Ja ću danas pokušati kod sebe pa javim iskustva, moja je kupljena u VIP-u. ;D
Printable View
Ja ću danas pokušati kod sebe pa javim iskustva, moja je kupljena u VIP-u. ;D
Ako ima tko problema s fota evo link sve pise....
http://blog.immmooo.com/update-5800-...okia-fota.html
EKIPA, DOBRE VIJESTI!!!
nakon dana i dana traženja i kopanja po tko zna kakvim stranicama, uspio sam pronaći settingse za OTA!
Server Name Nokia
Server ID Nokia
Server password firmupservpass
Access point [Always Ask]
Host address https://dms.update.nokia.com/dms/omadm
Port 443
User name nokiams
Password nokiamspass
Allow configuration Yes
Auto accept requests Yes (ova sam ostavio na No)
sad mi se uređaj bez problema spoji na server i javi mi da postoji update 3.0! još nisam updateao, htio sam ovo odmah podijeliti s vama jer zna da vas ima puno bez ovih settingsa, kao i ja!
uživajte ;)
EDIT:
evo upgradeao, postupa traje oko 3 minute, sve prošlo bez ikakvih problema!
stari moj ovo je vijest za portal!! svaka cast!
Ma di to upišeš?
Ja odem u nadopune uređaja, opcije, profili poslužitelja..
I tamo kad to sve napravim mi ne želi spremiti, jer mi je nokia ID već zauzeto..
upises tocno kao sta je on gore napisa,i samo se vratis nazad i opet stisnes nadopuna i onda ti ponudi azuriranje
Jesam, sve prepisano točno ko da sam skenirao, ali neće... navodno postoji fotafix i ima link nekoliko postova iznad, ali tog filea na olinku nema...
I ja imam isti taj problem ko widak
Da i ja nesto pametno napisem :))
Mucio sam se par dana kao i vi sa FOTA dok nisam naisao na rjesenje sa kojim sam uspio nadograditi mob. Evo citat na engleskom....
Here is a tips to make fota work :
FOTA firmware update requires a server profile. On normal unbranded Nokia phones, the default server profile is present although hidden (therefore info cannot be seen). If you receive the "no server profile" message on your Nokia 5800 when trying to update, you can fix it by overwriting your configuration with the Nokia defaults.
You need a hacked phone with a file browser capable of reading c:\private data. You can use Y-Browser with the open4all patch (in Rompatcher) or X-Plore.
Uncompress the file attached and copy it to phone memory card. Then using the file browser overwrite the file c:\private\100012a5\DBS_101F99FB_nsmldmsettings.db with the one on the memory card... go to firmware update and... voilà!
File : Fotafix
http://rapidshare.com/files/261536630/fotafix5800.zip
Meni ni ovo od jazavca nije pomoglo..
ja stvarno ne kuzim zbog cega vam nece.. meni je odma iz prve sve proslo :) imao sam v.20 i skinuo 7 mb sa wifi i to je to :)
Evo mali tutorial kako uvijek imati najnoviji firmware neovisno da li ga je Nokia pustila za vasu regiju.
potrebni softver... JAF 1.98.62 (ili noviji)
moze se skinuti
ovdje :http://www28.indowebster.com/f112574...a0711e3da0.rar
ili
ovdje: http://support.phone-tools.cn/files/...up_1.98.62.exe
Mali tutorial:
1. Instalirajte JAFSetup_1.98.62.exe
2. Spojite mobitel preko kabela
3. Skinite OGM_JAF_PKEY_Emulator_V3.exe
ovdje: http://tinyurl.com/bxy7zn
4. Dvoklik na OGM_JAF_PKEY_Emulator_V3.exe (Download)
5. Kad se pokrene emulator bit ce oznacene gornje dvije tocke, kliknete na GO.
6.JAF se pokrene izbacit ce vam gresku da nema neceg to je uredu!!. Sad imate 3 taba, kliknete na tab BB5
7. u tabu bb5 ima grupa service settings, stavite kvacicu na
Prod Manager i kliknite s desne strane u sredini na service.
8. iskoci prozor u kojem pise read i write values. kliknete prvo na read.
