znaći ja slobodno prenesem broj npr. u Simpu i ovi sa Tele2 će mi raskinuti ugovor bez penala?
Printable View
znaći ja slobodno prenesem broj npr. u Simpu i ovi sa Tele2 će mi raskinuti ugovor bez penala?
Tako sam ja skužio,Ali uvjet je ako ti podignu cjenu od one ugovorene,drugačije ne!
Dobro da sam raskinuo ugovor prije mjesec dana i platio penale 500 kn :D haha, no nebitno. Zanima me kakva je sada situacija tko je uzeo pocetkom ovog mjeseca npr obitelj xl, uz rate uređaj od 75 kn, da li on moze traziti smanjivanje tarife ili samo raskid ugovora pa onda platiti tih 75x24?
Edit: taj broj nisam izgubio iako je djelatnik rekao da se ne može koristit. on je uredno na bonove prebačen i kartica vrijedi 6 mj sa 10 kn početnih na računu.
Počele se slati SMS poruke o raskidu ugovora bez penala. Razdoblje će biti 1.6.-30.6. za raskid.
Kako je rečeno u temi već prije.
Evo meni danas stigao paket s ugovorima na potpis i uređajima. S obzirom da je produljenje dogovoreno prekjučer, stvarno me iznenadilo da je već do danas došao paket.
Dakle ugovor počinje teći onog dana kada se potpiše povratnica zajedno s dokumentima, što znači da imam pravo na raskid ugovora? Jel ima veze što je jučer stigla SMS poruka s obavijestima o promjeni uvjeta?
Rekao bih - da! Jer ugovor počinje teći aktivacijom broja. Danas si stavio karticu, napravio poziv i ugovor je krenuo. Ugovori su pro-rate (što će reći - platit ćeš proporcionalno račun koliko ti je trajala pretplata, neka sića za ova dva dana). Ja bih na tvom mjestu pričekao račun za ta dva dana koji će doći sljedeći mjesec i odmah platio i napravio raskid (može se do 30.06.).
Vrijedi probati ako ništa drugo.
Eto, moje dvije lipe - štono se kaže.
Brojevi se vec aktivirani, jer se radilo produljenje ugovora, nisam uzimao novi broj.
Mislim da ce tu biti borbe oko toga imam li pravo na raskid ili ne. Na moj.hrvatskitelekom.hr mi je promijenjena tarifa, ali stoji i da ugovorna obaveza ne postoji. No nije da su imali kad promijeniti s obzirom da je paket stigao prije sat vremena.
Uglavnom, kroz lipanj ce biti borbe s njima :)
Onda, kad ažuriraju podatke zaskoči ih. Sretno! :)
Hvala! :)
Sad gledam po ugovorima su datumi 28.05 i stoji nadnevak isporuke 29.05.
Mislim da upadam u skupinu koja ima pravo na raskid ugovora. Bit ce problema jedino ako ne bude moguce zadrzati broj.
Kakvo je stanje sa otplatama na rate ?
Znaci imam ugovor na obitelji xl i u racun mi se ubraja i otplata uredaja...
Ima neko dodatne informacije u vezi toga ?
pretpostavljam da ovo vrijedi i za tarife mobilnog interneta?
jel netko ipak pokušao kupiti neki uređaj u T-Centru unatoč "zabrani"? meni su danas odgovorili na upit da nema zaliha, iako nisam specificirao koji uređaj želim.
Jasno je da ti to ne ulazi u tarifu i da ćeš to platiti u punom iznosu. Meni su npr. tu ratu pri ponudi za produljenje smanjili sa standardnih 75kn/mj na 25kn/mj ako potpišem novi OTPO, tako da bi me raskid koštao 600kn, što mi je jako zadovoljavajuće s obzirom da je uređaj iPhone 5S :D
Zaboravi na to, kao što smo rekli "prošla baba s kolačima".
Jel je ta vrijednost ona koja pise u racunu x broj preostalih mjeseci ?
Vjerujem da se broj moze zadržati, jer prijenos broja zapravo jeste raskid ugovora.
Moja sestra je potpisivala pretplatu prije cca 6mj i uzela neki Alcatel... Ono što me zanima jel će morati kaj platit pošto je uzela uređaj ili bez ikakvih naknada može raskinuti ugovor? Sms obavijest nije još dobila.
Znači, u ponedjeljak, 2. lipnja će svi naši operateri izići s uvjetima raskida ugovora?
u t-comu mi odgovorili na upit o prelasku na bonove,znači broj se ne gasi
Poštovani,
prema SMS poruci koju ste dobili, naknada za pristup mobilnoj mreži posljedica je Vladine mjere značajnog povećanja jedne od godišnjih naknada za uporabu radio frekvencijskog spektra u mobilnoj mreži. Obzirom na nastalu situaciju HT će se kao i do sada pridržavati svih prava i obaveza prema svojim korisnicima kao i svih zakonskih obaveza.
Ukoliko se odlučite za raskid ugovora bit ćete u mogućnosti nastaviti koristiti vaš broj na bonovima.
S poštovanjem,
Hrvatski Telekom d.d.
Odjel za e-podršku
Evo što Marina kaže ... HAKOM
Svi se nadamo da ce VIPNET isto omoguciti raskidanje ugovora bez penala onima koji NISU uzeli telefon na rate.
I hope so . U protivnom jos 13 mjeseci muke :(
Da li netko zna kakvo je stanje u Tele2? Konkretno me zanima što je s onima koji su uzeli pretplatu i uređaj na rate i za one koji su uzeli samo pretplatu bez uređaja.