Legendo! Care! Majstore! Jesam reko legendo? Sve radi.
Nego zašto se to dogodilo i šta da ne radim ponovo?
Printable View
Legendo! Care! Majstore! Jesam reko legendo? Sve radi.
Nego zašto se to dogodilo i šta da ne radim ponovo?
Da li se varam, ili postoji razlika u kvaliteti kamere između novog Desirea i starog. Kao da je na starom bolja slika tj bolje automatski podešava osjetljivost..
Ili je do ROM-a?
HTC a na žalost ni Desire se ne mogu baš pohvaliti kvalitetom kamere.
Kao i neki Nokia modeli... no nebitno. Nije to tema nego ima li razlike između novog i starog Desirea.
Da napisem par rjeci o caseu, ne zapinje za djep ful je glatka znaci nije plasticna nego je neka vrsta cvrstog gela :) jedino se vidi da je topljena ili sto vec iz dva komada pa malo kvari estetski dojam ali to nije ni bitno, bitno da stiti telefon od vanjskih utjecaja
Pozdrav, nedavno sam nabavio HTC Desire i zadovoljan sam. Updejtao sam na 2.2, sve radi kako spada. Imam pitanje kako backupirati imenik s moba na komp? Naime kada se upali onaj HTC Sync on prepozna mobitel i tamo je sad nekoliko opcija al je People zasivljen, odnosno nemogu tamo nista napraviti. Nasao sam alternativni nacin tako da exportam na memorijsku karticu backup i to onda prebacim na komp. Ali da ne davim puno, zelim imati pregled kontakata na kompjuteru kao sto bi imao sa MyPhoneExplorerom za SE w580.
Spojis se na net s mobom, odes u settingsima na sync, kliknes na sync contacts i zatim se na kompu logiraj na google.com/contacts
Al ako ne mozes kliknut contacts pogledaj moj prethodni post u ovoj temi.
Ili skini neku backup aplikaciju, upisi na market backup contacts(mislim da mybackup i sprite backup to mogu samo nisu free)
Poslano sa Tapatalka
Može netko uploadati jedan kratki video u 720p rezoluciji snimljen na OTA Froyu po danu. Stavite na rapidshare ili neki sličan upload servis, ne youtube..
Cijenim vaš trud :)
Dan, sunčano, snimljeno pred koji dan: http://www.youtube.com/watch?v=uNl-MlkGlB8
Edit: tek sam sad vidio ne youtube. Razlika u kvaliteti nije baš primjetna.
Mi možeš očitati sa Media Infom (skini ovaj without installer da se ne zezaš previše) koliki je bitrate i fps videa? Ovaj file sa youtubea je vjerojatno prekodiran i dobivam čudne cifre.
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 9 447 Kbps
Nominal bit rate : 8 000 Kbps
Frame rate mode : Variable
Frame rate : 15.699 fps
Minimum frame rate : 0.408 fps
Maximum frame rate : 76.923 fps
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 12.8 Kbps
Channel(s) : 1 channel
Sampling rate : 8 000 Hz
Bit depth : 13 bits
Edit: Pogledao sam još tri videa snimana u gotovo istim uvjetima, no oni svi imaju fps iznad 22...
nisam nista rootao, froyo je gore.. mozes li mi par recenica rec o tom radiu koji mi predlazes da updateam? inace, sad sam na gsm only i signal je max cijelo vrijeme no ponekad mi ljudi znaju reci da me slabije cuju.. ne toliko kad sam bio na automatic opciji ali opet... gledao sam polozaj prstiju kada drzim mobitel kao da pricam sa nekim i jos 1000 stvari ali opet ljudi mene slabo cuju... dodje mi da odem u vip i da razbijem mobitel tamo u zidu.. ovo je postalo preiritantno. hoce li mi dat novi desire ili?? star je mjesec i 10 dana i nikada nije bio na podu, bas nikada..
Možda nije do uredaja.
Probaj obaviti par poziva na drugoj mreži. Meni se znalo dogoditi da u vecernjim satima kvaliteta na vipu bude lošija, znale su se i dogoditi i čudne smetnje, nešto poput pucanja?!. Probao sam drugu mrežu-sve ok. :confused:
Jel normalno da mi u cca 3 sata baterija sa 100 padne na 88% u čistom stand by-u sa ugašenim ekranom???
Jedino messaging, konstantno prije zaključavanja ekrana pokrenem "Advance task killer" ali messaging uvjek gori, nemrem zgasti.
