa. A ne plaćam puno više od zbroja tele2 i bonbon cijene. ;)
Ja velim da ima sve svoje zašto i zato...... tele i bonbon nemaju nikakav flat ni minute.
Vidjeo sam da spominjete kako se moze ovaj uredjaj za 4g mrezu dobiti za svega 199kn ako se uzme tarifa Vip mobilni internet Start. Dakle, koliko vidim, to trebam uzeti na 24mjeseca, no ako ga ne koristim, necu morati nista placati svo to razdoblje osim 10kn mjesecno za ovu pristojbu nekakvu.
Takodjer, ako sam dobro shvatio, mogu taj ugovor i prekinuti nakon tri mjeseca bez da placam ikakvu kaznu.. No da li u slucaju raskida ugovora moram platiti ukupnu cijenu tog uredjaja za 4g mrezu? Jer obicno naplate te uredjaje ako dodje do raskida ugovora..
Ne kazem da mi je neka velika problematika placati tih 10kn mjesecno kroz dvije godine, no opet, ako postoji sansa da raskinem to nakon tri mjeseca bez ikakve kazne, a pri tome zadrzim uredjaj, to mi je ispljatljivije.
I, za kraj, da li je ovo: http://www.vipnet.hr/privatni-pretpl...om/-/data/3098
jedini uredjaj koji imaju na ponudi za 4g mrezu?
Hvala na odgovorima.
EDIT:
Zaboravih pitati.. Naime, koristim XL internet s Carnetovim popustom. Da li ja s tim navedenim, ako uzmem taj stick za 4g, mogu koristiti 4g konekciju, ili to ima veze i sa ugovorom ili necim trecim? Jer vidim da postoji nekakva Vip LTE tarifa za 4g, pa mi nista nije jasno..
Ako se ne varam 4g je lte. A ovaj stick je 3g tj. hsdpa. Brzina je cca 15-20 Mbps. Upload 3-4.
Kupiš stick za 200kn trajni nalog. Nakon 3mj tražiš u vip centru da faksiraju upit o izračunu za raskid ugovora. Poštom dobiješ pismeno odgovor. U odgovoru budu 2 opcije, jedna par stotina ili tisuću nešto kuna a druga 0 kn. Tebi se obračunavj povoljnija tj 0kn -jer za raskid kod start 0 nema penala. Onaj prvi obračun je popust za uređaj.. A mogu ti naplatiti jedno: ili popust na uređaj ili 90kn puta br mjeseci (ili kako već). A za start 0 izričito nema penala. Tako da je to to. S tim papirom odeš raskinuti start0 a drugu xl pretplatu nastaviš koristiti.
Za 4G stick Huawei E398 gledaj i 4G tarife dvije su za sada 300kn 20GB i 600kn 40GB,
start je 3G tarifa....
ovo što si linkao je 3G dual carrier (dual cell) Huawei E372... nije 4G!
Ne, sa 3G tarifom ne možeš koristiti 4G, 4G koristiš sa pripadajućom 4G LTE tarifom i stickom Huawei E398. :)
Oldy, moram ti priznati da mi je promakla ova nocna opcija. to menja pogled na cjelokupnu ponudu.
do duse, retko kad u to vreme imam vremena da budem na netu,ali za torente dusu dalo...i razumijem zasto je tebi bolja ova, od slicnih ponuda drugih operatera.
@oldy i mlesic
A koja je onda prednost tog sticka sto se dobije za 200kn? Da li je brzi? Ja imam Vodafone E272 i Vodafone k3565-z trenutno. Tj. vec godinama.
Taj k3565z ti je maksimalna brzina 3,2 Mbps download - to je prastari stick. Imam ga i ja. Onda imaju stickovi brzine 7,2 Mbps pa 21 Mbps a ovaj Huawei Dual Carrier ti je teoretski do 42 Mbps...a u praksi je to kod mene bilo 15ak Mbps...Vip radi ograničenje i ne pušta maksimalno 42 - a i potrebna su 2 tornja mislim da Dual Carrier...to bi bilo kao 2 modema od 21 spojena zajedno...
