I koji je bolje uzeti?
I kako primjetiti o kojoj se vrsti ekrana radi ako prodavač nezna ili nepiše?
Pretpostavljam da bi trebalo pisati sa stražnje strane kutije gdje pišu sve specifikacije (barem je tako kod mene na HTC Legend)
Printable View
Imas vise metoda.
Recimo, ona nesigurna je gledajuci hboot. 0.93 je S-LCD uglacnom, dok je 0.80 AMOLED.
A imas i po specifikacijama, ako pise 3.7 inch display samo, onda je AMOLED, dok ako jos nesto pise uz to je S-LCD verzija.
A tu je i ona, di pogledas neke stranice koje imaju sivu pozadinu (htc, cafe mobil...) i ako vidis da je rozo onda je AMOLED.
Ja sam igrom slucaja naletio na S-LCD verziju i zadovoljan sam. Usporedio sam ga sa AMOLED verzijom, i vrlo je mala razlika u nijansama boja, osobito crne..
Uh uh, puno loše prenesenih informacija :)
Hboot provjera više nije sigurna jer svi Desirei koji su updejtani na 2.2 dobili hboot 0.93. Tvornički su S-LCD modeli s Androidom 2.1 dolazili s 0.83 hbootom, a Amoled s 0.80 (barem u našim krajevima). A ruku na srce, tko još nije updejtao svoj Desire, ako govorimo o kupovini preko oglasnika?
Amoled se prestao ugrađivati u Desire ponajviše zbog njegove nemogćnosti isporuke u dovoljnoj količini. Razlike među njima postoje, ali neka te to ne opterećuje. Rekli bi, take it or leave it.
Kako prepoznati koji je ekran na mobu: http://cafe.mobil.hr/threads/68822-Desire-Tutorial-Root-(0.80-0.83-0.92)-nandroid-ROM-flash...?p=944030&viewfull=1#post944030
Tako nekako, ali moj Desire je bio na 0.93 sa 2.1 Androidom i S-LCD verzija je :).
To se sjecam dok sam te trazio kako saznati koja je verzija, pa si mi reko za ovo sa hbootok, no to je i tada bilo nesigurno.
Hm, ne sjećam se više kako je to bilo kod tebe, ali u svakom slučaju je bila komplikacija za ustanoviti ekran tom metodom. Danas to gotovo sigurno više ne vrijedi pa zato kažem :) Najbolje provjeriti ili vlastitim očima uz nekoliko testova, ili kao što se pokazalo, ono što piše na kutiji je prilično točan znak i dosta puta je potvrđeno čak i ovdje na forumu.
Ali ja još nisam shvatio zašto je tu tako velika zbrka oko toga, gotovo razlike među ta dva ekrana i nema..
Koliko sam shvatio, AMOLED je bolji, ali im ga je "ponestalo" prilikom proizvodnje pa su počeli ugrađivati S-LCD?
Meni se i taj S-LCD čini ok... Jel ima ikakve druge razlike, npr. kako reagira na dodir, dugotrajnost i sl. ili samo ove neke nijanse boja?
Jedna rasprava se vodila unazad 1-2 stranice pa pogledaj. Boje su navedene kao najbitnije razlike i kutevi gledanja:
http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/1812/
U teoriji je i potrošnja jedna od razlika, ali nekako iz iskustva drugih ljudi s neta, tu su u pitanju valjda nijanse.
Touch nema veze s tipom ekrana već sa digitizerom koji se nalazi iznad ekrana i to je komponenta za sebe.
Po pitanju modanja, danas ti uopće nije bitno koji ekran imaš, sve je sređeno i podržano.
Bilo bi zanimljivo zamijeniti digitizer na Desireu sa nekim koji podržava multi touch kako treba. Već sam googlao ali nisam baš našao nešto. Možda se neki kinez sjeti to napraviti :)
Digitizer (hardver) nije u mogućnosti detektirati više od dva dodira a i tada ponekad pošalje softveru pogrešne koordinate. Android podržava multi touch no mora dobiti podatke od hardvera. Recimo možeš imati DX11 ali ako nemaš grafičku koja ga podržava neće sve funkcije biti podržane.
Jel se dogodilo kome da nijedan player nece pronađe muziku na kartici? imam par foldera s muzikom i van foldera par pisama ali nijedan player ih nece. nade a kad otvorim pismu sa kartice normalno svira?? do prije par dana je sve normalno radilo...probao par romova i ista stvar,i probao sam formatirati karticu
Glupo pitanje, da nemas mozda slucajno .nomedia file u nekom od tih foldera? Kazes da si formatirao pa ne bi smjelo biti, ali eto ipak da pitam...
Ako kome znači, stigle particijske tablice za PVT-4 modele. Više informacija na http://alpharev.nl/ .
U slučaju da si netko poželi postaviti pitanje "treba mi li to", u principu ne. Postupak je visokog rizika i automatski gubite garanciju, te se vrlo lako može dogoditi da ostanete sa jednom skupom ciglom.
Poz....prije dva dana slucajno sam obrisao CONTACT STORAGE i od tad mi nijedan kontakt ne moze povuci sliku sa face-a...dali netko zna kako mogu rijesit taj problem? hvala unaprijed...
Ekipa jedno brzinsko pitanje za znalce...promjenio bih mem karticu u mob-u za vecu...jel dovoljno c/p-at sve sa stare na novu ili treba nesto kemijat?
Aha, dakle ti nisi nista prtljao sa particioniranjem..Tako reci..
Onda samo zamjeni SD i ubaci novu.
Samo moras pazit na to da ako imas Froyo (2.2) verziju Androida da su ti neki appovi najvjerojatnije pohranjeni na SD..
Copy-paste samo.
Je Andro 2,2 je....oke hvala na info-u. Nesto mi zuji u glavi da kao nesto treba napraviti prije da ne radi samo c/p....uglavnom thnx
Ja sam mjenjao mem karticu isto za veću i samo c/p. Sve radi.
Evo mene s novim problemcicom....
Desire ne synca gmail, face itd.... ali ajde sto ne synca..odem u gmail aplikaciju nema novih mailova, kliknem refresh nista....Odem preko kompa kad ono hrpa mailova. Ima netko ideju u cemu je problem, u sync dopusten i preko data i background, sve ukljuceno. Nikad nisam ni instaliraio one adroid apn i te fore. Na net se spaja fino...Facebook radi kad odem u app
I da jos jedna stvar, saljem mail iz gmail app, mail kasni poprilicno, takodjer kad saljem recimo iz galerije koju sliku nekad posalje, ali u vecini slucajeva ne posalje. Ali niti ne obavijesti da nije poslano ili da se desila neka greska.
sto je sa sluzbenim updateom na 2.3