Tu ne treba? Ako ne, ondu je najbolje iskoristiti njihovij 375kn popusta i preci na Hepi
Printable View
Tu ne treba? Ako ne, ondu je najbolje iskoristiti njihovij 375kn popusta i preci na Hepi
Ne treba, tako bar piše na stranici. Ali prije svakako valja dobro proučiti Opće uvjete.
Ali opet, ne znam da li se za tih pola posto razlike isplati potpisivati na 3 godine kod Hepi-ja.
Nema ugovora u HT-u! Odmah se dobije 375 kuna, a tu je i 9 kuna popusta na održavanje. U godinu dana ušteda 500 kuna. Taman za godinu dana Prejake opcije u T-mobilu ili Smarta u Tele2 !
Pozdrav!Zna li itko je li se što promijenilo po pitanju vremenskog roka za prijelaz sa pretplate na prepaid? Pročitao sam da je prije trebalo čekati do kraja mjeseca.Jedan djelatnik iz SZK mi je rekao da može biti obavljen prijelaz za 3-5 dana.
Na drugom forumu ti odgovorili točno, a djelatnik HT - netočno
Aha, vidim da se prate teme. A izgleda da djelatnici HT-a nisu baš dobro informirani. Onda čekamo 25. pa prelazimo na drugog operatera.
vidim da dugo nije ništa pisano pa da nešto napišem ;-)
ova mučka đubrad iz T-Gnoja su mi odbili zahtjev za prijenos broja u Vip kao što oni kažu zbog "krivih podataka" naime broj nije registriran a oni tvrde da je, i sad mi dođe poruka od Vipa da je zahtjev odbijen od strane HT-a!
mamicu im njihovu krvi ću im se napiti!!!
Jel se mogu koristiti lozinka i šifra za max to go koju se dobije kod mobitel pretplate koristiti na računalu koje se spaja na internet preko drugog pružatelja usluge npr. Optike?
Da
Sada je 187.
do kada?
Na bonstart tarifi sam aktivirao opciju salji i surfaj ,potrosio 1gb,brzina se smanjila...i sad posto vidim da se na bonstart tarifi moze aktivirat 4g opcija na tjedan dana za 10kn pa idem probat aktivirat i nece,nemam ju ponudenu ,nazovem sluzbu kaze cura 4g se nemoze na bonove aktivirat a na webu pise da se moze,sluzbu na fejsu cekam cjeli dan da mi ista jave.
Hoce li mi iko reci kako da ju aktiviram i dali se moze uopce.
Na moj telekom se nikako nemogu logirat i probat aktivirat kad mi nece poslati podatke na logiranje na mail,apsolutno nista ne mogu.
Kad si potrošio taj 1GB i zato ne možeš aktivirat. Probaj sljedeći put dok ćeš imati 1Gb još.
Pa fora je u tome sto sam htio aktivirati sada kada mi je pala brzina,ali kazu iz sluzbe da su ukinuli aktivaciju 4G opcije na nekim tarifama(iako na webu pise da se i dalje moze aktivirati)
Kako jadno...ovako sam mislio uzet SurfajS za 10kn gde nakom 100mb pada brzina ili salji i surfaj gdje nakon 1gb pada brzina i svaki tjedan aktivirati 4G opciju i zapravo za nekih 50ln mjeseno dobiti flat uz najvecu mogucu brzinu,ali ocito nista od toga.
Nemogu vjerovat
Nisi uopće skužio bit. 4G ti vrijedi za tih 1GB koje su uključene u tarifu. Ne vrijedi za ostatak kada potrošiš taj 1GB i kada ti spuste brzinu.
Pročitaj uvjete i članak 7 u uvjetima 4G opcije.
Skužio sada?= Citat =:
4G opcija neće omogućiti povećanje brzine prijenosa podataka u slučaju spuštanja iste na maksimalno 64 kbit/s nakon što Korisnik iskoristi definiranu količinu podatkovnog prometa koja je uključena u neku od sljedećih opcija: Surfam S, Surfam M, Surfam L, Surfam XL, Pričam&surfam ili Pišem&surfam. Radi izbjegavanja svake dvojbe, opciju 4G moguće je s navedenim opcijama koristiti samo ako korisnik ima neiskorištenih MB po maksimalnoj brzini dodijeljenih iz opcije ili na osnovu neke promotivne ponude.