9. sad potrazite za koje product codove je izasao update.
http://www.mivadika.com/forum/series...uct-codes.html
za v30 update ja sam stavio 0558982 - Euro1 RED
. upisete u kolonu product code i kliknete na write.(to je gotovo za (2-5 sec)
10. Product key vam je sad promijenjen mozete ugasiti/upaliti mob i probati *#0000# i updejtati softver.
11. ako ne radi tako.. (a meni nije.) otici u OTA (nokijin firmware updater kojeg skinete sa sluzbenih stranica i reinstalirati softver na verziju koju ste vec prije imali recimo ja sam reinstalirao sa v21.0.025 na v21.0.025
12. opet ukucati *#0000# i updejtati softver. radi ko ura.. xD
Lijep pozdrav
P.S. Zaboravih napisati da kod promjene product koda uređaj dobiva jezike određene regije koju ste postavili tako da mozda nece biti hrvatskog jezika. Ja po defaultu imam engleski tako da me to nije zabrinjavalo..
a zna li netko zasto ne mozemo na sluzbenim stranicama to uraditi.kao sta smo mogli sa v 10. dignuti na v 20. ili ce biti samo treba cekati par dana. mislim da je bolje sacekati par dana ako je to jedini razlog nego mjenjati product id ili instaslirati neke druge stvari. itd...
Ako se ne varam zato sto Nokia najvise brine za mobitele koji nisu brandirani.. oni dobiju prvi a kroz neko vrijeme svi ostali..
ovisi gdje si kupio mobitel, jer ti upgrade ne ovisi o uređaju nego o mreži! naš dragi T još uvijek ne podržava ništa preko početnog fw 1.1, a svaki novi update donodi nove mogućnosti i rješava bugove u prethodnom. zato je uvijek dobro instalirati novi firmware. što se tiče promjene product code-a, ako mobitel odneseš u mobis (ovlašten za nokiu!!!), ni oni ti ne mogu napraviti upgrade prije nego promijene product code!
a što se tiče upgradea preko FOTA ili preko NSU, mislim da je razlika samo što se FOTA pojavi par dana prije i download je puno manji (4MB - preko kompjutera upgrade je oko 130MB). nadas se da ti je ovo malo pomoglo.
u svakom slučaju nemoraš se bojati promjene code-a, to ide brzo i bez problema, samo prati uputstva nekoliko postova iznad. jedino (moj savjet) probaj proguglati i potražiti pkey5 (ili pkey4 ako imaš vistu). i ako želiš i dalje imati hrvatski jezik u mobu novi code neka ti bude 0559395 balcan blue (ovo je tip od gopacica - tnx)!
evo ja updateo na v30 i imam problem...
ne prihvaca mi vise lock code. probao sam i 12345 i 00000 i ne znam ni ja... jednostavno nece...
Onda sam napravio i hard reset (crvena + zelena + tipka od kamere)
hrd reset je uspio, ali i dalje nije defaultni lock code...
Sta da jos probam?
vi koji ste updateali na novi firmware, jel se moze preko nsu ? i koji ste product code koristili, jer mi je bitno da ima hrvatski jezik ?
edit. sve nasao. citao sam pospan, pa pol toga nisam vidio da pise.
I meni nece update preko mob. izbaci mi poruku 'posluzitelj je otkazao radnju' !!
Izašao v30? Pokušao sam promjeniti product code na balkanian blue updateat preko nokia software updatera i ništa, još uvijek mi javlja da je najvonija verzija 21.025...?
Evo ja sam nadogradio preko OTA na v30, kod sam promjenio u 0559395 balcan blue.Uredjaj je iz T-mobile ponude.
v30??? Očito nisam u toku...
