pa posalji im sliku (prtsc) na mail da im dokazes da nemas toga...
iako, ni ja ne vidim razloga zasto toga ne bi bilo...
jesi probao s nekim drugim browserom?
Printable View
pa posalji im sliku (prtsc) na mail da im dokazes da nemas toga...
iako, ni ja ne vidim razloga zasto toga ne bi bilo...
jesi probao s nekim drugim browserom?
Probao sa IE i Firefox....
ista stvar...
EDIT:
Evo bas sad isao provjerit i promjenio mi se tip usluge sa "Osnovni" na "15 GB", a ja nisam nista mijenjao...
Sutra ih idem zvat da vidim sta je to posto nisam rekao da promjene, trazit cu da ostave kako je no necu platit ono sto su mi za 7. mjesec obracunali...
Sad zovem Optima SZK u vezi prelaska na ADSL traffic sa T-comovog start paketa i veli mi pametnjaković da trebam prije preći i na fiksnu liniju od Optime... Samo me još više zbunio, nisam ga htio više ništa pitat..
Uglavnom, najbrži način je da odem do Optima centra i predam zahtjev, jel da? Vidim da čekate i po mjesec dana jer poštom šaljete..
Hmm pise da ce mi bit dostupno tel+dsl u roku mjesec dana..jel to istina ili samo pisu tak svima?
Točno tako, meni je u početku pisalo 1 mj. i čekao sam neko vrijeme da bi na kraju napisali 6 mj.... Nakon nekog vremena sam prešao na TCom i ugovor od 1 god. - pogađaš, optiDSL je tada postao dostupan :rolleyes: (nije ni prošlo tih 6 mj.)
Hm i meni je dosta t-koma ,pa sam predao za optimu fix i adsl sa 3mb i flat za 200 kn .istekao mi je ugovor davno sa t-šrot.Danas sam zvao optima szk i rečeno mi je da je sve ok i da dobivam ovaj tjedan papire i da ih potpišem i vratim nazad i za dva tjedna sve gotovo ,jer provjerili su liniju i sve i ok je ,,,,,,,,,,,,,nadam se da ne lažu.............
da ne otvaram novu temu, trazim pomoc oko namjestanja servera za spajanje preko traffica. user i pass sam dobio. zaboravio sam kak se router podesava. radi se o zyxelu 660 hw, probao sam,ali mi je na testu zadnja dva fail. naravno,sve to moze preko pm-a.
unaprijed hvala
odeš pod wan settings i upišeš login@optinet@optima-dsl i dolje jasno password. login je recimo mmiric
Pretpostavljam da te zeza DNS server u TCP/IP postavkama mrežne konekcije. Sličan problem je (mislim da je sličan) imao jedan moj kolega, a riješio ga je na sljedeći način:
http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=46255
Ja sam poslo zahtjev za optimu u 7. mjesecu a onaj iz službe za korisnike kaže da će mi bit moguće tek u 12. mjesecu jer na pozivni "020" još nije omogućeno...uff,ne mogu čekat toliko
Meni već 3 mjeseca piše da će mi usluga biti dostupna za 3 mjeseca.
Nešto se po gradu priča da će biti u listopadu. Ja sam optimističan, pa se nadam do kraja godine.
..obrisati.....
Ima li tko ovakav problem: Priliikom korištebja dc++ ne mogu ući u active mode, a u emule-u ne mogu uspješno tesirati port fowarding koje sam podesio na routeru. Naime, prošla 2 mjeseca sam bio na t-com adsl flat i sve je bilo u redu, onda sam se prebacio na optima 15 gb i nikako naštimat ni emule ni dc++. Gotovo sam sigura da me optima jebe.
U Karlovačkoj, kao što i piše ispod mog imena :smart:
aha,sorry nisam vidio....
Ima li tko ovakav problem: Priliikom korištebja dc++ ne mogu ući u active mode, a u emule-u ne mogu uspješno tesirati port fowarding koje sam podesio na routeru. Naime, prošla 2 mjeseca sam bio na t-com adsl flat i sve je bilo u redu, onda sam se prebacio na optima 15 gb i nikako naštimat ni emule ni dc++. Gotovo sam sigura da me optima jebe.
