To sam i ja sad primjetio. U principu sam prvo vidio da su digli cijene, a zapravo su samo izjednacili cijene uz produljenje i za novi ugovor. Sto reci?
Printable View
A da li jos vrijedi ona shema ako prinesen broj iz tele2 da dobijen 50% mj. naknade ili nesto slicno s obzirom da nema vise popusta na prijelaz sa simpe?
Ma muka mi je više od tih caka, ne caka...50% sad na dvije godine, 50% na po godine, produljenje 3 mjeseca ranije pa 6 mjeseci ranije...pa nema prijevremenog produljenja...bokte ovjde sve neke petljancije! Sad ih kritiziram jer jednostavno ni dugogodišnjim korisnicima nedaju neke povoljne uvjete niti popust pri kupnji mobitela više kvalitetan a da nije neka petljancija sa obiteljima i više priključaka i matematike kuna tu kuna tamo... definitivno banana.
Danas sam bio u tcentru i rekli su mi da akcija traje do 12. mjeseca....
Sad imam jednu drugu nejasnocu. Naime imam obitelj xxl+ kojoj je nositelj clan koji je u pocetku bio na extra total xxl... u obitelji imam jos jedno slobodno mjesto za pretplatnicki broj i rekli su mi da u obitelj ne moze doci jos jedan clan koji ima otpo na extra total xxl+... Zanima me da li su u pravu ili je to nestrucnost zaposlenika koji tu rade. Molio bi i g.Ispravljaca da rece nesto po ovom pitanju?
Evo da ti ja probam dati odgovor....
Vidim da su produljili akciju za prijelaz sa bonova na pretplatu do 31.12.2012...
Nije istina, naravno da mozes popuniti to slobodno mjesto u obiteljskoj tarifi ako ispunjavas kriterije, a to je nakon 6. placenog racuna u xxl singl tarifi, onda on bez problema ulazi u obiteljsku tarifu (osim pri kupnji iPhone-a, onda nakon 12mj.).
odi na njihovu stranicu -> link i otvori specifikacije za Extra Obitelj+ i pokazi im clanak 10.
Pozdrav imam jedno pitanje,ispravljač možda znaš odgovor ako si probao. Nova ugovorna obveza na extra total + XXL tarifi,nakon 6 placenih racuna ulazak u novu extra obitelj + M tarifu kao član (odnosno obiteljska tarifa bi tada tek bila formirana ,pošto na M tarifi mogu biti samo dva postpaid člana),te nakon jednog mjeseca je li moguć izlakaz ovoga člana obiteljske tarife na recimo extra priča xs,tj. na bilo koju pojedinačnu tarifu(tada bi se obitelj razdvojila na single tarife,nositelj bi na extra total + m)ili taj član mora baš na extra total + xxl tj. na tarifu na kojoj je potpisao otpo,odnosno na extra total + xl tj. tarifu niže vrijednosti?
Total+ (biz) XXL može nakon 6 (12 ako je kupljen iPhone) plaćenih računa preći, kao član, u bilo koju grupnu tarifu: od obitelj+ M (175 kn) i mobile starta (203,26 kn) do obitelji+ XXL (600 kn) do mobile plusa (609,75 kn).
Raspadom tih grupnih tarifa, ili izlaskom člana koji je ugovorio OTPO na XXL, taj član može samo na total+ (biz) XL ili na XXL
Sve mi se čini da t-mobile nije što je bio, malo je pre-skup nasprem konkurencije
Kod koga drugoga mozes za manje od 2500kn dobiti sgs3 ili hox, uracunavsi i pretplatu i placene racune?
E znaci moze li se u recimo + xxl obitelj dovesti clan koji prelazi s bonova na pretplatu da bi se dobio popust 50% na mjesecnu naknadu?
Ili taj prijelaz s bonova na pretplatu mora biti po nositelju?
I ako vec moze biti po clanu prijelaz da se ostvari popust,mora li član s prijelazom uzeti OTPO? I kada član ulazi u obitelj (u slučaju da donosi popust) na koliko dugo obiteljska tarifa dobije popust na mjesečnu naknadu ako recimo ima dajem primjer 3 placena racuna i otpo na 24mj?
Jel ima jos netko kakvih problema s pozivima?
