Probao netko ovaj ROM ?
[ROM-GingerBread] Ginger Villain 0.6 Camcorder working (09-01)
Trenutno sam na stock 2.2 (root) ali tražim nešto basic i minimalističko
Printable View
Probao netko ovaj ROM ?
[ROM-GingerBread] Ginger Villain 0.6 Camcorder working (09-01)
Trenutno sam na stock 2.2 (root) ali tražim nešto basic i minimalističko
Danas sam nabacio LeeDroid 2.3d imam neki stariji radio 32.47.00.32u_5.10.05.23 i hocu da updatam radio na 32.49.00.32u_5.11.05.27 ....
Jel neko to vec vozi kako radi, na sto da obratim paznju .... neki savjeti i na kraju hoce li to raditi kako treba????
Ili da probam sa ovim 32.54.00.32U_5.14.05.17
Daj te iskustva misljenja...
Žena mi ima htc desire pa me zanima zašto prpate po njemu kada radi savršeno bez ikakvog diranja?
Radio 32.54.00.32U_5.14.05.17 je gore i za sad sve radi ok.
Pozz
Evo da postam u pravu temu, pa nek MOD onda onaj krivi obrise.
Radi se o ovom ROMu Cyanogen Nightly i interesira me dali valjaju kaj opcenito ti Nightly buildovi.
Noćni buildovi imaju svoju publiku koji znaju zakaj bi stavili build na koji nemaju apsolutno nikakvu podršku, koji su bugoviti (i jesu), te izlaze vrlo redovno. Ako pitaš isplati li se stavljati, znači da si u onoj drugoj publici (bez brige, i ja sam isto :) ). Ne vidim razloga tome ako vrtiš stabilan ROM. Noćni buildovi su opet ugašeni jer ekipa intenzivno radi na CM7. Izađe li koji CM7 nightlies build koji je stabilan, to znači da će uskoro i službeni ROM. Tak da ono... :)
pozdrav,
prije par dana radila sam flash na svom Desire, i stavila sam drugi rom gore, sad to izgleda:
android verzija 2.2.1
defrost 6.1a (cyanogen mod)
i baseband 32.48.00.32U_5.11.05.14
prije nego sto sam to sve išla radit, napravila sam backup, ALI na memorijsku karticu :o
i naravno, da se nakon par dana desilo da mi se javila greška "sd card damaged"..
pokušala sam na nekoliko načina sačuvat podatke, ali sve je bilo bezuspješno. tako da sam formatirala.
i sad... bi ja stavila neki drugi ROM, ali nemam backup, ako nešto pođe po zlu, da ga vratim na početak.
jel ima ikakve nade da to nekako povratim? :sos:
Napravi backup trenutnog ROMa ako ti se pokazao stabilnim. To će biti dobra povratna točka u slučaju da kasnije nešto podbaci.
Pa zapravo zelim dalje eksperimentirati sa romovima.
DeFrost mi je odlican, samo sto sam shvatila da moram imati backup svog originalnog roma.
Znaci da nisam toliko zeznula stvar?
Mogu napravit backup trenutnog roma, i dalje stavit neki drugi, pa ako nesto nebude dobro, vratim defrost? :-)
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Jel ima itko problema da se mobitel na CM based ROMovima (DeFrost) gasi vec na 10 %?
Znam da je bilo o tome vec govora, sjecam se da je to mozda neki bug, al neznam tocno...
To me danas zeznulo u skoli...mob se sam od sebe ugasio na 10% i kada sam ga ponovo upalio, ukucam PIN i odma nakon toga se sam ugasi a gore pise 10% baterije..
Napuni bateriju do kraja (100%) i wipeaj battery stats.
