bok svima jel se moze kako provjerit jel imam ja na moj bonbon 1000 min free prema bonbon korisnicima, korisnik sam od 1 mjeseca pa nisam siguran jel sam upo u akciju
Printable View
bok svima jel se moze kako provjerit jel imam ja na moj bonbon 1000 min free prema bonbon korisnicima, korisnik sam od 1 mjeseca pa nisam siguran jel sam upo u akciju
Pošalji svoj broj mailom na: bonbon@bonbon.com.hr i dodaj podatak o PUK1 broju i dobit ćeš odgovor u roku od 15-tak minuta.
@bonbon
Zar ne postoji nacin nadoplate bona na Internet SIM karticu preko sms-a?
Ovo je stvarno frustrirajuce kad moram vaditi SIM karticu iz USB modema i ubacivati u mobitel samo da bi je nadoplatio! :(
Zašto vaditi SIM karticu i ubacivati u mobitel!?!?!
Zar nije jednostavnije nazvati službu za korisnike i nadoplatiti bon!?
A može i ovako: https://www.bonbon.com.hr/topup
A može se i izvaditi SIM karticu, kupiti mobitel (dekodirati ako je kodiran), i onda staviti u mobitel...može i tako! :D
A ako imaš Windowse i neki od kompatibilnih USB modema, možeš koristiti i MDMA program.
mene zivcira to sto se 300mb mora aktivirati preko poruke, bilo bi super napraviti kao i ovo, da se moze preko neta, ili nekako...
potrosim 300mb, i onda moram staviti u mobitel da bi aktivirala ponovno, ili deaktivirala i tako...
dajte to nekako drukcije probajte rijesiti...
Pa svaki stick ima opciju slanja poruka
Program zte join air...jednostavan program za konekciju, slanje poruka...
A mislim da se može nekim linkom aktivirati opciju - pošalje se poruka PAKET na 0977 ili tako nešto - nisam siguran, i onda stigne link..pitati bonbon detaljnije!
mlesic, paket na 0970. za ostalo što ste spomenuli...znamo. postoji alternativa koju ste i sami spomenuli gore. :)
u par sati se postave pitanja i odgovore vrlo kvalitetno. šta ću vam ja uopće :D
imaticx, kako?
mlesic, radi li program na linuxu?
Mislim da ne podržava USSD, nisam siguran... Manje više svi su uređaji zte, t-mobile i vipovi...ali u svakom slučaju pokušati, instalirati program, utaknuti stick i vidjeti hoće li prepoznati - pa ako radi, radi! Za linux sumnjam da radi, to je windows program, možda postoji opcija kakva za linux...vjerujem da mora biti neki connection manager za instalirati...Ali konekcija kao konekcija na linuxu se jednostavno postavi i radi - bar je uvijek meni radilo i vip i t-mobile i carnet i sve - kada zapne s windowsima, javlja greške, odbija suradnju - zato je tu ubuntu na kojemu sve uvijek radi! :D
Aktivacije, deaktivacije i to raditi alternativnim putem, preko weba, pozivom službi i tako...Može se s weba slati sms - websms nakon što se registrira...ako nekome baš treba slanje sms-a...iako velim, trebao bi biti neki connection manager s podrškom za sms i na linuxu...
Google "join air linux" i dobijem ovo: http://tboxmy.blogspot.com/2010/04/i...ntu-linux.html
Znam da ti obično najjeftiniji su zte već godinama...Kupio sam jedan u t-mobile i ZTE je, jedan u vipu koji je vodafone, ali zapravo je zte. Znam da općenito po netu ljudi preporučuju program join air...a vjerujem da se može i na stranici proizvođača naći softver najnoviji - znao sam skidati tako sa vodafone stranice njihov lite connection manager...ono što bude na vip sticku samo-instalacija!
Ja inače preferiram Huawei jer se većina ili čak svi daju otključati softverski, putem kalkulatora. Ne znam kakva je situacija sa ZTE-om.
Što se tiče softvera za spajanje, nikako ne preporučujem Vodafone Mobile Connect jer može stvarati probleme ako otključaš stick, budući da ima hardcodirane Vipove postavke. Preporučujem koristiti softver od proizvodača, za Huawei je to Mobile Partner. Ili neki univerzalni, poput MDMA. On je dobar jer podržava USSD.
kratko pitanje, ako se pređe na bonbon do 30.9. i nadoplati 40kn onda se ima mjesec dana free 1000 minuta, sad ako želim opet nadoplatiti za 2-3mj. bon od 40kn jel i onda dobijem free 1000 minuta?
Tako je. Sve do 2020. :)
@rak21 Nađi neko drugo mjesto za glupiranje.
Bonboni, koja je cijena roaminga u tunisu? pozivi/sms/data? Ima li neka preferirana mreža ili je svejedno?