Jel ima neki readme da vidimo kakva su poboljšanja, a mogao bi i neke dojmove napisat.
e da je samo par kuna... kod T-a 4MB je (ako nemaš uključenu barem najjeftiniju opciju surfanja) 200 kuna! ali uvijek se možeš spojiti na Wi-Fi ili bilo koji HotSpot.
btw. došla mi je obavijest od T-a da od 1. kolovoza idu nove tarife na free surf. odnosno prvih 10MB ide po staroj tarifi, a svaki MB preko toga košta 30 lipa! s tim da svaki MB u tih prvih 10 košta fakin' 50 kuna!?!?! znači trebaš im dati 500 kuna da bi mogao surfati po nekim normalnim cijenama?! ma koga to oni...
prepiso sam one postavke za OTA, probao sa produkt kodovima 0577324 i sa 0559395, na oba kaze "nadopune nisu dostupne"
Jesi prepisao dobro jer moras paziti na veliko slovo kod Server ID Nokia.Jer kada pises automatski stavlja malo.I moras imati V21 jer ne ide sa V11 na V30
ali ide sa v20 na v30 ..isprobano :)
Hebemu, pokusavam stvoriti novi profil za update ali svaki put kada u Server ID napisem "Nokia" on mi izbaci poruku "Server ID already in use" i ne zeli spasiti profil.
sve upisem kao u post-u 403 ali jednostavno ne zeli primiti Server ID.
Help
nikakve promjene.
Kada će novi firmware za našu regiju. Načuo sam nešto o v21.028 i v30 ?
...pozdravljeni....evo trebao bih malu pomoc oko nadogradnje..pokusao sam vec nekoliko puta instalirat novi firmware 21.025 preko ovi suita, posto imam v11...problem je u tome da mi se stalno gasi mobitel,pa je nemoguce zavrsit instalaciju novog fw-a...pa vas pitam u cemu bi bio problem?? ....zahvljajujem na odgovoru unaprijed :))
Izašla verzija v31, ali ja nikako ne uspijevam do nje, zna ko kako? :D
ima iko pc za v30 soft , ak moze dat ja se napatio i jos nisam naso
http://www.phonesreview.co.uk/2009/0...-soon-to-come/
Drugi put bez sprdačine, molim vas lijepo. Nisam ovdje da chit chatam s vama.
imal iko PC za v31 verziju???
pa ne postoji v31 firmware. daj citaj malo, pa na ovoj stranici ti pise da ne postoji ta verzija i koja je zadnja.
koristite google, a ne postavljajte glupa pitanja i citajte postove prije sebe. nije ovo sluzba za korisnike.
bok.moze mi netko reci koji product cod da stavim da mogu dignuti verziju. i jos da pitam da li tada gubim hr prevod.
konacno uspio. i jedina razlika koju sad primjetim mi je da je sad ona sinusoida kaj je bila bijele boje u pozadini, sad zelenw boje ili nesto izmedju zelene i plave. pa vas ja sad pitam jel to treba tako. a drugih poboljsanja nisam vidio. i iskreno nije vrijedilo truda . koliko sam samo vremena ostavio na ovom a ne vidim nikakvu razliku.
Brze ti radi uredjaj, duze traje bat. i mozes maknuti onu opciju trazi
Onu na pocetnom ekranu.Search sa povecalom:-)
Ovo sa bojom neznam...
moze li to biti. zato sta sam mijenjao product cod 0559395 balkan blue. a to je vjerovatno softver od one sa plavom crtom. a kod mene je nokia koja ima onu prozirnu sivu crtu. to naj bolje moze se znati ako netko ima sa crvenom crtom da javi dal je kod njega pocetna sinusoida crvene boje.hvala.
sta to ti toliko smeta ili?
ja imam nokiu iz t-coma,znaci blue a stavio sam code od balkan red pa mi je crveno.. meni ne smeta
ma ne smeta mi. samo sam htio biti siguran da nije neka greska, nego da je to zboh promjene coda. hvala svima koji su pomogli.
izbornik-postavke-osobno-pocetni zaslon- i skini sve kvacice , ostavi samo ovu gornju(precaci). i to je to.
@ dodo85 možeš dat product code s kojim si update-ao na v30?
Sa t-mobile-ovog product code-a sam stavio na balkan blue i kada sam otišao na update piše da nema update-ova?
Jel možeš stavit hrvatski jezik?
trebas prvo reinstalirati vec postojecu verziju, i onda ce ti reci da ima novija. a do tada ne. cudno ali provjereno na dva aparata.
