Da, sa NSS-om. Jesi siguran da si ga promjenio? Ugasi PC suite ako ti je aktivan,on zna stvarat probleme kod promjene koda
Printable View
Da, sa NSS-om. Jesi siguran da si ga promjenio? Ugasi PC suite ako ti je aktivan,on zna stvarat probleme kod promjene koda
ja imam t-mobile n73 i kada idem raditi update kaže da imam najnoviju verziju, a imam V 3.0704.1.0.1 od 19.01.2007.
E kad bi procitao samo 3-4 posta iznad tvoga sve bi ti bilo jasno,znaci bpondar je rakao da trebas promjeniti product kod i da onda mozes promjeniti,kada promjenis product kod gubi se garancija ako ju imas ali to nije problem jer uvjek mozes vratit stari product kod:beer:
Trenutno na mobu imam software v 3.0638.0.0.1 od 30.10.2006. Jos pise rm-133 i b8.01. Skinuo sam s nokijine stranice software updater i kad pokrenem program pise cannot connect to NOL server. Iskljucio sam firewall i sva ostala sranja pa mi nije jasno u cemu je problem. Zanima me je li neophodno da skinem noviji software? Sto najnoviji nudi za razliku od mog starog?
ja imam onaj 4.0727.2.2.1 i taj mi je bio prvi na mobu a sada je to zadnji za download pa tako da neznam koje su točno razlike ali koliko znam da je razlika u playeru i vizualizaciji osciloskop ili tako nšto! a za ostalo neka ti drugi odgovore! točnije taj player je kao na ME
Evo posto je izasao novi soft, spremam ga se skinut, pa me zanimaju neke sitnice.
1. Znaci skinem updater i samo pratim upute, nema nikakvih drugih fora na koje treba paziti?
2. Sto se tice kartice, pocela mi se pojavljivat ona poruka kad upalim mob ili istekam dku kabel, neki programi se ne mogu instalirati, konkretno datoteka a000a746.sis. Znam da ga mogu maknut preko kompa u private folderu, al strah me da to mozda nije neka sistemska aplikacija, pa da nesto ne zaribam ako izbrisem (ona jedina od svih u uprav. programa nije instalirana pa pretpostavljam da je u njoj problem). Mogu li problem riješit formatiranjem kartice ili upisivanjem *#7370#? (ionako mislim sve programe stavljat ispočetka kad bude novi soft)
Sorry na malo duljem postu, al kad vec nitko nista tu ne pise, mogu ja :notooth:
dali update mogu raditi putem BT ?
jer nemam usb kabel
te koji je najovija soft verzija za 6270 ?
Ok, javi kak je proslo
btw, ne znam kolko ti znaci, al meni je taj file na mem kartici, jedino nisam siguran dal je bio kad sam je kupio (sandisk 2gb)
Nemoj zato sto se bluetooth prekine i nanovo ukljuci tokom updejta i ode mobitel u qrac...moras imati kabal:beer:
Ma ja mislim da se nebi trebalo nista cudno desiti jer koliko se ja sjecam taj fajl mi nije bio na memorijskoj kartici i vjerojatno je ostao kad sam napravio back up memorije telefona...
evo već drugi puta mi javlja No software updates available for your phone..
a verzija mi iz 1. mjeseca 3.0704.......
i zar konstantno moram bit priključen na net?
pa stalno nešto skida...
ne ne mora bit konstantno priključen već samo dok ne skine novu cerziju softa! e ali taj soft je meni 67 MB a ja na dial-up modemu! hmmm....odustajem 8( a sve i je išlo ko podmazano!
našao sam problem...
pukla mi internetska veza bez da sam to skužio.i zato mi je javljao dva puta da ne može se spojit na server a ovo da nema nove verzije....ne kužim ali ponovno sam sve napravio i našao je novi soft za moj mob...ali kad sam vidio da je oko 67MB samo sam odustao jer sam na dial up modemu i nema....ma čekaj bokte dragi već sam to napisao..zar ne čitaš?
dakle...ako ste na modemu neisplati se skidat jer će trebat 3 sata!
Zna li neko Product cod za Nokiu N93 ,hrvatski jezik..
