čudno da niko ne priča o službenom froyu.ja sam jako razočaran s njim.
Printable View
čudno da niko ne priča o službenom froyu.ja sam jako razočaran s njim.
Nema ništa do zakrpe za službeni froyo koja će navodno doći. Pisalo se po forumu o tom, ali ja se ne sjećam više kada će doći. Računajući time kako motorola EU izbacuje updateove, ovo bi moglo biti oko božića kada bude predstavljena i nova verzija androida...
Možeš jedino isprobavat custom romove koji su bolji i onda pronaći onaj koji ti više paše. Neće svima raditi jednako na svakom mobitelu jer je svatko drugačiji korisnik.
Nemogu ti ja sad reć da će ti cronos savršeno radit i da ćeš ti s tim bit 100% zadovoljan, ali ti ga mogu preporučit.
S službenim froyom smo raskinuli jer je isti kernel kao u leakanoj verziji :)
U prijevodu - nikakav napredak.
Većina custom romova bolje radi od službenog 2.2, dosta ih je čak na 2.3.3
Moram prijaviti danas prvi restart! Ali mislim da sam ja kriv :)
Slušao sam na predavanju muziku, skidao torrent preko edurodama, igrao igricu i dobio sam SMS. Nakon notifa za sms se restartao. No ne zamjeram mu to, malo sam ga ipak preforsirao :)
ima li netko link na taj cronos, ne nalazim ga, čini se da sam čorav
Nema ga na xda.
http://www.cronosproject.org/forum/v...3d41a71f1d703f
Ccc gogs stavim link 5 puta a ti ga ne nalazis. Haha
Meni je prvi put kad sam imao 1.8.1 bootao isto malo duže, al onda je brzo poslije toga išao.
Za 1.2.0 sam napravio na novo sve i sve wipeove.
Meni sve radi, jedino lense unlock slider mi malo puca, no ionako otključavam na 'menu' tipku... Nema nikakvog efekta prijelaza iz menija u meni, instant prijelaz mi je.
nenormalno loše radi, mislim da je to zato što je gingerbread gore. vraćam se na froyo, ako ne bude radio, idem na eclair i do qurca.
Ja sam nedavno flashao iznova GOT 2.2.1, i odmah na njega Cronos. Onda sam iza njega stavio GApps i isao reboot. I nije islo. Onda sam opet wipe data i Cronos, pa reboot i islo je. Tek poslije sam google apps stavio. Probaj malo vise puta applyat, valjda ce raditi.
Edit: lose radi? Oukejjj
Dobro večer svima....danas sam upgradao svoju Motorolu Milletone na Froyo preko motorolinih službenih stranica. Nakon 15 min mob se probudio sa froyom...i naravno radi ko krepani puž. Jel još netko upgradao sa njihovog službennog sajta???
meni je isto tako, mislio da će se zadnja zakrpa za eclair, reakcija s brzinom je bila kao tvoja, stavi na to froyomod 2.6, bude bolje, i možda ćeš imati sreće pa neće biti freezova, Zadnja verzija foryomod 2.6.1b, sad sam tek uočio da ima ispod link za Fix-DSI-Errors nisam probao s tim pa me zanima ako je netko probao dal bi pomoglo uklanjanju smrzavanja?
Hm, za poludit, il jedno il drugo ovce i novce nemožeš imat da se hebeš :( baš šteta, sad sam na eclairu opet, probat ću s eclair modom da vidim šta donosi, jest da je staro, al čisto znatiželje radi. možda glupo pitanje al da budem siguran, na Eclaira mogu stavit Froyo mod?
Ajte se vi uhvatite shadowmod-a. evo, apsolutno je trash free, pure stock froyo, radi mi odlično, čak i updater ima za novije verzije kad izađu.
ko traži odgovor na neko pitanje nek preskoči ovaj post...napisan je samo da bi istresao sve iz sebe ;)
a sad...
...joj ako se dočepam tih magaraca iz Motorole...kako da se sad javim na telefona kad on zvoni ali mu treba 24,5 sec da se pojavi telefončić na ekranu. I sad radim ko za klinac po cijele dane i nemam vremena sjesti ko čovjek i pročitat kako da oživim telefon...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...a da ne pričamo da pljujem po iPhoneu ko blesav, i evo mi sad na. Ako me nedaj bože skuže ovi iPhonovci da se ne mogu javiti na svom telefonu pojest će me živog...za svaku uvredu na račun njih, Steva i iMajkuImLjubimProizvoda...
