Izvorno postao
Drug Mile
Objektivno gledajući, ćirilica je prošlost. Ne samo nama nego i Srbima.
Ogromna većina Srba u Srbiji i Bosni piše latinicom i njome se bolje koristi nego ćirilicom. 1990 kad sam predzadnji put bio u Beogradu, latinica je bila preko 70% zastupljena na javnim natpisima. Lani sam bio i sad je možda udio latinice smanjen na 50%, jer forsiraju ćirilicu iz samo njima poznatih razloga.
Dosta će Srba potajice priznati da je forsiranje ćirilice od strane političara i crkve isključivo politikanstvo i dogmatizam.
Jedan je njihov intelektualac jednom davno izjavio da Srbi nisu ni svjesni koliko im vrijedi to što im je jezik moguć na dva pisma, za razliku od npr. bugarskog ili ruskog. Što prije privhate latinicu kao standard prije će se integrirati u Europu u najširem smislu.
A onaj tko vrati ćirilicu u hrvtaske udžbenike ili je moron, ili mu je Pupovcac ljubavnik.
@Šljaka
Ako Srbi budu radili pobunu na ćirilici, najmanje će koristit to što će djeca u školi, a i odrasli znati ćirilicu. Mislim, hej, get serious.......21 stoljeće je, tehnologija je daleko bolje sredstvo za planiranje ustanka od polu-izumrlih pisama.