Poziv prema Hrvatskoj: 16,75 kn/min
SMS: 4,86 kn
Dolazni poziv: 8,52 kn/min
Prijenos podataka: 9,00 kn/100 kB
Svejedno je koja je mreža.
thx. Koji je reket taj roaming,strašno.
Ne glupiram se nit najmanje. Bonbon mreža osnovana je od strane t-mobile te je prilikom osnivanja određeno da će se 2020. god. ugasiti. Čudim se pravo kako tu činjenicu nitko ne spominje.. Cilj mreže nije skupiti prevelik broj korisnika već direktno napasti tele2 (indirektno i tomato ali oni im ni nisu neka izravna konkurencija jer je i tomato osnovan s istim ciljem). Zaboli t-mobile za bonbon što se vidi i po činjenici da sve ozbiljnije korisnike i sami odbijaju od mreže neozbiljnim pristupom "push" problemu. Ovo što agenti pišu da se ne može riješiti je presmješno i priča za malu djecu..
I sam koristim bonbon zbog ajfona ali push me ubija.. Prije toga sam bio dugogodišnji tele2 korisnik no njihovo konstantno dizanje cijena, nikakvi mobiteli i u zadnje vrijeme smetnje sa signalom, odvrratili su me od namjere da i dalje koristim njihove usluge čime su direktno izgubili 20-ak korisnika..
Ko živ ko mrtav do 2020. :) Do onda ima više od 8 godina, to je u mobilnoj industriji cijela vječnost.
Oprostite što sam sa vama podijeli informaciju koju nitko ne spominje.. :haha:
A gle, hvala na informaciji, ali stvar je u tome sto si ti napisao kao da je to neka katastrofalna stvar, a u biti nije nista strasno... imat cemo jos 9 godina jeftinih i besplatnih razgovora, a ako 2020. stvarno ugase bonbon, ljudi ce jednostavno prijeci na neku drugu mrezu, to bar nije nikakav problem. A do tada ce se vjerojatno pojavit jos novih i jeftinijih operatera
rak21, bas si me nasmijao. :-)
Na forumu sam vise puta pojasnio u cemu je problem s pushom. A izjave da agenti na ovom nicku prodaju spiku i da cemo se ugasiti 2020. godine nema smisla detaljnije komentirati.
Zivi bili svi mi pa cemo vidit hoces li biti nas korisnik i 2021.g ;-)
Bonbon.cek - drago mi je :) bolje da se smijemo nego svadamo..
Zadatak svakog agenta, ne samo na ovom forumu je da prodaje spiku. Oprostices, to ti je u opisu posla na 1. mjestu i to je nepobitna cinjenica. Isti si i ti, i t-mobile, vip ili agent bilo koje druge mreze. Da radis za Vip ne bi visio u ovoj temi vec bi istu pricu pricao u tudu korist. I to je ok.. Posao je posao..
Ali ovo s pushem bi bilo smijesno da nije zalosno. Svejedno, onih 20 i kusur korisnika koje sam spomenuo je skupa sa mnom preslo u bonbon, da ne pomislite da sam necija krtica :)
bonbon je team i na ovom nicku pise i agent i voditelj korisnicke podrske i manageri pa i direktor Lordan Kondic koji je imao i chat s korisnicima jednom prilikom. Tako da nema govora o nekakvom skrivanju i prodavanju spike. Kad se pojavi problem svi ga skupa pokusavamo rijesiti. Nekad to ide brzo nekad treba vremena.
Super ako ti je ekipa na bonbonu. Troskovi su sigurno manji. ;-)
Moze onda pitanje agentu, voditelju, manageruili Lordanu samom? Zasto ostale mreze koje imaju zero facebook nemaju problema s pushom? tj. Zasto ih samo vi imate, u cem je fora? Ako nije namjerno kosto rak veli. :)
Evo prijedlog agentu, voditelju, manageru ili Lordanu samom: ugasite zero facebook dok ne riješite opciju s pushom - tj. neka push radi a i facebook samo ne ta glupa fora za džabe! Neznam zašto se daje tolika prednost tome da se besplatno pristupi facebooku u odnosu na gmail, push facebook aplikacije, skype, viber i ostale aplikacije koje svakodnevno koriste push! Usput, taj zero facebook je okljaštena verzija fejsa bez slika, preko stock browsera - jel tako!?
Stvarno smiješno!
Dakle, ukratko: ugasite zero facebook ukoliko je to razlog poteškoća s pushom!!!
I, agentima koji rade na call centru recite da ne pričaju ljudima kako push radi i da je do korisnikovog mobitela, postavki, da restartira mob, i sl. kada kasni, i ne radi!
Jel koristi tko uopće taj zero facebook???
Koristi, svaki tinejdžer ;) Mogu se kladiti da je bar trecina svih pitanja na koje odgovaraju agenti "zasto mi ne radi 0.fb?". Baciti oko na bonbonovu fejs stranicu i sve ce ti biti jasno :)
Ja bih isto radije push i ne koristim uopce taj 0.fb, ali sumnjam da ce popraviti push nauštrb besplatnog fejsa.
