Jel zna netko je li ikako moguće da USB kabel i slušalice koje sam koristila za Nokiu 6500 slide odgovaraju Nokiji n95 8gb?
Planiram kupiti taj mob., ali od opreme dobivam samo punjač :( A USB i slusalice su mi bas potrebniiiii.
Printable View
Jel zna netko je li ikako moguće da USB kabel i slušalice koje sam koristila za Nokiu 6500 slide odgovaraju Nokiji n95 8gb?
Planiram kupiti taj mob., ali od opreme dobivam samo punjač :( A USB i slusalice su mi bas potrebniiiii.
USB kabel od 6500slide možeš koristiti na N95 8GB (jer se uz oba mobitela dobije isti USB kabel)
Slušalice od 6500slide NEmožeš koristiti na N95 8GB jer 6500slide koristi 2,5mm slušalice dok N95 8GB koristi 3,5mm slušalice.
na N95 8GB možeš spojiti bilo koje (3,5mm) slušalice, recimo od walkmana/discmana/mp3 playera
E, hvala ti puno!! ;)
recite mi koko vam traje baterija sa novim fimewireom i koko je brzi (i dajte realne podatke)
i da li ko zna di bi mi netko moga u šibeniku stavit najnoviji fimewire i koko bi me koštalo
sam si staviš novu verziju softa (ako ima ADSL i USB kabel od mobitela)
(pročitaj si obavijesti u nokia dijelu foruma, sve ti je objašnjeno oko stavljanja novog softa)
ali ti nebi preporučio stavljanje nove verzije softa jer se ona neda hakirati :-/
Ico jel ti pod tim da se ne da hakirati mislis na V30 soft.
Pa imam V30 pa sam ga hackao. I ngage sam uspio sredit da radi uredno.
V31 se ne da hakirati, to je navodno naj noviji firmw za N 95
E , kolika je cijena sad N95 8gb u hrvatskoj. tamo u onim centrima. tomato i te stvari . cuo sam da je jeftino
Novi s nekim ugovorom oko 2800-3000 kn.
Ekipa!
Odlučio sam uzeti ovaj mob,ali polovni(jer nemama para za novi,a ne bi na pretplatu jer ne trošim baš puno kn mjesečno)...pa me zanima jel po vašem mišljenju puno dati 2500kn za N95 8gb kupljenu u 5. mjesecu ove godine sa svom opremom,prilično očuvana,ima GPS(garmin i nokia maps),garanciju u mobisu do 2010. ?:dunno:
Hvala! ;)
je zato što se pomalo po oglasnicima pojavljuju nove po 2300kn
garmin i nokia maps mozes stavit sam, nemoj padat na to
Znači bolje je kupiti nešto ovakvo?
http://www.njuskalo.hr/oglas260305
Ali ipak me je strah kupovati preko oglasnika...:dunno:
bok ekipa,da ne otvaram novi topic,jel n95 8gb može prilikom snimanja videa imat uključenu bljeskalicu? jer ja imam 6220 classic i on mi se čini ne može...
Je l' zna netko kako da prebacim poruke sa Nokie 6500 slide na Nokiu n95 8gb?
Opet ja! :D
Dal se isplati dat 1800-1900kn za N95 8GB T-mobile, malo korištenu, s Garmin XT (Adria Route + CityNavigator NT Europe)
Garancija do 06.08.2010.
Tnx ;)
Ako ti pase to sto radi na T-Mobile onda se isplati, ako ne onda se ne isplati jer je otkodiravanje skupo i gubis garanciju.
E danas mi se desila bas jedna cudna pizdarija s telefonom,do danas sa svakom temom na telefonu su bile defaultne ikone i nigdje nisam nasao kako da promjenim na ikone koje dolaze u temi i ukljucim ja fino danas rock n scroll i mrdnem telefon gore,a on podivlja uso u neke opcije i nesto odabrao(nisam skontao sta) i kada se napokon smirio udem ja u meni da iskljucim taj program kad ono wow,modificirane ikone i eo cjeli dan trazim po mobu gdje se to moze promjeniti i nemogu nac?
evo ja sam svoju kupio jucer za 2600kn nova 0h 0min,zapakirana,ODKLJUČANA, sva oprema itd. PISANA garancija 1god.
tako da neznam bas 2000kn za 5mj staru...
