svejedno, od xp nadalje.
Printable View
svejedno, od xp nadalje.
Imam kontakte u Microsoft Outlooku.
kako da ih sinhorniziram sa iphoneom? nemam exchange mail...
Znaci samo poslati kontakte iz outlooka u iphone.
Mozda je malo glupo pitanje... ali eto novi sam.
hvala na odgovoru.
Jos jedno pitanje.. ispadaju mi grozno mutne slike?!
U cemu je kvaka?
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_a55c3c89.png
Ako su ti mutne slike, jedino što možeš napraviti je obrisati leću od prašine :D (ozbiljno)
Jer, iPhone (osim 3GS- a) nema autofokus- već je fokusiran uvijek na istu udaljenost.
Pa, defaultna kamera ima to super riješeno.
Imaš touch fokus- samo dodirneš ono gdje želiš fokusirati.
Ali, u uvjetima s malo svjetla je kamera jednostavno lošija- pošto nema bljeskalicu (a niti ono autofokus svjetlo)...
Isitna meni se pojavi onaj kvadtar (fokus). Ja nisam dirao taj kvadrat.. vec samo kliknuo na slikanje. znaci trebam prvo kliknuti na kvadrat i fokusirati ne?
Ajme kako cu se ovim pitanjima smijati kad ci ih citati za neko vrijeme :)
btw. Telefon mi je doma pa sad ne mogu isprobati..
Ako samo stisneš slikanje- fokusira ti sredinu kadra.
Ako stisneš na nešto unutar kadra- fokusira na to.
Evo, pogledaj video. :)
E hvala.
Sad jos jedno pitanje.
Imam 47 tjedan u serisjokm broju. i verziju 3.1.2
Kaze kolega s foruma da je moguce napraviti JB i unlock na tom modelu, ALI....
da svaki put kad se mob ugasi mora se spojiti na komp da bi se normalno boot-ao.
E sad mene zanima ako samo napravim JB.. dali i onda mora biti spojen na kom ili ako je napravljen JB i unlock?
Hvala znalcima na odgovoru.
Koliko znam, to ovisi o tome koji modem firmware imaš.
Ako imaš (a, najvjerojatnije imaš) 05.11.07- tada je to jedini način na koji možeš napraviti JB.
Znači, sami JB je "problem".
I moraš svak put spojiti s kompjuterom da bootaš mobitel.
Da imam taj 05.11.07.. mislio sam mozda je problem ako se radi unlock poslije JB..
A ako se napravi ovo? Jel to radi? Onda nece trebati spojiti s kompjutreom mob?
LINK
Imam jedan MP3 koji bi volio da mi bude zvuk za SMS na IPhoneu. Kako najjednostavnije to prebaciti da mi se pokaze tamo medu zvukovima za SMS?
Hvala..
sto se tice pitanja za JB...danas mi je frend rekao da se moze ubacit custom firmware ako se ne varam...i da je onda odmah jailbreakan i da se nemora palit zajedno sa kompom...
moze to netko potvrdit jer sam nasao vec na netu kako i sta ali ne i dal je tethered i nakon toga
ako je tako onda to radim odmah sutra...
a ako ne bude bilo dobro cu napravit restore...ionako nis tako rec nije na njemu...
jos jedno pitanje...koliko je normalno da traje baterija na iphoneu (3gs model)...meni traje uvrh glave 2 dana na manje...u svakom slucaju za razliku od moba prije ovo mi se cini ko da se smanjuje brzinom svjetlosti...par ljudi sam pitao i kazu da je normalno dan ili dva ako se koristi vise, a opet nekima traje vise (mozda ga manje koriste)
meni je izdrzao evo 1 dan :D ali, sta sam mu sve radila, dobro da se nije skroz ispraznio... :D
mene zanima, kako onemoguciti internet??mislim, imam 2gb prometa sada na tmobileu, ali se bojim kako ove aplikacije neke u pozadini idu na net, da mi sve to ne proguta i ne prode paket...doma mi je ukljucen wireless, ali kad sam vani...