OK...sad sam se sabrao pa idem potražiti na forumu od kuda da počinjem sa oživljavanjem moje bebe :(
Može malo više detalja o tome šta si napravio? Stavio custom ROM (koji?) ili updateao mobitel s službenim 2.2 softwareom? Ili si još uvijek na 2.1 pa da se zblesirao ili nešto?
Ovako ti ne možemo nikako pomoći.
lujo: Updateao mobitel sa službenim 2.2 softwareom (sad mi piše Firmware version 2.2.1).:angry:
Naravno nisam napravio nikakav backup jer me nigdje nije pitalo :cthumbup:
Ne možeš napraviti nikakav backup iz samog sistema. Moraš ili imat nekakav program koji ima root pristup ili flashati sistem s vulnerable .sbf-om što bi ti omogućilo pokretanje openrecoveryja koji ti omogućuje nandroid backup svega na mobitelu (poruka, emailova, itd...)
Kako si updateao mobitel na 2.2.1? Iz samog sistema pomoću opcije 'check for updates' ili preko RSD litea skinutim romom? Ako si preko RSD-litea, onda ti neće biti problem vratiti prastari eclair na tvoj mobitel.
Posluži se ovim guideom: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=696845
A ako želiš custom romove, poslije toga pročitaj ovo: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=932196
updateao sam pomoću "check for update"....mislio sam da su napokon (jer sam se načekao....pardon SMO) riješili Froya za Milestone i to na način klik na UPDATE i amen. Očito sam se prevario :(
Stavit ću Froya "ručno"...bio bih ti zahvalan ako mi možeš baciti link sa uputama (pretpostavljam da ste tome pisali nekoliko puta) pa ako zapnem ću vas gnjaviti s konkretnim pitanjima...
Hvala na pomoći
Na koji froyo misliš? Stock (nemodificirani) ili custom rom neki? Ako misliš stavljat stock, to ti nema nikakve logike... Isti će ti bit kao ovaj...
Ako želiš neki custom rom pogledaj si na http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=670 neki ROM. Preporučljivi su FroyoMOD i shadowmod.
Ako želiš običan eclair (2.1) skini si http://www.multiupload.com/93KJ42E18G
To ti je ROM za Njemačku, Austriju i Švicarsku i njega sam ja koristio tako da ti mogu reći da je meni taj radio.
Kada ga skineš, skini si USB drivere za komp i RSD lite. Nemam ti sad baš previše vremena da ih tražim na internetu, ali možeš sam. Ako ti se neda tražit registriraj se na xda i skini ih od tud: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=696845
Napuni mob na 100%, podigni ga u bootloader mode (držeći navigacijsku tipku prema gore i gumb za paljenje), upali RSD lite, spoji mob s kompom, kada ga prepozna učitaj ovaj .sbf fajl za koji sam ti dao link gore i stisni start.
Nakon kaj ti RSD kaže 'finished', odspoji mob i imaš stock eclair na njemu.
Ako želiš custom romove, pogledaj malo na xda, imaš dobrih guideova tamo...
E da, ako nešto smrdaš na mobu, nisam ja kriv ;)
Ako nesto smrda, RSD Lite je tu :). Za pocetak FroyoMOD, a kad se uzivis u moddanje tu su i Gingerbread ROMovi xD.
daj čitaj o čemu pišem, uopće ne govorim o službenim updateima, nego custom romovima. dakle, updater custom roma, a ne službenog flasha. nema veze sa motorolom.
gingerbread romovi su redom smeće. sve sam ih probao od jučer do danas, i zadržat ću se na shadowmod-u.
možda čak i napravim gogsmod, pa da konačno dobijete toliko očekivani stabilni i brzi rom.