Jesam :(
Nemogu vjerovat...a bas sam mislio da je moguce da prodjem na onaj gore nacin ali nista od toga....
Tako je to kad ne citam uvjete kotistenja...
Možeš uzeti simpu ili mobile net na bonove, staviš u dual carrier stick i dobiješ cca 18Mbps. 10 kn je Internet dan opcija - 24h flat! -doslovno flat. U kombonaciji sa real debrid je odlično! :)
Daaa a to me izadje CCA 300kn mjesecno..ovako sam mislio tjednom 4G opcijom aktivirati vecu brzinu ali su ocito ovo o sveu vodili racuna i ukinuli 4G dolaskom novih tarifa i opcija.
Nisu ukinuli nego imas 4g za onoliko prometa koliko imas. Pa nećeš 300kn dat jer nećeš svaki dan to koristiti, nego npr vikendom 1-2 dana tjedno. Šta zar svaki dan trebaš 50gb skidat? Ja aktiviram to kada mi treba više i planiram onda tj. naslažem u jdownloader.
,Kupio preko webshopa novi HTC Desire 610 u kojeg ide nano sim, a oni mi poslali microsim! Amaterizam za popizdit! Što sada da napravim?
u t-centar i rješi problem začas.
ili zovi službu za korisnike neka ti do kraja svibnja pošalju poštom nano sim.
Zašto do kraja svibnja? Pa preplata mi već teče. To je za člana tarife Plan za obitelj.
Zato sto je moguće da ti pošalju krajem tjedna pa da dobiješ u lipnju
Zvao SZK da se raspitam oko raskida ugovora usljed povećanja cjena usluga. U 1.mjesecu sam potpisao novi ugovor plan za obitelj xxl i uzeo si novi mobitel samsung s4 te ga platio 1190 kuna tj. Njegovu cjenu koja je bila po toj tarifi jednokratno sa karticom. Pošto račune primam preko maila tek na trećem računu po novoj tarifi sam išao gledati specifikaciju računa i jedna od stavki je : rata za uređaj 75 kn. Tih 75 kuna je uključeno u cijenu tarife al mi sad nedaju raskinut ugovor ako ne platim preostalih 21 ratu po 75 kuna. Sad se ja pitam kako je to moguće pošto sam ja mobitel uredno platio tj. Njegovu cjenu koja je bila tog dana a niko od djelatnika koje sam kontaktirao i raspitivao se o cjeni uređaja i cjenama tarifa nije spominjao tih 75 kuna ?????? Rekli su mi da će me neko kontaktirat u roku od 48 sati pa će mo viditi .
I ja sam skuzil jucer
Niti meni nije zenskica rekla kad sam uzimal na cvjetnom Note3 sa gearom al je bila full simpaticna i dala mi dva rucnika, futrolu za s4, uzela s2 satran do bola za 700 kn, dala privjeske... jßg... meni ostaje 480 kn za platit a isto uzel na kes 2998...
Ajd javi kaj si "zbavil"
Evo zvali me danas. Kaže da mogu raskinut bez penala i pita me dal sam zadovoljan sa tom obitelj xxl tarifom. Kažem ja njoj da jesam al da me ovo povećanje malo dalo na razmišljanje. Ona meni sad nudi raskid pa ponovno sklapanje ugovora iste tarife sa 120 kuna popusta plus samsung s4 za 100 kuna. Tarifa 525 kuna minus 120 = 405 + 60 kuna radijske frek i novih nameta = 465. To mi je jeftinije nego sada tako da mislim da ću to prihvatiti.
zval sam ja njih... nisam mogo cekat... ista tarifa XL sa uređajem 225 kn/mj. + 998 kn kes S5 plavi...
