može li mi tko objasniti šta je edge, ja mislim da je to neš za surfanje a koliko je to brzo i koliko se to plaća, i jel se mogu npr. skidat mp3 preko toga
Printable View
može li mi tko objasniti šta je edge, ja mislim da je to neš za surfanje a koliko je to brzo i koliko se to plaća, i jel se mogu npr. skidat mp3 preko toga
EDGE služi za prijenos podataka brzina ovisi o modelu mobitela koji imaš. Vip ti omogućuje besplatno korištenje te usluge ali ako misliš skidat mp3-ce onda to moraš platit.= Citat =:
Izvorno postao imam nokiu 6131
mene isto zanima brzina edgea(dali je velika razlika izmedu brzine edgea i obicne brzine neta)
Brzina edge-a u praksi je oko 220 kbit/s
ja imam simpa karticu i imam nokiu 6131 ima to sranje vidio sam i sad ne znam jel oni to naplaačuju i šta mogu skidat đabe sa neta, i naravno kako da uđem na net preko tog edga
= Citat =:
Nisam siguran ali mislim da t-mobil nema podršku za edge nego samo GPRS
Za korištenje edge-a trebaš imat gprs postavke u mobu i samo se spojiš (edge se sam aktivira ako hvata signal)
Ako nemaš gprs postavke zovi službu za korisnike.
znaći jel se naplačuje skidanje ili vrijeme provedeno na netu,i šta mogu skidat
ajde sad vi koji imate nokiu, nakon par dana, kakvi su utisci? Jel se klima poklopac ili ona tipka za otvaranje?
klima se , baterija traje manje od 48 sati:comp:= Citat =:
Izvorno postao imatic
jel se tako klimalo kad je kupljena ili se u meduvremenu rasklimalo? I jel to ono klima se da te zivcira ili samo malo onako? Za bateriju nema veze, navikao sam tako i dok sam imao i K750 tako da to nije problem.
iako je ovo offtopic i nije mjesto u ovoj tebi...= Citat =:
prijenosi podataka su gprs (6kps) edge (20kps) umts (35kps) i hsdpa (150kps)
naplacuje se prijenos podataka, a jedina stvar koja se ne naplacuje je surfanje po vip vodafone portalu.
a sada o njoki :)
mislim da je ovaj mob preskup, mislim ima lijepu grafiku ali cemu to kad nije niti symbian niti 3 g i gdje ce se to onda iskoristiti????
po meni je puno bolji 6233 i jeftiniji...
Također...preskup i nebalansiran mobitel :) Iako je po meni zaslon savršen :)
Da li se T9 mora svaki put prilikom pisanja poruke isključivati ili se može to trajno srediti?
Ne moraš, on ostaje isključen ako ga ne koristiš, odnosno ako koristiš samo velika i mala slova= Citat =:
Izvorno postao mika007
ajde vi koji ga imate, jel i ostalima se klima poklopac? sad ga vec ima u oglasniku za 1600 kn. Jel vrijedi te novce ili cekati da jos padne cijena?
kad sam ga kupio se klimalo od 1-10 ..... 3= Citat =:
Izvorno postao imatic
a sad se klima .....................................4
klima se tek tolko da zivcira
jel vam se kad desilo da se ta tipka za otvaranje moba zablokira ili da nemozete otvoriti mob pomocu nje......
zanima me jedna stvar, koju ima SE. u poslanim porukama, jel pise koja poruka je dostavljena i koja nije. to je vrlo prakticno ako se nemozes sjetiti jel ti dosao status report (koji automatski, nerazmisljajuci obrises)
jel moze neko ko ima 6131 napisati jednu kratku recenziju?zanima me vrijedi li te novce?
definitivno se isplati kupiti !!
iz mog primjera mogu reci da se na 6131 NISTA ne klima i NISTA ne skripi, sve je savrseno !
izgleda da su ovi iz t mobajla kao i bezbroj puda do sada uvezni neki skart..pa eo sada problema :)
ako nekoga zanima imam jedan za prodati...mobis garancija..nije t mobajl :)
nakon tjedan dana se tek neprimjetno klima...
u mapi poslane poruke, sve poruke koje su siporučene ( za koje je stiglo izvješće) imaju kraj sebe oznaku "i"...
Izvješća o posalanim porukama se smještaju u posebnu mapu, a ne zajedno sa primljenim porukama, a uz izvješče piše i status poruke (dostavljeno, nije dostavljeno i sl.)
i nakon svega ovoga ja se jos mislim koja mobitel uzet...
moze pomoc...:envy:
SAMSUNG SGH E730 vs NOKIA 6131
and the winner is...:)
jedna stvar me zanima, dali na njoki imas bt daljinski za komp kao na SE? (ako nema po defaultu, mozda neka java app)
evo moj stari je na moj nagovor sebi uzeo 6131, i mogu vam reći da sam jako jako oduševljen mobitelom!!!
dizajn je osobna stvar, al meni se mob sviđa...
ona mala tipkica za otvaranje mobitela je genijalna stvar i puno pomaže(iako se mobitelom koristim tek par sati)!!!
ekran je najbolji što sam do sada vidio, kristalno jasan i prekrasnih boja!!! (samsung se može sakriti, bar ono što sam ja vidio)...
software je za jedan dummy mob jako jako napredan, gotovo isti kao s60, usudio bih se reći i malo bolji (spomenimo kalkulator s sin,cos, tan, kvadrat, korijen...) uglavnom, najbolji software ne smartphone-a!!!
tipkovnica je jako, jako velika! naspram moje 6680 tipke su, pa duplo i kusur veće!!! jedino što sam do sad primjetio da mi fali sa 6680 je tipka c za brisanje...
e, da... ova fifa izgleda sjajno!!!
slobodno pitajte što vas još zanima, sa zadovoljstvom ću vam odgovorit...
netko je pitao gore jel se isplati kupit?
DEFINITIVNO DA
za te novce (kod T-lopova 1900 kn samo uređaj, tarifa 60 12 mj. 1400 kn) najbolji izbor!!!