malo memorije, to je mana
Nisam našla temu vezanu uz ovaj mob, pa da čujem mišljenja o dotičnom? Meni je super.![]()
Network GSM 850 / GSM 900 / GSM 1800 / GSM 1900
Announced 2006, February
Status Available
Size Dimensions 92 x 48 x 20 mm
Weight 102 g
Display Type TFT, 16M colors
Size 240 x 320 pixels, 2.2 inch
- Second external display 256K colors (128 x 160 pixels)
- Downloadable themes
Ringtones Type Polyphonic (64 channels), MP3
Customization Download, order now
Vibration Yes
Memory Phonebook Yes, Photo call
Call records 20 dialed, 20 received, 20 missed calls
Card slot microSD (TransFlash), hotswap, buy memory
- 11 MB shared memory
Data GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps
HSCSD No
EDGE Class 10, 236.8 kbps
3G No
WLAN No
Bluetooth Yes
Infrared port Yes
USB Yes, Pop-Port
Features Messaging SMS, MMS, Email, Instant Messaging
Browser WAP/xHTML
Games 3D Soccer and Snake + downloadable
Colors Black, White, Red, Sand
Camera 1.3 MP, 1280 x 960 pixels, video
- Push to talk
- FM radio
- MP3/MP4/AAC player
- Java MIDP 2.0
- SyncML
- T9
- Presence enhanced contacts
- Calendar
- Built-in handsfree
- Voice dial/memo
Battery Standard battery, Li-Ion 820 mAh (BL-4C)
Stand-by Up to 240 h
Talk time Up to 3 h 20 min
I da otvara se pritiskom tipke sastrane...
malo memorije, to je mana
po mome misljenju mobitel ima sve sto treba.. Imao sam 6101(ovaj nema strsecu antenu, dobro da su se sjetili) i tipkovnica je super, ekran takodjer. Vidim kamera je 1.3mp sto je dovoljno za mobitel. Fali 3g, nije strasno. Ima radio, odlicno i to mi se jako svidja naspram samsunga kao i, po meni, lakse pisanje poruka. A memorija, nema je puno na mobitelu, ali ima karticu pa se to da srediti. Nisam siguran u brzinu, npr. kad otvara slike. Znam da mi je to smetalo kod 6101 jer mi se sinilo dugo i ponekad je znalo stekati. Jel netko zna kakav je procesor unutra? Tko voli preklopne super je, trenutno mi se cini najljepsa i najbolja takva nokiaEto, imas moj glas za kupovinu (ps, samo mi se 2700 kn u mobisu cini puuno i previse naspram 991 za 6101 u vip-u ali valjda ima i boljih ponuda od mobisove, treba potraziit). Dakle
![]()
Ono sto ja ne kuzim je zasto ova Nokia nema wlan, dok 6136 sa unutarnjim ekranom od 120*160 pixela ima. Inace su ovo dva potpuno ista modela, samo sto 6136 ima wlan i los ekran, a ovaj nema wlan, ali ima odlican ekran.
Duhovitost je drskost koja je stekla obrazovanje. - Aristotel -
...prevedi:Izvorno postao Inovator
Card slot microSD (TransFlash), hotswap, buy memory
...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
OK, jel nekoga ovaj mobitel podsjeća (barem specifikacije) na 6230i...ili možda na 6270![]()
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
evo iz prve ruke
crna ver je presvucena materijalom koji podsjeca na kozu (lagano gumiran, kao sam.e730).
odlicno lezi u ruci i dobra je ona forica sa otavanjem na dugme, jer moze pomoci u nekim situacijama.
kamera je 1.3mpix no s njom se nisam previse zezao jer me ne zanima
display..sto reci..16mil sve govori...
sto se tice s40 3rd, moram priznati da su ga dobro doradili..ono sto je meni prilicno bitno, a to je brzina, na ovom mogu je na nivou legendarne 6230 (ali bez ''i'')
soft reagira gotovo trenutno...
dakle tko je ima 6230 i sl, dobro poznaje nokia software..ovdje je sve doradjeno...
postoji mogucnost slanja FLASH sms poruka, mozete zatraziti delivery report samo za poruku koju saljete ili da bude stalno ukljucen..theme su dobra fora i ima ih na netu prilicno dobrih..(treba paziti jer neke mogu dosta usporiti mob)..
mob ima 11mb interene memorije, sto je jako malo u danasnje vrijeme i krajnje je bezobrazno da se isporucuje bez dodatne kartice (mickoSD-trans flash)
btw...128mb je cca 90kn na viche
vec je od ranije poznata dobra organiziranost u nokia fonovima, pa se u galeriji mogu kreirati forledi i subfolderi...
theme i ostala multimedija se moze staviti u foldre koji vama odgovaraju i mob ih normalno prepozna...
tipkovnica je odlicna i ne cuju ce oni ruzni zvukovi kod tipkanja (jedna mala zamjerka na bocne tipke...mogle su biti malo isturene, jer posto su ravne malo je nezgodno pogoditi + ili - kod pojacavanja glasnoce prilikom razgovora)..
sto se tice zvuka, moram priznati da je mogao biti i bolji i po mojoj procjeni to definitivno nije 64 zvuk, vec slabiji..
druga mala zamjerka je na active standby slova ..sve izgleda super ali slova imaju bijeli rub koji ih cini necitkima i razmuljanim (takav je i dig.sat, postoji i analogni!!)
provjeriti cu moze li se taj rub maknuti u studio theme progr.
meni se moze prilagoditi ...kao lista, grid, grid with labes, tab..
active standby je odlicno prilagodljiv..mozete izabrati gotovo sve za njega, gumb za pristup..
mob ima i GO TO dosta prilagodljiv..
u profilima se moze podesiti VIDEO za poziv (samo za pojedinu grupu, a ne za svaki unos u imeniku)
profila ima 7 (od toga su dva MY STYLE)
u imeniku se moze kreirati dosta grupa i svaka se moze personalizirati..
sto se tice kalendara, BITNA promjena je da od sada mozete sami birati melodiju za njega
dakle, vise nema onog pistavog tona iz ranijih modela
alarm je klasican, komada 1, podesavanje po danima, odabir snooze perioda, melodije...
mala zamjerka: mogli su ubaciti jos barem 1-2 dodatna alarma
kalkulator...cooolll
od sada nece samo symbianeri imati dobar kalk....
sto jos reci...ako sam nesto zaboravio...pitajte...![]()
RoBee
koju ocjenu zasluzuje po tebi?
funkcionalnost
izgled
cijena-dobiveno
cijena je relativan pojam...nekome je puno a nekome nije
to je cijena za tu klasu udedjaja kada se pojave...
sto se tice izgleda, meni je ok, jednostavan, elegantan, odlicno sastavljen (nema vise skripavih maski), jednostavno mob mi ne djeluje prolazno i jeftino, odaje dozu kreativnosti...
a sto se tice funkcionalnosti, mogu reci samo SVE 5
puno puta sam gledao samsung fonove i pozelio imati jedan preklopni (recimo e730) ALI, to je za meni bio glupi samsung software (bez uvrede, neko me samsung ok)...
i uvijek sam se pitao zasto nokia ima one ruzne CIGLA preklopne fonove
KONACNO je i nokia napravila ODLICAN preklopni fon !
dvoumio sam se izmedju njega i E60...i moram priznati da mi nije zao sto sam uzeo 6131...
e60 ce malo pricekati...dok izadju svi oni dobri programi
dakle, ako se nekome svidja i ako si ga moze priustiti, moj savije je da ga KUPI!!!
DEFINITIVNO nece pogrijesiti !!!
RoBee
Daj reci cijenu da znamo okvirno. Inace zgodan mali pregled moba![]()
Cijena i nije previsoka, al za tu lovu se dobije i 6280...
Testis unnus, testis nullus!
U Mobisa košta 2800kn.
http://www.mobis.hr/phones_details.asp?ite_id=528
Jel bi mi mogao netko objasniti koliko zapravo ovaj mobitle memorije može imati? Točnije, koliko ima inače a koliko ako se dodaju neke kartice ili ostale spike i koliko su otprilike njihove cijene i dostupnost?
evo, mobitel ima na sebi 11mb memorije. No na njemu postoji mjesto za stavljenje dodatne memorijske kartice do (mislim) 2GB (1GB kosta oko 250kn).Izvorno postao Sinful
A dostupnost, u svakoj trgovini s mobitelima. Samo je pitanje cijene.
Ali kad budes trazio memorijsku karticu pitaj na forumu gdje je najjeftinije u tom trenutku
nadam se da je malo jasnije
steta kaj ih nema zasad na crno , ful mi se svidio ovaj aparat po svemu na netu
ima jedan po 2100knIzvorno postao Router
http://www.kupiprodaj.net/index.php?a=2&b=23489
Jel imas problem sa tipkom sa strane mobitela koja aktivira kameru?Izvorno postao robee
Jel se dogadja da ta tipka stalno okida kameru kad ti je mob u dzepu, pa se memorija brzo trosi, da ne kazem sto je sa baterijom.![]()
kakva je kamera sa obzirom da je displej od 16mil boja
Mobitel je cisto pristojan, cak sto vise![]()
Bas nisam neki fan non-smart mobitela, ali mi je 6131 nesto promjenio misljenje (uz 6270/80). No primjetio sam da se poklopac nesto klimao, ne znam dal je tako kod svih...
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Jel velik za preklopni mob ?
Mislim kad je zatvoren i kad se otvori ?
Kao motorola v360 otprilike ?
Btw.. na kupi prodaj.. nov s garancijom 1800 kn...![]()
Jel se za ton poruke može staviti mp3 ??
da, moze kao i na velikoj vecini nokiaIzvorno postao krokan
Mob mi se ful sviđa... Još da mu je symb... Al dobro, nemožeš i ovce i novce...
Ekran mi je predobar... Eh, da su stavili više interne memorije, to bi onda bilo to...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Iskreno, meni osobno nesmeta što nema WiFi... Ali da ga ima, samo bi bio skuplji...
Čini mi se kao dobra alternativa Nokii 6270/6280... Pogotovo zato što i 6131 i 6280 imaju Series40 soft...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Ekran stvarno izgleda dobro, a memorija ti ne treba unutarnja kad mozes ju lagano nadograditi transflash karticama. Ajmo ljudi u oglasniku nek netko kupi V360 od mene, da si mogu ubosti ovu Nokiicu.Izvorno postao Ico86
![]()
Bookmarks