Izvorno postao
juicy28
Za početak, pozdrav svim članovima cafe mobil foruma :)
Već par godina sam korisnik Apple-ovih uređaja, ali od dolaska Desirea i sličnih, počeo sam se zanimati za Android OS uređaje...
Unaprijed se ispričavam ako su pitanja koja ću postaviti pre glupa/jednostava/već odgovorena, ali nisam našao odgovore na njih, pa ću ih postaviti ovdje..
Dakle, svaki iPhone koji sam do sada imao sam jailbreakao, za početak, da ne plaćam aplikacije, a drugo, zbog dodatak iz cydie koji su nerijetko korisni...
Zanima me kakvo je stanje sa Androidom... Koliko sam vidio, sve aplikacije na marketu su free :|, nikako da nađem neke koje se plaćaju... To govorim jer su verzije Angry birdsa na Desireu u iPhoneu identične s razlikom da se ona za iPhone plaća jedan dolar i što nema reklame... Dakle zanima me gdje pronaći aplikacije koje se plaćaju i ako postoje, koje su njihove beneficije, dakle izostanak reklama i mogućnost korištenja svih opcija neke aplikacije, ili njezino neograničeno korištenje (primjer shazam, na iphoneu imam encore verziju, sa installousa ofkors :p, a na Desireu je obična, sa limitom od 30 pjesama ako se ne varam...)
Ovo sve pitam jer me zanimaju beneficije rootanja, čitao sam u sticky-ma koje su, ali zanima me jesu li iste kao na iPhoneu, dakle besplatno skidanje aplikacija koje se inače plaćaju itd. Ako da, kako?
Nadalje, mobitel je trenutno na 2.2 firmwareu, trebam li, odnosno što dobivam ako instaliram 2.3, je li postupak kompliciran i može li se 2.3 rootati?
Malo me zbunjuje ta šuma custom ROM-ova, na iPhone je jailbeak uvijek jailbreak, tako da vas molim da mi ukratko objasnite koje su razlike između njih, i koji odabrati?
Unaprijed se ispričavam na romanu, i cijenio bih ako bi netko odvojio pa minuta da mi odgovri na upite...
Hvala unaprijed :)