Meni su ovi iz nokije rekli da se radi o "manjim oscilacijama u UI modulu" i da je to "uobičajena pojava kod ovakve vrste zaslona".
Printable View
Meni su ovi iz nokije rekli da se radi o "manjim oscilacijama u UI modulu" i da je to "uobičajena pojava kod ovakve vrste zaslona".
Pa skoro svaki LCD može imati bad piksele. Ali kažem još nisam čuo da netko na samsungu ima bad piksel= Citat =:
Poslao: Hrc
Toliko puno mobova ima tih gluposti? Ostajem ja pri Samsungu :)
1. mobitel na kojem sam ja vidio mrtvi pixel je 6600 do tada niti jedanput
ma otkud ti samo taj podatak? ja niti sam vidio na svome telefonu mrtvace,a niti sam čuo da ih je bilo tko drugi imao po ekranu!= Citat =:
Poslao: Gen Mo'Kai
Za SX1 je to vrlo česta pojava, skoro svaki ima bar jedan mrtvi px
Sa interneta mi taj podatak. A i u mobilu piše nešto o tome....
istina je damgol da sx ima mrtvi pixel ... nema bash svaki ali ima ih dosta sa mrtvim pixelom...
Evo ljudi, danas mi je teta isla u italiju i uzela je moj mob da ga pokuša promijenit, i znate šta: USPJELA JE!!! Kaže da su ovog drugog dobro ispregledali i da nema ništa! Nažalost teta mi dolazi tek večeras pa se moram strpit... To će bit teško... :)
jel ti dosla tetka iz italije???
A je, došla je. Kaže mi oni svi tamo dobro ispregledali ekran, kao nema ništa, uzmem ga ja u ruke istog trenutka vidim 2 mrtvaca, koji su ovaj put nasreću plavi, i ne baš na samoj sredini, pa se nešto slabije vide, ali ipak...
:D :D= Citat =:
Poslao: Gen Mo'Kai
A je, došla je. Kaže mi oni svi tamo dobro ispregledali ekran, kao nema ništa, uzmem ga ja u ruke istog trenutka vidim 2 mrtvaca, koji su ovaj put nasreću plavi, i ne baš na samoj sredini, pa se nešto slabije vide, ali ipak...
Baš nemaš sreće
a dobro sta ima veze ... ti imash n6600 budi happy :)
Navikavam se pomalo... Jedino se kod crnih slika nemože posve ignorirat...
kad pregledavm mob, kako mogu najbrze uociti mrtve pixele??? posto ima plavih, crvenih, bijelih... kad ga upalim, sigurno se nece vidjti ima ili mrtve bijele pixele...???
Mrtvi pikseli se uvijek vide na crnoj podlozi= Citat =:
Poslao: vrag
kad pregledavm mob, kako mogu najbrze uociti mrtve pixele??? posto ima plavih, crvenih, bijelih... kad ga upalim, sigurno se nece vidjti ima ili mrtve bijele pixele...???
jel se vidi crna podloga kad se starta mobitel? ili bilo gdje drugdje?
Ako misliš uzeti 6600 onda pokreneš jednu od igri (Snake ili Mix Pix) i prilikom pokretanja se pokaže crni ekran i tamo ćeš sigurno vidjeti jel ima koji mrtvi piksel= Citat =:
Poslao: vrag
jel se vidi crna podloga kad se starta mobitel? ili bilo gdje drugdje?
Ili pokrenes kameru, odes na prtret, slikas nesto tamno, ja sam prislonio ruku, i onda povecas preko cijelog ekrana. Ako ima sigurno ces vidjet...
e ovo sa kamerom je dobro, jer pali kod svih smartphonova
hvala ljudi na pomoci... :)
sta vrag ti mislis uzimati sx ili 6600?
fali ti 1,sx1
ahaaa,to je kao skračenica,u žargonu....sori...moj krevetac....
da to je skracenica a ne tipfeler :)
a jel moze mrtvi pixel nastati naknadno?
Ne, mrtav piksel nastaje pri izradi, ako nastane naknadno, to znači da ekran crkava, ali to nije mrtvi pixel...