Hvala
Da li se nekom ovo desilo: promjenio produkt kod na nss pokrenuo (više puta) update u pc suite i u 2. koraku prekine se veza prijavi da mob nije povezan na komp pokušam opet traži ga (mob) i ništa
kabl ca 53 nokia n73
help
Jel zna neko jel ima noviji firmware od 6.10 za 6288? Na Nokijinoj stranici ja 6.10 zadnji.
Zadnji u servisima je 6.43,datum izlaska na Updater serveru nepoznat.
Evo još nekih verzija koje su dostupne u servisima a možda već i na updateru,koje sam modele propustio dojavite pa ću nadopunit popis:
3110c - 5.01
3250 - 4.40
5200 - 5.00
5300 - 5.00
5700 - 3.83.1
6120c - 3.83
6131 - 6.10
6151 - 4.10
6233 - 5.43
6234 - 5.43
6270 - 3.90
6288 - 6.43
6290 - 3.06
6300 - 5.00
8600 - 3.52
E50 - 7.13.0.0
E60 - 3.0633.09.04
E61i - 1.0633.22.05
E65 - 1.0633.58.02
E70 - 3.0633.09.04
N70 - 5.0717.3.0.1
N71 - 4.0642.1.05
N72 - 5.0706.4.0.1
N73 - 4.0727.2.2.1
N76 - 20.0.041
N80 - 5.0719.0.2
N90 - 5.0607.7.3
Moze li mi neko pomoci oko Nokie 6110 navigator.Treba mi produkt kod za Balkan,NSS mi ne da kod,ili ja ne umem.Ovaj moj je za Azijsko trziste.
Pozdrav!
1. Ja se premisljam izmedju 7390 i n72 pink te me zanimaju softverske podrske za oba, da li ih 7390 (s40) ima? A i za N72 (s60) da li jos uvijek izlaze nove ili ne?
2. Da li je moguce na N72 staviti s80?
3. ps: sa koje stranice gledate update sw americke ili hrvatske?
nadam se odgovoru, hvala :comp:
Ovako... Imam 6233 sa softom 5.10. Želio bih je nadograditi na 5.43, a nisam siguran da sam skupio sve što mi treba.
Prva stvar je kabel, mogu li updateat soft pomoću CA-53 kabla?
Druga stvar je product code, Pošto mi je mob dekodiran, a kupljen je u T-Mobileu, mislim da je product code promijenjen, (prije je bila verzija 5,43, a sad je 5.10), čime ga mogu očitati ili pri updateu mogu koristiti onaj njegov originalni product code?
Treća stvar je opet vezana uz product code, ako ga moram mijenjati, kojim to programom mogu učiniti?
@croblue: oko promjene product codea se pričalo stvarno puno i previše...
možeš i pogleda par stranica prije...
Evo ti link kako promijeniti product code:
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=160
sve ti je u tom postu objašnjeno...
da, update možeš napraviti sa CA-53 (jer sam i ja napravio update sa tim kabelom)
Ako hoćeš vratiti stari product code, onda jednostavno koristi postupak kako je navedeno u gornjem postu (link), samo stavi product code koji ti piše ispod baterije. ili pogledaj product code BALKANS za 6233 (također imaš i link sa product codovima u ovoj temi, pa potraži)
kada upišeš taj product code, onda napravi update, i to ti je to.
EDIT:
zamolio bih sve korisnike (nove ili stare), da prije nego što, po neznam ni sam koji put, postave pitanje kako promijeniti product code ili gdje naći dotični i koji odabrati, pročitate slijedeće:
http://cafe.mobil.hr/announcement.php?a=41
Postovi korisnika koji i dalje budu pitali kako promijeniti product code i gdje ga naći, će biti obrisani. Osim ako u nekom od linkova nema product code_a za određeni mobitel.
Također, ako vas zanima najnovija verzija firmware_a za vašu nokiju, u gore navedenoj temi se nalazi link na kojem možete provjeriti koja je nova verzija.
Samo napomena da je na NSU izašao novi firmware za E50, 7.36.0.0.
Neznam,možda ima više informacija u onoj tražilici na koju sam stavio link u svom postu br.229 ove teme.
------------------------------------------------------------------------
Misterija vezana za ovo je napokon razriješena:
Dakle ovako:
- izgleda da u svim gradovima,osim Zagreba naravno jer su ostali manje važni kao i uvijek,gdje VIPnet ima UMTS signal USSD kodovi NE RADE.
