Izvorno postao
mlesic
Neznam koliko ulogu igra obračunska jedinica bilo za glasovne pozive bilo za internet promet...jer operater zarađuje od prodaje bonova. To hoću li ja potrošiti svoj novac na pričanje ili ću samo slagati novac na račun operateru nije bitno - prodali su bon!!!
A to što sam ja pričao 15 sec a naplaćeno je 1 min baš i nema neku ulogu operateru - jer infrastruktura je infrastruktura...ništa značajno ne vidim tu u zaradi...jedino što korisnik ima manje pričanja tj. surfanja.
Generalno, te obračunske jedinice od minutu, tj. 15 sekundi vidim jedino kao pljačku i varanje - nema se to kako drugačije nazvati. To je kao da odem na benzinsku i kupim 15 litara goriva ali mi naplate 60 jer nemaju manju obračunsku jedinicu...a njih ne zanima što je meni rezervoar velik 15 litara...
Tehnologija je napredovala i može se mjeriti razgovor u sekundu pa i točnije. Internet promet također u kilobajt i točnije - sve ostalo je jednostavno pljačka na koju korisnici pristaju - jer moraju! Uostalom, nitko se ni ne buni puno... Svi platimo minutu razgovora a dobijemo npr 10 sekundi ako toliko traje razgovor! To je nepoštena politika zarađivanja! Neznam zašto to zakon ne zabrani...jer ipak, kupac ne dobije ono što je platio, oštećen je...
Obračun bi trebao biti što precizniji i točniji - što pošteno platiš da to pošteno i dobiješ, zar ne!? 1 sec, 1 kb. Stvarno ne vidim potrebu za varanjem i pljačkanjem korisnika...
Ne bih se čudio i da HEP počne tako uvesti neke velike obračunske jedinice, isto tako i vodovod...INA mjerna jedinica za gorivo 60 litara! - dal bi na to svi pristali?