Ja jesam jednom da vidim kako to izgleda. ma ne trebaju gasit, ima ko koristi ali barem da daju suvislo objasnjenje. Jer bonbon je tekomova tarifa u biti, isto kao simpa. A push i fejs tamo rade. Pa mi je objasnjenje malo blesavo, kao- ne radi push jer fejs pinga sve blabla-mos mislit. :d Pitajte simpa ekipu kako su to rjesili. :D
Niten, ne radi jer "baza" bonbona nije identicna simpinoj. Da je to dva klika na kompu rijesili bi. Voljeli bi da je tako ali nije.
Ekipa koristi zero facebook jer je besplatan. Koliko god pristup aplikaciji bio sitan po pitanju podatkovnog prometa opet se to naplacuje.
Realno, cim ste tu na cafe mobilu ja vas sve smatram advanced userima. Vi svoje mobitele znate u dusu i raskopat cete sve da nadjete rjesenje za problem.
S druge strane imamo hrpu korisnika koja koristi zero facebook. Vrloooo veliki broj ljudi to koristi svakodnevno. Ako nemaju kn na racunu onda je zero facebook doslovno zamjena za npr. SMS.
Problem je tu, rekli smo kad bi mogao biti rijesen i ja osobno jedva cekam da to sredimo. No iskreno, push problem prijavljuju useri kao vi i kad ta tema utihne na cafe mobilu prodju tjedni i tjedni da se taj problem ne spomene. Zero fejs pinganje je bilo dovelo do kaosa zbog cega je i stavljena blokada koja je na vasu stetu i koja vama smeta i zivcira vas i smatrate bonbon tehnicare amaterima.
Zbog nastale situacije jedino sto trenutno mozemo reci je: "Da, sorry, to je tako. Ispravit cemo i nadamo se da ces unatoc ovoj mani ostati na bonbonu."
Voditelj korisnicke podrske, Hrvoje
Prijedlog, dok se ne riješi problem - zašto ne date korisnicima (koji zatraže recimo) npr. par megabajta gratis kao za pristup facebooku...tako da umjesto zero fejsa bude fejs a opet je besplatan jer su korisnici dobili besplatne megabajte...dođe na isto - ostvaren promet je ostvaren promet...zvali ga mi zero fejs ili bespla megabajti! Taj promet preko zero fejsa je mislim stvarno minimalan - bil' 10 MB pokrilo mjesečni trošak zero fejsa? U svakom slučaju neko polovično rješenje gdje će raditi obje stvari, i push i fejs...dok se ne ispravi kak spada!
Ovo trenutno vidim jedino kao favoriziranje korisnika koji nemaju novca na računu i nemaju aktivirane podatkovne pakete, dok oni koji kupuju internet pakete od 1GB ili sl. iste ne mogu potrošiti na svojim pametnim telefonima jer pametni telefoni su prepametni! Dakle, mail, viber, skype a zapravo mi ništa to ne radi kako spada! Gdje da potrošim onda tih 1 GB? Opera mini sigurno neće toliko pojesti...
Pošteno bi bilo da ne bude ni jedna skupina korisnika oštećena na račun druge skupine, tako da još jednom savjetujem nekakvo "između" rješenje! Ovo "sorry, to je tako" neće dugo držati vodu...
mlesic, nikako ne dodje na isto jer poklanjanje megabajta tisucama korisnika nije rjesenje. To otvara mali milijun dodatnih komplikacija.
Cek, znaci bitniji su par tisuca korisnika koji kupe 40kn bon mjesecno i svakodnevno koriste zero od nas par tisuca koji mjesecno kupimo najmanje 1 L paket razgovora i interneta?? Eto dokaza opcepoznatoj tvrdnji o namjerama koje stoje iza osnivanja mreze; nije bitno sto ne trosite kod nas; samo je vazno da drugim operaterima (tele2) ne ostavljate novce. Zalosno ali eto, taktika pali. Niste to vi zasluzni vec management tele2 u RH kojemu bih ja kolektivno dao otkaz.
OK, do sad ste pogodovali toj skupini korisnika, sad lijepo ugasite FB pa pustite push a njima objasnjavajte zasto fb.0 ne radi i zamolite ih za strpljenje dok se problem ne rijesi.
Ali molim vas, nemojte vise pisati nebuloze tipa: "No iskreno, push problem prijavljuju useri kao vi i kad ta tema utihne na cafe mobilu prodju tjedni i tjedni da se taj problem ne spomene." jer je zalosno ako vi vjerujete u to (vjerujem u vasu kolektivnu inteligenciju pa cisto sumnjam). NEMA korisnika smartphone.a kojeg to ne zivcira i kladim se da masa razmislja o prelasku na tomato jer ovom zadnjom tarifom izbijaju vas iz cipela; makar sto se tice korisnika smartphone.a koji ionako trose na pozive i net. Sto da se vise zalimo kad je ocigledno da vas taj problem ne dira previse jer realno, bonbon mreza nije pokrenuta prije 3mjeseca da objektivno postoji razlog zbog kojeg problem do sada jos nije rijesen.
