da tako je na mobisovom jamstvenom listu je pecat. A nis onda sutra idem prosetat do mobisa...nazalost :(
stara 6630 nije u 5 godina ni jednom bila na servisu, a ova nakon mjesec dana ide:angry::angry:
Printable View
kad hoću otvorit preglednik prek wlana tijekom povezivanja mi piše da wlan mreža nije pronađena a signal je 100% ???
Evo posto prvi put koristim symbian (konkretno Nokia E66) samo par pitanja. Da li je moguce poslati nekom direktno sa telefona neku temu, program ili igru koji su vec instalirani na tel-u (ne mislim fabricki instalirani nego skinuti sa neta i instalirani)
Thanks!!!
(preko bluetooth-a naravno)
samo ako imas instalni fajl na mobu al, al i onda moras mu primjeniti ekstenziju jer ti nece htjeti posalti inace
jedno brzo pitanje:
ako dugo ostavim onu zaštitnu foliju na mobu(ekranu) jel može bit šta da se nakon nekog vremena npr zaljepi ili tak nešto??
Da li se moze nesto uraditi da real player ne zakucava prilikom reprodukcije videa? Prekodirao sam jedan film u mp4 i prebacio ga u mob ali kada ga pustim u real player-u uzasno steka. prilikom pustanja istog filma u core player-u sve ide ok glatko, pa moze li se nesto uraditi povodom toga?
Prebacio sam preko USB-a igre za mob na memorijsku karticu i kada ih želim poslati kaže da je fajl zaštičen.
Igre su u normalnom .jar formatu,nisu instalirane nego su gore kao svaka druga datoteka.
Nemogu ih poslati.
A kada promijenim ekstenziju iz .jar-a u bilo koju drugu ide slanje sam kod nekih telefona onda nemogu vratiti eksenziju pa ispada kao da šaljem nekorisnu datoteku.
Ima netko kakav savijet.??
I ja imam isti problem.Nisi jedini kojemu se to dešava.:cry:
Vidi
http://discussions.europe.nokia.com/...thread.id=3918
ne znam, po meni je to neoprostiva greska za tel u toj klasi, prije ovoga sam imao 6280 i osim sto nije bilo moguce premotati video sve ostalo je bilo za 10! nije mi jasno da dummy phone-s imaju bolje solucije video reprodukcije!!! VEEELIKI MINUS!!!!!!!!!
P.S. hvala na odgovorima
Jel se moze hakirati E66 sa SW 200...ili sam ja krivo shvatio. Jer nikako ne mogu instalirati modo, a helloos zbrejka kod stavljanja patcha.
Evo danas sam napokon dobio E66 iz T-mobilea i to za 399kn, jer sam ga naručio još početkom 12mj. preko telefonske prodaje :-)
Na mojoj je onaj stari software 102.07.81 koji se može hakirat pa me zanima dal se isplati nadograđivati na novi i kao što je -TOT- pitao da li se on može hakirati?
I još samo jedno pitanje, kako se može provjeriti product key i koji mora biti da bi se mogao staviti novi soft.
Pozz, product key ti se nalazi ispod baterija na mobu, to ti je sedmeroznamenkasti broj. A evo ti i link na kojem možeš provjeriti da li postoji novija verzija softwarea za tvoj mob:
http://europe.nokia.com/A4577224
hej zna li itko kako se pali ova mala prednja vga kamerica na e66?
nepostoji nijedna opcija?
i dali je izasao kakav softwere za koristit nju kao web cam ako ikad bude zatrebalo???
ja imam jedno glupo pitanje... kako se ugasi onaj digitalni sat što se pojavi kad mob ode u standby? ja hoću da mi ekran bude skroz ugašen da ne troši bateriju. Hvala!
Pozz,
Što se tiće micanja sata i datuma:
Odi Izbornik->Alati->Teme->Ušteda energija, i možeš birati: Nema (skroz ugašen ekran bez sata i datuma), Reprodukcija (prikaz sata i datuma), Animacija (možeš staviti neki screensawer)
Za tu prednju kameru nemam pojma, mislim da se pali samo kada uspostaviš video poziv, ali kako ni jedan od naših operatera trenutno ne podržava videopozive mislim da je beskoisna, ali kao što rekoh možda griješim.