Prilikom prolaska kroz ZG sam na svojoj N70 radio testove i rezultat je jako razočaravajuć za nas iz drugih gradova,tamo rade apsolutno svi kodovi bili vi na GSM ili UMTS mreži dok u npr. Rijeci to radi samo na GSM mreži,čim se prebacite na UMTS više ne rade.
Kontaktirao sam službu za korisnike i kažu da se radi o tehničkom problemu (koji postoji otkako je počela 3G mreža sa radom?!?!?) te da (naravno kao i uvijek) rade na otklanjanju problema.
Možda jednog dana nešto i riješe,mooožda.
Ovim putem bih zamolio članove iz ostalih gradova koji imaju 3G mrežu,pre-paid korisnike ili pretplatnike,da probaju ove kodove
dok vam je mobitel spojen na 3G mrežu i javite rezultate= Citat =:
*#21#
*#30#
*#31#
*#33#
*#35#
*#43#
*#61#
*#62#
*#67#
Napravio sam update Firmware-a na Nokiji 6288, imao sam verziju 5xx, a sada imam 6xx i izgubio sam Hrvatski jezik. Ne pomaze niti backup.
Kako da vratim mobitel u prijasnje stanje.
Nasao sam ove kodove: ukucao sam za 6288 i nema nikakve promjene
Balkan Product Codes:
N70 RM-84: 0524100, 0524099, 0533699
N70 ME: 0539232
N71 RM-67: 0526149, 0526150
N72 RM-180: 0531487
N73 RM-133: 0529794, 0529781
N73 ME: 0539291
N80 RM-92: 0526973, 0527480
N80 IE RM-92: 0542289, 0543252
N91 RM-43: 0523193, 0526633
N93 RM-55: 0531265, 0531247
N95 RM-159: 0534853, 0536075
E50 RM-170: 0536233, 0536251
E60 RM-49: 0524654, 0524655
E61 RM-89: 0530091
E70 RM-10: 0526644
6120 Classic RM-243: 0546343, 0546344, 0549703, 0549705
6233 RM-145: 0532184
6280 RM-78: 0539843, 0539820, 0536013, 0529704, 0528607, 0527338
6288 RM-78: 0539843
6290 RM-176: 0548135, 0548138
6630 RM-1: 0518140, 0518165
6630 ME: 0529970
6680 RM-36: 0521779, 0521778
5700 RM-230: 0544811, 0544930
7373 RM-209: 0535825
A nasao sam i ovdje:
Molim pomoc, da li sam na dobrom putu da imam HR meni?
Hvala.
EDIT: Napravio sam HR jezik prema uputama iz prijasnjih postova i sada je OK.
Unesao sam ovaj kod 6288 RM-78: 0539843, gore iz liste.
Hvala onima koji su mi pomogli:respect:
Hvala na pomoći tek sad vidin koliko je sve to spominjano i da čak postoji sticky tema o mjenjanju product coda. Ali ima tamo par stvari koje nerezumin dobro pa jeli mi vi možete pomoć:
1. gdje točno treba upisat novi product code
2. koje sve opcije treba označit sa enable ( samo onu prvu product code ili i sve one ispod )
Hvala
Obrišeš stari koji se nalazi u polju prije kvadratića kojeg označavaš kako bi bilo enable (ništa drugo se više ne označava) i onda klik na write.
Kad završi klikni na read da bi provjerio kako je novi kod uspješno unesen i to je to,pokreni updater pa riješi mobitel T-Mobilea.
Evo i nakon što sam promjenia product code ( provjeria sa read da je unesen novi ) nemogu stavit novi updater, sad mi očita da postoji novija verzija, ali isto dok traži mobitel sam ga odspoji od kompjutera, i nakon šta ja opet spojin mob i komp, kad kliknen update on govori da kompjuter i mobitel nisu spojeni.
Jeli treba još šta radit nakon promjene product coda?
RIJEŠENO: problem nije bia u tome što mob nije bio spojen s komp nego je pisalo da uključin punjač iako je baterija bila do pola puna.
jel netko probao napravit update 6280 sa codom od 6288.
glupo šta više ne stave podršku za 6280.
se može preko nns-a updejtat??
itkooo???
ili moram preko phoenixa il nosit na servis??
