Sto bi ta slika trebala znaciti?
Printable View
Na sliku sam naletio na nekome blogu o E51 i bila je slika s ulazom za punjač i kabel ,no sad sam vidio da sam linkao na pogrešnu sliku.= Citat =:
meni je isto skripala desna tipka sa plavon crticon i nakon nekog vrimena se to razradi dodje na svoje pa ne skripi....
i btw. onaj problem s vibron se sam rjesia tj odjednon je pocea normalno vibrirat i sad sve radi super....
jos jedna stvar sta san primjetia da je hdspa prijenos u zg jako brz cak bi rekao da mi je brzi kad se tako spojim na net nego preko wlana (FERwlan, NSKwlan)... nije logicno ali je tako
pa ferov lan je spor poprilicno jer je tamo uvijek masa ljudi spojena na net, a imaju samo gigabitni izlaz za van, i oni su samo ljudi :-)
edit: @robee
SAR nije zagrijavanje mobitela nego toplina koju on prenosi na tijelo. a istina je da e51 se nalazi na samoj granici zakona o izlozenosti radio valovovima, stvarno ne znam sta su radili s njim. ljudi se vjerojatno zale na zagrijavanje baterije ali to je moguce kod billo kojeg modela koji ima napredne funkcije jer se baterija kao i kod punjenja moze moze zagrijati i kod intenzivnog praznjenja.
Ova vrijednost SAR zbog koje se svi žale je glupost jer je jasno naznačeno da se ta vrijednost dobiva prilokom max. emitirane snage svih antena (tj. radio prijenosnika u mobitelu) - E51 tu uključuje i WLAN koji je sposoban zračiti i 100mW. Nakon što se isključi WLAN, ta vrijednost pada na nekih 0.8 do 0.9. A čak i sa iskljućenim WLANom je ta vrijednost teoretska jer mob u području sa jakim signalom (veiki gradovi) nikad ne zraći punom snagom.
Evo da i ja dam (skromana)doprinos ovoj temi..
Mislim da sam među prvima kupio e51,bilo mi hitno pa mi se učino dobar mob...davaj to mali(u mobisu)govorim ja..
eh sad jel dobar mob?pa i je i nije..
u usporedbi sa 6310 i 6230i koji su bili(svaki u svoje vrijeme)fenomenalni mobiteli a koje sam ja prethodno imao,ovaj je paaaa...ništa posebno..
ja sam od onih kak se kaze,heavy usera,uglavnom razgovori..
baterija razočaravajuća,ok punim svaku veče,svaku drugu kako kad..al i nije to neki problem sad..
više me pati prašina ispod poklopca za ekran,već sam dva puta bio u mobisu da ga očiste..i plus što se užasno lako ogrebe..
lijeva tipka za menu,često smrzne..jbg,pali gasi..nema druge..
wlan i dalje radi fantastično,da kucnem u drvo(glavu)..
prvi moj sybian mob.ali uopće me nije oduševio..neke stvari su fenomenalne a neke totalno idiotske..
sve u svemu,..prilično dobar all round mob.recimo ko golf među autima..neatraktivan,u ničemu pojedinačno prvi,a u totalu uvijek među prvima..
Ne bih se stobom mogao sloziti...bar ne u svemu...ja mob vec imam 5mj,prasina mi se zavkla jedino kod lece od kamere,ali skoro pa nezamjetno,nema utjecaja na fotke...
Tastatura mi je super,ama bas nikakvih problema tu,ove sastrane su trvrdze malo al cisto stvar navike...
Na ekranu jos uvijek imam plasticnu naljepnicu,super se drzi a stiti ekran od svih grebanja!!bio je na podu vec 4 puta,nema ni jednu crtu tako da sam i tu zadovoljan!kuciste se isto tako super drzi,nema nikakvih klimanja ni lufta,mada se ljudi dost zale na poklopac bat...jbg,kako kod kog...software...e sad,neke aplikacije se ne daju da ih jebes,jednostavno nece radit il restartaju mob i prc...al opet,ima ih za svaku stvar miljun pa se da nac zamjena!jos ak imas certifikat,jos bolje!
Bat i velicina ekrana su mi jedine zamjerke!oboje je moglo bit vece/jace :D nista nije savrseno...
Izgled je meni super,jedna od ljepsih nokia al opet,kako kome...
Wlan takodzer idalje radi savrseno...jos da izadze opera mobile koja RADI...i sve super...
Eto tolko o mom vidzenju moba...
Mogu li kako maknuti standardne teme iz moba? Onu tirkiznu jer mi je totalno bez veze!
Pozdrav
Bi mi molim vas mogli preporuciti neki video player koji podrzava nesto vise formata od onog real playera koji je gore?
cuo sam da je dobar coreplayer mobile ali nemogu nigdje naci da ga besplatno downloadam
hvala
Di nalazite programe ???
Na dotsisu svaki program koji skinem kaže "not supported" :s
očito skidaš programe iz krivog podforuma na dotsis-u.
evo link od kud trebaš skidati teme/aplikacije/igrice:
http://www.dotsis.com/mobile_phone/f...splay.php?f=50
i više manje, sve bi ti trebale raditi.
a pročitaj si i slijedeće (u slučaju da ti se neka aplikacija nebude htjela instalirati)
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=42419
@spicko: instaliraj si "CorePlayer" (potraži po dotsis.com i ipamrt-forum.com , naći ćeš ih, besplatne, naravno ;) )
e punooo hvala izgleda da sam ja skido programe za s60 v2 pa zato nisu radili.
Ljudi jel mi mozete podtvrditi da u mob ( na ekran) ne ulazi prasina nakon duze vremena?!?! Ta sitnica mi je JAKO vazna pa ono...mob mi se cini odlican za mene, sve osim te sitnice ciji je rez do sada u temi 1:1 (ulazi:ne ulazi prasina).
hvala
Kod mene nema ni "P" od prasine, e sad...
Za ovaj telefon mogu reci da je to (konacno) jedna od rijetkih Nokia (samo njih i koristim) koja me odusevila u zadnje vrijeme, sto kvaliteteom izrade, sto softvera, best buy phone sto se mene tice.
Eto koji komentar na E51 i od mene:
obzirom da imam t-mobile smeće u mobu, istodobno me živcira što u izborniku nemam uopće ikonu za web niti ikakav pristup postavkama, već moram ići na otvaranje neta preko njihove web'n'walk ikone, pa tek kad mi već počne otvarati net, pa u zadnji čas odustanem, onda mogu vidjeti sve postavke. Al zato imam ikonu na ekranu za brzi pristup i sve, i WLAN i obični net funkcioniraju savršeno tamo gdje ima 3G signala.
Što se prašine tiče, po ekranom je barem zasad nema. No ima je ispod onog poklopca kod kamere, i to dosta. Prašina je ušla manje više od nošenja u džepu i od stajanja doma na stolu jer ga mjesec dana nisam bio koristio - bio sam na putu, pa mi nije trebao. Nisam znao da od stajanja može ući prašina - to mi je možda i najveća zamjerka što se mobitela tiče.
S obzirom da volim tanje modele mobitela, i s obzirom da mob najviše koristim za net i mailove - ovaj mob je jednostavno savršen - samo da je ekran barem 2.2", puno bi značilo, ali i ovako je ekran savršen, sve se dobro vidi, a i senzor reagira solidno, tako da što se toga tiče nemam zamjerki.
Što se tiče površine ekrana, dosad imam samo full malih ogrebotinica koje se niti ne kuže, i u svakom slučaju rekao bih da je to prosječno, niti je loše, a niti je ekran da ga možete vući baš negdje pa da vam nigdje ne ostane trag.
Plastične tipke meni su također odlične - bez obzira što su tako izvedene, imam dojam da i nakon milijun puta što ih pritisnete će imati istu osjetljivost i odziv kao i prvi put kada ste ga uzeli u ruke. Znači bez obzira što možda ima "cheap" izgled, tipkovnica je sasvim na mjestu, i za moje ćevape za 5.
Stražnji poklopac stoji dosta čvrsto na mjestu zahvaljujući onom malom gumbiću dole, i na to nemam ama baš nikakvu primjedbu. Kod cijelog kućišta najviše mi smeta gornji dio kod zvučnika za uho - koji se miče cca pola milimetra u jednu ili u drugu stranu, pa ponekad zna mrvicu tiho zaškripiti, pa ako mob jače naslonim na uho i mrdam, onda se to može i čut, a i osjeti se pod prstima kad mrdate, pa smeta. Al brijem kad ću ga jednom rastaviti, staviti ću minijaturni komad gumice ili silikona u jednu stranu da se to dobro zabrtvi, pa nebi s tim trebalo biti problema. Također jedna stvar koja bi mogla bolje biti napravljena.
Zbog t-com smeća imam osjećaj da je mob malo sporiji nego što bi bio, ali jednoga dana i to će otić iz moba...
