Imam osječaj da od kad je iz Mičosofta otišao glavni geek Gates da to više nije ono što smo nekad voljeli i uživali u tome.
Printable View
Imam osječaj da od kad je iz Mičosofta otišao glavni geek Gates da to više nije ono što smo nekad voljeli i uživali u tome.
Ne razumijem.
WM6.5.x je imao sve što smo trebali i tražili od smartphonea. Kustomizacija, komunikacija sa svim i svačim, web, imenik ... sve!!! Jedini problem je bio što je WM sam po sebi ružan i pomalo nepraktičan (ali tu je recimo Sense). Sve što su oni morali napraviti za WP7 je da uzmu stare postavke i umotaju ih u novi izgled. I novo doba je započelo!
Ali ne! Oni su morali napraviti nešto na čemu fali pola stvari koje nam u stvarnom životu trebaju i sada to prodaju kao ultimativni OS. Zamisli, sada ćeš na facebook moći ići sa samo jednim pritiskom na display, a ne 2 kao do sada, A to što nema bluetooth transfera, file managera, mass storage i SD kartica nije bitno! Ma da, tko to koristi?!
Ali nema veze, kada WP7 dođe do svoje WP7.5.3 inačice (za koju godinu) i to će riješiti sa updateima :banme:
Ljepo rečeno (napisano) te se i slažem, s time da je meni vizualno čak i bio ljep.
Očito ciljaju na teenagersku populaciju, odnosno one kojima su društvene mreže bit Interneta i telefonije, a kako stvari stoje to i prolazi, donosi pojedincima zaradu?
WP7 će bite sve ne samo smartphone OS, kakvog je nekolicina nas starih usera i očekivala, nadajmo se Pro verziji koja će zadovoljiti naš ego?
Kao i to da prve Wp7 uređaje možemo uskoro očekivati u VIP-ovoj (HTC) i T-mobilovoj ponudi (LG)
Ja se nadam da če xda ekipa biti dovoljno nadahnuta kao i sa 6.5 pa da i iz tog 7. čuda izvuku maksimum i zadovolje naše geeeeeeeekovske apetite.
OT: Jedva čekam da dođe u Vip nešto od tih telefona pa če onda pasti cijena dobrom starom Leu da ga upecam za normalne novce.
[QUOTE=HCSC;951982]
Očito ciljaju na teenagersku populaciju, odnosno one kojima su društvene mreže bit Interneta i telefonije, a kako stvari stoje to i prolazi, donosi pojedincima zaradu?
WP7 će bite sve ne samo smartphone OS, kakvog je nekolicina nas starih usera i očekivala, nadajmo se Pro verziji koja će zadovoljiti naš ego?
Kad sam ja bio klinac glavna fora mi je bila prebacivati slike, glazbu i zajebancije sa jednog mobitela na drugi. A kako će to sa ovim? Na internet ne mogu ići svako malo jer nemaju novaca, a ostalo stvarno ne znam.
Pro verzija WP7 bi bilo jako lijepo. Nešto kao Windows Home i Pro.
Toliko o SD karticama : http://www.phonearena.com/htmls/No-S...e-a_13945.html
Eto odkako nemogu spavati zbog svih ovih loših stvari 7-ce naletio sam na zanimljiv video koji mi ipak malo vrača nadu u bolje sutra.
http://www.youtube.com/watch?v=_rFmoc_YFMA
Vrlo atraktivno izgleda na HD7, vani je taj telefon u t-mobile, nadam se da če kod nas i Vip imati?
Ne vidim ja svjetlo na kraju tog tunela.
Koliko sam upoznat ni jedna stara aplikacija (WM 6.x) neće raditi na WP7. I šta je sada sa onima koji su legalno kupili programe, navigaciju, itd (ja nisam :cthumbup:) ...? Osuđen si na to da i dalje nosiš svoj stari mob ili baciš te novce u vjetar, čekaš par mjeseci ili godina i ponovo kupuješ te programe.
