Kako meni radi? Najnormalnije se mob boota, krene alarm, kad ga prekinem, pita želim li uključiti mob...
Printable View
Kako meni radi? Najnormalnije se mob boota, krene alarm, kad ga prekinem, pita želim li uključiti mob...
nevjerovatno ali istinito, za 0577303 postoji update, ALI, tek v21 :-S
"Latest available software for Nokia 5800 XpressMusic, product code 0577303
Version: 21.0.025
Compare numbers
If this version is greater than your current software version, update now to get the latest features, applications and improvements. Go to Nokia Software Updater download"
evo da se zna :-)
jel itko od vas imao problema sa home screenom? Jučer sam ga updateao, i onda sam pokrenuo backup sa kompa na mob, i home screen mi je bio prazan. nema shortcuta, provam stisnut dial i kontakt dolje i neće... stavim home screen na contacts i radi??? Ali sa shortcut neće?
loki.. ja sam imao taj problem i rjesio sam ga hard resetom..
Jel tko uspio napravit promjenu produkt coda i sa kojim programom ako ima instalirane windowse 7 jer meni ne polazi za rukom...?
Jesi li probao JAF PKEY Emulator 4 i 5? Ako ne rade normalnim putem, možda rade preko compatibilitya za Windows XP? Ako ni tako ne uspiješ, onda ćeš se morati uvaliti nekome tko ima XP x86 jer ni meni nije radio na XP-u x64...
Evo vjerujem da će informacija možda biti korisna još nekom tko kao i ja ima windovse 7 a želi promjenit kod kako bi mogao staviti noviji softwer,znači,potrebno je i JAF.1.98.62 i OGM_JAF_PKEY_Emulator_v 5 pokrenuti u kompatibility modu za xp i radi,evo u ovom trenutku izvršavam upgrade na noviji softwer.
imam dva problema.. naime, kada pokušam instalirat NSU prije kraja instalacije javlja mi error, stisnem kvačicu i on me naravno izbaci.. probao sam i s engleskom verzijom i sve je isto, windows installer mi je ažuriran pa sumljam da je to problem.. a drugi problem je kad pokušam nadogradit prek moba, *#0000#, javi mi da "Poslužitelj ne odgovara" a tri puta sam provjeravao postavke koje sam ubacio i u redu su.. tak da ako itko zna da mi pomogne
Update-ovao sam Nokiu 5800XM preko onog Suita baš od nokie i našao mi je V21 i stavim tu i upalim mob i stalno svjetli ona srednja tipka tj. blica ko kad mob zaključan i dode poruka i bijela tipka ta srednja trešeri.. Malo iritira i onak dost se tog zeznulo s updateom.. Al i poboljšalo priznam..
Ima ko rješenje mog problema???
I kak je moguće na Verziju neku noviju, jer vidim imate neki V30 preko Suita a meni je ni ne nađe... :hm:
Kako riješiti kašnjenje alarma ,hard reset?
v31
i ja imam verziju v 31. i alarm takodjer kasni. zna li netko neko rjesenje. hard reset takodjer ne pomaze.
Hm, je l' to kasnjenje stalno ili zakasni tu i tamo?
Imam v31 i uredno mi radi alarm, nisam dosad primijetio da kasni.
stavite alarm 5min prije i rijeseno
Meni je također kasnio, uključio sam automatsko ažuriranje vremena i sad je ok.
Probajte i vi pa javite. Neznam dal je do toga al sad mi zvoni u sekundu točno
Nekako imam osjećaj da par zadnjih apdejta koje sam napravio - apsolutno nisu donijele nikakve promjene.
Tko ima problema s mobom iako mu hardreset nije pomogao ni update firmware-a, onda neka formatira karticu. Meni je pomoglo sa par stvari, a najvažnije su da nisam mogao uređivat slike(sam bi me izbacilo) i beskonačno traženje podcasta kada se upali music player, zezanje wifi-a..
Evo napokon sam našao rješenje za kašnjenje alarma.
Staviti na automatsko ažuriranej,ugasiti,izvaditi bateriju na par minuta i nakon toga radi alarm ko curica.
A ludog mob-a 1 dan radi kako treba sad opet alarm kasni.
v21 je car svih nadogradnji sve ostalo samo kvari mob.
The Nokia spokesperson said that the new firmware 2.0 update is expected be available to all Nokia touchscreen phones in October, downloadable directly through the software update client.
za sve ostalo kliknite na http://www.thinkdigit.com/Mobiles-PD...-get_3390.html
bome... no meni se i ona reklama za 5800 dopala i izgledalo je sve fenomenalno al u stvarnosti je zapravo samo odlično :D
omg da bar!!! nadam se da je to istina
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=64498 pogledajte ovaj topic!
pa ako zamjenis product code na neki balkan.... će ti bit....al meni v21 trenutno ok radi ovaj od vodafona ...a i nisam skuzil neke velike razlike pa čekam službeni :) v31 :D
Pozdrav!