moze li se to ovako rucno malo s*ebati pa poslije vratiti kada ti treba :) pa onda opet disejblat i tako u krug :D
ja sam iskljucio edge i dok nisam na wifi spojen ne zeli mi otvorit ni google maps ni safari nit ista sta je povezano sa netom...znaci da to lijepo radi...
evo ovako je meni rijeseno...i moze se naravno iskljucit...
http://jailbreak.bloger.hr/post/iskl...-/1957745.aspx
ovo bi znacilo onda da svai put moram to instalirati/deinstalirati???
potrazit cu :) hvala...
dajte mi recite, nakon sto se na fonu isprazni baterija i ugasi se zbog toga...on se nemre upalit???naime, ja ga nemrem upalit...na punjacu je ali nema sanse...
pricekas dok se pojavi prva zelena crtica i onda mozes bar je kod mene tako bas sam danas kupio novi iphon i bio je prazan, ja na punjac i on nije htjeo sve dok se nije prva zelena crtica pojavila.
da...tako je...meni se automatski upalio cim se pojavila vjerovatno prva zelena crtica :) ja sam se vec splasila da mi je nes oslo u bananu, al kad ono...sve normalno :D i bolje :D hahahaha
Insatlirao sam mxtube I skinuo par filmica I sad ga vise ne mogu otvoriti. Ima Netko neku ideju zasto? Vama normalno radi?
meni normalno radi...nekad se zna zblesirati kada stavim puno filmica skidat,al ga ugasim i ponovno pokrenem i opet je sve ok :)
Dali mi mozes objasniti kako si to uradio ako ti nije problem?
Bio bih ti jako zahvalan... ne mogu da instaliram navigaon :cry:
Rijeseno... nisam navigo mogao instal pa sam ucinio sljedece:
Isao pod cydia - manage - sources - edit - add - utipkao http://cydia.hackulo.us
zatim, otisao na (i dalje u cydii) pod search pa trazi "Appsync for OS 3.1" - instaliraj
Nakon toga na iTunes stisnuo sinkronizaciju i navigo se instalirao.
kako kreirati playlistu???jesam ja kreten ili kaj?
ono...pojavljuje mi se "on-the-go"...i tu mogu kreirati playlistu i dodavati...ali kako napraviti 2.,3.,4. playlistu itd...ne da mi se svaki put prije slusanja slagati playlista...
Mislim da samo u iTunesu možeš napraviti više playlista.
kupil sam iphone i slabo se kužim kak prebacim aplikacije koje sam skinul na kompu u programu itunes., na telefon hvala...molim detaljno objasnit. :)
Dvoklik i prebace se u iTunes (ako ih nisi skinuo iz iTunesa).
Kada sinkroniziraš mobitel s iTunesom, samo pogledaš jesu li te ubačene aplikacije označene u tabu Applications prije nego što stisneš Sync.
Ako ne razumiješ neki dio, napiši gdje si točno zapeo :)
EDIT: Evo i detaljno, detaljno :D
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_1078832f.png
Upališ kompjuter :p
Upališ iTunes
Ukopčaš iPhone u kompjuter
Čekaš da ga iTunes prepozna
Stisneš na iPhone (1.)
Odabereš tab Applications (2.)
Provjeriš da li je stavljena kvačica na Sync Apps (3.)
Označiš aplikacije koje želiš imati na mobitelu (4.)
Odznačiš one koje ne želiš (5.)
I stisneš Sync kada si sve odabrao (6.)
Pričekaš da se makne natips Sync in progres na ekranu mobitela, ištekaš i imaš aplikacije na mobitelu :respect:
primjetila sam da malo malonemam signala...radi se o 3gsu,3.1.2...mob nije unlockan, smao je JB...kada sam ga JB bila je kartica unutra...je li mozda do toga???
i kaj da sad radim??imam gro programa na njemu, jel mogu to nekak sacuvat sve a da resetiram mob, i kasnije sve vratim???
i kada ga ponovno JB, da li da to radim bez kartice...
u cem je problem??ljudi me cijeli dan ne mogu dobiti :(
Nekada se to riješilo resetom network settingsa (ne briše ništa podataka).
Pa probaj prvo to.
Možeš sve sačuvati.
"Normalne" aplikacije (skinute u iTunesu i krekirane) imaš na kompjuteru i samo ih označih kvačicom kada ponovno JB- aš mobitel.
