Evo otkrio ja u čemu je caka. Znači kad je ASR aktiviran rotiranje ekrana prilikom slide-anja ne radi. Tek kad se ASR isključi ekran se rotira kad je slide u položaju multimedijskih tipki
Printable View
Evo otkrio ja u čemu je caka. Znači kad je ASR aktiviran rotiranje ekrana prilikom slide-anja ne radi. Tek kad se ASR isključi ekran se rotira kad je slide u položaju multimedijskih tipki
jeste,samo kod mene nekad ne obrne odma sliku kad spustim slajd,a na obicnoj n95 ide sve u trenu.
daj mi recite kak vam se čini zvuk na njemu preko slušalica koje ste dobili danas sam baš malo probao mp3 i nekak mi se slušalice čine lošim, pa ako netko ima preporuku nekih slušalica in-ear koje su kvalitetne za N95 8gb
Ja te slušalice nisam ni raspakirao. Još stoje u kutiji :D
Probao sam sa ipodovim slušalicama i zvuk je prilično dobar
ja koristim samo produžetak(adapter) od orginalnih, a imam in ear sluške od SE-a hpm-70 i daju pre odličan zvuk savršeno...a šta niko nema problem na softu v20 s music playerom kao ja?
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=237
Ja samo pikenm u njega Sennheiser CX500 i cuje se bolesno...:hrv:
u vezi n-gage igara.....
skinuo sam sa neta 67 n-gage igrica...i one su sve, tj vecina u folderu system i njega se treba samo skopiran na root i onda bi se ta igra trebala nac na listi igara u tom programu n-gage....i probao sam vise njih i nista niti jednu nije mi pojavio na toj listi, a prije toga sam instaliro taj program za n-gage igre koji mi je onda maknuo onaj sto je bio na mobu kad sam ga kupio (narancasta ikonica) i stavio mi je novu plavu, i kad pokrenem nema niti jedne igre...
jel imao tko slicnih problema i kako to rijesit....???
Hvala!
ne treba da se nadje u listi dok ga ne install...idi prvo u file manager i odatle pokreni instalaciju.
a bit ce onda da to sve sto ja imam je za obicnu n-gage, kak to slozit na n95 8gb
BOk ljudi
N95 8 GB, zakon mob.
Zanima me u kojem je formatu onaj film Spiderman na mobu?
Preko kojeg programa convertirate film i u koji formate, te u koju rezoluciju za taj mob?
Ja sam prebacio jedan film, ali nije ni pribilžno bila lijepa slika kao kod spidermana.
1.Svi filmovi su u avi. formatu
2.Treba ti smart movie player i smart movie converter koje mos skinit na www.dotsis.com ili pitaj u temi "trazite neku aplikaciju za symbian"
3.Filmovi za n95 su u 320*240 rezi
E vako :
imam fw v20,i kad se konektujem na wlan pise ovo
wlan: hallsys-net-mxa(01)
duration: bilo je nekih 7 minuta
transfer nesto: od 20 pa nekad i 90 kbps
i kad odem u browser kucam adresu i on tamo gde pise da se ucitava popuni samo malo onu skalu i stane i pise 0kb,i onda malo kasnije pise to long to respond ili no gateway reply :((( sta da radim?
signal oko 60%
Kako programirati multimedija tipku (<>kvadrat),desnu crnu na N95 8GB,jer me to jeve,da nemogu sam na pr.smartmovie ubaciti sto sam na N95 mogao.Tko zna,neka pise,hvala
pitanje....
trazio sam ali nisam naso odg na forumu, tj problem ko moj...
instaliao sam na mob i emTube i YouTube i nece mi orkrenut filmic
sve se on spoji i pronade i radi pretrazivanje i sve u programu samo preproduciranje, u emtubu mi napise nepoznat format, a o youtubu neka malo veca poruka ali istog znacenja....
jel to moram instalirat neki flash ili sta....???
Hvala!!!
pa zar nije automatski instaliran?
Pozdrav ljudi!
Dali mi možete reći koji je najbolji program s kartom Hrvatske za navigaciju za n95 8gb i gdje bi ga mogao skinuti s crackom naravno!
Hvala.
Nekoliko puta ponovljeno da je garmin najbolji. Pogledaj po forumu prožvakano je već par puta
Da ne otvaram novu temu napista ću ovdje. Davno kad sam uzeo mob instlira sam task manager. Netko ga je bio stavio za download. Sad kad sam instalira novi firmware nestala mi licenca za taj prog. Može li mi tko pomoć ponovo ga aktivirat???
Jesi li kupio program ili je bio gusarski?Ako je ovo drugo pogledaj na dotsis-u za full program.= Citat =:
Može li mi tko pomoć ponovo ga aktivirat???
thnx, ovo drugo je
prijatelj mi je donio 8gb da mu instaliram navigaciju i dok sam to radio primijetio sam da kad se upali screen saver ekran se postavi u horizontalni polozaj kao kad su otvorene multi medijalne tipke
e sad je li to neki bug ili je normalno?