Dalje, ako iGo ikada i bude radio na WP7 kako ću ga staviti na mob? Kupiti na marketplaceu i onda skidati par GB podataka na mob? A nove mape? Pa nemam flate rate na njemu!
Malo prije sam slikao jedan problem na poslu i napomenio to šefu. On je rekao da mu prebacim sliku na mob i ide kod direktora porazgovarati o tome. A kako ću to napraviti sa WP7? :dunno: :notworking:
Sve to smrdi! Netko će masno zaraditi, a mi najeb...
Relax.
Ja ostajem pri svom vjernom WM 6.5.3 koji toliko dobro radi na mom HD2, da ga je gušt koristiti. S vremenom, kad sve funkcije prorade u ROMu portanom sa Desirea HD, možda pređem na njega, a možda ne. Do tada će se vjerovatno moći svašta instalirati na WP7, ipak su to Windowsi...
Ma znam, ali problem je što su svi počeli prodavati poluproizvode i očekuju da budemo sretni i šutimo. Kao : "evo vam ultimativni OS na kojem pola stvari ne radi, ali to ćemo srediti sa nekoliko updatea u sljedećih 1-2g."
Iako nemam puno iskustva sa smartphone-ima mislim da je novi WP totalna glupost. Windowsi i Symbian su pravi smartphone-i, a Android i iOS čista šminka i preseravanje s aplikacijama.
...e ovaj WP7, sve si mislim kako ću ga u prvim rundama zaobići. Već se da čitati kako će sljedeći update (početkom godine) dobiti neke nove funkcije kao što je copy/pasti.
Ono što si mislim cijela ova "zbrka" oko njegovih (ne)mogućnosti svodi se na to da se piše i priča o samom OS-u odnosno dobiva besplatnu reklamu i svakim spomenom WP7 više ljudi čuje za njega. Prvo izbace samo "goli" OS svi njurgaju, nakon par dana najave kako će update ispraviri prve nepravilnoti pa se opet piše o "sedmici" zatim se to desi i tako u krug... A u biti cijelo vrijeme se spominje WP7 što je dobro i poželjno u današnje vrijeme ako misliš biti zapažen na tržištu. To je poanta i ono na što cilja Microsoft?
Moje gledište je sljedeće: Uvijek čekam da izađe novi model mobitela i onda kupujem stariji model, npr. Kad je izašao HD 2 kupio sam Touch HD za 1000 kn, znači 60 % jeftinije nego kad je bio aktuelan, na istu fintu čekam HD2, kad izađe nasljednik, ovaj če biti jeftiniji i ja zadovoljan. Naravno to se može napraviti s telefonima koji su močni i nakon 3 godine starosti. Isto ču napraviti i s tim WP7, za dvije tri godine če biti kao dobri stari 6.5 pa ču biti zadovoljan.
Kad vidim kako ekipa stoji u redu za Iphone 4 i daje masnu lovu, a sad im je 3gs sića a i nema neke prevelike razlike. To je tak ako hočeš biti prvi i u trendu onda to moraš platiti, dok svi ostali prođu jeftinije i ne opterečuju se s glupostima.
Ma krasno si ovo sažeo, na dummyu od prije tri godine snimim zapišem sliku text video glas sve prebacim blutoothom kamo god, mogu i copy paste izvesti imam multitasking sinkronizaciju kompletnu s outlookom, mogu ga koristiti kao modem mogu ga povezati i u pan i spajati se na net preko pc-a, dakle da mi je wi fi i podrška za pdf i doc imam gotovo sve, dobro mali je display i uredno čitam i pišem txt fajlove ili html, mass storage mod i 8 gb kartica hot swappable nosim sobom filmova i mjuze do besvijesti na putovanje, a wm7 ne podržava kartice. A koliki sam samo posao s tim dummyem i laptopom obavio nevjerojatno pa čak i samo s telefonom i bilo čijim računalom?