Ovaj s penalima: 480 kn penali za uredaj al mi daju, za ~160 kn XL i normalno mogu uzet jos uredaj
Vjerojatno bude kombinacija ko sa prvim br. da i curu iznenadim jednim zlatnim S5
;)
225kn/mj 24mj. + 998 kn S5
Sve u službi za savjetovanje
I jos maxadsl 10 mbs flat 215 kn - do sad placao 260 kn 4 mbs
- i mobitel za 100 kn (neznam kakav)
:)
Mene opet zvali i nedaju dok ne platim penale al su mi dali popust 120kn. Sad sljedi odlazak u t-centar sa računom od kupljenog telefona i potpisanim ugovorom da mi objasne di piše 1190kn + 75*24 još.
Ocito mu nisu to spomenuli. Cijena za kes ne moze biti 998kn jer je i S4 mini u redovnoj ponudi skuplji od toga, a na rate je moguce.
Nije... kolko ide na uređaj? Neznam stvarno... neznam... valjda oko 50 kn +-... bila je tarifa XL na 165 kn, pustili mi istu tarifu dodali gore rate za uredaj i dali mi sve zajedno sa tih 10 kn novog poskupljenja za 225 kn... bitno mi je da nije vise od 250 kn/mj. jer mi je to neka gornja granica a i fora mi je ovaj maxtvtogo pustit u autu da klinci gledaju crtice i nemas brige za potrosnju
Jesu jesu... fina neka curka radila... Helena ;P
Gore si napisao Obiteljsku tarifu XL, sad je odjednom single. Kako bilo, standardna cijena je 225kn + 100kn + 5kn + 10kn = 340kn
Ako je istina to sto kazes, i da nema neke velike rate za uredjaj, moja je teorija da je islo 50kn popusta na tarifu i 50kn popusta na ratu. Dakle tarifa 175kn + 50kn + 5kn + 10kn = 240kn
225kn sve skupa ne moze biti nikako.
0800 451 321 kojeg odjela je ovaj broj?
Savjetovanje korisnika
Mislim da ti je to isti odjel.
Isto samo odlazni broj kada te oni zovu
Da podjelim svoje neugodno iskustvo sa tmobile-om ... s obzirom da su ponudili prekid ugovorene obveze bez naknade zbog ovih novih poskupljenja, otišao sam u t centar podnjeti zahtjev za prijevremeni raskid ugovora. Tamo mi je djelatnik napravio zahtjev, dobio sam svoj primjerak i trebalo je još pozivom potvrditi taj prekid ugovora. Zovem satima i cekam na liniji da bi napokon došao na red, obavim razgovor sa djelatnikom i on mu uredno kaže isto što je navedeno i u papirnatoj verziji zahtjeva za raskid da DO KRAJA MJESECA MOGU KORISITI MODEL PRETPLATE KOJI SAM I DO SADA KORISTIO, nakon toga broj se prebacuje na bonove ako želim ili se izključuje. Navedem da neka prebace na bonove i onako imam u planu preći na drugu mrežu. Pola sata nakon toga mobitel nema signala, kartica mrtva ništa nedostupan sam. Odem u T-centar i naravno gužvetina nemaju oni tam nekog voditelja za hitne slučajeve ni šefa ni ništa, ne dira nikoga kaj sam ja vec skoro tri sata bez signala broj mi nije aktivan. Nakon pola satnog čekanja u redu dođem na red i sljedi novo iznenađenje ... da gospodine deaktivirali smo broj slučajno našom krivicom ali da bi ga aktivirali i da bi vam taj postojeci broj ostao isti morate podpisati NOVI UGOVOR !?!?!?! ... i kaj sad ne želim ostati bez broja jer ga imaju svi živi poslovni suradnici familija prijatelji ... i prisiljen sam podpisati novi ugovor ali na svu srecu bez ugovorne obveze znaci slobodan sam od njih ... sat i pol muke u t centru i 4 sata sam bio nedostupan jer su oni nesposobnjakovići SLUČAJNO deaktivirali moj broj prije datuma navedenog u ugovoru ... katastrofa ... otišao sam odmah kod drugog operatera podnjeti zahtjev za prijenos broja ... tmobile nikad više niti ga ikom preporučam ... isto kao i kad sam prije pola godine došao produžiti ugovor ... pitam kakve popuste imam za uređaje uredno mi kaže gospodična na pultu .. kao posotojeći korisnik nemate nikakav popust za kupovinu uređaja ... katastrofa užas ... isprika na podužem postu ali mislim da svi trebaju znati sa kakvim neprofesionalnim operaterom imamo posla.
