Pa ide bez testpiont_a ako je LTE telefon,a ako je LTE2 nejde.:thumbup:
Printable View
Pa ide bez testpiont_a ako je LTE telefon,a ako je LTE2 nejde.:thumbup:
Molio bi nekoga da mi kaže kako i sa čime da odključam motorolu v360v.Sad je na vip kodirana.Imam usb kabel.Hvala puno
može i na mail ako neko ima tutorial.Hvala
1daco@vip.hr
Odnesi je kod lokalnog unlocker_a,jer nevjerujem da znaš napraviti testpoint.:thumbup:= Citat =:
Izvorno postao dspacek
Pa neznam zato pitam.Jel to jako komplicirano.Hvala
Ako nemaš dobru opremu naravno da je. A ako imaš i nije tako komplicirano. :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao dspacek
Pa šta treba od opreme.Hvala
Pozdrav društvo.Mene zanima jeli se ikako može otključat V235 bez da odlazim u nego unloker_a i da mu dam 100kuna.Pozdrav:)
P2k Easy tool sa testpointom, ali je jako rizično ako nemaš iskustva i program je jako nestabilan pa zna blokirati tijekom unlocka. Jedino rješenje. Ako se nećeš zahebavati, mogu ti ja odraditi posao. Sve ostalo na PM.= Citat =:
Izvorno postao Vasilij Zajcev
Ispričavam se ako je već bilo ovo ali evo mogućeg rješenja kako otključati L7_icu
http://www.motox.info/showthread.php?t=20972
Jel zna neko kako da odkljucam moto. V3x? I da li je rizicno?
moras imati opremu...= Citat =:
Izvorno postao GoFast
obrati se inovatoru ili gogsu :)
nije rizično ako znaš šta radiš i kako to radiš... ide preko jednog free programa, ali ako nisi vješt sa izvođenjem testpointa, onda zaboravi na unlock kod kuće...= Citat =:
Izvorno postao GoFast
Kratko pitanje, jeli je moguće dekodirati Motorolu V3i bez toga da radim Testpoint i neka čuda, dakle da ju dekodiram isto jednostavno kao v3 obični ?
paaa, koliko ja znam.. nikako :)= Citat =:
Izvorno postao supercom
Ovakoc...u pitanju je v360v. Prvo sam ju uspio dovesti u stanje da u boot-u kaze code corrupt.
Onda sam nabavio onaj mali thorx da ju rastavim.
Eh sad...napravio sam testpoint, full PDS repair u EasyTools-u, stavio Yuet 1.8 MP takoder u EasyTools-u i sada mi mob nakon sto ga upalim pokaze onaj hello moto screen i onda se ugasi...
Probao sam ga flash-at i sa jos 2-3 MP-a i sa svakim je isti problem...pliz, recite mi sta nisam dobro napravio, osim toga sto sam ga doveo u ovo stanje?
Evo nakon par bjesomucnih uporaba EasyToolsa i RSD Lite-a nekako sam ga uspio rijesit da radi :comp: Otkodirana :thumbup:
U meduvremenu mi je bacio par nekih gluposti, a na kraju i nesto tipa "invalid subscriber unit" pa sam vec mislio da cu se oprostit s mobom i prodat masku i ekran, ali dok sam pravio testpoint i pokusavo ga flesat, skuzih da se pali found new disk pa sam ga sastavio i skuzio da radi sve odjednom :))
Priblizna rekonstrukcija dogadaja je ovak nest:
1)Stavio yuet 1.8 bez tp-a, nista ofkors..
2)Stavio MrHollow i opet bez tp-a nist..poceo pokazivat code corrupt
3)Nabavio thorx odvijac i napravio tp
4)PSD full repair sa EasyTools 3.9
5)Stavio Yuet 1.8
6)Dode do Hello Moto ekrana i onda se ugasi
7)Nesta sam brljo, neznam ni sam sta...