To je normalno i mene osobno užasno živcira
Pitanje: Mogu li poruke ikako arhivirat u komp, da ih izbrišem s moba ali da ih u kompu mogu čitat? To se kod samsunga može ali kod nokije nikako pronać......
eh...
pa to je symbian...
naravno da se može... :)
probaj sa slijedećim:
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=613880&postcount=62
ICO kralj si!!!!
Kada se preko WLANa spojim na neku nezaštićenu mrežu, ponekad mogu bez problem surfat, a ponekad kada upalim web, dobijem poruku "No gateway reply"
Šta to točno znači?
da si spojen na mrezu ali nemas pristup internetu
Ok, i kak da to sredim?
Obično to znači da je uključen MAC Filtering...S obzirom da koristiš Symbian, ne možeš baš puno toga napraviti.
Izgleda da ću si kupiti N95 8GB. Našao sam jednu s Mobis jamstvom, dosta dobra cijena.
Ali, na što da se pripremim? Koliko traje baterija (obično pričam po 1 sat dnevno, par SMS-ova;na N73 mi je baterija s tim tempom držala max do 2 dana, nikada više od toga).
Slide? Čitam da je isti kao kod obične N95? Počne lupetati u desnome kutu, a kako vrijeme odmiče to postaje pravo lupanje.
Škripi li mobitel? Igdje?
N95 8GB je Symbian ver 9.2. Ima li razlike u odnosu na S9.1, što se programa tiče? Je li sve dostupno kao i na ranijim Symbianima (npr. N73)?
Toliko za sada:tomato: .
S ovim novim softom baterija traje dosta duže pa sigurno ti bude trajalo preko 2 dana s 1h razgovora i par sms-ova...ja sam izuzetno pazio na slide i nakon par mjeseci se razklimao nije nešto pre strašno ali je... mobitel ne škripi nema šta škripiti.ako misliš na brzinu softa sve 5 nema čekanja ništa u otvranjima foldera po meniu jedino malo zastane u "search" programi rade svi kao i na obicnoj n95 jedino ima nešto razlke u ovima "accellometer" (il kak se piše)...
IMam jedan problem sa snimanjem videa...Uvijek mi se desi ak imam cca 50 mgb videa da mi kada idem snimati drugi steka...Onak bas zablokava kamera...A kada obrisem neki video snima normalno..na mobitelu nisam ni gigu memorije zauzeo...neznam do cega mi je..Neam garanciju u mobisu..
Jeli Itko Mozda Probao Goristit Gps U Bih???
Opet problemi s mojim: Kad sam stavio v15 soft počeli su problemi sa mobom. Često ne mogu ni uspostaviti poziv a ni poslati poruku a niti primiti.Pod čest podrazumijevam 22h na dan. Zatim sam stavio v20 soft ali problem se i dalje javljao ali kad sam stavljao v20 promijenio sam ProductCode i mislim da sam izgubio garanciju. Zatim sam u t-centru zamijenio karticu jer mi je netko to savjetovao. Nažalost ni to nije pomoglo. Veća je vjerojatnost da dobijem na lotu nego poruku na svoj mob. Šta mi je činiti?
Mogu li promijeniti PC na svoj stari a da ostane v20 soft ??
Mogu li me zezati zbog garmina (nelegalan software)????
Pa to je samo firmware upgrade to nije ilegalno niti se gubi garancija (primjer:Kod SE SEUS-om se upgrade-a firm i ne gubi se garancija)= Citat =:
Zatim sam stavio v20 soft ali problem se i dalje javljao ali kad sam stavljao v20 promijenio sam ProductCode i mislim da sam izgubio garanciju.
Dali znaš svoj stari product code ?ako da onda možeš( za provjeru kod pogledaj ovdje ).= Citat =:
Mogu li promijeniti PC na svoj stari a da ostane v20 soft ??
Naravno da možeš staviti svoj stari product code.
Čak ga nemoraš ni tražiti po internetu, jer ti product code piše na onoj naljepnici ispod baterije... :) ;)
Ali kad ga vratiš, sumnjam da ćeš moći vratiti nazad stari soft...
Samo ti vrati nazad svoj product code pa probaj update softa...
Ako ti i ostane v20 soft, odnesi ga u mobis. reci da si napravio update softa (ali ne spominji promjenu product code-a)
Ne gubi se garancija ako se napravi update softa, ali ako se ne mijenja Product code. ako se mijenja product code, onda bi garncija pala u vodu.= Citat =:
Izvorno postao Alienware
Ali kao što rekoh, stari product code se vrati nazad na mob bez problema... ;)
poz. mene zanima gdje ja mogu naci stari product kod? jer kad sam updejtao na v21 promjenio sam i kod.