U zadnje vrijeme mi se dogadja da sugovornika ne cujem po 5 sekundi i zatim bude ok. Takodjer, sam primjetio ucestae smetnje, sumovi tokom razgovora. Probao na nekoliko mobova i razlicitih brojeva.
Pricao bas neki dan s frendom o tome, iste probleme ima.
Jel moguce da im je pala kvaliteta "poziva"?
Jesi probao poslati upit na SZK? Probaj ih kontaktirati preko face-a dobit ces odmh odgovor ako se negdje radi na mrezi ili ima nekakvih smetnji. Ako nije do moba, a vidljivo je da nije posto si ih nekoliko isprobao, onda je do kvalitete mreze/signala. Supruga koristi t-mobile ali se nije nista zalila na kvalitetu tj. na bilo kakvo prekidanje tijekom razgovora. Ja VIP ona T-Mobile i do sada nikakvih problema/pucanja veze. Lokacija Kutina.
Skraceno trajanje bona!
Nitko nije primjetio da je t-mobile potiho drasticno skratio trajanje bonova?
Gledam danas i vidim:
50kn=60 dana (prije 90)
100kn=120 dana (prije 180)
200kn=180 dana (mislim da je i prije bilo 180)
Vidim da su neki zaboravili koji je naziv teme te vas molim da se držite teme, H1, fiksni operateri, inozemni operateri i sl. ne pripadaju ovdje.
Korisnik sam t-mobile poslovnih tarifa unatrag 5 godina i vidim da se samo srozavaju na tom polju (poslovnih tarifa).
Evo gledam jedan te isti smartphone (Samsung Galaxy S Advance) u potpuno istovrijednim poslovno/privatnima tarifama (extra total L) i meni je, u odnosu na privatnu tarifu, za 300 kn skuplji ?!?!?!
A ako nadodamo popust na trajni nalog, dolazimo do 500 kuna razlike - zaista nevjerovatno...
Uz to su nam i u potpunosti ukinuli +bodove tako da zaista nemam riječi hvale prema njima sa strane poslovnog korisnika.
Jedan primjer, oko 3 mj 2011 sam kupio iphone4 16GB za 599 kn (naranvno uz ugovor od 2 god + bodovi, mala tarifa zaista), dok danas, godinu u pol kasnije, sličan takav samo LOŠIJI (8 GB) uz slične uvjete moram platiti ČETVEROSTRUKO !?!?!
Zaista mi nisu jasni...
Meni je Flex Team bila najbolja grupna tarifa. Mogao sam (i to sam činio) čitav iznos pretplate proslijediti za nadoplatu simpa brojeva, uz to imao sam -50% popusta na pretplatu i dobre cijene uređaja. Na koncu, dobio bi 500/300 kn na simpa računima koje bi platio 250/150 kn + r.f. te dobio iPhone4 za 98 kn i još niz drugih uređaja za manje od 400 kn: Nokia C7 i N8, Samsung Galaxy S1, HTC Desire HD,...
Istekom promocije po Flex Team prebacio sam se na Extra Obitelj i ponovno pokupio -50% na tarifu.
Žali bože tarifa Mobile Star/Plus, grupne tarife za poslovne korisnike, koje su nasljedile Flex Team.
Istina. Promasaj totalni. Pogotovo Mobile start. uff...
Druga stvar, moram ih pohvaliti. Poslao podatke i scan racuna za dva mobitela. Za jedan sam dobio unlock code, a za drugi cekam.
Tako da sam sacuvao 300kn otprilike.
Zanima me jedna stvar. Ako ubacim extra total+ xxl kao nositelja u extra obitel +xxl, gubim li time 50%popusta na mjesecnu naknadu
Gubiš jer se mijenja contract,odnosno prelaziš sa pojedinačne na grupnu.
pardon krivo sam formirao pitanje. Naime popust mi je u obitelji xxl, pa znaci ocu li taj popust izgubit?
Zna li neko PROVJERENO da li se aktivacija MAXtv to go usluge za POSLOVNE korisnike naplaćuje po promotivnoj cijeni od 1kn za prvi mjesec ?
Naime danas u t-centru ,nakon teške muke s njihove strane, kažu da ne može, na SKZ isto kažu ne može a na poslovnoj web stranici stoji da MOŽE ?!?!?
Uglavnom, kad sam to spomenuo djelatnici na SZK ona se ,nakon prethodnog negativnog odgovora, začudila... Tek kada je valjda provjerila na netu promijenila je priču, da treba provjerit ovo-ono, i da će me kontaktirati sutra...