Ovako,prije tjedan dana kupio sam Nokiu 5800 XM,i updateao software preko NSU-a i updateao na v21.Moze li mi netko reci kako da updateam na v31 software,kako promjeniti kod i sl.,da ne prekopavam sada 22 stranice.
Mob je crno-plavi(zbog koda kazem).
nije mi se dalo čitat dal je točno napisano al ovak izgleda ok: http://nokia5800.net/changing-product-code-using-jaf/
nadam se da će taj softver v2.0 doći i na nokiu.... priča se da dolazi do kraja ovog mjeseca....
novi firmware je izasao jeli netko uspio update mozda?
Nokia 5800 RM-356 v31.0.101 available
Da, FOTA radi bez problema. Upgradeao na v31 i radi bez problema.
Postavke za FOTA imas u ovom threadu negdje, pa potrazi...
par pitanja:
--instaliram NSS i pokrene al mi izbaci:
"-->Please copy the loaders first!
->Products Dir('products').......Not Found."
--F1 Upgrade mi javlja ovo :
"Unable to load framework!"
-- i koji product code moram upisat?? imam blue edition...
EDIT: našao sam code 0559395 :: Balkans BLUE
http://www.tube5800.com/another-mino...or-nokia-5800/
izasao novi update ali i dalje nema kinetic scrolanja i homescreena,ovaj update popravlja samo bugove.
ja nemogu skinuti novi update,preko cega ste ga skinuli? fota ili?
probaj reinstalirat nss
oko ovih problema s NSS-om ti ne mogu pomoć, al mogu reć kak sam ja riješio taj postupak.
skinuo sam NSS suite sa ovog linka - http://www.b-phreaks.co.uk/index.php?main_page=page_2
i onda slijedio upute sa ovog forum threada (drugi post na stranici):
http://www.nokiausers.net/forum/gene...95-tips-2.html
..i sve je radilo bez greške
hvala
napravio sam sve točno kako piše i opet zapnem na 7. koraku. ne vidi mi mobitel da je spojen i ne mogu kliknuti tipku read. stvrno ne razumijem zakaj me za****. probao sam isti postupak na win 7 i na win xp.
Step 1
Download b-phreaks Nemesis Service Suit from Here
Step 2
Install Nemesis (Just click next at USB Virtual Drive)
Step 3
Open Nemesis
Step 4
Connect N95 to PC via USB cable and choose 'PC Suite' mode
Step 5
Click the little magnifying glass icon (Scan For New Device)
Step 6
Click on the 'Phone Info' Icon
Step 7
Click 'Read'
Step 8
'Enable' Product Code
Step 9
Change Product code and press 'Write'
Step 10
Exit NSS
Step 11
Run NSU
Da li se nekome događa da mu nakon updatea firmwarea nestanu gotovo sve aplikacije u telefonu? Dogodilo mi se pri zadnja dva updatea.
Prije updatea napravim potpuni backup pomoću PC Suitea, ali ni pomoću backupa ne mogu vratiti aplikacije, već moram sve opet instalirati. :hm:
Primijetio sam da se uglavnom radi o crackanim aplikacijama (začudo, ostane mi quickoffice). :dunno:
mene je začudilo to što mi je nakon updatea sa v21 na v31 sve ostalo na mobitelu, svi kontakti, poruke, postavke i doslovno sve opcije. mislio sam da će nakon update softa mob biti kao nakon hard reseta. bar je tak na drugim nokijama na kojima sam updatea soft.
i da mob nakon nadogradnje na v31 je 15x brži... prezadovoljan sam...
upravo uradio obnavljanje softvera. pomak jednak nuli.samo da kazem da je to obnavljanje sa verzije 31.0.008 na verziju 31.0.101. ne vidim ama bas nikakav pomak.jedino da kazem ono sta i svi pisu kad urade obnavljanje ,da je mobitel brzi. mada mislim da je to vise na psihickom uvjerenju. ovo pisem samo da ostalim clanovima foruma olaksam,da se ne moraju uopce trudit.nista se konkretno ne dobije. pozz.
Nisu premještene u drugi folder, znam da se to ponekad događa.
Danas sam resetirao uređaj, formatirao mem. karticu i potom napravio potpuni restore pomoću PCSuite-a. Ovaj put mi je vratio dvije-tri aplikacije više. Nedostaju čak i aplikacije s Ovi Store-a poput Facebooka, Handwriting Calculatora i sl. Spušio sam i Garmina.
Primijetio sam da mi je kompletan sadržaj memorijske kartice uredno vraćen (kojih 1,5 GB). Znači, Garminov folder, PowerMP3 folder...
Baš bih volio da se javi netko sa sličnim iskustvom.
Koje sranje, meni je zadnja verzija softa 21.0.025. Product code je 0582237, siva, kupljena u Tele2. Gledam na forumu i nigdje se ne spominje ta PC.
ako uradm update softvera,jel mi hack i ostala hrpa programa ostane ili moram nanovo sve instalirati? softver je onaj prvi ...11
Nez kako ndograditi firmware .