Ej probaj kad otvoris mob otici na opcije i tamo negdje ti pise def. ikone ili tako nesto, kad dođem doma sutra javim ti di moras tocno otic.
EDIT: sjetio sam se! cim otvoris odi na Opcije animacijske ikone i tamo imas Uključi/Isključi (ja imam neku temu i kad odem na animacijske ikone i odem ukljuci pojave mi se def. ikonice)
btw. sory Ico nisam skuziuo da sam poslo dupli post moj bed.
lol i ja sam slucajno nasao. kako sam ga kupio prekjucer od tad cijelo vrijeme zujim po njemu i pokusavam skuziti sto vise stvarčica.
e da daj mi recite jel vi znate da i N95 8GB ima AccMetar (ono kad okrenes mob za 90° na lijevu stranu slika se okrene u Landscape) ugrađen u sebe. Ako niste znali odite ovako Alati-->Postavke-->Općenito-->Personalizacija-->Zaslon-->Zakretanje zaslon i tu postavite Automatski
Opće je poznato da N95 8GB ima accelerometar.
čak je i obična N95 ima accelerometar.
tako da si "otkrio toplu vodu"... ;)
namjeravam uzeti n95 8gb kodiranu na t-mobile,zanima me da li kad joj promjenim product code na balkan preko nemesis-a ujedno skidam i lock sa t-mobile-a i aparat mogu slobodno koristiti i na druge mreže...hvala:respect:
NE
kada staviš product code balkans i napraviš update, onda samo debrandiraš mobitel (maknu se sve t-mobile oznake u softu).
debrandiranje mobitela NIJE isto što i otključavanje.
mobitel će te nakon toga i dalje ostati otključan.
jedino je riješenje da odeš do nekog unlockera.
hvala Ico,znam da sam na zadnjoj 95 8gb skinuo product codom sve postavke jer je bila made in singapur ali otkljčana,trenutno imam n96 ali aparat je katastrofa,ne da se haknut...ništa pa sam odlučio vratitit se 95-ici 8gb
dolazim u zagreb u subotu. pa me interesuje moze li se naci (nije bitno , na crno ili ovako) nize cijena od ovih nasih. jer kod nas je najjeftinija ( na crno) 2850 KN... ??? Da dzabe ne dolazim :D
Jel mi netko može rec gdje u mobitelu mogu vidjeti statistiku koliko sam poslao i koliko sam primio sms ???
Hvala
je l' potrebno prva 3 puta bateriju puniti 8 sati (ili tako nešto, što se prije radilo)?
Znanm da nije tema..al trebam malu pomoc..
KOd snimanja s nokiom n95 mobitel mi se restartira..najcesce je to kod snimanja,a ponekad i kod drugih aplikacija...stavio sam i novi software..neznam kaj da napravim??
ne znam je li bilo pomena ali da pitam, da li mobitel lagga kada se napuni odredjeni dio memorije? npr ako se popuni 5-6 od 8 gb da li pocinje laggati?
Onda je to rjeseno sa novim softvareom jer od frenda kad je napunito preko 4 gige mob se vuce ko stara baba...
dva razlicita misljenja. @pbreaker jel isprobano znas ili???
E ... treba mi pomoc. dobio sam mob prije 2 h... jest ono made in finland , ali je italijanski firmware... onaj TIM... i bezze mi je nekako. verzija je ova v30. kad odem tamo da ukljucim rotate screen , skroz sporo radi. nakon 5-6 sekundi reaguje (najbrze)... onda dodje oni programa , dosadnih... moje pitanje je , koji je najbolji software , i kako ga staviti, posto mi je sad ovaj najnoviji a nista ne valja :S ...
EDIT: Evo nasao sam nesto , nadam se da je to to... http://www.symbian-freak.com/forum/v...ic.php?t=26456 ... rezultate cu vidjeti sutra posto sad se puni :D
hvala
ako ti mobitel ima TIM-ov soft (tj ako je brandiran), a hoćeš ga debrandirati (ne otključati, već maknuti taj TIM-ov soft) onda si pogledaj obavijesti u nokia dijelu foruma.
Pa si pogledaj.
