Garmin radi bez spajanja na internet, to je sigurno. Kao i iGo i Cardinale.
Printable View
Garmin radi bez spajanja na internet, to je sigurno. Kao i iGo i Cardinale.
8Gb radi bez problema... Mislim, malo je glupo garantirati do 4Gb, a za vise tko zna?!
Pa hallo, ovo je uredjaj iz kraja 2008g, kad skoro pa 4Gb kartice "nestaju" sa trzista, vec postoje 16, 32Gb modeli...a oni kazu probaj ako ide vise od 4..svasta :P
Jel mi može netko objasniti kako instalirati neki off-line gps program. Probao sam sa onim gmaps i ne mogu učitati kartu, pa ako bi mi netko mogao staviti neki link gdje je objašnjeno korak po korak kako ga staviti na xperiu. Ili mi ovdje objasniti. Hvala :)
Evo, dobio sam pojasnjenje od sluzbe za korisnike; zenska kaze da se ono o iskljucivo on line radu odnosilo na WayFinder Navigator. Zbilja, zasto sam uopce njih pitao kad ovdje mogu naci puno jasnije odgovore.
A ovo s karticom i meni zvuci glupo; iako nisam bas sasvim doma u tome podrucju, ne kuzim zasto bi 4 GB kartica radila, a ona od 8 ili 16 GB ne. No, kao sto rekoh, sluzbeni je odgovor Sony Ericssona da garantiraju rad samo one kartice koju isporucuju.
kakva je brzina telefona? Jel spor npr. dok se otvore poruke, navigacija, player...?
Jako je brz....prebrz je...
Jel netko zna gdje se dotični uređaj (Xperia X1) može kupiti?
Uzeo bi u Tele2 ali nema samo uređaj, a prebacit pretplatu mogu tek za godinu dana.
VIPovi mobovi su mi se uvijek kvarili i uz nekog sam dobio neke fotke pa pretpostavljam da to sto oni prodaju jeftino da su to servisirani uređaji - a takvi mi netrebaju.
Evo da se javio, uzeo Xperiu danas. Za sada prvi dojmovi:
1. Izvani sve zadovoljavajuće, slide elegantan, jedino što me živcira je ovo šuškanje koje se čuje kad telefon drmaš. To je netko već spomenuo ovdje tako da nije novost.
2. Sofware: Ovo mi je prvi mob s Windows mobile os-om. Moram priznati da u startu nakon prvog paljenja se osjetilo kašnjenje softwera za pritiskanjem tipki. Npr. stisnem tipku za panele, a on ih tek pokrene za 4-5 sekundi. Nadam se da je to bilo početno prilagođavanje i da će se ustabili. Sad, dva sata nakon paljenja to ide puno brže. Još primjetim kašnjenje nakon prekida poziva, koju sekundu previše stoji meni s prikazom posljednjeg poziva.
3. Web surfing u operi stvara problem: npr. pokušao sam otvoriti index.hr ali dobijem error XML parsing failed. Zna netko u čemu je problem?
4. Okvirna ocjena: par sati nakon prvog paljenja, ja sam iznimno zadovoljan, ova sporost softwera nadam se samo privremena. Javljati ću vam dojmove i dalje, i naravno postavljat ću pitanja već postojećim korisnicima x jedinice :)
Pozdrav
hoce netko napraviti detaljan review? gps, aplikacije, igre, menu, sms....
planiram ga kupiti, ali bih ipak jos cuo misljenja
Isprobao sam ga jucer nakratko. I ja sam (donekle) razmisljao da ga nabavim, ali iskreno, jucer me nije bas impresionirao. Ne znam je li bio "starijia" ili "novija" varijanta, ali mi se ucinio nekako spor. Najvise mi se nije svidjelo sto je (naravno) sve animirano i puno efekata, a interakcija ne radi dok animacija ne zavrsi. Npr. dolje su vec nacrtana dva "gumba" za dvije funkcije (npr. "open" i "back"), ali stiskanje na njih ne vrijedi nista dok se gore ne odvrti animacija. :(
kakva animacija?
Pa oni efekti, npr. kad se iz onih panela zumira odabrani, ili kad se nazad prikazuju ti paneli.. i takve slicne animacije sucelja. Ako me kuzis...
EDIT:
Dovraga, sad sam se sjetio da X1 ima onaj opticki joystick/navipad... A to nisam uopce isprobao... :(
Ja sam se unazad mj. dana poigrao i napisao dojmove pa mali podsjetnik. A i poslje opet, što je ostavilo nešto bolji dojam u odnosu na prvi put.
A što se tiče Optical trackpad-a, pišu user-i (koji ga imaju) da se da narihtat i da onda bolje radi, kada sam ga drugi put isprobavao, narihtao sam osjetljivost i bila je bolja, da se dobro srediti. Sve u svemu pravi WM device.
kakvi sad opticki joystick? :D zbunjujete :D
EDIT: aha, ono kao laptopi. zaboravio sam da i to ima :D
e to upravo to, dok sam ti ja tražio ti već Editiro
inace, evo info kako to izgleda
a najjace mi je ovo
Ma da, ja se sad grizem sto se nisam toga sjetio na vrijeme pa da sam isprobao kako to funkcionira. :(
Ja sam to isprobao kao da je obican navipad, dakle 4 tipke sa strane i jedna u sredini.