Nije da ih branim ali smatram da ti je vise kriva osoba koja ti je deaktivirala broj nego kompanija kao takva. Hebat ga, svi mi grijesimo. Na zalost, mi, kao krajnji potrosaci, uvijek ispastamo.
U krajnjem slucaju, da ti se ovo dogodilo kod bilo kojeg drugog operatera vrlo vjerojatno bi isto reagirao.
I meni su prije godinu dana kod prekidanja ugovora iskljucili broj njihovom krivicom ali su pristali da mi ga aktiviraju na bonove (sto sam ja od pocetka i trazio). Definitivno to nije rijedak slucaj, moglo bi se posumnjati da u ovom slucaju zele osobu natjerati da ostane pretplatnik. :-(
Meni je t mobile mrak. 2012. Radim na cruzeru. lokacija juzno od cube, grand cayman. Trazim posao u RH, vadim tadasnji 4S. Zovem za posal. sve se dogovaram i za par dana letim iz Miami za RH. Cak ni racun nisam velik dobio za to. 2014 lokacija novi zeland, auckland, zovem frendicu u aucklandu i naravno ona na ima neku znjjjj karticu iz RH i sve nest prekida...jedva se sporazumili. Kasnije mene zove i zvuk kristalno cist. :) T mobile zakon. Sto se tice sada prekida ugovorne obaveze. Odradjeno sve za 5 bez ikakih problema, :)
I u Miamiu imaju bazne stanice. :D
Mada meni nema smisla da njegova frendica iz, paz sad, Aucklanda, ima HR karticu, i to žnj operatera :D
Cijeli post samohvale kako je proputovao pola svijeta :D
Ovih dana je totalna ludnica u HT-u.
U t-centru prodaju plan za surfanje L za 105 kn+5+10, ali nedaju mobitel.
Kada se nazove službu za savjetovanje korisnika neki nude plan L + flat za 82,5+5+10, a drugi tvrde da se to moze dobiti uz max paket, ali ne i odvojeno.
Kada se traži i kupnja uredjaja neki djelatnici nude za 140 kn sve uključeno (plan L+5+10+40), a drugi kažu da to ne mogu ponuditi ispod 170 kn. A tek kupnja mobitela! iPhone4s, u jednom pozivu nude ga za 298 kn, u drugom 698, a u trećem preko 1000 kn. Dakako, uz otplatu preostalog djela na rate u L tarifi. A s4 mini? Jednom im kosta 18 kn, a drugi poziv već je na 218 kn.
U webshopu nude s4mini za 18 kn bez otplate na rate. Kada se podnese zahtjev za kupnju program pokaže da je mobitel već prodan. Ponovnim odabirom druge boje program prvo kaže da je dostupan, a kada se želi zaključiti ugovor opet piše da ih nemaju na zalihama.
Z1c - piše 2000 i nesto kn popusta, kao daju ga za 500 kn bez otplata na rate u L tarifi. Kada se krene u realizaciju sustav na zadnjem koraku pokaže da je bila kriva cijena i odjednom cijena veća od 2000 kn.
Javljanje u službi za savjetovanje korisnika čeka se i do sat vremena, a toliko i u redu u t-centrima. Broj onih koji ce narednih 12 dana raskinuti ugovor će biti sve manji zbog nesnosljivih gužvi, a sklapanje novog ugovora i cijena bit će prava lutriji. Netko će dobiti Galaxy ili iPhone za 18-300 kn u L tarifi (140 kn/mj sve uključeno), a drugi će u toj istoj tarifi platiti mobitel vise od 1000 kn i još tarifu od gotovo 200 kn.
Došlo se do stadija da se ne zna ko pije a ko plaća.
165 kn (125+5+5+10+10)
ili
195 kn (165+5+5+10+10)
???
Razgovor je ovak i onak snimljen.
@segregator
zapiši si vrijeme razgovora.
meni je to koristilo (ja sam imao i ime osobe i broj njezinog radnog mjesta u vrijeme razgovora) kada sam pisao žalbu jer mi nije napravljeno što je telefonom dogovoreno
Nije, koriste ga uvijek, pogotovo ako je rijec o prigovoru.