Da li postoji nacin da se iskljuci ovaj glupi piskutavi senzor svetla koji mi probija mozak svojim pistanjem dok razgovaram telefonom?????
Hvala!!
Takodjer sam imao prije 6280, i veliki manjak mi je to što na slušalicama nemaš nikakve komande za mp3...
na 6280 sam mogao smanjit i pojačat zvuk, i prebacit pjesmu što je u potpunosti dovoljno za sve operacije, a sada ništa :-((
mozda ako si ukljucio neku temu kojoj je sat postavljen kao screensaver
mozda sam vec dosadan ali evo setio sam se jos jedne stvari koja me nervira, da li je moguce u potpunosti iskljuciti onu diodu na navi tasteru koja svetluca kad je tel u stand by modu. to je nepotrebno trosenje baterije!
Vjerojatno je neka tema problem, samo sad kad vratim na njegovu orginal temu i dalje mi ostaje taj sat. Dal se taj screensaver može negdje ugasiti? E da i ovaj sat ne izgleda kao onaj iz Reprodukcije s onim ukrasima, nego kao oni na starijim Nokiama - bijela podloga na kojoj se nalazi sat koji se svako malo premješta s jednog na drugo mjesto.
Edit:
Evo uspio sam riješiti problem iako mi nema logike... išao sam na Alati-> Profil -> Obavjesno svjetlo -> uključi; dakle kad je ovo obavjesno svjetlo uključeno tada mi nestane sat.
Samo što mi sad blinka ono svjetlo :angry:
pa tu se moze smanjiti i pojacati ali ne iskljuciti! mene nervira pistanje u slusalici dok razgovaram a mislim da je to upravo zbog tog senzora.
by the way sinoc sam malo snimao video telefonom i toliko sam razocaran kasnjenjem zvuka da je to uzasno, jos ne mogu prihvatiti cinjenicu da takav telefon ima takvo neshvatljivo debilno resenje za snimanje videa...
ono sto me zadrzalo kod nokie pri izboru telefona je upravo bilo odlicno snimanje videa (kod 6280) a sada ovakav corak.... sramota i bruka!!!
Sta mislite da li ce genijalci iz nokie popraviti tu sramotu nekim firmware-om?
neće to popraviti sa novim firmware-om.
a kad si kupovao E66, trebao si znati da je to mobitel koji je namjenjen poslovnim ljudima kojima kamera nije na prvom mjestu, a ne onima koji žele imati multimedijalni mobitel sa odličnom kamerom.
ti si si trebao onda uzeti neki mobitel iz N serije (n82, N95 8GB, N96), a ne mobitel iz E serije...
A što se tiče kašnjenja zvuka pri snimanju, probaj snimati filmiće u memoriju telefona (možda ti onda ne bude kašnjenja)
Ja ovu bateriju ne kužim. Pazite ovo:
jučer skinem oko pola 8 navečer mobitel s punjača
razgovaram 0 minuta
poruka 0
igrice, program 0 minuta
wlan 0 minuta
danas ujutro zvonio alarm
jednio kaj sam napravio je bilo nekih 2-3MB prebačenih slika s moba na komb ni 5 minuta posla
ono kad pogledam na mobitel 2 crtice i šokiram se.
Pa nije bas da sam ocekivao odlicnu kameru ali ovo je stvarno uzas, kvalitet slike zapravo nije los, snimak je vizualno ok ali ta neuskladjenost zvuka i slike se ne bi smela dogoditi na bilo kojem telefonu, to nisam ni na dummy-ijima vidio. bolje da su ukinuli mogucnost snimanja video zapisa, to bi bilo odgovornije s njihove strane.
Palo je i meni na pamet da snimam u memoriju telefona, pomislio sam da mozda sporo pristupa memoriji kartice pa da je to problem ali rezultat je isti tako da pomoci nema!
Hvala u svakom slucaju!!!
