pa ubiti pikseli su samo vece slike tj. rezlucija i nis drugo, ali mislio sam da ce n95 davat puno bolje slike jer onaj lg s 5mpx daje bolje slike od k800
Printable View
pa ubiti pikseli su samo vece slike tj. rezlucija i nis drugo, ali mislio sam da ce n95 davat puno bolje slike jer onaj lg s 5mpx daje bolje slike od k800
.... kafe aparat, veš mašinu i miješalicu za beton ;D
Realno gledajući, za pregledavanje na kompu sasvim je dovoljno i 2mpx jer je to u pravilu najveća rezolucija monitora (1600X1200) Nek mi se javi netko tko koristi veću rezoluciju. A slike slikane mobitelom se ionako ne upotrebljavaju za neku profi obradu ili printanje, pa se da zaključiti da su 2 mpx ajde dobro i 3,2 mpx sasvim dovoljno s obzirom na kavlitetu i promjer leće, kao i softver.
Glupo je ovo što se preseravaju s pikselima (valjda im je to najlakše za navuć pacijente) nauštrb poboljšanja softvera i ugradnje kvalitetnijih leća. Vidjeli smo da je Carl Zeiss, Vario tessar i slične pizdarije zapravo samo reklama....
To je isto kao da u stojadina ugrade BMW-ov motor od 250 KS, a podvozje, amortizere, kočnice i profil guma ostave oriđiđi Zastavine.
evo ja bi vise volio da na mobitelima piksele ostave na miru i da se pocnu okretat kvalitetnom video snimanju.
tv tuner vec imaju, a i skener mogu biti (symbian os) :)
a przilica ti u skoroj buducnosti nece ni trebati , posto ce se vjerovatno koristiti flash mem za spremanje...
------------
sto se tice foto ap. ...cajs lece su kvalitetne, no ne mogu doci do izrazaja ako je los ccd (ako ga i stave) a i soft je bitan...
zeiss je samo posluzio kao ime, dakle marketing :)
shto se tiche slikanja,najbolja mi je n93 i tochka,svi ovi s puno piksela,a nemaju ni optichkog zuma,sa N95 su si u tom pitanju osramotili liniju(N90>N93>N95). Ochekivao bi chovjek da che i N95 imati solidan fotich s optichkim,al neeeee,motaju oni pratit mutavu konkurenciju...:sheriff:
ma kakva Zeiss optika,to su cista marketinska sranja:fried:
samo su dobili dopustenje za koristenje imena Carl Zeiss i to je sve.
kamera na N95 sigurno nije losa i bit ce vjerojatno jos i bolja kad stignu nove verzije softvera,ali je razocaravajuce po meni sto tako ultimativan stroj sa 5mp kamerom gubi u srazu sa "starcem" kao sto je k800i:king: :thumbdown
Softver ne može dignuti toliko kvalietetu same kamere ako je optika slaba. Tako, da koliko god novih firmwareova izašlo, na većoj kvaliteti slike se neće dobiti (skoro) ništa. I dalje se drže iste politike kao i do prije godinu-dvije. Rijetko koji od tih nokijinih symbiana opravdava svoju cijenu.
mislim da u biti imaju one nekakvu carl zeiss optiku, ali problem je u senzoru kamere naime ako se ne varam u n73,n93 pa cak i n95 su CMOS senzori i to je najveci bad.
Ispravite me ako se varam.
Da se ubacim. Imao sam prije N73 D600.. znači obična kamera 2MPx, i prijelac na 3,2 CarlZeiss sa AF je stvarno velika razlika i slika je ZA MENE odlična... Na toj kvaliteti (ili kvaliteti kamere K800i) bi trebali ostat, dobro stavit možda bolji senzor i sitnice oko oštrine boja i sl popravit, ali najvažnije samnjit i olakšat kameru, dimenzije... Video od 352x288 je dovoljan al mogli bi povećat broj FPS... To sve je tako mali problem za napravit a svi bi bili sretni i zadovoljni... (normalno da mislim da je kamera na mobu sekundarna i za svakodnevnu hitnu upotrebu, tko hoće PRO kuppuje PRO fotoaparate).. Nesviđa mi se što dižu te MPx a ostale stvari zapostavljaju...
Po meni bi bilo bolje da stave duplo brži procesor (pogotovo zato što sam još prije 2 godine čitao u nekom časopisu kako su već napravljeni novi procesori koji idu do 530MHz baš za symbian mobitele... :thumbdown ), da se poigraju oko memorije i grafike ...
i ja sam imao d600 prije n73 i isto mogu rec da je razlika ogromna i mislim da nije zeissovo ime sam napisano tamo,a sto se tice procesora i performansi iznenadilo me to da k800 ima bolje rezlutate na testovima od n73.
...ajde nek se javi onaj tko posjeduje N95 pa nek napiše kakav-takav review jer daljnja rasprava baš i nije potrebna bez nekih "pravih" dokaza :) ...
Evo još jedan review kamere na N95...
http://www.gsmarena.com/nokia_n95_camera-review-139.php
:spin: uživajte... ;D
puno su bolje slike s sonyevog digitalca,za ochekivati
Edit:
nastavlja tradiciju nokie s high end modelima...:three:
i opet kamera ne odusevljava s obzirom na najave.niti ove fotke na gsmareni ne odusevljavaju.
treba obratiti paznju na slike u potpunom mraku.potpuna katastrofa i nije mi jasno zasto nije ugradjena ksenon bljeskalica.:creep: :lmao:
JA sutra kupujem n95 pa vam stavljam slike sutra a i mali revju:P
@marin: ajde baš mi drago... čekam review... samo se nadam da to neće biti još jedna "patka"... ;)
Nece uziam ga na rate pa zato ga i dobivam.Brijem da sam dobro proso:jehon:
uzivam dok sam jos mlad.Inace nebi davao te masne pare.Ali krizma mi je pa zato
pa uzimat ce ga na crnjaka
Da uzet cu ga na crnjaka i snjim se dog za rate.
tak treba sam da konachno bude tu jedan pravi review a ne svi ovi shta kazhu imam a neche okinut ni jednu sliku...A kamoli shta drugo...makar ja nebi troshio tolko love na mob...
uvjek sam volio mobitele.Volim vidjeti kakvi su lagano ja njih prodam kuis?
hmmmm a zakaj onda najnoviji slr od canona koristi cmos?
kao i canon eos 1d mk II N, eos 30d, digital rebel 400d,eos 5d,eos 20d, 350d,pa cak i aparat koji slovi kao najbolji slr na svijetu eos 1d mark II sa 17 MP
pogledaj situaciju kod nikona
svi njihovi slr-ovi koriste ccd, osim najboljeg d2xs koji koristi cmos, slucajnost? nebi rekao
uostalom evo link
http://www.dpreview.com/learn/?/Glos...sensors_01.htm
veci broj pixela ti omogucuje veci broj detalja na fotografiji, dakle "rezolucija i nis drugo" teza ne stoji uopce, osim u eksremnim slucajevima kad na senzor premalih dimenzija natrpaju previse pixela, al brijem da kod nokie n95 to nije slucaj
svi koji kenjate po kameri od n95 pogledajte pravi test kamere
usporedba je bacena sa DIGITALNIM FOTOAPARATOM sony dsc h1
http://www.gsmarena.com/nokia_n95_camera-review-139.php
i jel ima k800 sanse? brijem da ne
mene su razocarale slike po noci,tu je k800 bolji ali po danu se nemoze mjerit.
a cuj nikad al bas nikad neki fotoaparat nije bio bolji od drugoga po svemu
za primjer usporedba canona s3 i fujia s6500
slike po danu + za canona
slike po noci + za fujia ,ima jos prednosti i mana al mi se neda pisati
meni vecu prednost imaju slike po danu, u zatvorenim prostorima je kamera isto super
DOSTA RASPRAVA OKO USPOREDBE SLIKA nekog fotića i nekog drugog mobitela (tipa K800).
Sav daljnji offtopic se briše, a može doći i do zatvaranja teme.
Ako je netko usitinu nabavio N95, neka otvori temu i napiše Review n95_ice...
Do tada mislim da neam više smisla ovdje pisati da će netko kupiti mobitel i kako i koliko će ga platiti.
EOD!
uff ja ču ju uzeti ali za par mjeseci kada padne malo cijena jer je zasada stvarno puno...
treba cekati sest mjeseci i onda ce mozda biti i 50% jeftinija.:notooth: ;D
nece mu past cijena dok neki konkurent ne izbaci slican telefon po karakteristikama kao n95.
Kod Nokije je problem sto pada cijena tek kasno, N73 sad mozes kupiti za kikiriki
joj sviđa mi se ovo, da imam love odmah bi je kupio...jako mi se sviđa...
Jbg ipak cu ja cekati da padne cijena pa je moj!!!
moje misljenje je da ce drzat cijenu jedno pola godine i tek onda padat po malo a ne kao kod SE da se cijena sruši u 2 tjedna
u srbiji je vec sada 360eura....za mjeces-dva ce biti ispod 300 :)
Onda ih dovezi iz srbije i proadaj na ebay-u. Bit ćeš milioner za mjesec dana.
u srbiji u dučanu je najeftinija :
PIN Plus 11 / 3284.575 - Nikole Spasića 33 699€
a na crno neznam.... :wstupid:
velika je cijena ali je mob cudo tehnike pa i zaluzuje toliku vrijednost
Jao, ljudi, jeste vidjeli njhove komentare na mobilnom svetu vezane za N95. Bože dragi!
Ne vjerujem da će cijena tako brzo ići dolje. U stvari, jučer sam uz pomoć ForumGooglea tražio nešto vezano za N80 i prije cca 1 godinu ona je imala cijenu identičnu sadašnjoj N95, pa kalkulirajući-vjerojatno će tek za 1 god. cijena biti oko 300 eura.
Samo se vi zavaravajte da će joj cijena psati kroz par mjeseci. Možda... za par eura.
nista od pada cijene dok neizade sličan mob jer do tada nece imat konkurenciju,znaci nesto od SE p serije ili novi cyber shot.
Napokon sam dobio odgovor od Mobisa.
Poštovani !
Najava dolaska Nokie N95 za 5.mj.
S poštovanjem
Maloprodaja Heinzelova
Wow! To sami nikad ne bi znali zaključiti. :-/
ja jedva cekam!!!:mega:
nije mi jasno zasto im toliko treba da krene u prodaju!?
Zar je to toliko čudno da kod nas sve kreće kasnije u prodaju?
zato jer veliki umovi :licklips: mobisa:licklips: moraju vrlo složenom matematičkostatičkom metodom odrediti cijenu,koja če biti jedinstvena i svima prepoznatljiva u ovom dijelu galaksije.:loco:
Momci, odgovori su LOL!
Zašto im treba toliko dugo to vjerojatno oni znaju. Usklađivanje aparata (kalibracija) s hrvatskim mrežama (bar kako stoji na onim atestnim naljepnicama na kutiji), dovršetak izrade hrvatske inačice softvera, možda maleni test u Mobisovom laboratoriju i kada sa svime budu gotovi - cijena.
Hajde, svibanj počinje za samo jedan tjedan. :)
Ljudi pitao sam u Mobisu i kažu da če se moći koristiti GPS kod nas samo šta če se morati platiti downloadanje karata.
Ne znam jer sam vam reko neš novo al eto za svaki slučaj.
nista se nemora platit ako si snalazljiv
alternacija je download drugog programa i karte pa nemoras nis platit
OK, onda sorry ljudi na krivoj informaciji koju sam prosljedio. Tako su mi rekli u mobisu ali sam već dosta puta skužio da specijalci koji tamo rade da neke stvari nemaju pojma.
istina je da se mora platiti, ali ne karte nego glasovna navigacija...
ja isto sam se iznenadio kako je mobitel lagan.Mislim da je u rangu sa d900 i tim modelima
Da, fakat je lagan, al mi je nekako previše plastican, iam osjecaj ako mi ispade iz ruke, da ga vise niko ne bu sastavio.
Blah... Kad li će mu pasti cijena na jedno 400 eura? E tad ga ja i kolega djomla uzimamo :p
vjerojatno oko Nove godine:lmao:
Eto ljudi stvarno je ovaj model podigao puno prašine još prije svoga dolaska i stvarno moram reči da je zasluženo. Eto danas sam ga imo priliku malo isprobati i pročačkati po njemu. Frend ga je kupio u mobisu i telefon i memorijsku karticu 2GB, stvarno jako puno novaca(njemu je svejedno ima on kinte), meni nije jasno što če njemu to kada on ništa živo ne koristi od svih mogučnosti, GPS ima u autu i nije mu poteban na mobu, očito ga je kupio samo zbog kamere tj pixela. Telefon me oduševio, stvarno svaka čast Nokijinim stručnjacima jedino moram reči da me je zasmetalo što kamera radi malo sporije ali slika je super(po meni). Mobač je mrak, možda ga kupim kada mu padne cijena jer stvarno je odličan.
:hrv:
Kako ga je mogao kupiti u Mobisu kad ga još nisu stavili u prodaju?
ni meni nije jasno,jer na njihovim stranicama jos nije u ponudi.
Stigla je u Mobis i košta 6500,00 kn
To što im stranice nisu ažurirane, govori o ozbiljnosti firme.
Informacijsko doba :creep:
:zbunj:
Inače cijena je 1000 kuna manja od najavljivane, tako da sam prilično iznenađen.
880 € umjesto 1000 je ipak nešto, mada je još uvijek 120 € više nego u Njemačkoj.
Mali ispravak, sad sam vidio HGspot ima za 6.119kn
Da ljudi pa valjda znate da su im stranice u komi(to nije mjerilo).
A Drug Mile ja sam gledo u njemačkoj N95 i tamo je 806 eura u Vodafone-u.
Daj reci di si ti vidio za 760 e.
http://www.nokia-online-shop.de/cgi-...View/100020837
Ali evo sad su papci digli na 799, kad je došla bila je 759 (ohne vertrag) - majke mi ;) ;D
Zato je u Sloveniji još uvijek 769 http://www.teleray.si/ceniki/telefon...%27NOKIAN95%27
daj čovjeće čak 1000kn jeftiniji od n93
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=26957
nejasna je ta politika cijena!mozda ih kritike bodu u oci?!:lmao: :wall: :throw:
Nije politika cijena nego su sigurno koristili losije materijale i tako skresali cijenu
ima je i n95:
Camera 5 MP, 2592 x 1944 pixels, Carl Zeiss optics
ovo je s gsmarene
ima Carl Zeiss,ali nema opticki zoom.
ljudi imam jedno pitanje..
kladio sam se sa prijateljem koji tvrdi kako nokia n95 kad se snima video ima DVD kvalitetu...to je meni bilo urnebesno..
zanima me dali neko moze potvrdit ovo odnosno demantirat
Nema dvd kvalitetu.
Ima mozda nekog tko zna di se skidaju gps karte za n95?
Hvala :)
Mislim da je netko spomenuo da mob mozda podrzava kartice od 4gb,
ali nisam siguran u stvari, dali itko ima iskustva?
kad sam se igrao s njom zaboravio sam čačkati i po video zapisima, sad me zanima koliko je "velik" videozapis (pixeli npr 480x640 ili....)
90 minuta u 640x480 rezoluciji I 30 fps zauzima 2 GB.
Neki dan sam negdje na News-ima procitao da n80 podrzava 4gb karticu..,
tip je napisao da je provjereno.., pa ako brije bezveze - sorry.
Eto zato sam pitao..
možda i podržava, :dunno: jer ima par motorola (mislim da v3x) koje ne podržavaju više od 512, kad ih flashas može do 1gb :)
Dali netko ima upustva na hrvatskom ili engleskom u pdf formatu od Nokie N95.
Treba mi što prije.
P.S. Mobitel je strava.Pogledao sam video sniman sa Nokiom N95 na GSMAreni i perfektan je.
:crazy:
E to se trazi majsore.
Svaka ti dala ....
:zbunj:
http://mobilesearch.nokia.com/index.html
evo ovo je link gdje se mogu skinuti aplikacije za gps