ili moj naklon vasa svitlosti:lmao:
Printable View
ili moj naklon vasa svitlosti:lmao:
a na kraju još "pusa od Café Mobil team-a"
:lmao:
I onda zapalimo mirisne svijeće i svi se srdačno izgrlimo :notooth:
Samo za ženske članove.= Citat =:
Izvorno postao nijala
OK nećemo mijenjat pozdrav, jer koji god bi stavili nekom nebi odgovarao pa da ne stvaramo nepotreban posao nek ostane kako je.
Ko je za nek digne ruku.
1,,2 ,3,4,34, 67, i da dalje ne brojim većina je za.
S obzirom da smo "demokratski" utvrdili da je većina za o ovome više nećemo raspravljati.
Što, stvarno veliki problem bio staviti "Pozdrav", umjesto "Bok"?:rolleyes:
sada se umjesto "pozdrav" govori "wozdra" ne kuzim...= Citat =:
Izvorno postao Mobyy
mislim, tako me par likova pozdravilo na jednom chatu
Bačkizagre šatro. ;)= Citat =:
Izvorno postao prpic
Zdravo -> Zdra-vo -> vo-Zdra -> Wozdra
Žišku? :)
joj pa nema razlike izmedu POZDRAV i BOK,meni je cak i simpaticnije BOK...to ne treba mjenjat....:)
Glasovanjem je prijedlog odbijen, prema tome drži se procedure i odustani.= Citat =:
Izvorno postao Mobyy
Nećemo više o pozdravu, ko želi drukčiji nek si napravi forum i nek stavlja pozdrav po želji.
Sad bi raspravljali o sitnici i gluposti tri dana i opet se nebi složili, dosta je bilo. Sljedeći koji spomene bilo kakav pozdrav, ide na hlađenje.
ja bi promjenio onu kvacicu koja stoji kod logina (zapamti me)
razlog: na poslu ne koristim samo ja komp pa tako da mi ne bi otisli na forum i radili gluposti (desilo mi se vec to)
hvala
obriši cookie i nemoj sljedeći put kad se logiraš stavit kvačicu. ako je ipak staviš, rješenje ti je [ctrl+desni shift+del] i ponovo pobriši sve što želiš. ovo vrijedi za firefox. ako koristiš IE, moraš pomoću izbornika. većini ljudi to koristi, takve stvari ne možeš ukinut, uostalom zato i ima kvačicu da si svatko odabere želi li ili ne da mu login bude zapamćen.= Citat =:
Izvorno postao ReNE
Pa u čemu je problem kad ideš s foruma odlogirati se? To automatski čisti kukije.= Citat =:
Izvorno postao ReNE
Predlažem da se u profilu omogući ikona za Skype, kao i samo podešavanje u kontrolnoj ploči ;D
Tko ne fura Skype nije "in" man!
Zadnji voz već odlazi..ću ću.. uskočite
kad smo vec kod skype-a, onda bi bilo i potrebno staviti i za gmail koji je sve popularniji :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao andrija
Tako je!
Jesmo li tehnološko najnapredniji forum u Hrvata ili nismo!? ;D
ja ne bi ništa mjeno na ovom forumu ( možda neke sitnice ) . forum je odličan ovako :)
Bože, šta tu neću sve pročitat? trabunjate svakakve gluposti! :notooth:= Citat =:
Izvorno postao Ch3lawy
O skype-u se već pisalo, čitati malo stare postove ;)
Evo vidim da je stari thread u kojem samo ovo pisao zamro, pa ovdje to ponovo aktualiziram, možda su se neka mišljenja promijenila. Dakle, radilo se o slijedećem:
Dakle ovako. Po mom skromnom mišljenju bilo bi praktičnije ka d bi se podforumi Internet Service Provideri (ISP) i fiksni operateri izbacili iz "nad" foruma mobilni telefoni, ne samo zato što to nema logike, nego zato da bi se združili s forumom ISDN # xDSL # Cable # ...