Dok mi se ne gasi dok miloj vagini pišem inbox i dok čitam neke članke i vijesti iz kreveta kad nemrem spavat usred noći, ja sam sretan. :) Uopće me ne dira šta je tu i tam malo spor ili što puca kad scroolam... To me miljon puta manje živcira nego kad stisnem send u nečem pa se restarta... ;)
Jedino što mi je veća zamjerka ovom romu je što nekad neće senzor za osvjetljenje prostorije radit kako treba, npr. udara mi sunce danas u ekran ravno i on drži osvjetljenje na minimumu...
trzajno učitavanje appdrawera, da doslovno vidim svaku tranziciju, koja bi trebala biti instantna. Kretanje kroz meni sa zastajkivanjem od jedne do 5 sekundi. kod pozivanja, čekanje da otvori call screen pod 10 sekundi. ono što se treba mjeriti u milisekundama, kod mene se mjerilo u sekundama. Ne, ja smatram da flash koji tako radi, ne mogu nazvat da radi, jer je to očajno.
Svaki put kad sam flashao, flashao sam na različit način. wipeao sam sve, flashao na stock eclair nakon RSD-a, na cyana, na ovo, na ono. Ne radi kako se spada i gotovo. Nema tu puno filozofije, nemojte mi samo pametovat da nisam dobro flashao jer sam tutoriale pisao po forumima o tome.
Ja vam mogu reći da sam čisto zadovoljan sa CM7 ROMom. Kroz dan radi savim OK, glatko, brzo, nema problema sa telefonijom (što je ipak najvažnije). Nema random rebootova. Fakat je ovaj RC4 na dobrom putu prema final verziji.
Jedino navečer, kad klinac igra Angry Birds, malo počne trzati... Jel se to dade kak riješiti? Sa nekim memory optimizerom?
Inače AWD laucher se tu i tamo malo zblesira što se lako riješi restartom launchera... jel mogu koristit uz ovaj ROM neki drugi launcher?
Uglavnom, ne mislim se više micati na neki drugi ROM, ovaj zadovoljava skoro sve moje zahtjeve.
I da, Miui kamera je zakon! Brza, fotke oštre i jasne. Jedino su mi dva puta nestale neke fotke...
Mozes koristiti koji god launcher zelis xD. Cekaj ti si jos na stock ADW launcheru? Ma stavi ADW EX na default, tog stocka izbrisi iz AORa. ADW EX je puno brzi od tog besplatnog...
Imas na XDA pod Milestone & Droid General, temu [GScript v5] Supercharge and Bulletproof. Radi po uputama, skini GScript Lite s Marketa i v5 skripte(unzipaj ih),ubaci skripte u /sdcard/gscript i apply npr. Gaming script kad se klinac igra, kad prestane samo applyas Unbulletproof & Unsupercharge skriptu.
Neno, imaš li i ti ovakvih lagova?? Pucanja slike... Skužit ćeš iz videa...
http://www.youtube.com/watch?v=8ka_n8thocQ
Ne radi se ovdje o samom WP7 launcheru, nego svugdje tako kao da se jedna strana učitava brže od druge, nebitno radi li se o tekstu ili nečem drugom.
Nije to snimalno mobom... Kamera je i točno je tak u živo...
Nije potrebno uć u drawer jer svugje je isti efekt, samo je ovdje veća razlika crne pozadine i plave boje pa se bolje uoči na kameri...
Žešće puca :/ ali bar je stabilan...
Ok...shavtih...krećem s FroyoMOD-om. Još jedno pitanje, što će biti s podacima na memo kartici?
Nista, ostaju kakvi jesu.
@lujo Mozda dsi fix nije dobro iskljucen. Imao sam taj problem.
Idi sa Root Explorerom - system/etc/rootfs/init.mapphone_umts.rc(open in text editor)
U sredini tog dokumenta(malo nize) imas:
# Enable panic on softlockup
write /proc/sys/kernel/softlockup_panic 1
# Install kernel modules
Izmedju ta 2 reda je jos jedan, u kojem se spominje dsi fix. Izbrisi taj redak da ti izgleda kao ovo gore. Save and exit, reboot, pa javi ima li trzanja :/.
:P no problem. To sam skuzio kad sam stavio Cronos, par dana mi je ADW EX radio u draweru kao i inace, super, bez stekanja. I odjednom gledam, lagga ko konj. Idem igrat igre, isto *****. Stavim LPP 0.8.4, sto puta gore nego ADW. I onda sam otisao u rootfs, gledam dsi komanda na 1 umjesto da je iskljucena. -.-
dečki hvala na pomoći...posebno tebi lujo (ti si mi se najviše natipkao)...vratio sam verziju 2.1 i radi kako treba...a to znači da sad mogu eksperimentirati sa svim ostalim verzijama ;)
e sad, da bih vas mogao pratiti treba mi par osnovnih pojmova pa krenimo sa...rootanje?