Bas tako, i ostane ti hr jezik.
ja danas spojio telefon da napravim redoviti back-up kad ono poruka postoji novi software za telefon, kôd je 0559395 i sad imam V30.0.011.C02.01 ali ne vidim nikakve razlike u odnosu na V21.........
Reinstalirao i svejedno nenalazi update... 0577324 balkan blue product code.
Probat ću stavit 0559395 pa update-at.
BTW: nakon reinstalla i hardreseta mob mi se ubrzao.
Sada sam sve shvatio...
Ovdje možete provjerit koji je zadnji update za vaš product code - LINK
Za ovaj moj balkan blue code je bio zadnji update v21.025. Na daylimobile sam našao product code-ove i uzeo sam ovaj - balkan blue 0559395 (da onaj koji sam već prije napisao)
Zadnji update za taj code je v30.0.011, kada stavim taj code u mobitel preko FOTA nemože naći ništa tj. više se neće ni spojiti. Onda sam otišao sa tim code-om na NSU i tamo mi je našao najnoviji update v30.0.011 koji teži 129MB. Mobitel je još brži sada.
Trenutačno tražim X-plore sa key-em ili crackani pa bi mi pomoglo ako neko ima link od crackanog X-plore ili key?
To su onda danas ili jučer promijenili jer sam neki dan gledao i za balkans blue je najnoviji bio 21.025. Hvala na infu, bacam se na posao... :D
EDIT:
Fuck, JAF PKEY Emulator ne radi na Windowsima XP x64, probao verzije 4 i 5, ali nula bodova. Sad moram tražiti komp sa x86 verzijom, grrr... :cry:
Ja sam poludio s tim X-ploreom, probao jedno 10-15 verzija i nijedna ne radi kako treba - ili se ne može crackati ili kaže kako je pristup aplikaciji odbijen. Doduše, mob tada još nije bio hacknut, hm...
imas sad mail ispod "pretrage" na pocetnom ekranu
tipa:
http://www.planete-nokia.com/phpBB2/...1248456141.jpg
Evo update je prošao kako treba... :)
http://www.imagesforme.com/out.php/t...lipboard01.jpg http://www.imagesforme.com/out.php/t...lipboard02.jpg http://www.imagesforme.com/out.php/t...shot000007.jpg
Od promjena sam uočio par drugačijih ikonica, malo redizajniran kalkulator i za nijansu brži rad...
http://www.imagesforme.com/out.php/t...shot000006.jpg http://www.imagesforme.com/out.php/t...shot000008.jpg
Meni se čini da nešto brže zakreće prikaz displaya...
Nije bilo updatea za moj Product Code, promjenio na Balkan Red, i sve proslo OK
Primjecujem da je mob nesto brzi, malo drugacije izgled tipaka za biranje, kalkulator, e-mail na glavnom ekranu, brza automatska rotacija displeja...
Kazu da i baterija nesto dulje traje, mada sam ja bio i prezadovoljan sa v21
Za zakretanje ne mogu ništa reći jer to ne koristim, ali baterija je istina da duže traje. Zadnje punjenje je bilo oko 5 dana...
5 dana!?
Nemoguće! Pa jel si ga držao samo na standby-u ili si ga i koristil?
Ako je to istina onda s mojom baterijom nekaj ne valja! 2 do 2 i pol dana max...
Par telefonskih razgovora u trajanju 1-2 min, 2-3 poruke, malo korištenja fotoaparata i MP3 playera. Ekran je postavljen na prvi korak ispod max, WLAN isključen, a Bluetooth je radio par minuta.
Meni sa v21 traje najmanje 3 dana..
A svaki dan slušam muziku na njemu bar 1h, stoji mi uključena vibracija na dodir, pozivi, par poruka.. tu i tamo wlan..
ja sam sa v21 uspio po tjedan dana sa par poziva i malo glazbe
Ja sam promijenio product code na balcan blue,updejtao na v30 i sam me zajebava rkran kod ponovnog paljenja moba.
Inace mob je kupljen u t-mobilu.
v21 je bila puno bolja
sad trazim nacin da se dokopam nazad v21 firma i upucam ga nazad.
