napuni bateriju na 100% , napravi wipe svega kaj se može napravit u recoveriju , te onda preko odina flashaj sa 2.2.1. ...
Printable View
napuni bateriju na 100% , napravi wipe svega kaj se može napravit u recoveriju , te onda preko odina flashaj sa 2.2.1. ...
Oficijalni 2.3.2 je stigao... :) Procurio na sluzbenim stranicama...
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=974117
Konačno, probat ćemo čim se napuni. :)
= Citat =:
Samsung Change his system from EFS to EXT4.
This is a lot faster!
vidim da si ga stavljao, kakav je, dal ima market .... izgleda da je to samo beta verzija , dali se može rootat i dali je ext4 , jel vidim da neki nisu makli lagfix... koja je procedura preko odina jel vidim da ima 3 filea
Ima Market, zašto ne bi imao? Nisam probao rootati jer nemam vremena, a ext4 ne znam gdje ću provjeriti osim u recoveryu kojeg nisam stavio, ali mislim da je u ext4. Radi dosta brzo, boot je brži nego ikada, ona animacija ne završi do kraja, već zavibrira i traži PIN. U izborniku se pojavila nova ikona imena Download, ne znam čemu, ali dobro. Sučelje je gotovo identično, statusna i info traka su promijenile boju u zelenu, neke opcije u postavkama su malo izmiješane, potrošnja baterije mi se čini nešto manja, dodano je dosta podataka u onom popisu i to je uglavnom to.
A sad malo negativnih stvari... Nekako mi se čini da je ekran nešto manje osjetljiv i da kinetički scroll sporije radi. Na nekim mjestima kao što je popis poziva i dalje zaštekava kad ima više od 10-ak brojeva. Veći problem od toga je proximity senzor. Izgleda da su ga dobro smrdali. Danas sam tri puta vadio bateriju jer se ekran, a ni tipke nisu htjele uključiti nakon razgovora, mrtvo totalno. Četvrti puta se uključio nakon par minuta. Ne znam koji mu je vrag, je li senzor odlučio krepati baš kad sam flashao novi ROM ili software ne upravlja dobro, ne znam.
Vratio sam se na official 2.2.1 XXJPY jer su official 2.3.2 i Darky's ROM prepuni bugova.
Ne znam o kakvim bugovima pričaš, ja sam na 9.3 darky, nikakvih problema, ali baš nikakvih.
Ja sam jos uvijek na 8.1... Ne da mi se prebacit a morao bih. Kazu da je 9.3 odlican?
Meni osobno je...
Mislim da je izvukao maksimum iz Samsungovog šrot ROM-a, nije to još uvijek savršeno, ali daleko upotrebljivije od stocka...
ja koristim 2.2.1 XXJPY sa vodoo kernelom (zadnjim) rootan i ukčjučen lagfix , i prezadovoljan , autonomija ok , brzina super , stabilno , nisam zasada primjetio bugove
Gingerbread for Galaxy S coming in March, Froyo for Galaxy 3 and 5
http://st.gsmarena.com/vv/newsimg/11...pdates/big.jpg
Samsung Mobile Romania posted on their Facebook page that the I9000 Galaxy S will be getting Gingerbread (after a quick v2.2.1 update), while the I5500 Galaxy 5 and I5800 Galaxy 3 will be served Froyo soon.
This move will sure earn Samsung some brownie points - the Samsung I9000 Galaxy S may be getting replaced soon, but it's a best seller in the pockets of millions. For the record it's getting a second major OS update (it started on v2.1 Eclair).
The Samsung Galaxy S will first get a minor update to v2.2.1 by 20 March followed by the v2.3 Gingerbread update by the end of the month. The update should come not long after the Gingerbread update for Google's own Nexus One.
If you can't wait that long, the Galaxy S Gingerbread update leaked last week and we took it for a spin. Our benchmarks showed improved performance even with this early version of the software.
The Samsung I5500 Galaxy 5 and Samsung I5800 Galaxy 3 are both previous generation mid-rangers so hopes for an upgrade weren't very high. But the two will be getting updated - Samsung Mobile Romania says that the I5500 Galaxy 5 should expect the update next week (14-20 March) and the I5800 Galaxy 3 will have to wait until the end of the month.
Samsung Mobile's global Facebook page is mum on update details, so the timing is probably region-specific.