I čekam wm7 da si uzmem pravi smartphone i što dobijemo? Od svega bitnoga za svaki dan ostaje samo onenote i outlook ali bez copy paste i file managera, bluetootha, mass storage, čemu?Za mene no go, ostaje ili android i sve više okrećem tome pogotovo froyo s flash podrškom, evernote i nekakav office komplet i to je za mene to.Nije da se nebi moglo živjeti s tim ograničenjima ali čemu ta neudobnost kad opet postoji jeftinije i bolje rješenje, sve što još uvijek vidim kao neku prednost je office mobile ali to anulira evernote umjesto onenote, word itd. je bez copy paste pljuga, powerpoint bez tv izlaza i nije bitan, quick office to rješava više manje navodno ok, outlook kontakti s gmailom bi se riješio preko desktopa, a sad i my phone explorera koji podržava android i ako to radi preko njega sinkam fon i outlook na računalu i to je sve što trebam. Dobio sam flash, karticu , mass storage, tetthering, multitasking, bluetooth transfer. Kako sad stoje stvari jedino neka ultimate verzija može spasiti stvar.
Meh, oni samo kopiraju Appleovu politiku "izmuzi pa izguzi" :D
Koristan članak za sve koji su uzeli ili će uzet WP7 mob.
25 tips and tricks
U četvrtak se organizira druženje uz temu razvoja aplikacija za Windows Phone 7. Ulaz slobodan.
http://www.bug.hr/vijesti/zelite-vid...ke/104553.aspx
p.s.
Pogledao htc trophy. Nisam oduševljen. Dosta plastično djeluje. Korak natrag u odnosu na hd2 i desire.
Evo da malo podignemo temu. 7.2.2011. izlazi prva nadogradnja wp7. Copy/paste je navodno unutra, uz jos neke dodatke koje je zajednica spominajla. Ja za sad imam neke očite primjedbe (nema voice guided navigacije, copy/paste), ali sve u svemu mi je jako lijepo iskustvo. Malo sam se zasitio iOS-a, a android mi je uvijek izgledao malo ruzno (kao da sam ja krenuo dizajnirat aplikaciju). Tako da drzim palceve za wp7. Ipak, ako cemo biti realni, nikako ne vjerujem da će wp7 u neko skorije vrijeme doci, odnosno proci 10% market sharea smartphonea...
Evo me opet. Dakle, oni koji imaju wp7 znaju da od updatea još ništa. Ništa nije izašlo osim zune software updatea koji iako nije vidljiv po niti jednoj novoj karakteristici, osjetno je ubrzao pokretanje samog zunea. Inače još je u sferi nagađanja, ali postoje ozbiljne naznake da se Nokia pridruzuje wp7 brodu. Da li ce Nokia uskoro potpuno napustiti Symbian, ili ce samo početi raditi wp7 uređaje ne zna se, ali svakako je dobra vijest imati jednog od najvecih i najboljih proizvodjača hardwarea u wp7 taboru.
Sutra bi trebalo biti službeno, ali to je gotovo sigurna stvar. WP7 neće zamijeniti Symbian nego će ići na high-end uređaje (za koje je MeeGo bio predviđen) jer su hardverski zahtjevi za WP7 veliki (za razliku od Androida).
Slažem se u potpunosti, evo i potvrde da N9 sa MeeGo ne radi baš najbolje, a onda je ispalo da sa wp7 radi super http://goo.gl/hM7su
MS je predstavio WP 7.8, vjerojatno zadnju nadogradnju za aktualne uredjaje, WP8 uredjaji ce imati drukciju arhitekturu tako da od njih nista na svim starijim, aktualnim telefonima.
Vise o WP 7.8:
http://thenextweb.com/microsoft/2012...lder-handsets/
Kao "rumors" stoji da bi se službeno od strane M$ WP 7.8 trebao pojaviti 5.12.?
Danas službeno od strane M$ da WP 7.8 dolazi u prvom kvartalu 2013.
Nadajmo se da će donjeti i novitete kao "bluetooth file transfer" i "internet sharing"