Čovječe, mobitel je tek izašao na tržište, pa o kakvom padanju cijena govoriš? Taj uređaj nema konkretnog suparnika i to će mu držati cijenu još dugo. I baš zbog toga rijetki će ga imati.
Printable View
Meni je sve to dobro, ali da baterija traje 15h nekog prosječnog korištenja, to je stvarno malo... :thumbdown:
Znači sa malo razgovora i par sms_a, i možda koje spajanje na w-lan, baterija ode i brže...
Al ajde, valjda će nokia više popraviti taj klizni mehanizam na novijim modelima i ugraditi jaču bateriju... :rolleyes:
jeli istina za GPS ono što su rekli u BUG-u?
= Citat =:
"Sam GPS prijemnik smješten je pri dnu uređaja, a kada se prijamnik koristi, potreno je otvoriti brojčanu tipkovnicu te uređaj držati pod kutom od 45 stupnjeva, s izravnim pogledom na nebo."
Nokia N95 GPS Connection Guide in English:
The GPS receiver is located in the bottom of the device. When using the
receiver, slide the numeric keypad open, and hold the device at an angle of
about 45 degrees (as shown in the picture), with an unobstructed view of
the sky. Do not cover the numeric keypad with
your hand.
kako glupo, pa bolje uzet mobitel bez toga i kupit GPS prijemnik..
ja znam da svaki cigo svog konja hvali, al daj se spusti na zemlju... nije dvd, nego DVD-like kvaliteta i to je marketinški trik...
jedna obična nokia 6233 također ti snima u VGA rezi. nadalje, nemojmo zaboraviti i n93 koja, osim što snima u DVD-like kvaliteti, posjeduje i optički zoom što više znači od broja piksela...
ok, moraš sebi opravdat što si dao tolke pare za mob koji, mislim da ćeš se složiti, ne vrijedi toliko, ali malo objektivno pogledaj taj mob...
da se razumijemo, nadam se da si ti zadovoljan i sretan sa svojom njokom, ali ovdje smo da diskutiramo i upozorimo one koji planiraju kupiti dotičan mobitel na njegove nedostatke...
a nedostataka je puno.:mad:
mislio sam ga kupiti,ali sam odustao jer se vidi da je i ovdje nokia na trziste pustila poludovrsen proizvod.:gun:
mislim da je kordiran na kronet, je pise da radi samo s njihovim karticama, dok vip mislim da nije kodirana.
sto se tice pljuvanja po nokiji to je relativno ni jasno. svi ju zele imati bar na trenutak ali je jako skupa pa poso ju nemamo drvlje i kamenje po njoj, za pola godine kad cjena bude na 2000kn i kad se pocne kupovati kao n73 i n80 i kad ju svaki levat bude imao pocet ce se pojavljivati samo rjeci hvale od vlasnika n95, a naravno to ce biti subjetivno misljenje.
kao npr i sada vlasnici n95 nemjau bas neke pretjerane kritike i sve smtraju savrseno, no kad taj dojam splasne vec ce stvari doci na svoje.
sto se tice nokije mislim da nije nesto bog zna sta napredna ima te neke novotarije, ali nista posebno
dakle definitvno se ne isplati uziamti sada za 5k kn, no kasnije kad padne na oko 2k kn onda ce to biti vec isplatljivija kupnja, no opet upitno jer n80 ce dosta pasti pa opet mozda bolje nju uzeti ako netko zeli kalibar slijdera sa symbom, jer koliko vidim ove novotarije od gps bas i nisu od bog zna kakve koristi. jedino sto ima jacu kameru, al tko hoce slikat nek si kupi digitalac i mir.
Kao prvo, to nije istina, to je marketinški trik, jer je nemoguće snimiti DVD kvalitetu sa 5Mpix, pa i da ima najjaći procesor uz najjaću optiku, DVD kvalitetu jednostavno NIJE moguće dobiti.
Ali, hipotetički - recimo i da je, N95 to ne radi. Ako se Nokia u N95 može nećim pohvaliti to je da snima 30fps/sec i da su sa zadnjim updateom uspjeli poravnati audio sa videom, tako kada snimaš npr. ljude, glas prati otvranje usta, a ne kao prije, prvo otvori usta, pa onda čuješ što je rekao.