Kako se kod Optime računaju paketi? Dakle, imam paket od 2GB. Redovito pređem tih 2GB i na kraju me ispadne 2,5GB. To je ok ali...
Kad pređem u novi paket, da li mi je onda ovih 0,5GB što sam prekoračio odmah oduzeto iz paketa?
1.) Ako je oduzeto, to znači da mogu skinuti još 1,5GB regularno iz paketa + 0,5GB koje mi ne računaju kao novi paket. Dakle na kraju me ispadne za 2 paketa: 2,5GB + 1,5GB + 0,5GB = 4,5GB
ili
2.) Ako nije oduzeto, to znači da mogu skinuti punih 2GB i + 0,5GB koje mi ne računaju od sljedećeg paketa. Tada bi ukupno bilo: 2,5GB + 2GB + 0,5GB = 5GB
Koja je od ove 2 solucije točna? (valjda nisam zakomplicirao)
Naplata Internet prometa vrši se prema principu pravednog korištenja (fair usage). Nakon potrošnje inicijalnog paketa prometa, svaki slijedeći započeti paket prometa naplaćuje se tek nakon potrošenih 512 MB.
Nisam uopće shvatio te tvoje solucije. Imaš sve objašnjeno na http://www.optima.hr/adsltraffic.aspx
a ako to ne kužiš, onda zovi optiminu službu za korisnike na besplatan broj 0800 0088.
T-com je počeo dizati brzine maxadsl-a. Da li to znaći da če i optimadsltraffic bit podignute brzine. Je li se kome dignulo?
znaci, ako koristim optima flatmax, ispadne me da je t-com flat jeftiniji (koliko sam skuzio :))??
uzet cu jedan mjesec flat, pa se onda vratiti na optimu 15 GB. cudno sto optima nije spustila cijene
radi sve OK, obično ljudi ne uključe port forward...
radi ti bitlord i azureus. sigurno
ej ja imam e-mule i dc+ i namješteni su mi portov 50001 i 50001. Ne mogu namjestit dc++ u active mode da si gospa, a emule nikako uspješno testirati portove. zašto ne znam. ugasim i firewall svu zaštitu ma neće. a na t-comu sa bio flat prošli mjesec i sve je bilo ok.
Inaće je li ti skoćila brzina na 2 mbita?
A i ne kužim što će im ono "noćni promet" i "dnevni promet". Bilo bi normalno da imaju prikazan "upload" i "download".
noćni, dnevni je zbog flat-a, znači nekoć je bio flat min, iza 22h se ubij, pa je koristilo.
Evo ja vec 3 dana koristim Optimu i mogu rec da sam za sada zadovoljan, imam paket od 3mb i brzina ide i do 400 Kbps!Evo u 3 dana otislo 15 gb.Napokon se rijesio t-com gamadi!
Ne nisu mi dostupni ni jedan ni drugi, samo optima i to je vrhunski jer je daleko najjeftinija!!! Ja sam u Kaštel Sućurcu.
Kakva vam je ovih dana brzina na trafficu?Ja sam primjetio da se gotovo
prepolovila bez obzira od kuda skidam-.
Meni ide normalno preko 200 kB/s.
Upravo mjerio na carnetu tri puta zaredom u minuti i svaki puta drugacije,
ali max sam dobio 167...
To je problem do Optime ili T-coma,ili oboje?:confused:
meni isto ovih dana brzina nije baš ok, a do čega je ne znam.
Probao sam se spojiti preko računa o t-com i tamo je ok, možda nešto ovi iz optime radu.
kako vam radi Optima ADSL Traffic ?
dali ima problem ?
može netko pojasniti ?