Ako si radio onaj trik s nadopunjavanjem baterije s ciljem produljenja njene autonomije (bio je tutor ovdje, a imaš ga i na xda), tu si se možda isto zajebao. Mnogi su prijavili da im se mob gasi pri 10-15%. Meni se tada gasio s 10% također.
evo da i ja kazem svoje dojmove nakon skoro mjesec dana od kada koristim rootani mob i LeeDrOiD rom.
ja sam jednostavno ODUSEVLJEN! svi oni koji razmisljaju rootat mob i misle da im mozda to ne treba jaaako grijese. nakon rootanja to je potpuno drugi mob. mozete staviti brdo aplikacija, mjenjat teme, nista vas ne ogranicava! savrsensvo!!!! :)
jednina stvar koju jos nisam uspio natjerat da radi dobro je snimanje 720p ondosno HD. iako pise da LeeDrOiD V2.3d podrzava 720p to u praksi jos uvijek steka :(
kada bi mi neko mogo reci neki stabilni rom kao sto je LeeDrOiD V2.3d a da snima 720p bez stekanja bio bi mu jaaako zahvalan.
htio bi si htio staviti rom od htc desire hd ali negdje sam procito da i nije bas stabilan....
Stabilan je, ali je dosta spor...
Dobar Sense ROM je bio AuraxTSense al ne vidim da se na xda developer jos bavi tim ROMom..
Pitanje:
Ako stavljam Oxygen RC7, dal je potrebno da stavim i Oxygen HBOOT jer sam procitao da onda dobijem vise prostora na /data?
Nije potrebno. Odluči treba li ti njegov hboot nakon što vidiš koliko će ti mjesta popapati ;)
Nisam više. Koristio sam RC5 od datuma izlaska do jučer. RC6 mi nije sjeo zbog nekog čudnog laga. Test build sam također probao, ok je i ne laga, ali ima isti bug kao RC5 (Launcher se zna krešati, povremeni spontani reboot). Koristio sam njegov hboot. Budem se vratio na Oxygen kada izađe iz RC-a, odličan ROM.
Moze neko ovo pojasnit i kak to napravit?
D2EXT version - Fat + Ext4 + Ext4 + Swap (fat+1GB+0.3GB+0.1GB)
Pise mi preporuka za jedan HD Rom
I zanima me jos za MIUI rom -You will need to disable VERIFICATION (else face errors about stuff not existing) gdje da to napravim,i kako ovo napravit Cache is stored on the internal NAND by default (A2SD). If you need some free space, you can move it to the SD Card (A2SD+) using the following instructions:
Use Quick System Info (QSI) to check A2SD storage Free and Internal storage Free, write the values down
Open up an ADB Shell (if you have access to the App Market, you can install Terminal Emulator instead)
Type su
Type a2sd cachesd
cachesd will install, it will sit on [ ] Moving/Resetting dalvik-cache for a long time and then the phone will reboot.
Use QSI again and compare results to those recorded in 1. above
Kak se flasha kernel isto kao rom ili?
Hvala
Hmm, sorry ali moram pitati...
Jesi li bas siguran da zelis ici flashati kernel ako to moras pitati? :whistle:
Di je problem ako to zeli napraviti?
Zato valjda postoji forum da pita "pametnije" od sebe za savjet...:rolleyes:
OT:
Presao sam sa Oxygena na Starburst. Fora rom, ima memorije ko u prici zbog jedne skripte. Nista specijalno, ali je odlican za ljude kojima je "bitna" memorija telefona..
To za kernel mi je manje vazno nego zanima me ova druga 2 pitanja?
Za prvo pitanje ti ne znam valjda preko gparteda. Probaj nac odg na xda forumu.
Sto se tice ovog drugog kad flashas miui rom s njime dobijes terminal emulation app bare ja jesam. Onda je samo pokrenes i u nju upises prvo "su" kliknes enter i onda ovo drugo ne znam sad napamet al pise u tvom postu. To ti je to.
Jel ima Pays-Desire-gMIUI_v1.2 All2sd? ili ako ima neka aplikacija za to?
koji je rom trenutno najstabilniji,sa najmanje bugova I da baterija izdrzi baren do kraja dana :)
koristim taj miui,ali mi je malo dosadio...i poceo me zivcirat.pa je vrijeme za promjene.
pa nisam ni trazio rom bez bugova,nego sa najmanje njih...
ja sam korisio LeeDroid rom, ali sam sinoć stavio originalni ROM (samo što je rootan i dodan SuperUser app, ostalo ništa nije mijenjano), 2.2 Froyo
i sve mi radi super...