Druga stvar, N95 nije jedini mobitel danas na tržištu za koji je nokia prodala foru da snima DVD kvalitetu ,to su rekli i za N93i, tako da su za sada dva.
U vipu će u slobodnoj prodaji biti 6499 kuna, a na 2 godine uz pretplatu (sada sam i već zaboravio koliko su mi rekli), ali mislim da je oko 3900 Kuna - tu negdje.
Ovo mi je čudno jer antena GPS prijemnika uopće nije iza tipkovnice, već iznad nje. Ako vas zanima kako mobitel izlgleda unurta, tj. iznutra, to možete vidjeti na jubitou.
Neki kinez je rastavlja...
U biti, našao sam --> Ovdje
Edit:
Noup. pogriješio sam. Kažu da je antena ispod tipke "#". Čudno...
E da, svi koji mislite da N95 ne valja, i da sve što su stavili u nju ne služi nićemu, prisjetite se kako je bilo samo prije nedavnih desetak godina:
KLIK!
:flame: :gimmebeer:
Pa čuj, u Italiji ti je već između 650 i 700€, i ako živiš u blizini granice (Istra ili Rijeka), isplati ti se kupiti preko. U Trst još nije stigla, stiže (najvjerojatnije) krajem ovog tjedna, ali imaš u većim gradovima i malo u unutrašnjosti Italije.
To ti je 4600 Kuna, sim-free. Za benz (ili još bolje naftu) potrošiš MAX 300 Kuna, ajde računaj i 500, to ti je opet 5100Kn, ipak je to 1000 Kuna jeftinije.
Nama iz Istre se isplati kupovati na ovaj način.
btw. thanks to admin ili moderatoru što mi je ona 3 posta posložio u jedan... hvala!
u Srbiji je 525 EUR.
i jamstvo je 6 mj.
Da mi je srbija blizu definitivno bi isao tam kupovat mobitele,ali neznam dali tam daju povrat poreza ak uopce ima......
Jel moguce na N95 staviti video kod dolaznog poziva?
Nije.
U Trst je stigao u ponedjeljak. Cijena 599€. - s povratom poreza : 503€
Ali problem je što slovenski i hrvatski carinici imaju dogovor, da sve što je preko 499€, da se faxira na drugu stranu, tako da nema šverca... Možda i ima mahera, ali mislim da i cijena od 599€ nije puno, s obzimo na naše cijene.
Ides sa dva auta...do Slo i tamo ostavis jedan ( Kompas shop izmedju dvije granice ) a sa drugim u Trieste, po povratku ti prijavis mob i otidjete do mjesta gdje ste ostavili drugi auto, tvoj kolega uzme mob i sa njim bez problema prelazi granicu, nakon toga tebe zaustave na granici i pitaju te dali imas sto za prijaviti, a ti im odgovoris nemam,onda ti carnik kaze da si prijavio povrat IVE na Slo granici, a ti njemu kazes da nisi i da te ne davi, nakon toga te zamoli da stanes sa strane i da otvoris prtljaznik sto ti i ucinis, on ne nadje nista i pusta te.Na kraju se ti i tvoj prijatelj nadjete u ono kaficu u centru Umaga ( Trgovacka ulica ) tamo kod one zgodne plavuse popijete pivo i proslavite:gimmebeer:
Mozes onda i jamstvo isto pobrisati
Toliko skup mob bez garancije nikada nebi kupio......
pa ne zivimo svi u Istri pa nam je blizu Trst.:loco:
odlazak sa dva auta je dupli trosak za gorivo+klopa+zaboravi garanciju.:flame:
bolje onda preko oglasnika za 100eur vise+garancija.
To sam znao, ali nisam htio napisati, jer je nelegalno...:flame: haha...
Ali ja sa time nisam htio imati problema, pa nisam ni prijavljivao. Ionako sam prošao 2000 Kuna jeftinije
Ako misliš na ovo o čemu upravo diskutiramo - moj mobitel ima 2 godine garancije. Kuplje u Italiji.
Ali garancija mi važi samo kod njih.
Ma nema tu klope, to ti je pola sata vožnje do Trsta. niti ti ode benza, niti neka lova na put. A garancija važi, samo što moraš opet do njih, ako ti rikne, pa moliš boga da ne rikne... =)