Otkuda ti taj info?
Printable View
Eto, prošao vikend sa CM7 sa, prosječno, 1.5 reboota dnevno s tim da se dva puta rebootao kod korištenja kamere.
Jel ima netko rješenje za kameru? Očito je to još neriješen problem kod CM7...
BTW, ljute ptice lete bez trzanja! :D
bem vam s tim ljutim pticama, svi ste tolko pisali pa me zanimalo kaj je to sad sam zarazen :D
ja sam sad malo na nfs shift, skino sam se s ptiČurina, ovo je tjedan za Froyu, stiže proljeće a stiže nam i Froyoooooooooo
Ja pokusavam Asphalt 6, namucio se da nadjem prave *khm* fajlove, i sad kad sam uspio crasha mi kad idem u utrku jer nema RAMa...pretpostavljam.
Ja sam na ljutim pticama (i classic i seasons) završio sve nivoe, a na pola nivoa sam skupio po 3 zvjezdice.
I onda sam lijepo išao flashati i izgubio sve... Sad moram sve ponovno... Kaj se mora nije teško! :D
Nego, koji je najsigurniji način za backup game save podataka ili cijele igre? Titanium backup?
Jel moze jedno mozda glupo pitanje...
Za OTA update na Froyo moram li biti VIP korisnik ili ce ga povuci sa servera bez obzira na kojoj se mrezi nalazim?
Idem napraviti update na Froyo.
Prvo sam provjerio na mobitelu da li postoji novi softver, kaže da postoji. OK.
Otišao sam na Motorolinu stranicu i pokrenuo update.
Nakon instalacije i pokretanja programa za update softver je dugo vremena pokušavao pronaći mobitel, i to je trajalo 3-4 minute. U tom periodu je stalno prikazivana poruka da ne vidi mobitel, što mi je davalo naznaku da ne postoji još uvijek update za Hrvatsku. Iako sam na popisu zemalja gdje je Hrvatska vidio i Sloveniju, a na Facebook stranici Motorole je pisalo da ćemo imati update u isto vrijeme.
Međutim, nakon 3-4 minute prepoznao je konačno moj Milestone. Sva sreća pa sam bio uporan i nisam odustajao.
Zatim je update krenuo. I evo završilo je sve.
Idem probati mobitel, sad je na 2.2.1.
EDIT:
Nakon par minuta mogu reći da je mobitel dosta sporiji nego prije, malo trza. Idem napraviti factory reset svega, možda ga i to muči. Pa ću ga ponovo pokrenuti i instalirati sve ponovo.
Znam da opet offtopičarim, ali, vidim da na xda spominju Angry Birds Rio game. Na marketu je nema, odakle ju skidaju?
Da se vratim na temu, prosjek mi je 1 reboot dnevno sa CM7. :(
Novi amazon app store, jučer je bilo besplatno, od danas se plaća.
Samo 1? :) Dobar si :)
Khm, skidaju crackane aplikacije (by Twingo :D) ili preko Amazona. Ja sam pirat :P.
Meni prosjek 1 tjedno ili nikako x). Najcesce dodje iznenada zbog glupog dsi errora :(, znaci do kernela je...
Btw ne radi mi Navigon na CM7 :O :@ ??? Dodje do uvodne slike i samo FC :(. Znate jos koju dobru navigaciju osim Navigona (da je 2.na ljestvici u top5, iza Navigona :))?
Bitno je da radi bez interneta. :D
Nakon 24 sata korištenja Milestonea na 2.2 dojmovi su (nakon upgradea na 2.2 sam resetirao mobitel!):
-mobitel mi se 4-5 puta smrznuo sam od sebe usred korištenja, najčešće dok radim nešto po ekranu. Vadi bateriju! :rifle:
-Home tipka nekada ne hvata na prvu (nekada moram 3 puta stistnuti ju prije nego se recimo ugasi kalendar, ali ne uvijek, u 95% slučajeva tipka radi)
-u kalendaru su napravili ogromnu glupost: da bih unio novu stavku prvo moram stisnuti tipku Opcije (kao i prije) i onda ići na MORE te onda NEW EVENT
-većinu aplikacija nisam uspio prebaciti na memo karticu (baš bezveze), znači opet će biti problema s memorijom telefona koja će se brzo napuniti i neću moći instalirati nove aplikacije
-Search imenika je unazađen: nakon što u imeniku stisnem tipku PRETRAŽIVANJE, otvori mi se SEARCH BOX. Ne prikaže mi se automatski i tipkovnica, nego moram stisnuti u polje SEARCH i onda se tek pojavi tipkovnica. Totalno glupo!
-dok surfam i dotaknem ekran, na ekranu se automatski pojavljuju PLUS I MINUS i smetaju mi dok surfam. Toga prije nije bilo! I dvostruki dodir ne radi onako kao prije, jednostavno mi ne uveća stranicu kako treba, već puno manje nego prije i onda opet moram pinch-to-zoom koristiti.
-flash sam maknuo jer je surfanje jednostavno presporo.