Aplikacije instalirane pomoću Cydie spremaš pomoću AptBackup aplikacije (iz Cydie, naravno).
Ona spremi popis instlairanih programa, i onda ih (kada želiš) instalira sve.
Znači, ne backupira točno aplikacije- ali rješava te problema traženja svih tih aplikacija.
Jesi li probala sa drugom SIM karticom?
(nije do JB- a sa karticom- i ja sam je imao unutra ali radi)
evo sad sam ga ugasila pa upalila i za sad je ok :) pun signal...
nisam mogla u gradu ugasit jer ga onda nemrem upalit, LOL :D :D
kako se radi reset network settingsa???
hvala za ovaj tip :) napravit cu to, sa cydiom i ovim aplikacijama :) grazie :)
Settings> General> Reset> Reset Network Settings
Zalijepi iPhone na laptop pa ga možeš gasiti/ paliti po svuda (samo ne stane baš u džep) :belj:
Nema problema ;)
da :D samo moram si jos kupiti laptop :D :D :D hahahaha
dovoljno je kaj sam morala winse ostavit zbog njega :D hahahah
Ima riješenje za Bluetooth na iPhone 3G :angry::angry::angry:
pozdrav
Ne za 3.1 firmware.
zanima me kako vidjeti aplikacije na americkom tjunsu? treba mi kartica a nemam ju...ima neki drugi nacin?
target- da, ali je napisao
tutlek- napravi račun na Američkom, može i bez kartice.= Citat =:
kupil sam iphone i slabo se kužim kak prebacim aplikacije koje sam skinul na kompu u programu itunes
Namjestiš u iTunesu zemlju Amerika, kreneš kupiti (skinuti) neku besplatnu aplikaciju (stisneš na ono Get App ili kako već piše) i pitati će te da se registriraš.
I kroz postupak registracije kod odabira načina plaćanja ćeš imati "none"- odabereš to i registriraš se bez kartice. :)
Ja sam samo u Američkom i napravio račun, tamo je ionako najviše aplikacija.
ok..probat cu :) al jel cu onda moc i na samom mobu skidati direktno s tom americkog???
jel mi mozes samo neku adresu tocnu iz amerike poslat na PM???
e da...i di se nalazi to di mijenjam zemlju??
Evo, ovo sam ja upisao:
Nemojte mi sada zatrpati poštanski sandučić :notooth:= Citat =:
tu piše mail adresa :D
fsed fsdfs
fvdsfvsd
Alamo, NV 89001
Evo, tu se nalazi:
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_11f73889.png
E, da.
U mobitelu namjestiš koji račun da bude za iTunes.
Settings> Store> Sign Out (ako si Sign in- ana :D) i onda upišeš taj američki.
opet ja
uspjela sam se regat onak i sad sam opet ko malo dijete
no,problem je u cydiji naime,nece se otvoriti... krene ono "loading" ali se odmah zgasi uglavnom,instalirala sam kao neki zvuk za sms iinst.mi se wi terboard...ja nakon toga nisam nista radila a cydia se sama od sebe ugasila i vise se ne da upaliti...kaj da adim??
Ne znam...
Ja više ne koristim Cydiu.
Nakon iste stvari koja se tebi desila.
Samo što ja nisam ništa ni instalirao, samo sam htio provjeriti ima li update za koju aplikaciju koju sam prije instalirao.
Srušila se i nisam je više mogao oživiti.
Gledao sam po internetu kako je reinstalirati ili pobrisati, i našao sam nešto sitno o tome- ali izgledalo mi je prekomplicirano (ili su ljudi imali ovećih problema nakon toga).
Tako da sam na kraju napravio update (usput :)) i ponovno JB.
Instalirao Rock kojeg koristim (ima sve kao u Cydii, samo je brži i radi :D) umjesto Cydie i Cydiu (za svaki slučaj, inače je "skrivena") i (za sad) sve najnormalnije radi.