Meni nakon četvrog punjena baterija traje 2 puna dana uz dosta igranja i mp3(još isprobavam sve fore, aplikacije itd)...
a inače bi trajalo sigurno 3 dana, možda i 4....
a video..ista stvar....a tek najgore je na zadnjih cca 3-4sek filmića video stane a zvuk i dalje ide....
loše dosta al ajd.
ima mob već mjesec dana, i jedno vrijeme je bilo skroz ok 2 do 3 dana, a sad fakat neznam kak mu dođe malo troši bateriju malo ne. Dobro da sam bil na krevetu kad sam videl da ima samo 2 crtice inače bi se sušil :D
kaj se tice baterije...ja sam sredio one programe i pozadini...nije bilo nikakve promijene ali mi je onda frend reko da stavim log umijesto 30 na 1 dan i iz nekog meni neshvatljivog razloga mi sad batt traje po 4 dana?!!?ne znam zasto,nema nikakvog smisla,ali eto...radi pa, da podijelim...
Gdje se mijenja duljina tog log-a?
meni-log-options-settings-log duration
Taman sam napunio bateriju i prebacio log (zapisnik) sa 30 na 1 dan. Javim rezultate kroz par dana.
kod mene je sa baterijom imao problema dok je garmin bio instaliran, pa sam ga probao deinstalirat i baterija je držala 2,5 dana, pa sam ponovno instalirao, i baterija opet držala maksimalno 1 dan, i onda sam ga definitivno deinstalirao. ako mi bude trebao .sis i ostali fileovi su na kartici, tak da nije problem instalirat.
Probat ću još i ovu fintu sa log-om, mada mi je to malo glupo, jer volim imati dobar log.
ma i meni to nema nikakva smisla!frend mi je to preporucio jer kao ubrza mob sto mi isto nema bas nekog smisla...ali opet kad pogledas log od 30 dana koji ima zapisane sve pozive,poruke,spajanja,trajanje bla bla...nest mora biti bolje :) ali ovo definitivno nisam ocekivao....jedino kaj sam jos u medzuvremenu napravio je hack moba da mogu stavit n-gage....ali to mi jos manje ima smisla,prije bi reko da ce vise pojest baterije....
porbajte pa javite...ko zna....
Dal se na E66 može staviti N-gage?
pa napiso sam ti u postu iznad da sam ga stavio....ccc...
http://www.dotsis.com/mobile_phone/s...d.php?t=113601
tu ti sve lijepo pise...samo to prati i nemres nikako fulat!ak nesto ne radi,vrati se korak iza ;)
Stavio sam prije tjedan dana novi firmware na e66 i hakiro ga. Na mobu neam jos nis instalirano. Koristim ga za par poziva dnevno 2-3min, 10ak poruka, kalendar. I evo 12.02. sam ga skinuo sa punjaca u 01:00 i sada mi je baterija na pola. sa starim firmware mi je baterija trajala 24h. Aj ako je neko stavio novi firmware pa da vidimo jel to samo do mog moba ili stvarno su nekaj poboljsali.
Cini mi se da su nekaj zeznuli kod teme sa novim firmware jer sa svakom temom u imeniku i kalendaru imam samo bijelu pozadinu.
Zna li mozda neko da li je moguce na bilo koji nacin postici da blic konstantno svetli prilikom snimanja videa sa E66?
Hvala
Kolega mi ima E66 i naravno isti simptomi sa baterijom, nakon instalacije Garmina i brisanja gore opisanog .dll file-a, vraćaju mu se "problemi" sa trajanjem baterije.
Uglavnom, nakon "rovanja" u čemu bi bio problem, ispostavilo se da su isporučeni telefoni sa manjim kapacitetom baterije, nego što stoji u opisu telefona (ne znam do koga je, Nokie ili T-coma), ali tako je kako je. :angry::cry:
Pozdrav. Imam nokiu već mjesec dana, i uz navedene probleme s baterijom (max dan i pol traje) me muči pokretanje mobitela. Pri startupu mi se odmah upali nekakvo instaliranje koje ne uspije te napiše poruku u stilu da na mobitelu imam neinstaliranih programa te da za to idem pod aplication manager. Ja to napravio, instalirao sve moguće i ne znam više što bi... Pomoć plz :)
EDIT: ovo se događa i prilikom ukopčavanja, a i iskopčavanja usb kabla u pc.
A drugi problem je da zablesira dok prebacujem muziku preko mass storage ili pc suite, jednostavno neće otvorit folder s muzikom pa je potreban restart...
Instaliraj NTorch lite
Mislim da to u vezi baterije nije točno... moguće je, naravno, da se dobije baterija lošijeg kapaciteta, ako si baš baksuz, ali ne namjerno, a to možeš reklamirati kao kvar na mobu...
Što se tiče samog trošenja baterije, već je dosta razglabano o tome:
ključne stvari su :
- obavezno imati ( ako je Tcom u pitanju ) novu , bijelu SIM karticu,a ne starije ( naranđaste ili još gore staru crvenu) ,
- instaliraj Garmin 4.20, on nema "samostalne" procese i samim tim ne crpi bateriju dok ne radi,
- isključi automatsko traženje wirelessa,
- prebaci na GSM mode ( a ne na dual ) iako Energy profiler ne pokazuje neku preveliku razliku,
- što manje instaliranih aplikacija koje stalno rade u pozadini...
to je uglavnom to, ako nisam nešto zaboravio,... naravno ispravno formatiranje baterije je također jako važno..
Instaliraj Nokia Energy Profiler pa se malo igraj s njim, pogledaj koliko u kojim slučajevima crpi bateriju , pa javi... ( ako je preko 0,12 w u mirovanju onda nije dobro ).
Ja sam već piso o tome i meni je u energ profileru stanje bilo ovakvo:
oko 0,35W dok je upaljen ekran, a kad je screensaver onda oko 0,15W i to nakon formatiranja kartice i mobitela i poslje se nije promijenilo ništa, ja ne kužime u čemu bi bio problem sve iskljućeno WiFi, 3G, nova t-com kartica itd.
Eto, da podijelim iskustva sa smanjenjem loga. Baterija drži ko i prije. Al mi se s vremenom vrijeme autonomije povećalo na 3-4 dana.
hm, hm.... nešto slično sam imao i ja na N73, ovo sa instal. program. Pisalo se po forumu o tome. Koliko se mogu prisjetiti, radi se o nekim zaostacima izbrisanih programa. U svakuom slučaju, nije mi smetalo, u pogledu ispravne funkcionalnosti mobitela. Osim malo iritantno što se palilo pri svakom paljenju mobitela.
Problem sam riješio formatiranjem mobitela, a tako i mem. kartice, probaj to napraviti te mislim da bi se tako trebao riješiti problem, kako i problem oko
= Citat =:
problem je da zablesira dok prebacujem muziku preko mass storage ili pc suite, jednostavno neće otvorit folder s muzikom pa je potreban restart...
Joj baš mi se neda formatirat nakon tolko programa stavljenih gore... Al dobro, probat ću pa javim. Zahvaljujem :)
Novi problem. Nakon instalacije quick officea i još nekih bezveznih aplikacija mob blokira. jedva se upali, loše radi i nema gumba za meni. :S
edit: neće se ni rotirat.
1. Jel netko uspio postavit shortcut ili tipku prečaca za zaključavanje tipkovnice?
jer inače uvijek stišćem onu gore tipku za palit pa.....
2. Jel se može ikak namjestit da se kamera pali na onu tipku sa strane ili baš mora biti iznimka od mobitela?
Napokon sam rijesio svoje probleme sa bateriom, formatiro karticu i mob, preimenovo onaj file sta se prije spominje i sad nakon 24 h upotrebe nije mi se ni jedna crtica potrosila i potrosnja kad ju mjerim je stabilna a ne skace kao prije, sad san napokon zadovoljan. Pozdrav
[quote=smandic;844923]Instaliraj NTorch lite
Instalirao sam NTorch lite ali sada je problem kada pokrenem taj program ne mogu pristupiti kameri, dobijem poruku da kameru koristi drugi program i to je to!
predpostavljam da ukucavaš uvaj kod *#7370# ako te pita za još kakav to je sigurnosna zaštita, ajmo to tako nazvati. Tvornički je 12345, a ako si je mjenjao onda moraš sam znati.
inače gubiti se sve: poruke, kalendarski zapisi, bilješke... napravi si buck-up ili sinkronizaciju sa PC-em.
pogledaj par postova unazad, bilo je činimi se govora
Pitanje... taj cardrunner se pojavi tek kad instaliram Garmin. ZNači da po toj logici kad nema garmina, baterija treba trajat po 3-4 dana. a meni s njim i bez njega traje 1 dan. Sad sam preimenovao taj fajl pa ćemo vidjet...
čitao sam malo postove vezane za E 66 i ustanovio da mi pati od iste boljke; kratko trajanje baterije. Zasad sam ubio sve one procese, preimenovao cardrunner i opet isto.
Međutim, prijatelj ima taj isti mobitel nekih 2 mjeseca i kaže da mu traje baterija 3-4 dana, tako da mislim da nema straha, doći će na svoje.
Tomu se i ja nadam jer su nam simptomi isti :)
jel se moze kako namjestit da mob pamti vise brojeva u call logu/zapisniku? pamti mi nekih 10-tak brojeva i onda brise...
edit: ok skuzio sam, samo se kad se uđe u zapisnik stisne navigacijska tipka desno i dode do onog velikog loga, koji pamti sve dolazne i odlazne informacije.
:D imam 6 godina symbian i nisam ni znao da ovo postoji :D
Evo procitao sam cijeli ovaj thread i obzirom da mi se neda zafrkavati sa ubijanjima procesa napravio sam ono najjednostavnije, promjenio da koristi samo gsm mrezu, maknuo ono svjetlo koje cijelo vrijeme svijetlucka, ostavio sam da svijetli za propusteni poziv ili poruku, te izbrisao onaj cardruner.dll. I sada mi je u jedan dan potrošio samo jednu crticu na bateriji a inace bi trajala jedva dva dana. E sada imam jedno pitanje, kako iskuljuciti da automatski trazi WiFi? Vidio sam da se i to spominje ali ne mogu naci gdje se i kako to radi?
Pozdrav.
evo dobra vijest - prošlo tri dana, još tri crtice
Sve su to gluposti. been there, done that... ništa ne pomaže..
Iako mi moje godine nalazu pristojnost nekada djeci treba dati packe. U firmi smo dobili 10-ak E66 i svima, znaci svima koji su ih dobili, je baterija trajala jako kratko, maksimalno dva dana. Do sada sam navedeno primjenio na sveukupno 3 uredjaja i svi, znaci SVI, vide poboljsanje. Ostala dva (jos je pet novih u kutiji) su na sluzbenom putu vani i psuju mi mater sto sam ih nagovorio na taj uredjaj jer im uz gps baterjia traje dan do dan i pol. kada se vrate i njima cu isto napraviti pa javim da li je kod njih pomoglo. Znači telefoni su iz T-Mobile, dosli su nam prosli tjedan. Meni je trenutno telefon potrosio 2 crtice baterije u dva dana, uredjaj gasim preko noci (ugasen je od cca 21.30 do 06.00 ujutro). Ako ovako nastavi sigurno ce izdrzati 4-5 dana a koristim ga dosta na poslu jer smo u vpn-u i tako besplatno komuniciramo. i na njemu nije nista instalirano osim Garmin, ova zadnja inacica.
pozdrav i nauci se postivati tudji rad zelju za pomoci.
Samo kratko, da to instaliram moram aplikaciju potpisivati "sta god to znacilo" ili se zabavaljati sa onim hakiranjem? Da li se to moze negdje platiti, ono skinem platim 5€ dobijem neki kod i sve lijepo radi bez previse za..bancije? unaprijed hvala.
Zašto ne probaš ovu metodu hakiranja:
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=845535&postcount=7
Nemaš šta nego samo instalirati i pokrenuti jednu aplikaciju, ona sve napravi sama, a nakon toga je možeš obrisati. Kasnije možeš instalirati aplikacije bile one besplatne ili ne. Metoda je stvarno jednostavna jer sam prošao i one stare tutoriale gdje je trebalo sve ručno mjenjati ;)
Btw ovo s brisanjem cardrunner.dll fajla funkcionira i na E71, razlike u trajanju baterije su preočite.
Eto, baterija mi traje 4 dana. Nemam instaliran Garmin i mob koristim svaku večer za surfanje netom iz kreveta :D, odigram neki tenis, porazgovaram i to je to.
Nije tak loše, al žao mi je što nije bolje :(
Prvo se ispričavam ako je tako ispalo. Ali nisam mislio ništa loše. Ja cijenim sve što su ljudi napravili da bi pomogli. Ali sam isfrustriran svojim mobitelom. To je sve. Nisam ništa loše rekao protiv vas tu. Sve je isto samo što mobitel ne gasim preko noći. Al to ni nema veze kad se kroz dan isprazni preko pola pa trebam puniti po noći...
kratak osvrt na temu trajanja baterije - izdržala je puna 4 dana bez gašenja. Ukupno vrijeme korištenje mobitela je kao i prije, ali poboljšanje je stvarno vidljivo i svaka čast momcima koji su tu za pomoći i od kojih se svaki dan može nešto naučit.
