pa reaktiviraj..
opet dostupna od jučer
Printable View
pa reaktiviraj..
opet dostupna od jučer
Ljudi, budite iskreni, tko radi jos uvijek manje od 5 poziva na dan? Umirovljenici od 80god nadalje...
Ja osobno, nemam niti jednog poznanika/cu, prijatelja/cu, kolegu/cu, susjeda/du, koji radi manje od 5 poziva na dan.
Bas me zanima ovo "prosjecan" svi to spominju, al barem stavite neku poveznicu koja dokazuje tu tvrdnju "prosjecan".
Ja bih volio vidjeti sluzbenu info od HAKOMa ili Zavod za statistiku da objavi sluzbene podatke... npr. Ukupni prihodi od uspostava poziva u mjesec dana, podjeliti sa brojem aktivnih korisnika, i eto prosjecnog broja...
uf, sad tek vidim da i brutalna ima uspostavu poziva. onda mi se baš i ne isplati jer bi mi trebalo 100kn, a na simpi mi je 50 mjesečno taman. šteta! mislim da ću dok dobivam dupli iznos onda ostati na prejakoj, osim ako se pojavi nešto bolje.
Evo, ja radim (u prosjeku) manje od 5 poziva na dan, a do statusa umirovljenika od 80 godina mi treba još više od 55 godina :p
U današnje doba fejsa, maila, whatsappa itd ljudi više i ne pričaju toliko puno mobitelom, barem je takav moj dojam :D
Ne razumijem čemu rasprava, svatko uzima što njemu paše. Barem je računica jednostavna, ako imaš puno razgovora onda ćeš uzeti Žestoku ili Savršenu ili nešto treće što nema uspostavu poziva, a ako ne onda je ovo super tarifa :)
Kod mene se "prosječnost" od prvog mjeseca na brutalki spustila na 100tinjak min poziva, 50ak sms-a i 400-600MB interneta. Dnevno napravim par poziva, nekada niti jedan. Sms šaljem samo ako moram. Preko neta obavljam 80% komunikacije (pozivi i poruke) jer me izađe jeftinije i fleksibilnije mi je tako. Moja potrošnja više ne opravdava cijenu koju dajem za brutalku, ali nema šanse da sad idem na t-mobile nakon svega što sam prošao i što vidim da ljudi prolaze, a još mi se manje da zafrkavati s bonbonom i paketima i popustima i... Vip mi je zasad draži.
Uostalom, ovdje znam da imam dovoljno minuta lufta za slučaj da moram napraviti polusatni razgovor. Na bonkasu bi, kakve sam sreće, morao prvo potrošiti okrnjeni paket, nadoplatiti novi itd itd. Ali bed je što ne mogu aktivirati manji/veći paket prije isteka 30 dana pa moram cimati SZK. Ok, mislim da ste shvatili :) Ovo ne pričam napamet jer sve ovo sam prolazio godinu dana.
Pored toga imam i dovoljno lufta da dijelim net s tabletom bez da si razbijam glavu hoće li mi biti dosta.
Da sam umirovljenik od 80 godina sigurno ne bi imao s kim komunicirati internetskim vezama :D
Svojevremeno je bila reklama od T-mobilea u kojoj se velilo da prosječan korisnik napravi 84 minute razgovora mjesečno.
Eto ja sam tada bio prosječan korisnik, dok nisam imao Brutalnu, a sad radim duplo (u počecima Brutalne i 3struko), jer ne koristim fiksni telefon uopće.
Ali i dalje imam do 5 poziva dnevno, točnije niti 100 mjesečno, jer kad radiš na radnom mjestu uz računalo kao ja, nije mi potrebno više, ali se porukama zato razbacujem...
Vjerojatno kad si mlađi (učenik, student) ili imaš posao koji zahtjeva da budeš van firme i zoveš s mobitela, da ćeš puno češće pričati, ne nužno i ukupno dulje...
Ima jos netko od sinoc problema s provjerom stanja tarife? Saljem upitnik ali nema odgovora.
Ne radi do daljnjega, kazu da znaju za problem i da ga rijesavaju.Meni danas niti data promet nije radio par sati.
Trebalo bi stalno provjeravati i obavještavati ih.
Kod za provjeru stanja na računu je svako toliko nedostupan.