Jadno sa dvije strane, kao prvo da ja kao poslovni korisnik nemam pravo na probni period od mjesec dana za 1kn, a drugo sta ni sami ne znaju šta nude i šta promoviraju...
Mene zanima kakva su vam iskustva s prigovorima ako ste ih slali T-mobileu.
Meni npr. uvijek donose nekakve iznimke u odlukama iako po pravilima ne moraju uvaziti prigovor. Prvo san slao prigovor u svoje ime, a tarifa nije na moje ime sto je bio dovoljan razlog da ga ni ne razmotre. Oni su ga i razmotrili i uvazili.
Jos jedan primjer je bio i kad sam slao u ime nositelja tarife, ne prigovor vec upit vezan za nekakve pozive u inozemstvo, koji nisu pravljeni.(ili ne znam za njih)
Oni su napisali da je sve uredno obracunato, da se radi o pozivima prema SAD-u, te da oni ne mogu odgovarati za neovlastenu upotrebi. Ali da ce iznimno donijeti odluku o otpisu tih sredstava, tj. da sljedeci racuna platim u umanjenom iznosu jer je ovaj placen cijeli. Radilo se o 3 poziva i 20ak kuna.
Jel itko ima slicnih iskustava?
Facebook kritike
Osnovana je nova facebok stranica gdje mozete komentirati.,Pritužbe,Pokude,Što napraviti,što učiniti,moguča rješenja:Sve na jednom mjestu
uclanite se i podjelite stranicu...da se sto vise nas sa raznim problemima sakupimo na jednom mjestu
Kratki prijepis sa facebook stranice HT-a vezano za popust za mlade:
Korisnik XX: Da li mi se automatski uključi 50% popusta jer sam mlađi od 28?
HT:Promjena tarife na tarifu više vrijednosti je besplatna. Popust će se uključiti automatski ukoliko imaš 28 godina. Popust će se ukinuti kada navršiš 29 godina
...
Zaboravili smo ti reći da je potrebno popisati ugovor kako bi ti se omogućio oprelazak na tarifu Extra Total S+
Korisnik XX:uzeo bih novi broj... još nisam pretplatnik
HT: onda neće biti problema, samo što je uvijet da potpišeš ugovornu obvezu na 12 ili 24 mjeseca.
Korisnik XY: Citiram uvjete promo ponude za mlade, po njima se ne treba potpisati ugovor: "1. Promotivna ponuda vrijedi za sve nove i postojeće korisnike koji u promotivnom razdoblju od 12. rujna
2011. godine do 31. prosinca 2012. godine potpisuju novi ugovor, produljuju postojeći ugovor ili dolaze na
tarifu Extra Total+ S bez potpisa obveznog trajanja ugovorne obveze i imaju između 18 i 28 godina. HT će
ovim korisnicima dodijeliti popust od 50% na mjesečnu naknadu predmetne tarife."
HT: XY, proslijedit ćemo nadležnim stukturama da se isto promijeni u Uvjetima korisštenja Extra Total+ tarife.
Djelatnici Ht-a brkaju uvjete od total+s i biz total+s.
31.7.12. - od tada je EXTRA Biz total+ S tarifu moguće aktivirati samo uz ugovor na 12 ili 24 mj
Extra total S+ možeš uzet jedino uz ugovor od 12/24. A recimo da si na Extra total S sa ugovorm, ne možeš prijeći na S+ dok ti ne istekne ugovor...
Jedino kaj možeš je dobit uz simpa prijelaz Extra total S+ bez ugovora!
To piše u specifikaciji... kojoj?
Da, do nedavno si mogao, vise ne! Ako uspijes placam ti pivu!
... A u kojoj specifikaciji pise, to ti ne znam... Znam samo da sustav ne dopusta!
Pisao Hakomu da uvede reda u HT-u. Čekam njihovu reakciju
Kažem da se može bez problema. Prešao sam s Mrak tarife na Extra priča XS i nakon te na Extra total+ S, a slično je napravio i jedan kolega.
Kazem ti od prije 2-3 ne mozes prijeci bez OTPO-a definitivno,a ako ti OTPO recimo na extra prica tarifama jos uvijek traje,a nemas pravo na BCP(prijevremeno produzenje) ne mozes ni prijeci na extra total +s.
