ja sam im poslao mail sad, opceniti osvrt na njihove usluge, jedva cekam odgovor.
Printable View
ja sam im poslao mail sad, opceniti osvrt na njihove usluge, jedva cekam odgovor.
Meni još uvije nije jasno dali se tim vašim zahtjevom prekida u potpunosti usluga odnosno dali dolazi do iskopčavanja i dali se gubi broj.
I može li netko tko je dobio postaviti zahtjev koji je poslao?
gubi se broj, nema prelaska na prepaid
pusti ti to, tako sam i ja imao svaki mjesec 50kn popusta (akcija kad sam kupovao telefon, platio ga 995kn, i kao 50kn popusta narednih 20 mjeseci), pa jos dan danas utjeravam popuste koje su mi duzni.
U pravilu ne smiju, mobitel koji su ti prodali su prodali. To je gotova stvar. Ti trazis raskid ugovora temeljem povecanja cijena, tj prve minute. U zakonu lijepo pise:
"U slučaju izmjene općih uvjeta poslovanja i cjenovnih sustava iz stavka 1. ovoga članka, koji su za pretplatnika nepovoljniji u odnosu na ugovorene opće uvjete i cijene, pretplatnik ima pravo raskinuti pretplatnički odnos bez naknade, u roku iz stavka 7. ovoga članka."
To da traze mobitel nazad je zapravo smjesno. Znaci li to da bih ja mogao kupiti mobitel za kunu, potpisat ugovor na 2 godine i onda nakon godinu dana vratiti taj uredjaj i reci da mi skinu ugovornu obavezu? I onda nakon 2 dana potpisem novi ugovor i uzmem novi mob za sitne novce. :)
Ne vjerujem da bih ovako nesto mogao trazit od njih, tako da ne vjerujem da bi oni smjeli traziti tako nesto od tebe.
mene su isto sinoć zvali..da zašto sam odlučila prekinit i takve glposti..
rekla mi je ženska da moram vratit mob.il platit razliku, al da ne zna detalje pa da će mi danas znat reć..
također me pitala dal želim ugasit br il preć na bonove....al da ne za kak se to radi, pa da će me danas nazvat kad sazna više info....
opet ih zvao, cekaju odgovor koliko moram platiti od nabavne cijene uredaja i koliko sam ja platio do sada
zvao sam i ja hakom, ali oni ocito nemaju pojma ili sam na krivu osobu naletio. probat cu kasnije opet nazvati
Ja sam dobio ovakav mail:
"Poštovani gospodine,
Vaš Zahtjev za raskid pretplatničkog ugovora smo proslijedili odjelu koji
radi na rješavanju istih, te ćete biti kontaktirani od njihove strane u što
kraćem vremenskom roku.
Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno se obratite putem maila
korisnik@tele2.com ili na broj telefona 095 1000 444.
Srdačan pozdrav,
Vaš TELE2"
Nista ne preostaje nego cekati...
mogao ja postaviti svoj mail, ali nije samo sto se tice raskida ugovora nego i drugih stvari. na brzaka i ljut sam ga pisao, tako da i nije bas nesto.
"Poštovani,
Moje ime je XXX, korisnik sam vaše mreže od početaka. Prvo kao prepaid korisnik, nakon toga kao pretplatnik, plaćam putem trajnog naloga.
Tijekom sklapanje ugovora na 24 mjeseca sam kupio Motorolu V8, platio je 995kn i vi ste se obavezali umanjivati mi račun za 50kn nrednih 19 mjeseci, takva je akcija bila (negdje oko Božića 2007. godine). Jedan od tih mjeseci ste propustili mi umanjiti račun, ma moju žalbu ste odgovorili da će te to nadoknaditi dodatnim mjesecom. Naravno, to niste napravili, na što sam se opet žalio prije 2 tjedna, još nisam dobio odgovor. Prošli mjesec ste mi isto tako 12,8mb prometa naplatili 176,29kn, pošto sam imao uključen mobilni paket 10mb (radi surfanja putem t-mobile mrže) ste mi u računu umanjili za 137,64kn, sto je razlika od 38kn. Ispada da je mene 2,8mb doslo 38kn, sto nije nikako moguće. I na to sam se žalio, rijšenje te žalbe jos nisam dobio.Pošto plaćam putem trajnog naloga, uredno sam platio račun.
Korisnik sam tarife 170. U želji da odaberem opciju "Slike i slova", koja bi mi najviše pasala jer šaljem dosta poruka, sam zakinut. Tu opciju reklamirate kao dostupnu svim korisnicima, a ja je ne mogu koristi. Zašto? Odgovor na to pitanje sam dobio od SZK i od vaših zaposlenika s Tele2 prodajnog mjesta i on glasi "Ta opcija nije dostupna za tarifu 170, samo za 50, 100, 150". Dakle, ja koji najviše plaćam mjesečno nisam u mogućnosti aktivirati tu opciju. To je naprosto sramotno od Vas.
I na kraju cijele balade, promijenite obračunsku jedinicu sa 15 sekundi za prvu minutu na 1min. Tim se očito krši ugovor koji smo potpisali. HAKOM u Članaku 42. Zakona “Opći uvjeti poslovanja i cjenovni sustavi” to navodi.
Dakle, nakon par godina korištenja vaše mreže (i to imam 2 broja, jedan na pretplati, drugi na bonove radi tarife "Slike i slova"), mjesečnih računa većih od 200kn samo na pretplati, nakon sto sam puno ljudi uvjerio da pređe na Tele2, tako se odnosi prema vjernom korisniku. Niti jednu pogodnost nemate za nas pretplatnike, čak niti telefoni nisu nešto posebno jeftini (eventualno 24 mjeseca ugovor, trajni nalog i 150kn potrošnja, ali niti to ništa posebno). Za razliku od konkurenata koji imaju + klub bodove i gdje se odličan mobitel može dobiti za 1kn. Meni ugovor uskoro ističe, mislio sam produžiti ga na 24 mjeseca, ali sad se sve više premišljam.
Tako da ovim putem tražim od Vas da mi omogućite raskid ugovora odmah ukoliko ne možete ponuditi neko riješenje ovog problema. Više mi je dosta zivkanja SZK, pričanja po 30min na telefon bez da se išta riješi.
Ako to niste u stanju, postoji Udruga za zaštitu potrošača, Potrošacki kod i ostali "organi" koji će se rado pozabaviti tom tematikom. Da ne pričam o indexu i ostalim "žutim" portalima koji jedva čekaju takvu priču.
Unaprijed se zahvaljujem na brzom odgovoru i nadam se da možemo doći do nekog riješenja.
S poštovanjem, XXX"
napokon dobio osobu u Hakom-u, pricao oko pola sata. Moram dobiti pismeno da traze od mene mobitel ili razliku u cijeni. Kada to dobijem, zalim se na to. Ako i to ne prode, ide prijava Hakom-u i onda oni kontaktiraju "tele2 vijece". I jos su rekli da moram provjeriti da u ugovoru ili na njihovim odredbama NE PISE NIGDJE da sam obvezan vratiti uredaj ili da moram platiti razliku od nabavne cijene KU990 i onoliko koliko sam platio.
Jos su rekli da ce pokusati odugovlaciti i iskamaciti :) sto je vise moguce. I ako hocu ubrzati da ih prijavim Drzavnom inspektoratu.
I nema veze sto se blizi 01.10, jel sam ja zalbu podnio prije 01.10, zalba je poslana u roku.
inace, to je bratov ugovor, ali ja to rjesavam. Jednom sam bio pretplatnik tele2 (bez ugovorne obveze i bez kupljenog mobitela) i kad sam odlucio prekinuti taj ugovor nisu mi dali, jel su imali da sam vezan ugovornom obvezom i tu sam se s njima dosta dugo navlacio. I nikad vise Tele2
ajmo onda ovako da pitam.. nebi htio izgubiti broj..
da odem do tele2 centra i da kažem da želim prekinuti pretplatu, dal će mi ponuditi umanjenje računa za 50kn? i to bi mi odgovaralo..
Osnovni problem je što me ne kontaktiraju u svezi zahtjeva za raskidanjem ugovora. Do sada sam jedino dobio mejl da će mi se javiti u što kraćem roku, a već je prošlo 25 sati.
Naravno, kao i ostali, pozvao sam se na to da nisam potpisao ugovor po novim uvjetima Tele2.
Samo čekam i čekam.
Maloprije me kontaktirala ženska iz SZK.
Uglavnom, nudi mi smanjenje pretplate sa 100 na 75 sljadećih još 10 mjeseci koliko traje ugovor. Ili traži povrat uređaja, ALI niti s povratom uređaja pretplata nije završena jer moraju izračunati koliko uređaj vrijedi po "tržišnoj cijeni" (što god to značilo njima inače ja ne znam) i morao bih i uz povrat mobitela platiti kao još nekakvu razliku.
Tri puta je ponovila da ja imam pravo na prekid odnosa zbog nastale situacije, a s druge strane mi nudi raznorazne uvjetne ponude produljenja ugovora. Nisu mi jasni nikako!
Rekao sam da ću do sutra razmisliti o ovome smanjenju na 75 kuna jer mi se čini OK, ali najradije bih poništio tj. prekinuo ugovor.
Da se radi o iznajmljivanju uredjaja, naravno da bi ga smjeli trazit natrag no koliko znam ovdje se radilo o klasicnoj prodaji uredjaja - odnosno musterija je KUPILA telefon, a ataj kupoprodajni ugovor nije direktno vezan za ugovor o pretplati. Stoga ja zaista ne vidim po kojoj osnovi ogu trazit uredjaj natrag. To mi vise lici na klasicno "zastrasivanje" i kompliciranje kako bi ljude odvratili od raskidanja ugovora. Ako prodje prodje. :smart:
Predlazem ljudima da se ne daju zastrasit, nek oegovore Tele2 da im ne mogu vratit telefon iz osobnih razloga koji se Tele2 ne ticu - telefon je legalno kupljen i uredno placen.
Ne znam uvjete koristenja napamet, ali rekao bih da jedino u slucaju da se unutar 7 dana (ili koliko vec propisuje zakon o zastiti potrosaca) mora vratit i telefon ako se vrati i ugovor o pretplati (pretpostavljam da ima neki nacin). No ovdje je jasno da je Tele2 uzrokovao raskinuce ugovora i zakon kaze da pretplatnik ne mora snosit posljedice za to a to iskljucuje i ikakve naknade u novcu ili naturi.
A kako se samo lijepo ograde ako je mobitel neispravan, a servis radi probleme. Onda oni nemaju ništa s tim.
T-mobile NE TRAZI povrat uredaja, iskljuce ti broj i gotovo. A tele2 se tu bahati, sramota
Što je s VIP-om? Traže li i oni ikakve ustupke poput dragog nam Tele2?
Znate kaj me zanima?
A gdje je sada posejdon da nam objasni kako stvari stoje??
jel itko ima info hoce li poskupiti poruke prema inozemstvu?