Ja vozim Desire na LeeDroid v2.3d i nemam nekih primjedbi. Baterija izdrzi 24h, ako ga ne maltretiram onda i dva dana....
dali ovaj rom http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=829734 radi bez ovog oxygen hboota?
prvi put radim promjenu roma, koji bi mi bio naj optimalniji, a želim manju potrošnju baterije, znači da mu ne radi procesor stalno na maximumu i sl., da se aplikacije mogu stavljati na sd?
a kak onda da particioniram sd card? posto vidim da taj oxygen hboot sluzi, da bi se izbjeglo koristenje ext 3 particije? neznam jeste me skuzili, malo sam zbunjen
Ovako imam htc desire kupljen prije tj.dana.
BRAVO PVT 4 S-ON
Uspio sam stavi novi radio rom u njega pa je sada 5.14.05.17.
E sada skinuo sam leedrodid 2.3d i stavio i sve mi radilo ok. Nakon toga iso sam skinut OD posljednjuu verziju 4.0.36 i CyanogenMOD 6.1.1 da vidim koji mi od ta 3 najvise odgovara posto sam skuzio da su ajmo rec najpopularniji.
Radio sam sve kako je opisano u postupku (http://cafe.mobil.hr/threads/68822-D...l=1#post944039) i CyanogenMOD mi se uopce nece inst, zapocne mi s updateom i onda nakon 2 sec izbaci neku gresku i stane i to je to, a sto se tice OD-a on mi se normalno updatea ali nakon toga treba mu jedno 20 min da se pokrene uz jedno 2, 3 restarta sam od sebe i kad napokon se podigne uopce mi ne radi trackball, javlja mi neke greske da neki servisi se ne odazivaju i da ih nasilno ugasim ili jos pricekam, nema mi mreze itd...
Dali je netko imao slican problem i u cemu bi mogao bit problem?
Hehe ma rijesio sam :) Skinuo sam krivu verziju bio CDMA umjesto GSM :),a OD ne radi nikako i wipe sam napravio i sve, ali uzalud
Koristi netko Ginger Villain? Malo mi je trzav u kombinaciji s Launcherom Pro i sad tražim neki kernel koji je koliko toliko optimiziran, pa ako netko ima iskustva i prijedlog viška - nek viče! Dosad su mi na Froyu BFS kerneli radili super glatko, ali to izgleda nije slučaj sa Gingerbreadom...
Hm, updejtao sam na 1.0 s novim kernelom i sad je bolje. Prčkanjem po Launcherovim postavkama nisam ništa uspio dobiti.
Isti setup homescreenova sam koristio na Defrostu i išlo je kao mlijeko (identičan setup Launchera također, restorao sam ga s Titaniumom pa...). Osjetan je taj lagano trzavi scroll, ali još ne mogu skužiti zbog čega (osim činjenice da koristim drugi rom).
Edit: stavih 2.6.37 vorkKernel od 17.Jan... ovo ja zovem glatkim radom!
Koristi li netko Oxygen v2.0-RC7? Zanima me korak po korak kako je stavio Oxygen HBOOT? Normalno mobitel je s-off sa AlphaRev 1.8 :)
nesto sam ja bio zeznuo heh
Pitanje za ljude koji su koristili GingerVillain, jeste primjetili vecu potrosnju baterije??
Meni je upravo u 2h "nestalo" 35% baterije, a nisam uopce koristio mobitel.
Bilo je cca 20 poruka, 3 min razgovora, par downloada sa Marketa i napravljen je Nandroid backup..
Sada sam stavio novi radio, 5.09.5.30 ja mislim i cekam sada da usporedim battery drain.
Inace, kernel je stock koji se dobije flashanjem ROM-a..
Primjetio san vecu potrosnju kad cim sam ga stavio , onda sam promijenio radio i stavio zadnji 32.54.00.32U_5.14.05.17 i ManU-Version 1.3 Gingerbread-HAVS-AXI-CFS kernel , odlicna kombinacija :)
Mene samo izbor oko kernela muci...
Nakon dužeg vremena korištenja više manje originalnoga roma počeo mi je bacati grešku bez nekog očitog uzroka... A upravo stabilnost mi je bila primarna pri odabiru roma te sam se odlučio za originalni... No pošto očito da i on zeza, idem na nešto novo...
Prvo, zanima me koji rom sa Sensom mi možete preporučiti a da je stabilan i dovoljno brz u svakodnevnoj upotrebi?