A garmin???
Ne nego ima li veze za garanciju nelegalan software????
ima li neki camdriver za n95 8gb? nesto su mi cesto mutne slike
imam n95 8gb sa v 20.0.016 moze li mi neko kazati i ukratko objasniti kako da odradim GPS za besplatno koriscenje na ovom modelu.Koje programe trebam skinuti i gde ih ubaciti na telefon i odakle ih skinuti.Pozdrav
tema se nalazi točno ispod ove :comp:
link: Garmin Mobile XT
Interesovao bi me tomtom ako ima neki link da se skine
Iskljućim sve diverte i kada idem zvat, čim stisnem zovi, dobijem poruku da Note: Active diverts!
Kaj to znaći? Šta mi je to ostalo ukljućeno?
Ovisi na kojoj si mreži - vjerojatno automatska sekretarica ili ako dobivaš one poruke tko je zvao.
na vipu sam.
sekretarica nije ukljućena, ali dobivam poruke tko me zvao!
Ta poruka se uvijek pojavljuje i nema te šta zabrinjavati. Meni se pojavljivala na svim symbian mobitelima i nikad me to nije optrečivalo :)
ok, puno ti hvala na pomoći.
trebaš otić na http://www.ipmart-forum.com/showthread.php?t=254578
i tamo su ti sve upute i linkovi. ja sam isprobao na svojoj n95 8GB i radilo je , samo bateriju crpi ko lud (točnije ako zaboravite isključit mali programčić GPSd-koji pokrećete prije tom-toma da bi se spajao preko unutarnjeg GPS-a).
sada imam garminmobileXT i adriaroute i radi savršeno (nakon 2 sata vožnje samo jedna crtica na bateriji manje).
:respect:
Znam da sam malo OFF ali bolje nego da otvaram novu temu....
Moj N95 je već 12 dana na popravku (pod garancijom).
Mogu li 15. dan tražit novi uređaj jer u jamstvenom listu piše da su obavezni unutar 15 dana popravit ili zamjenit uređaj sa novim. Kad sam ga nosio rekli su mi da će bit gotov za 15-ak dana.
Ima li tko dobar savjet????
Pa očito možeš ako tako piše
Ali ne ide 45 dana od popravka uređaja tj ako ga ne poprave u tom vremenskom roku daju ti novi ?= Citat =:
Mogu li 15. dan tražit novi uređaj jer u jamstvenom listu piše da su obavezni unutar 15 dana popravit ili zamjenit uređaj sa novim. Kad sam ga nosio rekli su mi da će bit gotov za 15-ak dana.
@mbasic2: pogledaj sljedeću temu, ima dosta podataka o tom roku popravka:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=56786
koliko van se dugo otvara galerija, na folder slika mislim, meni se oko 20-30 sekundi, ponekad i minutu, cini mi se malo previse, ili je to normalno, i kamera je isto spora, oko 20 sec...
Koja je firm u njemu?Ako imaš veliki broj slika onda je moguće da otvaranje traje dugo.= Citat =:
koliko van se dugo otvara galerija, na folder slika mislim, meni se oko 20-30 sekundi, ponekad i minutu, cini mi se malo previse, ili je to normalno, i kamera je isto spora, oko 20 sec...
Jesi li pokušao napraviti reset mobitela ?
najnoviji (20.0.016) iman oko 700 slika, ali na k800i san ima oko 2000 pa nije bia vako spor
kakav restart? mislis ukljucit, iskljucit, jesam...
Ja imam 805 slika u telefonu i otvara za 5 sekundi, sad sam merio. Jesu ti sve na mass memory?
da, sve su na mass...
Meni je jedino malo duze otvarao kad sam ma njega stavio 200tinjak slika sa digitalca koje su imale 2.5-3mb,ali i to je bilo negdje max 10s...
Kakva je kvaliteta slidea na ovom mobu?
Evo moj danas nakon ravno 20 dana stiga sa servisa. U onom servisnom nalogu ne piše šta su radili.... Odmah sam primjetio da nema ništa ni na mass ni phone memoriji... Mislio sam da su mijenjali soft ali kad sam pogledao vidio sam da je na njemu još v20 koji sam ja stavio. Na prodajnom mjestu isto ne znaju šta je uopće rađeno na mobu nakon što 6 dana nisu znali kod koga je moj mob ni gdje se nalazi...... Mogu li kako saznat šta su radili???
Mijenjali su ti soft, samo ne postoji noviji od ovog trenutnog v20. Normalno je da je sva memorija izbrisana - zato uvjek napraviš backup.
