Samo wipe i flash
Printable View
aaa kak se srede taj č i ć... lol?
jesi li ti flashao verziju 3d_1.0.0.M. ... 9-12...?
to je najvnovija, pa ti zato vjerojatno rade č i ć!
verzija 9-11 ima problema sa č i ć!
nego,
ajde napravi nesto...
kad snimas sa kamerom, stavi da mozes vidjeti fotku u trajanju 3 ili 5 sec., pa mi javi kako se rom ponasa....
meni poludi, pocevsi od osvjetljenja lcd-a, do jos nekih funkcija....
to je bug, koji me izludjivao, jer sam uvijek postavljao na 3 sec.
3d reprodukcija videa takodjer radi i u mene, a venom tweaksi rade bez greske...
ne bih se htio istrcavati, ali baterija mi se cini bolja od collexe 3,6.
nastavak....::D
ljuuuuudi.....!!!!!!!!!!!!!!!!:laluna:
odricem se 3d, jer ovaj rom je bolesno dobar......:)
flashao sam novi v.12, i sljaka predobro....!
nisam nasao ni jedan bug, osim starog dobrog camera view-a, od 3 sec.!:diploma:
sve leti...predobar rom....a cini mi se da je baterija bolja od coolexe-a....:laluna:
spajanje na wi-fi, gps, data network, gotovo trenutno....!
č i ć rijeseni... iso promijenit font, kad ono vidi ih hehe
ovaj rom je bolestina!!!! smooth, lijep, jema cukanja... ono sto mi se ne svidja u cam appu je promjena na prednju, ima jednu radnju vise (lol posto sam razmazen).
3D mi.ne radi, nit mi treba lol, aaaali rade 3D videi na jutubu, kamera je u pocetku zezala, nakon par sekundi je samo izaso...
onaj radio sa stranice mi je javljo gresku, pa sam ostavio ovaj od coolexea
he he heee..... ja sam ubacio od antraxa kernel, Anthrax_shooter_rls3.4.3, perverzija prilikom instalacije....:smile:
vidjeti cu kako se rom ponasa sa ovim hvaljenim kernelom...., pa napisem koju rijec....
prvi utisak... rom mi se cini jos malo zivlji.....:jackie::drink::gun:
http://www.pohrani.com/f/b/SC/2hNwCH...-09-17-21-.png
btw
antrax kernel je "tezak" 18.8 MB., usporedbe radi, anryl je oko 4,4 MB.... je li zbog aroma instalacije, ili.....?
To sa kamerom sam i ja skužio :) Isključiš pregled slike i radi ko zmaj!
Ja imam samo jedan problemčić - kad otključam mobitel zna se dogodit da mi ni jedna aplikacija na ekranu ne reagira. Samo radi scroll ekrana. Tada moram scrollat ekrane par puta i onda sve proradi. Rom je super brz i baterija mi se čini dosta bolja nego na Coolexe-u. Definitivno mu dajem par dana da se dokaže :)
Stavljen viper.Zasad super radi,znacajno fluidnije od Sense 3.6.Izgleda da bi ovo mogao biti novi daily driver.
http://beta.androidfilehost.com/?a=s...files&flid=566
hmmmmm.... cini mi se da je ipak gori sto se tice baterije od kernela koji dolazi sa romom...
mozda sam ja odabrao krive postavke, prilikom instalacije kernela...., jerbo neke od njih i ne znam sto su....!?
izisao novi rom!!!!! verzija od 522 MB!
http://beta.androidfilehost.com/?a=s...files&flid=626
Zna netko zasto mi nije instalirao browser i htc music player.Odabrao sam ih pri instalaciji?
Vraćam na CoolICS v13! Svaka čast ekipi koja radi na romu, ali ovo još nije za daily driver. Jedino što je pozitivno na njemu je brzina, sve drugo je, u najboljem slučaju - osrednje...
Vratio sam CoolICS v12 i kernel 2.7,kombinacija koja mi je najdulje i najbolje radila.
postivam vas izbor momci...:thumbup:
ja cu ukratko napisati za i protiv ovoga rom-a...
za:
-nevjerojatno brz (otvara skoro duplo brze programe, nego najbrzi do sada coolexe...!)
-spajanje na gps, network data i wi-fi, gotovo trenutno..
-izuzetno stabilan (ni jedno rusenje, osim kod kamera podesavanja...)