Malo sam surfao i našao ovaj koji mi se svidio (novi Sense :) )
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=789830
Mišljenje?
Svi portovi koje sam propao sa DHDa su usporeni i Quadrant im je slab. Nema puno buggova, ali ako ti od zivotne vaznosti nisu HTC Hub i sl. onda nejdi na te ROMove.
Dobar Sense ROM je svakako LeeDroid.
A sad, imam i ja jedan problem.
Koristim Gingerbread ROM, GingerVillain, vec par tjedana i pojavio mi se problem sa interfaceom. Kada ugasim WiFi, nestane ikonica, logicno. E, ali kada ga upalim ikona je isprva bijela, a tek nakon 10ak sekundi se pojavi ona kricavo zelena boja.
Jel to normalno??
I dalje imam problem sa gasenjem mobitela iako pokazuje 10% preostale baterije. Updateao sam radio i napunio mob do 100% i obrisao battery stats. Pa me sada interesira, sto ako to ne pomogne, koje su mi solucije???
Ikone su zelene ako ti je mob spojen na Google usluge tipa Gmail, itd. Ako odeš offline, posive.
Nebih bas preporucio LeeDroid 2.3d
Ima bugove, i sense se resetira (pogotovo nakon duzeg surfanja preko integriranog preglednika)
Kod normalnijeg koristenja se zna pojaviti koji bug...
Ja trenutno trazim neki drugi Rom sa senseom
E to mi je najgore! Kad se resetira Sense sam od sebe... NE ŽELIM to na HTC-u!
Molim te, ako nađeš rom koji to ne radi, javi :D Ja ću napraviti isto ;)
Neznam o cemu prica Ico, jer ja te probleme nemam :(.
Ovisi koliko intenzivno koristis mobitel.
Recimo: surfam netom, odem na neku web stranicu, pa odem na index.hr tamo otvorim neki clanak, odem na net.hr i tamo otvorim neki clak. Stisnem nakon toga google.hr i stisnem gumb Home. I sense se resetira. A nekad i nakon par poziva (istina malo duzih) ili par poziva (pozivi kratko traju,ali su ucestali, tj zavrsis jedan razgovor i odma ides na drugi) se zna desiti da se Sense resetira.
A nekad sve zivo radi bez problema...
Isprobao sam i par DHD rom-ova, oni nemaju takav problem, ali se osjeca da su sporiji od "desire rom-ova".
Ako ne nadjem neki sense rom, mislim da cu se vratiti na stock rom (ima na xda onih stock koji su rootani)
to mi smrdi na problem rušenja launchera, a taj efekat dolazi do prevelikog zauzeća ram memorije, pa android sam mora ugasiti proces koji najviše guta. u tom slučaju je to senseUI.
EDIT: napominjem da za to može biti zaslužan i JIT kompajler, on je pravio slične probleme kod milestone-a. drastičan pad ram memorije kad je on enable-an. Možda postoji nešto slično i na desireu što pravi probleme. Krenite istraživati u tom smjeru.
Taj problem je poznat autorima LeeDroida još od verzija 2.0, ali nikako ga otkloniti. Ne ruši se samo SenseUI već niz drugih procesa, ali se nakon nekoliko sekundi sve vraća natrag u RAM, jasno osim pretraživača.
Našao sam ROM sa Sense-om kojeg sam stavio prije nekoliko dana
Do sada nisam imao nikakvih problema sa ROM-om, puno sam zadovoljniji nego sa LeeDrod-ovim ROM-ovima...
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=796255
(AuraxTSense)
Zašto? Jel brži? Stabilniji?
Prvenstveno i jedino zbog stabilnost.
Do sad mi se nije desilo niti jednom da mi se Sense srušio (a koristim mob isto ko i sa LeeDroid ROM-om i imam iste aplikacije instalirane).
Brzina je ista. U nekom normalnom korištenju nisam zamjetio nikakve probleme
taj ROM ima samo jednu manu (koliko sam uspio prokužiti): Ne mogu instalirati HTC Notes
@Ico: Koji imas radio na Desireu??
[QUOTE=-->Cionn
5.11.05.27
Ili tako nekako...
Idem probati, nadam se da će raditi stabilno jer već mi je stvarno dosta mijenjati romove... :/
Neznam do cega je, ali nisam bio zadovoljan rom-om
Osim spomenutih bug-ova, znalo se desiti da pokazuje da mob nema signala...