@ispravljach - kako si samo uspio doc do internog broja radnog mjesta? Bez unutarnje veze nema sanse.
Koi ste svi lolcine ljubomorne. :). Neko iole normalan bi uvidio da poanta posta je bila da t mobile radi svuda u svitu sto iz prve ruke sam vidio i nebi ga minjo da mi daju djabe tele vip il sta vec ima u RH. Frendica je hrvatica iz zagreba. Radili smo sign off. Ona ostala par dana u aucklandu na godisnjem pa pici za RH. Meni let bio kasno navecer pa smo se dogovorili da cemo blejat po gradu.:).inace njena mreza je tele2 i za mene je sve znjj sto ne radi kak spada.
To ti se inače zove roaming, evo link di je objašnjeno kako to radi
http://www.vipnet.hr/u-inozemstvu/sto-je-roaming
Ma sve jasno ali opet stoji da meni radilo odlicno a njoj na tele 2 nije.
Nisam ja reko da njoj nije radilo ali pazi radilo je tako da nismo mogli razgovarat u tom je poanta cijele price. Neznam u cemu je fora. Mozda ima neki QOS pa je tele pri dnu ljestvice. Al cinjenica da ne radi. Sa tim da moje poruke uopce do nje nisu mogle doci.
Evo jedne kritike: Boravio sam nekoliko dana u Zagrebu na KBC Rebro i mogu vam reći da internet preko HT je tamo nemoguć. Nije u pitanju signal već, valjda, veliki pritisak korisnika na malom prostoru pa jer brzina interneta 0 (nula) i na EDGE, i na 3G, i na H+,a nažalost i na 4G. To bi trebali nekako riješiti.
@mateob
Mozda bi trebao reci jesi li Simpa ili pretplatnik jer izgleda (sto nikada nece sluzbeno biti potvrdjeno) da postoji prioritet koristenja mreze. :-(
Pretplatnik!
Izgleda da je jednostavno mreza u banani i tu nema pomoci, ukoliko se HT ne odluci investirati u mrezu...
ja sam bio na simpi i to je bio ocaj od mreze... salno neki prekidi, zujanje nekakvo sam znao cut, pa tisine u razgovru na 5sec, kad mi je najvise trebao internet vani u zurbi je znalo stekat.. tako da nakon 3tjedna sam reko hvala lijepa, ali ne vise
Zanimljivo, kako ljudi imaju razlicita iskustva o istoj stvari...
Ja sam godinama na Simpi, i tesko mi je sjetiti se nekih problema, prekida i sl. Uvijek sve radi, zvuk odlican, brzina spajanja na internet u redu,,,,Ukratko sve ok...
Ali dobro mozda 10ak god koliko sam na Simpi nisu dosta dugo razdoblje...haha...
Jedino objesnjenje je da koristis 2g mrezu, ako je tako onda zato nemas problema, 2g (edge) im je ok vise manje.. nema 90% takvih problema koje sam naveo, te dvoje clanova uze familije mi koristi HT mrezu na 2g signalu i ok im je nemaju problema, ali ja koji koristim 3g mrezu sam imao svr navedene problrme, al da smartphone stavim prioritetno na 2g mi ne pada na pamet, onda mi je pak 10x sporiji internet...
Tako da sandokan pretpostavljam da si na 2g signalu?
Od kad je dostupan 3G stalno ga koristim, bar 90 % vremena...
Ovisi i o mjestu (gradu/selu). Recimo u Osijeku je lošije iskustvo (veće opterećenje mreže) nego u Slavonskom Brodu.
Evo, konačno došao 1. srpnja 2014! Zašto to kažem? Pred neki dan primio sam sms od t.ht.hr. Imam simpu! Kažu gospoda da će od 1. srpnja biti jeftinije telefoniranje i slanje sms-a unutar EU. Gospoda kažu da će min. razgovora unutar EU koštati 1,81 kn/min, a slanje sms-a 0,57 kn! Danas prije podne sam poslao sms u Austriju i kaj mislite, koliko je skinulo? Točno 1,09 kn, a ne 0,57 kako su najavili! Lopov ostaje lopov!!