Jos jednom; ne pisem ovaj tekst da velicam konkurenciju vec da izrazim zadovoljstvo s moje strane kao korisnika vasih usluga a siguran sam da i 99% vlasnika smartphonea misli isto.
P.S. I sami se reklamirate kao mreza koja je osmisljena za korisnike pametnih telefona (samo njih i imate u ponudi) pa tim jos gore..
Ja predlažem, pošto imamo sad one ankete na facebooku, da postavite anketu. Ako je više korisnika za push, 0.facebook ima da čeka dok se sve ne riješi. Ako ih je više za besplatni fejs, onda ostaje ovak kak je. Anketa da traje 4-5 dana, nakon tog vremena, vidi se šta korinici žele, i gotovo. Barem bi rješili dileme da li više ljudi želi fejs ili push. :)
Super ideja,postavimo anketu na fejsbuku dal da imamo đaba fejsbuk il neki puš za koji pola njih s fejsbuka ni nezna šta je. Ajmo postaviti anketu tako da se svima pošalje pushom poruka na skajp ili viber pa da odgovorimo da li želimo push ili zero fejsbuk.
Meni je zanimljivo kako bonbon izgleda jedini ima tu specifičnu "bazu" koja neda zero facebook i push. Od svih baza svih operatera,oni eto, baš tu imaju. I godinu dana se jadni trude da to poprave,al nikako.:) Ako ste već odredili da ćete biti 'frendli' , 'kul', 'iskreni', ' bez spika' onda fino recite- neće bit pusha jer ne želimo sjebat simpu/tekom i bok. Al ok,nije da će se to desiti.
Ja predlažem da Tele2 organizira nekog da s 20-ak profila spama fb wall od Bonbona svako malo i da pitaju zašto ne radi push,kad će proradit push,zašto ne radi skajp,viber... :D Da su pametni već bi to radili.
Niten, da lazemo (kao sto neizravno napominjes), ne bi najavljivali rjesenje problema. A simpu "tucemo" na mnogim drugim poljima. Ako cemo o tome da "cuvamo" konkurenciju. :-)
Bonbon fura kao što je rečeno smart spiku, internet, smartfonovi i tako to, čak ima i besplatan fejs koji isto zahtijeva internet...Ali ja na svome smarfonu MORAM imati aktiviran neki internet paket i para na računu - zašto, pitaju se neki sada sa dummy telefonima!? Pa zato što čim uključim data automatski se nešta u pozadini sinkronizira, gmail, fejs aplikacija, market provjerava, sync kontakata na servere gmaila, fejsa, sony ericssona...Uglavnom, hoću reći da mi automatski jede neki promet - drugim riječima, ja nemogu na smartfonu koristiti zero fejsbuk bez da mi pojede novaca (moram imati na računu ili data paket)...istina, taj zero fejs ne troši promet - ali na smartfonu nemogu upaliti internet bez da nešto u pozadini sinkronizira...to je i smisao smarfona, upravo i zbog pusha se zove smarfon, zar ne!?
Onaj tko to može su dummy telefoni, koji imaju stalno upaljen 3G ali se ne troši data promet osim kada pokreneš baš browser...tj. zero fejs i onda ti ne skine ni lipu...
Naravno, ako nemam na računu na smartfonu ili nemam data paket aktiviran onda mi dolaze poruke da nemam na računu da ovo da ono, da nadoplatim - mobitel pokušava sinkronizirat štošta...
@bonbon - kako poklanjanje mb otvara dodatne poteškoće? Lijepo svim korisnicima na račun uplatite 10 kn kao umjesto zero fejsa - ako baš toliko žarko želite subvencionirati pristup fejsu!!! Kako je moguće slati korisnicima poruke masovno, da je nagradna igra!? Tako isto masovno uplatite 10 kn - ili sad sustav ne dopušta ni to!? Koliko se sjećam prije par mjeseci ste uplaćivali po 40 kn SVIM korisnicima koji su imali poteškoće u T-mobile mreži...sjećate se ono, kada je tih 40 kn ujedno aktiviralo i 1000minuta...znači da se ipak to može! Može li se na svakoj sim kartici zasebno definirati dal netko želi zero fejs ili push!? U smislu da defaultno radi fejs a tko želi da mu se onemogući, a aktivira se push!? Da postoje dvije baze - odvojite ih! Koliko znam kod tehnologija se može skoro sve što se poželi, tj. što programer isprogramira!
Zašto mi toliko prigovaramo oko pusha? Pa zato što smartfon bez pusha nije ništa bolji od dummy telefona! Da sam htio dummy telefon - kupio bih dummy telefon i išao za zero fejsbuk!