Iskreno, planiram se vratiti na 2.1
evo ja sam ga sad potegnuo preko kompa, fino klizi zasada, sviđa mi se live wall koji ima feed s gmaps-a, predobro ga unlocka sada, prije je imo delay al sad je ultra brz, i sviđa mi se bounce koji ima kod promjene home panela, što ga brže promijenim veći bounce, ima i voice search...
edit 1
- veliki napredak u youtube aplikaciji, isto mi se ne sviđa safari pretraživač niti ona opcija za uvećavanje više smeta nego što koristi
- probao sam i s drugim pretraživačima (firefox-iako nije podržan radio je kod mene, dolphin) i ista stvar kao i u standardnom šteka i to je to
- 3g mobile hotspot
- g navigation
- 2.2.1 meni piše, i fakat je smrznut što se tiče browsera (Froyo) :wink:
- quickoffice puno brže radi
Pridruzujem se klubu.... update-ovao na froyo (prethodno resetirao mobitel, just in case na tvornicke postavke).... dojmovi: sporo, inertno, masu smrzavanja u situacijama u kojima me je 2.1 slushao bez pogovora (kamera, dialer, browser, screen rotation ocajnan), home tipka cesto NE REAGIRA, angry birds sramotno spor, ne funkcionira overclock.... od frustracije sam vratio 2.1 stock (rsd lite) i pregledao sve moguce iphone oglase (zamalo da predjem!) koji nude zamjenu.... shvatio da mi se ipak vise dopada "hladni celik" od gayPhone-a, vratio se na pisanija ovog foruma, zatim precesljao i masu stranih i nakon 35 minuta igranja open recovery-jem uspjeo instalirati CM7 sa gingerbreadom.... ok, znam da je to isti kernel, chak i na nekim istim mjestima (narocito rotate) steka, ali.... odmor za dushu i tijelo, brzina vrlina (malo sam i overclockirao na 900Mhz), a sve radi (sem gps-a, shto mi i nije zao, a uvjeren sam da ce ga srediti u narednim inkarnacijama CM, pritom imam skoro pa flat internet tarifu i nije mi problem rabiti agps, unatoc nepreciznosti, naviknut sam jos od stare nokie na taj pristup)....
Principijelno se slazem sa svima koji zagovaraju stock rom (tvornica je tvornica), ali iskreno - NE OVAKAV. Ako MOTO nastavi s takvom podrskom korisnicima (a hoce, jer ih zabole nesto za Europu i njene korisnike, USA je bitan), bojim se da je ovo poslednji model koji cu ikad kupiti (plus sve one gluposti s lockanjem o kojima sam se nachitao svugdje) - to je totalno nefer tretman (svjestan sam da moraju prodavati i druge uredjaje, i da nije Milestone jedini za koji rade support i updates), koji necu jos jednom platiti, ma i na ulici nashao njihov proizvod....
Ostaje nada u update koji je pajo pomenuo (dodushe, nakon ovog sto pratim zadnjih 2-3 mjeseca koliko imam Milestone - vrlo slabasna), a jos vise u bootloader unlock i neovisne izvore dobrih rom-ova i entuzijaste koji ih rade....
Hvala svima koji su se ovdje potrudili postaviti sve moguce tutoriale te pomoci nama, novim vlasnicima "telefona bez kompromisa" da se ufuramo kako spada i shvatimo koje to chudo nosimo u dzepu i koliko mogucnosti, odnosno nemogucnosti nudi.... topla preporuka, kao suma ovog predugog posta - NE FROYO, ne sad... Gadafija necu pominjati.... :)
Sad ima fix za dsi error, prilicno se jednostavno postavlja, ali po meni vise skodi nego daje.
Treba samo dodati 2-3 reda komande u jedan file, preko Root Explorera. Nakon reboota, izmedju M znaka i boot animacije ima kao neki delay.
I sad, to cudo popravlja dsi error, ali npr.u app draweru se "kida" slika i lagga, u igrama takodjer povecan lag. Probao sam igrati SpeedX 3D sa tim fixom, i po ekranu su mi se pojavljivali nekakvi kvadratici, a igra je bila duplo sporija.
To mi je bilo dovoljno da maknem fix, ionako rijetko dobivam freeze, a jos rijedje reboot.
Jel zna netko odakle skinuti famoznu Miui kameru za CM7? Spominju ju na xda...
http://www.mediafire.com/?mc9wuj2429hd9ma
Staviti u system/app preko Root Explorera i promjeniti Permissions u (s lijeva na desno) x x o, x o o, x o o. Restart. [za slucaj da neznas, da nebi bilo : "pise mi App not installed" xD]
jučer stavio Froyo mod 2.6.0, čini mi se da je brz, nisam imao problema do sada nikakvih, osim fotič je jako loš, smetnji ima jako puno na slici, puno previše, kak je vama?
zašto si ne instalirate stock motorolinu kameru? ona se pokazala kao jako dobra. Vignette je super za po noći. Ne bude puno šuma.