I da, stariju verziju softa možeš staviti jedino pomoću Phoenixa (ali time možeš ubiti mobitel) ili da odneseš nekome da ti to napravi (neki unlocker ili serviser)
ja iman popunjeno 3,5 gb i verziju softvera v 20 i normalno radi (više manje)
nego vidin da govorite o n 95 od tima. ja iman takvu od tima, samo neznan je li brendiran, koko znan mislim da nije ali kako to vidit da je bredirana (di se vide te ikone od tog oparatera.
pa mene ne šalje, niti imam njihovu stranicu ponuđenu da odem na nju.
promijenio sam onaj TIM-ov software.. i ni na jednom mi nije dosao spiderman :D
E ljudi,jedno pitanje,oprostite ak je bilo ali nes mi je net u banani pa nemogu puno pretrazivati jedva vam ovo pisem...gledao sam danas na gsmareni i vidjeh nesto novo na N95 8GB a to je dual arm11 proc???Jel to istina ili??Takoder ista stvar sa N82,jos se to spominje i neki 3D ubrzivac...prije je bio jedan proc,sad su dva...????Moli bih neku dobru dusu za malo objasnjenje...
Ne moze li se hackati v30 firm. ? Sorry na ovim pitanjima , samo sam dobio mob :D
Nisam izgleda da niko nezna i nezanima bas previse...probat cu proguglat...
najbolje ti je da sam isprobaš, 5min posla.
Po ovom postu se neda, odnosno ne ide ni v20 pa predpostavljam da neće ići ni v30.
Ja sam hakirao v30 soft :S, i to sam vec nekoliko puta napisao i svaki put se opet pita
pa po ovome postupku sve:http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=819169&postcount=4
pozdrav....gdje treba staviti teme , a gdje aplikacije kad se skinu s neta..
u koji folder...jer nema niti jedan folder sa temama na mob mobu...
e jos jedno pitanje..ne vezano, dali je moguce stavljati foldere u slike kao pojedinacne skupine...npr folder 1 u kojem su jedna vrsta slika i folder2 u kojem je druga vrsta slika...pokušao sa ali on sve te slike iz foldera stavi u jedan!!
neznam dali je bilo jos ovakvo pitalnje ali prema mom trezenju po forumu nije...ako grijesim neka netko stavi link..
HVALA
Pozdrav!
Evo preporuka: prvo, da olakšaš samom sebi, bilo bi najbolje da se informiraš općenito o operativnom sustavu kojeg koristi tvoj mobitel (pretpostavljam da ti je Symbian novost ako ne znaš kako funkcioniraju teme i programi)
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=9844
a odgovor na tvoja pitanja općenito ukratko:
- teme i aplikacije (programe i igrice) - ".sis" i ".sisx" fajlove - možeš prebaciti bilo gdje na memoriju telefona (ili mas.memoriju), ali njih ionako moraš INSTALIRATI da bi funkcionirale, a tada samo biraš hoćeš li da ti se pojedina stavka instalira na memoriju telefona ili na mas.memoriju. tako će ti instalirane teme naprimjer uvijek biti tamo među postavkama personalizacije, bez obzira gdje ih instaliraš - na istom mjestu ("Personalizacija"->"Teme"->"Općenito")
-u aplikaciji "Galerija" NE možeš raditi foldere u doslovnom smislu riječi, možeš ih tek svrstavati u albume - a u sistemu telefona ti možeš raditi koliko hoćeš foldera, premiještati slike, al u galeriji će ih uvijek pobacati kronološki..
u svakom slučaju, imaš puno za čitati o ovome na forumu, prošvrljaj malo ;)
Ej, imam jedno pitanje u vezi screensavera!
Sad sam nabavio jedan dobar flash screensaver (programirana flash animacija od 240x320 s lijepim prikazom baterije, sata i sličnih piz*arija) i bilo bi mi baš zgodno kad bi se screensaver mogao reproducirati u vertikalnoj orijentaciji. Dosad mi to nije igralo ulogu jer sam uvijek imao neke screensavere u obliku digitalnog sata pa je to bilo prolazno, ajde.. al sad mi se ta flash animacija sva izobliči i "stisne" kad se izrotira za 90 stupnjeva.
Zna li netko kako se može (i može li se uopće) screensaver okrenut da bude "normalan" (vertikalan)??
A jesi li prije instaliranja pročitao slijedeću temu:
[OBAVEZNO PROČITATI] Symbian 3rd - najčešća pitanja i odgovori
možda samo trebaš u postavkama nešto promijeniti pa budeš mogao sve instalirati...