Tebi nešto zeza tipkovnica ili...? :hm:
A i smajliči u tvojim postovima mi se prikazuju kao kvadratići (ovako- )...
ma ne steka tipkovnica :))) to ja malo malo pojedem koje slovo :D hahaha
a smajlici su emoji a mislila sam da ce se vidjet normalno :( nista,probat cu i ja sa rockom,al kaj da sad radim sa svim aplikacijama koje sam instalirala prek nje? ako resetiram i ponovno jb gubim sve te programe :(
Kako otvoriti attachment na mailu koji je poslan sa Microsoft Office Outlooka? Hvala
ne znam gdje staviti ovaj post, pa se nadam da se moderi nece ljutiti :D :D
na kraju sam i ja resetirala iphone, i ponovno sve ispocetka :D ali dobro, nije dugo trajalo :)
uglavnom, sada kada sam sve to ponovno radila, otkrila sam tolike stvari...razno razne teme, widgete (upravo mi snijeg pada po ekranu) i sve i svasta...ovaj mobitel me svakim danom sve vise odusevljava :)
Neznam što vi radite s mobitelom, sad sam probao Cydiu pokrenut na svom i uredno radi.
Ma, dosta ljudi (na mackorisnik forumu) se također žali.
Neki update koji je izašao je zeznuo stvar.
Pa je (valjda) sad izašao drugi update koji je to popravio.
Kako instalirati theme ili pojedinačne stvari (recimo Battery icon , Signal bars..itd) recimo sa ovog linka
http://www.thememyphone.com/
hvala i pozdrav
keanu
Recimo ovako :)
Možda bude neka sitna razlika (tipa sada se koristi winterboard, a ne summerboard, cydia ili rock umjesto installera, iFunBox kao SFTP program- ali ostalo je, ja mislim, isto)- pa javi ako negdje zapneš.
I probaj što bolje objasniti gdje si zapeo- da ti se lakše pomogne :)
Ovako - radim preko WinScp programa:
- spojim iPhone s PC i pokrenem WinScp
e sad kad uđem u root trebao bi imati :private/var/mobile/Library/SummerBoard/Themes
kod mene nema "SummerBoard/Themes" ?????????
http://slike.hr/slike/iphone3g_1e8ee.png.html
Prvo, zamijeni riječ "summer" sa "winter".
Znači, sada se taj program (i folder) zove Winterboard.
Da bi imao taj folder na mobitelu- moraš instalirati Winterboard iz Cydie/Rocka (što si već instalirao kada si radio JB).
..pa imam instaliran Winterboard......
i-FunBox mi javlja: "Jailbreak is required for this device to enable more functionality...."
..a napravio sem JB .....i instalirao hrpu krekiranih programa
Još jedno pitanje - Kako se instalira "deb." file".....imam kakvo uputstvo....
oprostite na pitanjima ...ali novo mi je sve
Pozdrav ekipi
Mene zanima odnosno mislim kupiti zaključani iphone pa ga otključati, pa me zanima dali onda mogu instalirati neke igre i aplikacije. Mogu li oni iz apple-a preko interneta skontati da je ilegalno otključan i sl. Znači dali ima ikakve razlike ako kupim legalno otključanog ili iliegalno zaključanog pa ga otključam
LP
Da, gle stvarno :D
Oprosti, sad sam i ja pogledao- nemam taj folder...
Onda ne znam, gledao sam više foldera- mislim da jedino preostaje da skineš preko Cydie/ Rocka temu...
A deb instaliraš ovako- to sam isprobao i radi 100% :D
Možeš.
Ne mogu.
Nema (jedino što JB- ani 3GS (ne bitno otključani ili ne, legalno ili ne) novijeg datuma proizvodnje imaju samo tehtered JB što znači da ne možeš upaliti mobitel bez kompjutera).
Hvala puno na odgovoru, evo ja imam N95 8GB već dvije godine pa mi je baterija malo oslabila pa mislim kupiti iphone 3gs.
Morat ću još malo pročitati po forumu kakve su cake za iphone pošto stalno koristim symbian i navikao sam na njega.
Dvoumin se izmedju njega i N97.