Sve u svemu, kako je netko gore napisao, ako netko želi mob koji ima odličan WLAN (s svim frendovima koji ga na mobu imaju, E51 je uvijek našao više mreža od drugih i brže se i jednostavnije spojio na iste ili na net), bez puno kerefeka, s odličnim organizatorom i da može stavljati programe koji trebaju, a čak i puknuti uz bljutut i gps, onda je ovo definitivno best buy phone za to...kolko vidim već se po oglasnicima da nać za 1k kn.
A sad pitanjce:
Kako vidim da se na većini već mobova može ekran zarotirati u jednu stranu, odnosno da ima "landscape" pregled, zanima me bi li ta stvarčica radila i na E51 sa programima RotateMe ili LandscapePro? Jer ta stvar bi mi bila od vrlo velike koristi na ovom mobu. Hvala.
Eto kupio i ja ovo cudo. Mob radi fino,sve 5, obzirom dami je ovo prvi pametnjakovic. No zamjerke imam na kvalitetu kucista.
Telefon skripi...skripe tipke (d-pad i one dvije uz ekran), donji kutevi plastike iznad display-a se udubljuju, poklopac od baterije skripi. Mob nemam ni 24 sata i vec ima prasine unutra, strasno i jaaako zalosno. Sva sreca nisam ga puno platio.
Naravno svojom funkcionalnoscu i symbian platformom nadognadjuje neke stvari i nije mi zao sto sam ga kupio, no ono gore sto sam naveo je neoprostivo za jedan takav fon. Ili su mi prodali T Scum kako i prilici toj firmi... :angry:
Zanimljivo, jer ja sam bas zadovoljan kvalitetom izrade jer je cvrst i kompaktan, ne proizvodi zvukove i to je ono sto mi se kod telefona svidja, od prasine ni "P"...
Imam ga vec vise od mjesec dana i ovaj tvoj "review" je kao da pricas o nekom drugom telefonu...
Da znam...jednostavno ja nemam srece sa telefonima, uvijek ugrabim neki skart primjerak. A sta ces...skripanje poklopca sam rijesio sa papiricima. Nema veze,ak bude sta skripalo jos vise nosim u mobis pa neka se pozabave time.
@RS4 Gdje si ti svoj uzeo,bas u mobisu? Ono savijanje ekrana (plastike) u donjim kutevima pod laganim pritiskom, to kod tebe nema??? Citao sam vec na forumima da se to dogadja kod vise ljudi,ali sma se nadao da kod mog primjerka nece...boy was i wrong :angry:
Mislim da tako drasticna razlika nemoze biti, neka sitna ajde, ali opet tako velika nevjerujem, kod mene nema nikakvog uvijanja, tu i tamo ako ga mrcvarim po ruci i maltretiram proizvede neki zvuk, ali kod normalnog koristenja nista i stvarno sam zadovoljan.
Moj je isto iz T-Coma...
Eto da postavim pitanjca opet, rađe ću prvo pitati na ovom forumu nego na nekom stranom:
Može li se na E51 instalirati RotateMe ili LandscapePro u svrhu rotiranja ekrana, odnosno hoće li raditi?
Pokušao sam staviti Quake na mob...negdje sam pročitao da ga je netko uspio pokrenuti na 6290. Pa ako je njemu to uspjelo, ne vidim razloga zašto to nebi proradilo na E51? Uglavnom, instalacija Quake file-ova prođe skroz ok, ali kad ga želim pokrenuti jednostavno se ništa ne događa.
meni isto tako koristim ga već od 3mj. i sve 5 jedino se i meni zavukla prašina što mi nejde u glavo jer mob je dosta solidno napravljen no ajde... a baetrija mi traje u prosjeku 5dana, najkraće je bila 3dana al to je cijelo vrijeme bio upaljen net(hsdpa) i razgovori, imam unlimited i dosta zovem tak da 4-5 dana mi traje bat.čak i zaboravim kad sam ga punio, uglavnom meni je super mob nebi ga mijenjao ni za šta jedino da nejde prašina...
Pozdrav,
negdje sam na pocetku citao o problemu ovom mobilnog telefona, a u vezi sa operom mini pretrazivacem, tj. nije postojala kompaktibilna verzija za njega.
Da li je to sada ispravljeno, i kakav je generalno za surfanje netom.
Da li je sve stvar navike ili je ne upotrebljiv
Operu Mini koristim na mobitelu otkad je izasao (tehnicki, cak i koji tjedan ranije :) ) i sve funkcionira savrseno.
ma mobitel je bez greske... nema se sta rec osim... ODLICAN.... ima sve sto pozelis... prezadovoljan sam...