Dosad je to stvaralo zbunjozu, a evo zadnjih tjedan dva, slične rasprave se vode i u ISP forumu i u ISDN # xDSL # Cable forumu.
Znači, trebalo bi ih nekako "utopiti" u ISDN # xDSL # Cable # ... Ili možda sve skupa preimenovati u recimo "Fiksna telefonija" i sve staviti kao podforume. Primjer
Forum: Fiksna telefonija
Podforumi:
1. Fiksni operateri
2. ISP-ovi
3. ISDN # xDSL # Cable (tehnička pitanja)
ili jednostavno kao jedan forum
Forum: Fiksna telefonija - i sve što ju prati (ISDN, DSL, Cable, ISP, Operateri)
Ovo bi trebalo rezultirati ne duplanjem tema u dva ili više foruma i/ili lakše snalaženje, a i izbacili bi se fiksni operateri i isp-ovi iz mobilog dijela foruma.
kako bi bilo da se u Oglasniku napravi poseban podforum za Procjene?
mislim da bi bilo dobro kad bi se te teme odvojile od oglasa u kojima se nešto prodaje.
pa procjene se mogu postat u Mobilni Telefoni - općenito.= Citat =:
Izvorno postao nijala
imaš pravo, može i tu, ali bi bilo zgodno kad bi sve bilo na jednom mjestu.= Citat =:
Izvorno postao zerobravo
obzirom de nokia ima podforum "nokia symbian" , da se i "sony-erricson uiq-symbian" stavi u podforum sony ericsona jer mislim da u njegov root podforum rijetko neko zalazi. dosta ljudi je imalo SE smartfonove, više ih nemaju, a puno znaju o njima. ne znam, možda kakam , al sam friški p900 i nemam pojma ni kaj bi pito o njemu, pa tjeram vodu na svoj mlin. s N6600 nisam imao takvih problema jer je mob jednostavan i glupav (ne vrijeđam), a ovaj očito ima mogućnosti koje ja vjerojatno nikad neću iskoristit. :comp: ;D mislim, ako postavim neko pitanje u SE podforum , otjeraćete me u uiq, a tam mislim da niko ne gleda , osim oni koji znaju što hoće!!:rolleyes:
Zašto misliš da tamo nitko ne gleda. Onaj koga zanima i tko ti zna odgovoriti sigurno gleda...= Citat =:
Izvorno postao tj1
da se vlastiti avatar moze stavit nakon 100-200 postova, 500 je malo previse
vlastiti avatar se stavlja na 50 postova, a na 500 mijenjaš potpis pod njim :)= Citat =:
Izvorno postao dino123456789
kako da promijenim avatar, stvarno neznam
Već je bilo riječi o tome, ali još jednom. Smileye treba promjeniti potpuno. Ovi su katastrofa. Nemaju smisla.. Predlažem nešto ovakvo..
http://www.imagestation.com/picture/...f/ecb2fc92.jpg
Da, znam da je debilan "problem", ali eto.. :)
Druga stvar - quick reply
Treća stvar - upload attachmenta
Četvrta stvar - veličina avatara barem 9-10 kb.. Come on..
da ovo za avatare je prestrogo samo 5,0 KB :-/
O smajlijima je već bilo govora i neki su promjenjeni
Quickreply će biti riješen čim zappan bude slobodan
Što se attachmenta tiče, tu su dva problema...
Prvi je to što na serveru nema beskonačno prostora, a drugi je taj što bi onda mi trebali paziti da sve bude legalno, a to je nemoguće
Avatari su tako mali (iako sasvim dovoljni) jer ako izračunaš 5kb*25 postova po stranici je 125kb, što je za modemaše prihvatljivo (oko pola minute učitavanja), a 100kb*25 je 2,5MB, znači 10min učitavanja, a i za one na DSL-u se jako brzo nakupe gigabajti, ne samo megabajti
Ahaaaa.. Doduše i ja sam modemaš veliku većinu vremena.. :)
skonto sam ovaj avatar, zbog dialupovaca to s avatarima mora ostat nazalost, a smajlijima nista ne fali
Bilo bi dobro da u lijevom dijelu posta, u području za profil, na jedan indiskretan način bude prikazana ikonica u svakom postu onoga tko je otvorio temu.