A i ovaj voice command izgleda zanimljivo... :)
Ovako, oni koji žele "neobičan mobitel" neka ga uzmu, ima tu i tamo stvari gdje je spor, ali osim toga je savršen...samo ja imam jedan problem, ne znam da li sam mutav ili, ali ne mogu naći zoom na kameri...I jedino što smeta na njemu je što ili mu ekran jako slabo gori kada ga zaključaš ili možeš namjestiti da se ugasi nakon par minuta. To je loše kod slušanja glazbe jer prekine pjesmu pa ga trebate paliti da nastavi dalje, a ako ga ne stavite na gašenje troši vam jako bateriju. Valjda ste skužili što sam htio napisati, ako ne pročitajte još jednom!!!
Kod max rezolucije kamere nema zooma. Moraš spustiti na nižu rez i onada zoomiraš sa tipkama za glasnoću.
vidim da postoji torrent app za win mobile
znaci stavim torrent na X1 i preko noci mi skida npr. film? koja je brzina wlana na x1?
Nakon dan ipo korištenja (napomena: prvi put koristim WM):
Neke stvari koje mi se nisu svidjele: već spomenuto šuškanje kad se mob pomiče, kad se stavlja na uho čuje se to šuškanje pa malo živcira jer imaš filing da je nešto rasklimano. Zanima me da li i vi koji već neko vtijrme koristite X1 također primjetite taj zvuk?. Neke trivijalne stvari tipa da ne možeš u imeniku prikazati imena u formi ime-prezime, već samo prezime-ime pa onda moraš skinuti aplikaciju koja to omogućava. Budilica totalno nepraktična pa moraš i za to skidati aplikaciju. Ali ovo su zapravo sve stvari koje pretpostavljam su iste na svim ppc koji imaju WM OS. Tako da je ovo vjerojatno samo stvar navike na novi sustav i uopće ne smeta toliko jer broj mogućnosti koje pruža WM i sve aplikacije koje rade na toj platvorfi premašuju broj ovih nedostataka.
Recite mi jel vam na onom drugom panelu koji imate, gdje je veliki analogni sat na sredini ekrana, jel vam taj sat točan? Ja sam postavio datum i vrijeme, postavio regionalne postavke, i na svim panelima je sat točan, a na tom analognom satu uvijek pokazuje 60 minuta više nego što je točno vrijeme. Sad ne znam u čemu je kvaka, jesam li ja nešto krivo shvatio?
Postoji time lag nakon završetka poziva, definitivno bi se trebao par sekundi prije "čistiti" ekran i vraćati u početno stanje nakon što prekineš poziv. Ali čini mi se da sam jučer tražeći aplikacije po netu vidio da ima neka aplikacija koja to riješava.
Što se tiče ove "inovacije" s panelima, stvar je odlična, jako korisno i funkcionalno. Optički trackpad mi totalno odgovara iz prve bez ikakvih podešavanja, nemam nikakvih zamjerki na to. jedino mi smeta što ove tipke ispod ekrana ne svijetle sve dok ih ne pritisneš, bilo bi dobro da one svijetle kad svijetli i ekran, jer ovako npr. noću ne vidiš gdje treba stisnuti.
Stavio sam garmin i adriaroute prema uputama tu s foruma, iz prve instalirao bez ikakvih problema. Navigacija radi fantastično, koristio sam u vožnji 4-5 puta, i za sada uistinu sam zadovoljan.
Tipkovnica: ja nemam zamjerki, do sad sam koristio p1 tako da sam naviknut na qwerty tipkovnicu. Problem dok se ne navikneš može predstavljati jedino možda prvi red ispod ekrana, nekad malo zapneš prstom za ekran.
Web surfing: također zadovoljan, stranice prikazuje "uredno", oku jako ugodno.
Sve u svemu vrhunski uređaj koji uz WM pruža ogromne mogućnosti.
Ne znam jesam što izostavio, ako se sjetim napisat ću.
Pozdrav
još jedna stvar
vidim da ekran ima 65k boja
jel primjetna razlika između mobova s 256K/16M boja s obzirom na rezoluciju ovog ekrana
valjda se do sada toliko puta ponovilo da golom oku nema primjetne razlike u 65k i 16m boja jer ni ovih 65k nemreš raspoznat u potpunosti, se je oduvijek(bar po tom pitanju) imao vrhunske ekrane,rezolucija i sve ostalo je bilo bez primjedbi,tako je i ovdje
Izasao je jucer novi softver za GenericUK...
R2AA010
dobro tu si u pravu makar ne znam je li htc radio cijeli hardver,budući da dizajn i neke sitnice ipak pripadaju s.e.-u pa i ekran vjerojatno jer htc ako se ne varam nema 65k uređaje
i ipak,dokazano je na gro starijih modela da je 65 sasvim dovoljno pa onda i logički zaključit da nemreš razlikovat 65 tisuća boja,pa ono onda očito ne gubi na kvaliteti,nije stvar samo u 65 ili 16 mil.
Mogu rec da je ekran stvarno fenomenalan! Nikad nisam vidio bolji! Evo ga, nabavio ga danas i u mojim rukama je :D
Koliko sam ja procitao HTC prizvodi 64k ekrane, a ne 16mil.
16mil. proizvodi NOKIA, SE 124k boja (ili tako nesto).
Da nije mozda 256 K boja kod SE ...
Zapravo, 262k (18-bitna boja).
Mislim da ekran xperie izgleda odlicno zbog rezolucije, ne toliko zbog boje.
Inace, mislio sam da wm pordzava samo 16 bitnu (65536) boju, a onda naletio na ovaj clanak.
http://blogs.msdn.com/windowsmobile/...07/462187.aspx
Posto hd ima isti hardware, istu rezoluciju, a 16 bitnu boju trebao bi biti brzi (a nije)?? Ako se netko vise kuzi u problematiku, lijepo bih ga zamolio da objasni.
:respect:
dobro, znao sam da nisam pogodio pravu boju tj. količinu ali eto...
Ugl, ekran je stvarno najbolji koji sam ikad vidio, bez zahebancije.
ALI, razočaralo me i to prilično: KAMERA.
Mislio sam sad ljepo K800i prodat ali ima XX puta bolju kameru! Ovdje sve oni "mravi" na slici...
I tipka kamere, nakon fokusiranja, za okinuti, toliko ju moram jako stisnuti da mi se mob zdrma...
Ali sve u svemu - predobar mob, sad kad sam K800i uzeo za par slikica, ekran mi je tako mali, a pisanje SMSa prezahtjevno.
BTW: nikakve zvukove mob nedaje dok se okrece, leca nista se kod mene ne mrda.
EDIT: instalirao Garmina, u par minutica je on gore i na prozoru je locirao moju kucu.
Mob je fakat predobar, jedino folija za ekran fali a ne da unistavam touch-matricu al dobro... i kamera je preloša, ali posluži svrsi.
Jel kamera ista kao na K770? Na K770 je jedna od najboljih point-and-shoot, pa ako su iste kamere, bilo bi mi čudno da X1 ima "mrave"...
Nevjerovatno ali baterija mi ne izdrži do kraja dana s tim da uopće
nekoristim gps niti surfam. Procesor mi pokazuje 32% kad ništa nije
uključeno. Vaša iskustva?
Onda ti nešto ne valja. Moja izdrži i po 3 dana kada ne koristim GPS ili Wi-Fi.
Procesor? 38.
Nesto ti ne stima, ili s mobitelom ili s baterijom.
Ja bi im to odnio nazad.
Neznam zasto, no ja otkako sam kupio K800i sam zaboravio na mrave (najčesce vidljive dok je objektiv u mraku tj. samo je crno na ekranu, dok na 5700, K750i a da ne nabrajam dalje, slika ima onako, crveno-plavo kao mrave po slici dok K800i ima sve crno kako i treba)
Bas mi super legne taj ekran, veliki ljepo, tipkovnica qwerty super sve, a onda pokrenem kameru i ona unisti taj dojam. Postavke su na AUTO, osim kvaliteta slike na Fine. Nadam se da je ovaj problem opci, a ne samo moj, jer sam mob kupio u VIPu gdje je svaki mob imao neku gresku...
Nisam probao slikane slike prebacit na komp, ali i na mobu kad se gledaju su lose.
Po danu jedan dan cu slikat vani u istim uvjetima iste slike s K800i i X1i pa staviti da usporedimo...
Stvarno me je kamera užasno razocarala - nisam od moba koji kosta 4kKN ocekivao tako slabu kameru :(
E, i da, prvi put kad sam pokrenuo WMP i pustio neku pjesmu, ja ko budala tražim drugi zvunik kad ono - ovo je SE a ne NOKIA kud bi SE stavio 2 zvucnika... ccc...
EDIT: Evo sad slikao lap, i rub laptopa bude skroz ispikseliziran!
Izgleda da cu morat ic na servis, opet razocaranje s VIPom.
Molim korisnike X1i neka iznesu svoja mišljenja o kameri (!!!)
pa adje stavite par slika da vidimo razlike (i uopce kvalitetu kamere na x1)
ovo što pričate za baterije me strah bilo napisati, mislio sam da sam previše koristio mob, jer mi se isto dosta brzo praznila baterija. Vidjet ću još koji dan kako se ponaša pa vam javim.
Daj molim vas, napišite vi drugi koji imate x1 jel vam šuška leća? Ako ne, onda ga idem vratiti nazad. Kad stavim prst na leću i malo stisnem, ništa se ne čuje, ali bez toga je prilično iritantan zvuk koji se čuje svaki put kad približiš mob uhu.
da su prebacili kameru sa K800i u xperiu i dodali stereo zvucnike...uf.....:P
tomios, ja bi samo kameru s K800i, zvučnik je OK samo da ih je 2 (stereo).
Jel i tebi kamera loša na X1i? Ja sam se na te "mrave" navikao s 5700 i K750i, s K800i odvikao, sad vise kad primim dummy mob mi je - dummy (mal, ekran skroz mini, tipkovnica losa itd...)
Izgleda da se opet moram priviknuti na "loše" slike :angry::cry: ali moram napraviti test k800i i X1i i ofkors, zakacim slike na forum kad ih se skupi...
Mogli su i camera-gumb staviti s K800i.
Ja kažem da meni ništa ne zvekece, nit suska niti nista - mob necujan.
Nisam skinuo straga one folije zastitne, ali sumnjam da je do toga. Slide je super, samo se ga malcice preslabo "zakvači" kad je otvoren i zatvoren pa se lako pomagne (pogotovo kad je otvoren)...
Baterija neznam, kupio ga, bile 2 crtice (Start - Setting - pa onaj srednji tab - Power i tu su bile 2 crtice, koristio se s njim stalno do doma (cca. 15 min), doma probao wireless i tako, neprestano igranje mobom, na kraju nakon kojih 2 a mozda i vise sati dok sam igrao jednu igricu (dakle - zvucnik i ekran aktivni) i cudi me koliko je izdržao.
Sad malo GPS koristio i WLAN, "prckao" po mobu i pokazivao ostalima - samo se 1 kvadratic isprazio.
pa je, zvucnik je ok...i na max.glasnoci ne krci, kao na K800 recimo :P
Kamera mi se ne dopada previse, prvo jer nema xenon flash, drugo, tipka za eksponiranje je losa. Glupost je sto nema auto blic, nego ako ti treba, moras ga ukljuciti...a ledica naravno gori i gori...jedino sto valja je za hodanje po mraku. Kvalitetu slike jos nisam usporedjivao, no vjerujem da sve ide u korist K800..
to sam i ja primjetio da ne krci kao na K800i...
Ovo tipka za eksponiranje mislis na sto? Ako mislis na ono tipkanje po ekranu, a naviknes se... A tipka za okidanje je STVARNO KATASTROFA.
Oni koji su moguci kupci X1i, mob je STRAVA ali eto, ima mušice na koje se trebam naviknuti a vec sam mu oprostio jer nije Cyber-Shot ni Walkman.
Meni ta LEDica puuno pomaže, pogotovo kad s tatom slažem po autima navečer pa ona crvena ledica... Xenon nebi išao, jer koliko znam on ima dodatni kond. tako da sumnjam da bi to stalo u ovo kučište (pogledajte malo - mob nije mogao biti tanji)
da, mislim na tipku za "okidanje".
No ok...ne mozes bas ocekivati sve savrseno. Ja sam uglavnom zadovoljan.
baterija vam se s vremenom poboljša barem meni je
a isto tako se u početku zagrijavala a sada više ne!?!?! razlog nemam pojma;D
čitao sam i da nije preporučeno čekati da se skroz isprazni nego je
puniti dok još ima barem malo baterije....
ja sam recimo dosta smanjio osvjetljenje ekrana jel sam isključio ono automatsko reguliranje....
treba i prebacit na korištenje isključivo gsm-a jel dok mob radi na auto i traži umts-u
čija je pokrivenost loša pa čak i u Zagrebu naravno da se baterija troši......
naravno pretpostavljam da ste uključili opciju gašenja ekrana što prije ako ga ne koristite
jel naravno ekran je dosta velik pa je on isto tako najveći potrošać...
eto dosta koristim mob skupa sa internetom i izdrzi 2-3 dana;)
Neki kažu treba isprazniti do kraja pa puniti, drugi puniti prije pražnjenja, tko će više pametan biti. Čini mi se da je najbolje s tim se ne opterećivati, jer mislim da se sve to na kraju svede na isto, nema baterije koja traje duže od dan ipo ako si malo "napredniji" korisnik pa često koristiš mob.
Ali, budući da sam obećao da ću malo promatrati kako se ponaša, za sad je stanje ovako:
mob napunjen do kraja u 16.30, od tada sam primio i odgovorio na nekih 5-6 poruka, primio 4-5 poziva koji su trajali prosječno minutu, koristio navigaciju desetak minuta i to je uglavnom to. Baterija je sada na 3 crtice (od ukupno 4 na glavnom ekranu).
Komentar? Jel to u redu?
Vidjet ću sutra do kad će izdržati.
ja imam sve na auto, dakle, nisam gasio ni UTMS ni nista. Ugasim samo WLAN i BT kad ne koristim.
bateriju sam prvi put skroz do kraja ispraznio (upalim ga, odma se ugasi jer nema snage) ali ne namjerno jer nisam bio kod kuće pa nisam ni punjač imao...
drugi dan ju punio preko PCa pa istekao pa punio pa istekao (Garmin dok se instalirao) i sad je na 7/10 crtica (Start - Settings - Sistem - Power) a na today screenu nemam ikonicu baterije (tj. nije today screen neg onaj drugi panel al...) no mislim da se prikaže kad se prazni pa onda upozori da nije 4 nego 3 crtice...
Uglavnom, mob osvjetljenje gasim na power gumbu, ukljucenm GSM i 3G (ali gore gdje piše koji operater koristiš ne piše 3G dok ne odem na net preko 3G)
WLAN dosta koristim, a GPS cu danas popodne isprobati.