8)Stavio neki V360 flash gore (R4513_G_08.B7.56R_A_PDS00C_LP0039)
9)Preko nekoliko bezuspjesnih pokusaja u RSD Lite-u i EasyToolsu sa Yuet 1.8
10)Ponovno taj V360 flash
i na kraju opet full repair sa Easy Tools i sad sve radi :))
Sve sam radio u kamikaza style-u tako da ne mogu napravit tutorijal niti znam tocno sta sam radio... LOL
tutorial ni ne moraš raditi zato što ima tona tutoriala na netu koji su stvarno laički objašnjeni i idu u maksimalne detalje. Drago mi je da si uspio. u biti si trebao samo mob rastaviti, ukopčati kabal, upaliti P2K, odabrati model, prikopčati TP, staviti bateriju i kad javi da ga je prepoznao, otkačiti TP i kliknuti na Unlock SP with testpoint. Unlock odradi za par sekundi.= Citat =:
Izvorno postao aco95
Evo ukratko... nisi uopće trebao dirati flasheve i nanovo ih stavljati niti ići na repair. samo unlock... :)
Ma moro sam ga flashat ponovno jer sam ga prije bez tp-a probo flashat u neznanju i tako mi je izbacio code corrupt. Tako da sam svakako morao repair ako se ne varam. Samo sto sam imao preko nekoliko viska flashanja i repairanja u svom postupku. Ali sta je tu je, sad znam za drugi put kad budem tak sta radio, a s ovim sam na kraju zadovoljan, evo sad kad sve radi, stavio sam Yuet 1.8 i prezadovoljan sam :thumbup:
neće mi završiti unlock,ima ko kakvu ideju
http://img391.imageshack.us/img391/3730/snap008oq1.png
http://img391.imageshack.us/my.php?image=snap008oq1.png
Testpoint jesi odradio?
Jesam :-/ I probao sam ponovo i stalno isto= Citat =:
Izvorno postao JA_SAM
probaj sa verzijom 3.7 ili 4.1... mislim da 3.9 zajebava baš na v360 modelu... sretno :)= Citat =:
Izvorno postao fliponja
jel se moze V360v dekodirati stim programom s obicnim miniUSB kablom ili treba nesto posebno,,,,???????
možeš sa tim, to je crackani soft...
moraš napraviti i tp
Iz 13 pokušaja a vele da je to nesretan broj! Napravio full repair PDS-a i onda je primilo isprve! ;D
http://img62.imageshack.us/img62/3827/snap009ad4.png
da, prvi put ili ti se zblokirao ili je negdje zastao. ti si pokušavao cijelo vrijeme ponovno unlock, a trebao si odraditi repair. drago mi je da si uspio. :)
Jel zna netko kako bi mogao unlockat to čudo od mobitela;D ???
kod unlokera. on ide preko svih box-eva i prek compal tool programa ako se ne varam...= Citat =:
Izvorno postao Ghost Face
Gdje da skinem besplatnu verziju Easy Tool-a
daj mi mail na PM...= Citat =:
Izvorno postao night_whisper
Hvala na trudu GoGs skino sam
E sad gdje da skinem postupak kako napravit testpoint na V360v da ju mogu otključat na Easy tool-u. i što treba napravit samo na easy tool-u odabrat full repair PDS i Unlock Sp? i to je to?
hvala
ima li to negdje
evo video tutorial za L7. ovako se to otprilike radi, samo moraš koristiti drugu TP točku.= Citat =:
Izvorno postao T O M O T
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=381974#post381974
e ljudi sve znam kako napravit ali me je strah i neznam kako da maknem pločicu s tih čipova da napravim testpoint i kakav je rizik ako je ostavim vani nakon otključavanja tojest da nevraćam pločicu nazad na čipove jer je pločica lemljena na matičnu od mobitela a druge nisu vjerovatno zbog testpointa.
pebl u6 ide samo preko TP-a?
ili se jos kako moze?
btw: jel se moze napraviti sa FB3 full backup?? (mislim na u6)
Naravno da može. :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao prof.Immortalis
Uh nemoj micati citavu plocicu nego ju izrezi,normalno ne skroz,na onom djelu gdje se radi TP pa kad ga napravis i unlockas samo vrati (savini) nazad! :spin:= Citat =:
da znam al kak (s čim )da izrežem taj dio koji trebam maknut ili samo da odvinem (moram potrgat lem s kojim je zalemljena na matičnu) i vratim jel?
i ovak kad raskopam mobitel i spojim testpoint i nulu samo još spojim bateriju na mobitel onak da zasvjetli tipkovnica i na programu bi trebalo pisat connected i stisnem da napravi full repair PDS i onda na unlock i to je to?