Jel navigon ima tetu ili striceka koji govore hrvatski? Btw. Svima sretna Nova
pozz imam jedan problemcic a neznam gdje bi to svrstao pa evo,,,
zanima me kad skinem neki skin za tipkovnicu na iphoneu i ona se pojavi tamo u winterboardu i normalno oznacim je i sve normalno odradi. i kad idem pisati poruku opet bude ona normalna tipkovnica. jel zna tko zasto?
tako je i kod mene :( :(
pozz da ne otvaram sad novu temu a nisam uspio naci ovdje tutorial ili bar neko malo uputstvo. nikako nemogu povezati iphon pomocu ovog WinSCP-a. jel moze pomoc?
Imaš iFunBox koji je bezobrazno jednostavan a ima iste funkcije.
Dobro, neke naprednije nema...
Što točno želiš napraviti? :)
Dali se može i kako promjeniti zvuk SMS-a u iPhone 3G...
to bi trebalo biti ovdje- System/Library/Audio/UISounds
format je "caf"
http://slike.hr/slike/audio_68638.png.html
Može se promijeniti.
Skineš si program winscp...
Prethodno si pripremiš ton koji želiš postaviti kao ton SMS-a... ubaciš ga u goldwave program i snimiš kao aiff. Nakon toga ga preimenuješ u: sms-received3.caf (ovaj broj 3 je bzvz napisan, možeš staviti bilo koji broj od 1-6).
Na iphoneu uključiš Wifi. Pokreneš program WinSCP i uneseš kao username: root, a u password: alpine.
Onda će ti se spojiti WinSCP i Iphone ;) Uzmeš pripremljeni ton i ubaciš ga u folder gdje su ostali tonovi i to je to ;)
Ako sam bio nejasan, sve to imaš na youtubeu ;)
pozdrav,imam iphone 3gs 16 gb i kad hocu na youtube pise spajanje nije moguce inace je mob otkljucan i napravljen jailbreak,spajam se preko svojeg wifi rutera tako da je pass tocan ili kad odem na web pretrazivac safari i na youtoube ili neki slicnu stranicu nemogu vidijet video
Hm?
Kaj ima koja fax aplikacija da radi kod nas?
evo rijesio sam problem,uglavno sam snimio push fix to navodno popravlja greske na 3gs-u sto se tice youtube ili wifi mreza,i neki boss prefs program neznam cemu on sluzi ali to sam slucajno snimio ima u sebi wifi, 3g itd i trazio je reboot i naravno posto nesmijem gasit telefon jer je otukljucan slucajno sam stisnuo reboot,mob se ugasio pokrenuo sam blackra1n upalio mob i sve radi super sad da li je zbog push fix ili ovog drugog programa neznam ali sve radi...
Pozdrav,
Prije koji mjesec dobio sam od T-coma gore navedeni telefon (3.01 ser.br. xx9355xx,)te ga nisam koristio više od mjesec dana sad se sjeti da ga i koristim te sam naletio na probleme.
Prvo- prilikom istraživanja obrisao sam cijeli SW, instalirao sam nanovo pomoću iTunesa verziju 3.1.2 ali je na engleskom, te je moje prvo pitanje: gdje mogu naći verziju na hrvatskom kao što je i bila?
Drugo pitanje je :da li mogu koristiti samo GPS da bi mogao koristiti navigaciju i gdje bi mogao dobiti karte HR da mi sve radi normalno.
Napominjem da ga ne želim otključavati ni mijenjati te da mi sve radi sa orginalnim postavkama.
Tražio sam po forumu ali nisam našao ( ili sam preskoćio) odgovore na moja pitanja. Većina odgovora se odnosi na jailbreakirane uređaje.
Unapred zahvalan
2. a) Kupiš data paket (neku iTarifu, na primjer) i koristiš Maps
b) Kupiš neki navigacijski program (preporučam iGO)
Ovak trebam pomoc
instalirao sam snappy i u postavkama sam si napravio da mi se pokrece dvostrukim klikom na home tipki, nakon toga (sad prije par minuta) sam inatalirao proswitcher i njega sam stavio na dvostruki klik na homeu
promjenio sam snappy da bude na +/- i jednostavno ga vise nemogu pokrenuti
pokusao sam i sa brzim + pa omah -, sa svim mogucnostima i jednostavmo ga nemogu dobit
maknu sam ga sa cydie rebootao mob ponovo instalirao o dalje ga nema
pomoc
hvala
Nakon trazenja po internetu legalnih i nelegalnih (ove nisam nigdje mogao naci osim na njemackom a ne znam ga) dvoumim se izmedju IGO 2009 ver.1.1.1 velicine 1,46GB -kosta 94,99$ te ver. 1.1. velicine 549MB -kosta 69,99$ i ver. 1.1. velicine 1,04GB -kosta 74,99$. Da li tko zna u cemu je razlika gore navedenih varijanti? Sve se nalaze u iTunesu.