Neznam dal je dobro da bateriju dopunjavam (tako i onako ove li-ion baterije nemaju memorijski efekt) ili ne ?
kao što je imatic zamolio, može li netko od korisnika napraviti detaljan review sa svim dobrim i lošim stranama,slikama uređaja i slikama sa uređaja... ako je potrebno i opreme, pa ono, budući da je ovo ipak uređaj koji poprima podosta pažnje
Ako uhvatim vremena ja ću napisati nešto detaljniji review. Sad trenutno proučavam malo bateriju.
Sad sam na jednoj crtici (mob zadnji put do kraja napunjen jučer u 16.30). Kad se ugasi lijepo ću napisati sve što sam s njim radio, a vi ćete mi onda pomoći u odluci trebam li to ići mijenjati nazad ili ne.
Pozdrav
Zasto meni nema indikator baterije na today screenu?
Jel se to negdje moze ukljuciti ili sto? Dosadilo mi ici na start setting sistem power...
Ja ću doprinjeti s slikama, kad poslikam malo...
Gdje je tipka Back na Xperii ili se mora na onaj mali x gore ?
kakva je kvaliteta zvuka na Xperiinim zvučnicima? Dvoumim se između tri mobitela (ok - troumim :D ), i koliko čitam Touch HD ima grozan zvuk, vjerojatno isti jadni metalni kao i TyTn. Kakva je xperia, jel se može jmjuza s nje puštati a da to zvuči ok?
Evo dakle ovako:
Moja Xperia je završila s punjenjem baterije jučer u 16.30. Potpuno se ispraznila večeras u 19.30. Ovo su sve radnje koje sam ja na mobu radio u tom periodu (s tim da su mi isključeni svi beam connectioni, backlight se gasi deset sekundi nakon nekorištenja, wi-fi nije uopće korišten):
1. 30 poruka (petnaestak primljenih isto toliko odgvorenih)
2. 35 minuta razgovora
3. 10 minuta navigacije
4. 1 slika napravljena fotoaparatom
5. 5 alarma postavljenih i koji su se aktivirali
6. par taskova i appointmenta postavljeno u kalendar
7. korištenje ostalih aplikacija minimalno (skoro pa ništa)
E sad, ja inače mob koristim prilično više od ovoga što sam gore napisao. Ovakav način korištenja je bio isključivo radi testiranja baterije.
Ja mogu reći da nisam zadovoljan, jer smatram da je baterija trebala izdržati duže.
Što mi savjetujete? da li da idem tražiti zamjenu? Ili ipak tražim previše od svoje baterije?
zamjena baterije definitivno, po testovima izfrrzi dva-tri dana prosječnog korištenja bez problema ovo nije baš prosjek
Sutra će biti mjesec dana kako sam ušao u T-centar u Sl. brodu i uzeo xperiu. Od onda se ne prestajem igrati i skoro svaki dan otkrijem nešto novo. Odlučio sam je kupiti još prije godinu dana otprilike kada je i otvoren ovaj forum. Cim je stigla u T-centar nije niti bila u skladištu vec je bila u mojim rukama.
Redovito pratim ovaj forum te sam odlučio da se registriram i nešto napišem o svojim o svojim iskustvima i dojmovima.
Prvi dojam mi je bio da mobitel estetski prelijep. Vidi se da je touch mobitel ali je i diskretniji te ne "vrišti" kao iphone ili touch HD.
U ruci mi je odmah "sjeo" kao saliven. Niti je prevelik niti premalen. Malo je teži nego prosječni mobiteli što meni ne stvara probleme jer sam i sam malo krupniji pa mogu dizati teže stvari ;D - barem imam osjećaj da imam mobitel u ruci ili jakni.
Večinu stvari je moguće obaviti jednom rukom pogotovo što se tiče pozivanja, navigacijom panelima, datotekama itd. Ako ste od onih kojima nije teško podići i drugu ruku Stylus sve olakšava i ubrzava pogotovo surfanje webom i pisanje preko ekrana.
Ekran je odličan sa odličnom rezolucijom.
Optički pad kad se podesi radi odlično i olakšava korištenje jednom rukom.
Paneli mi se jako dopadaju i šteta je što ih još nema puno.
Mislim da je mobitel bio na početku bio usporen jer sam otvarao cijelo čudo aplikacija a da ih nisam pravilno zatvarao . Procesor na prazno je obično u rasponu od 27-32%.
Bateija zadovoljava i traje mi oko 2 dana sa umjerenim korištenjem Wi-Fi tj. interneta i muzike za koje mislim da su najveći potrošači. Ionako je stavljam puniti svaku večer i kada znam da negdje dalje odlazim.
End of part 1.
Evo kako moja Xperia radi na bateriji:
mob kupljen 24.2.
ispražnjen SKROZ do kraja
napunjen do kraja
bude 9/10 baterija, nadopunjujem s povezivanjem na PC (Garmin) i punjenje se prekida par puta...
ostavljam negdje do ponoci na punjaču i gasim punjač, spremam ga i odlazim na spavanje.
danas ujutro nešto malo po mobu prkljao, igrice neke...
popodne dođem, odlazim van i GPS koristim oko 30min.ć
dolazim doma, palim WLAN i spojim se na WLAN i stalno sam spojen do prije kojh 45min.