-venom tweaksi su vjerojatno plafon podesavanja...
-sada sa sigurnoscu mogu potvrditi da je baterija bolja 10-20% od coolexe roma! (antrax kernel je na razini coolexe roma...)
-glasnoca i jasnoca tona (sony xloud), duplo glasnij od coolexe..
-kamera ima mogucnost koristenja boja sony bravia (bolje od htc-a), naravno 2d..
-mogucnost personifikacije kapacitivnih tipki...
-fluidnost, daleko najbolja do sada....(nikako ne zapinje, ili trza...)
-surfanje sa opera mob. brze nego coolex-e...
-gotovo trenutno zatvaranje programa...
(ovo vrijedi za verziju od 18.9. r9...!!!, koju sam instalirao preko predhodne verzije, bez brisanja...!)
verzija od 18.9. r35 522 MB., je bugovita i treba je zaobici..!
protiv:
-nema podrsku za 3d kameru
-bug kod postavljanja kamere... (3 ili 5 sec..)
-zadnja verzija r35, vrlo bug-ovita...
sve u svemu, ovaj rom leti, i ni jedno jedino rusenje....
cak prvi put na ics-u imam jednako stanje baterije rom=>4ext.., do sada je uvijek bila nekakva razlika....
ja mu nisam nasao ni jedan drugi bug, u ova tri dana...
toliko mi je dobar, da se vjerojatno odricem 3d kamere mozda i na mjesec dana....:jackie::creep:
Wlan, slažem se sa svime napisanim. Ja sam odustao (zasad) od Vipera zbog par razloga
1. Kvaliteta zvuka u razgovoru mi jako varira, od kristalno čistog, do potpuno nerazumljivog
2. Proximity senzor je užasno mušičav. Nekad radi OK, a u većini slučajeva šteka do te mjere da ne mogu prekinuti poziv jer ne mogu uključiti ekran
3. Što više koristim rom, to mi se više čini da su prelazi sa ekrana na ekran nekako grubi i kao što sam već spomenuo, prečesto mi se dogodi da ne mogu pokrenut aplikacije bez prethodnoga scrollanja ekrana
Mislim da rom stvarno ima ogroman potencijal, ali ima tu još puno posla
ne sumnjam da si imao takvih problema, koji su meni totalno nepoznati... ja imam kristalno cist zvuk, duplo jaci od npr. coolex-a. rom je po stabilnosti ravan coolex-om. osim zadnje verzije... uglavnom, bum vas izvjestaval o novicama vezanim za rom..., jer kako stvari stoje, mislim se malo duze igrati ovim romom...
btw,
koristim go launcher ex, i nikad ni sjene od trzaja... rom je
savrseno fluidan...
ja sam primjenio SUPER wipe prilikom instalacije roma... bas svaki put, osim zadnjeg "presnimavanja" romova...
Je li netko isprobao najnoviji Viper? Za sada meni nije loš, svi oni problemi od prije su nestali. Jedino kamera ima neke svoje mušice
na koju tocno verziju mislis....? ja koristim r9 od 18.9. i rom je ok...
Ekipa, evo me. Vidim da ste se sci zarazili s ovim ROMom. Drago mi je da vam se svidja. Kad isprobate ovaj ROM, tek onda uocite koliko je Sense 3.6 tezak za dvojezgrase, pa u ovom slucaju i za nas EVO. S Viperovim Senseom kao da telefon lakse dise, kao da ima vise zraka. Da, nije jos do kraja sredjen, ali vjerujem da ce ekipa to srediti, decki su vrhunsko marljivi. Ja sam na official MIUI ROMu jer mi tu radi sve, pa i 3D kamera. Jednostavno ovaj Sense mi nikako ne lezi, mislim na ovaj stari jer je tezak. No, mislim da cu sa Viperovim ROMom zavoljet taj Sense jer je prefluidan. I da, najdrazi mi je cisti Android, nesto kao CM. Buduci da nas EVO sluzbeno ne dobiva update na CM, tu se na XDAu ukljucio radilica od covjeka po imenu agrabren sa svojim CM10 Jelly Bean ROMom. Covjek planira popraviti kameru i doradjivati ROM, nesto slicno kao i Viper. No, ovaj Butter Project na JB je nesto fenomenalno koliko je fluidno, trenutno. Zato i bacite pogled na taj thread - lijepo hrvatski receno. Zivjeli
Jurica kaj ti je dosadio Evo?Vidim da mjenjas za i4. :D
Imam dva, haha. Vidjet cemo
Viper 3d 19sept12 r37
Jedini bug koji sam našao je kamera. Ako pokušam ući u postavke, "aplikacija kamera se nenadanno zatvorila" i radi samo fast burst opcija (jer se ne može promijenit). Ostalo je odlično, čak i prijelazi sa ekrana na ekran su ppotpuno glatki za razliku od starijih romova. Baterija me posebno iznenadila - dva dana konstantnoga čeprkanja po mobitelu
baterija je zbilja odlicna, ja bih se usudio reci, za 20-ak % bolja od collexe-a!