Slazem se s tobom stock motorlina kamera je bila suer kad je htjela raditi, jer je bio neki bug a gdje mogu skinuti tu kameru?
Nekog velikog buga nikad nije bilo, no davala je jako loše fotke po mraku sa puno šuma. Što se tiče brzine aplikacije i svega ostalog, bila je najbolja od svih ovih koje koristite.
Bas istestirao camera360 i vignette i nema neke razlike, uglavnom na daljinu. Objekt nekih 5 metara svjetlo u sobi dosta jako, slika ispada dosta tamno, koda prigusi svjetlo iz nekog razloga i strahovito puno suma, mrlje po slici ko prasina, dok na blizinu nekih pola metra slikan objekt slika cista, cisto ock za mob. Cini mi se da su prije bile bolje slike sa enclairom
Meni polako počinje ići na živce svakodnevno rebootanje moba. Iz početka me nije smetalo, al do sad mi se već nekoliko puta dogodilo a se mob zblesirao baš kad mi je trebao. Da li da čekam taj RC4 za CM7 ili da pokušam sa nekim stabilnijim ROMom al a bude 2.2 ili viši?
Ajmo preporuke... :)
2.2 froyoMOD. probaj ovo, mani se CM-a. inače, ja volim da mi mobitel bude pouzdan i stabilan. ako to zahtjeva eclair, vratit ću se na njega. jednostavno.
Jučer sam ustvrdio da imam staru verziju ROMa CyanogenMod 7 RC3 0.08-11.03.16, pa sam napravio upgrade na CyanogenMod 7 RC3 0.08-11.03.27.
Za taj zadnji update se spominje da su ispravljene nekakve DSI greške koje rezultiraju random rebootovima.
Budem pratio par dana i brojao rebootove. Ako neće biti napretka onda budem pokušao sa 2.2 froyoMOD. Vidim na XDA da ga hvale...
ja sam na 2.2.2. android verzija i Kernel 2.6.32.9 sa froyo mod 2.6.0, i zadovoljan sam. brz je mob, sve šljaka, jedina zamjerka je što mi se jednom-dvaput na tjedan zabloka dok pišem poruku ili dok sam na netu pišem tekst, al to riješim tak da isključim ekran i ponovno uključim i peri dalje, nemam problema s resetiranjem i force close, igram ptice bez frke...
Ima li tko kakvih iskustava sa MIUI mod-om? Ja sam nedavno instalirao, nakon tristo muka s CM7 i vrlo sam zadovoljan (priznajem, dopada mi se sminkerski design).... uz malo overclocka (900/56vsel) sve radi kao podmazano, naravno i angry birds rio leti bez problema.... imam ga 4 dana, do sad sam imao mozda jedan force close i niti jedan reboot (iako tu i tamo se desi po koji lag, ali prodje nakon par sekundi bez previse "zaglupljivanja".... takodjer, pitanjce za ljubitelje eclaira - ima li smisla instalirati telus lite mod? Koliko sam uspio shvatiti s xda foruma, to je hibrid SHOLS 2.36 za Europu i SHOLS_U2_03.11.0 za Telus mrezu, s ukljucenim americkim frekvama - da li bi to radilo u HR...
p.s. napominjem da mi i dalje ni jedan od modova nije nadmasio stock shols 2.36 - naprosto, imam dojam da je s njime cigla najbolje i najpromptnije funkcionirala, bez i jednog zastoja/reboota...
Imao sam ga jednu subotu i poludio sam :)
Preretardiran mi je taj MIUI, fura se na iOS, a ne pojednostavljuje sučelje kao što bi trebao, nego ga po meni bespotrebno komplicira. Pošto koristim Launcher 7 (metro UI), prednosti MIUI homea nisam pravo niti iskusio, samo sam probao i čini mi se glupim... Sve aplikacije imat na homeu mi je glupo i to mi se nikad nije sviđalo kod iOS-a, pogotovo kad imaš programe koje ne koristiš, tipa 3G tethering.
Što se tiče stabilnosti, meni se pokazao nestabilnim, restarirao se miljon puta i sam uređaj se zagrijavao luđački. Nije bio niti milostiv prema bateriji. Jedino što mi se svidjelo je unlock screen i to što ima 2 odvojene pozadine (1 za lock, 1 za home).
Telus lite mod sam htio probat, čini mi se da bi trebao biti najstabilniji od svih modova jer je ipak temeljen na 2.1 koji se meni, a kao što vidim po forumu, i vama ostalima nije baš restartirao ni FC-ao. Isto bih ga htio probat samo neznam da li nakon postavljanje tog moda moram staviti i patch za EU frekvencije, pa mi se na kraju nije dalo, pa sam stavio standardni 2.1. Slažem se s tobom da je taj rom najstabilniji i koristio sam ga par dana i ništa nije štekalo... No nije mi se svidio jer mu je falilo par kozmetičkih stvari koje su mi smetale (messaging app...).