Znači, netpis tipa "Kreator teme" ili samo neki mali simbol koji bi to označavao.
To je jako korisno jer pridonosi preglednosti teme, i lakše se je usredotočiti na ono što je bit teme, pogotovo u dužim temama u kojima svako umjesto odgovora nudi svoje podpitanje.
...ako je tehnički ostvarivo, ne vidim ni jedan razlog zašto ovo ne bi uveli, jer je ponavljam vrlo korisno :thumbup:
E sad... ako je bilo, ispričavam se :)
Zanima me je li moguće enablati da se vide smajlići koje ljudi stavljaju s eksternih sajtova? Znam da su isključene slike i da se zato ne vide, ali ako se recimo propuste dva ili tri najpopularnija takva sajta bilo bi puno bolje od postova s malo teksta i četiri linka na koje treba poklikat da vidiš kakve su smajle stavili.
Baš mi je žao što se nisam prije nadovezao da iskomentiram ovo...= Citat =:
Izvorno postao Dark
Kao prvo, riješen je već takav problem...
Ako je netko na modemu i učita recimo 5 smajlića od po 100 KB ( od 5 ljudi )
taj je to učitao samo jednom i više ne mora...
Stoga, oni na modemima ( kojih je sad već stvarno mali broj ) bi imali malo sporiji pristup internetu max jedan tjedan...
Zapravo... uvijek se prvo čita tema ( očitava ) pa onda naknadno avatari, stoga ne vidim problem zašto da se ne uvedu veći...
Sem toga ADSL korisnici će jedanput skinut tu sliku i ona njima ostaje u cacheu, sljedeći put ju nemoraju opet skidati...
Zaš se nebi uveli kad je na svim ostalim forumima koje ja posjećujem odavno uvedeno... a problem prostora se riješio tako da ljudi uploadaju svoje avatare na imageshack... :thumbup:
Kad vidim forum koje se šareni ko cirkus, padne mi mrak na oči. Koji je smisao velikih avatara, šarenih postova, ogromnih smajlića osim odvlačenja pažnje od bitnih stvari? Pogledajte npr. Dotsis u hrpi šarenila ponekad se jedva nađe ono potrebno. Tako nešto ne bi htio vidjeti ovdje.
Slažem se u potpunosti i još uvijek se zalažem barem za probnih mjesec-dva dana sa recimo avatarima 100×100pixela i bar 50KB. To sve zavisi od dobre volje voditelja foruma.= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
Toliko bar mogu učiniti voditelji ovoga foruma za svoje vjerne članove koji ispoljavaju takovu želju. http://www.cosgan.de/images/midi/traurig/b007.gif
Šarenilo neče nastati jer nemamo slike u potpisima kao što daju ostali forumi jer stvarno onda nastaje prešareni i ne pregledni forum!
Administratore :jump:
prijedlog je dobar, ispretumbat ću nešto po tom pitanju...= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
attachmenti - ne može, nema tko kontrolirati (i)legalnost sadržaja. koristite servise za razmjenu datoteka poput rapidsharea, tako da vodstvo foruma nema ništa s tim što vi na nekom drugom servisu razmjenjujete.
avatari - ne. ako netko surfa samo po ovom forumu pa mu ostaje cache samo s ovog mjesta, to ne znači da tako rade i ostali. oni koji surfaju u mnogo širim krugovima izgube cache slika s ovog foruma pa opet učitavanje. i trošenje vremena na modemu i trošenje megabajta na dsl-u. dakle - još jednom - povećanje avatara ne dolazi u obzir. hvala na pitanju.