meni r37 nije dobro radio, doduse, instalirao sam ga preko verzije M.12.9....
nije mi radio ni super user...., sa r9 sve je avion!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja se ne mogu "naodesavljavati" ovom romu!!!!
ovdje mozes uredjivati sve, pa i kamera opcije....npr, iso, kompezcija eksp. i dr., samo ne smijes staviti nakon okidanja pregled fotke...
cak mozes prebaciti i na 3d, i okidati, kamera se ne rusi...
kod r37, primjetio sam da u postavkama, ima dvije ikone od aplikacija, druga je bug....
danas se malo igram sa najnovijim viper-ovim rom-om, v.69,
ima veliki bug sa kamerom, ali postoji "zamjenska kamera" pa sljaka....:retard:
vrijedno truda...!!!:lily:
hmmmm...
evo prvi put da vidim da sljaka i prediktivni unos teksta, naravno za hrvatski jezik...!!!
pitam, je li i drugi rom-ovi podrzavaju x9 za hr. jezik???
rom je straaava, baterija sa viperom daleko najbolja do sada.... ko zeli zrtvovati 3d, rom za preporuku....
brzina svih funkcija neshvatljivo brza...., venom tweaks.... itd..itd... prava poslastica.... moze se flashati i antrax kernel, mada je meni bolji ovaj sa rom-om....
A jesi probao r57 od 27.09.?
Meni nakon boot animacije samo ostane crni ekran i ni makac.
Skidam 69 pa ću se malo igrat večeras :)
ostati ce ti crni ekran i kod r69, ako ne ubacis fajl "libdm" u system/lib, prije flashanja rom-a....:D
iz meni nepoznatoga razloga virus nikako da sredi taj bug...
za fotkanje koristi camera360, sljaka odlicno...:diploma:
sve drugo je cista fantazija........!!!!!:icecream::tango:
btw,
jesi li primjetio da sljaka kod nekog rom-a prediktivni unos teksta....?
No dobro, predlažem da malo ipak smanjimo oduševljenje. Mislim da smo svi već shvatili da je ROM odličan i sve, nema sad potrebe spjevati mu ode i epopeje.
sorry, "pjesnicka sloboda" je u pitanju,....
suhoparnost mi ne lezi....
pa vidi, mene radi, radi li prediktivni unos, hrvatski naravno.......radoznao sam... tipkam mejlove ka lud.....:)
za ubacivanje fajla idi ovako:
-otvori viper zip rom, sa win rar-om, znaci desni klik misom, i onda open with
winrar archiver!
-tada lijevim misom "zakacis" fajl libdm, i odvuces ga u system/lib, prije otvoris system, onda lib.
znaci ne raspakiras fajl, samo drag and drop!:D
Ne znam kaj mi se događa s baterijom. Na MIUI-u sam i od jučer imam velikih problema. Ujutro sam koristio navigaciju kojih pola sata i otišlo mi jedno 20 posto baterije, dakle ostalo je oko 80 posto. Ostavio telefon u autu na tih 80 posto, nakon par sati se vratio i baterija mi bila na 15 posto!!!! Sada flešao najnoviju verziju MIUIa i postotak baterije mi pada ko lud. Ne znam u čemu je problem, probao sam u Recoveryju wipeat battery stats i fix permission i ništa. Idem sad na čisto flešati MIUI ROM sa full wipeom.
meni je kod miui rom-a baterija najlosija karika... zapravo, to mi je bio i najveci razlog "micanja" rom-a....
viper je od svih ics romova daleko najbolji, sa antrax kernelom otprilike kao coolexe, a sa kernelom koji dolazi sa rom-om, rekao bih cak i 20% bolji...
A ne znam je li problem u ROMu ili u nečem drugom. Morat će probati neki drugi čisto radi utvrđivanja prebrzog pada baterije. daj mi reci u vezi Viperovog ROMa, je li link za najnoviju verziju ovdje? http://beta.androidfilehost.com/?a=s...files&flid=626
Ne stignem pratiti
jep, najnovija verzija je r73, mozda je veceras i flash-am!:)
NAJBOLJE što je Viper izbacio do sada... PREPORUKA!
Nego,
hoće li tko napisati radi li vam kod drugih romova x9?
ako smijem....
sta ti se ne svidja (osim snimanja 3d) kod viper r73 rom-a?
Ovaj Viper leti i puno je brži od Sense 3.6 baziranih ROMova, a i ljepši je. Jedina mu je mana ta kamera.
Taj 3d je doslovno jedino što me smeta na Viperu, a svi su izgledi da nikad neće ni proradit. Šteta, jer je Sense 4 bar tri puta brži i bolji od 3.6. Za sada ću se držat Evolvera i Anthraxa. Rom je stabilan, nema bugova, kamera je odlična (danas na Vražjem Prolazu uslikano zilion slika, većina 3d i dvadesetak 3d videa) i, što mi je čudno, puno je brži od Coolexe-a. Vipera ću sigurno flashat i u buduće, ali samo da se nogu divit brzini :D
Pozdrav svima,
naime, kupio sam prije par mjeseci preko njuškala Evo3D i sada imam par pitanja za vas:
-na mobu je custom rom leedroid ( ja to nisam stavljao) i navedeni custom je grozan. Naime, baterija mi poludi ( prikazuje 50 % , pa se odjednom sam ugasi i onda pokazuje 9 %, pa ako ga ja ugasim onda se vrati na 50% ) , mikrofon mi par puta nije radio, sam od sebe se par puta restarta....užas! Naravno ima i dana da sve radi normalo :S
Budući da ja nemam pojma o custom romovima preporučite mi šta da stavim na mob i kako da to instaliram ( po mogućnosti da mi bacite neki link sa tutorialom , može i na eng. ;) )
Evo i slike od trenutne verzije roma:
http://i48.tinypic.com/2n7icux.jpg
Puno hvala !!!
To su ti standardne gluposti sa Leedroid-om. Moj prijedlog - XDA, tamo imaš sve. Izbor ROM-ova ti je ogroman i u svakome postu imaš opis kako flashati ROM.
ne znam bas koliko ce ti pomoci moja preporuka, ali po mom skromnom misljenju najbolji rom ikada je Viper3D_17Oct12_0707_r192, u kombinaciji sa anrtax kernelom anthrax_universal_rls3.5.1!!!
(ako si pocetnik, malo je teze za instalaciju, ali vrijedi svake minute i sata....!!!)
linkovi:
http://beta.androidfilehost.com/?fid...35922294522418
http://beta.androidfilehost.com/?fid...27256275255583
Svi ostali romovi su kao krepane babe u svakom smislu prema ovom gotovo savrsenstvu!
pocevsi od brzine, fluidnosti i naravno baterije!!!
probao sam romo-ve: coolexe, mwkius, anryl, predator, miui, agraben jelly bean, itd....itd...sve je to gotovo sala u odnosu na gronju kombinaciju!!!
rom r185 zaobidji jer ima ozbiljan bug.
kad smo kod romova i slicno... nakon dva mjeseca coolexea i prosjeka trajanja baterije cca 12-15 sati, vratio se ja na stock ics.... rezultat: 1 dan 11 sati i 3 minute (naravno, identicno koristenje) :). imam 53 instalirane aplikacije (koje sam sam instaliro), eto niti jedan trzaj, brejk, reboot, nista... zvuk super, sa slusalicama jos nemrem testirat jel su riknule (druge -.-) i sad cekam nove...
ps... imam sliku, a se mob puni, ako bas netko inzistira mogu uploadat
vjerujem ti, ali opet....coolexe + neki kerneli, znali bi biti totalni promasaj po pitanju baterije.....
s druge strane, viper je uvijek, bar meni, bio najbolji bas kod baterije...., cak ziggy kernel i bolji od antraxa... ovu kombinaciju moram par dana testirati, pa napisem.....
POMOOOOĆ!!! Sinć sam flashao Pimp my ROM i sad mi ne radi 3d fotografiranje. Pokušao sam sve živo, nandroid restore, brisanje svega i ponovo flashanje ROMa, ništa ne pomaže. Imam CoolICS V14a i Anthrax 5.1 kernel i ta kombinacija mi je bila super do sinoć. Napominjem da 3d video radi bez greške, samo ne mogu fotografirat u 3d. Kad okinem fotografiju ona ostane na ekranu u 3d, ali mobitel se smrzne i fotografija se ne sprema na karticu. 2d foto, 3d i 2d snimanje videa rade bez greške kao i sve ostalo na mobitelu. Može li problem biti u kartici?
Evo, nakon ispitivanja sam skužio da mi ne radi light sensor i proximity sensor.
Ima li netko ideju koji mu je k...c?
ima li kakvih pomaka.....?
sto je "pimp my rom"?
jesi li probao flashat super wipe evo3d?
Vecer! :D
Ima netko preporuku za stabilan rom,da ima kvalitetan zvuk.Prvi na pamet mi pada mwakious?Da li ima boljeg?Vec sam dugo,dugo na CoolIcs-u pa sam ispao iz đira...:D
eva ja cu, kad niko nece....:smile:
daklem,
ako ti nije najvazniji 3d (preglednik 3d foto - video radi....!), instaliraj od vipera rom r192, i sve leti kao avion....
zvuk, sony xloud, boje sony bravia... venom tweak personifkacija do ludila.... mogucnost instalacije antrax kernela....:cthumbup:
ja koristim ovaj sa romom, jer mi se pokazao najbolji glede baterije....
cak je i brzi coolexe puz u odnosu na ovaj rom!!!!!!!!!!!!!!!!!:respect:
jedino sta jos moras napraviti je instalirati sa google play-a, font installer i odabrati npr. , dejavusans fontove, jer rom greskom ne podrzava č i ć! (jedini bug!).
sve drugo je cista perverzija...!!! od baterije do brzine surfanja, tocnije otvaranja stranica....
btw,
koristim go launcher ex., fluidnost je za cistu 10-ku!:cthumbup:
Hvala prijatelju.Imao sam vec viper,ali bilo je stvari koje mi se nisu svidjele.Budem mu dao drugu sansu! :)
i.....?
jesi li mu dao drugu sansu....?
ako jesi, koji su +, a koji -?
Jesam,stavio sam ga prije nekih 3 sata.Zasada samo pohvale,brzina,fluidnost,kao da koristim One X. :D
Nedostataka zasad nema,osim sto sam morao rucno APN postavke upisivati.E da,nemogu smartkeyboard ukljucit nikako.To me zapravo najvise zivcira.Savjet netko?
Inace @wlan hvala na preporuci,rom je avion!Pozdrav!
placam danak neiskustva na androidu....:D
izisla je verzija r235, mozda je veceras probam, pa cu napisati utiske....
Ja se zasad ne micem s ove verzije.Dok radi dobro! :D
za sve ljubitelje viperova rom-a, probajte verziju r284!
sve (pa i hr jezik!) radi savrseno...
Jel mi netko može točno potvrditi da li na ovim novim verzijama Vipera radi Wifi Tethering? Na infectedrom forumu piše u opsiu da ne radi (stoji pod BUGS), a na XDA ne piše u opisu da ne radi. Čitajući komentare ne mogu točno zaključiti. Dok sam isprobavao neku 3-4 stariju verziju, tada nije radilo. Zanima me kakvo je sada stanje.
Hvala.
mislim da ne radi....
btw,
za ljubitelje viperovih rom-ova, r 310, ocjena 9,8!!! baterija, brzina, itd. do sada, usudio bih se reci, najbolji rom!!! PREPORUKA...! (r304 je u odnosu na ovaj rom, bar 15-20% sporiji, a znamo kakvi su viper rom-ovi...!)
probao sam bihariel-ov rom, i skoro ostao bez memorijske kartice....IZBJEGAVATI!!!!!:envy:
.. zaboravi 284....:biglaugh:
na r310 baterija je doslovce ukopana...., npr citanje teksta sa interneta, u trajanju od 1,30 h. svjetlina na auto, skine oko 5%!!! nisam nasao jos ni jedan bug (osim snimanja 3d, naravno...):love:
Hmm,ja ne volim mijenjati ono sto valja.Npr.r192 je bio drama,random restartovi i slicno.R284 je dobar,samo jedan restart.Bas budem probao 310,vec sam ga i skinuo. :D
...3,30 - 4 h., mislim da je to prilicno lose...!