Ne trgas nista :-/ nego izrezes sa... kako bih ti objasnio :rolleyes: mini brusilicom! Pogledaj u ducanima sa maketama!= Citat =:
A kaj se tice unlocka kad napravis TP onda radis odmah unlock a repair samo ako unlock ne uspije :thumbup:
jel postoji neki alat koji mogu doma iskoristit da maknem taj dio pločice ?
gogs kak si ti maknul taj dio ( s čim)?
dobio si PM! :)= Citat =:
u p2k easy tools version 3,7 javlja mi ovaj problem tokom otključavanja:
Connecting to phone ...
Connected to: 'Motorola Flash'
Connected OK
Bootloader version: 0300
Sending loader to phone ...
Loader sent OK.
Read Flash ID ...
Flash ID: 20000E88
Unlocking ...
Error reading PDS VARS (2)
ERROR: Unlock failed
Imam bootloader version 08.A0 i Software Diabolic53 MP version1,3
a u programu mi je pod v360 i v360v disable opcija full repair PDS (ne mogu ju uključit uopće) ? jel moram imat drugi bootloader?, noviju verziju Easy toola?
recite kaj bi moglo bit!?
= Citat =:
KOji je mobitel i jeli treba testpoint?
mob je V360v zaključan na vip i treba testpoint
= Citat =:
Pa jeli znaš ga napraviti?
raskopal sam mobitel, maknul lim i spojil kabel s kompom i mobom, pa spojil testpoint , i stavil bateriju, easy tool pokaže poruku da otpojim testpoint kad stisnem da napravi unlock i do selected jobs, i on počne radit i tada se pojavi ona greška
A neznam što bi moglo biti, jeli ti u p2k easy tool namišteno za v360v?= Citat =:
ja jedino šta nemogu je da uključim Full repair
a probo sam i s v360 i v360v
Kad radis repair isto moras napraviti TP pa onda napravi unlock :)= Citat =:
dosad sam koristio Easy tool 3,7 , a sad sam iskoristio 4,1 i javlja mi drugu grešku (istu grešku mi javi i kod repair funkcije i kod unlocka)
za v360
Connecting to phone ...
Connected OK
ERROR: Receiving READY
ERROR: Send loader failed (2)
za v360v
Connecting to phone ...
Connected OK
ERROR: Receiving READY
ERROR: Send loader failed (2)
imam motorolu v360v (mislim jer ovo v na kraju označava vodafone a mobitel je bio vodafone {debrandiro sa ga})
Da ponovim! Nije ti uspio unlock pa sad moras prvo napraviti repair i tek kad njega uspjesno odradi onda ispocetka unlock! Kako ti vise nije vodafone stavi v360 i probaj sa easy 3.9 ja sam s njim ovaj tjedan poslje svog otkljucao jos 3 i samo mi je zadnji uspio iz prve ;D= Citat =:
EDIT: Taj eror ti napise kada se izgubi kontakt tj. odvoji baterija :rolleyes: meni se desilo par puta pa znam ;D
daj napiši link za download p2k easy tool 3,9 (imam verzije 4.1 i 3.7) nemogu nać 3,9 pa mi daj link (ali besplatan)
koliko dugo moram držat bateriju dugo kad na programu piše unlocking/repairing
dok ne napiše da je obavio radnju
Search je zlata vrijedan http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=6895&page=6= Citat =:
Inovator ti je sve objasnio :thumbup:
ja sam na mobu držal 10 min dok je pisalo unlocking i ništ se ne dogada kad maknem bateriju onda veli grešku (očekivano)
Jel si napravio full repair prije nego si ponovno unlockao :rolleyes:= Citat =:
otključano evo sad ću i napisat tutorijal detaljni da se drugi mogu snać