Jedna obavijest, izašao je novi firmware v5.50 za N6300 ali nažalost još nije dostupan preko NSU već se mora update napravit preko phoenixa. Ja sam ga, naravno, napravio i sve je prošlo ok. Za vašu informaciju (tko je imao problema sa softom v5.0) bug koji se javljao prilikom pritiska tipke za Silent profil je ispravljen i sada najnormalnije radi!
link za download softa: http://www.ipmart-forum.com/showthread.php?t=191524
Nek mi modovi oproste ako post ne spada pod ovu temu. Premjestite ga ako je nužno.
Imam gadan problem... stavio sam novi firmware na svoju N95, međutim, kada stavim ''restore'' da mi vrati sve brojeve i poruke, to se ne dogodi... zašto? Napravio sam čitav backup, dakle, da mi sačuva sve, i sa kartice i sa telefona... jedina imena koja mogu vratiti su nekih prvih 31 kontakata sa predznakom slova''a'' i to je to...lud sam, pomozite! Vjerujem da postoji ''caka'' i da se oni negdje nalaze, ali jedino što imam je backup file od 418MB... Ne mogu ni zamisliti što bi bilo da sam izgubio sve te brojeve...nadam se da će se naći dobra duša koja će mi što prije objasniti kako ovo srediti, sutra je novi radni dan , a ja sa totalno ''praznim '' mobitelom...pa to se samo meni valjda može dogoditi...:cry:
Evo na nagovor dečka nadograđen je soft moba....sve je prošlo bez ikakvih problema...sada idemo drugi N73...
4.0735.3.0.2
Kako da napravim restore, a da mi se vrate kontakti? Ako sam napravio backup kartice i memorije telefona, nemoguće da su negdje nestali... :confused:
ovako potrebna mi je pomoć imam verziju softvera u nokiji 6288
V 06.10
21.12.06
RM-78
DVF
Problem nastaje šta ne mogu obaciti u njega ništa što je veće od 5 mb frendovi mi rekli da pobrišem sve šta mi ne treba ali ništa bolje.U sebi ima karticu 512mb. i trebalo bi bez frke ubaciti to u njega kao do šale ali neće krene i stane na pola kao file error.Pa su mi rekli da je do staroga softvera i da to treba mjenjati.Poslali me na ovu stranicu da se to može i sam napraviti a ne da nosim na servis u mobis jer ima garanciju na 2 g.Pošto mob imam par dana zanima me da li mi može netko pomoći šta i kako da skinem koji program preko kojega ću to napraviti i ubaciti u njega novu verziju.Eto ako je tko da pomogne bio bih zahvalan!!!!
hmm.. predivno.. ja sam uspješno updateao soft, ali mi se backup ne želi vratiti nikako.. može li išta pomoći? izbrisali su mi se svi kontakti, imao sam ih oko 160, sada mogu jedino sa stare sim kartice vratiti 100-tinjak što mi nije dovoljno, jer ima puno važnih brojeva..
i svi programi koji su u memoriji mobitela bili su izbrisani, a bilo ih je jako puno..
Dobrodošao u klub. Ja sam ih imao 600. Bio sam kod frenda koji radi u T-mobileu...
Nema šanse da ih vratiš....
Treba napraviti sinkronizaciju i prebaciti u outlook i tada ih sve imaš na okupu...to ti je jedino sigurno...sada znamo i ja i ti... a ovi idioti iz Nokie to nigdje nisu napisali...mislio sam, napravim backup telefona i kartice, i normalno je da će i kontakti biti sačuvani...za poruke me baš briga, ali kalendar- toliko dogovorenih stvari mi je bilo unutra...jbg, život je takav... :(
imam 6288 brandiranu na T-mobile ali dekodiranu ....... ja bi tranu orginalni soft, da li ću dobit orginalni soft ili opet T-mobileov ako ukucam njezin product code ?
Da li će imati hrvatski jezik ? Mobitel je kupljen kod nas u T-Mobileu ?
Hvala !
Ako utipkaš product code, koji ti se nalazi na pozadini uređaja (ispod baterije), i napraviš update softa, dobiti ćeš novu verziju softa (ako ju već nemaš). a ta nova verzija softa nije brandirana, već ćeš dobiti normalnu "nokinu" verziju...
i ako si dosad imao Hrv jezik, i nakon update-a ćeš ga imati...
jel zna netko da li ima novi soft za 6280 ? probao sam preko nokia software update ali veli da nema inačice softwarea za moj phone !!!!
Hvala !
6280 nije podržan u Nokia Software Updateru
a zadnji software za njega i 6288 je v06.43 i dostupna samo u servisima ne i preko updatera.
Napokon se dočepah product kodova za nebrandirane 6680 sa Balkans područja:
0521735 CROATIA LT BRONZE
0521736 CROATIA SILVER BLUE
0521737 SLOVENIA LT BRONZE
0521738 SLOVENIA SILVER BLUE
0521778 SERBIA LT BRONZE
0521779 SERBIA SILVER BLUE
Evo link za download NSU-a na HR jeziku http://nds1.nokia.com/files/support/...erSetup_hr.exe
nije istina ... probao opet je ostala t-mobile verzija ...
probao sa promjenit product code ... i opet ništa ...
stavio sam od vodafona italje: samo je izgubilo hrvatski, pa ne brandirani od italije ista stvar pa ovaj koji je bio tu na forumu ista stvar samo je vratio hr.
i kaj sad da radim ? kaj da to debrandiram ? jel ima di za skinut firmware da to napravim preko nekog drugog programa a ne preko NSSa?
Situacija je ova
Imam N70, kupljenu u T-mobile-u, dekodirana na sve mreze
- verzija firmwarea: V 5.0638.3.0.1
18-09-06
RM-84
Htio bih staviti novi software (koji je najnoviji i gdje se moze skinuti?), ne zanima me hr jezik uopce, samo nova verzija softvera i engleski jezik. Ako bas mora ici u paketu sa hr jezikom onda nema veze, nek bude. Zelim maknuti T-mobile branding komplet, ide mi na zivce.
Evo instalirao sam NSS i prilazem screenshot, pa mi molim vas javite sta tream napravit tocno. Hvala.
http://picozilla.com/en/138922/20071...0143.jpeg.html
Trebaš pročitati obavijesti!
http://cafe.mobil.hr/announcement.php?f=8&a=41
Piše tamo puno toga, a skoro sve korisno...
a što se tiče toga kako staviti novi soft, prolistaj ovu temu, i naći ćeš odgovor. samo nebudi lijen u čitanju...
pošto očito treba par puta ponavljati:
EDIT:
zamolio bih sve korisnike (nove ili stare), da prije nego što pitaju kako promijeniti product code, kako provjeriti koja je zadnja verzija softa, pročitaju slijdeću obavijest
http://cafe.mobil.hr/announcement.php?a=41
i da prelistate ovu temu.
jer nema potrebe jedno te isto ponavljati n puta, i zagušivati temu.
Od sad se briše sav off-topic i sva pitanja, ako su ista prije postavljena i odgovoreno na njih, ili ako nešto piše u sticky temu, a članovi to ponovo pitaju.
također, članovi koji budu ovo upozorenje zanemarili, biti će sankcionirani.
sve sam procitao i nisam nasao sve u jednom odgovore na moja pitanja tocno, dakle nemam standardnu situaciju, a nigdje nema guide koji je napisan za barem 2-3 slucaja, zato ljudi i ispituju toliko :) slazem se, neki ljudi su se jebacki potrudili, meni je isto zao sto zagadjujem to sve, ali nakon citanja 50 stranica nisam dobio potpun odgovor na moje pitanje evo postavio sam ovo. pretrazio sam i par novih foruma, nasao samo neku drugu verziju koja se spominje za download..... i tak... moze pomoc sad ili se brise ovo?
ja sam se patio sa NSUom .. zato jer sam imao zadnju verziju software za moj mob i onda kad mu daš da ti ga ponovo instalira ništa ne napravi (a isto sam imao T-mobile i htio sam debrand) ... našao sam na netu najnoviju verziju firmware za moju nokiu koja još nije ni na službenim stranicam nokije i instalirao je preko phoniexa, dobio sam ono što sam želio i sada sam happy.
imaš tu na forumu upute kako se radi sa phoniexom ... ja ti mogu dati linkove za programe i ti nađi zadnju verziju firmwarea za n70 na (forum.gsmhosting.com) ... ali za debrand moraš promjenit product code ... ovo što si ti pokušavao a to product kod možeš vidjet iz firmware kojeg ćeš instalirat i odabrat koju regiju hoćeš uglavno za hr jezik treba ti pc. pod nazivom EURO_D.
evo ja sam na Nokiji 6300 imao problem da nije radila komanda s #, nije isključivala i uključivala tonove. s verzije 04.71 updateao sam na 05.50
Bok svima, vec dugo nisam postao ali sad imam zanimljivost (koja i nije novost) koju želim s vama podijeliti:
update-irao sam sw na nokii e50 s 6.43.3 na 7.36.0 putem NSU (vrag mi nije dao mira mada nije bilo nikakvog razloga da to radim) i update mi prosao sasvim regularno, no tom radnjom, s obzirom da je product code bio za istocno trziste, izgubim dio meni bitnog sw (hrvatski prediktivni tekst), te iznerviran cinjenicom da ovaj novi sw nije nista bolji od prijasnje verzije (jer problema nije niti bilo) citam malo po forumu, gledam druga iskustva i naiđem na post (inace postavljen je stckey) u kojem je lijepo objasnjen postupak za promjenu product code i onda update lokaliziranog sw preko NSU.
no, ovaj put pri samom kraju update-a sustav se zblesira i pokaze poruku da je izgubljena veza s telefonom (tek toliko da se zna - slijedio sam sve upute i baterija je bila puna). Mobitel klinički mrtav i reagira na paljenje s kratkotrajnim osvijetljenjem ekrana i nema boot-a... No vec je bilo dosta kasno i odem u krevet s mislima "pa sto ti je to trebalo..." Idućeg dana odoh do lokalnog "gazde za sw i fleshanje mobitela", a kad ono nakon nekiliko sati dodjem po mob ljudi rekose da odem 20 m niz ulicu u Mobis shop i nek posaljem u ovlasten nokin servis jer je sve pregazeno i oni nemaju (po njihovim riječima niti itko drugi) mogucnost reanimacije mobitela....
sad je telefon u ladici i spremam se odnijeti ga u mobis...
prijedlozi, sugestije, primjedbe?
unaprijed hvala svima....
Probaj se igrat malo sa Phoenixom, on ima opciju "Dead phone flash". Detaljnije upute imaš u sticky temi, a sve potrebno za download na Ipmart forumu. Nisam 100% siguran, ali mislim da bi to moglo upalit.Neka ti netko stručniji kaže jel to ide ili ne.
Može li mi netko kazati, kupih Nokiju E65 na crno. Ne znam odakle je porijeklom. Kako sam je kupio u Bosni, dobio sam upute na Bosanskom (ili možda na Srpskom) pa mi djeluje možda kao da je Mobisova pošto je on uvoznik i za te 2 države. Ali nemam jamstvo Mobisa.
Sad, u njoj je verzija softa pret-pretposljednja. Ima HR meni i nije zaključana, ali ne znam hoću li morati mijenjati Product code. Postoji li ikakav način da se sazna barem za koje je tržište namijenjena? Može li se to saznati iz IMEI-a?
namijenjena je za trziste balkana...zato i imas prduct code balkans...sve nas zadrte balkance stavili su u jedno...i nije namijenjeno za nijedno trziste nego za trziste balkana...to ti je moja pretpostavka
0023218 jel to za Balkan?
evo pitam reda radi jeli product code za N93 nokiu za balkans regiju sa sljedece stranice http://pagesperso-orange.fr/castafio...des%20N93.html tocan...tj.jeli netko isao radio mozda po njemu i uspio...ja jos nisam provao a nebi htio da ucim na vlastitim pogreskama
PRoduct code je inace 0531247 za balkans p.black da ne trazite...
Skini poklopac i bateriju pa vidi na naljepnici dali imaš jedan od ovih:
0515305
0542345
ako da onda će ti ostat naš jezik nakon nadogradnje,ako ne onda se zna što i kako dalje :-D
ovo nije product code= Citat =:
0023218 jel to za Balkan?
Siguro je točan i ne vrijedi za N93i.= Citat =:
Izvorno postao Red Dwarf
0542345 je kod.
Ljudi, kad je spojim kaže mi-Nemoguće preuzeti podatke s vašega telefona.
Skinuo sam onaj Nokia program s njihove stranice, na našem jeziku. On nekih 10 minuta uspostavlja vezu s mobom i onda mi ovo javi.