Preporučio bih theFroyoMOD 2.6 s isključenim JIT-em. Koristim ga sad već tjedan i pol i radi stabilno. Niti jedan FC i restart, samo uspori tu i tamo malo. Ništa strašno. Jedini problem je užasno dugačko bootanje (~5 min). Sve igre rade ko odlično, nakon inicijalnog trzanja prvih 30 sec :) Baterija je malo slabija na tom romu, ali ništa strašno, i dalje mi drži punjenje 1 dan.
K vragu, ispada da je neophodno napraviti brutalan rez u odabiru - ili kozmetika, ili stabilnost (da, i mene je kupila promjena slike u lock/home screen-ovima, a koncepcija da je sve na home screenu mi se jako dopada)... nemam nista protiv sucelja MIUI-a, meni je stock sucelje opcenito precrno (no dobro, ne potezimo raspravu o ukusima!) :) ono sto me najvise muci kod svih modova, pa i kod stock update-a na froyo su - zastajkivanja i usporavanja.... do sad, jedino sa shols 2.36 nisam imao tih problema, svi drugi romovi su stekali makar malo, ukljucujuci i froyo mod (koji sam rabio 2 dana i poludio od kocenja i usporenja, a i imao sam par FC-ova)... probacu ga opet s iskljucenim JIT-om, iako, da kucnem u drvo, za sad me ni MIUI ne razocarava, cak se i kamera/video jako pristojno ponasaju (nije mi ni jednom puklo, a masa ljudi se u upravo na to zali, u subotu sam snimio nekih 40 fotki i par klipova i sve je funkcioniralo savrseno).... aplikacije koje su mi potrebne rade ok (AndFTP, DropBox, Gmaps, Youtube, Angry birds i jos par drugih)... Baterija se korektno ponasa, s obzirom na overclock izdrzi bez malo cijelih dan i pol (na poslu i doma sam konstantno nakacen na wifi zbog mailova, dok se vozim tramvajima tu i tamo upalim 3G radi surfanja i ubijanja vremena, a glazbu slusam dosta)... no vidjet cemo... hvala na dijeljenju iskustva, svakako, ukoliko se pokaze ok ili se ukaze kakav update, ostajem na njemu, ako ne - zivio 2.36, a look/feel cu vec nekako nadomjestiti, iako teska srca.... :)
Na FroyoMod se isto mogu stavljati teme, ali nisu ni priblizno dobre kao za CM7. Ja namjeravam portat jednu temu s CM7 na FM, ali samo slike, znaci .png fileove. Raspakiram "Honeybread.apk" i neki .zip od teme za FM, promijenim jednu sliku s drugom (s tim da cu morati mjenjati i nazive .png-ova i gledati slike da znam sta s cim zamjeniti :S), upakiram u zip i Voila! :) Ali puno je to posla :/
Inace, da mi neki ROM radi besprijekorno, da pokrece sve aplikacije bez FCanja i slicno, + da ima app2sd, sigurno me ne bi bilo briga za kozmetiku. Ok, app2sd bi zamjenio s app2ext...
Btw na XDA ima nacin da se ubrza citanje podataka sa SD kartice, pa se sve sto je na kartici brze otvara :D stavit cu link...
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1010807
http://forum.xda-developers.com/show...postcount=2531
Nova verzija CM7 RC4 :)
https://github.com/downloads/nadlaba...one-signed.zip
A baš sam htel ići spavati... :D
Samo, nema još changeloga, ipak ću pričekati...
To i jeste problem... da je stock dobar, ne bih se mucio ni sa cim i zurio u forume satima, unatoc tome sto mi se dopada recimo MIUI okruzenje... ovako.... damn... Ipak, hvala za korisne linkove.... btw, i miui je izdao novi update, ako nekog zanima, navodno su rijesili probleme sa FC-om i usporenjem aplikacija (ja sam tek danas primjetio ozbiljno trokiranje angry birds-a)....
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=850276
@ kolibri: Bojim se da ni meni nema odmora, prosto ne znam sto bih prije isprobao.... :)
Ja cu sutra rc4, kad stavi changelog ... sad mi je kasno x)
Eto i mene na RC4... :)
Za sad sve OK. Radi brzo, stabilno. Vidjet ćemo kroz dan dva.
Na prvi pogled, primjetio sam mogućnost promjene frekvencije u CM7 settings, pa sad nema više potrebe za editiranjem one konfiguracijske datoteke.
BTW, jel zna netko kako doći do notification area a da ne moram vući gornji status bar prema dolje.
Naime, na 2.1 je u soft meniju bila stavka notifications što mi je bilo puno praktičnije s obzirom na veličinu ekrana. A sad mi fali malo veći palac... :D
Ja sam se vratio na 2.1 i sretniji sam s time nego dok sam bio na 2.2.
Znam da je korak natrag, ali mi barem radi sve kako treba.
Hvala, iskusano i radi!