GsmArena
Kasne jedno 10-ak dana. Verzija 2.3.2 je već vani, ali ništa ne valja tako da ne preporučam update. Jedino ako to nije službeno priopćenje...
Ako je tebi normalno vaditi bateriju poslije svakog drugog razgovora jer je proximity senzor zakazao i nekoliko puta stiskati tipke po ekranu dok ne prihvati, onda samo naprijed... ;) Dok to ne riješe, 2.3.2 ne ide na moj mobitel.
Jel na I9000 iz T-mobile ponude omogućen nativni wifi tethering (mobile AP)?
Hvala i pozdrav
Kod mene ga ima, i preko WLAN i preko USB-a.
Pojavila se i 2.3.3 verzija, ali radije ću pričekati da je Darky sredi. :)
Vidim, a planiram si u 5mj. uzet SGS.
Kazu da je ova verzija priprema za za sljedeci update...
Sta tocno donosi ta nova verzija (Android 3.0 Gingerbread) u odnosu od starije verzije???
ipak koristi RFS umjesto EXT4
Kako stoji dekodiranje za galaxy? Kolika je cijena i ostaje li dekodiran i ako budem sam nešto mijenjao tipa root i neki drugi rom...Gledam kupiti u vipu ali ne koristim vip...
Vidim par postova ranije nešto u vezi programa SGS unlock - znači mogu ga sam dekodirati?
Koliko vidim, ne mogu se svi tako otključati. Svoj sam probao i uspio, kasnije neki nisu mogli...
Kolika bi cijena onda bila za otključavanje "po gradu" - jel standardno oko 50-100kn? Ima li to utjecaja na kasnije prilagodbe ili na bilo što...pitam zato jer su neke sony ericssone otključavali patchevima, koji onda nakon update preko seusa makne patch, tj. stavi novi firmware...Otključavanje je bilo softwersko... Znam da nema ovo sa sony mobitelima nikakve veze s androidom ili galaxy s ali primjera radi.
Eto i mene u Galaxy obitelji :)
Imam ga dva dana, pa ću ukratko, možda netko ima i koji savjet.
Plus: fenomenalan ekran, brzina rada (iako imam 2.2.1 stock i čekam 2.3 u nadi da će imati ext4), interna memorija za aplikacije (dolazim s Desirea koji ima mizernih stotinjak mb), opet fenomenalan ekran, Swype :) ...
Minus: povremena zastajkivanja koja su se prorijedila s 2.2.1, i ono što me najviše nervira: BATERIJA! užas kako ju brzo pojede, ne izdrži ni pola dana. Jesam li trebao napraviti factory reset prije updatea KIES-om sa 2.2 na 2.2.1?
Stavi neki custom rom ;)
Preporuka: Darky's ili Doc Kitchen
kombinacija stock firmw.. http://hotfile.com/dl/100618077/49a9...XXJPY.rar.html i vodoo kernel http://dl.project-voodoo.org/Voodoo-...ed-update.zipa ja koristom , stabilno , i dobiješ ext4 , imam već par tjedana i zadovoljan
Čekam 2.3.3, kažu svi da radi jako dobro i da je vrlo stabilan, pa ćemo vidjeti, a i nije daleko update ;)
evo ti ga , probaj pa javi http://hotfile.com/dl/111980623/fb97...XAJVK.rar.html
Moram obaviti pripreme, čekam i info kada bi isti mogao biti pušten na Kies :) kako čujem, filesystem je i dalje RFS...
ako se tko dvoumi, ne mora, stavio sam 2.3.3, napravljen root, CWM recovery, i custom kernel sa voodoo lagfixom ext4, mobitel radi odlično, sve super radi, jedini bug koji sam prijemtio je da na dock-u i dalje ostaju upaljene dvije ove donje tipke, pa me to malo živcira, ali ostalo je sve super, i izgleda malo ljepše status bar i sve, tamnije je i oku ugodnije
imam jedan , nadam se malen problem.. ne kuzim kaj se događa s mojim mobitelom.. napunim ga i kroz noc mi se baterija triši sama od sebe i to nevjerojatno mnogo.. npr.. do 30% mi zna otic a nemam pojima zbog cega... samsung i9000 galaxy S.. molim za pomoc..
dali imaš skype instaliran , vjerovatno je do nekog programa koji se vrti u pozadini , dali ti je gps uključen
dakle, situacija sljedeca:
darky's rom jos od verzije 5.x, trenutno sam na 10.0 rc3 (gingerbread verzija temeljena na jvk fw)
spomenuti jvk fw
dark voodoo
prosjek 4 dana baterije uz minimalni lag i maksimalne performanse
Također mogu potvrditi...Darky V10 RC3...tek je sada "to to". Napokon nema više battery draina, 2 dana traje baterija jače upotrebe (prije 1, bez obzira šta radio). Od jutros izgubio 15%, a u međuvremenu surfao, youtube, pozivi, poruke, itd. Preko noći izgubi 1-2% max, prije bi 15-20%. Stavio EXT4 lagfix i u Voodoo control app-u uključio lagfix i za system.
Ne znam kako je meni s official 2.2 ROM-om trajala 5 dana, a s Darkyem ne može ni 3, što god radio...
Može li mi netko pomoći na već postavljeno pitanje?
1. U google kalendaru imam dodatni kalendar hrvatskih praznika. Međutim, unutar Samsungovog kalendara imam samo opciju uključiti Moj Kalendar i Google Kalendar, nema nigdje 3. kalendar s hrvatskim praznicima, a bogme niti bilo koji drugi koji dodam na PC-u unutar google kalendara.
Hvala.
Napravio si sync? Također koristim taj kalendar s praznicima i radi bez problema...
5 dana... možda ako su isključena sva spajanja na bilo što, kompletno isključen packet data, wifi, bluetooth, svi widgeti, svi programi i ako tokom tih 5 dana ne diraš mob i ne primiš poziv ni poruku (u principu to je airplane mode).
Ja sam na i300 pa imam sve to uključeno, redovito se updejtaju svi widgeti, sns-ovi, primam notifikacije od svih messengera, itd.
S takvom konfiguracijom *bilo koji custom rom* uvrh glave baterija traje 1 dan, na službenom možda i malo više ali nisam se nikad zadržavao na službenom romu dovoljno dugo da testiram jer je pre loš.
Prvi put nakon skoro godinu dana da imam mob i nakon svih testiranih custom romova, nekidan stavim gore navedeni Darky V10 RC3 i baterija traje 2 dana, mob gotovo da nema lag-a, sve je nekako brže, pravi preporod. Iskreno, nisam to očekivao ali eto je, ne znam do koga je, do JVK baze (Samsung) ili do Darkyja ali stvar funkcionira tek sada kako je trebala odavno.
Ne, mob sam koristio svaki dan jer je tada bio službeni broj u njemu, najviše na razgovore i povremeno neka poruka i e-mail, a od widgeta imam Fancy Widget, 3G Watch Dog, MyProfiles, Power Control i još neke manje bitne.
http://www.pohrani.com/t/1C/fx/3otw8...219-112744.jpg
To je super, 5 dana sa smartphoneom, to ni C905 ne može. Uživaj kad već ja nisam te sreće ;)
Da, ali sad više nikako ne mogu dobiti ni 3 dana, a kamo li 5 dana. Kad sam stavio Darky's ROM, trajanje baterije se smanjilo.
BTW, i Nokia 5800 je smartphone pa mi je baterija trajala 7-8 dana... :D
Ja sam svog danas odnio na servis a nije star niti 3 mjeseca,stavio preko Kies-a ga na 2.2.1 i sve je odradio uredu . Nije bilo nikakvog prekida i nakon malo korištenja telefona samo se smrzao na tipkovnici za zvanje i nakon toga ništa se nije moglo više sa njime. Ugasio ga vadeči mu bateriju te ga ponovo upalio ,pojavio se T-mobile screan te zatim onaj logo "galaxy s" i nakon toga se upale samo one dvije tipkice na ekranu i ekran se ugasi te svako malo zavibrira i to je to. Pokušao sam i napraviti hard reset telefona ono vol- i pover tipka ali ne reagira na to. Sve u svemu nisam baš previše zadovoljan sa telefonom, a možda ipak na kraju ja nisam imao sreče.
99% da nisi ti kriv nego kies, bilo je već dosta prijavljenih problema s tim smećem od softvera...
Jesam ja jedini SGS-ovac kojem se Fancy Widget Pro zablesira i pobriše sve postavke?
Gdje ti je instaliran? Probaj ga deinstalirati, ali prije toga obrisati postavke, zatim unmountati SD karticu, ponovo instalirati, namjestiti postavke i onda natrag mountati SD karticu.
Hvala. Vidim da koristiš Android 2.3, a ja sam još uvijek na 2.2.1 tako da je možda u tome problem. Nego, koju verziju 2.3 koristiš? Na XDA postoji milijun verzija te vidim da ljudi imaju problema jer je 2.3 još uvijek u Beti pa da te pitam koju si ti verziju stavio i kako si zadovoljan. Imaš li kakva negativna iskustva?
Thanks.
Nemam 2.3 nego 2.2.1, tj. Darky's ROM 9.5 koji samo izgleda kao Gingerbread. Kad verzija 10.0 bude final (koja je bazirana na Gingerbreadu), onda ću nju staviti. Zasad me muči kratko trajanje baterije, povremeno štekanje i loš memory management. Otvorim jednu veću aplikaciju i odmah mi sve ostale ubije iako imam ohoho slobodnog RAM-a.
EVo vam jedan c/p
Dakle, upravo kako je bilo najavljeno za sredinu travnja Samsung je danas počeo postupno puštati nadogradnju na Android 2.3 Gingerbread za model Galaxy S. Još su nam svježe rane i duševne boli koje nam je prošle jeseni nanijela nadogradnja na Froyo, pa smo zato ovoga puta rezervirani i ne vjerujemo dok ne vidimo vlastitim očima. Dakle, jedino što možete je upaliti Kies, spojiti Galaxyja s računalom i čekati Gingerbread. Ako imate instaliran bilo kakav Lagfix deinstalirajte ga, a ako je uređaj rootan un-rootajte ga prije nadogradnje. Sretno…
Eto, ja nadogradio na oficijalni Gingerbread, 2.3.3. (I9000XWJVB) te su mi sada vidljivi svi google kalendari, između ostaloga i Hrvatski Praznici. Ihaaaa... Rekoh da probam iako mi je muka nakon Factory Reseta vraćati sve žive postavke i ponovno štelati Galaxy S.
Taj firmware mogu skinut i preko SamFirmware stranice i daje isti efekt? Nema veze što mi je mob zaključan ?
Uspješno instaliran Gingerbread. Iako sam zaboravil uklonit sim karticu prije flashanja, nisam doživio nikakve neugodnosti. Mob je osjetno brži, malo ljepše ikonice, izmijenjen music i video player.
Nisam zadovoljan Gingerbreadom:
1. Galerija zastajkuje prilikom skrolanja slika. Bila je puo brža na Froyu.
2. Bug prilikom thumbnaila za video. Nije više full screen prvi frame već je neki low res prvi frame preko trećine ekrana, sramota. Primjer:
http://i157.photobucket.com/albums/t...417-181422.png
3. Prilikom zaključanog ekrana, potrebno je 0.5s dulje da se upali ekran nakon što se pritisne srednji gumb. I tada se za 0.1s vidi homescreen pa tek onda lock screen.
4. Općenito je nešto sporiji.
5. Bug da Alarm ne zvoni nakon što se očičsti RAM.
6. Nema Dnevnih novosti.
7. bla bla bla... Loše Samsung...
1. nisam primjetio da zastajkuje prilikom skrolanja
2. za thumbnail za video potvrđujem
3. za ekran potvrđujem fakat mu treba neš dulje
4. nisam primjetio da je neš sporiji , dapaće nešto mi je i brži od 2.2.1 a isto sam uključio vodoo lagfix
5. za alarm nisam primjetio
6. meni nebitno
7 ali 10 mb manje ram memorije ima 329 u odnosu na 339 kod 2.2.1. i više rama uzima dok je standby
ekipa trebam pomoć! s obzirom na malo vremena u životu koristim galaxy i koristim skyp za komunikaciju , no nemogu instalirati normalni skyp jer mi neda a mislim da je uzrok tome firmware verzija 2.1-update 1 molim pametnu pomoć na način da si najkraćim putem stavim taj froyo 2.2 i da instaliram normalni skayp a ne skyp beta kojeg trenutno imam ! hvala
skini kies , i napravi update , jednostavnije nemre ... druga varijanta je preko odina al onda sam biraš šta češ stavit gore ..
uglavnom kies
http://www.samsungapps.com/about/onPc.as
ja imam 2.3.3 JVK flashan preko Odina i nemam tih problema sa alarmom bez obzira ubio aktivne aplikacije ili ram, to se ne pojavljuje, niti imam problema sa ovim videom, normalno je preko cijelog ekrana, jedino to za ekran 0,5s mu valjda treba, al to ni najmanje ne smeta, a mob je općenito brži puno zadovoljniji nego sa 2.2.1, a pogotovo sa baterijom.
ako treba stavim SC pa da se vidi da govorim istinu.
jedino što mi na JVK ne radi je Navigon, al to su svi prijavili da im ne radi, valjda će se riješiti, ostale aplikacije koje sam probao i koristio sve rade.
a ako tko ima zastajkivanja nakon falshanja roma, uvijek je preporučeno nakon što je stavljen novi rom, da se napravi factori reset/wipe data i to bi bilo obavezno.
sa titanium backupom napraviti backup jer on pamti i postavke koje ste u aplikacijama imali, tako da ne treba ih ponovno namještati, factory reset, i restore podataka i to je sva muka
E vidiš, ja sam stavio oficijalni JVB i imam problem s video thumbnail prikazom kao i ostali korisnici. Hmmm...
tek sam sad primjetio da galaxy s ima continuous auto-focus , dal je to dobio sa 2.3.3. fw ili je to imao i sa prijašnjim verijama fw
koja je to ikona (aplikacija) koja pokazuje koliko si potrošio MB od paketa i kako si je stavio na desktop ?
Hvala !!
Momci, dajte detaljnije informacije malo bem mu :D jeste updateali bootloader kod flasha i koliko je JVB bolji s baterijom?
Meni duplo traje baterija na Darky V10 RC3/4 nego prije na Darky 9.5
Pitam za službeni ROM, ne za custom.
Zna li tko kako da prebacim kontakte iz Outlooka (tamo sam ih prebacio kad sam sync-ao N6600slide) na Galaxy S. Kies me traži da nađem datoteku, a ja pojma nemam di se to može nalazit.
Odnosno, ima li tko kakav pametan savjet za prebacivanje kontakata, jer sam ja već ispalio glavom...:cry:
JVB - Baterija mi je jako cudna, jedan dan izdrzi ono bez problema da samo potrosi 10% a ponekad mi npr. kada sam na 50% u roku od 5 minuta padne na 30% ili slicno... Ali baterija se definitivno poboljsala u odnosu na 2.2.1
A kojeg Outlooka, Microsoft Outlook iz Office paketa ili Outlook Express? Uglavnom, obje aplikacije omogucuju export kontakata u neki od poznatih formata. Logiraj se u Gmail i importiraj te kontakte. Tu ih sredi kako ti odgovara, ako znas na sto mislim, puno je brze nego preko moba. Kad zavrsis, napravi backup tih kontakata iz Gmaila ukoliko nesto podje po zlu, pokreni sync na mobu i to je to.
Outlook 2007 je u igri.
Malo sam antitalent za to, pa ne kužim baš neke stvari.
Kad idem u Outlooku na Import and Export ne mogu prebacit u format koji je čitljiv Gmailu niti Kiesu (sprema mi ga pod .pst), a treba mi .vcf
Imaš kakav tutorial za to ili tako nešto? :angry:
Neznam dali sam odabro pravu temu ali imam pitanje dali netko ima isti problem s marketom kada odem na just in i zelim skrolati pojavljuje se FC sad mi je na mobu instaliran 2.3.3
baseband:I9000XXJVK
build number:GINGERBREAD.XWJVB
no medutim dok je bio instaliran sluzbeni froyo vip dogadala se ista stvar
pozz ekipa nije me bilo neko virijeme i nisam cacko po svom SGS-u. Takoder nisam u toku :D
Koliko sam procito ima nova verzija 2.3.3. ako sam dobro skonto Spojim mob ali kies kaze da nema nadogradnji.
Sad ovak zadnji put sam udeto na 2.2.1. onom forom da pecas kies kako sad da stavim novi :D:D:D:D:D
imam:
kies 2.0.0.11044_11
frimware 2.2.1 I9000XXJPY
kernel 2.6.32.9. root@SEP-51#1
POMOC kako da stavim novi frimware HVALA!!!!
Postoji barem tisuću tema kako to napraviti. Skineš firmware i flashaš Odinom.
Službeni update je odgođen do daljnjeg, zato ga nema na Kiesu.
Dobro pa sam pisao o ovome danas :D
Ekipa, je li netko probao spojiti svoj Galaxy S na Kies danas? :D
EDIT: nema veze, updateao sam se na 2.3.3 (službeni :D )
Moj je lock na t-com i preko kies kaže da je 2.2.1 zadnja verzija, na koju mrežu je tvoj mob robogo?
I meni je Kies to govorio dok nisam puko i stavio ROM preko Odina :D
2.3 je opet dostupan, vjerojatno ćete dobiti info u roku par dana:
http://mob.hr/android-2-3-za-samsung...novo-dostupan/
Pozdrav ljudi, zanima me jel ima kakav tutorial na hrvatskom za instalaciju Darky-evog ROM-a. Imam Galaxy-a ali nikako da se odlucim da to napravim. Ekipa kaze da se mob brutalno ubrza od toga. Kolike su sanse da se nesto sjebe bez mogucnosti povratka? Kakavo je stanje sa baterijom nakon instalicije tog ROM-a?
Ovdje su uputstva na engleskom: http://www.darkyrom.com/community/in...ed-daily.2758/
Preporučam da ne ulaziš u ovo ako ne znaš baš engleski jer se lako desi problem, a sva rješenja su na engleskom, pa ako i uspiješ instalirati Darky V10, kasnije ti se može desiti nešto pa će ti opet trebati engleski, a ne možeš se stalno pouzdavati na ekipu ovdje da ti prevađa. Ja ću ti samo prevest uputstva za flashanje Darky-ja, dalje je sve na tebi ;)
S obzirom da dolaziš sa 2.2.1 (Froyo) tebi ide kompletno brisanje mobitela i stavljanje ROM-a. Znači, spasi ono što ti je najbitnije jer to nakon flashanja nećeš više imati.
Trebaš skinut:
Ficetos JVB
Dark Core 2.2
Darky v10 Final
1. stavi mobitel u download mode (dok je ugašen drži pritisnute tipke Volume down (za smanjivanje zvuka), Home i tipku za paljenje mobitela dok ti se na ekranu ne pojavi slika žutog Androida koji kopa.
2. Otvori Odin (koji si dobio u Ficetos JVB paketu) i stavi kvačicu na Repartition, sada odaberi .pit fajl iz istog paketa, a .tar fajl stavi pod PDA kategoriju, spoji mob USB-om na komp (Odin bi ti trebao izbaciti dolje "added" ili tako nešto, znači da ga je prepoznao) i klikni Start. Ako ga odin ne prepoznaje znači da ti nedostaju USB driveri, njih skini od nekud prije svega (samsungov sajt ili google).
3. započet će flashanje, pusti da odvrti to sve (par minuta) i sam će se resetirati te upaliti. Dočekat će te "tvornički" Gingerbread (2.3), no nama treba Darkyjeva verzija. Ugasi mob i opet ga stavi u download mode.
4. Pokreni Odin i nemoj stavljati kvačicu na Repartition, sada odaberi Dark_Core_2.2.tar fajl pod PDA, ne treba ni .pit, i klikni Start
5. Pusti da se mob sam resetira i upali
6. Sada se moraš spojiti s mobitelom na internet, idi na market i skini Darky app.
7. Odaberi što hoćeš u opcijama u toj aplikaciji, samo na kernel i modem stavi da preskoči (skip)
8. Prebaci Darkys_v10.0_Extreme_Edition_Final.zip na mobitel
9. Ugasi mob, ovaj put trebaš ući u recovery mode, a to je isto kao i za download samo što ćeš stisnut Volume UP umjesto volume down tipku. Pojavit će ti se recovery mode u kojem se krećeš pomoću volume up i down tipaka, a odabireš pomoću tipke za paljenje mobitela. Idi na Install zip from sdcard, pa choose zip from sdcard i onda nađi ovaj Darkys_v10.0_Extreme_Edition_Final.zip fajl, te ga pokreni.
Nakon toga slijedi instalacija Darkyja i mob će se sam resetirati (ako se dobro sjećam) i to je to.
Nakon toga preporučam da uključiš oba lagfixa, a to ćeš napraviti tako da odeš u aplikaciju Voodoo Control (imat ćeš je u mobitelu) , pa Lagfix preferences pa stavi kvačice na prve dvije, ext4 conversion i ext4 /system. Nakon toga trebaš resetirati mob držeći tipku za paljenje, ili ga ugasi pa upali i pusti da obavi tu konverziju (zna potrajat).
Ja ne odgovaram ako nešto zezneš, kao što nemam ni vremena pomagati ako ti zapne negdje, ovo sam samo preveo upustva sa Darkyjevog foruma, pa imaj to na umu. Toplo ti preporučam da uhvatiš nekoga tko barem zna engleski da to odradi s tobom...
Sretno
Ja sam stavio Darky 10 i sami problemi! Vratio sam se na 10 rc6. (prije tog sam imao 8).
Ne bih znao, ja sam još na RC4. Znači ova final verzija kažeš nije dobra? Ne znam koja je uopće razlika između final i RC6...
toplo preporučam , ovu zadnju verziju 2.3.3 xwjvh, radi super , bez lagfixa brži od 2.2.1 sa uključenim lagfixom ( mislim na kretanje kroz menije ) , autonomija je nešto bolja
Ma ovaj Darky's ROM 10 Final je katastrofa, ne znam što mu je trebalo da ga tako upropasti. Ni nakon par dana se baterija nije stabilizirala (traje jedva dva dana), prespor je, skin odvratan, ekran se nekad neće isključiti, dialer odvratan,... Kakav je RC6, ima li ga netko? Baš sam se potrudio napraviti sve po PS-u kako bih izbjegao probleme, ali nemam sreće.
ovo je novija verzija , stavio sam je , probao sa IGO-om , gps normalno radi , baterija je ok , a sad još neke detalje ne znam , uglavnom radi super
Stavio si official ili neki moddani ROM?
da upozorim napravite bekap efs foldera , zna se smrdat kod fleshanja , naravno meni se upravo to desilo i opet moram nosit mob u servis ( treci put ) , probao sam razne kombinacije sa xda foruma al nista , uglavnom u tom folderu je smjesten imei mobitela i kriptiran je pa ga nije moguce klasicno upisat sa nekim tekstualnim editorom ... sad mi ne prepoznaje ni jednu sim karticu
i jedno pitanje koje mi je.dosta hitno , koja je verzija sluzbenog roma koja se dobije sa njim , kupio sam ga u vipu
Dolazili su s 2.1 Eclairom, ako se dobro sjećam...
Nego, koliko vam traje baterija s Darkyem 10.0? Jutros oko 8 h sam ga skinuo s punjača i sad u 13 h je baterija na 60%, a nisam ga praktički ni koristio. Napravio wipe, opet isto...
Ljudi molim pomoć
Ostao mi je još jedan ispit na faksu.. Knjiga je preopsirna.. I sad imam neke skripte u wordu i pdfu sa pitanjima i odgovorima..
Sad mi treba neki program gdje cu ubaciti sav taj tekst i koji ce mi raditi dobar i brz pregled.. Imam galaxy s, i svidja mi se nacin pretrazivanja u "zapisima" na mobu.. ali ne mogu tamo staviti text jer u jedan zapis stane 1500 znakova max.. A znam ljude koji su ispit polagali na ovaj način.. Molim za neki program.. Ali ne "documents to go" - spor je na velikoj kolicini teksta.. nadam se da sam bio jasan.. hvala!!!
A kakva ti je potrošnja RAM-a? Ni na ovom Gingerbreadu taj memory management ne radi kako treba. Nakon bootanja troši 260-270 MB od 329 MB ukupno. Kad pokrenem Operu ili duže čitam neke dokumente, obavezno mi ubije imenik i home screen proces i onda nakon izlaska iz aplikacije čekam 10 s dok se boot screen ponovo podigne. To mi nikako nema smisla. Ispada da je 512 MB RAM-a premalo... Sa starim 2.2.1 Froyom je u startu trošio oko 220-230 MB od 300 i nešto MB...
Od jutros ga nisam izgasio i trenutno je zauzeto 203/329MB.
Opera troši oko 50MB dok je upaljena, Android browser oko 34MB.
Nakon boota imam slobodno 225/329 (to kasnije opet padne na nekih ~200).
Može li mi netko objasniti koja je razlika između I9000XXJVK, I9000XWJVA, I9000XWJVB, I9000XWJSD i I9000XWJVH firmwarea na Gingerbread-u 2.3.3 na Galaxy S-u? I što je to CSC code?
Ima li netko problema s novim Touchwiz Launcherom koji se nalazi u novijim custom ROM-ovima kao što su Darky's ROM ili Simply Honey? Meni se stalno smrzava do te mjere da ne mogu ništa napraviti, force closea i reboota mobitel.