Baterija je bila ujutro, nakon igranja igrica i prije korištenja GPS 9/10, nakon korištenja 8/10 pa sam još jednom koristio i onda je 7/10, nakon neprikidnih par sati WLANa i MSNa i tipkanja, baterija je 2/10 (toliko je sad) i mislim da bi baterija normalno izdržala do jutra, pa čak i do podneva no ne želim ništa reci jer mob imam prekratko.
Uglavno, ja sam zadovoljan s baterijom - cijeli dan WLAN i navečer punit mob i tako stalno.
Ne smeta mi svaku noc punit mob - osim kad idem na 2 dana s starim u vikendicu pa onda mi mrsko ostavit punit mob jer cesto ga ujutro nema (stari ga uzme :angry:)
Kak zvuče mp3ce s nje? Kvaliteta izrade? Odoka izgleda puno čvršća nego Touch HD. Apropo izgleda, Xperia je prekrasna, HD joj u tome nije ni do koljena.
hmm, zvuk je OK, iako mi nedostaje jedan zvučnik na istoj strani samo na drugom rubu kako bi bio stereo doživljaj dok se filmici gledaju...
zvučnik je malo (pre)tih, slušalice nisam isprobao...
Jel ovo tema o bateriji u Xperii ili o Xperii? Kupite mobitel koji ima 19 incni monitor umjesto ekrana i onda se zalite da vam baterija ne traje dugo ( svaka cast ovom nmail-u ,njegova je u banani ocito i treba reklamirat mob). To i ja kazem
A sad da ponovim pitanje : Gdje je tipka "back " na Xperii ili se mora na onaj mali "x" gore ?
Da nastavim
Mislim da je tipkovnica jedna od stvari zbog koje sam se i odlučio kupiti xperiu i nisam se prevario. Kada je otvorena cijeli mobitel lijepo leži u obje ruke. Malo treba vremena da se na nju navikne ali kada se na nju adaptirate jednostavno letite preko nje. Nakošeni ekran pisanje puno olakšava dok jedina stvar koja mi na tipkovnici fali je desna shift tipka.
Što se tiče multimedije, zvuka i slušalica koje dosta koristim večinom za slušanje pjesama moram reći da ću morati instalirati coreplayer da vidim razliku naspram WMP-om. Zvuk preko zvučnika nije loš za preslušavanje snimljenih razgovora i kratko pregledavanje pjesama i videa ali da bude mali kazetofon to nikako. Za odličan zvuk prikopčajte slušalice te čete morati smanjivati zvuk ako ne želite oglušiti.
Što se tiče igrica orginalno dolaze 4 sa time da je Bejeweled trial. Najviše igram Sudoku križaljku. Ako želite više igrica dade se naći i besplatnih i koje se plačaju iako one besplatne nisu za xperiu pa ne budu preko cijelog ekrana.
Internet radi odlično bez puno problema, tu i tamo se zna desiti da uspori ili da zamrzne na trenutak. Opera je preglednik koji najviše koristim. Ako surfate internetom za nekim podacima ili se dopisujete stylus i tipkovnica su potrebni. Ako imate neke portale već sačuvanje u favoritima i namjeravate samo čitati posao vam je olakšan jer sve možete jednom rukom gdje pomaže optički joystic. Večina stranica se učitavaju vrlo brzo a tekst se u večini slučajeva prilagođava širini stranice u zumiranom stanju tako da ne morate skrolati lijevo desno već samo gore dolje.
Mislim da se ovdje xperia najbolje iskazala. :respect:
End of part 2
EDIT:
Koliko sam ja skužio za povratak na panel se koristi tipka za prekid poziva ali ona ne ugasi aplikaciju koja se koristi već je samo "prikrije" te ju morate ugasiti preko task managera u ćošku. Ta stvar i nije loša ako radite više stvari od jednom pa možete se tako prebacivati sa aplikacije na aplikaciju a da ih ne gasite. Jedino što ako ih je previše otvoreno uspori uređaj. Za sve ostalo X u ćošku.
Tipka OK ti služi za povratak natrag (back).
Ali neke stvari ti ostaju u pozadini, a ne potpuno zatvorene.
Da tako je. Isto čini i tipka OK i tipka prekida poziva.
Ili instaliraš AE button plus i namjestiš da tipka radi šta god hoćeš.
Htio bih još nešto reći
Što se kamere tiče nije neka extra ali po meni nije niti za bacit. Neznam zašto ljudi zahtjevaju da se na mobitele stavljaju nabrijane kamere koje prosječan korisnik ne koristi previše.
Razumijem nabrijane kamere na mobitelima za klince koji moraju slikati svaku svoju glupost koju rade i žele je na facebooku ali za mobitele kao što je xperia koja je u duši poslovan mobitel takve egzibicije nisu potrebne.