Ovako prvo treba raskopat mobitel (a tutorijal ra raskopat je ovdje http://www.filecloud.com/files/file....file_id=271504 ) e sad vi trebate doc samo do matične ploče i izvadit ju iz mobitela. Sada trebate doć do testpointa ( TP ) koji se nalazi na matičnoj ( evo slike gdje je testpoint http://photos1.blogger.com/blogger/4.../1600/V360.jpg ) ! pazite mobitel je okrenut naopačke na slici ( utičnica za USB i slušalice su gore)! na slici gdje je TP spojite s komadom žice TP i masu (npr: ovaj zlatni dio desno od TP {dio koji je na kraju matične ploče(odmah ispod ovog malog prekidača)). Skinut ovaj program http://rapidshare.com/files/1745508/...y_Tool_v39.rar pokrenut ga i odabrat Vaš mobitel u ovom slučaju V360v i odabrat pod REPAIR// FULL REPAIR PDS ZONE (with DSP checksum) e sad uzet USB od mobitela i spojit ga s mobitelom i kompjuterom nema veze koji prvo spojiš !! ali je važno da imaš pravilno instalirane P2K drivere (skinite ih na ovoj stranici ali morate bit registrirani ali reg je free pa izvoli http://www.bluedevil.com.hr/dl.asp?cmd=6&cid=68) !! i sad kako rekoh spojiš TP i masu (prvo) onda spojiš bateriju i drzi 3-4 sec i makni TP ali bateriju moraš dalje držat na programu stisni Do Selected Jobs i program ti treba reći PLEASE REMOVE TESTPOINT (if you did not do this already) znaći da ste dobro spojili sve ( ako niste dobro spojili onda če vam pisat COULD NOT CONNECT) i program odradi svoje. Sad to treba ponovit ali POD OPCIJOM LOCKS// ODABRAT UNLOCK SP i kad završi ponovno napravit FULL REPAIR PDS. Ito je to.
= Citat =:
Izvorno postao Inovator
Ja sam kupila TELE2 paket sa motorolm W375. Kad stavim na drugu karticu trazi mi dodatnu lozinku od 8cifra. Moze mi netkoreco kako mogu naci tak 8-cifreni kod da otkljucim moju Motorolu?
Naci mozes samo od onoga tko ima pristup tim siframa u teletu a ovako ti je najbolje kod lokalnog unlockera= Citat =:
Izvorno postao Pelisterka
Molim Vas ga mi netko pomogne kako da ukucam 8=cifreni kod ( lozinku) za Motorolu W375. Ona je kodirina za tele2 mrezu. Kad stavim za drugu karticu trazi mi dodatnu lozinku?
Odgovorio sam ti post gore! :-/ Ne mozes naci kod osim ako netko iz teleta ne prodaje te kodove! Samo kod localnog unlockera ili sa jednim programom koji nije bas stabilan i ne bih ti preporucio ako ne znas sta radis :closed:= Citat =:
Izvorno postao Pelisterka
brzo će to... ovo je dobro, nema više TPa...:)
čisto da razjasnimo neke stvari.
ovo gore je prvi probio SC team, pušteno je prije mjesec van, a GOT alat iza kojeg stoji lopov zulea koji je narod opljačkao sa USB smartom (uzeo pare i zatvorio razvoj) izbacio je online klijent, jerbo je na motoroli vrlo lako ukrasti rješenja. što se cracka tiče, dok god će zulei pasati da uzima pare za GOT, neče ga biti.
uspio si jer je setool tada izbacio alat koji je trebao raditi kao add on za setool preko smart carda, pa je odrađivao PDS repair. MRS je zaustavljen, projekt je mrtav.= Citat =:
Izvorno postao GoGs
a jel postoji neka druga varijanta tog GOT programa jel mi lik ne šalje lozinku i username već tjednima da si ju skinem i probam otključat neku moto bez TP
Imam jedno pitanje. Novi sam u ovome i moja prva motorola stize prekosutra. E sad, kupljena je u vipu al je u istome i otkljucana. Ali mislim da je gore jos uvijek vodafon software. Znaci li to da meni nisu potrebne ove sifre koje se ovdje traze i taj GOT ili sta vec? Da li ja samo moram reflashat soft? Moze li mi netko napisati gdje mogu procitati sve o tom modiranju, tj kako ubaciti koji MP, kako maknuti taj vodafone soft i te stvari....a da i dummy ko ja to skuzi,jer kazem nikad nisam to radio pa ako moze mala pomoc...kakav link i tako nesto.