@bonbon - Ajde dobro, nećemo tući više praznu slamu - dajte nam bonbon recite datum (mjesec ili godinu) kada možemo očekivati definitivno da proradi push kak spada nama koji koristimo smartfonove i kupujemo internet pakete i bonove...tj. nama "advanced userima"!? ;)
Svatko, ali bas svatko sa imalo pojma o trzistu i ekonomiji zna da vi niste konkurencija ni simpi ni t-mobile.u vec njihov (polu)proizvod. To je kao da se u upravi tomata hvale kako su sjeli na kicmu vipa i konstantno im oduzimaju korisnike. Ne budite smijesni.
Ovdje se radi o pokusaju zasicenja preostalog dijela trzista te oduzimanju korisnika druhim mrezama.
Evo jednog opisnog primjera; u manjem gradu postoji 1 trgovina biciklima. Isti vlasnik otvori jos jednu ili cak dvije trgovine u istom gradu.. Recite mi; da li je druga (ili treca) trgovina konkurencija prvoj?
Na taj nacin, zasicivanjem trzista, sprecava se dolazak konkurencije. Kratko i jasno..
Mephisto, a sluzebi podaci kazu koju brojku? :-)
mlesic, slazem se da mlatimo u krug, ocekivani kraj problema je kraj ove godine.
Prvo, sorry kaj ti rezem post, ali mi se cini prevelikim za quotanje pa sam ga eto ovako ofrlje odrezo.
Slazem se za ovo kaj si napisao sa 0.fb-om.
Ja sam do sada mozda jednom otisao na 0.fb, i nemam vise namjeru ici na njega.
Trenutno koristim HTC Desire i neko vrijeme sam eksperimentirao sa 3G Watchdogom (program koji prati internet promet).
Uredno sam u postavkama iskljucio syncove i zabranio background data, mobitel mi kada upalim data skida nesto sitno KB-a
Dakle opet mi se trose pare sa racuna.
Ipak mi je drago kaj nisam prebacio broj u bonbon, nego koristim bonbon karticu u drugom mobitelu samo za minute.
mlesic U pravu si. Predlažem da pišemo peticiju HAKOM-u. Zbog čega ? Usluga nam se uredno naplačuje (korištenje interneta) a nije kompletna. Net-Bonbon-korisnik, slaba karika Bonbon (koja to naplačuje a ne ispunjava sve navedeno - Nigdje na njihovoj kartici koju kupim na kiosku to ne piše, da ne radi push.
Da slučajno ne posjećujem ovaj forum mislio bi da mi je mobi u kvaru.
Ankete.. hm .. sumnjivi rezultati..
Na Bonbonu, kad imate iskljucen 3G i cjelokupni Data promet, a ukljucen WIFI. Da li onda push radi normalno?
Naravno da na wlanu radi..isprobao sam i skype i radi odlicno.. Nego sam pokusao onda koristiti taj isti skype proeko 3g i samo pola sekunde me sugovornik cuje i nista vise.. ne radi uopce.. Tako sam deinstalirao skype i psovao misleći da je do mobitela,ili skypa...a ono bonbon nesto blokira. Push mi radi na 3G sada samo kad ukljucim data..valda onda mob pinga ili nesto sync..pa kroz minutu dobijem mail,facebok poruke i sl. Uglavnom do kraja godine ce proradit i push! :D
@-->Cionn<-- Ma nek si ga odsjeko - mrzim to qvotanje, koga zanima nek pogleda post ranije...samo se pravi šuma onda, a najjače je kad se citira citirani post citiranog posta...čitavo stablo nastane!
Meni push nije od životne važnosti - ima bonbon daleko više prednosti, ali pošto ne visim na fejsu i gmailu volim da mi dođe obavijest kada dobijem mail - a ne da vidim za par dana kako me netko nešto hitno trebao... Evo, čisto zato je push stvarno nužna stvar! Da ne napominjem viber, skype i ostale IM programe - također mi nisu od neke životne važnosti, ali zašto ne: nazvao bih ponekad ljude preko skypa, ima tih gigabajta za potrošit! :D
Evo, bonbon kaže do kraja godine će biti i to - tako da sada se samo trebamo strpiti malo! ;)
Kupio sam Bonbon SIM karticu i pokusavam ju aktivirati, ali bezuspjesno! Poslao sam s tekstom BROJ na 0977. I dobio pitanje da odgovorim na poruku s brojem opcije (za odabir broja telefona). Ali, sto god da napisem i posaljem, dobijem odgovor "Nepoznat tekst poruke".