Što da činim?
Evo, sličan problem na Nokia forumu.
http://discussions.europe.nokia.com/...ssage.id=11432
nokia e65
dakle,imam kod 0557397,kupljen u tele2 i zakljucan na tele2
ako promijenim kod sa nemesisom u 0542345
trebal bi moci upgrade-at firmware?
tocno?
Netočno. NSU ne podržava Balcan codes za E65, znači ne možeš je nikako nadograditi od kuće, bar ne one kupljene u Mobisu ili slične.
kak ne podrzava?
na nokijin stranicama imas provjeru dal ima update-a na temelju koda,i dok taj balkanski stavim ispise mi da ima update 2.xxx,najzadnji update...
uglavnom,ak neko napravi upgrade,nek opise ...ja se ne mislim sad s time zamarati,tek imam mob 2 dana :D
Da, napiše i meni, ali ne šljaka u praksi. NSU kao program kojeg skineš na komp ne želi prepoznati tvoju E65, kužiš. Teoretski, postoji novi soft. Daš je u Mobis, oni će ti staviti 2.nešto. Od kuće ne možeš upgradeati.
danas ću probat u upgradeat firmwar mijenjao sam produkt kod kako mogu provjerit jel sigurno promjenjen
sa nss-om si mijenjal,kojom verzijom?
ak ti tamo reklo writing done il tako nest,onda ti je promijenio kod,mislim da tu nema zabune?
Ja imam jedan problemcic. Naime upgrade-ovao sam soft na svojoj 6300, i sad ne mogu nikako iskljuciti ono sranje koje mi pokazuje gdje se nalazim(cell info display), nebi on meni smetao da je tacan kod nas je to bas koma nema nikakve veze sa lokacijom na kojoj se nalazim. Ima li neko kakav prijedlog?
Ja imam E65 kupljenu u VIPu, product code 0549924.
Radila je s T-mobileom, samo sto nije dala unijeti postavke za mms.
Promijenio sam code u 0542345, fleshao sa zadnjim NUS-om i sve je proslo od prve bez problema i ima hrvatske menije.
I nema vise VIP-ovog sranja u telefonu.
ja sam moju N73 upgrade-ovao i zadovoljan sam jedino mi se neki programi sa kartice ne žele instalirat a nemogu ih ni uninstalirat
I službeno je izasao novim firmware za vaseg ljubimca pa navalite :)
http://www.allaboutsymbian.com/news/..._v20_firmw.php
upravo sam na dvije N95 stavio 20.0.015 firmware i sve uredno funkcionira.
Naravno morao sam promijenititi "Product Code"
Stavio sam u svoju N95 novi v2.0 firmware i telefon radi kako treba.
Puno je brži nego prije pogotovo kod gledanja fotografija, nema vise onog izoštravanja.
da li je moguce nabaviti firmware za N70 - 5.0717.3.0.1 a da se ne ide u servis,ili da li se otprilike zna kad ce biti na NSU?
Hvala
Nažalost ta verzija je ipak dostupna za samo neke modele i to Vodafone,očekuje se 5.0737.3.0.1 samo je teško reći kad će na NSU jer je u servisim već dostupna i ima je i za balkans (jez.paket .07).
http://img413.imageshack.us/img413/1...0newbp8.th.png
Mislim da je ovo pravi thread za ovo pitanje:
Za moju E65 (1.0633.18.01) kupljenu u tele2 NSU mi veli da nema updatea. Ok, znaci trebalo bi promijeniti product code, jasno mi je to s NSS-om, ali me bas zanima u koju to regiju stpada moj product code (0557397) i tu informaciju nikako ne mogu naci na netu?
Ovako imam N73.
software verzija mi je 3.0705.1.0.31(26-01-2007)-RM 133
a code na poleđini 0551761. Kupljen na crno(lunarossa, tim-verzija mobitela)
imam hrvatski jezik.(dekodiran u HR)
Kada ga spojim na NSS za phone version mi piše V 05wk47v38.1 19-01-07-RM-133
Kada idem na Nokia Device software update i upisem 0551761, javlja mi da moguci update je na 3.0638.0.0.2
to znaci da bi napravio update na stariju verziju.
Šta napraviti?(prosao sam po svim mogucim temama i nisam nasao takav primjer)
Mogu li promjeniti code na 0539291?
