nikak nisam stigao napisati . . .
u utorak je profesor opet imao manevre . . .
sve je počelo lijepo i super, on je zapisivao sat, koga nema, malo se čak i šalio s nama, uglavnom odlična atmosfera za rad . . .
onda ga je netko pogodio korom od naranče u glavu i tu je sve počelo . . .
skoro se rasplakao, počeo se derati da sad više nećemo ništa raditi, da ćemo sjediti, a on će dijeliti jedinice onome ko pisne, . . .
sjedim u prvoj klupi, i nakon njegovog monologa uslijedila je tišina u razredu . . .
ja i dečko koji sjedi sa mnom u klupi smo digli ruke u zrak da tražimo riječ
on je rekao da ih spustimo jer se njemu sad ne da slušati nas i da ćemo dobiti jedan ako ih ne spustimo . . .
nastavili smo držati ruke u zraku jer to smijem i tako ne kršim ništa niti remetim mir na satu . . .
naravno, profesor me je okrenuo i zapisao jedan u treći mjesec . . .
nisam se svađao s njim, jer znam da to nema smisla, nego sam mu rekao da idem do pedagoga da to riješimo . . .
upozorio me da ne smijem izaći, otvorio sam vrata i preko hodnika se derao da dozovem pedagoga . . .
izašao je voditelj smjene, pitao u čemu je problem, rekao sam da profesor F. opet ima manevre i da trebam pedagoga, ali ne smijem van iz razreda . . .
on je samo okrenuo s očima i odmahnuo rukom i vratio se u razred . . .
profesor mi je rekao da se vratim na mjesto ili će me zapisati . . .
rekako sam da ću riskirati i otišao do pedagoga . . .
dok me nije bilo na satu, još nekolicina učenika je dobila jedinice . . .
nakon 10-minutnog nagovaranja pedagoga da dođe na sat, on napokon pristaje . . .
dolaskom na sat pedagog pita mene za moju verziju događaja, ja je ispričam uz nekoliko upadica i prekidanja od strane profesora . . .
na kraju pedagog predloži da se učenike koji su dobili 1 ispita . . .
svi koji su dobili jedan se bune osim mene, jer znam da nema smisla se buniti . . .
i tako on mene otvori, i počne pitati . . .
pedagog je cijelo to vrijeme bio na satu . . .
dobio sam 3, a odgovarao sam kaj sam zapamtio na satu . . .
na kraju je profesor rekao pedagogu da sam se popravio, da ne radim nered, i slične stvari koje govori kad su prisutne osobe koje su bolje pozicirane od njega ili učenikovi roditelji . . .
na kraju sata ga tražim razgovor u 4 oka, da riješimo tu jedinicu i sat koji me zapisao . . .
ulazimo u jednu učionicu, i on mene pita da što mene muči?
ja mu kažem da želim da se ta jedinica pobriše jer sam je dobio za držanje ruke u zraku i traženje riječi, što nije zabranjeno, a time nisam remetio sat . . .
odjednom, on mijenja film i govori kak sam ja pričao, da sam nešto dobacivao . . .
ja mu kažem da upravo zbog toga ću tražiti da se njegovi satovi snimaju, jer neće moći protiv video dokaza . . .
on mi kaže da za mene ima jedan prijedlog . . .
ja slušam . . .
i on kaže da ako dva tjedna mu ne budem upadao u riječ, bio miran na satu i tako to da će mi pobrisati jedinicu . . .
naravno, pristajem na to, jer mi se ne da svađati s njim . . .
i rekao je da će onaj sat koji me zapisao pobrisati . . .
kad smo završili razgovor, tek sam se tad sjetio zašto je tražio dva tjedna . . .
zato jer će tada već biti treći mjesec, a onda ta jedinica može bez problema stajati tamo . . .
ali zato ću danas slikati imenik i to imati kao dokaz kad sam je dobio ako ju ne bude htio pobrisati . . .
nažalost, saga se nastavlja . . .