Eto, vidim da je uspjelo, super.
predlažem da se dio foruma pod nazivom Fotke s Mobilnih Telefona preimenuje u npr. Fotke i Snimke s Mobilnih Telefona te da se tamo šalju i video snimci, jer svi znamo da postoji već nekoliko telefona s iznimnom kvalitetom videa VGA, a standard postaje CIF i mnogima je to važno pri izboru mobilnog telefona, tako da si tamo ljudi mogu pogledati...šta kažete
Imaš pravo, ali ja bi to nazvao Uhvaćeno kamerom mobitela ili slično. Tu onda može ići i foto i video, a naslov nije predugačak.= Citat =:
Izvorno postao mulder
Evo da postavim pitanje tamo gdje je i pravilno!!
E jedno pitanje koji se koriste forumskim alatima-moderatori i ostali!:thumbup:
Dali je moguče napraviti oglas na forumu pa da se on sam pojavljuje
na neko određeno vrijeme kao ponovo postana tema ili glasanje u Anketi??
ako sam dobro razumio što želiš, ja takav alat nisam našao ni vidio, dakle koliko sam ja upoznat - ne.= Citat =:
Izvorno postao Vuki
ukoliko je netko radio s nekim modovima koji bi to omogućavali, može javiti
ja bi volio vidjeti quick reply i neku ikonicu za brzo pretplacivanje na temu.
Za prvo je već rečeno, a za drugo imaš Alati za temu > Pretplati se na ovu temu= Citat =:
Izvorno postao flOorKilla
like I don't no za to... to mi predugo traje bilo bi super da postoji brza verzija pretplacivanja.
= Citat =:
Izvorno postao zappan
Attachmenti bi mogli biti, ali samo za one koji imaju preko 1000 (otprilike) postova, to bi bilo u redu...
Avatari me ne zanimaju baš.. A što se tiće smajlija, našao sam veliku kolekciju TU...
prostor na serveru je ograničen, limit na 1000 postova ne bi ništa donio, broj postova u tom slučaju nije presudan, ima ljudi koji imaju brdo postova, a kad ih analiziraš, shvatiš da ih je 80% off ili totalno nevažnih za temu.
da se to uvede, prevelik broj ljudi bi dobio pravo postavljanja attach. i moglo bi doći do zbrke, neželjene.
postoje free servisi i to radi OK.
ni mi moderatori ne stavljamo često na forum, samo ono što vrijedi ostaviti trajnije
Moderatore i admina. ;D ;D ;D ;D ;D
Da svako moze da stavi avatar (svoj)
I da moze svako da bude moderator ko
ima najmanje 1.500 postova i kome
admin da !!!
:lol:= Citat =:
Izvorno postao Va®ga
ovo je jedna od smiješnijih stvari koje sam čuo... mislim na ovaj dio sa moderatorima... to bi bilo krajnje nezgodno i nepotrebno...
A što se tiče avatara, mislim da je i ovako dobro napravljeno, jer treba skupiti dovoljan broj postova da se stavi vlastiti avatar, inače bi forum bio "zakrčen" raznim avatarima, a ima dosta usera koji imaju 1 ili 2 ili 3 posta pa da takvi nebi zauzimali "free-space" na forumu meni paše i kakvo je stanje sad...
ovo za modove el LOLLLLLLLL
a za avatare je domro pa nije problem skupit 50 posova
Hm, s obzirom na tvoje godine ne misliš da je malo prerano da se petljaš u neke stvari. Čitaj, piši uči i s vremenom ćeš imati dovoljno iskustva i znanja. Tko zna, možda si i ti budući moderator ovog foruma.= Citat =:
Izvorno postao Va®ga
Nezan jeli ovo vec neko navea al mislin da bi bilo jako korisno kad bi se ovo uvelo, a to je da pretrazivac na forumu trazi i rici od tri i manje slova jer cesto upravo zbog toga nemogu nac neke stvari.
vbulletin pretraživać nema tu mogučnost, ali zato kad pretražuješ neke stvari na forumu, preporučio bi ti da koristiš google, jer on sve indeksira, pa tako i riječi manje od 3 znaka.= Citat =:
Izvorno postao lujito
sms freak ima u potpisu direktan link za pretraživanje foruma preko googlea:
pretražite forum preko Google-a
ili jednostavno u google.com ili google.hr upiši "ključna riječ+cafe.mobil"
Ograničenje nije samo do vbulletina, nego i do softvera na kojem se vrti, mislim da full text search na mysql-u baš i ne radi sa manje od 3 slova, a i upitno je koliko bi kvalitetne rezultate dobio sa 1 ili 2 slova.= Citat =:
Izvorno postao zerobravo
Umjesto "ključna riječ+cafe.mobil" puno bolje je "ključne riječi site:cafe.mobil.hr"
Postoji li opcija da se negdje unutar teme vidi tko je trenutno promatra (kao što se viti tko je trenutno online ili tko je trenutno aktivan u podforumima)?
Ako postoji, podržavam prijedlog.
postoji opcija, ali ako se dobro sjećam dokumentacije foruma, dodatno usporava rad foruma jer izvršava dodatne provjere po svakom članu da bi mogao prikazati navedeni podatak.
a obzirom da se svako neko vrijeme pojavljuju žalbe ljudi ako je forum spor, kod postavljanja opcija foruma zaključio sam da je bolje da je ta opcija ipak isključena radi boljih performansi foruma.
ako nije problem, ja bi da tako i ostane.
Predlažem da se za podforum "oglasnik" uvede pravilo navođenja cijena -ako se uređaj prodaje. ne bih htio uspoređivati forume, ali "pc expert" forum ima to pravilo i čini se da im je oglasnik puno organiziraniji i pregledniji. :jehon:
O tome se već pričalo ovdje... pa malo pročitaj tamo... ;)
Možda jedino da se malo uredi oglasnik... ail i o tome se pričalo ali nije ništa poduzeto po tom pitanju... :)
ok, nisam vidio taj thread na prvoj stranici. hvala na upozorenju. mislio sam, možda se evoluiralo. sad ću sve pročitat.
Slazem se s Icom, možda uvesti malo reda iako, vidim u Oglasniku postaju većinom poznati s foruma, manje je anonimaca tako da ne bih radio radikalne zahvate.
Ovo s cijenom ne bih uvodio jer počinjem od sebe-imam jedno stvar koju prodajem, ali otkud da znam koja joj je cijena. Puknem cijenu 5x skuplju, i tko će mi kupiti?
E, znate što bih promijenio-ako je moguće staviti onaj link iz potpisa SMS freaka za sticky negdje, ono za Google pretraživač...
Ovo je vise pitanje nego prijedlog!
Zasto stare teme , cak i ne tako stare, jednostavno nestaju, npr.
u podforumu Siemens # BenQ-Siemens-->Siemens x7x zadnji post u zadnjoj temi je poslan 10.10.2006. , kako to???? pa sigurno je bilo i starijih tema, jer ih se i ja sjecam!
Zato jer je podešeno da se po defaultu ne prikazuju teme starije od 100 dana.
Ako želiš vidjeti te teme, na dnu podforuma dropdown "Poslane u posljednjih 100 dana" postavi na "Od početka" i pokazat će ti se sve teme.
Edit: Evo i screenshot
http://img407.imageshack.us/img407/3362/ddhl9.th.jpg
ima to, samo moras omoguciti da vidis sve teme. pogledaj na dnu stranice dole
http://img113.imageshack.us/img113/6866/snap1wv2.gif
Hvala obojici, nisam to ni skuzio do sad! :thumbup: ;)
Primijetio sam, da kada otvorim neku temu.. da je nema odredjeno vrijeme na listi tema koje sam ja otvorio...
nije mi se dalo otvarat novu temu.. al..
kada udjem u neku temu, i izadjem iz nje.. on nju meni ne oznaci 'procitanom'..
nego jos je uvjek onako naslov podebljan, kao da ju nisam procitao..
znaci, kliknem na temu, pa na forum u kojem se nalazi.. i nista.. kao da ni nisam bio u njoj..
isto tako i gdje postam.. nakon postanja.. :-/
To je vjerojatno neki bug u 3.6.4 verziji vBulletina
I meni se to oduvijek događalo
Zar ove random reklame moraju biti na forumu? Nikako ih zblokirati, hajde da se nešto domaće reklamira pa... A i ovo 'ads by google' mi ne izgleda kao plaćeni oglas :-/
Zašto?