Ukratko, sa mobitelom sam i više nego zadovoljan, topla preporuka
Jučer sam kupio e66 i nikako ne mogu isključiti blinkanje gumba za navigaciju, isključeno je opcija svjetlosna obavijst na obje lokacije na telefonu, nema propuštenih poziva niti poruka nepročitanih no mob i dalje svitli!
Ideš u profil>podešavanje>obavjesno svjetlo>isključeno i neće više blinkat ;-)
Kad smo kod E66 , jel itko ima nekakvo riješenje za kašnjenje zvuka prilikom snimanja videa ??
Koliko čujem kod E71 je sve ok, a E66 je katastrofa ...
imam par noob pitanja..
kad spojim mob na komp ne mogu nać cardrunner.dll.napominjem da je uključen show hidden files u win..
druga stvar, da li je moguće koristiti navigaciju bez ikakvih downloadanja,crackiranja,novih firmwarea..hoću izvadit mob iz kutije i pokrenut navigaciju da me vodi do recimo neke krčme..pokušao sam malo prčkat ali nakon što odaberem adresu kao odredište mob samo stoji i piše izračun rute..i ništa dalje..
pa evo,nek mi netko upućeniji pomogne.tnx
Cardrunner file ćeš imati na memorijskoj kartici ako si instalirao Garmina.
A za navigaciju možeš probati već predinstalirani Nokia Maps..
al daj mi molim te pojasni kako upogoniti navigaciju (nokia maps) jer mi nikako ne uspijeva..znaci,ako ti nije teško,objsni mi step-by-step kako postaviti mob da me vodi recimo od cibone to jelačić placa..evo to je sve što mi treba..ponavljm,mob friško izvađen iz kutije,ništa downloadano,cracknutu..
Pogledaj ovo za Nokia Maps. Također možeš koristiti i Google Maps ali isti zahtijeva vezu na net zbog pristupa kartama.
Te možeš probati i sa Garminom: [Tutorial] Garmin Mobile XT 5.00.30 , Mapsource i karte - instalacija
zahvaljujem na odgovorima,ali...opet svi preporucaju download ovog,instaliranje onog..kaj me fakat e66 out of the box ne moze dovest do jelačić placa?
može.
kad otvoriš Nokia Maps, ukucaš ulicu do koje želiš ići i stisni idi.
onda bi te trebao pitati nešto za licence -> stisni porvrdno
izabereš vozi i hodaj -> prihvati i to, pa te ona pita da preuzmeš, opet stisni potvrdno, onda izaberi Jugoistočna Europa i Balkan i potvrdi
i to bi ti trebalo biti to.
Onda ćeš imati kartu Hrvatske.
(besplatno ako je mobitel kupljen u T-mobile-u ili Mobisu)
Pričekaš malo (ako ti je uključen a-gps) ili malo dulje ako je isključen (i pripazi da nisi u nekoj zgradi, jer ti onda neće baš naći satelite)
tnx ico,isprobat cu kad se vratim s posla..mob je inace kupljen u vipu,jel to onda znaci da cu ipak morat nesto skidat?
imao sam problem sa baterijom na e66-trajala mi je dandva
problem sam riješio tako da sam naljepio naljepnicu preko senzora za svijetlo i stavio osvjetljenje na manje od pola i sada mi baterija traje do pet dana.
kad smanjiš osvjetljenje opet se automatski pojačava i smanjiva svjetlo ekrana ovisno o vanjskom osvjetljenju
iam mob skoro mjesec dana, i još ne kužim kojia je svrha one tipke sa strane između tipki za pojačavanje i stišavanje zvuka.
Ako je držiš dovoljno dugo onda ti se pokrenu glasovne naredbe. Ako si u razgovoru onda stisneš tu tipku da isključiš mikrofon. Ako ti ništa od ovoga ne koristi onda će samo lijepo svijetliti..
Jel bi se možda moglo s navedenim programom SmartSettings možda napravit da tipka dobije funkciju???
ak ne onda će samo svjetlit :D