Gogs: mmislio sam što je to rootanje,čemu služi...ne kako se to radi...
ispričavam se, krivo sam razumio. eto ti onda odgovor. rootanje je postupak za dobivanje dozvole u androidu da prčkaš po sistemskim fileovima. zamisli si da ti je na kompu zaključana particija gdje ti je instaliran windows i da ne možeš pristupati uopće u folderima od samog windowsa. ovdje se to rootanjem omogućava. dakle, defaultno nije omogućeno, ali nakon rootanja jest.
hvala Gogs...sad polako ulazim u štos sa Androidom. Stavio sam gore froyo za koju si satvio link na početku ove teme. I šljaka.
Nisam zadovoljan sa flash-om...ful mi ubija mobitel. Jel se to i vama događa?
Sve dok je sbf file u pitanju kužim kako ga staviti. Problem mi predstavlja FroyoMOD i onaj drugi shadowNešto ;)....oni nisu sbf fajlovi. Koja je procedura sa njima?
I ne želi mi staviti OR, javi mi neki validation error ili tako nešto, ne sjećam se sad napamet :(
Evo, samo za tebe sam ga uploadao jer nisam našao nigdje drugdje link. Hvataj: http://www.multiupload.com/ES3G25JB1I
Hvala :D...sad imam sve skinuto na mobu, al neam slobodan komp da flasham :/ sutra testiranje, korak po korak. Kad zapne znat ce se di je problem xD. Btw ovaj Telus moram stavit jer ne mogu podnijet izgled stock Eclaira/Froyo-a :@... A i cini se da radi bolje od stocka, s tim da ima neke glupe bugove(koji se daju rijesiti, npr onaj sa mms.apk...)
Ja sam ga išao probat jer mi je malo nešto srao cronos, napravio nandroid, nisam uspio instalirat telus, vratio cronos i sad radi ko grom! Neznam šta mu je odjednom ali ovo je čisto drugačiji telefon sad :/
Što se tiče izgleda eclaira, moram se složit, nakon gingera nemrem ga gledat, razlike su sitne al svejedno :S Najveći problem mi je messaging aplikacija koja je na froyu i gingeru miljama ispred eclaira... Znam da se to sve može zamjenit, al pošto se meni neda prtljat po tom, držim se ovih custom romova.
kad se jednom naviknete na handcent, onda ćete zaboraviti na stock android sms aplikaciju.
Ma svi ovi CMovi su nestabilni zbog preloseg memory managementa. Ako ne restartiras bar 1-2 puta dnevno pocne zajebavat :/... A isto je i sa FroyoMODom. Sad se prisjecam kako sam u 7.-8. mjesecu, dok sam imao Eclair, skidao sve igre i nista nije trzalo... Bas zbog memory managementa.
Npr.instaliram Dungeon Hunter II na Cronos, nakon restarta moba. Ulazim u igru, radi s malo lagga (slab GPU). Ulazim nakon par sati, prvo mi FCa igru, udje iz drugog puta. Ali, trza nepodnosljivo, slika kasni, ma uzas.
Jedina mana Eclaira je sto neke aplikacije ne rade na njemu (neke su samo 2.3) i prelos mu je izgled. Ali Telus MOD izgleda dobro i ima teme...
n3n0, što da ti kažem.
I ja sam jučer probao sam Telusom. Ono malo što je radilo je bilo OK, brzo i stabilno.
Ali onda su krenula sranja sa ext2 i prpremom za link2sd. Sve mi se razhebalo, trebalo mi je par sati dok nisam uspio napraviti nandroid restore (jer sam formatirao karticu) radi ext2...
Sad polako vraćam sve na CM7... :-(
galaxyu pala cijena u t-mobileu, imam dosta bodova, doći će me 1000 kn, mislim da ću ga upiknuti...
kupi neko milestone za fleshanje i sl. igrarije? :biglaugh:
Kao navigaciju imam instaliran Motonav.