Njoj je dovoljna i ova kamera koja može uslikati nekog za portret u imeniku ili neki dokument koji želim snimiti. Ako želim fotografirati uzmem svoj Olympus i odem u prirodu i slikam.
ponosni vlasnik neve xperie, jos od sredine 1. mj, al mi se nije dalo ovdje ulogirat,....sve u svemu, mob je zakon, ispunio je moja iscekivanja
moja baterija je u pocetku trajala samo jedan dan, al sad traje i do 3 dana, a ja ga stvarno puno koristim cijeli dan...
Dali tipka "backspace" moze sluziti kao back ( za povratak nazad u meni ili iz aplikacije )? ili to ide s onim programom koji ste spomenuli ?
Evo, sad sam probao i nemože.
Bemti , trebali su tipkovnicu napraviti s funkicjama bar pribliznim na kompu...:D
I jos nesto: dali se WI-FI pali samo preko onog xpanel izbornika kad imas ko na desktopu ikonu ili se jos moze kako? nasao sam kako se pali u communicationu ( ali neznam kako se gasi :S ) samo prek izbornika nadjem kako se pali i gasi?
Možeš ga paliti/gasiti preko shortcuta na panelu, preko comm managera ili preko settings-connections. Ili stisneš ikone na vrhu ekrana (signal, zvuk, baterija...), ali to te opet vodi na comm manager.
da ali nasao sam ja kako se upali ima ikona wlan i imas turn on w lan plavim slovima.ali kako ga ugasit a da nije prek panela ?
Ljudi moji, i da idem raditi neki detaljan review ne bih uspio jer baterija to ne bi izdržala. haha
Jučer navečer sam stavio na punjenje u 22 sata, punio se jutros do 9 sati i izdržao je do nekih 17.00. Ravno 8 sati rada, ni minutu više (ko da je u socijalizmu :)
Definitivno ide na reklamaciju.
Bok svima evo i ja sam ponosni vlasnik XPERIE i zanima me jedna stvarcica.....
Skinuo sa melodiju s neta za zvono i sa programom za prebacivanje na mob sam je prebacio u MY ringtones, i sada kad idem na sound da namjestim tu melodiju za zvono u popisu je nema.....sto sam krivo napravio i kako trebam prebaciti melodiju i kako je postaviti za ton zvona ili poruke ...
PUNO HVALA
evo, mogu pohvalit mob da je baterija super izdrzala baterija:
punjena u četvrtak kasno navečer (skinuta s punjača oko ponoci)
do danas (1.3. ~21h) je korišteno:
WLAN možda pol sata
GPS (s upaljenim ekranom non-stop) oko 3 sata (a mozda i vise)
"prkljanje" po mobu ajmo rec sveukupno 3 sata
Kamera možda 15 slika, s tim da je 20ak minuta bila upaljena LEDica za osvjetlit nesto...
mob je bio na temperaturi oko nule (kazem jer se zna da kad je hladnije baterija slabije traje (a neznam jel to vrijedi za li-ion tj. li-polymer baterije)
baterija izdrzala 3 dana, oko 5 poruka, 2-3 poziva od ajmo rec minute
ako u tih 3 dana ubrojimo 3 sata GPS s upaljenim ekranom non-stop to je predobro za takav mob (citaj trosilo)
Eto moje iskustvo s baterijom.
Za kameru mogu rec da je dobra (vise nego solidna) za slikat vani. Unutra ili na tamnijem mjestu katastrofa. Gumb je preloš, da nema self-timer 2sec. sve bi slike bile mutne (sad ih je oko 30% mutnih od onih desetak...
Evo slika slikanih mobom: http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=849279#post849279 (isključivo slike slikane vani i koje su dobro ispale, jer unutra slike isdadnu loše. nadam se da ću par slika slikat nutra pa stavim na forum).
Možda i mali review napišem o mobu.
Ovako, pošto su u popisu samo melodije koje su tvornički napravljene i nemože ih se (bez nekih aplikacija i prckanja po softveru) naci niti dodati na listu ništa.
Ideš ovako: Start - Programs - File Explorer - tu pronađes pjesmu na kartici ili gdje vec... - drži stylus na pjesmi malo duže - odaberi "Set as ringtone".
Napomena: kartica mi trenutno nije u mobu, pa neznam 100% ali sam isprobao na pjesmama koje se dobiju uz uredjaj (MP3).
Nadam se da sam pomogao.
a najjace mi je ovo
[/QUOTE]
mamice moja ovo je jedinstveno čak kaže "Please repeat" :suicide:
instalirao i radi baš kao i na videu :)
molio bih link za windows voice,a meni se čini da je moj X1 barem duplo sporiji nego ovaj gore
Pozdrav,
jer postoji način da se stavi neki drugi defaultni panel,
tj kada se mob upali da se ne pojavljuje uvijek
"MS today" kao glavni panel.
Hvala.
skini sa http://www.cliffords.nu/ XperiaTweak v2
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=440035
Ima jos nekih zanimljivih tweakova koje mozes ukljuciti... poigraj se :)
Evo uzea sam i ja x1, moze li se ikako namistit da kad se prikaze slika kontakta (koju sam predhodno postavia) bude veca (meni su sve neke male), ono da bude recimo pola ekrana?
Nekako sumnjam.