Uzmi jedno sat vremena i počni čitati ovu temu od tamo negdje 160-og posta na dalje i sve ćeš znati. Nije ti to baš neka fora pitat za stvari koje su tu prožvakane 100 puta. Čitati, samo čitati!
Eto, samo da zahvalim svima na ovoj temi, uspješno flashao svoju Nokiu 6233 sa NSU, a prije toga i uspješno stavio novi product code jer googlajući sam skužio da mi je mob imao product key za Azijsko tržište :)
Uglavnom, malo je frkovito jer sam update traje malo duže (tih 5 minuta kraje opako dugo, kad nisi na UPS-u :D), ali novi soft je tu :).
Jedini omanji problem sam imao kod NSS-a, nije mi htio scan moba napraviti, no zaboravio sam isključiti Nokia PC Suite. Nakon gašenja istog, sve radi ko šprica. Uglavnom, hvala svima koji su se potrudili oko NSS-a i NSU-a ovdje.
evo, upravo sam apdejtao n73 na najnoviju verziju, sve je proslo bez beda, malo me bilo trta kad je nsu pred kraj javil da je izgubil vezu s mobom, al samo sam kliknuo ponovi i sve je oke. nisam mijenjao product code a ostao je hrv meni, sve puno brze radi, ukratko, zadovoljan sam.
Pozdrav članovima ovog korisnog foruma!
Da li je moguce da su u zadnjoj verziji NSU-a ugradili neki dodatni mehanizam provjeravanja modela, osim samog Product code-a?
Konkretno, 6234, verzije FW 5.43, s ukucanim kodom od 6233 (0532184) preko NSS-a, je i dalje uporno detektiran od strane NSU-a (verzija 01.04.023.31036) kao 6234 (RM-123)!
Cilj svega ovoga je naravno rješiti se brandinga.
Ima li netko kakvu ideju?
Dali je netkom na Nokia 6120c uspjelo napraviti upgrade softwera.
Koji god sam product code pokusao javlja mi da nema novog softa a na internetu sam citao da je izasao novi.
Ja imam 3.70 a vani je navodno i 3.83 i 4.21
o čemu ti? zašto si mijenjao product code? Koji mob?
da li je tko probao staviti novi soft. za Nokiu 6233 v 05.60 i ima li kakvih korisnih promjena u odnosu na v 05.43?
Evo zašto vam se NSU nije automatski nadogradio na minor verziju:
Toliko zasad :D= Citat =:
Nokia Software Updater application version 1.4.23 released - 19 December 2007
This application version includes connectivity improvements to the USB cable driver. Please note that due to self-updating problems with NSU version 1.4.14, you may need to manually download and install this release. Other NSU versions are not affected.
bok svima :-)
ovaj cas upgradea-o n73 sa najnovijim softwareom
v4.0735.3.0.2
01-09-2007
RM-133
maknuli mi igrice, nemam vise ni biljara... :-(, radi malo brze, dobio nekakve karte,i tak...
:beer:
EDIT: tek sad vidio da je najnovija verzija v4.0736.2.0.1 07-09-2007 kak da frknem taj unutra? jel ga netko vec ima i kakva su poboljsanja (ak ih uopce ima)
Ja sam isto jučer updejto s novim softom, ali nije mi stavio ovaj v4.0736.2.0.1 07-09-2007 nego v4.0735.3.0.2 01-09-2007. Opet su izgleda povukli taj zadnji soft, vjerovatno se sprema novija verzija kad je za ME izašla u 12-om. mj.
Kaže na jednoj stranici da je dostupan novi soft za N73ME, ali stoji oznaka APAC. Što bi to trebalo značiti?
APAC je verzija za Azijske zemlje, koliko znam, što znači da u sebi sadrži neke kineske i slične jezike i naravno engleski. APAC je skraćenica od Asian-Pacific
na koju fintu staviti tj updateati soft preko NSU-a mi izbacuje da imam najnoviju verziju tj da nema novije verzije za moj mob
IZVOR
da to sma i ja vidio... a ništa budemo se malo još strpili
http://img293.imageshack.us/img293/1...datert5.th.jpg
Čujem da ima prednosti samo u MAPS!
Drugo se nije ništa promjenilo?
Ima tko kakav info o tome??