Upravo u tome i griješiš. Samo izađi iz onih aplikacije koje to omogućavaju, ostale ostavi. Eventualno zaustaviš one za koje znaš da će nastaviti raditi u pozadini (upravo task killeri su dobar primjer) i to Androidom a ne nekim 3pp programom. Ostale su u RAM-u ali ne troše bateriju jer spavaju.
Edit: Kakav messaging? Za chat? I ostaneš spojen na net? Onda je logično da ti se troši baterija :)
Ne, piše mi messaging i ikona ko od SMS-a. Nemrem to zgasiti tj uvjek kad odem na Kill u advance task killeru i opet ga pokrenem vidim da je još upaljeno. Nevjerujem da je chat jer za to koristim "msn droid"
Prije par dana sam napunio na 100% i napravio battery whipe i super je radilo. 3 dana je baterija izdržala. Nakon toga mi od jutra do navečer pada i na 40% uz skoro nikakvo korištenje. 2-3 kratka razgovora i par SMS-a. Mislio sam da je to normalno al nakon battery whipe sam vidio da može puno bolje, zato mi nije jasno.
Ponavljam, okani se task managera. Samo štetu praviš jer OS ponovi učitava te aplikacije u RAM i troši bateriju. U 2.2 su uveli izmjene tako da recimo System Panel ni ne može ubiti aplikaciju.
Ne baš. Jedino ako ti se neki vrag vrti u pozadini kao aktivan proces
edit: Nisam vidio da se vodi rasprava i na drugoj stranici.. Messaging app je aktivan proces u foregroundu, to je tako i nema pomoći osim da preko adb-a obrišeš aplikaciju. U pravilu messaging sa svojom aktivnošću ne utječe na bateriju.
jel se vama čini da prelaskom na froyo baterija traje malo kraće... sa 2.1 sam nekako dogurao do kraja dana , a sa froyo (bilo koji rom) mi izdrži do nekih 21h tada mi baterija padne ispod 20%
Koji radio?
probao sam svaki radio (za froyo)... trenutno sam na 32.46.00.32U_5.10.05.17_2 , imao sam i onaj 32.47.* ali na tom mi se činilo da se baterija još malo brže troši
ja već par dana testiram i mogu reći da od kada sam napravio update na froyo, baterija slabije traje, najviše 40h a kod 2.1 je bilo i 48h na gore!ali dobro nije mi to neki problem nego zna mi se desit da mi nekad izgubi signal isto tako prije update-a to se nije događalo, mislim da ću morati preći na neki custom rom!
Jel jos netko ima problema sa signalom ili samo ja?
Ugl. zivim u Novom Zagrebu, i u postavkama koristim GSM/WCDMA auto za mrezu.
E sad, signal mi varira od 1-2 crtice, 3 crtice max i to ful na kratko.
Kada prebacim na samo GSM imam 3-4 crtice.
A na WCDMA samo, onda nemam nikakvih crtica. Mozda 1 max.
Jel to treba biti ili?
Na Vipu sam.
ne znam šta bi ti rekao meni sad pun signal živim u Rijeci ali mi se zna desit da dok razgovaram s nekim ostanem bez signala što mi se prije nije desilo niti jednom(prije updejta)
Evo sad se na GSM/WCDMA "normaliziralo".
Oko 3-4 crtice.
No i dalje mi nije jasno zasto na WCDMA imam slabiji signal nego na GSMu...
I ja sam primjetio da je signal na Froyo-i slabiji nego na Eclair-u. Nisam doživio prekide razgovora ili slično do sada. Pretpostavljam da je to povezano s novim radiom koji je došao s Froyom. Možda se nešto promjeni u sljedećem update-u.
Da, preko noci zna dosta past.
Sjecam se kada sam se vracao oko 3 pol 4 doma i imao sam 1 crticu :S
A sumnjam da UMTSu ima kaj puno smetat na otvorenom, cak nema nikakvih nebodera u blizini...
Meni ne "stradavaju" pozivi, nego me to iritira kada unlockam mobitel i imam 1-2 crtice :S
Ljudi je li uopće potrebno stavljati neki drugi rom, tj. rootat mob? Što s time dobivam? I zna li tko gdje mogu skinuti i go aplikaciju?
Pozdrav,
Zanima me jel se može na neki način napraviti da se diskonekta sa 3ga kad ga ne koristi? ili se on sam diskonekta a oznaka ostane??
To je vlastiti izbor. Što dobivam rootanjem
[GPS navigacija] za Android uređaje - igo
Možeš to izvesti recimo Juice Defender aplikacijom u "Apps" postavkama. Aplikacija je malo komplicirana i traži malo prčkanja i isprobavanja, valjda ćeš skužiti.