Sent from my HTC One X using Tapatalk
I što se tice extra total + S tarife,zajedno s ovom promjenom vezanom za OTPO,dolazi i do promjene cijena na samoj tarifi.
http://i47.tinypic.com/17pm3q.jpg
Prestrasne cijene, 700kn za nokiu 300 je puno previse pa i da PRETPLATA iznosi jednu kunu mjesecno!
Tako je,nema isplativosti,korigirat ce se to kroz neko vrijeme...
Sent from my HTC One X using Tapatalk
Nisam zapravo nikada pitao, no zna li itko zašto HT odnedavno diferencira (diskriminira) poslovne korisnike na način da su u tarifama iste vrijednosti cijene mobitela za poslovne korisnike puno više nego za privatne korisnike?
@Harasho
Ja bih rekao da i nije tako nedavno vec ima preko 6 mj. ako ne i godina dana kako su cijene nepovoljnije za poslovne korisnike.
Vec od prije novih tarifa za poslovne su poceli sa glupostima, a ovo danas katastrofa.
Imam 8 brojeva u timu, racuh uhhhh kuna, a losije cijene nego neke simpa opcije, o ponudi uredjaja da ne pricam.
Ocito nisu izgubili dosta poslovnih korisnika da bi se pomaknuli.
Inace svaki prigovor mailom na lose stanje, rezultira odgvorom koji vrijedja inteliganciju gdje objasnjavaju kako imaju ponudu, cijene..... vjerovatno napisan od osobe koja je preglupa da shvati, ili ju nije briga, kako svoju preveliku placu dobiva od racuna koje korisnici, svi, placaju.
Sve u svrhu oporavka gospodarstva, pa i veci racuni poduzetnicima
nije problem u njima. već u tebi. priznao ti to sebi ili ne.
i ja sam imao 8 pretplatničkih brojeva u 2x flex teama 500.
platio 2x po četiti računa, umanjena za 50%, i nakon toga pretplata = 0 kn!
a kune iz tih pretplata (500 kn/mj x 2 = poslao na simpa brojeve)
a ranije kupio 2x iPhone4 za ukupno 300 kn.
nakon toga prešao na extra tarife. kupio 2x iPhone4s za ukupno 200 kn.
platio 2x (6mj po 250-254 kn)
pa 2x (5mj po 225 kn)
za tu lovu dobivam svaki mjesec, po članu:
-1 gb prometa po punoj brzini
-neograničeno minuta razgovora prema t-mobile i fiksnim linijama
-toliko mnogo minuta prema ostalim mrežama i poruka prema svim mrežama uključenih u paket koje nikad nisam potrošio.
- nema naknade za uspostavu poziva
To me košta: 75 kn/mj po članu
meni je to bolje od prejake opcije (t-mobile), brutalne tarife (tomato), ...
p.s.
nisam računao r.f.
legenda:
italic - tarife za poslovne korisnike
bold - tarife za privatne korisnike
spominjes extra tarife, koje su pojedinacne tarife za po jednog korisnika i onda navodis trosak u kunama po clanu?!?
u kojem je to t-mobile-u?
https://www.hrvatskitelekom.hr/poslo...arife-poslovni
u djelu: privatni korisnici
1. da bi bio poslovni korisnik moras biti pravna osoba
2. koji mi je smisao kao pravna osoba uzimati tarife za privatne korisnike, fizicke osobe?
ne mjesati stvari
3. mene kao poslovnog korisnika ne zanimaju ideje, prebacivanja, mjesanja, kombiniranja i sl... time neka se bave ljudi koji ocito imaju vremena za to. Zanima me jedino bolja ponuda, jeftiniji uredjaji, razgovori, MB-ti... a sve te usluge su za poslovne korisnike puno losije, iako su prije bile bolje povoljnije, sto i je smisao
Da bi bio poslovni korisnik možeš biti i fizičke osoba, nositelj obrta ili slobodnog zanimanja
Ja sam učinio zato sto sam na taj način sveo na svega 75 kn mjesečni trošak telefoniranja po djelatniku. Uz to, poklonio sam im top smartphone koje sam dobio za sto ili koju kunu vise. To im dodje kao stimulacija = svake godine novi smartphone. Isto sam osigurao članovima uze i šire obitelji. Nažalost, to ima samo T-mobile za privatne korisnike. Uostalom, sto mi znaci umanjenje porezne osnovice računima za mobitel, kad i nakon tog umanjenja ne mogu ni u ludilu doći na maksimalnih 75 kn mjesecnog troska telefoniranja po djelatniku.
