Zato nikad ne uzimam mobitele iz prve serije, jer vecinom ima problema koji se kasnije isprave.
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
Printable View
Zato nikad ne uzimam mobitele iz prve serije, jer vecinom ima problema koji se kasnije isprave.
Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk
I kakvo je stanje s Osmicom, jednom i drugom trenutno?
Vidjeh da svi centri, HT, Vip i Tele2 imaju prototipove za iskušati ih, ali isto ne vidim da su stigli u prodaju.
Tele2 je čak uz svoju Osmicu Plus stavio cijenu, 1999kn na pretplatu i 6999kn na bonove. Danas sam bio u žurbi pa nisam stigao otići do pulta i pitati mogu li kupiti jedan na bonove...
Što reći, sviđa mi se. I to veća verzija. Samsung je to odradio dosta dobro. Ne vjerujem da će biti većih problema nakon dan-dva privikavanja.
Sviđa mi se funkcija ulaza u aplikacije samo potezanjem prsta prema gore (iako bih i dalje koristio svoju Nova launcher app). Napretka u odnosu na S7 i ima i nema. Ima u smislu-novo, čitav ekran je sada u ruci s jako malim bezelima. Čak nije neki problem taj famozni, nezgodno postavljen čitač otiska prsta. Nema više mehaničke Home tipke, što je za mene plus. Nema više onog povelikog Samsung loga koji je djelovao kao šaka u oko.
S druge strane UI je gotovo posve identičan S7 (edge). Vidi se da im je ponestalo ideja i da su sa serijom 7 već napravili jako dobar posao.
i dalje nisu riješili RAM managment....
https://youtu.be/-pFpv0Im1UY
Treba nešto ostaviti za nasljednike :)
Ozbiljno, mob se još službeno ne može kupiti u trgovini ili?
Mislim da se ne moze trenutno kupiti. U prodaji je od 28. Sad su samo ovo iz prednaruzbi podjelili.
Ja sam uzeo 8+ nije pre velik, lako ga se koristi cak i jednom rukom. Malo je neobicno u pocetku zbog visine ekrana, ali brzo se navikne. Nema nikakvih problema u radu, sve glatko radi.
nije to ni do ram managmenta, nego do osnove operativnog sustava. mislim da nijedan android nikad neće dostići brzinu iosa koliko god jezgri i memorije imao jer je jednostavno baziran na besplatnom softveru sa preinakama dok ios ide utabanim stazama mac osa koji rastura u svijetu računala.. imaju odličan operativni sustav, najbolji koji postoji trenutno. i to je to..
ne slažem se.neki androidi imaju oduvijek bolji RAM managment od Samsunga,a u zadnje vrijeme su i potpuno usporedivi sa iOS...
meni je neshvatljivo da oni to s godinama još nisu doveli u red.ako dajem 6000kn za mob očekujem da radi kako spada...
Evo nakon 3 dana korištenja, mogu reći da je ovo trenutno jednostavno najljepši telefon koji postoji na tržištu - o ukupsima se ne raspravlja, ali ovaj jednostavno jest i svatko tko misli drugačije nema ukusa :-) Malo ozbiljnije, stvar je uistinu jako lijepa, čak se i par die hard apple fanova složilo da je jako lijepuz komentar 'to su pokrali budući dizajn iphonea 8').
Ekran je odličan, kamera je vrhunska, baterija izgura cijeli dan bez problema, touchUI više nije tako ružan kao što je nekad bio (čak nisam još stavio Novu), brzina valjda nikada nije niti bila upitna... sve u svemu (osim što se ljepote tiče) ovo jest trenutno najbolji telefon koji se može kupiti (iako košta).
Mane su već ispričani fingerprint senzor, koji uistinu jest na pogrešnom mjestu, ali iris skaner radi jako dobro i ne bi se složio s nekim reviewima da je spor (a ja još i nosim naočale). Uostalom, face skaner je JAKO jako brz, tako da se može i to postaviti (ok, oni koji briju na ideje 'ali netko će uzeti moju fotografiju i onda otključati moj telefon' neće biti sretni s tom opcijom, ali takvi ionako žive u svijetu u kojem su oni najbitniji državni službenici i frizerke na svijetu, koji svijet je prepun intriga, misterija i špijunskih akcija u kojima bande zlikovaca hodaju okolo sa fotografijom baš tog državnog službenika i baš te frizerke i iskoristit će tu fotografiju da otključaju njegov/njen telefon i pročitaju sve njegove spam emailove od tog dana i postaju neku zlobu na njen facebook - ja ne živim u tom svijetu), a meni najsimpatičnija opcija jest da mi telefon može biti 'otključan' sa gearom (imam Gear s3 sat i kad je sat blizu, telefon je otključan) .... ovo funkcionira i sa bluetooth slušalicama i s još nekim stvarčicama, tako da mislim da je i to dosta zgodno. ALI da je fingerprint skener na krivom mjestu - JEST.
To je to što se mana tiče, ja uistinu ne vidim neku drugu - ako ćemo cjepidlačiti nema stereo zvučnike... i to je isto mana...
Hoce li koji android dostici brzinu iosa? Nece. Ne treba ti droga za to, samo logika i dosadasnje iskustvo..
Pogledaj usporedni test S8+ i IP7 plus. IP ga jede u brzini za 30%
Jos je losije prosao google pixel xl. Apple ga je rasturio..
S8 je predobar i imat cu ga kad padnu cijene. 6000 kn ja nedam za nijedan mob.
Samsung nikad nije ni bio najbrži android,ni blizu....
6000kn košta zbog dizajna,kamere,ekrana,marketinga i "imena"....
Moze bit ako se roota, debloata, drugi kernel, itd. Moj svaki dozivi takvu transformaciju..
Ne znam momci na što konkretno mislite, ali ja svoj S7 mogu uspoređivati s iOs-om. Na iPhone me i podsjeća.
Slažem se da je iPhone još uvijek uglađeniji, ali zna i on trznuti. S7 me jako iznenadio, od recimo same brzine ubijanja otvorenih aplikacija što napravi u par milisekundi do gejminga (iako mi se ovdje zna dogoditi da, kada stisnem Home tipku da mi ekran bude crn na neku jednu sekundu, onda počne osvježavanje home screena, vrati se slika, widgetsi...).
Ako je S8 još brži, ne vidim uporište za ovu raspravu.
Moj S4 vrti sve šta poželim i ne trebam za života jači mobitel. Iz tog razloga su mi natjecanja S8 i aj oesa bullshit. Nhf. Počeli su nas s mobitelima vuć za nos,uši i jaja. Još se mi međusobno qurčimo kome je veći. U pravilu smo svi čobani s vajberom i fejsom a kakimo oko jezgri rama i pohrane. Baaaaa.
Mario, prestani ga hraniti jebateled :D
Potjecu iz iste tvornice jel i najsavrseniji operativni sustavi su. Ne kuzim se u mac al oni koji rade s njim ga hvale. Rado bih probao najjeftiniji macbook al mi je jednostavno preskup.
po čemu najsavršeniji?po ograničenjima?nemam ništa protiv IOS-a,ali stvarno se pališ bezveze.... ;)
Nemaš mac ali znaš da je macOS najbolji... lol
Evo ja imam mac i macOS ima svoje prednosti i mane kao i sve drugo. Isto kao i iOS vs Android.
imaš pravo..
Onome tko treba znacajke macOS-a je taj OS najbolji jer je po nekim segmentima on ispred drugih sustava, ali malobrojni su oni koji koriste te njegove potencijale. Uskoro ce se i W10 vrtiti na ARM arhitekturi, pa ce MS uci jace u mobilni dio uredjaja.
S serije Samsunga su redovito u vrhu performansi kad su u pitanju sinteticki testovi, ali u realnom radu imaju problema jer Samsung lose optimizira svoje dodatke za Android. Prve verzije TW-a su nekoc doslovno ubijale Android.
U NL se zale i na bezicno punjenje.