Vjerojatno po tome koje su karte uključene.
da u kartama koje su unutra..
ova 1.46 gb je sigurno full europa pazi da ne uzmes neku krivu za Australiju ili SAD..
poslo sam ti pm
Imam nekoliko pitanja i nadam se da cu dobit odgovore...
1. Jel vrijede iste aplikacije za 3g i 3gs,posto 3g ima slabiji procesor,jel ce na njemu neke igre npr. stekati i bit usporene..?
2.Kad bi sa 3g sliko neki tekst iz biljeznice il knjige,jel je moguce procitat to kaj sam sliko?
3. ak bi ga jailbreako i stavio na njega GPS i mape,jel bi GPS bio besplatan tj. nebi trebao internet za rad.?
4. Kolko prosjecno traje baterija na iphonu 3g sa prosjecnim koristenjem (bar 5 poruka dnevno,5 min razgovora,slusanje muzike,mozda surfanje prek wifi-a)
1. Sve će sporije raditi. Ali, ne toliko sporije. Pogledaj filmove usporedbe na youtubeu. Neke ogromne igre (imaš neku kao GTA), će na 3G- u jako sporo ići (skoro neigrivo).
2. Teško, jedino ako ga slikaš sa negdje metar udaljenosti...
Pogledaj ovdje primjere.
3. Da, bio bi besplatan.
4. Ne znam točno... Ja pošaljem koju poruku, možda minutu- dvije pričam, dosta slušam muziku (sat- dva), spojim se na wifi na oko pola sata i nešto sitno igram igre (5- 10 minuta) i na kraju dana mi je oko 40%.
Naravno, nekada i manje- više, ali ionako ga svaku noć ukopčam na punjač pa mi je ok.
Znaci onda mi se ne isplati kupovat 3g...,gledo sam na youtubeu usporedbu izmedju 3g-a i 3gs-a,gs u nekim 3d igrama ima i do 4x vise fps-a...a 3gs je preskup...
odgovora za MARINA
ko god ti je rekel da nemožeš kopirat kontakte sa SIM kartice na iPhone bio je u KRIVU
evo ti postupak: settings-mail,contacts,calendars-import SIM contacts i to je to
Da li na 3gsu youtube radi samo preko wifia ili trebao bi raditi i preko edgea? Kada idem na youtube ikonicu dok sam spojen preko wifia normalno ide a kada iskljucim wifi nece, sta je to tako da se moze samo preko wifia ili?
I jos nes. Instalirao sam skype i preko wifia ok bez wifia applikacija kaze da se ne moze spojiti kao samo preko wifi se moze, da li ako se skine neki krekirani skype ce se moci spojiti i preko edgea?
Thanks
meni youtube radi i preko edge i 3g, samo treba malo duze pricekati da ocita filmic nego preko wifia..
za skype ne znam...
Zanima me odakle skidate krekane palikacije za iPhone???
Prije sam isao na stranicu http://appulo.us/appdb/ al sad ne znam vise uci....
Ako te pita pitanje, odgovor je cavern (barem je bio).
Ali, napravili su novu stranicu- bržu (za sad) i oku ugodniju (barem mojem oku :D)- http://apptrackr.org/.
Nemaju još sve aplikacije kao appulo.us, ali skoro :)
A i sada mi nju otvara u Installousu- što mi se sviđa.
Povremeno skidam odavde: http://www.downloadipa.info/index.php/all/
georgy, e hvala ti na ovom linku!!!otvara mi na installousu tu stranicu, ali kada skidam skida brzinom 5kb/s, pa nikak da se skine...i trazim na netu tu stranicu na kompu i nemrem ju nac...
pokusavala sam i ovo utipkat, ali me je uvijek trazio da potvrdim telefon...lol
apptrackr meni uredno radi i na iPhone-u i na kompu. Super stranica.