Ili ja nisam dobro razumio njihov sms ili su to samo priče za malu djecu, a oni nas i dalje kradu?
U krivu si.
Malo bolje je potrebno proučiti pa onda takve izjave davati. Pojeftinile su cijene prilikom gostovanja u zemljama, a ne prilikom slanja/zvanja na inozemne brojeve iz Hrvatske.
Jesmo.
I?
samo si površno pročitao i donio krivi zaključak.
da si temu pratio od ranije, ili išao detaljnije proučiti problematiku znao bi da EU komisija nameće telekomima unutar zemalja EU niže cijene u roaming (kada njihovi korisnici borave u drugim zemljama članicama EU). plan je da za par godina roaming sveda na trošak blizu 0 (kuna ili eura). još od lani je stanovnicima hrvatske (dok su u hr) bilo jeftinije koristiti kartice inozemnih operatera za pozove prema ostalim članicama EU nego bilo koju hrvatsku mreži za iste te usluge. od jučer je ta razlika još veća i kako stvari stoje ubuduće nećemo imati dual sim mobitele za vip/ht ili ht/t2 ili t2/vip već za jednu hr i jednu stranu karticu.
Nemam više njihov SMS, ali mislim da je pisalo u poruci da su to cijene prilikom gostovanja/roaminga u EEA mrežama (EU, Island, Norveška i Lihtenštajn). U poruci je također bio i link koji je vodio na ovu stranicu sa objašnjenim svim detaljima.
Roaming i promet prema inozemstvu nisu jedno te isto. :)
Pozdrav društvu.
Kome da se čovjek obrati i žali jer je t-mobile nakon raskida ugovora u t-mobile centru još tražio da se zove broj koji je bilo nemoguće dobiti 3 dana za redom zvano po 2 sata, te nakon slanja maila povratni je bio da će se sve urediti kako je i napisano u ugovoru koji nije ni potpisan ni poštambiljan.
Nakon 25 dana u subotu je broj isključen te se korisnik ostavio preko cijelog vikenda i pola radnog dana bez bilo mogućnosti zvanja ili primanja poziva tj. do ponedjeljka do poslije podne iako je nekoliko puta zvana služba za korisnike tokom dva dana gdje su rekli da je broj greškom isključen i da se do utorka nemože uključiti. Postoji snimka razgovora. U ponedjeljak je dobiveno pismo od neke voditeljice Amire bez potpisa i pečata da u skladu tel. razgovora će ugovor biti raskinut. Nikada nitko nije kontaktirao ni nazvao korisnika.
Evo jad i tuga t-mobilea i to bez isprike ili nadoknade bilo kakve sankcije što rade djelatnici t-mobila.
Ima li smisla tužbu poslati HAKOMU ili sve dati u javnost, jer ovo je pokvaren i bahat odnos prema korisnicima.
Prigovor im pošalji(u subject maila stavi isto prigovor).
Mail možeš kopirat i poslat i Hakomu ako želiš no oni će te uputit da s njima sve rješavaš. Ako ćeš slat i Hakomu u mailu T-comu napomeni da je poslano i Hakomu.
Hvala, mail je poslan u nedjelju kad se korisnik vratio u Zagreb jer je bio na putu i u ponedjeljak nakon što se pročitalo pismo od te voditeljice.
DAkle još samo sve kopirati i poslati hakomu..
gubljenje vremena.
hakom reagira tek nakon što im pošalješ odgovore povjerenstva HT-a: prvog i drugog stupnja.
i tada hakom donese odluku u roku od 2-4 mjeseca.
dakle, moja preporuka: u t-centru već danas zatražiti ponovno izdavanje ugašenog broja, a onda prigovorima tražiti oduzete bodove.
Nigdje ti zakonom nije propisan taj dio o tome tako da sve osim ispravka te greške što ti vrate/daju je njihova dobra volja.