Brutalna od tomata ili prejak od simpe + mobiteli putem njuskala = formula je za tebe.
Naravno, nitko ti ne prijeći da kao i do sada plaćas nekoliko stotina kuna mjesečne pretplate po korisniku te im ubuduce kupujes uredjaje po cijeni koje su kao i na njuskalu
P.s.
Ponovno nisam obracunao troškove radijske frekvencije
stvarno me zanima (ali u biti ne!) kakvu ti to imas firmu, obrt da pises ovakve nebuloze koje nemaju veze sa nicim, ocito nikakvu jer inace ne bi pisao takve gluposti oko pravno fizickih osoba, poreza na dobit, (PDV-a iako se nisi sjetio) i sl...
mozda jos jedan "poduzetnik" u vezi sa posznatom osobom hrvatske scene?!?
odustajem o rasprave sa jos jednim koji ima "pakleni plan" kako sjeb... T-mobile
poz
Za sve pretplatnike T-com, T-mobile i Simpe od 04.10 besplatno koristenje HotSpota, brzina ogranicena na 512kb/s
https://www.hrvatskitelekom.hr/internet/hot-spot/
Kakve su to cijene mobitela u total S+ tarifama? Jel su oni normalni??? Ima netko kakvu informaciju kad će vratiti cijene na staro? Neki mobiteli su jeftiniji na extra priča tarifama što nema apsolutno nikakvog smisla
Vjerojatno kad opcija Flat više ne bude dostupna.
Al najjače mi Lumia 800 u tarifi S+ 3598 kn a nova u njemačkoj u dućanu 1900 kn. Hahaha. Za to se isplati ići u njemačku po mob, malo razgledat grad, kako ko hoće u koji bordel (25-30 eura), najest se, obavit koji šoping neku majcu i povratak.
I ne samo u Njemačkoj...nek mi je još 100 Kn benze do Trsta, za ostatak bi skoro još jednu mogao uzet...
http://i49.tinypic.com/34sq7ns.png
Nista nije bolje niti za clana obitelji!
Ponuda takoder koma, mobovi skuplji nego na njuskalu, a trebalo bi se obvezati 2 godine...
Pa na njuškalu prodaju po 1900 kuna, većinom Istrijani koji nabavljaju po Trstu.
dobio odgovor Hakoma:
Poštovani,
operator nas je obavijestio kako Vam je upućen odgovor u kojem je pojašnjeno kako sukladno postojećim Uvjetima korištenja ponude za mlade, postojeći korisnici koji dolaze na tarifu Extra Total+ S mogu i bez potpisa obveznog trajanja ugovorne obveze, ako imaju između 18 i 28 godina, ostvariti pogodnost predviđenu promotivnom ponudom za mlade. HT će i tim korisnicima dodijeliti popust od 50% na mjesečnu naknadu predmetne tarife. Stoga je potrebno da korisnik koji ima spomenute preduvjete potrebne za prelazak na navedenu tarifu, dođe na prodajno mjesto Hrvatskog Telekom-a d.d. što prije, kako bi ušao u promotivnu ponudu i ostvario pogodnost.
S poštovanjem,
HAKOM
27.11.2012
vele: "operator nas je obavijestio ... mogu i bez potpisa obveznog trajanja ugovorne obveze"
ja im napisao da nikome nedaju bez OTPO-a (osobno tome svjedočio u T-centru), ali Hakom bez provjere vjeruje HT-u na riječ.
27.11.2012. pišu mi o uvjetima promocije koji su izmjenjeni 26.11.2012.