-Nakon što sam to napravio,kako da ponovno enable-am?= Citat =:
2. Mobitel mi troši novce- bez da sam zvao ikoga ili slao poruke.
iPhone je mobitel orijentiran na internet (no, može biti i potpuno zadovoljavajuć bez internet paketa).
Stoga on sam kod skoro svake aplikacije (čak i kod nekih tipa igara i slično, koje ne trebaju internet da bi normalno funkcionirale- za razliku od nekih tipa Mail, Weather...) šalje statističke podatke ili koristi internet za neke druge potrebe aplikacije.
Rješenje:
U browseru ugrađenom u mobitel odete na stranicu iphonenodata.com, stisnete na "Disable EDGE/3G" gumb, instalirate profil i (preventivno) ugasite 3G (Settings> General> Network> Enable 3G- OFF)
EDIT: našao
jel bi se moglo na 3gs-u igrat gta chinatown
malo sam glupo pitanje postavio,isprika :P :P
to pitam zato kaj sam dobio odgovor da bi na 3g-u gta steko,te da za tu igru treba 3gs..pa me zanima dal postoje neke igre koje iphone 3g nebi mogo pokrenut,dok 3gs bi mogo (zbog jaceg procesora,sad kak je to u praksi ne znam,nisam jos imo iphone) :respect:
Ne, GTA uopće ne šteka na 3G- u (nije ironija, stvarno glatko radi cijelo vrijeme).
Mislim da sve igre možeš instalirati i igrati i na 3G- u, jedino će možda neki "jači" FPS- ovi malo sporije ići. Ali, moje iskustvo je da se to usporenje osjeti jedino u loadingu...
sjećam se i ja tog posta, pisalo ti je da šteka na jednoj igri sličnoj gta, a to vjerojatno se mislilo na gameloftov gangstar. gameloft ima super fps igre ali ostatak je prilično trzav na 3g. ne stalno, ali desi mu se da zakašljuca tu i tamo. ali gta radi savršeno glatko
imam jedno pitanje za korisnike ajfona.... već duže vrijeme koristim isključivo WM i symb telefone. Ako može nečije iskustvo u prelasku sa bilo takvog bilo običnog telefona na ajfon...
Imam dosta razloga pro i contra a ne da mi se vuć dva povelika telefona sa sobom... i ipod uz to.
Ugl moje pitanje se svodi na ovo ; da li je iphone 3g ili 3gs u potpunosti zadovoljavajući kao osnovni mobilni uređaj....
ovisi sta trazis?po meni je...jer ima sve ono sto mi treba - pozivi, poruke, wlan, i gro aplikacija i igara :D
ono sto je po meni najveca mana je baterija, koja meni uz neko normalno koristenje (wlan,pozivi,poruke,pokoja igrica) izdrzi jedan dan...odnosno,svako vece punim...meni to nije problem jer ga stavim navecer kad idem spavati, a i imam punjac u autu za svaki slucaj :D ali ako si stalno u muvingu i treba ti baterija, onda je to malo veci zajeb....
takoder, ovi noviji uredaji se mogu jailbrejkat pa time dobivas puno puno vise, od samih aplikacija do modifikacija razno raznih, ali opet je bed sto ako ti se ugasi, ne mozes ga bez kompa upalit...a s obzirom da je baterija losija, ili nosit punjac sa sobom, ili ga ne koristit previse :D
kazem, meni to zapravo i nije neka prevelika mana jer sam vecinom doma, a ako idem negdje na vikend i to, ponesem punjac (kao sto sam i za druge mobitele)...
ovisi sto ocekujes od iphonea...i za sto ti treba...
da kao što rekoh.. puno za i protiv.... sad koristim omniu (wm) i blekberi storm... neš sam se igrao sa ajfonom koji je bio kod mene par dana i oduševio se kvalitetom toucha i ostalim....
ne znam ni sam... najrađe bi kupio i ajfon i ostavio sva tri... blago ženama kaj nose torbe...:cry: