HAKOM se ne bi složio s tobom! :)
Printable View
a što je onda Simpa po Hakomu?
Točno. Tako da je i dalje nejasno zašto se broj prenosi iz bonbona u t mobile i obrnuto.
Ali tako i je, djtino je dobro napisao - bon bon je sasvim ''druga mreža'' iako svi znaju da je T-Mobile provider, a na T-Mobile mreži su napravili nejasnoće sa 2 vrste simpe, jedna je stara sa opcijama za poruke, razgovore (tjedne opcije po 10kn), a druga je nova ŽUTA (i zove se simpa TARIFA) di je moguće aktivirati samo prejaku opciju i to je to.
Ne znam zašto je nejasno oko prijenosa broja između bonbon-a i T-Mobile kad to nisu ISTE mreže ni isti predbroj!
To si iste mreže, iako se reklamiraju kao da nisu. T-Mobile ima predbroj i 098 i 099, predbroj ne znači ništa. Evo, ajde ukucaj neki broj i saznaj jel T-Mobile ili bonbon! :D Uglavom, da je u pitanju neka tvrtka koja je došla i iznajmila infrastrukturu od HT-a, to bi prihvatio kao virtualnu mrežu. Ali u ovom slučaju, HT sam sebi iznajmljuje mrežu i praktički glumi da nije HT, to je onda tarifa.
Ovdje saznaj u kojoj je mreži broj
Za korisnike simpa prejake par pitanja:
Pošto se mislim sada prešaltati s pretplate na bonove interesira me jeste li zadovoljni? Da li je net dobro pokriven i brz? Da li pri zauzetosti/nedostupnosti signala/ isključenosti uređaja isto dođe sms obavijesti o propuštenom pozivu? Da li sam miran ako stavim svaka 3 mjeseca bon od 200 kn (pošto ne zovem puno i za uspostave bude dovoljno 50 kn 3 mjeseca a 150 su za 3 mjesečne naplate) da mi automatski dalje aktivira tarifu bez da se mozgam puno i da li pošalju sms obavijesti? Da li se provjera stanja (minuta i megabajta) sa sms "PREJAKA" posebno naplaćuje? I da li ima obavijesti kada se potroši limit interneta npr.?
Eto, malo sam pretjero s upitima ali nemam vremena kopati sada...
Ajd da ti malo pomognem:
Pošto se mislim sada prešaltati s pretplate na bonove interesira me jeste li zadovoljni?
S obzirom na cijenu, definitivno jesam. Pogotovo s obzirom da dobijem dvostruki iznos prvog bona u mjesecu :)
Da li je net dobro pokriven i brz?
Ovisi. Većinu vremena je ok, pogotovo za obično browseanje, s tim da jedno 60-70% vremena imam 3G/H+.
Da li pri zauzetosti/nedostupnosti signala/ isključenosti uređaja isto dođe sms obavijesti o propuštenom pozivu?
Meni obavijesti o propuštenim pozivima ne stižu uopće. Možda ih se može aktivirati, ali nisam se dosad ni sjetila tražiti kako.
Da li sam miran ako stavim svaka 3 mjeseca bon od 200 kn (pošto ne zovem puno i za uspostave bude dovoljno 50 kn 3 mjeseca a 150 su za 3 mjesečne naplate) da mi automatski dalje aktivira tarifu bez da se mozgam puno i da li pošalju sms obavijesti?
Da, miran si. Dan ranije ti stigne obavijest i možeš je bez problema reaktivirati. Ali čak i ako nemaš dovoljno na računu, nije nikakav problem obaviti to naknadno.
Da li se provjera stanja (minuta i megabajta) sa sms "PREJAKA" posebno naplaćuje?
Nope. A i stanje je vrlo precizno, čak mi se zna dogoditi da mi piše da imam još 15-20MB nakon što prema aplikaciji na mobitelu potrošim sve.
I da li ima obavijesti kada se potroši limit interneta npr.?
Ima, negdje 15MB ranije i onda još jednom kad potrošiš sve.
Računaj da ja koristim svega puno i tek mi je jednom ponestalo minuta. Ukupno bude zajedno s uspostavama oko 75-100kn mjesečno, što je super, pogotovo s obzirom da platim samo pola.
ne kužim sad, kako platiš pola?? I objasni ono dvostruki iznos prvog bona u mjesecu? ;)
e to pola zanima i mene???
To je neka divna akcija na koju sam igrom slučaja nabasala kad sam prebacivala broj (prije 6 mjeseci), prvih godinu dana dobivam dvostruki iznos za prvi bon koji kupim svakog mjeseca. Bolje ne može, dam 50kn svaki mjesec i imam i za aktivaciju tarife i za uspostave poziva :D
Ljudi jel moguće kombinirati Prejaku sa Internet danom? Mislim se da se prebacim na Prejaku, ali ubrzo idem na odmor. Tamo nemam net, pa bih koristio Internet dan, a pri tome mi je 1GB malo jer ga ne bih trošio na mobitelu nego preko tetheringa na laptopu, a on ždere MB.
Da, moguće je kombinirati Simpa tarifu i Prejaku opciju sa Internet Danom i svim ostalim internet mjesečnim opcijama.
a jel ima opcija hotspota na iphoneu?
jedna slična tarifa drugog operatera nema..jednostavno nestane ta opcija u ios_u..
a tu kod prejake? ima ko iphone i koristi prejaku opciju??
evo mene kod prejake opcije.. prebacivanje broja u tijeku i odma aktiviram..
nakon godina na pretplati,budemo vidli kak bu na bonove i simpi
Dobrodošao :) Mene prije mjesec dana prebacili isto s pretplate. Začudo mi dali odmah 10 kn na račun bonus pa provjeri jel i tebi. Za sada sam zadovoljan jer se ne brinem o broju poruka više a i internet mi sasvim dovoljan. Ne primječujem nikakvu razliku u kvaliteti usluge za razliku od pretplate, sve isto. Uspostava poziva sam primjetio da mi se ne naplati ako javi da je neko npr. nedostupan dok bi mi na pretplati to uzimali...po ispisu računa što sam vidio. Po meni se ovo definitivno isplati jer baš ne vidim smisla u pretplati...da je tamo ajd neki mobitel u konaćnici povoljniji kao prije, kužio bih. Ovako ga pretplatiš a obavezan si ugovorom i računima. Besmisleno. Moje mišljenje:whistle:
a poruke tipa: TKO ME ZVAO i BROJ JE SADA DOSTUPAN ?
to dolazi?
v četvrtak mi je prebacivanje u 9h , od t-coma več dobil sms da je odobreno..
još čekam da mi iphone bivša mreža unlocka...
valjda bu do četvrtka sve ..
Obavijest TKO ME ZVAO aktiviraš sa unosom **70*124# i tipka za poziv.
hvala..
Da li se može obavijest "tko me zvao" aktivirati tako da ti šalje poruke o propuštenim pozivima samo onda kad ti je mobitel ugašen ili kad nisi dostupan, a ne uvijek (to me nervira jer vidim tko me je zvao pri upaljenom mobitelu)?
Hah, pa to je upravo ono na što se ljudi žale-nedostupnost dok koriste 3G mrežu T-Mobilea. Ljudima telefon stoji sa punim signalom na par metara od njih i dobijaju tko-me-zvao poruke. Pogledaj malo teme na bonbon podforumu i sve će ti biti jasno, jer oni takodjer imaju tih poteškoća
za bonbon znam,al za simpu to nisam čuo..
To je bolna točka T-Mobilea kao mreže koliko ja znam. I obuhvaća sve korisnike mreže, kako prepaid korisnike tako i pretplatnike.
samo na 3G?
ionak mi E dovoljno za push a i kod nas van grada nema 3G