ZAKLJUČAK
ovi iz Hakoma su ili lakovjerni ili budale.
malo je skup, treba pojeftiniti :)
kako provjerim jesam li na crnoj listi?
pa ako imas kakav zaostali dug na crnoj si listi ;)
to se vidi po tvom oib-u
znači samo ako imam dug, nikako drukcijenemogu dospjet na crnu listu? :D
moj je prijatelj primjer da se može doći na crnu listu iako nije imao ni kune dugovanja, a svaki mjesec plaćao do 1000 kn pretplata po 8 voice i 3 data, odnosno 11 pretplata (flex team). znam da je, kao i ja, plaćao račune t-amexom (dvostruki bodovi), imao 50 tisuća bodova koje nije mogao iskoristiti produženjem ugovora.
njemu se dogodilo da je imao potrebu uzeti još nekoliko pretplata (ljeto 2011.) za sezonske radnike, a odbili ga (t-mobile) jer je na crnoj listi. pita zašto? kažu ne znaju. pošalje pismeni upit.
odgovore mu:
"Sustavi financijskog osiguranja su uobičajeni i u tvrtkama diljem svijeta te su podržani i zakonima. T-Mobile u svim zemljama primjenjuje sustav za provjeru platežne sposobnosti, a uvjete i kriterije određuje svaka zemlja posebno - ovisno od situacije s kojom je suočena prilikom naplate potraživanja. T-Mobile Hrvatska d.o.o. je razvio sustav za koji se koriste podaci koji su se pokazali kao relevantni temeljem našeg dosadašnjeg poslovanja. Sustav je kao takav u potpunosti objektivan te sukladno realnim podacima procjenjuje korisnike"
Leone, jesi li na crnoj listi nakon raskida pretplate po kojoj si kupio s3?
nisam nista raskidao jer su mi penali preveliki bili .. pa sam slao zahtjev za reviziju, pa cekam sad odg...ugl.ne znam jel jesam ili nisam ..pa sam htio pitati kako to provjeriti i jel moguce da me zbog toga stave jer planiram kupiti jos koje mobitele,pa se bojim d ami ne ce dati .. i jel kad si na crnoj listi vrijedi samo za tebe osobno ili recimo i uza obitelj ?
nisi raskinuo dok možeš koristiti sim karticu
samo za tebe
mom prijatelju (o kojem pišem u prethodnom postu) je boravak na crnoj listi t-mobilea trajao punih mjesec dana. taman koliko je trajala špica sezone kada je trebao osigurati mobitele terenskim radnicima. skinuli ga s liste nakon što im je pismeno hebao sve po spisku, i naravno obrazložio što je time izgubio u svom poslovanju, a što t-mobile u svom tadašnjem i budućem
...
MaxTV to go,Bozicna ponuda opet je za 1kn mjesec u kojem se aktivira + 3 sljedeca mjeseca
1+3 ;)
http://cafe.mobil.hr/threads/73980-T...=1#post1038236
Jel to stvarno 100%? Nevjerujem da bi unique2105 i ispravljach pogriješili... vjerojatno nisi u toku, promijenili su uvjete u međuvremenu ;)
pogledaj sljedećih par postova na ovom gore linku...
LOL ja sam aktivirao 1.12. kako onda mogu znat do kad imam besplatno (tj. za 1 kn)? :D stalno se mijenja :D
Jel onda imam i u ožujku besplatno ili ne?
Nije valjda da će ovima koji su uključili 1.12. biti samo do kraja veljače, a onima koji su uključili 8.12. biti do kraja ožujka? :S
šta oni rade s oib-om ,za svaku glupost im diktiram oib ..?
provjeravaju ti identitet jer jmbg-om više ne smiju.
hm.. prije oiba me nisu trazili jmbg kolko se sjecam, a i na bonbonu i tele2 ne traze oib, mozda na vipu
a ne znam, to sad sve ovisi o vise faktora - pitanje je koliko su u pojedinoj szk strogi oko toga, pitanje je sto tocno pitas jer za neke informacije nije potreban, a ovisi opet i o pojedincu koji ti se javi. plus sto je nekada dovoljno da zoves s registriranog broja - ali opet, ima puno varijabli :)
cinjenica je da je oib zamijenio jmbg kao sredstvo za provjeru identiteta, to je otprilike to.
unique, ako vam u t-mobile szk i dopuštaju da pitate za jmbg, to je svejedno zakonom zabranjeno. dapače, čudi me da to radite, ako radite, jer bi se vrlo lako moglo dogoditi da tmob plati kaznu zbog toga. zakonska podloga za to postoji i vrlo je jasna.
E pa prijatelju krivo radis, jer JMBG odavno ne postoji vec MBG.Reci sefovima da malo prouce Zakon o maticnom broju http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...6_66_1126.html
JMBG ili MBG, sta god da je mene su pitali na salteru za dopunsko osiguranje radi provjere, pa sad kakvi su sefovi ne znan..