Idem preko Nokia Software Updater i piše da imam 2... verziju i da je najnovija ista ta verzija , nez kako na 3..... verziju staviti ?
Probao sam izravno preko moba i piše mi "nadopune nisu dostupne"
Kupljen je u vipu.
Kako promjeniti product kod ?
teško pogledati malo obavijesti u nokia dijelu foruma??
OBAVEZNO PROČITATI: Upgrade firmware-a, promjena product code-a i traženje aplikacija za Nokije
Malo volje, vremena i sve ćeš napraviti sam
Evo došao 3.1 za Hrvatsku. Upravo mi se upgrejda. ja sam do sada imao onaj koji sam dobio sa njim v21. A sada se stavlja v31 :-)
Hmm.. nadopune nisu dostupne..
Bar je meni tako..
Btw. FOTA ili?
Sa skoro dva mjeseca zakasnjenja :angry:
Zna li netko sto je s onim velikim upgradeom koji se najavljuje posljednjih ohoho? Receno je bilo da ce doci do kraja listopada. Listopad dosao, prosao, priblizava se sredina studenog, a jedino N97 ima kinetic scroll i sve ostalo...
E neznam toćno. Uglavnom Silver kupljen u Vip-u prije mjesec dana.
Prije 2 tjedna mi nije dao upgrade sada je.
Frend isto ima silver. Kupšio prije dva mjeseca. Isto upgrajdo sada.
Nema kinetik scrolinga niti ništa posebno da bi primijetio da je kao nova verzija.
Nisam niti zamijetio da mi je išta brži.
ako je preko mobitela updateam softver,dal ce mi zbrisat sve???
stavio sam novi soft,direktno preko moba,nista nije maknuo,i ruku na srce,nije ni trebao.jedina promjena je ta kada idete provjerit koju verziju imate,sta barem meni vise ne pise v.21,nego v.31.ostalo je sve isto.i mislim da je to zalosno.da se barem oko homescreena nemogu potrudit mi nije jasno.sugavi lg cookie ima homescreen 100 puta bolji.a sta ce mijenjat kad je vec par novih modela izaslo.prodali su ih dovoljno da bi zaradili na ovoj seriji,sad ih boli briga...
još jedan uspješan update. jučer sam uspješno updateao curinu 5800 promjenom T-mobileovog product codea putem NSS-a
pozdrav svima! samo jedno pitanje,da li je netko od vas uspio nadograditi firmware v31 preko FOTA ako je koji mu je product code?
hvala!
Evo napokon!! I meni radi preko FOTA :) :)
Upravo skidam..
andro koji ti je product code?
0582237, ako je to to :)
e hvala ti! i na koji firm si digao?v31.101?
Da na taj.. Sorry što kasno odgovaram, ne gledam baš na forum :)
e ja imam isti taj product code na nsu mi pokaze da je zadnji firmware v31.0.08,a na fota mi nece napraviti update...ne mogu vjerovat...a mobitel je kupljen u mobisu...
Ni meni preko FOTA-e nije htio napraviti upgrade 31.0.008 na 31.0.101 iako imam balkans blue product code pa sam morao upgradeati preko Nokia Software Updatea.
kako ga nadograditi bez korištenja kompa
pa FOTA.. preko WLAN, samo nađi negdi da se možeš spojiti..
A koji firmware sad imaš? Svi stariji od v11 bi to trebali imati unaprijed definirano, samo što ti ne vidiš...
imam 21 i sve mi je prazno
šta da upišem
I meni je bilo sve prazno i bez problema je našao update. Isto je bila v21
Jesam li ja glup ili...? Prije par dana sam u Italiji kupio (plaćena 169 €, bez pretplata) 5800 sa softom 31.0.101. Budući ima Euro1 blue product code, spojim na NSS da ubacim Balkans blue, a ovaj uopće ne prepoznaje uređaj! Da napomenem, prije tjedan dana sam mijenjao product code na N73-TIM Italia i sve je od prve prošlo bez problema.
Pokušao promjenu USB porta, ali ništa, NSS neće da čuje.
Ima li neki drugi način, ili je ovo neka nova zaštita, ili nešto ne radim dobro?
Može ti PC suite radit problem ako se ne varam.
Ljudi ovaj t-mobile-ov product code -> 0577303 podržava v31.0.101 firmware tj. najnovji.
Uvjerite se sami, samo upišite taj product code u polje i klik na "GO" -> LINK
muka mi je više od mijenjanja tih product codea, pa flešanja sa svake najmanje decimale pa da na kraju ne dobijem ništa, osim par sati izgubljenog vremena. konktretno - šta donosi ova verzija/boljeg/drugačijeg/lošijeg .101 u odnosu na .008 ili kako već, koju već imam?