Sent from my Milestone using Tapatalk
Danas mi se vec dva puta rebootao mob tijekom igranja angry birds. Najprije su pocele trzati a onda se mob rebootao. Samo sto se tu ne radi o kompletnom rebootu vec se samo izvrti onaj cm 7 logo, unos pina i to je to.
Inace cm 7 rc4 u ostalim stvarima cijeli dan radi ok...
Ima neko rjesenje?
Ja sam podigao najnizu frekvenciju na 250 mhz, ali nije pomoglo.
Hoce li se baterija brze trositi zbog podizanja donje frekv.?
Nece jako. U svim prijasnjim je bio 250. Ja sam isto dignuo na 250. Takodjer sam imao par rebootova. Nije mi jasno zasto ih imas kad je po defaultu DSI fix ukljucen. Ja sam ga iskljucio pa zato imam rebootove (2 danas, 1 u gps 1 u browseru)... probaj iskljucit pa restart pa probaj. CM settings>display>dsi hack...ako bude gore, opet ukljuci pa restart.
Osobno na Cronosu nisam imao ovako puno rebootova. Mozda se mob treba priviknuti na novi ROM xD(optimizam)
Ok, izdrzao dan bez reboota.
Spominju na xda mogucnost instalacije i kreiranja ext4 particije?
U cemu je poanta toga?
ext3 is ext2 with a journal added. You can mount ext3 file-systems as ext2 just fine. Having a journal makes for better/faster recoveries.
ext4 is a new generation journaling filesystem. the most important part is what is write before, ext3 and ext4 almost impossible to broken, not even an unwanted reboot while you copying files or anything. fsck run a much much more faster than the ext2. while ext2 can be broken easy and not even the fsck repaired, always get bad superblock when trying to mount, ext3 and ext4 do not do this :)
i try to broke an ext4 filesystem, not even broke when i shrink the partition size below the filesystem size. the fsck can repair and i lose only that file what is contained the shrinked area. im a linux administrator so i tested all filesystem. before ext4 come out the most stable and faster filesystem for me was the XFS. now i say ext4 is the answer :)
Ukratko, kod ext2 postoji opasnost da se dogodi greska, pa se aplikacije izgube, kod ext3 i ext ne postoji ta opasnost zbog bolje konstrukcije. I ext4 se najbrze loada, tj.mounta.
takodjer, danas ni jedan reboot. Rekao sam ti ja da se mob treba malo priviknuti hehe.
Hvala na brzom odgovoru.
A jel moram formatirati karticu prije toga?
Jel istina da je izasao sluzbeni FroYo? Jel probao iko?
izašao, ali nitko ne komentira. meni je mobitel došao konačno sa servisa, pa ću konačno od ponedjeljka moći mjerodavne rezultate ovdje podjeliti. prvo mislim staviti stock froyo. pa onda dalje. mislim da radi dobro, iako ima DSI error, mislim da neće raditi probleme.
Do tada, ugodno čitanje :)
Sta je DSI error?
Hvala na pojasnjenju. A jel mogu nekako da napravim backup ovog trenutnog sistema(kao na kompu)prije nego probam tog FroYo-a?
Strasna stvar se dogodila sa rc4 na mom mobu!
Angry birds rio mi prestali raditi. Jednostavno se sruse kod startanja. Cak se ni rovio ekran ne pojavi...
Molim pomoc! :-)
Jel se mogu preko AOR vratiti na rc3 bez posljedica?
pa probao sam ja, imam ga dan danas
danas mi je uptime bio 90h i nešto sitno minuta (neznam na koju foru) i nie mi htio otvarati youtube i onda sam ga morao resetirati, mob je što se mene tiče sporiji neg s 2.1, baš se vidi da mu fali memorije, puno više moram čekati kad izlazim iz nekih aplikacija, iako ima dosta zanimljivih sitnica na Froy-i, 3G mobilni hotspot, nova tipkovnica preko koje dosta više griješim nego kod stare (2.1), task manager je tu, čini mi se da mi je u početku dok sam tek dobio Froyo baterija nešta duže trajala neg kod 2.1, mobitel ima sad mogučnost prikaza onog sata kao kad se savi u dock tako da ga sad koristim preko noči kao sat s prigušenim osvjetljenjem (oprez zbog baterije), otključavanje ekrana ide mnogo ljepše, ima neka opcija koju bas i ne razumiem tamo pod location & security settings piše Select device administrators ???, neznam što bi to bilo, namjeravam ostaviti gore sad ovaj stock 2.2 i uskoro planiram napraviti factory reset pa ću vidit kako će se onda ponašati...isto tako sam skužio da postoji mogućnost app2SD kod 2.2 koje to podržavaju
Angry birds rio ponovno rade. Jednostavan uninstal i install su rijesili problem. Sad samo moram ponovno sve nivoe rijesiti... :D
Btw, miui kamera je ok, brzo okida i fotke su fakat ciste i jasne.
Ali, danas sam izgubio dvije fotke. Otfotkao tri a u galeriji vidim samo jednu. Vrlo nezgodan bug...
Titanium Backup pa nece biti ponovnog prelazenja :).