Jel ikome radi normalno "Select text" opcija u web browseru na bilo kojem Gingerbread ROM-u??
Kada idem preko trackpada oznaciti tekst, "mis" se pomice jaako sporo i gotovo je nemoguce oznaciti nesto, a kada sa prstima idem oznaciti, oznaci mi cijelu stranicu..
U web browseru (koji dodje sa GingerVillainom)
CM7, sve šljaka, označavam prstima po cafeu. Jbga, trackpad mi nikad nije šljakao kako treba.
Hej Ico, čitam malo o ovom romu i čini mi se jako dobar jedino me buni s obzirom da to nikad nisam radio na što treba obratiti pažnju prije nego ga postavim tj koju verziju roma odabrati? Ja imam data2sd i sad vidim tamo da spominje da taj rom to podržava ali u izboru romova se to ne spominje pa mi nije baš naj jasnije koju bi verziju ja trebao izabrati. Drugo pitanje prije nego se flasha napravi se nandroid backup i nakon flashanja vraćaju se sve postavke kako je bilo i kompatibilne su sa novim rom-om ili i tu postoji možda problem. I treće da li je dovoljno napraviti backup sa Titanium backupom na način Batch/backup all user apps+system data pa on napravi šta? zip ili neki svoj file koji samo on čita?
Ako nekoga zanima, izašao je CM7 RC2 (2.3.3)
http://mirror.cyanogenmod.com/?device=bravo
Idem ga stisnuti da stane na Oxygen table :ninja:
edit: 44MB preflash file, ideššš!
kako si ga stisnuo i što time dobivaš?
Obrišeš nepotrebne stvari iz ROMa i u konačnici si ga "stisnuo" u manji file size. As easy as pie :)
CM po defaultu dolazi bez Google aplikacija (imali su nekih sporova s Googleom), ali jednostavno skineš zadnji dostupni gapps i preflešaš preko roma. Download treba biti dostupan negdje na CM sajtu.
GingerVillain 1.5 sa svakom verzijom sve bolji :D
http://img215.imageshack.us/img215/8...apshoti.th.png http://img217.imageshack.us/img217/8...pshot1e.th.png http://img130.imageshack.us/img130/1...shot2td.th.png http://img268.imageshack.us/img268/5...shot3ig.th.png
sve stock (kernel, radio ...)
SetCPUnormal 245-998Mhz (ondemand)
screen off 128-245Mhz (ondemand)
koristi li netko, ili je koristio
SupeROM HD v2.0 Stable
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=981215
ako da, kakva su iskustva
hvala
ja sam isprobavao te DHD ROM-ove
i niti jedan mi se ne sviđa, samo iz jednog razloga: sporost
primjetno je "kašnjenje" u odnosu na Desire ROM-ove
a koji mi preporucujes da je stabilan, brz, i bez bugova
pogledaj prethodnu stranicu
http://cafe.mobil.hr/threads/68779-H...l=1#post979832
s tim ROM-om sam najzadovoljniji.
jedino što ne mogu instalirati HTC Notes aplikaciju.
Stavio sam i ja neki dan AuraxTSense i za sad mi se sviđa, vrlo sličan Leedroidu, osim par "kozmetičkih" detalja za ovo vrijeme koliko ga imam nisam primijetio neku bitnu razliku, možda malo više slobodne memorije i mrvicu duži vijek trajanja baterije, sve u svemu sam zadovoljan i neću ga dirati. A imao bih i dva pitanja za one koji ga koriste malo duže, prvo bi bilo koliko često se updateuje, a drugo je vezano za aplikaciju koja dolazi uz njega, OpenVPN Settings, šta konkretno mogu napraviti s njom?