Htio bih si instalirati google maps ali na marketu mi ih ne nalazi.
Instalirao sam google aps preko AORa (nakon zadnjeg CM7 updatea danas) ali google maps ne vidim nigdje u izborniku.
U čemu je kvaka?
BTW, nakon instalacije Auto memory optimizera i zadnjih CM7 updateova mob radi vrlo stabilno i brzo. :)
Edit: našao sam Google maps 5.1 i ručno ga instalirao. :)
Preporuka za FroyoMOD 2.7. GPS je popravljen, hvata mi 11/12 satelita u 2 minute. DSI fix je ON po defaultu, ali ima .zip file koji se applya, za remove fix. Za promjenu iz recimo, Gallery 3d u Gallery 2d, takodjer se applya .zip... sve te modove je stavio na svoj dropbox, a prije su bili u GScript (FroyoMOD Extras)...
Mozee preporuka za overclock aplikaciju skidam sve redom s marketa, ali nista dobroga. Naime trazim aplikaciju na kojoj se da namjestiti min frekvencija manja od 250? Kolko nize moze ici a da ne bloka?
Ako imaš custom rom niti jedna aplikacija iz marketa ti nemože garantirat da će radit s tvojim romom. To ti piše u svakoj.
Ako koristiš stock 2.1 rom onda "Milestone Overclock" Tiaga Suise (mislim da se tak zove lik :)) je najbolja jer je napravljena baš za milestone. No ako imaš custom, pročitaj u threadu kako najbolje over/uderclockat taj rom, vjerojatno preko skripti.
Minimalna opet ovisi o romu. Npr na nekima mi je bilo čisto ok na 125 mhz kao minimalnoj a na nekima se restartao nakon 1. unlocka. Najpametniji savjet ti je da isprobavaš.
Imam froyomod 2.7 i našo sam zip fajlove za overclockiranje, ali nekak mi se čini da to ne radi kak bi trebalo.
npr probao sam 550-400-350-250-125-UVL, sa programom CPU spy, ne prikaže sve modove, samo 550, 250, 125 i deep sleep.
A kod drugih sa višom frekvencijom, nigdj ene prikazuje više od 550 :( jel do programa za mjerenje ili do nećeg drugog neznam.
Izvoliš :)
Nitko nista ne pise vec dulje vrijeme :( ja bi trebao prijedlog s cim flashati dalje. Sad koristim froyo mod 2.7, I steko sam dojam da je froyo mod 2.6.1 brzi I manje tromiji,sve u svemu brzi. Jedino sta ne bloka nis I nema restarta.
2.7.0 mi i dalje radi normalno. očisti malo cache i pobriši aplikacije koje ne koristiš, živnut će. :)
Probajte novi ADW EX 1.3, jako je brz na ovom ROMu (sa dobrim postavkama).
Ja nekad sa FreeMemoryRecover (nesto kao task manager, ali puno jace) oslobodim memoriju(dodje do 120mb xD). Najcesce prije ulaska u neku igru, da malo osvjezim mob.
Edit: ok, sad je vec 1.3.2 (bugfixevi), ja sam na 1.3.1...
Nemogu naći taj ADW EX 1.3.1, nego stavljam eclair zadnji update Shuls 2.38.1, ako me sjećanje ne vara radi super, ali neke stvari fale :( i naravno froyo ima više funkcija, ljepši je.
jel mogu na taj eclair staviti froyo mod ili na eclaira ide samo eclair mod?
Imam problem sa Market APP na mom CM7 Milestoneu.
Konkretno Angry Birds Rio. Imam je instaliranu na mobu ali u Marketu pod myApp te igre nema. Ako idem na search "Angry Birds Rio" nađe mi je i piše Installed. A zašto se onda ne pojavljuje u my App popisu?
Skinuta s Marketa i danas ažurirana (stigao May update). :)
Ajde de, da i to dočekamo, plaćanje appsa...
Nemam Milestone, ali primjetio sam da mi se u My Apps nikad ne prikažu sve aplikacije koje sam skinuo s Marketa. Konkretno također za AB Rio, morao sam ići na search i onda kad sam ih našao onda sam tek mogao updateat igricu.. Nadam se da je to samo trenutni bug jer prčkaju s tim novim Marketom.