Nikakvih problema već dosta dugo nisam imao. Brzina ti se veže za T-Com, a promet za Optimu. Od Optime ćeš dobiti nove podatke za pristup netu, a stare T-Comove jednostavno prestaneš koristiti (ako ne koristiš T-Com promet tj. ako se nitijednom u mjesecu ne spojiš s njihovim podacima - neće ti se niti naplaćivati promet, dok im preplatu uvijek plaćaš).
Sve ti piše na:
http://www.optima.hr/adsltraffic.aspx
Jučer i danas mi ne rade news grupe prek optime, ima još netko ovih problema?
Ma užas, jučer poslijepodne sam to skužio. Do sad nikad nije bilo takvih problema. Se to može kak riješiti ili treba čekat Optimu?
Upiši umjesto Optiminog news servera Carnetov. Kod mene radi:
news.carnet.hr
port: 119
Radi, ali kolko vidim nema binsa. U svakom slučaju pomak :-) tenks!
FLAT pojeftinio na 99 kuna.
Zna li netko da li povečanje sa 15GB na 25GB vrijedi i ovaj mjesec (kao što je bio slučaj kod tcoma) ili tek od sljedećeg mjeseca???
Nove cijene i nove količine prometa vrijede od 01.05.2008. godine.
Sve je to lijepo i krasno...no uvjek ne diraju ovaj osnovni paket...on uvjek ostaje isti...hmm...pa neka ga duplo povećaju i malo cijenu dignu,za nekih 5 kuniča :p ;)
Nego da pitam...ima li tko danas problema sa pregledom prometa korisničkim stranicama?
Naime kada kliknem na ADSL Traffic nemam onog pregleda prometa odnosno izvješća?
Da li tko još ima sličnih problema?
Ajde pa više nisu normalni...pa kolko je prošlo dana a još uvjek ne radi to...i njihovi tehnički problemi koje ne mogu riješiti u kratkom roku...stručnjaci su to neki...je rajt....:angry:
Ne radi ni danas---izgleda su im vec poceli godisnji odmori!:hrv:
Krenilo je konačno........
Evo konačno i kod mene sada radi...:respect:
Danas uopce nema pristupa na korisnicke stranice....svaka cast,bas su fer ovih dana:hrv:
Meni je danas radilo normalno...za promjenu malo...
da li jos uvijek ide ona metoda da uzmem od t-coma neki paket(to placam 138) i ne koristim tcomov promet nego uzmem od optime flat za 50 kuna, i sve to placam 79+50=129 kuna. Znaci flat rate od optime za 50 i brzina od coma 79????
Naravno da da....ti možeš uzeti od bilo koga internet paket (Optime,Iskona i slično) ali brzinu i dalje plačaš t-comu...;)
I jedno važno pravilo...ako si na t-comu i imaš veći paket od 1GB moraš prije prebaciti se na početni paket, dakle 1GB i tek onda ti neće više dolaziti njihov račun ako se sljedeći mjesec spojiš preko drugog pružaoca internet paketa...
Nisam gledao kako se kreću cijene na Optimi pa nisam vidio da misli na OptiDSL...kao što je i rećeno u postu iznad, treba gledati samo ADSL Traffic, dakle samo promet tog paketa..ne uzima se cijeli njihova usluga i nema potpisivanja ugovora...samo koristiš internet paket i prestaneš kad želiš...jednostavno se prestaneš spajati na njihov račun...
da sad sam skuzio razliku, najvjerovatnije cu uzeti cijeli tcomov flat jer mislim da je to bolje rijesenje od optime s obzirom da isto ispadne cijena. thx ljudi,pozz!
ja samo kazem da mi je jednostavnije i bolje uzet flat paket od t-coma za 178, nego 79 brzinu i 99 flat od optime.
samo jedno pitanje. Danas su mi priključili OptiDSL, 2mb brzinu... stranice mi otvara jako brzo, ali BearShare mi skida užasno sporo... je li to normalno kod Optime ili sam ja nešto zabrljao?
Alex pa zar ti imaš opće dostupno OptiDSL?