Ja koristim stock kameru jer nemam problema s njom, radi brzo, okidam koliko hocu slika...
Trenutno sam na Cronos Ginger 1.2.0, i ostajem na njemu, fenomenalan mi je.
Na FroyoMOD s prozora 7/12 satelita na GPSu, na Cronosu 11/12 iz sredine stana :P. U benchmarkovima Cronos uvijek bolji za 100 bodova (Quadrant,Smartbench). Baterija zacudo bolja na Cronosu(bolja nego na CM7 RC4 i FroyoMODu) iako je Gingerbread...
Clockao sam na 1000@60vsel, governor ONDEMAND, JIT je ukljucen, Surface Dithering i Allow Purging of assets iskljuceni, Lock home i messaging ukljuceni. VM heap 32mb.
DSI fix sam iskljucio preko CM Extra> Display > DSI Kernel bug workaround (da slika ne trza, radije freeze nego fps drop i trzanje -.-, freezea se lako rjesim)
Bez tweakanja (minfree) 45mb±, sa Gaming superchargeom 65± :D.
Btw MIUI camera i music su stock u ovom ROMu, ali ima .zip sa normalnom Camera.apk i Music.apk
Stavit cu link, pa @kolibri i ostali, ako zelite, probajte.
http://www.cronosproject.org/forum/viewtopic.php?t=910
Ne treba registracija, DL linkovi na dnu prvog posta. Eto kolibri, Nandroid Backup CM7 pa probaj :).
Da li na ovom cronosu radi vol + kad je screen lockan za mjenjanje pjesmi? Na 2.2. verziji (1.8.1) mi nije radilo...
Koliko rebootova imaš? Prvi put kad sam imao cronos sam mogao do tjedan i pol bez reboota a drugi put kad sam stavio imao sam 2 na sat :/
Radi i + i -, long-press i short-press, isprobano samo za tebe :) inace ne koristim tu mogucnost bas previse. Radi i camera button za pause-play.
Jucer sam napravio totalni reflash, znaci sbf i odmah na njega AOR i Cronos 1.2.0. I format SD kartice. Tek toliko da ga malo osvjezim i ubrzam :D.
Zasad nijedan reboot, ali 4-5 freezeva(u 2 dana, ali lako ih se rjesim, samo lock button par puta stisnem), koji mi se pojavljuju kad baterija dodje do 40C (to se dogadja kad su wifi i igra ukljuceni istodobno, a mob je na punjacu). Nije mi jasno zasto kernel poludi kod povisene temperature :/.
Nisam ni pokusavao 1.8.1, a nisam ni znao da ima tu mogucnost. Na svim 2.3 ROMovima mi je to radilo otkad se pojavilo(mislim da je bio RC2 ili RC3...)
Haha, hvala :)
Ja koristim samo za mjenjanje pjesmi jer mi se neda vadit mob i otključavat kad slušam muziku pa mi uleti neka glupost koju ni sam neznam zašto imam na mobu haha :)
Mislim da ću i ja napraviti skroz na novo sve, jer mi i froyomod počeo radit sranja... Pogotovo ovaj 2.6.1b koji se nemože underclockat nazad na 550mhz
1.8.1. je CM6 koji je modificiran na cronosov način i taj mi je najdulje radio dobro, no dosada me navela da probam MIUI i onda sam sve smrdao :/
Ma, to je muzika, nikad neznaš kad će mi doć baš slušat lošu haha
Evo instalirao sam ovaj cronos i užasno je spor... FroyoMOD je bio brži... Nadam se da kad se prilagodi sve, da će bit brži, nebi bilo prvi put
ne sjećam se koliko sam ovdje puta već napisao da je froyoMOD najbolji froyo koji je izašao. od brzine, do stabilnosti i svega.
@lujo A jesi izgasio dsi fix i napravio ostale tweakove?
Snimit cu ja video vidjet ces kako je brz, problem je sto nemam kameru, najbolje sto imam je k850 :/
@GoGs FroyoMOD je brz ali s vremenom postaje laggy. Trenutno ni gps ne radi mnogima kako treba.
@neno
kakave tweakove? ugasio sam JIT i dsi fix jedino...
također, moram se složit s tvojim pisanjima na xda, GPS na cronosu radi odlično, i meni u stanu nađe 12 satelita a na FroyoMODu nađe na balkonu nakon 2-3 min jedva 4 komada na koje se neće spojit. jesi uspio instalirat i pokrenut navigon 2.5.1? meni neće se pokrenut, dođe do splashscreena i FC...