Druga stvar-prije 15 dana sam nadoplatio bon od 100kn, ali mi je javio "Bon se već koristi", i tako 3 puta, dok ljutit nisam nazvao SZK gdje su mi ljubazno odgovorili da sam uspješno ukucao bon odmah iz prve. Znači, sustav im je zakazao.
Inače, osim tih "kozmetičkih" problema, stvarno nikakvih ostalih glavobolja nisam imao.
Vezano za Brutalnu-ako bi se moglo uvesti da se bar dvomjesečno neiskorišteni promet i SMS zbrajaju. Naime nekada potrošim cca 1/3 od 1GB, a ponekad ode čitav gigabajt u tri dana.
Izgleda da jos nisu popravili provjeru na 4222?Totalni neprofesionalizam.
Popravljena provjera stanja na ?. Ostaje problem sto tomato ispada duplo skuplji od konkurencije ako se nadoplati preko weba. Kod jednih 20, kod drugih 25% a kod kecapa za sada nista na zalost.
Jutros nije radio internet sat vremena. Cetvrti put od starta brutalne,ali i najduzi . Barem sat vremena
Cuo sam da je problem bio i na Vipu, na globalnoj razini.
e jgb, baš mislio prijeći na vip zbog kvalitete iako ni sa teletom nisam nezadovoljan!
I ja sam proputovao skoro 60 km i uzaludno se pokusao logirati. Najprije sam mislio da je lokalna bazna stanica,ali je bio veci problem
Iako se u postu spominju i druge mreže, BRUTALNA je tema mog posta, pa ako ne moraju, neka post ostane ovsje. Ako se mora preseliti, što se mora nije teško :)
Dakle:
Znam da to nitko ne može znati, ali kakve su vaše predikcije, hoće li se Brutalna opet produljiti?
Naime, na VIP SIMu sam prije 10 dana dobio ponudu da 3 mjeseca bez mjesečne naknade koristim NONSTOP+ tarifu.
Ponudu sam aktivirao, međutim kako broj još nije aktivan, ne mogu koristit pogodnosti te tarife.
Iako Nonstop+ ima manje minuta i pola data prometa u odnosu na Brutalnu (koja bi se produljila 26.03. ako bude 55kn naračun, a zasada ih nema), meni bi tih 100 min prema drugim mrežama bilo dosta (dosta ekipe na VIPU), pa čak i 512 MB, rijetko kad prijeđem 300 MB uz OJ 10kB.
SMS-ova zato ode i do 300-400...
VIP broj bih morao do početka 8. mjeseca obnoviti (da ga ne izgubi jer me vipovci -ekipa, rodbina,... zovu na njega), makar sa 15 kn pa dobiti novih 270 dana.
To bih i napravio da mi nisu ovo ponudili.
Ali sada me golica:
1) da ovih 80 dana (prošlo je 10 dana od aktivacije) koristim NONSTOP+ tj. da ubacim bon od 100 kn (dobijem još 25kn bonusa, sasvim dovoljno za 125/0,29~400-ak NzUP )
2) i da ne ubacim 50kn na Tomatu pa da mi namjerno istekne Brutalna da ne dajem skoro 3 puta po 55 kn.
Najgore što mi se može desiti je da početkom 6. mjeseca kad prođu 3 mjeseca bez naplaćivanja 69 kn za Nonstop+ tarifu, da u tom trenutku ne bude u ponudi Brutalna više.
Izgubio bih razliku u MB-ima, ali nemam smartphone (samo Symbian), što me sada ne bi puno pogodilo. A od 1000 min možda sam samo prvih par mjeseci znao trošiti 300-400 min, sada je to max 200-250 min, većinom prema VIPu.
Pošto za VIP bon od 100 kn dobijem gratis 25 kn bonus, a recimo napravim 100 uspostava, tj 69 kn + 100*29lp = 98kn ~ 100kn, to će mi u 4 mjeseca 4 bonusa dati 4*25kn= dodatnih 100Kn, tj. peti mjesec bi mi bio gratis.
4 bona od 100kn daje 4*(100+25)=500 kn za 5 mjeseci korištenja NONstop+ tarife.
Mjesečno prosječno 80 kn.
A sada trošim 55 kn+100*29 lp= 85kn na Brutalnoj.
Zanimljivo, jeftinija mi je Nonstop+ tarifa nego Brutalna u mom slučaju pošto mi je dosta 100 min prema drugim mrežama.