Ako nemožeš hakirati soft, onda si pogledaj na dotsis-u ili ipmart-forum-u, ima tema u kojoj čovjek radi certifikate.
pa mu se javiš na PP i dobiješ u određenoj temi certifikat i potpisuješ aplikacije...
eh par pitanja. kako se postave shortcutsi naime kako da odredim za sto ce mi koja tipka sluziti kada je fon na standbyu. kako se instaliraju aplikacije igre teme...
Što se tiče instalacija app. (teme, igre...) možeš preko Nokia PC Suite-a i pod ikonom Install Applications, klikneš na to i dalje ćeš vidjeti, jednostavno. Ili na odabrane app. napravi copy/paste sa PC na mobitel te ih pokrenuti na mobitelu (klikni na njih/nju) i dalje će te sama app. navoditi, gdje želiš instalitati....
A što se tiče shortcutsa kako odrediti za što da ti koja tipka služi, neznam konkretno kako na N95 ali morao biš imati negdje pod Alati - Postavke - Telefon - Stanje čekanja, uglavnom to stanje čekanja ti je bitno, (ako misliš na to).
da da,skontao sam znaci lagano mogu na mass storage kopirati setup igrice onda pronaci je tamo pod file managerom i instalirati. a ne mogu pc suita jer mi aplication instaler crasha pc :S thx za odgovor. btw ne mogu da nadjem na forumu a cini mi se da sam jdnom slucajno vidio 3d igre one malo bolje,jel ima takav thread ovdje.
potraži malo tu: Trazite neku aplikaciju za Symbian? Zatrazite ovdje... možda se nađe ili neznam dal si mislio na ovo i ovo
bok..evo mucim se cijelo jutro i nikako....ljudi pomozite...
Kako namjestiti da mi dolaze izviješča o poslanoj/dolaznoj poruci?????
Probaj otići u Glavni menu - Poruke - odabereš Opcije - zatim u padajućem izborniku nađeš postavke - odabereš Tekstualna poruka - i vidjet ćeš Primi izvještaj i stavi na DA.
Uglavnom tako nekako bi ti trebalo biti.
Evo i da ja nešto malo kažem o mobu:comp:
Sve je Ok :respect: osim nekih stvari koje me malo smetaju:
1. Multimedijalna tipka ponekad ne radi iz NN razloga
2. Kad se zatvori Galerija, zapravo ostaje u pozadini, pa se mora "ubit" task
managerom
3. Snimanje videa sa max kvalitetom daje ponekad trzavi video
4. "Stari" problem sa klapanjem slidera (još je u OK granicama)
5. Baterija - hmmm... tak-tak, osrednja
6. Nekada sporo otvaranje multimedije preko multimedia tipke
Verzija FW je 30.0.018. U pozadini mi radi jedino Handy Taskman v2.02
jer bez njega ne mogu.
Veliki pozdrav!
1.Ne kužim kako ti nekada radi nekada ne radi :S
2.Što ti smeta galerija ne zazima ti rama previše a ujedno ti je slijedeci put i bze pregledavanje slika.
3. Snimanje se riješi jednim formatiranjem masovne memorije
4. zna se
5.isto tako se zna
6.moguce
ja sam imao v30 i nisam imao problema jednostavno uzmi malo vremena i lijepo odi odeš pod alate pomagala i najdeš ikonu hdd-a nisam siguran kako se zove i formatiraj i onda ukucaj *#7370# i lijepo vrati sve na tvornicke postavke i zatim opet popuni mob s cime si ga imao i sve ce biti ok.
potpisujem 1,2,3,6
i da nadovezem
7. komplikovan pc studio (barem meni mozda sam naviko na samsungov)
8. ako instalirate app na mass memoriju dobijate upozorenje svaki puta kada upalite mobitel da je untrusted software instaliran na mass memoriju (nesto tako)
9. godinama refreshira pjesme
10. lose defaultne slusalice
mene isto ponekad zaje*ava ovo pod 1.. ali ostale stvari su naprosto normalne pojave koje me (više) ne zabrinjavaju..
a (ne)zatvaranje Galerije i/ili Music playera je meni osobno dobra stvar - bolje mi je te stvari ne gasit jer onda svako novo otvaranje zna potrajati.. :-S
Joooj, te slušalice su me naživcirale odmah u startu!!!! Hvala bogu na 3.5-mm utoru za slušalice pa mo'š kupit kakve hoćeš!
ej ljudi jel moguce da budilica zvoni i kada je mob ugasen???
evo novo pitanje kada spoji na mass storage na usb telefon se ne puni, moze li se to promijeniti nekako?