E a ja bas imam problem sa ovim.. naime, recimo, kroz noc kako bude iskljucen ekran a mobitel sam po sebi radi, ujutro mu ne mogu upalit zaslon.. ne znam zasto.. evo bio je na punjacu kroz noc i ujutro kad sam htio vidjet koliko je sati, nikako da upalim zaslon. Na nista nije reagirao, cak kad sam izvukao napajanje ostala je ledica svijetlit.. preostalo mi je izvadit bateriju i ponovo ga upalit.. :S
Sta da radim? :(
Btw. Ovi spominjani supeROM-ovi su fakat odlicni.. samo su spori do boli.. ne znam jel se kako to moze ispravit, ali ako im odaziv srede definitivno prelazim na njih.. imao sam leedroid kojem se sense ui svako malo restartao i eto me sad na auraxTSenseu sa kojim imam gore navedeni problem.. :(
Ja sam odustao od LeeDroid-ovih romova
a vidim da već dugo nije napravio nikakav update
sad idem isprobati ovaj ROM:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=916417
StarBurst, sa A2SD
Da li je tko imao kakvih problema sa Data2SD ROM-ovima? (tj problema sa programima, da li im treba duže da se pokrenu, da li se ROM pokreće brže/sporije, "but-lup"-ovi...)
Instalirao sam ROM na kojem je predinstaliran LauncherPro, no ja njega zelim zamijeniti sa Plus (paid) verzijom.
Pokusao sam to napraviti da instaliram neki bezvezni launcher koji bi privremeno trebao biti na mobitelu dok preko Titanium Backupa obrisem instalirani LP.
No, kada obrisem LP i idem instalirati Plus verziju pita me dali zelim zamijeniti postojecu verziju LPa sa Plus verzijom. Pritisnem OK, no Plus verzija se ne instalira (instalacija je uspjesna, ali ostaje obicna verzija) :/
Jel zna itko gdje grijesim ili kako bi procedura trebala ici?
Takodjer me interesira kako da instaliram Maps i ostale google appove na ROM kod kojeg imam samo Market i GMail??
Hm, jel znas ti uopce kako funkcionira normalna vs. Plus verzija?
To i jest ista verzija, samo u opcijama treba upisati kod za aktivaciju da bi bila Plus.
http://www.launcherpro.com/2010/07/2...-0-2-released/
A sto ako nemam kod?
Onda nemas Plus verziju, naravno.
ja se definitivno vraćam na stock ROM (pre-root-ed)
LeeDroid je bugovit , a i ovaj AuraxTSense mi se srušio dva-tri puta tako da sam morao vaditi bateriju (sve nakon surfanja webom)
Dok ne izađe neki stabilni ROM (koji se ne ruši i kojem se ne resetira Sense) ostajem na stock ROM-u
tak se i meni čini da će biti...
da pokucam, AuraxTSense mi je za sada najstabilniji od svih kuhanih romova...
tko jos vadi bateriju kada mozes mob hard resetirati sa power + vol down + trackpad ;)
šta to nisi reko prije, nego šutiš ko zaliven... ;)
Nego, koliko vi koji imate Apps2SD romove, imate slobodne memorije uređaja?
ja sam stavio stock ROM, Froyo, i prebacio neke (skoro sve) aplikacije na SD i sad imam cca 60MB slobodno...
Je li tko probao ROM-ove sa Data2SD?
da li ima kakvih problema pri radu (boot-loop, duže pokretanje uređaja/aplikacija...) ???
Meni je kombinacija Custom partition table + A2SD pun pogodak. Neda mi se petljat s Data2SD jer necu riskirat corruptanje kartice, iako moram priznat da u zadnje vrijeme ne pratim xda forum pa neznam kolko su poboljšali data2sd. Recimo dok sam imao oxygen ROM stavio sam oxygen partition table i ukljucio A2SD, uz sve svoje aplikacije jos sam imao oko 240mb slobodno. Onda sam se prebacio na GingerVillain ROM ali sam morao staviti Sense partiton table jer Oxygen PT ima premalo mjesta na /system. I sad imam oko 120 mb slobodno opet uz slicnu kolicinu aplikacija. Meni je to dosta.
Prestao sam koristiti app2SD. Strpao sam CM7 na Oxygen table i od 340MB imam free oko 50-90MB (varira ovisno o tome isprobavam li kakve igre ili štoveć). Čak ni EXT particiju više nemam. Jbga, 95% aplikacija koje mi trebaju i koje koristim su tu. Za ovih 5% imam taman malo lufta. U mom slučaju je app2SD uvijek bio više show-off nego potreba, priznajem :)
@dakinho: imaš CM7 PT, 130MB za /system. Gingervillain bi taman stao.