Ali ne znam hoće li mi biti dosta 512 MB kad jednom budem imao smartphone, za kojim ne patim, nisam jedan od pomodara u mobitelnom smislu... :)
I u Brutalnoj vrijedi
Obračunska jedinica za prijenos podataka iznosi 10 kB.
Dok je u Nonstop+
Obračunska jedinica za podatkovni promet je 100 kB
Zato ponavljam pitanje s početka posta:
Znam da to nitko ne može znati, ali kakve su vaše predikcije, hoće li se Brutalna opet produljiti poslije 31.03.?
P.S. Ne želim odgovore, malo trošiš pa uzmi si BONBON, SMART ili SIMPU PREJAKU OPCIJU (ona bi još mogla doći u razmatranje da i tu karticu obnovim bar na par mjeseci, makar je i tamo OJ za podatkovni promet 100 kB, a meni je većinom mail i surfanje, ne prakticiram youtube na mobitelu, ne triba mi)
IZ JEDNOSTAVNOG razloga: jer sam VRLO ZADOVOLJAN S TOMATOM, a time i VIPOM. Radije 80 kn na kvalitetnu mrežu nego 60 kn na upitnu mrežu...
Uvjeren sam da ce se produziti barem do 30.4.do kada ide novi janko
@Vivaldi
Ja samo želim reći da mi je fascinantno da ti imaš Vip karticu koju koristiš samo da bi te zvala rodbina i ekipa na nju... Jednostavno u današnje doba tarifa koje imaju minuta ko u priči, ti tegliš još jedan uređaj i to ne da bi eventualno ti uštedio nego drugi. Funny shit! :D
sorry,odg sam u krivoj temi.neka mod obrise.hvala
Pari glupo, ali to mi je prvi broj, uzet PRVOG dana VIPmea 28.8.1999., broj 2500...
Jednostavno sam sentimentalno vezan za njega, sve svoje bliske prijatelje sam skuva da uzmu VIP dok još SIMPE nije bilo...
I eto volim toliko prijatelje i rodbinu da teglim još jedan uređaj...
Da Vip ima 1000 MB (kao Brutalna), otkanta bih ja Tomato vrlo lako...
LIFO
:)
a zasto ne preneses taj broj i koristis samo njega? mozda je i za rodbinu vrijeme da prijede na povoljnije tarife :)
Na kraju će ispasti kako mu rodbina odavno nije na Vipu, već nekoj isplativijoj tarifi, dok on i dalje vozi Vip zbog njih :) Šalim se malo. Brutalna je trebala biti jednokratna tarifa, ali kao što vidiš već nekoliko puta su je iznova otvorili za aktivacije. Uopće ne sumnjam da će je do ljeta još jednom ponuditi novim korisnicima.
Dobio jutros poruku da će mi sutra skinuti 49, a ne 55kn za produljenje Brutalne ?!?!
Pa to je super vijest
Je, 49 kn za 30 dana, službeno na WEB-u
odlicno :) :) :) znaci i bon od 50kn je u pravilu dovoljan :) :) super super :)
Ostaje jos par sati da vidimo hoce li tomato pruduziti aktivaciju brutalne. Vjerujem da hoce jer su spustili cijenu da privuku nove korisnike pa bi bilo bez veze da ne bude tako
produžena do kraja 4. mjeseca
Evo i odgovora " Brutalnu tarifu moguće je aktivirati do 30.04.2013."
Danas uključio!
Nisam išao za provjerom koliko su mi uzeli za produljenje Brutalke.
Meni je produženo 22.3. Jel se ovo 49 kuna odnosi i na postojeće korisnike ili na nove?
Na sve se odnosi :)
Hoće li Brutalna i dalje harati?
Bilo bi logicno da hoce. Spustanje cijene ide u prilog dolaska novih korisnika kao i ostanka starih naravno
14. Tarifa je dostupna za aktivaciju u razdoblju do 30.06.2013. godine.
http://www.tomato.com.hr/uvjeti-kori...6/10501/101371
da li se jos moze aktivirati brutalna tarifa ili ne, posto je pisalo da se moze aktivirati do 30.06, - jel ima kakovih informacija... ili je brutalna zavrsila???
Brutalna tarifa ne može se terminirati! :D
Pa neće ju gasiti sve dok postoje Smart i Prejaka...
