Eto divota. Meni se na Arcsoft smrznuo kad pritisnem Send. A sve sam postavke uredno upisao. Ah divota, sad je i screensaver zafrkao cijelu stvar. Sad mi se mob zamrznuo...
Htio sam spomenuti još par korisnih stvari. U polje za unos broja odsad možete unijeti i nekoliko slova kontakta pa kad pritisnete Send tipku onda će aplikacija ponuditi samo one unose koji odgovaraju kriteriju. Šteta što to nije i moguće kad pritisnem Action tipku, ali nećemo biti picajzle :P. Npr. upišem kr u polje To: i pritisnem Send tipku on će mi ponuditi sve kontakte koji u imenu ili prezimenu počinju sa kr (ili Kr), a ako upišem Kruno, a to je jedini unos u imeniku automatski će pitati za broj i poslati ga...
Druga stvar...ako u glavnom prozoru Contacts držite jednu od navigacijskih tipki malo duže, možete skrolati kroz alfabet sa navigacijskim tipkama i tako označiti početno slovo u imeniku, ali tako da se samo pozicionira na početni kontakt tog imena, ali bez da miče ostale kontakte koji ne počinju tim slovom. Tako da sad Blento ima razloga za veselje jer je ovo moguće što je on pitao prije par tjedana.
Ima još...Što se tiče Speed Diala nisam ni znao za ovu mogućnost, ali moguće je dodati da samo šalje sms ili e-mail pritiskom na neku tipku. He he.
Contacts je izgubio opciju Select Default Number, ali je sad moguće pozicionirati na kontakt pa lijevom ili desnom nav. tipkom odlučiti hoćemo li nazvati kontakt na jedan ili drugi broj ili mu poslati sms, e-mail ili nešto treće.
Naravno to što promjenite ostaje zabilježeno.
Ima još par trikova. Ako ste fino složili izbornike sa podizbornicima da vam ne bude gužva u Start Menu-u, onda ste mogli skužiti da vam ne radi micanje sistemskih programa u podizbornike sa nekim od file managera. Ako je to slučaj onda će te trebati vanjsku pomoć. Konkretno, sistem postavlja system atribut na takve datoteke, a to ne možete ukloniti ovim file managerima (da znam, glupo je). Ali onda možete preko ActiveSynca premjestiti stavke u podizbornike. Naravno, ako poslije planirate premještati te stavke trebate ActiveSync, ili isključite System atribut na datotekama, pa ćete ih moći i mobilnim file managerima prebacivati. E sad tricky dio je složiti stavke u glavnom izborniku po vašoj volji tako da recimo točno u sredini bude aplikacija Messaging, a na recimo tipki 3 (gornji desni kut) budu Igre. To se može obaviti editiranjem registry ključa (sa nekim Registry Editorom): HKCU\Software\Microsoft\Shell\StartMenu\Order, pa se poigrajte stavkama. Ali čini se da je sistem malo mušićav po tom pitanju pa ćete se malo dulje poigrati s time. Konkretno kod mene su stavke u tom ključu (u glavnom izborniku imam redom: Apps Games Internet Multimedia Messaging.lnk Mobile Settings.lnk Utility Explorer.lnk) a u ključu mi je to ovako:
Apps
Games
Internet
Multimedia
Messaging.lnk
Mobile
Explorer.lnk
Settings.lnk
Utility
Pa nešto probajte i vi srediti. Ako ste željeli vratiti stari stil izbornika (tipka More uvijek ostaje kao zaseban gumb, tako da u izbornik stane uvijek 9 stavki) postavite varijablu GridView na 0 (u istom ključu).
Za one kojima nedostaje podešavanje LCD-a u Control Panelu još uvijek postoji ključ u Registryju:
HKCU\ControlPanel\ExternalLCD pa uživajte. Možete promjeniti stil ili okrenuti (nepostojeći) logo.
Napomena, da bi promjene u ovom ključu uzele zamaha, potrebno je rebootati mobitel.
Sada se po defaultu uključuje odgovaranje na poziv ukoliko telefon otklopite. Ako želite isključiti to imate ključ: HKCU\ControlPanel\OpenPhoneAction\OpenAns i stavite na 0.
Ako ste totalno napredni korisnik onda će vas sigurno zanimati što se pokreće prilikom podizanja mobitela. Ključ HKLM\init će vam dati odgovor na to. Možete promjeniti i prioritete pokretanja aplikacija što vam iskreno ne preporučujem.