Jel mobitel bio u ovlaštenom servisu? Ako je bio u Mobisu - odeš na njihovu stranicu pod rubriku servis, upišeš br radnog naloga i IMEI i onda ti točno ispiše što su radili, također dal je mobitel gotov i spreman za preuzimanje.
Kad sam ja imao problema - dao sam ga u dućan gdje sam ga kupio, a oni su ga onda poslali u mobis. Došao je za otprilike 15 dana. Dobio sam i servisni izvještaj gdje točno piše što su sve radili.
Da bio je u mobisa al preko dućana u kojem sam ga kupio. Dobio sam servisni izvještaj u kojem ništa ne piše . . . Na to sam mislio
Zašto je uopče bio na servisu?
malo sam prelistao forum,ali ne znam da li sam dobro shvatio...na mojoj N95 je 20.0.016 ver softvera...to je najnovija ver,je li tako? interesuje me da li je svima spor tel sa ovom verzijom,posto mu dok udje u slanje nove poruke treba nekih 10ak sekundi :(
Piše par postova prije......
By the way mom sa v20 softom treba oko 3-4 sekunde da uđe u poruke...
Meni treba oko 1 sekunda da uđe u poruke.
ja imam oko 1700 poruka
Pozdrav svima, evo pročitao sam ovu temu od početka i malo se zabrinuo. Kad sam neki dan postavio pitanje uzeti HTC tT II ili N95, zbog kamere je prevagnuo N95, no što sam više čitao ovu temu sve sam više bio zabrinut što sam to naručio :hm: , puno problema a i kamera se nekima pokazala "loša". Baš me zanima kakva je stvar sa HTC-om i kakve on probleme ima i jesam li pogriješio u izboru zbo bolje kamere :hm:. Kako bilo mislim da ću uskoro početi pisati o svojim iskustvima sa N95 samo se nadam ne lošim :hm:
LP
Kaj se tice kamere n95 ima nesto bolju i nesto vise megapiksela, al cim fali malo svjetla nazalost daleko je to od dobrog. na takav mob ne stavit xenon blic... koma
Što se dobiva s tim V20 sofotom na N95 8gb? Naime, ja imam trenutno V15 i zadovoljan sam, nemam nikakvih bugova, problema, mob je dosta brz s obzirom da je symbian...
Neki kažu da baterija duže traje, a ono šta sigurno dobivaš je automatski rotejt skrin :-). Možda još ponešto, mini je softver bio promjenjen prije nego sam uspio isprobat staru verziju.
U kojem smislu automatski rotate screen? Htio upgradeat soft na v20, no ako je zbilja tak spor, onda ne znam koliko to ima smisla...
meni nije uopće spor, jedino mu treba 7-8 sec za ulaz u galeriju, 2 sec za novu poruku i 'upravljanje programima', sve ostalo odmah..
čak brže od starog K800 :)
automatski rotate screen u smislu da se ekran sam rotira kad mob okreneš vodoravno.. mada nekad zna živcirat
jel se moze free dekodirat, i koliko bi kostalo kad bi mi operater dekodirao?
koliko sam ja čitao ne bi trebao uopće biti kodiran, jesi probao sa drugom karticom (ako na to misliš)
koji operater? u Hrvatskoj u Vipu nije kodiran a u T-Mobu nisam siguran(mislim da je jer oni kodiraju sve)
upravo sam skužio da kada u kameri namjestim neke postavke i ugasim tj izadjem iz kamere i ponovno uđem sve se vrati na default?! ito zna nešto o tome?
Vrati se samo u Automatski način kamere. Kada odabereš Korisnički definirano ili Pejzažno, trebale bi sve postavke biti onakve kakve si ti unio.
di se to moze kupit i koliko kosta
Pozdrav svima.
Moram priznati da sam malo izasao iz stosa mobitela pa imam mozda jedno malo glupo pitanje..
Razlika izmedu Nokie N95 i Nokine N95 8Gb je jedino u ovih 8 Gb interne memorije?
Sve ostalo je isto?
Ako ja stavim karticu od 8 Gb u Nokiu N95 onda nema bas neke razlike ili?
Ostale funkcije su 100% iste?
Hvala na odgovoru!
Bez zamjerke na mozda malo glupom pitanju..
samo trebaš citat
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=52755&page=2
8gb ima veci display za 0.2 inch, nema poklopac kamere i ima malko jacu bateriju 1200-950
u biti isti drek
Jel se kome od vas dogodilo da mu ne radi vibracija ???, pa kad ponovno ugasi pa upali mobitel normalno radi. Inace softver je V 20.0.016
EDIT : Skuzio sam da mi se to dogada samo nakon spajanja iskljucivo na PC Suite (V 6.86)
EDIT: Dupli post...
Obrisite ovog...
THX... :respect:
Radi se o N95 8GB...
Zar taj mob nema štopericu???
Sve sam iskopao,al ju nisam naš'o... :dunno: