skini mywi iz cydie, a kako izgleda moci ce se i sluzbeno od applea u novom firmwareu :D
a nece novi soft kod mene jer bi onda navooodno trebao untehered jb izac za ovaj koji sad koristim pa nema vise straha od gasenja :)
hvala
adrian7000 hvala ti na replyu...nakon malo smijanja i malo znojenja sam dosao na ideju koja se na kraju i pokazala kao rjesenje...ugasio sam 3g i onda kad se spustio na 'edge' se odblesirao... :/ uglavnom, cudni su putevi vipa i ajfona 4... :)
Produljujes ugovor? Da! Pogotovo sad kad je akcija 50%, nema ih...
Kupi preko oglasnika prek njuškala od nekog tko je kupio iz t-mobile centra na ugovor. Pa oglasnik je pun takvih. Isti mobitel ko u t-mobile centru, zapakiran, zavakumiran, iste pare daješ samo ništa ne potpisuješ ;)
Istina, samo sto ga na njuskalu dobijes za 3200 a na produljenje ugovora za cca 650kn...
Da li se sa jailbreakom može koristiti iphone kao flash memorija? Mass storage device? Koje video formate podržava sada, a koje nakon jailbreaka? Kako to da ne mogu pogledat neki video .wmv?
E to mi trebalo, vlc player. A kako da prebacim wmv file na iphona? xD
Znači imam jednu mapu sa dosta starih filmića što sam snimao po kući i snimljeni su u wmv formatu, htio bi ih prebaciti na iphone da ih mogu gledati kasnije. Kako je to izvedivo?
Spoji mob sa itunesom, idi na tab "Apps" i listaj stranicu skroz dolje. Tamo dolje ispod svih instaliranih programa ce ti biti jos jedna lista. Tamo nades VLC, kliknes na njega i desno imas tipku "Add"
http://www.pohrani.com/f/3F/lZ/2oKfE3e4/img-0000.jpg
Pozdrav, imam iPhone 4 i uz njega sam dobio sljedeci problem.
Kada snimam video, zvuk mi ne radi ( inace mi zvucnik radi ali kada snimam video mi se skoro pa i ne cuje (jako je tih), a prije mi je i zvucnik krcio) pa sam malo trazio na internetu i vidio sam da je problem sa mikrofonom. Zanima me da li netko ima slican problem i moze li mi ikako pomoci?
Hvala
Pozdrav, evo čitam po temi al ne mogu dokučiti...ma ne kužim ništa...
Uglavnom, danas sam dobio iz T-coma, napokon i taj IPhone 4 iako sam bio cijelo vrijeme vjeran nokiji i flashao sam je sa svim i svačim! Sad ne kužim kako i što na ovom, zbilja čudu od mobitela! Stvarno sam iznimno iznenađen kakav je stroj!
Mob mi je iz T-mobile došao sa verzijom iOs-a 4.2.1 (03.10.01) i sad mene zanima kojim sustavom da ga jailbrake-am!? Molim pomoć!
Što, onda moram čekat da naprave untethered verziju? Što se neisplati staljat tu verziju još? Kolko se čeka, otprilike, iz iskustva?
Pa ovisi, iPhone je iznimno stabilan i restartat ga se ne mora osim kod instalacija nekih stvari sa cydie. Ja ga osobno nisam morao nikad restartati osim u navedenoj situaciji, ali kad već stavljaš nešto sa cydie onda si svjestan da će mu možda trebat restart pa se strpiš dok nisi u blizini kompa. Ako želiš čekat untethered verziju, izlazi čim se pojavi službena verzija iOS 4.3, bar tako tvrde
Imam pitanje u vezi synca kontakata s gmailom.
Dakle gmail contacts mi je glavni acount, pošto koristim i android i wm. Zato sam na iphonu napravio exchange acc na gmail. Problem je u tome da kada napravim novi kontakt na i4 on ga ne synca gore na gcontacts, a ako napravim na androidu, kompu ili bilo gdje drugdje synca se na iphone. U opcijama nisam našao ništa korisno.
Ne želim koriatiti za to itunes, želim da čim unesem novi kontakt na iphone da se synca s gmailom pa će onda ostali udeđaji to povući.
Postoji li negdje neka opcija koju sam previdio ili negdje griješim?
Nisi ništa propustio, iPhone je preretardiran da može obaviti tako jednostavnu operaciju. Ali postoji workaround http://www.ianfernando.com/2008/sync...e-3g/#comments
Svaki dan je zadovoljstvo otkrivati iznimnu lakoću korištenja i jednake mogućnosti koje ima u usporedbi s drugim os-evima. :D
Da, mislim da je i rađen s jednakim sarkazmom koji i ti pokazuješ. :D
Istina, ima iOS stvarno puno takvih glupih sitnica koje fale..ALI kad sve zbrojim i oduzmem, opet dajem iPhoneu prednost pred drugima... (nema nikakve veze termin "iphone" i status u drustvu, cisto cinjenice i prijasnje iskustvo sa drugim uredjajima)
Ne razumijem, pa najnormalnije koristim sync preko exchange od prvog dana otkad imam ajfon, bez ovih dodataka sa linka gore. Čim ubacim kontakt odmah se pojavi na gmailu i obratno. Isto vrijedi i za edit.
Evo pogledaj OVDJE moje postavke
Vidiš zanimljivo, ja sam isto godinama koristio sync, ali me nije smetalo to što nije na iPhoneu updateao jer sam manje više imao sve brojeve već na gmailu. Izgleda da zbilja može uploadat i sa iPhonea, ali tek nakon što se obavi prvi korak u spliffovom tutorialu (ostalo sam imao podešeno oduvijek). Jako čudno, s obzirom da prvi korak služi samo merganju kontakata u mobitelu i onih koji već postoje na gmailu. Eto ce3hel, izgleda da sam bio u krivu, imaš sreće :D, I da, kod mene je 4.2.1
EDIT: gmail se ne zove po defaultu, nego kod stvaranja exchange accounta u description uneseš gmail za ovaj account s kojim se syncaju kontakti. Tek tada će se zvati gmail contacts, inače Exchange contacts
moje isprike, nije radilo jer nisam doslovno slijedio tutorial, preskakao sam prvi korak. Činilo mi se da nema smisla, da nije potrebno. Ništa bez itunesa, vjerojatno da kupe mail adrese dodatno?! Makar imaju ih već preko moba, ne kužim, da li je ovo logično?!
Čudni su putevi appleovi i njihova lakoća korištenja.
Hvala još jednom.
pitanje
zasto kad spojm ajfon na komp a on je u recovery modu pokaze na kompu da ima na njemu 25 gb mjesta a ajfon je od 16 gb? :)
Ma iTunes u biti nije ni potreban čak ni u prvom koraku, ako već sve imaš na gmailu. Ja sam sve kontakte imao u mobitelu (na gmailu samo neke), pa sam zato prvo morao prebaciti preko iTunes.
U iPhone možeš imati kontakte spremljene u telefon i oni se neće preko exchange automatski syncati sa gmailom, jedino preko iTunesa.
To je ova grupa u kontaktima (ja nemam ništa u toj grupi)
http://dl.dropbox.com/u/2056141/pich...rial/gcon2.jpg
A ako želiš auto sync onda sve kontakte držiš u ovoj grupi:
http://dl.dropbox.com/u/2056141/pich...rial/gcon1.jpg
Pa da to je i meni logično, a kada je "proradilo" dodao sam kontakt sa+ pod gmail contacts.
Ali kada utipkavam novi broj u keypad automatski mi snima na my iPhone?! Vjerojatno je tu problem. Ima negdje za postaviti default opcija da snims na gmail, nešto takvo je bilo spominjano, nekakav default ali tu opciju ne pronalazim.
Ovo je toliko blesavo napravljeno...
Da, opcija "default" se nalazi u:
Settings --> Mail, Contacts, Calendar --> Default Account (listaj dolje u kategoriji "contacts", tamo gdje se postavlja sort order)
Odlicno, konacno sam sve polovio.
Tnx.
Ja imam isto pitanje. Kako da ove kontakte koji su mi spremljeni na itunes prebacim na gmail. Imam 30-ak novih brojeva i tek sam ovom sinkronizacijom to shvatio.. Sad htio bi kontakte sa gmaila izbrisat i zamjenit sa kontaktima sa itunsa. Pomoć?
Ako pod kontakte u iTunes misliš na one koji su već u mobitelu najlakše da syncaš tih 30 na mobitel. Zatim makneš sinkronizaciju , ali da pritom ne obriše sinkronizirane kontakte. Time će ti ti iz iTunesa ostati u mobitelu. Zatim odeš na gmail i pobrišeš sve kontatke na stranici, pa sljiediš spliffov tutorial, prvi dio. Ako hoćeš da se synca onda i dalje od prvog dijela.
zasto mi kad se spojim na wifi i odem na net na neku stranicu opet mi se gore pokaze ili E ili 3g a ne ostane mi onaj znakic od wifia? kad sam iso u mail iso sam se logirat na gmail i sad svaki put kad odem u mail mi otvara njega mogu li se u jos neki logirat ali da ih vidim onako sve ko i prije pa da izaberem koju cu pogledati? hvala...
jedno pitanje u vezi 4g iphona dakle da li netko zna da li novi iphon 4g kupljen u Vip-u dolazi sa najnovijim softwerom na kojem se ne da napraviti jailbrack ili dolazi sa sw-om na kojem je moguće napraviti JB to pitam radi toga što kada pitam preko oglasa kkoji je sw u njemu dobijem odgovor da je orginal zapakiran i da ne znaju koji je sw u njemu i da ne smiju ga otpakirat??
Da, dolazi s 4.2.1 sw.
da se napravit jb al samo tehered za sad. mislim da je to odgovoreno cak na prosloj stranici
a što znači tehered
Znaci da svaki put kada ugasis mob i ides ga upalit ga moras spojit na itunes da bi ga aktivirao ponovo. U prijevodu: nesmije ti se ugasit inace moras imat komp uz sebe
A unlock nije dosao vec 4 mjeseca, niti nebude jos najmanje 2
pa se moze taj iphone iz vipa stavit na 4.1 i onda JB normalno?
Ne može se ići na niže. S kojom verzijom dolazi, to je najniža na kojoj ikad možeš biti.
ne može ako je tvornički došao sa 4.2.1
a šteta tnx anyway
Ajmo dosta offtopica i cijena uredaja, tarifa i ostalog. Drzite se teme
Ako mi možete preporucit jos koji program da mogu koristit ajfon kao ruter jer onaj mywi sa cydie je istekao-trial. I jos jedno,spojio sam mob na komp i upalio iTunes,kliknem na app tab i nemogu izbrisat mywi. Kako da ga izbrisem?
Pozz
@Rus pa preko Cydie, isto kako si ga i instalirao
da skuzio sam u medjuvremenu di i kako :) dosada ipak radi svoje pa sam malo pokopao i potrudio se.
rijesio sam i problem sa mywi. dodao sam sorce sinfuliphonerepo i od tamo skinuo taj program al sa crackom pa vise nije trial
hvala
Nesto me zanima.ako uzmem sad 4 na pretplatu pise da ima gps navigaciju u t-comovoj ponudi jel onda ima navigaciju ili se ta aplikacija mora platit jos dodatno preko onih ifone aplikacija ili kako li to vec ide???
To znaci da ima GPS cip, ali ne i program. Ima Google maps, ali za to ti je potreban wlan ili 3G. Igo, navigon i ostale moras kupiti
Pozdrav ljudi novi sam u ovome hh...ovako situacija je sljecesa...imam Iphone 4g 16gb verzija 4.2.1 i sada me zanima kako ga jailbrakati da mogu instalirati druge aplikacije i igre.... hvala puno na pomoci
Ne mozes JB iphone sa 4.2.1. Zapravo mozes, ali svaki put kad se ugasi moras ga spojiti na komp da ga upalis
hm...to mi se onda neda.... a dali psotiji kakva mogucnsot da se instaliraju druge app ?? i dali ima kakvih saznanja kada ce biti dostupan JB
Mozes instalirati samo free app. Trebao bi (nije nista sigurno) kad izade 4.3 fw
Tethered jailbreak se netočno smatra takvim da ne možeš upalit mob nakon što se jednom ugasi, tj. bar na 4.2.1 se može najnormalnije upaliti uz uvjet da nije instalirano ništa što ima utjecaja springboard. Meni osobno je jailbreak koristio samo zbog sbsettingsa jer su se ugrađeni settingsi palili cijelu vječnost na 3G-u, a sad na četvorci se pale instantno pa nemam potrebe za time. Jedini razlog sada bi bio instaliranje nelegalnih aplikacija, ali i za to je velika cijena a to je trajanje baterije, koje se pokazalo stravično lošim na jailbreakanom 4.2.1. Štoviše, rado bih podržavao developere s obzirom da aplikacije zbilja nisu skupe, no imam divnu zagrebačku banku koja ne podržava nikakve načine plaćanja koji se mogu koristiti za kupnju na iTunes.
Navigacija je dosta skupa, 30 dolara su slabije verzije sa samo jednom zamljom ili manjom regijom, a cijeli kontinenti idu i preko 120$
Navigon Eastern Europe - 89,99 $
Igo MyWay Eastern Europe - 64,99 $
Ali ako imas jailbreak, normalno mozes imati to sve free :)
Lolčina.
Da se pohvalim! Upao mi je iphone u čašu vode. Kako da izvadim bateriju? :D
Ima netko preporuke kako ga osušiti?
Ugasi ga i metni ga u kutijicu rize. No, riza ti tu isto nece puno pomoc. Najbolje bi bilo da odes do servisera, netko je spominjao neku kadicu za ciscenje za takve slucajeve.
Pogledaj senzore za vlagu. Nalaze se u utoru za slušalice i utoru za usb kabel, ako vidiš ružičastu boju, garancije ionako više nemaš tako da ga možeš odnest tommu s mackorisnika da ga rastavi i onda nekom serviseru da ga baci u kadicu. Ako nema nikakvih naznaka da su se senzori aktivirali, imaš sreće. Koristi cionnovu metodu, a ako krepa i nakon nje-imaš garanciju a oni nemaju dokaz da je od vode. Ovdje je točna pozicija senzora
Ljudi pozdrav. Isprika sa moje strane ako je vec odgooreno na moje pitanje,ali nemam vremena citati 31 stranicu. Buraz si je uzeo iPhone 4. Ukratko, moze li se nekako sakriti SIM kontakte da se ne prikazuju u imeniku??
Hvala dečki, za sada sve radi ali je gornji indikator crven.
E onda ti je najbolje dat ga tommu rastavit pa u kadicu. S obzirom da garancije vise nemas, bolje sprijecit nego...bacit u smece
kratko pitanje, jel postoji aplikacija da telefon može imati profile za zvuk kao primjerice kod nokije? hvala
Upravo to je napravio prije nego sam mu ja syncao kontakte sa outlookom, jer sam mu na taj nacin prebacio imenik sa nokie
Kako da sada makne to? brisanje cijelog imenika pa ponovo sync sa outlook ili?
jeli se mogu ikako pribaciti krekirane aplikacije na mobitel bez jailbrejka...jer ga trenutno nemogu jb jer iman 4.2.1
to san i mislija...a dobro fala svejedno...pričekat ću taj jb
da li ima tko problem s Iconoclasm-om 1.6.2 ? dakle maknuli su onaj layout pee page s simple mode sliderima no posložim to ali mi ikone nisu centrirane vec su pomaknute u desno..
kupio kolega 4g u vipu sw ju u njemu najnoviji 4.2.1,napravljen je jailbrack i odjednom je nastao problem sa baterijom,dakle ne traje niti 5 sati i to u standbay-u???iphon je kupljen novi u vakumu??na neko ozbiljnije igranje ili druge radnje(GPS)nema smisla da li netko ima isti problem ili bi znao zašto se to dogadja što bi mogao biti uzrok tomu??
http://cafe.mobil.hr/threads/70712-T...vasem-iPhone-u
Kad ga kupi nije potpuno pun tako da je očekivano da baterija traje kraće, a u temi na koju sam stavio link ti piše da je zbog jailbreaka, moj isto traje jedva jedan dan jailbreakan, a bez njega skoro tri. Neka ga proba bez jailbreaka par dana i ako se stanje popravi treba se strpit do iOS 4.3 i njegovog untethered jailbreaka.
Za 4.2.1 nema pravog jailbreaka. Ovaj je i tethered i ima dosta bugova (bas trosenje baterije). Neka vrati restore na 4.2.1 i saceka pravi jailbreak
kad god vidim ovu temu i zadnji post od Imaticx-a ponadam se evo iasao je untehered al ono sipak........ :)
da li se ikome u specifikaciji poziva i poslanih poruka nalazi broj +447786205094 ? malo sam citao po forumima i vidim da ljudi navode isti broj i povezuju ga s facetime-om. gledajuci specifikaciju svojih poziva i na jos jednom iphoneu 4 ista stvar, i jedan i drugi imaju poslane poruke na taj broj, pa ak netko zna ili ima iskustva s tim kolko mu je naplaceno i ak je imao neugodnih iznenadjenja kasnije na racunu?
jel se nekom usred slusanja muzike pjesma premota malo napred pa vrati nazad sama od sebe?
nez sta me jebe onda :S
ma nije sa svima sta je najgore :S
2.10.4, jel ima ikakvih vijesti o izlasku unlocka?
ma najgore mislim na to da ocito mi ni novi firmware nece helpat, od recimo 15 pjesama 3-4 se buggaju :D :D
Ako ti se ista pjesma svaki puta zablesa, možda su file headeri zbrkani, pokušaj te pjesme nekim programom konvertirati ponovno u isti (ili neki drugi) format pa onda probaj. Ako ne znaš s kojim programom, ovako na prvu ću lupit foobar2000 jer je besplatan i jednostavan.
aha, probat cu kasnije kad dodem iz skole, a sta mislite da jednostavno probam obrisat sve pjesme i stavit iste ponovo :D?
@adrian te iste rade i na samsung s3550 i na i8910
nisam :D :D
Pitanje za one koji su uzeli iphone u t-mobileu:
dal kod izrade micro sim kartice prebace vaše kontakte sa starog sim-a ?
Mogu ti prebaciti ako hoćeš
Postoji li koji razlog zbog čega ne bih to prihvatio ?
ili je bolje to fino popisat nanovo u iphone
meni su pribacili jer san to tija, ali ako nećes nemoraju ti pribaciti....
ako nekome nije dovoljna bljeskalica s iphona, evo načina za bolje fotke (valjda, nek se javi tko je isprobao ;))...
http://www.diskont24.com/product.php...8&cat=0&page=1
Kako prekinut poziv kada me netko zove na iphone 4? (a da se ne javim)
jednom kratko pritisnes tipku za gasenje - iskljucis ton
dva puta kratko pritisnes tipku za gasenje - odbijes poziv
Nije, isto je led
http://www.iphonei.net/iflash-brings...older-iphones/
jeli iko zna jeli se moze gledati tv (hrt 2, hrt 1, rtl,2 nova, doma)
jer netko zna kako isključiti programe da u pozadini ne rade i troše bateriju,naime znalo mi se dogoditi da recimo pokrenute igrice ili aplikacije i dalje rade u pozadini i potroše bateriju za svega 2h-3h,normalno govorim o jailbrak-om iphonu 4g sa 4.2.1 sw-om