Poanta ovog sticka je da je brži, i kvalitetniji. Ima manji ping. Naravno brzina ovisi o kvaliteti mreže, signala, zagušenosti...
Ako nećeš raditi neki veliki promet tipa 10-20 GB + Flat noćna onda ti je dovoljan i taj stick od 3,2Mbps...baš i nećeš vidjeti razliku pri surfanju. Razliku vidiš u Downloadu i Uploadu veće količine podataka. Npr. sjećam se da sam skidao s Rapidshare brzinom od 10Mbps i još 2 fajla svaki po 2-3 Mbps i sasvim normalno surfao...
Upload je tome sticku max mislim 5,2 Mbps ...ali kod mene je bilo mislim 2-3. Primjera radi iskon i bnet fiksni net je upload 0.6-0,8 Mbps...
Ako misliš otići na kiosk ili trgovinu i kupiti stick za 150-200kn u vipme paketu ili tako nešto onda bolje uzmi ovaj uz pretplatu. Razlog je taj što je ovo bolji stick za istu cijenu. Tj. moći ćeš surfati brzinom od 15-20 Mbps i imati ćeš znatno veći upload u odnosu na sporiji stick kojim ćeš surfati brzinom 7,2 Mbps... Brže, više, bolje.
K3565 down 3.6Mbs - up 0.384Mbs
E272 down 7.2Mbs - up 2.0Mbs
E372 down 42Mbs - up 5.76Mbs
uz sve niži ping, sve brzine su do..... zavisi kako si pokriven sa baznom, jačini signala možeš ostvariti i ovo recimo sa E372...
http://www.easilysharing.com/images/...7008098260.png
:)
Ali i bitno manje.....
cini mi se da cu ja uzeti ovu varijantu sto je mlesic opisao, e372+start i otkazat ugovor nakon 3mj. koji je najbolji nacin da se unlocka ovaj stick?
Neznam za unlock, obično gdje otključavaju mobove možeš i stick. Ali zašto bi otključavao kad je vip internet najbrži, najkvalitetniji, najjeftiniji? Neznam jel probao tko max brzine na t-mobile i tele2? Ali sunjam da je više od 5-6 Mbps..a onda potencijal sticka je neiskorišten.. Ja bi na tvom mjestu ostao na vipu, pogotovo s carnetom..
Nemam ga još čekam produženje pretplate pa ga nisam išao unlockavati.... ne znam googlaj recimo how to unlock Huawei E372. A možda osvanem i na 4G sa E398 zavisi hoće li dati što povoljnije od sadašnjeg stanja na LTE mislim na Vip. :)
@Mlesic A je išao je t-mobile kod mene kod Avenue malla u novom Zg i blizu 10Mbs sa mojim stickom do 21Mbs mada je i to ispod onog što ostvarujem sa Vipom doma.... :)
znam da mi je tele2 signal ocajan,ali kad sam dobio mobitel galaxy s+ najvise od svega me iznenadila brzina interneta.pogotovo zato jer zivim van centra grada, na vrhu sestina u zg tako da sam ocekivao puno slabije brzine..a zna ici do 6-7 mbit preko mobitela download i 3.2mbit upload..i stim sam bio dosta zadovoljan(brzina interneta s vipom i iPhoneom 4S na mojoj lokaciji je bila dosta manja, cca 1.5mbit). i mislio sam napravit kombinaciju simpe(10kn flat dnevno, makar pise 1gb jos nije bilo limita,bar meni) + nocna tarifa kod vipa(ako mi u tom trenutku to vise pase).
kakva je situacija s carnetom , 50% popusta na paket?
Da, kao Carnet korisnik imaš pravo na 50% popusta.