Ali mi ne izgledaju kao plaćeni oglasi nego kao šugavi napasnici.. A to je nepotrebno jer nema nikakve koristi od toga. Ako je netko financirao oglašavanje onda ok, ima pravo na to.
btw vidio sam pcekspert, tugo moja :notooth:
ja uopće ne vidim nijednu rekamu...:dunno:
mene smeta to što nikako ne mogu naštimati točno vrijeme: ili je GMT ili GMT+2 (bez obzira što odaberem GMT+1) :(
jel ovako namješteno:
http://img406.imageshack.us/img406/3348/clipde5.jpg
e ne znam onda, meni uredno piše "Sva vremena su GMT +1. Sada je 00:23."
hmmm...dakle to je samo meni...baš imam sreće. :)
tuži se.Nego zašto je u tim danima(koji je početni dan tjedna?) pola napisano englesko pola hrvatsko?
Sunday
Ponedjeljak,Tuesday,srijeda.
To neki bug u ovoj verziji il kaj?
ne, nije prevedeno do kraja. ima takvih primjera nekoliko, tipa u brzi linkovi, isto je pola-pola, al ugl. nije nikakav bug.
imam prijedlog, da se pod oglasnik stavi podforum oglasnik za razno.
znači da se mogu stvaljati oglasi koji nisu vezani s mobitelima i sl.
tako nešto ima i http://www.bmwclub.com.hr/
vrlo ugledan i dobar forum.
što mislite o tome ?
Ovo mjesto nije oglasnik nego forum o mobitelima, kompjuterima i sl...
Tako da taj potforum nema smisla..
zašto nema smisla... malo pojasni
forum http://www.bmwclub.com.hr/ je mjesto gdje se samo rasrpavlja o bmw vozilima, kvarovima, slike i sl..... isto imaju oglasnik gdje se prodaju ili mjenjaju isključivo bmw vozila, a još uz to imaju podforum za prodaju raznog(mobiteli, tv, lcd, i sl...)
A kako ću ti pojasniti, čekaj nekog mod-a, pa ćeš vidit..
Nisi ti jedini koji je to pita..
Da li postoji mogućnost da se na forumu "postavi" "Shoutbox" ??
Mislim da bi to bilo sasvim ok, jer ljudi malo koriste gabbly, a uvijek i neki problemi sa njim...
"Shoutbox" "trosi" "puno" "resursa" "i" "dosta" "uspori" "forum"
Evo kolega zerobravo mi je predložio i ja se odmah složio da administrator ili netko tko može,stavi ovaj link iz mog potpisa u Obavijesti kako bi većini olakšalo pretraživanje foruma a i neće bit onog ograničenja od 3 znaka minimum tako da ćete sigurno naći što tražite.
Ako dosad niste,isprobajte ju (evo tu je dole gornji red skroz desno) pa iznesite mišljenje.
Također je otvorena anketa u Test forumu http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=35561.
Zašto su postavljeni neki limiti kod uređivanja potpisa? Zar nije dosta što nema slika i imamo samo 3 reda (makar samo golog) teksta..? Znam da je to došlo defaultno sa novim forumom...
...ali zašto se nebi vratilo na staro? Sad, za primjer, ne mogu imati ni 3 linka u sigu uz custom font :-/= Citat =:
Izvorno postao zappan
...potaknut jednim postom - http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=500021&postcount=10 - na pitanje godina, zanima me da li je moguće u opcijama profila napraviti da se obvezno moraju unosit godine...jer po mome, ja bih rado volio vidit kod svakog forumaša njegove godine...
Ja se slažem.Nekad me baš zanima ali mnogo ljudi bi mogli i lagati za svoje godine
...može se lažirat, ali mi jednostavno nije jasno to skrivanje godina... pogotovo kod muških, ajd ženske ok (iako me i to pomalo smeta)... zašto...