Ako netko zna kako downgrade?
opet promijeni product code na neki koji jos nije updatean
Evo i ja sam nadogradio mob na v.30.. i mogu reć da se osjetno vidi poboljšanje, brži je dosta a to mi je bilo najbitnije...nema štekanja....super! :D
Kako downgrade-at firmware? Stavim stari product code i nsu veli da firmware nije podržan od proizvođača ili tako nešto.
Svakim firmware-om imam sve više bug-ova tako da mi sad i wifi sere, opcija uredi(slike) neradi, music player očitava 2 iste pjesme,a jedna od te dvije se neće pokrenut, gasio mi se ekran (pročitao sam da je to zbog prevelike ili preniske temperature, a bio sam tada u španiji gdje bilo vruće)...
Ovo mi već ide na ku**c trebao sam ostavit onaj v11 i gotovo.
Hebem ti nokiu, mob je odličan ,ali nemam živaca za to više. Ako odem na servis ode moj zagg invisible shield (200kn) u vjetar.
EDIT: evo našao sam ovo LINK samo koliko je to vjerodostojno, jel itko probao?
Na tvojem mjestu bih napravio hard reset i formatirao karticu pa sve ponovno prebacio i reinstalirao. Moguce da se nesto poremetilo u nekoj od ranijih nadogradnji FW-a (mada, ja ga nikad nisam resetirao, a nadogradio sam sve verzije FW-a od v10 nadalje i nisam imao takvih problema).
Neshvaćam kako bi pomogao format kartice?
Ja sam prešao sa v11 na v21 pa na v30. Nisam v20 instaliravao tj. odmah mi je skinuo v21 možda je to problem.
Hard reset sam na v30 napravio već 4-5 puta, i reinstalirao 3 puta i za ku**c.
Mislim da mi je jedina šansa da izbace onaj veliki firmware koji će podržavat i t-mobile-ov product code.
Izasao je novi FW 31 za 0559395 :)
Izišao je i novi firmware za balkan red i balkan blue! :spin::spin:
Ajmo ljudi, tko će prvi napraviti update?
:)
http://europe.nokia.com/get-support-...e/can-i-update
Updatealo nas je već par, ali ništa posebno ne donosi, a toliko je nahvaljen... :(
sta je doslo sa tim FW 31 ?
Ja sam flashao vec sve verzije do sad putem OTA bez problema, medjutim, danas sam probao skinuti ovu novu verziju na identican nacin i dobio poruku da "posluzitelj ne odgovara". :hm:
ja sam uradio obnavljanje softa . na v 31. i ne vidim ama bas nikakve razlike od v 30.netko je spomenuo da alarm vise ne zeza tj kasni . to cu tek moci potvrditi kad provjerim nakon par dana.a ostalo nista.
http://dailymobile.se/2009/09/14/nok...lable-via-nsu/
Update is real…. here are my impressions:
Okay, people …. here’s what I’ve noticed in v31:
Sound quality thru headphones and using 3.5mm out is better
When tracks or albums are deleted in Music Player, a % is shown as they are deleted.
MUCH quicker screen rotation, HOWEVER, the random accelerometer bug (where it just stops working) is STILL there in this FW.
apparently, there is a new maps version although I haven’t tried it. I don’t use Ovi Maps… only Google Maps.
it added the “IM” program in the Applications folder, which, for obvious reasons, I don’t use. Useless to me as it is most people I’m sure.
NOTICEABLY faster browsing… screens refresh quicker, better touch response, although still uses internal memory quite a bit. Also I’ve had ONE crash since I updated so it’s not totally ROCK solid yet but I can easily deal with it.
smaller shortcut “arrow” in the bottom right of full screen browser, looks new
no homescreen changes that I can see
missed call indicator light bug MIGHT be fixed…. I haven’t seen it happen yet.
NO KINETIC SCROLLING in this update…. in menus OR browser
same overall touch response IMHO except for browser (see above)
seems like it boots with a bit more RAM (if i reboot then close all apps I have like 55mb ram) … not sure if the actual MEMORY MGMT is better or not yet.
More later!
-Nick
to su kao novosti!, meni se cini da je podizanje softvera brze...!;D
Odakle im sad 31.2.008?
... ali alarm ni dalje ne radi kad je mob ugasen :-/