Prešao sam prije par dana sa Bonbona na Tomato, te naravno brže-bolje uključio Brutalnu tarifu. Prezadovoljan sam, pa eto da s vama podijelim svoja mišljenja:
1) puno bolja kvaliteta razgovora
- osobe s kojima razgovaram mi se više ne žale da me slabo čuju (npr. kao da pričam iz bačve)
- i ja osobno glasnije čujem osobu s kojom razgovaram
- nema povremenih zatišja tokom razgovora
2) puno bolja pokrivenost signalom
- sada napokon i u garderobi na poslu (koja je u prizemlju) mogu hvatati signal
- "H" signal je postao pravilo, a ne iznimka
3) nema mjesečnog zamaranja oko aktivacije paketa
- prije bih svaki mjesec morao aktivirati - deaktivirati pa opet aktivirati pakete (na to sam morao paziti jer je prvi u pola cijene)
- istina sada moram paziti da imam novac na računu da tarifa ne propadne, ali to mi i ne predstavlja neki problem
Jedina situacija koja je ostavila gorak okus u ustima je to što su mi u Vip partner prodajnom centru traljavo odradili Zahtjev za prijenos broja, pa sam cijeli proces morao obavljati i drugi put. Sve to je trajalo nekih 15 dana, al ipak svi gore navedeni razlozi su brzo isprali svu tu gorčinu.
LP
@irasic
Koliko imas poziva dnevno i kojeg su trajanja?
Evo ovo su moji pozivi danas od pola 11 do pola 13 :)
Desetak poziva.. istina nisu preveliko dugog trajanja.. ali dovoljni za uspostavu poziva :P
Dva su dolazna..
http://img.tapatalk.com/d/13/07/03/4ejaru7u.jpg
@Lejzermaster
U grubo rečeno obavim u prosjeku 3 odlazna poziva dnevno, odnosno najviše nekih 100 uspostava tokom mjeseca, a nekad i puno manje. Što se tiče trajanja poziva to varira, al opet u grubo rečeno 80% oko 20 sec-2 min, a 20% 3+ min. S pojedinim ljudima se čujem preko Vibera, a ako se radi o nekoj kratkoj informaciji od kada sam na Tomatu umjesto poziva iskoristim SMS (izbjegnem naknadu za uspostavu).
Znači moj trošak bi sada trebao izgledati ovako: 49kn naknada + 29kn uspostave poziva = 78 kn.
Moj trošak nekada: 15kn (160min uz 50% popusta) + 10kn (120SMS) + 30kn (600MB internet) =55kn.
Istina sada trošim 23 kn više, al nije mi žao iz svih razloga koje sam naveo u prethodnom postu. Prednosti Bonbona su svakako: ne imanje NUZP, 1 sec OJ te odlična korisnička podrška, ali dok ne poprave kvalitetu usluge sve to mi nije dovoljno.
@irasic
Super ako imas malo odlaznih poziva.
U mom slucaju brutalna nije isplativa. S nje sam presao na bonbon.
Istina u zadnje vrijeme malo steka kvalitetea.. ali opet mi je cijena bitna.
Ne vodim razgovore bitne po zivot :) da bi mi mala razlika u kvaliteti bila presudna :)
Evo sam godinu dana na Brutalnoj i nikakve zamjerke nemam. Paze me i maze kao da sam na punokrvnom VIPnetu :)
3G signal je konstantan, gotovo pa svugdje. Danas dobio obavijest o EU roamingu čije cijene su identične onima na VIP mreži.
Za sada divota!
PS-kužim ove koji imaju razgovore do pola minute-neisplativa je. Govorim s mog gledišta-za sada ne postoji bolja tarifa/opcija kod bilo kojeg operatera!
Smart tarifa kod tele 2 je jednako dobra.za 35kn imaš 1Gb,1000min i dodatnu opciju za SMS 15 kn-1000sms-ova.dakle 50kn plus 29lp uspostava....
Tele2 ima suprr signal i brzinu ali je jos bar 30tak % na tcom mrezi koja je prebukirana i sa punim 3g signalom nemozes nista...neznam
Možda je radio prijenos prije donošenja odluke o isplati.