Nije li propisana ona točka...nekorektan odnos prema korisniku ili sam ja to za neku drugu državu čitao, ali mislim da ih hakom po tom pitanju pere i da bi mogli i neku kaznu platiti..
krenimo redom.
taj tvoj poznanik je tražio gašenje broja kako bi dobio kod i mogućnost razgovora sa službom za savjetovanje korisnika.
onda ih nije dobio na telefon, a oni su napravili zatraženo u t-centru = ugasili broj!
podsjetnik:
tko mu je kriv što se više nije trudio da ih dobije u savjetovalištu.
ma kakva tužba. ljudi bi se tužili za svaku glupost koja im padne na pamet.
a kada izgube bitku pred hakomom teško im platiti odvjetnika da sastavi tužbi i upravne pristojbe nadležnom sudu. jer te dvije stavke zajedno mogu iznositi koliko i godišnja pretplata za tarifu
S druge strane, država će promptno poslati 50 policajaca da te deložiraju ako duguješ t-comu :)
+ 3000 kuna penala za prijevremeni raskid ugovora po stavci ostatak vrijednosti uređaja (koje ne bi platio da si raskinuo ugovor u ponedjeljak)
izračun:
6000 kn (za s4) - 1198 - (24x75) = 3000 kn
ili
21 mj x 525 kn = 11.025 kn.
dakle, jeftinije je raskinuti po cijeni mobitela nego po tarifi.
p.s.
nego, gdje nam je nestao izvorni post od danci033?
@ yager
Ja baš nisam siguran da jesmo !
Mi jesmo u EU , ali smo još uvijek nepravomoćno u EU , kad budu nestale kontrole policije , kao između Italije i Sovenije .
Neki dan sam bio u Italiji i ne nekadašnjoj granici između prijelaza Kozina - Pesek oko zgrada raste trava i korov , nebih ni
znao da sam ušao u Italiju da mi nije T-Com poželio dobro došlicu , s cijenama poziva , SMS_a i korištenja mobilnog interneta .
Za nazad sam išao preko starog prijelaza Gorizia- Nova Gorica ista stvar nema ni pasa na granici ... Opet ona ista poruka SMS
od T-Com_a ... Ideš li iz Trsta prema izlazu za Kopar uopće neznaš da si prešao granicu , jedino vidiš slovenske oznake , a svako
toliko oznake "vinjeta - vinjeta" . Na ulazu izlazu iz SLO na njihovoj strani stoje slovenski i hrvatski policajac , jedan pita "kaj
maste za prijavo" , tri metra dalje slijedeća kućica "imate li što za prijavit " , tri stotine metara dalje , naš bivši granični
prijelaz s praznim kućicama , nema nikoga .
Sad reci jesmo li u EU ili nismo !?? (na papiru možda da , ostalo ... nebih o tome) ...
jesmo u eu, ali nismo u šengenu...
a cijene poziva su lopovske dokle god se opreterima omogućava da iz hrvstake prema eu košta i dalje 3kn i više po minuti...
Koliko sam shvatio , kad zovem iz Italije u HR košta manje nego iz HR u Italiju ili neku drugu EU državu ! Onda bi T-Mobile trebao imati iste cijene i kod njih i kod nas .
Taj "nepravomoćni Šengen" nebi smio utjecati na telefonske razgovore , ako smo u Evropi , i dalje plaćamo kao nekad odlazne pozive prema EU , možda su dolazni
nešto manji . Stranac plaća normalno , a mi ovdje u HR razliku , i ako je on zvao . Plaćamo manje samo kad smo u EU , u odnosu na prije , ajde i to je nešto ...
ali tako je i korisnicima ostalih 27 zemalja EU! dakako, postoje tarife gdje je poziv prema inoz. nula kuna/eura. U Hrvatskoj je to VIPnet tarifa + opcija 5 koja se do nedavno prodavala za 255 kn/mj. i druge zemlje imalju slične tarife. u nekima (od ostalih 27 zemalja EU) to se dobije za manje od 33,6 € (po koliko ih je prodavao VIPnet), a u drugima za više od toga.
zašto HT-u (hrvatskoj) namećeš pravila koja ne vrijede u ostalim zemljama EU?
šengen nema nikakve veze s time. ova pravila o kojima pišemo vrijede i za zemlje članice šengena i one koje to nisu
Njemački T-Mobile naplaćuje 82 centa +pdv po minuti pozive u EU zemlje odnosno 7.5kn, pa je to i skuplje nego kod nas.