Upisao sam 2
Pa sam upisao 2)
Pa sam poslao cijeli odgovor koji mi pise pod opcijom broj 2
I nista! Svaki put mi javi je tekst nepoznat. Vec sam lud. Mislim da je to prekomplicirano izvedeno
Trebaš poslati samo 2 bez ičeg ostalog. Probaj ne odgovarat na tu poruku koju dobiješ nego svaki put šalji baš novu poruku na 0977, ja sam imao sličnih problema s internet karticom i to mi je pomoglo :)
zanima me da li je 0.facebook.com besplatan putem gsm prijenosa-wap? ili samo ide preko gprs-a?
Mislim da bonbon ni nema broj za CSD pristup internetu.
Tako je, bonbon nema pristup preko CSD-a.
Predlažem bonbonu da omogući sms gateway uslugu - tako da u gmail onda lijepo mogu staviti da mi se prosljeđuje obavijest o mailu na sms...znači mail 38597XXXXXXX@sms.bonbon.hr kao što ima na 38598XXXXXX@sms.t-mobile.hr
Ta usluga bi bila čak još bolja od pusha - jer nemora biti uključen data promet koji jede internet promet i još više bateriju...da ne spominjem kako u području bez 3G signala od interneta nema baš puno koristi - tj. naizmjenično ili internet ili gsm usluge (razgovor, sms) - a naravno internet se vuče sporije nego puž.
Ovako, kada stigne mail, proslijedi se obavijest na sms - odlično!
A tko želi može staviti i da mu se za fejs poruke šalje obavijest na mail - koja opet bude poslana na mobitel putem sms-a - ODLIČNO! :D
Budući da je HT to ukinuo za jednu svoju prepaid uslugu (Simpa), ne vjerujem da će to omogućiti na drugoj. Ali ostaje da vidimo.
vjerojatno je neko vec ovo napisal, iskreno neda mi se citati cijelu temu... po meni bi bilo bolje da provjera paketa ide isto ko i provjera stanja na racunu i besplatnih minuta, a ne slanjem poruke...
Offtopic: fejs je promjenio politiku oko slanja mailova za primljene poruke još otkad je spojio inbox i chat usluge pod jedno. Sada šalju mail o novoj poruci 15min nakon što si je primio pod uvjetom da u međuvremenu nisi pristupao fejs accountu. U spurotnom mail nećeš niti dobiti. Pretty lame, I know :)
mlesic, iskreno, nije u planu uvođenje takve usluge. trenutno nam je prioritet riješiti ovaj push problem.
Ja predlažem da BON-BON riješi mogućnost nadoplate mobilnog interneta putem besplatnog SMS-a putem samog sticka, a ne prebacivanjem kartice u mob ...
A ja predlažem strasilo da ode na web bonbona pa od tamo da nadoplati svoj bonbon broj. Isto tako može nazvati službu za korisnike pa tako nadoplatiti svoj broj. A ako želi može i pudem ussd koda si nadoplatiti sa računala:
http://cafe.mobil.hr/threads/72029-B...=1#post1001998
A ako stvarno voliš prebacivat karticu u mob - možeš i tako...Prvo malo probaj search koristiti strasilo! - možda si zaboravio na vlastitu diskusiju ;)
@bonbon - uredu, riješite taj puš problem, lijepo je to jel ga koristi puno aplikacija. A sms gateway već postoji - priupitajte t-mobile kako to i šta treba, pa copy/paste kod sebe...možda isto tako i za problem puša...
Zar to samo meni za mail izgleda sms gateway kao bolje rješenje od pusha!? Većina ljudi (pa i ja) ima ugašen data, a svi mogu primiti sms! I to u svim prilikama i pokrivenosti signalom, bez obzira na državu u kojoj se trenutno nalaze...pa onda ukoliko sam u mogućnosti upalim data i skinem mail eto pushom! :D
Znam da vam nije u planu sms gateway ali spominjem to jer mislim da je to starija tehnologija - još prije ko zna koliko godina sjećam se imao sam to na simpi ili vipu- već se ni nesjećam više... Ali se sjećam da je bilo odlično jer mi mail stigne na sms, ja se spojim i pregledam ga! Mislim da tada nije bilo ni 3G ni tako tih naprednih gluposti :D - znam samo da sam mail dobivao ODMAH bez problema (tj. zaglavlje maila i početak), dovoljno za obavijest jel bitno ili ne!
Sve ovo što si naveo je alternativno rješenje, da ne kažem "krpanje" tuđih pogrešaka... Zašto bih se ja kao krajnji korisnik trebao "snalaziti" kako nadoplatiti bon ... ?!?!? wtf .. :o
btw: pozivom službi za korisnike su mi savjetovali da bon nadoplatim stavljanjem kartice u mob .. ;) .... da bi račun nadoplatio preko weba, moraš imati nešto na računu .. itd.. itd .. ;)
zar je toliko problem napraviti skriptu koja će prepoznati 14znamenkasti kod sa bona i usporediti ga sa telefonskim brojem s kojeg je poslan sms i na taj broj nadoplatiti iznos... ?!?
Ajmo tjerat mak na konac, kakve skripte i uspoređivanje i bakrači - znači imaš program kojim šalješ USSD kod KAO I NA MOBITELU...i zato nemoj izmišljati gluposti. Recimo ti kao krajnji korisnik misli dal imaš na računu da nadoplatiš preko weba - a možeš to i sa nekog drugog interneta/kompa kao registrirani korisnik...
Evo prvi puta čujem za ideju nadoplate bona sms porukom - WTF!?
Kraj 4 načina nadoplate bona ti bi još jedan, PETI...i to preko goluba pismonoše!? WTF!? :D
P.S. odakle ćeš poslati taj tvoj sms - da bi to mogao sa kompa treba i opet neki program! Odakle ti taj program sad kao krajnjem korisniku, kako si njega mogao smisliti? Koliko znam iz dialup veze se ne može slati sms... Znači jedino golub bi mogao biti idealno rješenje za tebe kao krajnjeg korisnika! :D :D
Ja ti samo pokušavam reći da nemogućnost nadoplate mobilnog interneta putem *123*14znamenkasti kod# preko samog sticka smatram kao veliki propust operatera i sugeriram da se to na neki način omogući na neki jednostavniji način ... Hoće li me netko od strane operatera uvažiti ili neće, to je njihova stvar...
Kad kupiš bon za nadoplatu, na njemu ti uredno piše da ga možeš nadoplatiti na taj način, ali ustvari ne možeš i time se kupac dovodi u zabludu, što je btw. prekršaj .... no ovo nije tema o tome ... ;)
Moja kritika je bila dobronamjerna za poboljšanje usluge ... i time moja rasprava o ovome završava... eod
Nadopolata putem *123*14znm.kod# se može izvršiti ovim programom:
http://www.nerve.org.za/mdma/
ili direktan link: http://www.nerve.org.za/mdma/mdma10030c.zip
-->puno toga nije servirano na pladnju ali zato i postoji internet! Evo, možda bonbon jedino da stavi ovaj link na svoju stranicu s detaljnim uputama kako bi svi bili sretni! ;)
Ta usluga se je zloupotrebljavala i onda su ljudi umjesto sms-a poslali mail (sa PCa, a moze i sa mobitela) i tako se jeftino dopisivali. Mislim da su zato i t-mobile i VIP ukinuli ili ogranicili tu uslugu. Gubili su novce, pogotovo kad usporedis da neki i danas naplacuju 0,49kn za sms :( a ovako se potrosi 1-2kB na e-mail (do 160 znakova) :D
Inace ima i za ovo rjesenje, da dobijes samo obavijest da ti je stigao mail ali bez sadrzaja tko ti je slao i subjecta poruke (po meni bez veze jer moze biti i neka reklama/spam/...)
Vjerujem da bi mnogima (između ostalog i meni) to bilo super rješenje, recimo meni ne dolaze nikakvi bezvezni mailovi i svaki koji mi dođe je bitan ajmo reći.
No dobro, nek nama bonbon sredi push da ne moram ja stalno ručno provjeravat mail pa neće biti potrebe za tim smsovima :)
A dobro, nek uvedu ponovno uz recimo mjesečnu naknadu - uredu mi je i platiti tko želi, ili nek ograniče broj smsova koji stignu mjesečno...Meni isto dolaze samo bitni mailovi, kad god dođe spam ja napravim filter i riješen problem. Da je push ispravan ne bi bilo baš potrebe za sms gateweyem, ali opet dobro dođe i ta usluga - jer data troši bateriju! Kod edge signala isto nema baš puno smisla imat data on...
prebacio sam VIP broj u bonbon, sutra ujutro treba prijenos biti odrađen... šta ćemo sad dalje? :D moram aktivirati broj, dobijem koju kunu za dobrodošlicu ili odma po bon i koliko mi kartica "traje" kad ju aktiviram, bez prve nadoplate?
staroj sam broj prenio u tele 2 i ako se dobro sječam samo je poruku treblo poslat i dobila je "početnih" 10ak kn i broj je odma imao trajanje 2, 3 mjeseca...
moras nazvati neki broj, nebitno koji, da se aktivira kartica, teta bu ti rekla da nemas para na racunu, to zanemari, odma posle ti dolazi poruka da je kartica aktivirana... kroz par minuta nakon kaj aktivacija prode mozes ukucati prvi bonbonbon jer ti je stanje na racunu 00.00kn... kartica inace bez ukucavanja bona traje 3mj ako se ne varam...
baš dugo nisu imali neki mob na akciji :D
mogli bi.... :D
Kad se već radi oko pusha, bilo bi lijepo i da promijenite obračunsku jedinicu u paketima za internet. Vjerujem da bismo svi bili zadovoljni sa 10 KB, ne mora biti baš 1 :p
mislim da bi bonbon jako profitirao kad bi uveo posebne internet kartice i povoljne tarife za mobilni internet koji bi vjerujem puno koristio korisnicima tableta.... jer čemu plačati svaki dan za 300mb 3kn kad jednostavno možeš aktivirati 9gb za 90kn mjesečno... ne vidim nikakvu svrhu...
U Libiji nema mobilnog intreneta i nema operatera Bonbon
tadeii, za sad imamo jedino tu opciju 3kn 300MB, ako ti je malo možeš i u istom danu opet aktivirati novi paket i dobiti isto 300MB za 3kn.
Za korisnike tableta, a stavite sim karticu od podatkovnog interneta vipa ili t-mobile i surfate podatkovnim tarifama koje bolje odgovaraju...A za ovako neki manji promet, može se staviti voice kartica od bonbona gdje je 60 kn/1GB tj. 30kn sada uz nadoplatu 80kn bona.
Također, ako je ta tarifa aktivirana na mobitelu, može se laptopom/tabletom "nakačit" na internet od mobitela (wifi tethering, BT tethering, USB tethering...)
https://market.android.com/details?i...=search_result
Evo, ta stvar radi kod mene na x10 mini (2.1 android)... :D
Inače, što se tiče podatkovne mobilne usluge - ja koristim vip pretplatu uz carnet za 100kn/mj. 15GB na stolnom kompu.
Ovo kod bonbona je dobro za ljude koji žele povremeno, svakih par dana imati net...lijepo 3kn i imaš net taj dan. Kad netreba, ne košta te ništa. Ak ti je dosta 1GB, imaš na voice kartici. Ak bi još više - onda imaju pretplatničke tarife drugih operatera. A za najviše je ipak najbolje uzeti fiksni net... :D samo onda nema mobilnosti.
Ajde uvedite nesto tipa Simpa Mix kao sto je bilo. Dakle obavezem se da cu kupovati bonove, neki trajni nalog il kako je to vec islo, pa mogu jeftinije dobit mobitel.
Nije u planu za sad ;)
da ponovim pitanje na koje nisam dobil odgovor, imate mozda u planu sloziti provjeru potrosenosti paketa prek *xxx# koda?
@blebla - Probonbon aplikacija!
tocno to, koristi i internet kolko vidim, a ne mislim trositi novce na provjeru niti mi treba internet paket...
Internet mu treba za slanje web sms poruka. A što se brzine tiče, stavi se widget na homescreen pa se provjera riješi doslovno jednim klikom što je sigurno brže od slanja poruke.
Ipak, to je rješenje samo za android, slažem se da bi bilo zgodno uvesti provjeru preko koda :)
Jako je jednostavno, jednim klikom na widget se šalje automatski poruka i dobijem povratnu informaciju o stanju paketa, minuta, stanje na računu, što god... Sada ima i grafički prikaz u obliku widgeta, ali aplikacija čita taj povratni sms i pohranjuje ga u tablicu u aplikaciji...pokretanje aplikacije je instantno (nije to symbian ili neznam što). Štošta bi toga bilo lijepo i mi to vidimo da bi bilo zgodno i sasvim jednostavno za uvesti - ali operateri ne uvode! I ovu aplikaijcu probonbon nije izdao bonbon!!!
Zato, zasad je tako da je preko poruke a ne koda - prije probonbon aplikacije sam imao spremljenu poruku i samo sam je gotovu slao, da nemoram uvijek tipkati Stanje... Meni je osobno taj kod zafrkancija! Predug i prekompliciran za zapamtiti...ovaj za provjeru stanja na računu sam uvijek snimao u imenik i onda stavio na brzo biranje! Aplikacija probonbon mi je sada kao brzo biranje, čak i bolje i brže! E sad nek netko s iphonom ili dumy telefonom isprogramira također aplikaciju koja će biti za te korisnike. Ili kontaktirati kreatora aplikacije na probonbon.net
Bilo da je kod, bilo da se šalje poruka - uvjek je zafrkancija, a aplikacijama se to automatizira i zapravo ja ne vidim razliku jel se šalje poruka ili kod - ja dobijem povratnu informaciju na samo jedan "tap" na ekranu!
Naravno, može se i kupiti android! Zato treba gledati što se kupuje - da to nije neki manjinski zastupljen mobitel kao iphone ili bada os ili symbian koji izumire... :D
Drago mi je što se počinju mijenjati stvari na korist androida - prije su aplikacije uvijek bile prvo (i jedino) za iphone a ostali nek se slikaju. Sada nešto ima za android a nema za iphone, to mora da je šok za vlasnike iphona! :D
A za dummy telefone koje još puno korisnika ima - a njima puno toga nedostaje u odnosu na smartfon...tako da njima to baš ni nije bitno...
Kod bi bio jednostavniji, a nije teško poslati ni poruku - smartfon ionako ima aplikaciju pa im nije bitno! - valjda tako misle operateri!
Valjalo bi u poruci o stanju paketa osim samog stanja ispisati i vrijeme trajanja pojedinog paketa, a ne samo količinu.