Prijenos sam radio prije nekih mjesec dana, dakle nakon odluke o isplati. O isplati novca za kašnjenje sam upoznat, al iskreno nije mi se dalo peglat s time, a i vjerovatno bih time "ukopao" ovu mladu agenticu koja je vjerovatno tek dobila posao. Inače moj moto je "tko radi, griješi". Meni je glavno bilo da do 30.06. bude broj prenesen, da mogu aktivirat Brutalnu (iako se na kraju akcija produžila) :)
Trenutno je glavna furka bonbon, al očito se to mjenja, pa razmišljam o prelasku na brutalku..
Kolko čitam signal je odličan kao i kvaliteta razgovora, spram bonbona di baš nemam svugdje 3G odnosno H, a i kvaliteta razgovora nije baš bogzna kaj..
@irasic, po tvom pisanju, ispada da si prelaskom bonbona na tomato, preporodil:D
malo je reć preporodil :)
ti si stvarno nestrpljiv....
3 radna dana traje prijenos....u vrijeme koje si naznacio na zahtjevu
mislim da je bilo 3-4 radna dana... a točno vrijeme bi ti trebalo pisati na "Zahtjevu za prijenos", prije toga ti se ne treba nadat :D
od kada sam na tomatu, napokon mi i sat na mobu pokazuje točno vrijeme. prije bi mi uvijek "bježao" par minuta unaprijed. (namješten na auto-ažuriranje vremena) :P
Silom prilika (opet) koristim Bonbon kao primarni broj jer sam potrosio megabajte na Tomatu. Mreza je nestabilna, google sync svako malo pukne (promjeni se boja ikone u status baru), u nekim vukojebinama je lutrija dobiti 2G signal (na Tomatu uvijek imam barem 2G), a nerijetko mi se dogodi da mob potpuno izgubi net na neko vrijeme. Onda kemijam sa paljenjem/gasenjem airplane moda, rebootanjem i sl. Cak sam i refleshao mob na friski rom, ali isti vrag. Tomato je mila majka naspram ovoga!
Na bonbonu sam 11 mjeseci i odkad sam zvao da mi ukljuce push na mom broju nemam problema. Probaj ih nazvati, pa se mozda sredi..
Eto i mene s bonbona na Tomato, tam di se nalazim (kod mene doma) imam 4 crtice (ajfon5) od 5, na bonbonu sam imal ful signal (al to je bilo na S4)..
Tak da s ste strane, bonbon ima jači signal..hmm.. Ili ipak nema neke razlike 4 spram 5..
--
Sad ne znam jel to do ajfona ili mreže, ali zvuk je puno bolji, sugovornika puno bolje čujem..
Ma oko što se tiče crtica, samo da ne troši baterije više ak nemam full signal, neg imam 4 od 5..
Uglavnom zasad sam zadovoljan.. A posle bumo vidli konačan utisak same mreže, nakon nekog vremena korištenja.
Evo samo kratki update mog prijašnjeg posta:
Reaktivirala mi se brutalna, vratio se na Tomato, svi moji problemi su nestali. Definitivno ne bih rekao da su ti problemi s Bonbonom bili slučajnost ili do mobitela. Tko će ga znati, sad je to nebitno.
Nisam imao probleme s pushem, sve je normalno radilo.
I kod mene je s Tomatom otišla jačina signala za jednu crticu dok sam na poslu ili doma (3G). Ne mogu reći osjetili li se to na bateriji jer sam svašta promjenio na mobu, ali bitno da ne vidim razliku u kvaliteti. 2G mi je kao što sam prije spomenuo bitniji (i zbog potrošnje baterije) jer dosta pedaliram po vukojebinama, a nije lijepo kada ti mreža šteka u pm kada si 10-20km udaljen od civilizacije i još toliko od kuće. Jbga, počeo sam cijeniti neke sitnice koje sam nekada smatrao nebitnima :)
@zvone: ne, sgs2. Sori mislio sam da mi jos pise u potpisu.
Prespostavlja da je restac neka izvedenica rijeci restoran?
Unatrag 3 godine imam pakete od 1gb na tele2 i nikad nisam ni dosao blizu 1gb, nego to se uvijek kretalo oko 400-600 mb mjesečno.
8.8. sam se prabacio na tomato, brutalna tarifa 1gb prometa, ali obračunska jedinicia MB. Nakon realno potrosenih 650 mb dolazi mi poruka da sam potrosio sve megabajte u paketu.Svoj promet mjerim sa Droid statsom koji je poprilično točan.
