Pa pogledaj si kolika je SAR vrijednost ovog mobitela,to ti piše negdje na onim papirima koje si dobio s mobom ;)
Printable View
samo si trebao pogledati par stranica iza.
Evo post u kojem piše koliko je zračenje:
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=672838&postcount=68
E sad, da je to 800% više od ostalih mobitela, nebi baš rekao...= Citat =:
Izvorno postao mach
nokia N73 ima sar vrijednost od 0.92 W/kg., E65 -> 0.74 W/kg, 6233 -> 0.80 W/kg.
No back on topick
a taman razmisljao da ga mijenjam za n73me, star kao moj, 2 mjeseca, sad me dovedoste u dilemu.
Da i ono najvažnije, n73 ima najgluplji joystick ikad napravljen, mob je savršen, i onda u kenjaju s tim joystickom, koji je tak mali tvrdi kliski, neznam, ja ga nemogu pomaknut bez nokta.
EDIT: Evo da velim nakon nekoliko punjenja nokie 6120C , baterija mi izdrži 6 dana, mobitel mi služi ko vekerica tak da svaki dan zvoni (par puta :) ) , povremeno razgovaram, šaljem SMS, i tu i tamo okinem koju sliku ;) (u tih 6 dana sam slikal 20 slika)
Mob je zaakon :headbang:
Nokia 6120 classic mi je prvi S60 mob, kupio sam ga prije par dana, pa me zanima "nekoliko" stvari:
Što dobivam ako instaliram Opera Browser?
Što je ultra mp3?
Jel se mogu prezentacije stavit za screensaver, ako da kako?
Što je cClock?
Ako ostavim mob malo dulje vrijeme pojavi mi se screensaver, pa kak da ga promijenim ili uklonim???
Ako bilo ko ovo čita nek odgovori.
P.S.:Ako su ova pitanja već prije postana jel može link da tamo pogledam?
Vodi se puno polemike oko zracenja te nokie????U principu za te novce se nemoze nikako kupuiti mobitel koji bi imao bezbroj mogučnosti kao nokia 6120 ali je pitanje da li mi budemo sve to koristili ili samo radi šminke???Onda dolzi pitanje baterije...bl-5c stoji da je baterija od 890 mAh i nokia povlači te baterije jer se pregrijavaju....koliko je slučajeva do sada bilo toga???
Stvar je ovakava....Tko živi taj i griješi......
da, povukli su bl-5c baterije koja ima 970mAh i te vrste baterija su se koristile u starijim modelima nokia (n70/72)
dok 6120classic koristi bl-5b koja je kapaciteta 890mAh, a njih nisu povlačili zbog pregrijavanja...
tako da što se baterija na 6120c tiče, nemoraš se brinut da se će zagrijat... :)
kupio i ja 6120 i to u mtel za iste pare za koje sam prodao n70, oko 1036 kuna, pao sam samo za memorijsku karticu, sto nije strasno, mob predobar, ima sve sto je potrebno, dilema je sledeca, imam e51 uz doplatu od 740 kuna, isplati li se ???
najzalije je mi je tog blica na 6120, e51 je isto predobar ???!!!
Nokia 6120c ne koristi bateriju bl-5c već bl-5b kao i nokia n80 :respect:
onda sam ja citajuci negdje krivo zapamtio oznaku na bateriji.....moja isprika.....a što je u pogledu SAR vrijdenosti???
Kakva su vaša mišljenja o tome???? 1,16-1,20?????