što se tiče froyomoda moram se složit da postane laggy, koristio sam cachecleanerNG i task killer svaki dan s nikakvim rezultatom.
p.s.
dočekala me danas lijepa poručica od t-mobilea :) da sam potrošio svojih 10 mb prometa (kojih nisam aktivirao uopće!). kad sam otvorio moj.t-mobile piše mi 90kn interneta :) spojio se sam od sebe u 4 ujutro na 28 sekundi makar su mu APNovi izbrisani i mobile data onemogućeni :) da li netko može objasnit ovaj fenomen?? t-mobile se naravno ograđuje od sveg :) kao očekivano :)
Izgasi surface dithering, a ne JIT. JIT ostavi ukljucenog, pa ako ti jos bude laggy, izgasi ga. JIT ubrzava radnje procesora(u benchmarkovima -Linpack- score ide duplo vise!) ali zna uzrokovati lag u igrama i slicno. Znaci, brze loadanje > vise trzanja :P.
Imas na XDA thread u Milestone General. Zove se [Gscript]Supercharge & Bulletproof v5 (nesto slicno) by zeppelinrox.
Navigon ima problema sa Gingerbreadom. Vidio sam na IPMart verziju 3.5.4 (wtf?) koja navodno radi na GB, ali nije mi se dalo isprobavati jer treba neke promjene raditi u xml (blabla...). Ja koristim CoPilot Live. Ima sto bolje od toga da nije Navigon?
FroyoMOD kada je svjeze instaliran doslovno leti unatoc svim animacijama, i ja maknem animacije nadajuci se da ce bit jos 20% brzi, ono obratno :(.
P.S. nije to nista, na VIPu je 100kb 6-7 kn bez ukljucenog paketa (6.91kn), pa sad racunaj sta bi mi bilo sa 10mb :/. Prije par dana sam morao nesto napraviti na internetu, i zaboravim ukljucit DroidWall. 900kb 48kn + pdv. Cigani jedni ...
rado bih ga raskinuo no neda mi se plaćat penale za 8.2012. do kad mi traje ugovor... no nakon tog idem na bonbon bez dvojbe.
sad sam se vratio iz centra i rekli su mi da nemogu ništa napravit, da je to stvar u mobitelu a ne njima... lik mi uporno tvrdi da je android uređaj povezan s internetom i kad je isključen i da nema veze ako nisu APNovi izbrisani... onak, ko je tu glup??? :)
Jedno je SZK kad ne vidiš lice osobe koja ti kaže da ti mobitel kad je isključen i bez APN-ova odlazi na internet a drugo je kad vidiš mrtvo ozbiljnu facu nasuprot sebi... Neznaš da li bi udario ili se smijao...
No da, možda sam ja u krivu, možda neko od vas ima više saznanja o milestoneu kao čudesnom mobitelu koji odlazi na internet bez APN-ova :D
Heh meni je svaki put kad sam flahao mob, apn adrese od t coma su vec bile nutra, neznam na koju foru, I prvi put zbog neznanja mi je pojelo dobro da nisam imao puno para na racunu, a kasnije sam zaboravio pa mi opet pojelo!
povuče preko sim kartice. čim dobije signal, automatski sim kartica proslijedi podatak o kakvom se uređaju radi, te ako se radi o androidu, operater sam putem mreže posebnim protokolom pošalje postavke.
E sad, nisam dobio nigdje točnu informaciju, ili se te opcije već nalaze unutar sim kartice pa se automatski dodjele na android, ili se povuče preko operatera nekim protokolom, u to sad nisam 100 posto siguran, ali jedan od ta dva načina jest.
Lujo, ima novih dojmova o Cronosu? :P
Sad sam JIT iskljucio, nakon tjedan dana s ukljucenim. Manje laga, vise RAMa, ja zadovoljan :). A i igre su "igrivije" :D.
Ima, ima... Samo pozitivnih! GPS lock u roku 10 sec po kiši sad i unutar stana... Jedini GPS koji ide na to je MOTONAV i čak radi super! Brz je jako... O kvaliteti mapa ću se uvjeriti preko vikenda kad ću ić autom okolo po gradu i van grada pa ću onda znat...
Niti jedan FC, samo 1 restart (ne s motorola logom, nego samo cronos logo - ako to išta znači haha) dok sam igrao igricu, tj ne tokom igrice, nego kad sam stisnuo home tipku je zablokao... Posle tog mi se nije desilo...
Jedino mi je wifi malo slabiji, neznam da li to ima veze s mobom ili s routerom, ali primjetio sam i na mreži faksa i na kućnoj.
MIUI kamera je ok, dok mi ja music blaga katastrofa... Iritira me jednostavno...
Ostalo sve ok, leti naprosto, kad sam napravio one tweakove nestalo je i laganje UI, tj. više ono pucanje slike (pola slidera da ide brže od druge polovice).
Tebi i dalje drži sve?
A gle, realno nemaš kaj vidit, izgleda ko redovni CM7... Identičan je štoviše osim bootanima.
Sistem sam po sebi ima nekih tweakova naspram 'čistog' CM7 koje sad neznam napamet navest, ali osjete se.
A tweakove koji svi rade su isključivanje JIT-a, isključivanje DSI kernel bug workarounda i neki bulletproofaju launcher mada to nije potrebno. Možda neno zna još koji...