S tim da sam od 6.8 do 27.8 bio na moru i mobitel koristio minimalno, naravno 3g mi je uvijek ukljucen.
Tako da sam prekrizio tomato i trazim dalje. Na pamet mi pada jedino Simpa sa svojom prejakom tarifom, ili ima nesto bolje?
Na brutalnoj obracunaska jedinica za internet je 10kb.
Da, bas gledam na stranici, pise da je 10 kb. Pa jel nije bilo do nedavno da je bila 1mb? Tj jel znas kad je to promjenjeno?
Oduvijek je 10
Na zestokoj je 1 Mb.
Ja sam to onda nesto gadno pomješao. Iako mi ostaje enigma kako sam uspio potrosit 1000mb, ali budem sad malo bolje pratio stanje pa cu vidjet koliko cu trosit.
Jadno što i dalje prolazi MB kao obračunska jedinica. To me podsjeća na dialup i zlatno doba deranja korisnika, kad je obračunska jedinica bila sat. Strašno.
Evo jedna pokuda za Brutalnu. Prošli mjesec sam posjetio Monaco. Imam Lumiju 920, mreža SFR France (kasnije Orange). Nikako poslati MMS u Hrvatsku. Osposobio sam sve podatke na mobitelu, ali uzalud! Pokušao ručno prebacivanje na već spomenutu mrežu, ništa!
Čim sam prešao u RH poslao sam MMS istoga sadržaja i normalno je isporučen.
Prije dosta godina (7), kad sam bio u Monacu, jedini način da pošaljem MMS je bio preko obične GSM mreže (2G). Zvuči glupo, ali je tako. JEst da je to davno bilo, ali tada u Monacu nisu imali 2.5G (edge, čak ni običan GPRS) tako da je sve išo preko CSD-a. Skupo sam to platio. Recimo da je to slično spajanju na internet preko dial up-a. Dugo je trajalo slanje MMS-a (prijenos na ovaj način se računa kao poziv, a ne kao paketsko slanje podataka, tj MMS-a) i samim tim je i račun za jedan poslani MMS bio papren.
Mislim da ovaj tvoj problem nije vezan za brutalnu nego za mrežu u Monacu. Trebao si, kad si bio tamo, provjerit što ti je pisalo na ekranu - H, 3G, 2.5G ili G ili ništa. Meni nije pisalo ništa (a svuda drugdje, uključujući i Francusku) mi je pisalo E ili G (za GPRS).
Mislim da je bio čak na H+ signalu, ali ovo tvoje iskustvo me tjera na razmišljanje da možda nemaju nekakve zabrane unutar samoga Monaca. Ipak je to službeno "druga država". Nažalost, ne mogu sada isprobati (a tko zna i kada ću opet moći). :)
Moguce jer VIP nema ugovoren 3G u sa svim stranim operaterima.
Ne znam kako je sada, ali na svojoj "koži" sam "osjetio" da jedan MMS može puno koštat (jer se ne šalje paketski, tj. preko GPRS-a, edge-a ili 3G mreže nego preko CSD-a, dakle, kao da je riječ o pozivu).
fulo sam
Imam osjećaj da ovaj tomato (brutalka) troši više MB neg bonbon, ne znam di, al zdrobil sam 1gb u 4 dana... A još kaje najgore, moram izdržat još skoro 1 mjesec, do sljedeće aktivacije (nadoplate bona) brutalne.. Bilo bi dobro da su uveli opciju (npr.bonbon) kupnju dodatnih MBa...
A i još ova uspostava poziva..
Sve mi se čini da se vraćam na bonbon..
Piše ti u profilu da imaš Nexus, pogledaj onda u settingsima šta je to pocuclalo promet :)
Slažem se da bi bilo dobro da uvedu opciju kupnje paketa, to mi je možda jedina zamjerka ovoj tarifi.
ja sam i dalje prezadovoljan Tomato Brutalnom tarifom, ovih 1000mb mi je i više nego dovoljno (svakodnevno syncam mailove, čitam vijesti i koristim razne aplikacije). Za youtube i sl. stvari koristim isključivo laptop.
ps Neki dan me zvala agentica Tomata i pitala za prelazak na pretplatu(Žestoka), što sam naravno odbio.