Imam ZyXEL-ov P600 WLAN i planiram uzeti samo promet od Optime - koliko procedura otprilike traje i mora li zahtjev podnositi vlasnik priključka (otac) ili mogu ja sam? I hoće li moj router raditi? Dakle samo mijenjam username novi i pass koji dobijem od Optime ili? Ako može pojašnjenje...
kaj se tiče procedure...na koga glasi telefon taj treba dati preslik osobne i popuniti zahtjev za traffic koji se nalazi na stranici od optime...mnogo puta sam detaljno napisao kako se to radi...malo prolistaj ;)
Uglavnom neće trebati apsolutni ništa trbati mjenjati osim nove lozinke i imena...brzinu ćeš plaćati t-comu a promet Optimi...a budući da imaš wlan a nisam upoznat sa time dali se kaj treba dodatno namjestiti u njemu...uglavnom kod običnog modema (žičanog) ništa se ne mjenja...on nema veze sa konekcijom,tj.davaocem usluge...
Sve dok imaš liniju od T-com, a promet od Optime tvoju router će raditi. Optima za svoje linkove koristi Annex A protokol, a T-com Annex B. Tvoj uređaj je Annex B, i radi na linijama T-com-a.
Procedura traje manje od mjesec dana. U routeru mijenjaš samo korisničko ime i lozinku, ostalo ostaje sve isto.
Vlasnik priključka, koliko ja znam, uvijek podnosi zahtjev za bilo koju promjenu po predmetnom priključku, jer se traži preslika osobne iskaznice vlasnika priključka.
U bežičnoj (WiFi) konekciji ne treba ništa mijenjat. Router uspostavlja konekciju žično, a bežični signal prenosi unutar sebe, i koristi prije podešene postavke (SSID, kanal, enkripcija itd...).
Zahtjev potpisan 15. 07. Ženska u Optimi mi rekla da će mi za 2 tjedna stići podaci kući poštom, ako ne bude, da zovem SZK i da će mi reći preko telefona podatke. Prošlo 2 tjedna, zovem SZK - odgovor im je da nije još aktivirano s njihove strane, bit će idući tjedan, nek nazovem tada. Došao taj idući tjedan, zovem ja njih - vele nije još uvijek, nek zovem krajem tjedna onda će biti sigurno... Došao i taj petak, zovem opet njih - još uvijek nije aktivirano, ženska u Službi mi kaže da će poslati požurnicu... Zovem ovaj tjedan - još uvijek nije riješeno, provjeriti će oni sa svojima pa će mi javiti u čemu je problem... To je bilo jučer ujutro, do sada nikakvog odgovora... Brzi su, nema što... skoro mjesec dana je prošlo... :(
Pa nije moguće da tolko traje...odnosno moguće je...jer sada su godišnji odmori...
Danas aktivirano, naravno, nisu me zvali nego sam ja njih nazvao, dobio podatke i za sada je sve super... :D
Imam jedno pitanje...
Cura mi dobila adsl od t-coma i prvi mjesec ga je koristila, a sada je prešla na Optimu Traffic...i jučer je bio prvi dan njenog spajanja...
E sada, problem je kaj treba jako jako dugo da se spoji na net...inače ima ovaj novi modem Siemens (bijele boje) i u njemu sam samo izbrisao korisničko ime i lozinku od t-com i stavio ovo od optime i teško sam se spojio, no uspio sam...
No čim sam ga ugasio opće se nije htio ponovno spojiti na net, ušao sam u njegove postavke i kliknuo nekoliko puta na Connect no bezuspješno...
Ono kaj mene zanima da li treba namjestiti neke dodatne postavke u modemu?
Da li sma trebao možda napraviti reset modema i izbrisati sve postavke pa skroz sve na novo staviti?
Joj kako mrzim taj modem, od svih sranja koje je tcom izbacio na tržište najgori je ovaj, sa niti jednim problema no sa ovim na svakom koraku...
najbolja je meni moja Kasda :respect:
-----------------------------------------------------------------------
Sve radi kako treba...to je samo prvi puta trebalo duže...