Al sad smo vec debelo u offtopicu.
JMBG = MBG..i ne vidim sto je tu sporno?...nije zabranjeno jer preko MBG-a ili broja osobne dolaziš do OIB-a,a 60% ljudi ne zna svoj OIB pa ih se trazi ili MBG ili broj osobne i to automatski sa sobom povuce OIB,usput neki su postali korisnici dok OIB nije ni postojao ,pa su tek nedavno evidentirani po OIB-u.
Bez brige zasticena je firma sa pravne strane u potpunosti.
JMBG nije u upotrebi odavno, a MBG je tajni broj koji nisi duzan davati.Bas zbog toga postoji OIB.Problem je u bazi korisnika koje tvrtke imaju a imaju ga u MBG.Nego sada mozemo nazad na temu.
Nije se tmobile baš pretrgao ponudom za praznike
Baš i ja velim... banana. Di su ona vremena kada su davali k800 + printer za kunu na maloj tarifi. To ti danas ko xperia S il galaxy s2 sa printerom da masovno daju u total S+ za 8 kn.
Ili ko vani neka bar nude windows phone + xbox360 4GB konzolu. Vide valjda da našima ne trebaju akcije kad ionako sve kupuju :)
a tada nije bilo kombinacija kao sada.
plati 6 (12) računa i nakon toga samo radijsku frekvenciju preostalih 18 (12) mj.
postoji samo jedno razdoblje kada je bilo bolje nego sada.
to je bilo od kraja 2009. do proljeća 2010.
tko je tada (ja) ugovorio pretplatu (npr iTarifu od 500 kn/mj) i kupio bilo koji mob (iPhone 3GS) plaćao je 12 mjeseci 10 kn/mj (samo radijsku frekvenciju), a nakon toga još 12 mjeseci po 10 kn/mj (samo radijsku frekvenciju) ako je broj učlanio u neku obiteljsku ili team tarifu, poput mene.
rezultat:
iPhone3GS kupio za 98 kn, a prodao za 2600 kn.
+platio ukupno 240 kn radijske frekvencije
+0 kn pretplate
+dobio 10800 bodova (ekvivalent popustu od 720 kuna pri kupnji mobitela prilikom idućeg produženja ugovora) (tada sam dobivao: 10 kn/mj = 900 bodova; 15 bodova = 1 kn popusta na mobitel, ali sam trebao sakupiti bar 6000 bodova)
trebam li posebno pojašnjavati da nisam kupio samo jedan iPhone, već nekoliko po toj kombinaciji i da nisam sakupio samo 10800 već nekoliko desetaka tisuća bodova?
A danas?
Za iPhone (petice) dobivam prilikom prodaje 5000 kn, ali trebam platiti 3000 kn pretplate
Ma dobro @ispravljach, ti si u toj nekoj kombinaciji s obitelji pa ti je uvijek išlo da dobro prođeš.
Ja nemam s kim išta kombinirati a i sve mi je to po sebi tlaka. Velim da je prije bilo malo bolje i jednostavnije, sada za mene osobno nije više.
Navikao sam na ok tarifi dobit ok uređaj, kao i u njemačkoj kao i u austriji kako je bilo preko rodbine. Jedan ugovor, đabe uređaj i to je to.
A to što su prije bile kao skuplje minute nije opravdanje. Velika većina toliko ne priča. A i uvijek su bile neke opcije simpa broja ili fixni sa dražom osobom tako da ja ni onda ni sada nisam trošio. Ja samo govorim što sam prošle godine dobio, total S, 24 mj. 12000 bodova = Samsung Omnia 7 za 1 kunu koji nije loš uređaj da se razumijemo.
Pozdrav ekipa!
samo kratko, danas sam presao sa bonova na pretplatu (zajedno sa clanovima obitelji - obitelj L) i sad me zanima kako mogu neograniceno koristit internet na iphonu 3gs? Tocnije, koje postavke sve moram napravit? bio bih zahvalan na nekom linku ili detaljnijem objasnjenju!
Na krivo mjesto si postavio pitanje.
Probaj ovdje naći tražene odgovore:
http://cafe.mobil.hr/forums/237-iPhone-2-3G-3GS
Opet su zadnji sa firmware-om za Galaxy S3 :(