je li custom rom, ili origigi u pitanju?
bum ti prikacil kasnije screenshoot-ove....
update!
evo i fotkica....:)
napominjem da sam mob. skinuo sa punjaca, na 96%, a znamo da 96% "uzlaznih" bas i ne odgovara stvarnoj napunjenosti baterije.... bilo bi najbolje napuniti na full, pa onda testirati,,...
bio sam cca 30 min., na netu ostalo sam citao fajl u pdf-u.
dakle,
za 1,50 h., 14% baterije....:)
http://www.pohrani.com/f/k/lc/3mXil0...-12-03-14-.png
http://www.pohrani.com/f/3d/gy/1hQSv...-12-03-16-.png
Ovo mi je poprilično zapanjujuć rezultat, zahvaljujem :) Sad mi je žao što nisam piknuo Evo 3D dok je bio za 2 soma kod telaca...
Trenutno sam na nekom 4.2 custom ROMu, ali niti jedan ROM (ni original ni custom) mi nije išao preko 4h. Za ovako nešto poput ovog tvojeg gore (sat i pol čitanja pdfa) bi mi otišlo barem 30% baterije. No otiđoh u offtopic sad pa prestajem :)
Ja cu ga staviti kasnije pa javim rezultate nakon 2,3 dana.Zasad s nijednim nisam bio zadovoljan. :D
Pa kako na tom viperu staviti dodatnu tipkovnicu? Instalirao smart, uključio u izborniku normalno. E sad, kod nekih romova u samim opcijama jezika i tipkovnice ima odabir da se odabere defaultna, a kod nekih je potreban duži klik kod samog pisanja npr. poruke pa se otvori Input opcije. KOd vipera niti ne vidim opciju niti mi ne radi ova druga opcija!
Zna tko što/kako/zašto?
Da,malo je blago receno,zahebano.Kada skines smart keyboard,upali je normalno u settings,izadi van i udi u poruke ili opcenito negdje gdje imas text box.Pocnes nesto pisat,vidjet ces gore na status bar-u ikonu tipkovnice,kliknes na nju i dobijes izbor tipkovnica.Jedino na taj nacin je meni smart keyboard proradio....
Da, to je to.
Hvala.
nakon duze vremena, razmisljam o prelasku sa viperovog (odlicnog r310) rom-a, na anrylov CM10 4.1.2 ROM WITH 4.2 launcher clock, sphere working!
rom je izuzetno stabilan i "lagan" nisam nasao ni jedan bug, (osim poznatih 3d). baterija je najbolja do sada i to je jedan od glavnih razloga koji me tjeraju na razmisljanje o prelasku na j.b. 4.1.2
antutu
http://www.pohrani.com/f/32/pT/2ri9c...-12-12-18-.png
Ja se zasada ne micem s r310.Zasto?Baterija mi nikad nije drzala bolje,bug-ova prakticki nema da pokucam o drvo,a ako bude radio probleme,clean install opet i drugi kernel.
Hvala @wlan na preporuci! :)
evo nakon vise dana testiranja, ipak idem na anryl J.B. v. 4.1.2 :p, i kernel v. 52.
baterija je odlicna, brzina, drznuo bih se reci u rangu sa viperom r310..., negdje cak i brzi...
sve je vise nego bespriekorno, doduse nasao sam mali bug, vezan za sat/alarm.
ako postavim sat/alarm, i dodjelim mu zvuk sa memorijske kartice, tada zna zablokirati..., ne bas uvijek... tako da ako vam mob. sluzi kao alarm, mozete produziti spavanac...
svi Cm10 romovi, imaju isti problem....
ako stavite zvuk alarma iz ponudjenih zvukova rom-a, takvih problema necete imati, i sve sljaka savrseno..
ja imam instaliran go launcher, i prilikom reboot-a, treba mu i min.-dvije da digne softwer, nova i apex su gotovo trenutni...
kad podigne softwer sa go launcher-om, kasnije sve leti....
eto,
moja preporuka... anryl me je opet ugodno iznenadio....:klap:
Pozdrav svima!
Vidim da vas vecina ima pozitivna iskustva, i pitao bih da li je moguce da samo kod mene ne radi ni camera, ni wifi, a ni bluetooth. Probao sam dosta rom-ova, različitih (leedroid, cobra3D, viper3d), a na kraju sam mijenjao kernele(ubacio neki anthrax 3.0.50), medjutim nikako da to troje proradi.
