W660, treba mi za more
prepravio sam postavke i uspio se spojit preko svog carnet accounta, sad cemo vidit
I kupio sam stick tako da cemo i to iztestirat :)
thx
Printable View
W660 koliko mi je poznato nema HSDPA tako da ces imati klasican UMTS od 380ak kbps. Tu je stik brzi.
a sto se mora tice opet ti nije isto da li si u Zadru, Splitu, Visu itd. Pogledaj si kartu pokrivenosti na vipovoj stranici. Tamo gdje nemas UMTS/HSDPA pokrivenost sa W660 imati ces samo GPRS jer on kolko mi se cini ne podrzava niti EDGE.
Ovo je opet cimi mi se za neku drugu temu, a ne za ovu jer nema veze s Bugom.
...da...ukoliko si već krenuo trošit imat ćeš nešto manje...
...i da napomenem onima koji su planirali koristiti vip.fastnet (program za uštedu pri surfanju preko vipa) - navedeni program NE RADI ukoliko se spajate preko carneta - provjereno...sa vipovim postavkama uredno šljaka :) ...
Meni isto šljaka preko data.vip.hr, (mada to ne mogu provjerit na vipmevmc da budem 100% siguran) onda se carnet ne isplati ako imaš samo 400mb preko vip fastneta može daleko više. Ali da više ne off topičarimo, dobit če mod fraze od nas!
necu dobit fraze :)
fastnet ako radi, onda radi kroz vipove IP adrese.
a poanta carneta je da se kroz vipovu infrastrukturu ljuti spajaju na carnet. time automatski fastnet ne moze raditi jer si na carnetovoj mrezi pujtem vipove infrastrukture.
bi da jer najprije ide preko vip servera gdje sažima podatke, pa možeš iskljućiti slike, animacije itd ili staviti slike na manji kvalitet koje opet vidiš a skida puno manje, kompresija je od 5-6x pa čak i do 16x, naravno to vrijedi samo za surf, download je toliki koliki je ali ne pretpostavljam da češ iči skidati nešto veliko sa tom sirotinjom, nađi na googleu vip fastnet download stavi na start up inskonfiguriraj ga prebaci na data.vip.hr pa vidi, brijem da se može više surfat, usput ima i mali akcelerator pa malo ubrza spore veze i za web i za mail :cheers:
...eh - zaboravih još navesti da kada vip.fastnet i radi preko vipa - ukoliko imate firefox opet NE RADI (po defaultu) nego je u Firefoxu potrebno podesiti neke parametre...IE i Opera rade...
...kada se sve sagleda - carnet je ipak isplativiji - jer kada surfaš sa duplo manje prometa vip.fastnet nekada zna raditi probleme i kompresiranje nekada ne prolazi...
jel vama to radi ok,ja vec 2 dana muku mucim,nikud nikam,stranice se otvaraju godinama,sve steka.uzaaas...sad stavim stick od t mobila i sve radi..kaj ne valja s tim hebenim stickom od vipa.. :(
...naš radi uredno - draga mi se uredno spaja na net...s tim da ovdje nema 3g signala nego radi preko EDGE ...i solidnom brzinom otvara stranice - što sam se, iskreno, iznenadio :) ...
@tomy23
Mislim da je opterecenje u pitanju jer se meni prosli vikend desilo da sam i dalje spojen ali nece ni jednu stranicu otvoriti, kad sam se otkacio i ponovo spojio proradilo je.
Ja ima 3G signal :)
nema veze, mod pobriši hvala
U VIP izgleda blokiraju (citaj smanjuju brzinu BUG karticama)!
Ja sam jutros pokusao preko BUG kartice (i preko vipa i preko carneta) napraviti update Ubunta cca. 80Mb i vuce se ko "krepani pas" 0,6-2,5kB/s, cak ne mogu ni web stranice otvoriti kako valja (lokacija Slav.Brod) i sada sam prikljucio drugu VIPme karticu (koja nije iz BUGa) i preko carneta radi normalno!
ISPRAVAK:
Ipak je bio problem u serveru za upload Ubunta i naravno restart PCa je pomogao!
Sad download ide do 150kB/s!
ha ha ha
pa sta bi oni imali od toga da smanjuju brzinu ?
ajd razmisli sto im je u interesu. A bas i nemogu znati koja je kartica iz BUG-a a koja nije.
Meni danas cijelo popodne ne radi,koristim karticu u mobitelu i uopce nece da se spoji preko GPRS_a i kad se spoji ispada da je brzina takva da uopce ne moze otvoriti nijednu stranicu_A ovih dana je islo sasvim ok:angry:
Meni na umts radi ko i inače, k850 mi je modem na lapu :cheers:
Jucer mi slinulo kunu i nesto bezveze iako koristim Carnet ali po mom mišljenju nisam potrošio niti 200mb, danas nista ne skida a niti ne vraćaju tu kunu....
je,je,mene isto zeza,kako kad,jako sporo otvara,kad se znam spojit u sitne sate onda radi,moza je manja guzva il kaj ja znam..uglavnom nije bas naj.. :(
...evo naše radi ok, nema problema...bilo je nekih problema pri spajanju prije 3 dana - nije se od prve spojio nego je uspjelo nakon 3-4 pokušaja...ali brzina je ok...
U subotu nije isli cijeli dan kod mene,ali jucer i danas radi sasvim normalno:;
Kako nisam nista mijenjao u postavkama i opcenito problem je bio kod njih.,:crazy:
Ni meni se nece danas spojiti cjeli dan kao da se nisam preplatio za paket podataka izgleda da je infrastruktura u banani brdo ljudi i zagusenje kao i uvjek kod nas nepripremljeni...idemo u svadbu bez one stvari!!!
meni na tri kartice radi cijelo vrijeme bez ikakvih problema. Fakat ne kuzim od kud vi u tolkim problemima.
kuzil ti ili ne kuzil ali ne radi izbacuje na s van i nece se spojit zasto mislis da ako tebi radi da mora raditi i nama ili mislis da smo mi preglupi za takve stvari!!!!