Hm, mora da ču opet flashati mob, froyo mod koji imam sve češče se freeza i lagano me to iritira bojim se da ga ne bacim u zid, razmišljam o povratku na dobar stari Eclair sa zadnjim updatom, taj radi ock, ali kamera i blic su si na Vi.
Kakva je baterija s Cronosom standard/bolje/loše?
Meni sa froyo mod traje tri dana, s tim da ne korisim baš previše poruke uglavnom, wlan tu i tam, i trudim se gasiti wlan jer sam primjetio da dosta pomaže očuvanju baterije.
Za navigaciju ti mogu samo reći iz aspekta motonava koji mi jedino radi. Sjećam se da si prije rekao da ti je on očajnički spor i složio bih se s tobom, no na ovom romu mi se čini da radi jako dobro. Rutu od Zagreba do Malinske na Krku (174km) je izračunao za oko 1 sec, lock momentalno. Kako se ponaša u vožnji ti mogu eventualno reći nakon subote kad probam navigaciju u autu.
Što se stabilnosti tiče, kako sam gore naveo, nisam imao FC-a i imao sam 1 restart uzrokovan igricom, no mislim da je to bio error u igrici a ne u samom ROM-u. Posle tog restarta mi je radila igrica svaki puta normalno bez trzaja.
Ram mi je na 40/226mb. Nemam nikakav task killer. OC je na 700mhz s minimalnom freq 250. Governor je po standardu ROM-a interactive.
Općeniti dojam je da je puno brži od froyomoda, te na mom milestoneu stabilniji. 2.6.1b verzija mi se stalno gasila i znala imati ono zujanje usred noći dok se puni (možda zato ide na internet :D)
Da, rješi se froyomoda po mom savjetu. Strašno je iritantan taman mi se ugasi kad pišem neki velki inbox nježnijem spolu...
Baterija na Cronosu mi drži čak bolje nego na froyomodu. Baš sam sad gledao grafove na battery monitor widget i čini mi se da imam svaki dan bar još 2-3 sata više aktivnog korištenja...
Nemoj gasiti WLAN, nego mu stavi sleep policy na 'when screen turns off'. Meni je to jaaaako puno popravilo bateriju!
Ja koristim mobitel više od tebe, igram igrice i čitam portale na faksu, slušam muziku bar 2h, drkaram po navigaciji danas cjeli dan i došao sam do 50% baterije...
Ako ćeš stavljati Cronos, kreni ispočetka. Flashaj s RSD-om čisti 2.1 i onda vulnerable SBF, napravi wipe svega i onda stavi cronos GB 1.2.0... Tako preporučuje lik koji ga radi.
Imas kod onog download linka, drugi link za normalnu kameru i player. Miui music je i meni smece, kamera donekle ok. Ali drzim se normalnih ;). Radi sve u mene, 2-3 freezea dnevno kojih se rjesim u 5 sekundi i to je to :).
GoGs sad cu ja par screenshotova opalit, iako neznam sto mozes vidjeti ovako.
Iskreno, neda mi se mrdat s tim, da nešto ne smrdam. Išao sam isto tako prčkarat prije s tim MIUI da stavim na froyo mod i cjelog sam ga smrdal. Rađe se propatim tih 10 sec dok stisnem shuffle all i onda drmam samo po vol up i mjenjam pjesme...
Aha, mozda probam... Ja sam mislio da moram root uninstalerom pa onda .apk mrdat i sredjivat permissione...
Da, ali slikao sam gps lock (nakon 3-4 sekunde 4 satelita, odmah lock, nakon 15 sek.7 satelita, do minute 10 satelita. Tako nekako) i tweakove koji su na novijim CM7 (dsi fix i slicno).
I screenshot sa 62/226 mb RAM, koristeci jednu skriptu. Spomenuo sam vec, skripte od zeppelinroxa sa XDA koje se stavljaju putem GScript Litea(free na marketu) i koriste za povecanje ostrine memory managera na Androidu. Znaci, brze ce killati aplikacije koje se ne koriste dulje vrijeme. Znaci, vise memorije. Znaci, manje force closeanja. Znaci, znaci :D. I druga stvar koju skripta radi je da daje launcheru prioritet (oom) 2. (Za usporedbu, prioritet phone.apk je -12, prioritet systema -16). Sto manji prioritet, manja je sansa killanja. Ostatak procitajte u threadu s linka...
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=991276 Link na thread.
Ja koristim Aggressive1 i Gaming skriptu. Stavljaju se on the fly, znaci ne treba reboot(iako se preporucuje). A ima i Status skripta koja pokazuje trenutni prioritet launchera i minfree postavke. Ako pokazuje ono sto ste stavili, ne treba reboot x).
Btw bez skripti dobijem oko 40mb RAMa, sa aggressive1 oko 60mb, sa gaming oko 70mb :).
Offtopic: Koji je kod za poveznicu? Ono, stavim link od 3 metra a pise "ovdje". ... je obicni.
Kolko vidim I s cronosom se isto freeza, a toga mi je stvarno vec dosta :( ima sta novije osim eclaira da ne reeeza?