Bit ce vece kad te ti ljudi nazovu. :)
Moze li se nekako namistit da kad dode poruka da je ne prikaze u popup-u, samo da se prikaze na ikonu (broj novih poruka) jer ovako svatko mze vidit poruku kad je mob na stolu.... :)
EDIT:
Konvertira sam neka videa u programu video fab i kad prebacim na x1 video zapinje i to negledljivo, prova sam u mp4 i avi - ista stvar. U cemu grijesim ili mi vi preporucite neki drugi program, postavke sam namistia na 800kbs (cita sam na gsm areni da cak moze do 1400), frame rate na 25, nije mi jasno? Prova sam pokrenit oba filea u core playeru 1,3 i u wmp opet isto....
Što se tiče poruke, probaj sa xperia tweak2.0. Tamo imaš opciju da ne pokazuje poruku kao pop-up ili da ne uključuje ekran kada stigne poruka.
Ok hvala sad cu provat..
Sta se tice videa svaki put kad izadjem iz core playera u panelu mi se pojave cudni pixeli (u nekim malim djelovima kao da su boje pixela pomjesane)....pa moram svaki put prebacit u neki 2 panel pa se vratit te onda bude sve ok, ovo sve u vezi videa me lagano pocima zivcirat.........
P.s. moze li se stavit neki mp3 za zvuk sms-a...pomocu nekog programa?
Znam da Vas pilam ali ovo mi je 1 win mobile mob....
Znam da je ovo malo off topic, ali, zanima me za wi-fi na xperi-i. Ako odem na spajanje preko wi-fi i nađem wireless modem koji imam doma, odem na njega i konektam se na njega, da li onda surfanjem preko mobitela nabijem račun mobitela(T-mobile) ili račun za internet od internet providera(B-neta) na čiji se modem spojim. Hvala na odgovoru :)
Hum, pa ako se spojis na WLAN, trosis WLAN promet, a ne GPRS. Nije li to logicno? :jehon:
Pa je, ali sam pitao za svaki slučaj, da mi ne dođe račun od nekoliko tisuća...
Hmmm, otkad imam novi soft, desava mi se da nakon slanja poruke, se smrzne na oko pola minute, dakle nece nista. Ili recimo sve ostalo radi, ali ako zatvorim sms, vise ga ne mogu otvoriti tih 30ak sek... Desava se jos kome ili?
i meni se to znalo koji put dogodit,...nego ja imam drugaciji problem,...zadnjih par dana nemam signala, to jest prikaze mi da imam signala, al kad nekoga nazovem, tisina je koju minutu, i onda se cuje ton zauzeca, pa onda, nazovem slizbu za korisnike, i kaze mi *dobro dosli u xxx sluzbu za korisnike* i onda tisina 20-ak sek i ton zauzeca, pa ponovim to 2 puta, pa mi se treci put mob ugasi,..... pa posaljem kod za provjeru stanja na racunu, pa mi napise, faliure, ili, problem with network, ili nesto tipa toga, dao sam ga na popravak, i sad cekam,....problem je jedino sto sam ga kupio preko oglasnika...
ovo mi se maloprije dogodilo, nakon sto sam spustio mobitel na stol....
pored sam nasao komadic crne plastike, odlomio mi se dakle samo onaj spic na koji sjeda poklopac baterije. Kod tipke za eksponiranje... pas mater.:censored:
Slika je skinuta sa xda...da se vidi otprilike mjesto.
Moj je 08W52
http://img9.imageshack.us/img9/9152/black08w500.th.jpg
odustao sam od tog telefona, ali sad mi je jos manje zao. Nisi jedini da sam vidio slike da pucaju dijelici telefona.
ajd stavi sliku svoje pukotine
ja se sve bojim da mi ne pukne plastika kod stylusa kolko mi frendovi to navlace (i nekad drže za to)...
a ubio bi ih kad vidim da s pritisnom snagom 1 kile stiscu po touch matrici jbem im sve...
ili kad s prstima diraju... a ja taj mob cuvam ko da je od zlata i jedan jedini...
Malo off-topic, ali... Ako ga toliko cijenis i pazis, sta ga onda dajes ljudima? :hm:
Da se opet javim. Pisao sam već o svojim problemima s baterijom. I nakon zamjene mobitela u T-mobileu opet isto sranje, nevjerojatno. Zamijenili su mi mob (čekao nekih tjedan dana). Upozorili me da obavezno nakon prvog paljenja moba pustim da se do kraja isprazni pa ga nakon toga puniti minimalno deset sat (kao da to više ima veze), ali dobro, napravio sam tako. Punio se nakon prvog pražnjenja i više od 10 sati, danas oko 11 ga skinuo s punjenja i opet ko ludo se troši, a ni blizu nisam koristio uređaj koliko će mi biti potrebno inače.
Ne znam što da radim, već sam lagano živčan. Ne znam u čemu je problem, jel u t-mobileu koji je dobio neku lošu seriju uređaja ili što. Čitam okolo recenzije, strane domaće, svugdje se baterija navodi kao jedna od značajnijih prednosti u odnosu na konkurentske uređaje.
Jel problem u softveru možda?