Skini demo na marketu, a UltimateJuice (update na full verziju) možeš naći ovdje: http://www.blackdroid.net/
kako da oslobodim jos memorije na uređaju, stalno je puna.. di da provjerim uopce kolko je imam slobodno :S.. ono kaj sam ja stavio na njega od aplikacija iznosi 30 mm.. i vise nemrem nis stavit jel kaze da je pun kao.. a ima nekih 7, 8 pjesmi i oko 20 slika.. mozda je to na uređaju a nez kak da to obrisem :S ili premjestim na memorijsku :S
EDIT: omfg sjebo sam nesto.. naso sam di se moze vidjet kolko imam memorije slobodno.. pisalo je pod total space 160 i nesto a pod Internal phone storage 12.40 pise.. stisnuo sam nesto unmount the SD card for safe removal i sad mi vise ne pise kolko na njoj imam slobodnog
A da ti krenes citat upute i tutoriale za koristenje Androida za pocetak? :facepalm:
daj pls reciteeeee.. kak da oslobodim jos memorije na uređajuu
Slazem se sa ravom :doublefacepalm:
Ugasi mobitel, izvadi karticu, spakiraj mobitel u kutiju, i baci ga u smece, jel ocito ne zelis ga nauciti koristit.
Najbolje tj najvise naucis citajuci!
No ajde, da ti odgovorim na pitanja jel sam dobre volje:
-Ugasi mobitel i izvadi i ponovo ubaci karticu. Ponovo ce ti se pokazati kolko imas memorije slobodno.
To ti je zato jel imas 2.1 (Eclair) na Desireu. Na 2.1 jos nema podrske za App2sd odnosno mogucnosti da prebacis aplikacije (djelomicno, tj najvecim djelom) sa memorije telefona na memoriju kartice, kako rootati mobitel i sto se time dobiva procitaj ovdje
Koji ROM izabrati, i sto se njime dobiva procitaj ovdje.
Inace, kada rootas mobitel "dobijes i extra" memorije na telefonu. Tj. rootanjem dobijes full kontrolu nad mobitelom i moci ces oko 140 MB u najboljem slucaju koristiti interne memorije za aplikacije. Za sve ostalo tu je memorija kartice (preporucam 8GB + i class 4+)...
A sad dalje idi citaj ili ce te ljudi pocet ismijavat i ignorat -.-"...
stavio sam juicedefender i ultimatejuice 1.7. Da li možda znaš može li se namjestiti da kad se ugasi ekran (zaključa telefon) da JD pogasi sve veze (3g i wifi) nikako nemogu postavke namjestiti! Uspijem dobiti da mi ugasi wifi i onda upalim ekran i radi mi 3g!! već sam izludio..pretražio sam cijeli internet!( a znaš kolki je internet :)) Hvala!
Iman problem sa snimanjem, jel vama trza kad snimate u HD-u? Kad sniman video svako malo trzne (zapne) i ako malo brze micen kameru onda i zamuti. Mislija san da je do mem kartice pa san stavija kingmax 8gb class 6 al svejedno trza....
Jel ima ko ideju do cefa bi moglo bit?
To je da privuku potencijalne kupce bijelog jaTelefona... :)
ali gledaj to sa pozitivne strane. bolje i bijeli, nego rozi... :D
Što mu fali? Naravno da će HTC ako može izaći u susret ženskoj populaciji i/ili modnim mačcima :)
Ne fali mu niš nego zašto ga u startu nisu napravili tako lijepim :) Definitivno bi bio ljepši od smeđe-ljubičaste kombinacije.
lp da li je potrebno prilikom rootanja/flashanja imati sim karticu u tel?
SIM kartica ne utječe na te procese niti oni utječu na nju.
edit:
Pušten novi OTA update na 2.10.405.2:
http://androinica.com/2010/09/09/htc...rmware-update/
"Android OS update patch
Enhanced multi inbox Gmail support
Improved RUS keyboard layout"
ovaj update ne vrijedi za nas koji imamo neki rom na njemu? ja imam leedroid sa htc sense suceljem, froyo...
dali mogu to stavljat na njega??
Naravno da ne vrijedi. Ovo je tema o cistom Desireu :)
Evo taman sad instalira update i pari mi se malo bolje jos uvik dosta muti sliku al mi se cini da netrza bas. Morat cu sutra pokusat snimit neku pokretnu metu, sad san se samo proseta priko stana.
e jel itko probao punit bateriju na ovaj način ---> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=712990
ljudi kažu da ti baterija skoro duplo traje... ja još nisam probao
Pisano o tome na forumu, probali su momci
A u istoj temi neki kazu da im se mob sada gasi vec pri 4-5 %, nekima i vise.
Probao, nisam osjetio razliku.
hvala svima na odgovorima... i meni se činilo da ovo nema baš nekog smisla...
Ja sam jucer napravio kalibraciju...i mislim da traje duze...a kod zadnjeg wipe baterije mi se isto ugasio na 5%
I jos nesto...dali ja s desire-a mogu pustat pjesme na radiu,npr.u autu?to sam vidio na nokiji n78...nades stanicu, I spojis mob na radio...i slusas...m
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Koliko znam, Desire nema radio transmitter. Tako da ne.
A meni se ucinilo kao da sam negdje pricitao da ima, zato pitam...jer nigdje ga nemogu nac...
Ima čip od transmittera, ali nije softverski podržan, a vjerovatno ni nikad neće biti (Nexus ima FM radio, ali nije bio podržan. Na kraju su ga uspjeli natjerati da radi tako da su portali taj dio sw sa Desirea, a pošto još nema androida sa transmitterom, ništa od toga)
A to bi se znaci softverski moglo rijesit? Hardwer ima...hm...valjda ce se nac neko tkoce to sredit...
Imam problem, jucer navecer sam vidio reklamu na novoj tv za paket od 100 mb 10 kn.. do sada sam koristio samo wireless buduci da imam turbo sim (tmobileova kartica je inace).. pokusavo sam namjestit one postavke u mobile networks apn, data roaming itd.. nesto sam sj*** i sad uopce nemam signala.. pise mi limited service i stavljen je X na mjesto di inace bude ono R od roaminga.. aj pls neke ideje..
Dakle ovako, narucio sam screen protector i taj famozni HTC Desire Hydro Gel case
Slike:
http://img259.imageshack.us/i/dsc09135o.jpg/
http://img683.imageshack.us/i/dsc09143o.jpg/
http://img836.imageshack.us/i/dsc09146c.jpg/
http://img26.imageshack.us/i/dsc09147g.jpg/
Dakle, case je odlicno napravljen, od neke ful tvrde gume.
Dosta sam se namucio sa ugurivanjem mobitela unutra, no kada je usao, sve stoji odlicno, bez ikakvog slobodnog prostora.
Osjeca se da je guma, no uopce ne cupa van dzep.
Ima fino odrezane "rupe" za USB, slusalice i za kameru je dosta dobro napravljen procjep.
Gore, za sleep/power off je malo tanja guma tako da se lakse moze pritiskat :)
U ovom paketu koji sam narucio, dobio sma i screen protector, no nije nekaj odlican.
To mi je tek toliko dok ne dode ona prava roba.
Seller je odlican tip, malo sam se dopisvao sa njim tj. njom i u roku 8 dana mi je stiglo, a i nude povrat novca u slucaju da nisi zadovoljan :).
Sve u svemu, isplatilo se platit 4,5 funte (ukljucena postarina) za to :).
PS: Sorry za kvalitetu slike, sliko sam sa foticem iz proslog stoljeca -.-
I sorry za glupi upload slike, no nisam sad stigao bas bolje sredit :S
Odlican case, imam ga I ja...jos je isti kao I prvoga dana...
Neki dan sam napravio kalibraciju baterije, d as nas sam ga pustio da se skroz isprazni...na nekih 15%, mozda malo manje se ugasio.to je cisto zavaravanje sebe I mobitela.od 100 do 50 jako spoto opada, I onda se na 15 ugasi...sad radim novi test, nakon nove kalibracije, pa cemo vidjet...
Sinoc ga skinuo sa punjaca oko ponoci...iskljucen wifi I bilo kakav pristup netu...prije spavanja samo 10min surfanje..kada sam isao spavat baterija na 99% 1h,ujutro u 9h baterija 96%
Jel ima neki domaci web shop s takvim maskama i zastitnim folijama. Za ebay trebam raditi ziroracun i cekati dok dodje 10ak dana :)
Mozes uvijek otici u vip i platit 50 kn za zastitnu foliju, ne garantiram za kvalitetu, i mozes oko 80 kn dat za koznu futrolicu no nije bas nekaj. Imao sam ju i ako hoces mogu stavit slike iste?
Dali netko ima problema recimo kad spoji mobitel sa kompjuterom nekad mi želi ponudit onu listu kao charge only, hard disk...i to samo par puta od kako ugasim pa upalim mob i onda kasnije svaki put kad ukopčam mi ga puni ne ponudi listu,a stavljeno je da kad uključim usb da me pita.
Probaj spustit notification menu pa tamo odaberi dali hoces charge only ili mass storage.
A kaj se tice futrolice, to ti ima svakakvih ja sam uzeo privremeno koznu futrolicu u koju se ugura mobitel pa kada ga hoces koristiti moras ga izvaditi. Neznam kako da ti bolje opisem.
Imas na www.memorije.net ili .hr probaj.tamo imas svega I ovih futrolica...po 80kn su...
Nema ga u notifikejšnu uopće gore ne pojavi se ni ikonica, samo ga charge-a i uključim i isključim usb i opet isto,al kad ga ugasim pa upalim opet onda mi hoće prvih par puta i kasnije opet isto onda ovo samo puni.
Cek, jel ti ga komp uopce prepozna? Meni ovo zvuci kao da ti nesto kabel zeza, da mobitel samo skuzi struju pa se krene puniti...
Ako ga je komp skuzio, mora se pojaviti USB notifikacija...
Čuje se onaj zvuk kad ga ubacim kompjuter da ga je prepozno i baterija se počne punit nema onog menija da mi ponudi evo i sad sam probao,sumnjam da je do kabla da je kabl oštećen nebi ga ni punio, ubiti nebi ga ni prepozno onda.Neznam koja mu je to fora.A da ga ugasim sad i upalim opet onda bi ponudio meni i tako jedno par puta još kad ukopčam i onda kasnije više ne samo ga puni.
Zbog čega si ne kupiš iPhone? Očigledno ti Desire nikako ne leži i samo imaš probleme s njim (ne ulazeći zbog čega :D)
Zato jer je meni osobno iphone smeće i Desire mi leži kako treba bez brige ti budi,imam ga od već dosta i mislio sam da će se ovo sa froyom riješit da je to neki bug ili nešto,al neznam očito nije.
Ulazimo u off topic ali vidim da non stop imaš nekakve probleme sa njim i gomilu pitanja. Btw, ono gore je bila ironija ;)
To je onda samo problem sa tvojim uredajem...probaj ga vratit na tvornicke postavke...
Nemam nikakvih problema nit sam ikad prije imao.Probat ću vratit na tvorničke postavke pa vidit.
EDIT: Čini se sad poslije hard reseta da je sve ok.
Na desire-u se nikako nemoze podesit multitouch...??jer kod nekih igrica je bas potreban...
Multitouch postoji u aplikacijama koje ga omogućuju. Blame the developers :)
Ajd mi reci jednu app da probam...
3d gallery (vanilla ROMovi), HTC gallery, raznorazne multitouch test aplikacije po marketu, txt vieweri, rss feederi (kako koji), browseri... Igre ne pratim.
Ima i nekih glazbenih aplikacija tipa klavijature koje isto podrzavaju multitouch...
Ali da, to je iskljucivo do same aplikacije, niti do uredjaja niti do ROM-a... Tako da ne mozes reci "Na Desire se ne moze dobiti multitouch". :P
Vi se odnosite na pinch to zoom...jel?to znam...
ali Istovremeno nemoze primit dvije naredbe.
Ahaaa, tako reci :)
Toga nema, nazalost. Dal je hardverski ili softverski limitirano - neznam
Meni jos uvijek nije jasno sto je pisac htio reci... Kakve dvije naredbe? Te na sta se ja to "odnosim"? :hm:
No dobro.
Kako stojite s gps-om, meni nikako da nađe, bio danas relacija Zd-Vž i bas sam isao gledati 15ak min i nikako da uhvati signal. Probao preko "car home" programa i google maps.
Tipa multitouch - stisneš dvije tipke odjednom i mob obje tipke prihvaća. Probaj recimo na onscreen tipkovnici kliknuti bilo šta i u isto vrijeme još nešto - brejka se.
Neznam kakvi su to problemi koje autor ima u igrama, ali mene recimo ovaj nedostatak muči kod brzog tipkanja - često mi ne shvati 2 slova zaredom jer ih "prebrzo" natipkam, valjda ono drugo slovo tipnem dok još uvijek držim ono prvo :\ Hardverska tipkuša je tu majka, znam, ali valjda će uskoro doći i neka multitouch tipkovnica za Desire (a da to nije ona portana tipkovnica sa Droid X-a jer ona se možda zove multitouch keyboard, ali na Desireu ne radi na predviđen način).
Eto upravo ti je xlr objasnio...pinch to zoom I multitouch nije jedno te isto...zato me zanimalo dali postoji ili ne...iako sad igram neku igricu mini squadron I tamo ide multi...lijevim palcem upravljam a desnim pucam I sve istovremeno...