Najblize je viper3D jer u njegovom slucaju pokrene cameru, ali je crn ekran...ako neko zna sta bi moglo biti u pitanju?
hvala
Ako je software problem napravi superwipe. Ako je mobitel oštećen, ni jedan ROM ti neće pomoći
ok pokušat ću, hvala;
fizički nije oštećen, telefon ne izgleda tako, ali jest neko pokusao da ga otvori jer je ona naljepnica VOID oštećena, vjerovatno je vec bio i na servisu kod nekog prije mene
EDIT: nisam ja serviser, samo da se razumijemo, nego neko prije mene ga je nosio na servis :D
Ako je otvaran na servisu naljepnica ne smije bit oštećena. Oni stave novu naljepnicu tako da ga je najvjerovatnije netko otvarao u fušu. Pokušaj najprije u recoveryju napravit "format all partitions except fat32" (ako imaš 4ext recovery) i to dva-tri puta za redom. Ako to ne uspije onda mu flashaj superwipe. Ako ni to ne prođe problem je u hardwareu
pokusao sam to "format all..." nije uspjelo uradio superwipe nista nije pomoglo, evo sad sam se vratio iz servisa, rekli su da ce oni pogledat, vidjet imal rjesenja
a kod jednog servisera mi reče da se sa JTAG-om može sa nekog ispravnog skinuti citav sistem koji je kako on rece oko 12-13 GB i onda flashovat na ovaj moj, samo je potrebno nac taj telefon na kojem sve radi...
ipak hvala na trudu članu mi16
evo jedan rom, od vipera, za svaku hvalu i obavezno isprobavanje!!!
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1991150
na raspolaganju su i tri kernela, stock htc, zigy i antrax... ja sam se odlucio za zigy-jev, jer je baterija doslovno zacementirana...!!!:smile:
rom je straaaaava, i bez razmisljanja proglasio bih ga najboljim i najkompletnijim rom-om do sada!!!!!
BRAVO ZA TEAM VENOM!!!!
btw,
rade i na jelly bean za evo 3d...;)
nekidan sam prešao sa miui na mwakious. jesi li možda koristio mwakious i možeš li usporediti viper i mw? vidim sve napisano, ali me zanima tvoje iskustvo ako si koristio oba roma. poz
Mw ti je kompletan rom, sve radi na njemu dok je Viper sense 4 što znači da ne radi 3d i možda još neke sitnice. Ja sam isprobao Virus i moram priznat da je jako brz i sa Ziggy kernelom baterija traje vječno. Ima neke zanemarive bugove, ali u globalu je dobar. Mw koristim već par mjeseci i jedino što umanjuje dojam savršenosti je poneki sense restart. Sa Anthrax kenelom baterija traje do 24 sata umjerenoga korištenja, rom je brz, sve radi glatko i bez trzaja, a majstor Mwakious je vidno poboljšao i kameru
Hvala.
Ovo sa kamerom sam primijetio i ugodno sam iznenađen. Kako si stavio kernel i na kojim frkv ga držiš? Nekako mi se čini da malo previše troši ovaj buttered toast kernel. Volio bih srediti otključavanje ekrana sa cam key ali ne radi button remapper niti root Explorer editiranje.
Mw je imao više bloatware nego očekivano ali generalno gledano sam jako zadovoljan sa romom i Ota updater za nove verzije. Sense launcher sam zamijenio sa Nova L. Ja Sretan :-)
Kernel flasham kroz recovery. Obrišem cashe i dalvik cashe i instaliram ga sa kartice kao i rom. Ja sam na 1620 MHz iako Chad to ne preporučuje i imam uključen V-sync jer isključivanie donosi svakojake probleme na ovome kernelu
BT kernel troši dosta baterije i meni je bio katastrofalno spor (otvaranje aplikacije je trajalo i po 3 sekunde) pa sam ga zamijenio Anthraxom jer je Chad Goodman Bog za kernele i za sad nemam nikakvih problema što se kernela tiče
Ne radi mi link naAnthrax forumu, ali imam ga na svom Dropboxu pa evo ti link za to i uživaj u strašnom kernelu :)
http://dl.dropbox.com/u/107386168/an...l_rls3.7.0.zip
prvi jelly bean koji zaista vrhunski funkcionira...!
svaka preporuka!!!:cthumbup:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2147742
--
--
nisam mjerio, ali bolji je od najnovijeg viperovog roma... trebao bi izdržati bar 30% vise... ja sam stavio osvjetljenje na auto mod, svjetliji je od vipera, a bat. je definitivno bolja... viper mi je imao do sada najbolju bat. ovaj rom je i brzi i bat. je bolja... znala mi je uz umjereno korištenje trajati i dva i pol dana... najbolje ti je isprobati...
da radi...
ovako...