čitao sam malo o tome na netu i kažu da je zračenje nekoliko puta manje ako se za vrijeme razgovora mob odmakne od uha za oko 3cm.
bok svima,
kupio i ja 6120 prije tj dana.. ali.. nece mi slati poruke i primat pozive.. tu i tamo kad se sjeti primi poruku.. nije valjda da je vrijeme za servis? :( i kupljena je prek oglasnika, al je mob uzet preko t-mobile-a tako da ima gar 24mj, valjda nece bit problema sto kao nisam pravi vlasnik? i kamo se nosi, k njima u tmobile ili? ah, bas sam razocaran, jer mi je mob bas ok..
a da li gubim time garanciju ako sam stavljam novi soft? drugo, imam samo ovjerenu garanciju bez racuna, pa da li bude problema zbog toga? i trece, koliko se ceka na popravak? :angry:
Ako stavljas soft preko www.nokia.com onda ne gubis garanciju. Za servis ti je potrebna samo garancija, ako nisi iz ZG mogao bih cekati i vise od tjedan dana.
probao update preko nokie, al mi nije ponudila novu verziju, postoji kao V 04.21... napravio reinstall 3.83 al opet isto. nisam iz zg, znaci trebao bi odnesti u tmobile pa bi oni proslijedili.. bas nemam srece :angry:
nije stari ne bitno .. zašto? mobitel je jedan od niza uređaja koji zrače elektromagnetsko zraćenje određene frekvencije i snage , znaći svaki dan koristiš i druge poput tv-a , dvd-a , komp-a , eventualno wlan itd... al uz to sve mobitel je naintezivniji .. tj tjelo ti sve ta zračenja od pojedinih uređaja prima i na neki način zbraja ..
imali smo na faksu predmet fizikalne štetnosti i jedan dio predmeta se odnosio na štetna zraćenja te je prof. malo objasnio o "problemu zraćenja mobitela" kako sam išao ravno iz nočne smjene pola sam predavanja prespavao al eto nešto sam uspio čut :) .. kako je ljudsko tjelo večinom od vode , a molekule vede su dipolne tj s jedne strane su pozitivno nabijene a sa druge negativno .. kako kad razgovaraš mob približiš uhu tako se i te molekule počnu na neki način okretat i zbog tog znanstvenici upozoravaju da može doć do oštećenja ( kakvih ne znam) , drugi je problem što te molekule svojim gibanjem proizvode toplinu , a mozak je jako osjetljiv na povišenje temperature ( to se najbolje zna kad si bolestan i kad ti temp. tijela ode preko 37 stupnjeva ) ...
jedan kolega sa faksa točnije sada magistar je radio za svoj rad o štetnosti mobitela te je na leševima provodio ispitivanja .. uglavnom svoja istraživanja nije smio objavit tj dobio je na neki način VETO .. to nam je rekao dekan na jednom od njegovih predavanja ...
Pozdrav svima prvo.
dakle imam tu Nokiu vec jedno vrijeme i tu sam procitao dosta o njoj pa me zanima ju jos par stvari.
Taj cClock.Zasto ga nemogu instalirati?Kaze mi pogreska s potvrdom i obratite se davatelju programa???
Mobitel je ok ali baterija je slaba.2-3 dana i to je to.Ono sve sto ste napisali vise manje je tocno ali nemam pojma zasto nece prepoznati kad udjem pisati poruku i zelim je poslati recimo nekome tko se zove Ljubo pa uopce ne prepozna LJ.Ili barem L.I kad mi dodje na to slovo onda Ljubu recimo nemogu uopce pronaci nego moram izaci i vrtiti bas do njega.Moze pomoc?
Hvala unaprijed!
a teško je prvo pročitati sticky temu:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=42419
točka 15 ako se nevaram...
Treba potpisati aplikaciju.
a kako ju potpisati je isto u sticy temi...
Nov sam pa nevidim ali ja sam zapeo odmah u startu jer mi nece pokrenuti
ovaj dio https://www.symbiansigned.com/DevCer..._2006_v2.0.exe.
Skinem ga ali nece ga pokrenuti uopce.Nekontam i onda nemogu uopce dalje
I to ne da je komplicirano vec sam odustao odmah
dal se može instalirat neka detaljnija karta i koristit manualno (bez navođenja) na 6120 ?? Bez da kupujem gps adapter