Zna li netko dali se još uvijek naplaćuje "jednokratna naknada" za aktivaciju "Brutalke"? Pogledao sam na stranici, al nisam uspio pronaći?
EDIT: da si sam odgovorim - NE! :)
U zadnje vrijeme mi počinje ići na živce obračun data prometa. Obračunska jedinica je po meni, jako velika. Dogodilo se da sam se navukao na Deezer, bio kod staraca koji nemaju internet, i potrošio taj, nezovi gigabajt" za 10 dana. Sada se moram kačiti za svaki slobodni Hot spot jer mi je čak digao nekih 30kn koje sam imao na računu.
I, još jedna stvar, obavijest o tome da si prekoračio nazovi gigabajt uvijek dođe tek onda kada potrošiš i zadnje kune s računa! Po meni nefer i nekorektno!
Razmišljam o prebacivanju na konkurentsku Deutsche mrežu!
Ne vidim kako obracunska jedinica ima veze s povecanjem prometa u tvom slucaju. Tebi jednostavno nije dosta 1GB i to je to. Obracunska jedinica se najvise osjeti ako skidas male podatke u kratkom vremenu i cesto se rekonektas. Isti vrag ti je ako odslusas 5 pjesmi za redom na tomatu ili tmobilu.
Obavijest o potrosnji dodje kada spiskas zadnji megabajt. Ako u vrijeme potrosnje zadnjeg megabajta i dalje skidas nesto logicno da ce ti pocuclati kune po neisplativoj tarifi u tih 10ak sekundi dok ti dodje sms.
Ovo da ti obavijest stigne kad potrošiš zadnji MB baš i nije točno. Obavijset ti stigne i nekoliko sati nakon što potrošiš zadnji MB, bez obzira što više ništa ne skidaš. Konkurentska mreža istog trena šalje obavijst, VIP i TOmato ne šalju (što je jadno od njih)
Al slažem se da obračunska jedinica nema veze s tim. Kod brutalne je ona i više nego ok (samo 10kB).
Ok, zadnji mjesec mi se onda izgleda potrefilo da je obavjest stigla na vrijeme. Inace rijetko potrosim cijeli paket pa ne dobivam obavjesti.
Ako imate Android stavite obavijesti kroz sustav (Korištenje podataka) ako ste se približili kraju paketa. Obavijest stavite na iznos MB koji hoćete (meni je obično potrošnja po mobitelu ista potrošnji koju mjeri operater), a i razdoblje stavite koje imate, ne mora biti od 1 u mjesecu. Zgodna opcija.
Ovo je super ideja! Ipak, nije na meni da mjerim promet. Ali, nažalost kad je takav pružatelj usluga.
Prošle godine sam mislim, na ovaj način potrošio 170kn, odn. opet sve koliko sam imao na računu u to vrijeme jer je obavijest o potrošenim MB stigla s nekoliko sati zakašnjenja.
I, da, ogromni minus Tomatu je što nema mogućnost kupnje dodatnih MB u krugu 30 dana. Ne samo MB nego i minuta i SMS-ova.
Ali, u biti kada mogu masno zaraditi na budalama kao što sam ja, kada se svaki dodatni MB izvan paketa plaća kao zlato, zašto bi uvodili ikakve dodatke!
Ponekad nije dovoljno da ti uređaj ili neki program izmjere potrošnju jer se to može drastično razlikovat od potrošnje koju "izmjeri" operater.. Naime, nije isto da li imaš 100 spajanja po 5 MB ili 1000 puno manjih (1kB pa do 1MB). Ok, kod ove tarife (Brutalne) to još može donekle proći, ali kod druge (Žestoke) će se potrošnja koju izmjeri operater drastično razlikovat od one koju izmjeri uređaj.
Od Tomata (i VIP-a) bi bilo pošteno da odmah pošalju obavijest (nešto u stilu - Poštovani, potrošili ste sve MB iz tarife. Od sada Vam potrošnju naplaćujemo prema cjeniku). Znam da jedan drugi operater odmah šalje tu obavijest. Tomato (i VIP) se ne mogu "vaditi" na to da je to tehnički nemoguće izvesti jer je to laž.
@Moby- mogao si se žalit službi za korisnike, oni bi provjerili kad je paket potrošen i kad je stigla poruka i vratili ti novce potrošene u toj razlici vremena.
Ma, misliš da bi mi vratili iznos na račun? Čisto sumnjam!