N95 8Gb ti se ne može puniti preko USB kabela. Te to nikako ni ne možeš promijeniti. A koliko mi je poznato ni ostale Nokije se ne mogu puniti tako, možda ima koji model, mada kao što velim nisam siguran te da ne idemo out teme...
oke,hvala na odgovoru. a eto da naglasim da su mi dvije najvece zamjerke na njoj ta nemogucnost alarma pri ugasenom telefonu (sto bi znatno produzilo vijek baterije kod ljudi koji bi telefon gasili preko noci kao ja,ali ovako moram ga drzati ukljucenoga da bi me alarm probudio), i to sto se ne puni kada je na usbu... nekako sam navikao na te sitnice na samsungu,pa nikako da se naviknem.
Meni se zna zblesirat kad je na punjenju...svjetle mu samo tipke i mrtav, moram izvadit bateriju da bi ga upalio, normalono da alarm nije zvonio, to mi se dogodilo barem jedanput na svim symb mobitelima...N95 (8GB), N82, 6120c, 6650f, N73....:cry:
a ja nikako da skuzin zasto mi se mobitel sam od sebe resetira. ne kuzin u čemu je problem.
nije da se bas često događa ali mi ide na zivce.
i jedna najgora stvar koja mi digne tlak je kad se ne mogu spojiti sa kompon priko usb.
kaze neki drugi program koristi masovnu memoriju i ja pogledan je li koji program radi u pozadini, kad ono niti jedan i čak su mi svi programi stavljeni na memoriju uređaja.
je mozda ko zna kako rješit ovaj problem a da ne moran ugasit pa upalit mobitel.
Ne mozes, to su musice svih symb uredaja...naviknes se s vremenom...:thumbdown:tomato:
da gleda san i ja i nisan nista moga naći i teme su mi na memoriji uređaja i nebi mu smetalo da koristi temu sa masovne memorije jer on se sam direktno pribaci na onu temu svoju.(znate ne koje mislin)
jos jednu stvar san upravo skuzija na mobitelu.
instaliran ja neki program na memoriju uređaja i upamtin koko san ima slobodne memorije i kasnije ga izbrišen kad ono memorija uređaja se nije povećala nego je ostala ista koda je taj program jos na memoriji uređaja
da li ko zna kako to rješit
ma samo san usa u programe i nasa program i stisa C i pise uklonjeno.
kako ga uklonit da se oslobodi memorija telefona nakon sta se ukloni
Probaj izvad bateriju i SIM karticu iz telefona i poslije ih vratiti, meni je to pomoglo kod jednog nevezanog problema i kad sam vratio sve nazad skužio sam da su mi svi programi pogašeni koji se inače sami pokreću i da mi se RAM povećao za 10 mb.
e fala na odgovoru.
ja san prvo izbrisa shotkat pa otisa u upravljanje programa pa ga nisan moga nać. to mi je bia problem
Kod ove Symbian verzije nije potrebno otići pod meni>applications>application manager nego je dovoljno naći ikonu od programa, te pritisnuti c i program će se deinstalirati. c-om se ne briše ikona - to bi bilo nelogično, jer inače nema drogog pristupa instaliranom programu.
Evo jedno pitanjce....dali je ovo na slici LED svijetlo ili bljeskalica???
http://img510.imageshack.us/img510/4...an958gbyg6.jpg
Ako je kako se ona pali ??????
to je senzor za svijetlo ;)
da, senzor za svjetlo @triggerzd mozda si primjetio da pri jacem svjetlu oko tebe mobitel manje osvijetli tipkovnicu i display,nekada cak skroz ugasi svjetlo na tipkama, a u mraku zablijesnu,to je odlicno za stednju baterije.
da li ko na mobitelu ima mobile singer program i da li zna kako koristiti taj program
evo znam ti ja to, odi na OPDA-inu stranicu pa si tamo skini imas ga za mob, moras imat svoj certifikat i key file. Nazalost nemogu ti ga poslat kao privitak.
iman na mobitelu aplikaciju bluetooth info i kad ga iden izbrisat jednostavno mi neda (kaze neuspjelo uklanjanje). u upravitelju programa je olave boje (ako van to šta znači)
kako da je izbrišen