Bok svima. EVo da i ja podjelim moje iskustvo sa HT-om.
POčetkom sedmog mjeseca "revni" agent na 0800202028 mi je na jednom od brojeva koje koristim u HT-u stavio ugovornu obvezu bez da ista potpišem ni pristanem na to.
I od onda počinje priča. Na moje zahtjeve da se to ispravi jer ja to nisam tražio i jer je to zapravo greška djelatnika, njihov je odgvor bio da da, da će to riješiti i da se ja ne brinem. I tako prolazi vrijeme zovi opet, da čekajte, zovi opet, da strpite se, zovi opet pa evo pišemo požurnicu a po njima su ih poslali jedno 10 najmanje.
Nakraju ja šaljem mail na onaj njihov famozni prigovori@ht.hr i naravno opet čekaj. Danas je 24.07. i još uvijek nije ništa riješeno a niti kada zoves niti ti ništa ne znaju reći al doslovno ništa a poludim kad mi spomenu da ce poslati požurnicu.
Jučer kao šlag na cijeli slučaj ja lijepo registriam se u HAKOMU i lijepo sam sve njima isto prijavio pa da vidimo zapravo što će biti od svega. Al ne mogu vjerovati bahatosti i organizaciji i zapravo dokazu po mom primjeru kako se ne rješavaju problemi kod njih nego onda kada ih doslovno u novine daš.
A da ne kažem da sam na drugom broju ( imam ih četiri na preplatu) zatražio produženje preplate uz flat opciju i mobitel koji od 07.07 još uvijek nije uspio stići i na to mi isto ne znaju reći kada će biti realizirano.
Čovjek ne može vjerovati da se tako nešto dešava pa evo i da "javnost" zna što se u HT-u zna desiti.
Nista novo. Desetke puta viđen slučaj i u mojoj obitelji.
P.s.
Nama 2 mobitela nisu isporučiti već mjesec i pol.
Nije to nista, znali su oni kasniti i 3 mjeseca!
P.s.2.
Sad već je postalo popularno da odgovore šalju nakon 50 dana. I zbog toga ih prijavio Hakomu
putem službe za savjetovanje korisnika HT i dalje nudi najpovoljnije ponude. i što se tiče cijena mobitela i tarifa. no, pristup toj službi moguć je podnošenjem zahtjeva za trajno isključenje pretplatničkih brojeva. mnogi koji su u lipnju putem službe za savjetovanje korisnika dogovorili produženje ugovora doživjeli su da im je ta ista služba ugasila brojeve. tada su se pravdali da je bila velika gužva pa da su propusti mogući. sada, u srpnju, služba ponovno bilježi velik broj ugašenih brojeva za pretplate koje su ti isti djelatnici produžili ugovore i prodali mobitele.
dakle, saga se nastavlja. želite li najjeftinije tarife i mobitele = spremite se na gubitak pretplatničkog broja u t-mobile na nekoliko dana.
kod njih je to prečesta pojava
Ukinuli su:
Prejaku malu opciju
nadoplatom do besp megabajta
smanjili promet u bonstart tarifama na 500mb
I sad imaju prejaku za 50kn sa 1Gb,s obzirom da sam prejaku malu zbog neta znao aktiviratii do 2 put tjedno,ja stavrno neznam zbog cega da uopce vise budem kod njih,sve sto je valjalo su ukinuli,a tek sam u 5.mjesecu presao kod njih,internet mi je najbitniji,sad mi jedino ostaje bonbon ili tomato zicer tarifa,ovo je uzas !!
Ako ti treba samo internet, onda odi na Bonbon. Meni je Bonbon dvostruko skuplji od Simpe kad uzmem sve opcije koje trebam.
+ što oni još naplaćuju prvu aktivaciju Prejake opcije 75kn. To su kopirali od tomata i Brutalne nakon samo par mjeseci, ali bitno je da nisu ukinuli kada je i tomato ukinuo :D nisu kopirali ni kada su Vip i tomato povećali MB na tarifama od 50kn na 1500MB/mj :D
Baš sam očekivao jučer da će ponuditi nešto novo u zamjenu za Bespplatne MB i Prejaku Malu, ali... :D