Skini ROM i gapps. napravi tv. restart, izbrisi sve osim SD kartice, i bateriju obavezno...instaliraj ROM pa gapps, tek tada restart.! ja sam se napokon maknuo sa vipera... to bi trebalo nešto značiti... uživajte raja...
A mislim da sam čak sve tako i napravio, ali ću svakako probati opet dok ulovim vremena. Thx.
P.S.
Problem s video snimanjem sam riješio tako da sam napravio radio update na 11.77.3504.00P_11.25.3504.06_M
Mislim da je prije bio 11.77.3504.00U_11.25.3504.06_M
Pozdrav svim članovima ove (ne)male zajednice. Imam problem sa svojim Evom, pa bih molio pomoć. Kupljen je u Tele2, nikad rootan, ali sam prije par dana napravio upgrade softwarea (na ICS) preko WiFi-ja .Koliko sam shvatio to se zove OTA. Ono što me smeta je pojavljivanje oglasa na Google playu kad god upalim WiFi, a toga prije nije bilo, i želim ukloniti sve društvene mreže. Zanima me mogu li to napraviti bez rootanja, ako moram rootati mogu li samo neku jednostavnu varijantu (preko HTCdev-a...). HBOOT je 1.53.0007 . Razmišljao sam o custom ROM-u, ali imam 46 g. i premalo iskustva i vremena za tako nešto. Osim ako netko zna za neki ROM sa podržanim hrv. slovima (i dalje neiskusan, ali ću naći vrijeme). Pokušavao sam pratiti razne tutorijale, ali ne usudim se petljati da nešto ne zeznem. Oprostite na poduljem postu, ali to mi je prvi put.
Za oglase probaj jednu od aplikacija sa marketa koje blokiraju oglase na internetu.
ICS ti ima podršku za hrvatska slova. Primjer - želiš ć, pritisneš i držiš c dok se ne pojave ostala slova i onda samo klizneš do željenoga slova.
Za uklanjanje aplikacija kao što su društvene mjere moraš imat root. Ako nisi siguran da to možeš sam nađi nekoga ko zna ili ostavi mobitel kakav je jer možeš napravit poprilično sr*** ako nešto pogriješiš u procesu.
Jel još netko probao ovaj 4.2.2 ROM što ga wlan preporuča? Ja sam trenutno na viperovom ROM-u R330 sa Ziggy kernelom, u principu sam zadovoljan, ali bih volio probati Jelly Bean. Ono što me sprječava je nedostatak vremena, ne bih htio da uzalud flasham ROM, zato me i zanima jel bolji od vipera.
--
da li problemi u radu moba ( promjene zvuka, loš rad kamere, štucanje, potrošnja baterije itd.) dolaze zbog roma ili se mogu dešavati i zbog samog rootanja?
Meni je stock rom dobar za moje potrebe, ali želim pristup svim aplikacijama.
Custom roma.
Napravi samo root i ostavi stock rom onda.
hmmm... nisam primjetio nista od navedenog... zvuk je kod reprodukcije filma preko zvučnika vise nego glasan... ROM je po meni naravno, najbolji ikada... ne kažem da viper u nekim situacijama nije bolji, ali kad se sve zbroji ovo je ipak bolji ROM.
posebno sta se tiče baterije, a i kontrast je bolji kao i reprodukcija boja.
fotoaparat je odličan, opet, rekao bi najbolji do sada... bug-ova nema, osim 3d, snimanja i reprodukcije...
brzina bootanja je super, kao i rad sa GPS i ostalim djindjama...
ROM + gapps je težak 200 MB., nasuprot viperu od 600+ MB.
fluidnost Roma je vrhunska, tako da mu ja još nisam našao neku manu... vozim najnoviju verziju i ne pada mi na pamet povratak na ics, makar i viper bio u pitanju...