Hvala
trebaju ti samo p2k driveri, RSD lite, i MP koji se ubacuje u tu tvoju motorolu..
i kabel naravno :D
a tutorial potrazi u motorola superthreadu(sticky tema u motorola forumu)
Hvala puno!!!!
A našao sam p2k tools3 na nekoj drugoj stranici i instaliram ga priključim moto na USB ali nikako da mi učita mob na taj program a kada otvorim folder gdje mi je W375 daje mi samo opciju sound i picture nemogu provaliti dalje u mob šta da radim i kako??????
Sorry što vas gnjavim stvarno!!!????:(
gle, ovo je tema o otključavanju Motorola, otvori novu temu sa svojim specifičnim problemom, pa ćemo to tamo rješavati, offtopic se ne tolerira pretjerano.
Bok svima! Se moze kako otkljucati L2 u kucnoj radinosti:notooth: ??
Imam problem koji je sigurno neko od Vas imao i resio:U Australiji sam kupio Motorola MOTORAZR V3 i super je ali sada sam u Makedonija i ovde cu biti 3-4 meseca pa sam kupio Mak. karticu da neplacam duplo za
razgovore. E problem je sto izgleda Telstra blokira mobilne i oni ne rade sa drugim karticama?!!! A ja se zaleteo ko konj da imam novi mobitel...
Drugarski pozdrav svima
Motorola MOTORAZR V3 nema "r"
unlock po standardnom postupku??? Kako?
L2 = R3511 = LTE2
L6 = R3511 = LTE2
L7 = R4513 = LTE2
v3i = R472 = LTE2
v3r = R4515 = LTE2
TRIPLETS, R376, R374, R47.... LTE
Imao sam L6, boot 08.A0 i kad ga spojim sa RSD-om, lijepo piše LTE2. pošto L2 koristi isti firmware kao L6 (samo nema kameru), također je LTE2 based mob.
Provjeri ako nisi siguran...
@batok: to ne znači da nije v3r ako ne piše. v3r su ti one motorole koje vrte R4515 firmware na sebi, dok obične v3 vrte R374.
GoGs znam da sam ti dosadan ali imam 17 god. i stvarno pojma nemam o mobilnima a znas da se cure pale na detalje...
Pomagaj molim te...
unlock po standardnom postupku??? Kako?
prvo vidi koji bootloader imaš na mobu.
Ako nemaš 8.26 (imaš neki drugi) onda samo skini repair studio full, spoji mobitel i odi na unlock!
Pogledaj jel ti je u mobu verzija softvera R374 ili R4515... ako je R4515, onda ništa od unlocka... jedino kod unlocker-a da ga riješi preko box-a
jel se moze kako l7 #dekodirat # na tele 2 preko kabla il moram nosit nekom mestru
L7 ti se dekodira preko testpointa..
ok,to nemam . morat cu je nekome odnest
mislim da nije skupo, ali gubiš garanciju.. osim naravno ako odneseš u t-centar ili di si kupio..
Meni je frend dekodira v3 za 50kn..
kako se gleda bootloader na mobu?
300 i više eura je SC trenutno. moj je koštao 250 ali sam sad morao nadoplatiti još 70 za smart card dongle, jer su uveli i taj oblik zaštite, bez njega ništa.
http://www.got.bz/ pa vidi što se tiče onog alata. BTW trebaš net za rad s njim, ako imaš lošiju vezu, zna se :=
nije to tak skupo...
htio bih otključat v360v... je li cijena od 90 kn previse... buduic da najvis mislim dati za unlock 50 kn... i moze li se negdje naci jeftinije (ako znate za neke imnformacije u blizini osijeka i tak javite na pm zbog pravila neobjavljivanja podatak).
Hvala!
otkljucaj si je sam doma imas night whisperov tutor i taj cas gotovo i fakat je dobar feeling kada napravis nes bez alata koji je kao za to potreba a kosta puno.